Evropská liga - preview třetích zápasů základních skupin

19.10.2017, 08:56, aktualizováno 19.10.2017, 08:56
Previews
Třetími zápasy pokračují základní skupiny Evropské ligy. Jako tradičně do hry zasáhnou i tři české kluby. Plzeň chce uspět na hřišti švýcarského Lugana, Slavia hraje o vedení ve skupině s Villarrealem a Zlín pro změnu čeká střetnutí s Kodaní. Mezi další zajímavé souboje patří utkání Nice s Laziem nebo zápas Evertonu s Lyonem...
Skupina A
FC Astana - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 17:00)
Důležitý dvojzápas ve skupině A spolu sehrají Maccabi s Astanou a oba budou bojovat o zachování naděje na postup do jarní fáze Evropské ligy. Kazašský celek má výhodu domácího prostředí a v něm bude považován za mírného favorita, nicméně hosté naposledy dokázali zaskočit vysoce favorizovaný španělský Villareal a určitě mají naději na tříbodový zisk. Šance tak jsou vyrovnané, nicméně FC před vlastními fanoušky drží neuvěřitelnou bilanci.

Na umělé trávě v Astana Aréně totiž nebyl poražen již v šestnácti zápasech na evropské scéně, z toho zaznamenala hned osm výher a osm nerozhodných výsledek. Kazašský klub v tuto chvíli bojuje v nejvyšší soutěži znovu o titul, po devětadvaceti odehraných kolech má na kontě solidních třiasedmdesát bodů a před druhým Kairatem Almaty disponuje čtyřbodovým náskokem, k tomu má také jeden zápas k dobru.

V dosavadním průběhu základní skupiny EL nejprve zavítal do Villarealu a tam utrpěl porážku 1:3. Následně se utkal s pražskou Slávií a prohrával, nakonec dosáhl na cenný bod po výsledku 1:1. "Tento zápas je pro nás stěžejní v boji o setrvání v evropských pohárech, proto nemůžeme myslet na nic jiného než tři body. Remíza nám nepomůže, potřebujeme tento vyrovnaný duel zvládnout," uvedl krátce bulharský trenér FC Stanimir Stoilov.

Maccabi doposud vybojovalo taktéž jeden bod, avšak na první vstřelenou branku čeká. Nejprve se snažilo překvapit proti Slávii a nakonec si domů odvezlo těsnou prohru 0:1. Před třemi týdny předvedlo vyspělý taktický výkon proti španělskému favoritovi skupiny A a získalo premiérový bod po nerozhodném bezbrankovém výsledku. V izraelské lize se mu tolik nevede, po sedmi odehraných kolech je třetí se čtrnácti body.

Klub z Tel-Avivu má v letošním ročníku celkem slušnou bilanci na venkovních hřištích. Prohrál totiž pouze v Praze, v předchozích čtyřech střetnutích vždy zvítězil. "Naše situace není zrovna růžová, na druhou stranu je o co hrát. Minulý úspěch nás lehce namlsal a já doufám, že Astanu porazíme. Favorité nejsme, pokusíme se protivníka překvapit. Potřeba bude trpělivý výkon," vyjádřil se hostující nizozemský kouč Jordi Cruyff.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.21 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Villarreal CF - Slavia Praha  (čtvrtek 21:05)
Slavisté odehrají ve čtvrtek večer třetí z šesti utkání základní fáze Evropské ligy. Český šampion se představí na půdě největšího favorita skupiny Villarrealu v přímém souboji o první místo v tabulce. K vedoucí příčce potřebují červenobílí ve Španělsku překvapit a po 19 zápasech zvítězit v pohárech venku.

Slavia vstoupila do skupiny dobře a po domácí výhře 1:0 nad Maccabi Tel Aviv a remíze v Astaně 1:1 má na druhém místě tabulky čtyři body. O skóre vede Villarreal, který nejprve doma porazil Astanu 3:1 a pak remizoval v Izraeli 0:0. Třetí tým skupiny Maccabi má stejně jako poslední Astana bod. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky.

"Samozřejmě je to lepší, když máme čtyři body. Ale pořád platí, co jsem říkal po losu, že Villarreal je favorit skupiny, který má hodně blízko k tomu skupinu vyhrát. Má na to bezesporu velkou kvalitu. My se budeme snažit jim to zítra znepříjemnit. Kdyby se nám povedl třeba bodík, byli bychom rádi," řekl novinářům slávistický trenér Jaroslav Šilhavý.

Villarreal v sezoně 2005/06 došel do semifinále Ligy mistrů. I když v poslední době už není tak silný, v předminulé sezoně Evropské ligy se o jeho schopnostech přesvědčily i dva české kluby - nejprve v jeho konkurenci po výsledcích 0:1 venku a 3:3 nepostoupila ze skupiny Plzeň a ve čtvrtfinále s ním vypadla Sparta po prohrách 1:2 venku a 2:4 doma.

Hned čtyři góly dal tehdy Letenským útočník Cédric Bakambu, který je v týmu stále a představuje největší hrozbu. V posledních dvou ligových zápasech sám rozhodl pěti brankami o výhrách 2:1 v Gironě a 3:0 nad Eibarem. Celkově dal posledních šest gólů "Žluté ponorky", která je osmá v tabulce španělské ligy. Trefil se i před pár dny za reprezentaci Konga proti Libyi.

"Bilance je to neskutečná. Viděli jsme ho na videu, je silný, rychlý, s náběhy za obranu. Je to i o tom, jaké balony dostává. Musíme se snažit, aby je nedostával," řekl stoper Jakub Jugas.

"Bakambu teď zužitkovává útočné snažení Villarrealu, ale není to jen o něm. Celý tým hraje výborně, je to technicky vybavené kombinační mužstvo. Máme k nim respekt, ale ne strach. Sám jsem zvědavý na tu konfrontaci, beru to asi jako zatím nejtěžšího soupeře v sezoně," uvedl Šilhavý.

Slavia se na zápas naladila sobotním ligovým vítězstvím 2:0 v Karviné a na osmý pokus se dočkala první venkovní výhry v sezoně.

V pohárech červenobílí čekají na triumf na soupeřově hřišti už více než deset let od památného předkola Ligy mistrů s Ajaxem Amsterodam. "Je na čase taky něco uhrát venku v pohárech. Něco by tam mohlo spadnout. Ale každý bod by měl cenu," uvedl Jugas.

Slavia do Španělska odcestovala bez zraněných Dušana Šventa, Murise Mešanoviče a Michaela Ngadeua. Zápas ve Villarrealu začne ve čtvrtek ve 21:05.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Barbosa - Mario Gaspar, Bonera, Víctor Ruiz, Costa - Castillejo, Trigueros, Hernández, Fornals - Bakambu, Bacca.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Souček - Sýkora, Hušbauer, Stoch, Danny - Necid.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.49 - 7.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)21103:14
2.Slavia Praha (CZE)21102:14
3.Maccabi Tel-Aviv (ISR)20110:11
4.FC Astana (KAZ)20112:41
Skupina B
Skënderbeu Korça - FK Partizan  (čtvrtek 21:05)
V balkánském derby na sebe narazí dvě země, které v současné chvíli nemají úplně ideální vztahy a určitě budou chtít v rovnocenném souboji na hřišti ukázat, kdo je lepší. Albánské Korce se po strastiplné cestě probojovalo do základní skupiny B a živí šanci na historický postup, ovšem mírným favoritem tohoto dvojzápasu bude srbský Partizan. Oba dva výběry mají na kontě po dvou kolech jediný bod a následující zápasy pro ně budou zřejmě klíčové.

Albánský celek na úvod předvedl solidní výkon proti ukrajinskému Dynamu Kyjev a dokonce vedl 0:1, ale nakonec se musel smířit s porážku 1:3. Svůj první bod vybojoval v domácím prostředí proti Bernu, se kterým taktéž vedl 1:0, nicméně s ním přeci jen remizoval 1:1. V domácí lize znovu dominuje, v šesti odehraných kolech získal šestnáct bodů a prozatím vede o tři body před druhým Kukësi.

Generálka na čtvrteční souboj mu vyšla na jedničku, když zdolal celek KS Lushnja v poměru 4:1. "Jde samozřejmě o hodně. Pokud chceme mít slušné šance na postup do jarní fáze, tak potřebujeme vybojovat alespoň čtyři body, což bude proti takto kvalitnímu soupeři nesmírně obtížné. V tuto chvíli si však věříme, překonali jsme už mnoho překážek a můžeme uspět i tentokráte," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami trenér Skënderbeu Ilir Daja.

Partizan se momentálně také prezentuje slušnou formou. V prvním duelu EL vybojoval velmi cenný bod v Bernu, s místním Young Boys Bern se rozešel smírně v poměru 1:1. Poté dlouho šokoval proti Dynamu Kyjev, když vedl 2:0, jenže ve druhém dějství nepokračoval v nastoleném tempu a nakonec prohrál 2:3. V srbské nejvyšší soutěži je po dvanácti odehraných kolech na druhém místě se sedmadvaceti body, čtyři body za Crvenou Zvezdou.

Zatímco Korce neprohrálo na evropské scéně v domácím prostředí již pětkrát v řadě, tak Partizanu se na venkovních stáncích nedaří. V cizím prostředí nevyhrál v evropských pohárech hned šestkrát po sobě. "Na utkání se těšíme a jedeme si pro tři body, i když šance jsou podle mě vyrovnané. Pevně věřím, že máme kvality na to získat proti Korce plný počet šesti bodů a přiblížíme se tedy k postupu," řekl odhodlaně kouč FK Miroslav Dukič.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.18 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Dynamo Kyjev - BSC Young Boys  (čtvrtek 21:05)
Dynamo Kyjev se pokusí napravit zaváhání z 3. předkola Evropské ligy, kdy právě vypadlo se švýcarským protivníkem a vzhledem k situaci bude považováno za mírného favorita. Po dvou odehraných kolech je na vedoucí pozici se šesti body a teď se může výrazně přiblížit k postupu do jarní fázi. Jeho protivník sice válí v domácí soutěži, jenomže v základní skupině mu to až zase tolik nejde, proti dvěma outsiderům skupiny totiž ani jednou nevyhrál.

Ukrajinský gigant nakročil k účast v play-off o LM tou správnou nohou a doma zvítězil 3:1, ale následná odveta v Bernu mu nevyšla a po porážce 0:2 se pakoval pouze do play-off o EL. "Samozřejmě máme motivaci uspět a řekl bych, že ještě o něco větší než v předchozích dvou případech. Bern je podle mého názoru naším největším rivalem v boji o postup. Chceme s ním získat minimálně čtyři body, čímž bychom si zřejmě zajistili postup," řekl kouč domácího týmu Aljaksandr Chačkevič.

Jeho svěřenci v obou dvou duelech základní skupiny prohrávali. S albánským Korce museli dotahovat jednobrankové manko a nakonec zvítězili 3:1, vzápětí v Bělehradě s místním Partizanem prohrávali po poločase 0:2. Nicméně v tom druhém zabrali a nakonec vyhráli 3:2. V domácí soutěži jim po jedenácti odehraných zápasech patří druhá pozice se čtyřiadvaceti body, na vedoucí Šachtar mají manko sedmi bodů, ale na druhou stranu i jeden duel k dobru.

Young Boys nejprve přivítal Partizan a měl co dělat, aby vybojoval alespoň bod po remíze 1:1. Před třemi týdny zavítal na bouřlivou albánskou půdu a s Korce se rozešel ve stejném poměru, v tabulce je proto druhý se dvěma body. "Samozřejmě jsme si slibovali více, chtěli jsme alespoň čtyři body. Nedá se nic dělat, teď potřebujeme zaskočit Kyjev. Pokud bychom si odvezli alespoň bod, tak bychom byli částečně spokojeni," uvedl hostující trenér Adi Hütter.

Jeho svěřenci celkem válí ve švýcarské lize, v jedenácti kolech získali třiadvacet bodů a jsou první o tři body před celkem FC Curych, na vysoce favorizovanou Basilej mají náskok pěti bodů. Ani jednomu soupeři nevyšla generálka na čtvrteční souboj. Dynamo totiž nečekaně prohrálo na půdě Černomorce Oděsa po výsledku 1:2. Bern stejným poměrem podlehl outsiderovi z Laussane. Hosté se k tomu pokusí prolomit svou hrozivou bilanci venkovních klání na evropské scéně, pocit vítězství totiž neokusili už jedenáctkrát za sebou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.07 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dynamo Kyjev (UKR)22006:36
2.BSC Young Boys (SUI)20202:22
3.FK Partizan (SRB)20113:41
4.Skënderbeu Korça (ALB)20112:41
Skupina C
SC Braga - Ludogorec Razgrad  (čtvrtek 21:05)
Braga v prvních dvou zápasech Evropské ligy naplno uspěla, a pokud by se jí podařilo skolit i vždy nevyzpytatelný Ludogorec, udělala by opravdu výrazný krok k postupu do jarní fáze. Bulharský celek ovšem ještě neprohrál, se čtyřmi body drží v tuhle chvíli druhou postupovou pozici a nemá jediný důvod si na svého soupeře nevěřit.

Bulharské kluby ovšem nemají portugalské prostředí příliš v lásce. V rámci evropských pohárů pouze CSKA Sofia uhrála remízu ve Sportingu, a to se přitom psala sezóna 1982/83. Jinak ve zbylých sedmi případech prohrály. Ludogorec se tak může stát vůbec prvním mužstvem ze své země, které v Portugalsku může zvítězit.

Kdyby k tomu došlo, vystřídal by na čele tabulky právě svého protivníka. "Zatím se prezentujeme dobře," uvedl Angel Petričev, výkonný ředitel Razgradu. "Každý máme pořád šanci postoupit. Teď je potřeba být maximálně koncentrovaný. Ještě je spousta zápasů do konce, může se stát cokoliv, ale jestli něco uhrajeme zde, naše možnosti se zvyšují."

Braga má přitom poměrně velkou marodku, chybět jí bude možná až šest hráčů, konkrétně brankář Marafona, obránci Sequeira a Lazar Rosič, záložník Marko Bakič a útočníci Dyego Sousa s Wilsonem Eduardem. Ludogorci bude scházet Gustavo, který se nestihl zotavit po zranění, naopak k dispozici by měl být Wanderson, jenž už normálně trénuje.

Svěřencům kouče Dimitara Dimitrova generálka na tenhle souboj vyšla dobře, o minulém víkendu si poradili na půdě Varny a usadili se v lize ve vedení. "Budeme čelit silnému soupeři ve velmi složitém utkání," uvědomuje si obránce Georgi Terziev. "Doufám, že naši Brazilci zahrají lépe než ti jejich. Chtěli bychom z Bragy získat aspoň bod."

I Braga je ve velmi slušné formě, porážku naposledy utrpěla v půlce září, od té doby už sedmkrát v řadě urvala aspoň remízu. "Všichni si mysleli, že Ludogorec bude ve skupině outsiderem. Situace se ale změnila. A třeba Braga je na úkor Hoffenheimu favorit. S body, které jsme dosud získali, věřím, že postoupíme," zakončil Dimitrov.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.44 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Istanbul Başakşehir  (čtvrtek 21:05)
Působení Hoffenheimu v pohárové Evropě je letos zatím výrazně za očekáváním. Německý klub totiž po prohraném předkolu Ligy mistrů s Liverpoolem, jemuž podlehl v obou vzájemných zápasech, nezvládl ani první dva duely skupinové fáze Evropské ligy, a tak se ve skupině C nachází bez bodu na nelichotivém posledním místě. Jediný bod nad Hoffenheimem je jeho nadcházející soupeř, istanbulský Basaksehir. Jestliže družina Juliana Nagelsmanna neuspěje ani do třetice, její šance na postup do jarní vyřazovací fáze budou již ve vážném ohrožení.

Jelikož je na tom turecký vicemistr postavením po dvou odehraných kolech velmi podobně, po deváté hodině by mělo dojít na velmi zajímavý zápas, v němž budou oba celky mocně usilovat o vítězství. "Istanbul musí také vyhrát, takže doufám, že podle toho bude vypadat jeho herní projev," prohlásil kouč Nagelsmann. "Jedná se o velmi kvalitní tým s řadou stárnoucích hvězd, které se těší značným zkušenostem a pořád jsou skvěle vypracované. Musíme mít dobrý den."

Hosté se v Německu budou muset obejít bez zraněného tahouna Emreho Belözohlua, což ve středu potvrdil trenér Abdullah Avci. Scházet bude také další velké jméno, útočník Emmanuel Adebayor, ovšem stále za istanbulský klub mohou nastoupit známí hráči jako Inler, Clichy, Elia či turecký reprezentační gólman Volkan Babacan.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.65 - 6.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)22004:26
2.Ludogorec Razgrad (BUL)21102:14
3.Istanbul Başakşehir (TUR)20111:21
4.TSG Hoffenheim (GER)20022:40
Skupina D
AC Milán - AEK Atény  (čtvrtek 21:05)
Slavný AC Milán se vrací na evropskou scénu po delší odmlce, ale je na jeho výkonech vidět, že má soutěže toho nejvyššího kalibru zkrátka v krvi. Rossoneri zatím vyhráli všech šest dosavadních duelů a nyní chtějí tři body také proti Aténám. Nejsou ale v dobré formě.

Milánské AC si znovu užívá působení v Evropě, i když na Ligu mistrů si ještě musí počkat. Zatím vzalo za vděk Evropskou ligou a má v plánu dojít v ní hodně daleko. Nově budovaný kádr doslova vletěl do nové sezony pohárů a kraluje v ní. Zatím odehrál šest duelů a všechny vyhrál, navíc se mu daří také ve skupinové fázi.

Po dvou duelech mají Rossoneri na kontě už 6 bodů a navíc vstřelili už osm branek. Naposledy si poradili s Rijekou, i když už v tomto duelu bylo vidět, že i AC je schopné hodně podcenit soupeře a přestat hrát. Milánský celek sice vedl ještě 10 minut před koncem 2:0, ale nakonec musel o výhře 3:2 rozhodnout Patrick Cutrone až ve třetí nastavené minutě, protože AC dvakrát chybovalo a inkasovalo.

Podobný scénář lze vidět také v lize, kde se AC vůbec nedaří. Po mohutných investicích přesahujících 200 milionů eur jen za posily bylo AC řazeno mezi hlavní favority na pohárové příčky. Poslední tři kola ale AC prohrálo a ještě navíc ve dvou z nich nedokázalo dát ani jednu branku. Další kapku představovalo městské derby, které AC rovněž nezvládlo. Média už pomalu začínají spekulovat o možném ultimátu, které měl trenér Vincenzo Montella dostat.

A možná opravdu dostal, což potvrzuje Fabio Caressa v rozhovoru pro Sky Sport. "Hned po derby jsem Vincenza Montellu viděl a jasně na něm bylo vidět, jak je nervózní. Ví, že současná situace vůbec není dobrá. Normálně je to velmi klidný člověk, který své pocity nedává moc najevo. Není se ale čemu divit, protože v případě dalších ztrát by byl prvním, kdo by přišel o práci. Musí najít způsob, jak se vrátit k vyhrávání," míní Fabio Caressa.

Dobrou zprávou by pro něj mohl být fakt, že se jeho soupeř rovněž nepotkal s dobrou formou. Ve třech posledních duelech AEK nevyhrálo ani jednou a v Evropské lize také zrovna nezáří. Patří mu druhá příčka se ztrátou dvou bodů na AC, navíc řecké AEK v Miláně nikdy moc hrát neumělo. Zatím se na San Siru představilo dvakrát a jeho skóre je 5:1 pro domácí. AEK naposledy v Evropské lize potkalo Austrii Vídeň a bod si na domácí půdě zajistilo až v 90. minutě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.59 - 7.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Austria Vídeň - NK Rijeka  (čtvrtek 21:05)
Oba dva čtvrteční soupeři nemají v tuto chvíli nejlepší vyhlídky na postup, ovšem po vzájemných zápasech se situace jednoho z nich může výrazně změnit. O něco lépe je na tom domácí Austria, která ve dvou duelech vybojovala alespoň bod a nyní bude před vlastními fanoušky považována za mírného favorita. Naopak chorvatský výběr po nadějné kvalifikaci o LM strádá, v základní skupině ještě nebodoval a nyní určitě potřebuje změnu.

Vídeňský klub nejprve přivítal vysoce favorizovaný italský AC Milán a jednoznačně mu nedokázal konkurovat, když utrpěl debakl 1:5. Vzápětí se pral o důležité tři body na půdě řeckého týmu AEK Atény a dlouho vedl 2:1, jenomže nakonec inkasoval v poslední minutě a musel se smířit pouze s bodem po výsledku 2:2. Na evropské scéně se teď pokusí prolomit nelichotivou bilanci šesti domácích utkání v řadě bez tříbodového zisku.

V rakouské lize se mu navíc vůbec nepovedla generálka na této duel, v Grazu totiž prohrál jasně 0:3. V tabulce se nachází na čtvrtém místě s osmnácti body a ke spokojenosti má tedy daleko. "Bohužel v poslední době nemáme štěstí, s AEK jsme přišli o klíčovou výhru v samém závěru a minule v Grazu jsme nehráli dobře. Nicméně o postup ze skupiny se určitě popereme, s Rijekou se jedná o veledůležité zápasy," řekl důrazně domácí kouč Thorsten Fink.

Devětačtyřicetiletý německý rodák z Dortmundu varuje před výtečnou defenzivní prací soupeře. "Musíme si uvědomit, že Rijeka má pevnou obranu a překonat ji nebude vůbec snadné. K tomu se prezentuje skvěle secvičenými standardními situacemi a rychlým přechodem na útočnou polovinu. Pokud chceme zvítězit, tak musíme hrát trpělivě a snažit se soupeři vštípit náš styl," dodal na předzápasové tiskové konferenci odhodlaný Fink.

HNK je v chorvatské nejvyšší lize na druhé pozici s pětadvaceti body a obhajoba titulu nebude jednoduchá, jeho manko na vedoucí Dinamo Záhřeb činí pět bodů. Na úvod nejprve podlehl AEK v poměru 1:2, minule v Miláně padl po srdnatém výkonu nejtěsnějším poměrem 2:3. "V žádném případě nic nevzdáváme, s Austrií můžeme být úspěšní a postup není ztracen. Budeme bojovat do posledního okamžiku," řekl temperamentně trenér Rijeky Matjaž Kek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.47 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)22008:36
2.AEK Atény (GRE)21104:34
3.Austria Vídeň (AUT)20113:71
4.NK Rijeka (CRO)20023:50
Skupina E
Everton FC - Olympique Lyon  (čtvrtek 21:05)
Ve skupině E zatím vládne překvapení jménem Atalanta Bergamo a tradiční Lyon je trochu upozaděn. Nový optimismus mu ale do žil může vlít poslední výhra v lize, díky níž se na další duel lépe připravil. Jeho soupeřem bude domácí Everton, které má také mnohem vyšší ambice.

Everton se před sezonou hodně těšil na Evropskou ligu a dalo mu to docela zabrat, než se přes předkolo dostal do základní skupiny. Mohlo by se ale stát, že tam také jeho cesta skončí, protože zatím se liverpoolský celek prezentuje hodně chabým vystoupením. Hned napoprvé Everton propadl proti Atalantě Bergamo a jeho reparát také mnoho zklamal.

Proti kyperskému Apollonu Limassol měl Everton k dispozici výhodu domácího prostředí a po hodině hry vedl nad svým soupeřem 2:1. Situace se navíc zlepšila, když museli hosté dohrávat v oslabení. Jenže pouhou minutu po něm nakonec srovnal Héctor Yuste a Toffees tak opět zklamali. Aktuálně jim patří až poslední příčka s pouhým bodem na kontě.

Záložník Davy Klaassen je ale přesvědčen, že jeho tým má naději na postup. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Věděli jsme, že nás čeká těžký start. Mužstvo se sehrává a náš program na začátku sezony vůbec nebyl snadný. Ale teď je konečně čas ukázat naši kvalitu. Cítím, že se nám začne dařit, vidím pokroky na tréninku i v zápasech. Samozřejmě bych chtěl proti Lyonu hrát, protože Evropská liga je vždycky velké lákadlo a navíc mám v týmu soupeře několik kamarádů," dodává Klaassen.

Jedním z nich je bezpochyby Nizozemec Memphis Depay. Ten zažívá v Lyonu obrodu po hodně nepodařeném angažmá v Manchesteru United, kdy se mu vůbec nedařilo. Depay má aktuálně na kontě deset zápasů a tři vstřelené branky. Coby střídající hráč byl také u posledního velkého triumfu Lyonu. V minulém kole nejvyšší francouzské ligy si totiž jeho celek poradil s Monakem 3:2, přičemž rozhodnutí zaznamenal až v 5. minutě nastavení.

Není divu, že trenér Bruno Génésio byl nadšen: "Odevzdali jsme maximum, každý dřel na sto procent. Pak je vítězství ještě sladší, když víte, že jste udělali svou práci. Nevzdali jsme se až do konce a věřili, že můžeme vyhrát. Jsem na své hráče moc hrdý, ale nesmíme zapomínat, že to je jen jeden zápas. Snad nás to nakopne směrem dopředu, protože ani duel s Evertonem nebereme na lehkou váhu," dodal trenér.

Lyon se s Evertonem ještě nikdy neutkal, ale v pohárech má všeobecně mnoho zkušeností. Zatím si připsal dva body a shodné skóre 2:2. Snadnější to pro hosty může být také proto, že Everton postrádá mnoho hráčů. Mimo hru budou James McCarthy, Ross Barkley, Michael Keane nebo také Seamus Coleman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.54 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Apollon Limassol  (čtvrtek 21:05)
Atalanta působí v pohárové Evropě naprosto fantasticky, jako kdyby byla zvyklá hrát ji každý rok. Přesto, že byla nalosována do velmi náročné skupiny, zatím sídlí na prvním místě. Druhý celek je ale minimálně stejným překvapením, neboť kyperský Apollon Limassol za sebou nechal Lyon i Everton!

Skupina E byla od začátku jasně daná, ale o to větší překvapení její vývoj znamená. O postup se totiž zatím nebije Olympique Lyon ani Everton, nýbrž italská Atalanta a dokonce kyperský Apollon Limassol! Právě tyto dva týmy mají před třetím duelem nejvíce bodů a právě tyto dva týmy na sebe v dalším kole narazí. Samozřejmě jsme teprve v začátcích skupinových bojů, ale po dvou zápasech jsme mohli vidět několik náznaků.

Například fakt, že Atalanta se do Evropy dostala právem a že si zaslouží svou šanci. Bije se velmi statečně a nezalekla se ani větších či zkušenějších jmen. Tým trenéra Gasperiniho získává zkušenosti velmi rychle a s nově tvořeným kádrem už překvapil Everton i Lyon. S tím si minule jen rozdělil body, ale to čekal před návštěvou Lyonu málokdo. Přesto se Atalanta prezentovala velmi snaživým a odvážným stylem.

Svěží vítr představuje její forma také v Serii A. Orobici posílení remízou v Evropě, remizovali také s Juventusem Turín, třebaže jim štěstí v tomto duelu moc nepřálo. Minulé kolo už ale nebylo tak příznivé a na Atalantu dolehla únava. V kombinaci s odpočinutou Sampdorií Janov z toho byla těžká porážka 3:1 i přesto, že Atalanta ještě po změně stran vedla o gól.

Druhý poločas ale Orobici jednoznačně nezvládli a hodně to mrzelo také mladého stopera Mattiu Caldaru, který po zápase sdělil: "Jsme velmi zklamaní z výsledku, ale nejvíc pro to, že jsme soupeři hodně pomohli. Ve druhém poločase jsme prakticky přestali hrát, nic nám nešlo. Teď ale nesmíme propadnout panice, protože nás čeká hodně důležité utkání v Evropě. Apollon je druhý a ne náhodou. Bude hrát agresivně a jeho obrana vůbec není špatná, ale věříme, že s lepším přístupem můžeme vyhrát."

Kyperský celek je velkým překvapením, přeci jen se do evropských soutěží kyperský fotbal nedostává tak často. Od toho můžeme odvodit také fakt, že Atalanta se s kyperským mužstvem utkává vůbec poprvé. A vzhledem k jejím ambicím na postup to bude klíčové utkání. Apollon ještě nikdy nepostoupil ze skupiny, přestože se mu v letech 2013-2015 podařilo se dostat do obou ročníků základních skupin.

Apollon už pět duelů v evropských pohárech neprohrál. Na úvodní remízu s Lyonem navázal neméně úspěšnou remízou proti anglickému Evertonu. V utkání vedl, ale nakonec musel vyrovnávat na konečných 2:2 až dvě minuty před koncem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.71 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo (ITA)21104:14
2.Apollon Limassol (CYP)20203:32
3.Olympique Lyon (FRA)20202:22
4.Everton FC (ENG)20112:51
Skupina F
Sheriff Tiraspol - Lokomotiv Moskva  (čtvrtek 21:05)
Pět zápasů v Evropské lize už Sheriff neprohrál a další korálek chce navléknout proti vedoucímu Lokomotivu Moskva. Ve skupině F mají šanci na postup všechny čtyři týmy.

0:0 a zase 0:0, Sheriff v Evropské lize sice neprohrává, ale diváky zrovna dvakrát nepobaví. Sheriff letos v Evropské lize nasbíral čtyři bezbrankové plichty 0:0, včetně té ve Zlíně. Moldavský mistr vychází ze zabezpečené obrany, která je jeho největší devízou, ale nebezpečný dokáže být i v ofenzívě. Sheriff dle očekávání vede moldavskou ligovou soutěž, kde má na čele čtyřbodový náskok. O víkendu si domácí poradili s Petrocubem 3:1.

Propracovanou moldavskou obranu prověří velice ambiciózní Lokomotiv Moskva. Tradiční moskevský klub byl v posledních letech ve stínu jiných ruských týmů, ale letos si vede velmi dobře a krom postupových ambicí v Evropské lize si po dlouhé době brousí zuby na ligový titul. Lokomotivu totiž patří druhé místo za vedoucím Zenitem Petrohrad, ovšem rozdíl mezi oběma celky je jen dvoubodový.

Je dvoubodový i proto, že Lokomotiv víkendový zápas v Ufě nezvládl a prohrál po jediné brance Igbouna 0:1. V Evropské lize si Lokomotiv připsal jednu výhru a jednu remízu a stejně jako Sheriff ani jednou neinkasoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.10 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - FC Kodaň  (čtvrtek 21:05)
Hráče Zlína čeká ve čtvrtek zřejmě vrchol jejich účinkování v Evropské lize, v Olomouci přivítají hlavního favorita skupiny FC Kodaň. Proti dánskému celku, v jehož obraně hraje český reprezentant Michael Lüftner, jsou sice outsiderem, ale zároveň mají dobrou možnost soupeře překvapit. Kodani se totiž příliš nedaří, navíc přicestovala značně oslabená.

Půjde o souboj dvou celků, které v úvodních dvou kolech neskórovaly. Zatímco Zlín v prvním domácím duelu hrál se Šeriffem Tiraspol bez branek a následně prohrál 0:3 na půdě Lokomotivu Moskva, Kodaň uhrála se stejnými soupeři dvě remízy 0:0.

Dánskému šampionovi se celkově nedaří. V domácí lize je po 12 kolech až na šestém místě se ztrátou osmi bodů na čelo. Navíc v osmi z posledních 17 soutěžních zápasů, tedy téměř polovině, nedala Kodaň gól.

Do Olomouce zamířila výrazně oslabená. Zdravotní potíže má několik důležitých hráčů - Tom Högli, Erik Johansson či Federico Santander. Trenér Staale Solbakken se navíc rozhodl nechat doma hráče základní sestavy Carlose Zecu, Benjamina Verbiče a Nicolaie Boilesena a šetřit je na víkendový ligový zápas, ve kterém Kodaň nutně potřebuje vyhrát.

"Musejí si odpočinout. Verbič byl teď i se slovinskou reprezentací a ztratil svou výbušnost," uvedl Solbakken pro dánská média. "Nic nepodceňujeme, nesoustředíme se jen na ligu, ale děláme to pro to, abychom byli silní v obou soutěžích," dodal.

Naplno bodovat by ale Kodaň potřebovala i se Zlínem. Domácí mohou jen překvapit a pokusit se o výhru, která by je udržela v reálném boji o postup. Porážka by zřejmě znamenala konec nadějí, vzhledem k tomu, že dvě ze zbylých tří utkání bude Zlín hrát venku. "Pokud vyhrajeme, budeme na tom ve skupině dobře," řekl Solbakken.

Zlín se musí vyvarovat chyb, které udělal v Moskvě, kde Lokomotiv vedl už po 17 minutách 3:0. "Dali jsme se na studium vysoké školy, jsme žáci a máme právo na chyby. Jen těmi se člověk posouvá dál. Do dalších zápasů potřebujeme větší zodpovědnost. V české lize třeba zaváhání ještě doženete, tady ne," prohlásil trenér Bohumil Páník po prohře v Moskvě.

Duel na olomouckém Andrově stadionu začíná ve čtvrtek ve 21:05, přímý přenos vysílá Nova Sport1.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Matejov, Bačo, Gajić, Holzer - Ekpai, Hronek, Jiráček, Vukadinović - Diop, Mehanović
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Olsen - Ankersen, Lüftner, Vavro, Bengtsson - Kusk, Greguš, Kvist, Falk - Pavlovič, Soteriou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.73 - 3.53 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lokomotiv Moskva (RUS)21103:04
2.Sheriff Tiraspol (MDA)20200:02
 FC Kodaň (DEN)20200:02
4.Fastav Zlín (CZE)20110:31
Skupina G
FC Lugano - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 19:00)
Po nedělní výhře nad Spartou čeká plzeňské hráče ve čtvrtek třetí utkání ve skupině Evropské ligy proti Luganu. Hrát se bude v Lucernu, protože stadion Cornaredo nesplňuje požadavky UEFA. Viktoria vede domácí soutěž bez ztráty bodu, naopak Lugano je ve švýcarské lize poslední.

Plzeň ve skupině G nejprve prohrála v Bukurešti s FCSB 0:3 a poté doma porazila 3:1 Beer Ševu, s níž se dělí o druhé místo. Naopak Lugano rumunskému i izraelskému týmu podlehlo shodně 1:2 a je poslední v tabulce.

"Soupeř je určitě houževnatý, bojovný a nedá nám nic zadarmo. Nečeká nás nic jednoduchého. Hrajeme venku, oni také nehrají na domácím stadionu. Bude to otevřené," řekl novinářům před odletem záložník Martin Zeman, který hrával za švýcarský Sion.

Zatímco Plzeň čeká premiérové pohárové střetnutí se švýcarským soupeřem, Lugano se už s českým týmem utkalo. V sezoně 1995/96 vypadlo ve druhém kole tehdejšího Poháru UEFA s pražskou Slavií po porážkách 1:2 a 0:1.

Svěřenci Pavla Vrby v neděli zvítězili 1:0 na hřišti Sparty, vyhráli i desáté ligové kolo a sebrali letenskému celku rekordní vítěznou sérii v úvodu soutěže. Lugano se trápí i ve švýcarské lize, kde prohrálo pětkrát za sebou a je na chvostu tabulky. Třetí celek minulé sezony naposled v sobotu doma podlehl mistrovské Basileji 0:4.

"Teď věříme, že můžeme porazit každého. Doufám, že se na té vítězné vlně co nejdéle udržíme. Favorit asi jsme, na druhou stranu pohárová utkání jsou vždycky trošku jiná, specifická. Není to tak, že bychom byli vyložený favorit, ale chceme určitě uspět," uvedl záložník Tomáš Hořava.

Plzeň má podle papírových předpokladů velkou šanci utnout dlouhou sérii bez venkovní výhry v evropských pohárech, která trvá už 11 zápasů. Západočeši naposled mimo Štruncovy sady zvítězili v srpnu 2015 na hřišti srbské Vojvodiny Novi Sad ve 4. předkole Evropské ligy (2:0). "Chceme vyhrávat každý zápas. To, že to takhle v pohárech vychází, nás samozřejmě mrzí. Ale určitě nás to nesvazuje a chceme potvrdit formu, kterou teď máme. Doufám, že ji potvrdíme a přivezeme body," konstatoval Zeman.

Čtvrteční utkání začne v 19:00 pod vedením srbských rozhodčích v čele se Srdjanem Jovanovičem. Přímý přenos odvysílá Nova Sport 1.
FC Lugano - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mihajlović, Sulmoni, Golemić, Daprelá - Sabbatini, Ledesma, Mariani - Črnigoj, Gerndt, Bottani
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hořava, Hrošovský - Petržela, Kolář, Kopic - Krmenčík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 3.79 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hapoel Beer-Sheva - FCSB  (čtvrtek 19:00)
Skupina G je ostře sledovaná z českého pohledu, neboť o postup do jarní fáze v ní bude bojovat Plzeň, ve druhém utkání se představí izraelský mistr Hapoel Beer-Sheva s rumunským velkoklubem FCSB. Domácí výběr je v domácím prostředí velmi silný, ale vzhledem ke kvalitě jeho čtvrtečního rivala se dá očekávat nesmírně vyrovnaný souboj. Pokud si chce izraelský celek zachovat slušnou šanci na postup, tak potřebuje získat tři body.

Hapoel na úvod skupiny přivítal švýcarského outsidera z Lugana a porazil ho v nejtěsnějším poměru 2:1, na vítězství se pořádně nadřel. Vzápětí zavítal do Plzně a tentokráte na body nedosáhl po porážce 1:3. FCSB se letos prezentuje vyrovnanými výkony. V kvalifikaci LM nejprve zdolal Plzeň a v play-off nehrál špatně ani proti portugalskému Sportingu. V základní skupině je prozatím stoprocentní s lichotivým skóre 5:1.

Nejprve před vlastními fanoušky zdolal Plzeň přesvědčivě 3:0, následně otočil duel v Luganu a po výhře 2:1 zůstal na první pozici. Momentálně neokusil hořkost porážky v sedmi duelech v řadě za sebou, a pokud nyní dokáže naplno bodovat, tak se výrazně přiblíží k účasti v jarní fázi. V rumunské lize mu prozatím patří druhé místo s devětadvaceti body, na vedoucí CFR Cluj ztrácí po čtrnácti odehraných kolech body čtyři.

"Jsme na dobré cestě, vyhráno ale v žádném případě nemáme. Hapoel má nesmírně kvalitní kádr a v Izraeli nás čeká bouřlivé prostředí. Pevně věřím, že se budeme držet předem domluvených taktických pokynů. Náš soupeř má nebezpečný rychlý přechod do ofenzívy a také je nesmírně produktivní, důležitá bude trpělivost. Za žádnou cenu nesmíme panikařit, protivník je podle mého názoru pod větším tlakem," uvedl hostující kouč Nicolae Dica.

Beer-Sheva v izraelské lize tolik nezáří, po šesti odehraných kolech má na kontě jedenáct bodů a patří ji pátá pozice. V základní sestavě by se opět mohl objevit český krajánek Tomáš Pekhart. "Je to pro nás důležitý zápas. Pokud nezískáme tři body, tak se ještě nic nestane, ovšem situace by se nám výrazně zkomplikovala. FCSB má obrovské kvality a k výhře potřebujeme předvést nadstandardní výkon," řekl domácí stratég Barak Bakhar.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.38 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FCSB (ROU)22005:16
2.Viktoria Plzeň (CZE)21013:43
 Hapoel Beer-Sheva (ISR)21013:43
4.FC Lugano (SUI)20022:40
Skupina H
BATE Borisov - 1. FC Köln  (čtvrtek 19:00)
Do 1500 km vzdáleného BATE cestují fotbalisté Kolína nad Rýnem aby zažehnali herní i výsledkovou krizi napříč všemi soutěžemi. Bundesligový celek se opravdu trápí, letos ještě ani jednou nevyhrál a na běloruské půdě ho čeká velmi náročný úkol.

Kolín nad Rýnem loni v Bundeslize obsadil skvělé páté místo a zajistil si skupinovou fázi Evropské ligy. Jenomže od začátku nové sezony něco není v pořádku. Kozli prohrávají jeden zápas za druhým, letos napříč všemi soutěžemi ani jednou nevyhráli a v Bundeslize jsou se ziskem jediného bodu beznadějně poslední! Ze čtyř zápasů z domácího RheinEnergieStadion nezískali ani bod, včetně toho posledního v rámci Evropské ligy proti Crvene Zvezde Bělehrad. Zkrátka v Kolíně nad Rýnem je všechno špatně.

Dá se očekávat, že prioritou bude pro německý celek především Bundesliga, na druhou stranu Kolín měl a nejspíš pořád má ambice ze skupiny Evropské ligy postoupit, k tomu ale bude potřeba v Bělorusku konečně uspět.

BATE je na domácí půdě vždy velmi nepříjemným soupeřem, své by o tom mohla vyprávět Slavia, která tu prohrála 1:2, ale díky vstřelené brance nakonec postoupila. Je otázkou, jak BATE zápas s Kolínem pojme protože běloruská soutěž pomalu a jistě finišuje a i když je BATE v průběžném vedení, má jen jednobodový náskok na Šachtër Soligorsk, přičemž bez šance není ani třetí v pořádí Dinamo Minsk.

BATE se s Kolínem nad Rýnem nikdy předtím neutkalo. Forma hovoří jasně ve prospěch běloruského mužstva, ovšem každá série jednou končí a Kozli rozhodně není třeba podceňovat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.24 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Crvena Zvezda - Arsenal FC  (čtvrtek 19:00)
Arsenal si v Evropské lize zatím vede stoprocentně a rád by na svou bilanci navázal i ve svém třetím zápase základních skupin, aby si co nejrychleji zajistil postup do jarní části. Jenže v Bělehradě ho může čekat opravdu hodně těžká zkouška. Crvena Zvezda totiž dosud v rámci evropských pohárů před vlastními fanoušky už pětkrát v řadě neprohrála.

Když se oba mančafty střetly naposledy, psal se již vousatý rok 1978. Na stadion Rajka Mitiče, obecně známém jako Marakana, přitom Gunners nemají z této doby úplně nejlepší vzpomínky. Prohráli tam totiž nejtěsnějším možným způsobem, aby následně v odvetě na dnes již zaniklém Highbury uhráli jen remízu a z Poháru UEFA vypadli.

Domácí kouč Vladan Milojevič se na nynější střetnutí ohromně těší. "Všichni jsme byli rádi, když nám los přisoudil Arsenal. Takové zápasy Zvezda potřebuje. Jinak si myslím, že co se historie týče, za soupeřem nijak nezaostáváme," připomněl, že i srbský klub v minulosti patřil k nejlepším. "Nic si neslibujeme. Budeme se jen snažit získat pozitivní výsledek."

Domácí si v Evropské lize zatím vedou opravdu velmi slušně, už v předkolech vyřadili ambiciózní Spartu nebo ostřílenější Krasnodar, a po remíze s BATE Borisovem trošku překvapivě zvítězili v Kolínu nad Rýnem. Mohou se dokonce dostat do čela tabulky, to by však anglického giganta bezpodmínečně museli porazit.

Zvezdě bude chybět brankářská jednička Milan Borjan, což je určitě jedna z nejnepříjemnějších skutečností, a nahradit by ho měl Damir Kahriman, jenž si Evropskou ligu letos ještě nezahrál. Dále jsou zranění Milan Rodič, Branko Jovičič a Vujadin Savič. Obvyklý a zaběhlý systém hry 4-2-3-1 by Milojevič neměl měnit.

Srbský stratég ví, kdo je v tomhle duelu favoritem. Avšak v žádném případě nehodlá házet předčasně flintu do žita. "Arsenal hraje krásný a moderní fotbal. Budeme se s ním prát co nejlepším možným způsobem," burcoval. "Jsme připraveni. Ve své hráče naprosto důvěřuji. Atmosféra bude bouřlivá, ale myslím si, že s ní náš protivník nebude mít problém."

Crvena Zvezda prožívá opravdu jednu z nepovedenějších sezón za uplynulých několik let. Mužstvo je sehrané a třeba v lize zatím vede před druhým Partizanem o čtyři body. "To, že jsme před 39 lety vyřadili Arsenal, vím jen z vyprávění svého otce. Takové momenty si nekoupíte. Doufám, že i nová generace si bude něco pamatovat," zakončil Milojevič.

Hosté neměli povedený start do sezóny, pak se však svěřenci kouče Arséna Wengera přece jenom chytli a od začátku září v sedmi zápasech v řadě neprohráli. Jen o víkendu se jim nezadařilo ve Watfordu, jemuž v poslední minutě podlehli o branku. "Neproměnili jsme hodně šancí. Měli jsme dávno rozhodnout," čertil se hostující stratég.

Wenger zřejmě nebude riskovat zdravotní stav Laurenta Koscielnyho a Dannyho Welbecka, kteří si z víkendu odnesli lehké šrámy, Calum Chambers, Francis Coquelin a Shkodran Mustafi pak nenastoupí určitě. "Po zápase s Watfordem se musíme dát do kupy. Když budeme hrát tak jako v první půli, můžeme pravidelně vítězit," zakončil Wenger.
FK Crvena Zvezda - pravděpodobná sestava:
Kahriman - Stojkovič, Le Tallec, Babič, Gobeljič - Krstičič, Donald - Srnič, Kanga, Radonjič - Boakye
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ospina - Holding, Mertesacker, Nacho Monreal - Nelson, Elneny, Wilshere, Maitland-Niles - Walcott, Iwobi - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.34 - 3.83 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)22007:36
2.FK Crvena Zvezda (SRB)21102:14
3.BATE Borisov (BLR)20113:51
4.1. FC Köln (GER)20021:40
Skupina I
Konyaspor - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 19:00)
Salzburk znovu patří v základní skupině Evropské ligy mezi horké kandidáty na postup, nyní bude plnit úlohu mírného favorita na půdě tureckého Konyasporu. Snadný úkol ho v žádném případě nečeká, avšak pokud dokáže ukořistit plný bodový zisk, tak se výraznou měrou přiblíží k postupu do jarní fáze. Domácí celek při své druhé účasti v hlavní fázi EL vybojoval před třemi týdny premiérovou výhru a rozhodně si bude věřit.

Konyaspor při minulém působení nepostoupil mezi dvaatřicítku nejlepších a navíc ani jednou nevyhrál. Letos při prvním střetnutí zavítal do francouzského Marseille a po bojovném výkonu prohrál 0:1. Následně si spravil chuť s portugalským klubem Vitória SC Guimarães v poměru 2:1 a v tabulce se tak nachází na druhé pozici. Nicméně v domácí soutěži se mu vůbec nedaří, po osmi odehraných kolech je až patnáctý s pouhými sedmi body.

Momentálně tak bojuje o záchranu, nevyšla mu ani generálka na tento duel po porážce 0:2 s Galatasarayem. Naopak Salzburku se poslední dobou celkem daří, hořkost porážky nepoznal osmkrát po sobě. Skupinu I prozatím vede, i když v Portugalsku nečekaně remizoval s Vitórií 1:1. Avšak svou reputaci dokázal napravit s Marseille, po vyrovnaném průběhu vsítil jedinou branku zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

V rakouské lize je po jedenácti odehraných kolech na druhé příčce se ziskem čtyřiadvaceti bodů a na vedoucí Sturm má manko jednoho bodu, minule prokázal své kvality v Linci a zvítězil 3:1. Nyní se pokusí prolomit nepříliš lichotivou bilanci na turecké půdě, ve dvou dosavadních duelech v evropských pohárech ani jednou nebodoval. Momentálně se v EL může pyšnit skvělou sérii sedmi klání bez porážky po pěti výhrách a dvou remízách.

Hosté museli absolvovat cestu dlouhou téměř 2000 kilometrů, podle německého trenéra Marca Rose mají situaci ve vlastních rukách. "Díky výhře nad Marseille z nás spadla nervozita, proto můžeme hrát ve větší pohodě. Konyaspor není v optimální formě, na druhou stranu má kvalitní kádr a vyhrát na jeho stadionu není jednoduché. Případné vítězství by nám v postupové matematice nesmírně pomohlo," vyjádřil se jednačtyřicetiletý kouč.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.19 - 3.75 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - Vitória SC Guimarães  (čtvrtek 19:00)
Skupina I je vzácně vyrovnaná a Marseille v ní touží odpovědět na poslední nezdar v Evropské lize vítězstvím před vlastními fanoušky. Jejím soupeřem bude portugalská Vitória, která jako jediný tým ve skupině ještě nevyhrála.

Ve skupině I nás určitě čeká ještě mnoho dramatických střetnutí. Mezi prvním Salzburgem a poslední Vitórií panuje rozdíl pouhých tří bodů, což dělá prakticky z každého kola ještě zajímavější záležitost. Domácí Marseille se pokouší napravit poslední kolo, které jí vůbec nevyšlo. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii byli považováni za jasného lídra, ale proti Salzburgu nedokázali vstřelit ani jednu branku.

Po této porážce se jim navíc nedařilo ani na domácí scéně v rámci Ligue 1. Proti Racingu Strasbourg se totiž museli obávat o výsledek a konečnou remízu 3:3 jim zajistila trefa Konstantina Mitrogloua až dvě minuty před koncem. Teď pro francouzský celek nadchází utkání pravdy, které musí družina trenéra Garcii nutně vyhrát, aby měla na postup lepší vyhlídky.

A trenér Rudi Garcia si je toho vědom. Na tiskové konferenci před výkopem zmínil: "Jsme účastníky velmi zajímavé skupiny, která se nevyvíjí úplně podle představ. Mrzí nás, že jsme minule nezvládli získat nějaké body, protože by se nám nyní hrálo určitě lépe. Ale teď nesmíme vzpomínat na minulé zápasy a naopak se chceme dívat dopředu. Věřím, že nám domácí prostředí bude velkou podporou, protože fanoušci dokáží vytvořit parádní atmosféru," míní zkušený trenér.

Jeho tvrzení podporuje také fakt, že si Marseille poradila ve všech třech domácích kláních evropských pohárů. Problém však ukazuje to, že Marseille z deseti posledních utkání proti portugalskému soupeři prohrála hned šestkrát, z toho dvakrát na domácí půdě. Nyní se ale opírá o velmi dobrý kádr, ve kterém najdeme esa jako jsou Germain, Payet, Ocampos, Thauvin, Sanson, Abdennour, Fanni nebo Rami.

Hostující Vitória má před sebou hodně náročný úkol a ten představují právě výjezdy na soupeřův stadion. Venku totiž portugalský celek vyhrál v evropských pohárech naposledy před dlouhými dvanácti lety! Jeho poslední obětí se stala Wisła Kraków a také toto utkání rozhodla jediná branka. Od té doby si Portugalci připsali jen tři remízy a hned šestkrát venku prohráli. Vitória se navíc vzpamatovává ze špatného výkonu v lize.

Naposledy Vitória nestačila na domácí Belenenses a vyšla střelecky opět naprázdno. Následovala remíza ligového poháru s Feirense a chuť si další soupeř Marseille spravil až v posledním soutěžním utkání. V rámci třetího kola Taça de Portugal si poradil s Vasco da Gama vysoko 6:1 a to by jej mohlo řádně nabudit na klíčové utkání. Ani Vitória totiž v Evropské lize nechce hrát jen druhé housle.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.63 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)21102:14
2.Konyaspor (TUR)21012:23
3.Olympique Marseille (FRA)21011:13
4.Vitória SC Guimarães (POR)20112:31
Skupina J
Östersunds FK - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Ani Hertha, ani Athletic. Překvapivým lídrem skupiny J je švédský nováček Östersunds FK, který má po dvou zápasech plný počet bodů a navíc ani jednou neinkasoval. Domácí tentokrát přivítají zkušený evropský celek Athleticu.

Je to jako pohádka! Östersunds coby vítěz švédského poháru startoval ve 2. předkole Evropské ligy, odkud postupně vyřazoval jeden favorizovaný celek za druhým. Poradil si například s Galatasarayem nebo PAOKem Soluň a nezastavil se ani při premiérové účasti v základních skupinách. V prvním kole vyhrál ve Lvově nad Luhanskem a ve druhém doma porazil bundesligovou Herthu!

Soupeři Östersundsu zatím marně zápasí s charakteristickým umělým povrchem, který je velkou zbraní domácího celku. Ve švédské lize to jinak není žádná velká sláva - páté místo a pětibodová ztráta na třetí Djurgardens.

Doma už Östersunds porazil Galatasaray, Folu Echs z Lucemburska, PAOK Soluň i Herthu. Poradí si i s dalším silným soupeřem, Athleticem? Španělské celky zápasy v Evropské lize v žádném případě nepodceňují, navíc pořád jde o finalistu z roku 2011/2012.

Baskický celek bude navzdory domácí bilanci Östersundsu i vlastní formě favoritem. V lize se tým z Bilbaa trápí, je až jedenáctý, ale náladu si zlepšil víkendovou výhrou nad Sevillou. V Evropské lize mají hosté jen jeden bod za remízu v Berlíně. Ve druhém zápase na San Mamés senzačně podlehli Zarje Luhansk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.98 - 3.63 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Zarja Luhansk - Hertha BSC  (čtvrtek 19:00)
Zarja Luhansk se pokusí o něco podobného, co se před nedávno podařilo Östersundsu, totiž doma porazit berlínskou Herthu. Forma domácích jde nahoru, zatímco ta Herthy spíše dolu. Německému celku se vůbec nedaří a to platí jak o Bundeslize, tak i Evropské lize.

Hertha má zatím ve skupině pouze bod za domácí remízu s Bilbaem a to je pochopitelně málo. Očekávalo se, že německý celek získá nějaké body v Östersundsu, jenomže švédská umělka je letos pohřebištěm favoritů a své spočinutí tam našla i Hertha.

Každopádně do konce základních skupin zbývají čtyři kola a to je pořád hodně na to, aby hosté nějaké body posbírali a zajistili si postup do vyřazovací části. Zlepšit musí Hertha všechno. Přes defenzívu až po ofenzívu. Připomeňme, že ani v Bundeslize to není žádná sláva. O víkendu Hertha na domácím Olympijském stadionu podlehla Schalke 0:2 a v tabulce je až na třináctém místě! Loni touto dobou přitom proháněla pozice zaručující evropské poháry.

Zarja Luhansk už se také stihla postarat o velké překvapení, když v minulém kole brala všechny body z Baskicka. Výhru 1:0 na San Mamés čekal málokdo, zvláště když v zahajovacím utkání v domácím azylu ve Lvově podlehla Östersundsu. Situace ve skupině J tak dostává zcela jiný rozměr, místo toho aby se na prvních dvou místech usadili Bilbao respektive Herta tam jsou Östersunds a Zarja Luhansk.

Utkání ve Lvově bude prvním střetnutím těchto dvou celků vůbec. Zarja už pět soutěžních zápasů neprohrála a bude usilovat o prodloužení této série, které by navíc znamenalo zvýšení postupových ambicí. Na druhé straně Hertha čtyři soutěžní zápasy nevyhrála a má co napravovat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.16 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Östersunds FK (SWE)22003:06
2.Zarja Luhansk (UKR)21011:23
3.Athletic Bilbao (ESP)20110:11
 Hertha BSC (GER)20110:11
Skupina K
OGC Nice - SS Lazio  (čtvrtek 19:00)
Nice sídlí na prvním místě skupiny K a to především díky faktu, že inkasovalo jen jedinou branku. Teď mu ale reálně hrozí, že o nějaké body přijde, protože jeho bilanci se pokusí poškodit Lazio. Druhý celek tabulky rovněž ještě neztratil body.

Nice na stadionu Allianz Riviera přivítá hlavního konkurenta v boji o první příčku. Francouzský celek by moc rád dokázal zapomenout na nedávné zápasy v lize, protože se mu vůbec nepovedly. Od Marseille dostalo Nice hned čtyři branky a prohrálo, načež se bez bodů muselo obejít také v minulém kole Ligue 1. To favorit cestoval do Montpellieru, ale s týmem ze středu tabulky nedokázal bodovat.

Naopak se do jeho ligové formy plně promítá fakt, že hraje více náročných soutěží. A kádr není tak zkušený či kvalitní, aby si s tím poradil. Nice zatím platí za to, že upřednostnilo působení v Evropě před domácí scénou. Evropská liga ale jeho fanouškům zatím dělá daleko větší radost a vypadá to hodně nadějně. Aktuálně sídlí Nice na čele skupiny po dvou vyhraných duelech. Zejména jeho střelecká produktivita je velmi působivá, protože Nice už vstřelilo osm branek!

Velký podíl na tom má Alassane Pléa, ale Italové budou zvědaví především na Maria Balotelliho. Někdejší velký talent Interu Milán ve Francii rozkvetl a stala se z něj opora útočného snažení Nice. Po problémových angažmá konečně našel tým, který na něj spoléhá a v němž se cítí dobře. V rozhovoru pro klubovou televizi o něm mluvil francouzský dopisovatel italského deníku Gazzetta dello Sport Alessandro Grandesso.

"Všeobecně se dá říct, že v Itálii se mluví nejvíc o Balotellim v Nice spíše než o Marcu Verrattim z PSG. To, co Balotelli předvádí v Nice, je často velmi populární. Celá země stále sleduje, jak se bude odvíjet kariéra Balotelliho a teď cítíme, že našel ideální prostředí. Zklidnil se, dospěl a začalo se mu dařit. Osobně si myslím, že Nice může dojít hodně daleko v Evropské lize, když bude sázet na hráče kolem Balotelliho."

Problém pro Francouze spočívá v tom, že jeho soupeřem bude Lazio. A to začíná mít opět zvuk. Velký podíl na tom má trenér Simone Inzaghi, který z Lazia dělá velmi atraktivní tým postavený na organizovanosti, zarputilosti a disciplíně. Zároveň ale Lazio umí bavit své fanoušky a předvádět ofenzivní a rychlou hru. Další ovace Lazio sklidilo za poslední ligové vystoupení.

Povedlo se mu totiž porazit slovutný Juventus Turín a navázat tím na doposud velmi úspěšnou sezonu. I bez obřích platů nebo velkých investic do kádru se mu daří prohánět mnohem movitější celky a i letos se ním musí počítat do pohárových bojů. Biancocelesti naposled porazili Zulte Waregem a nyní hodlají vyzrát i nad Nice.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.45 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Zulte Waregem - SBV Vitesse  (čtvrtek 19:00)
Belgický Waregem i nizozemský Arnhem jsou ve skupině K považováni za outsidery a dosavadní průběh tomu zatím odpovídá. Oba dva čtvrteční soupeři totiž ve dvou kolech nezískali ani bod, a pokud se chtějí poprat o postup do jarní fáze, tak musejí uspět ve vzájemném dvojzápase. K udržení naděje by potřebovali alespoň čtyři body, naopak horší z této dvojice si zřejmě definitivně zavře bránu mezi dvaatřicítku nejlepších.

Oba dva celky se do základních skupin probojovaly přímo, když dokázaly ovládnout národní pohár. Domácí Zulte uspěl ve finále proti Oostende, letos by se chtěl do evropských pohárů probojovat z ligového umístění. V tabulce mu zatím patří sedmé místo se šestnácti body, na druhé Charleroi má v současnosti manko pěti bodů. Nicméně v posledních dvou zápasech belgické ligy prohrál, v generálce na čtvrteční duel jasně podlehl Antverpám (0:3).

"Samozřejmě tento výsledek nám příliš do karet nehraje, selhali jsme v téměř všech herních činnostech a až na pár světlých míst jsme se povětšinu času trápili. Na druhou stranu je tohle jiná soutěž a v ní chceme postoupit, prvním krokem je porazit Arnhem. Očekávám vyrovnanou bitvu, šance jsou tak 50 na 50," uvedl trenér Waregemu Francky Dury. Jeho svěřenci jsou v EL na posední čtvrté pozici se skóre 1:7.

Nejprve neměli vůbec žádnou šanci proti francouzskému Nice a před vlastním publikem utrpěli debakl 1:5. Následně zavítali na půdu italského Lazia a prohráli 0:2. Arnhem loni ve finále národního poháru přehrál Alkmaar, letos na ligové scéně předvádí střídavé výkony. Po osmi odehraných kolech je čtvrtý s patnácti body, naposledy se rozešel smírně s Heracles v poměru 1:1. Ve dvou střetnutích v základní skupině měl blíže k bodů s Laziem.

S tímto protivníkem hned na úvod vedl 2:1, jenomže nakonec musel skousnout porážku 2:3. Poté se snažil překvapit v Nice, ale prohře 0:3 nezabránil. "Rozhodně jsme chtěli alespoň jednou bodovat, ovšem i tak stále máme šanci. Dobře víme, že v obou případech zřejmě budeme muset vyhrát a pevně doufám, že tento úkol je v našich silách," vyjádřil se kouč Vitesse Henk Fräser. Na hosty nečeká příliš dlouhá cesta, do Waregemu to totiž mají pouze nějakých 200 kilometrů.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.60 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice (FRA)22008:16
2.SS Lazio (ITA)22005:26
3.SBV Vitesse (NED)20022:60
4.SV Zulte Waregem (BEL)20021:70
Skupina L
Zenit Petrohrad - Rosenborg BK  (čtvrtek 19:00)
Zenit zatím nemá v Evropské lize jediný problém a se šesti body na kontě, osmi vstřelenými brankami a jen jednou inkasovanou se sluní na čele skupiny L. Svou dominanci by měl jednoznačně potvrdit proti Rosenborgu, který nebude mít v Petrohradě co ztratit. Prozatím se norskému celku zadařilo jen v domácím prostředí proti poslednímu Vardaru.

Ačkoli zatím petrohradský tým ovládá rovněž ruskou ligu, poslední dva výsledky v ní ukázaly, že by nemusel být v úplně nejlepší formě. Před reprezentační přestávkou uhrál jen bod v Machačkale, o minulém víkendu pak dokonce padl doma s Tulou. Zenit je k poražení, to může být zcela jasný signál pro podceňovaný Rosenborg.

Útočník Aleksandr Kokorin přiznal, že v kabině není určitě rozveselená atmosféra. "Dny po porážce jsou vždy složité. Všichni víme, že pocity po vítězství jsou naopak skvělé. Takže v nynějším zápase se chceme zlepšit a přejít od prohry k výhře," říkal. "Po reprezentačním srazu jsem trošku unavený, ale pomalu se zotavuji," dodal o své kondici.

Domácí mají opravdu velkou šanci, jak udělat výrazný krok k postupu do další fáze. A to se jim splní, pokud trondheimský klub skolí. "Na našeho soupeře jsme se dívali na videu. Trenéři nám pověděli o jeho přednostech i slabinách. Budeme trénovat a zahřívat se tak, jako by to byl normální jiný zápas," prozrazoval plán Kokorin.

I když Zenit není úplně v nejlepším rozpoložení, kouč Roberto Mancini fanoušky ujistil, že jeho svěřenci jsou na nynější duel plně připravení. "Jediný rozdíl spočívá v tom, že Evropská liga má jistá pravidla a kádr vždy musíte zvolit užší. Některé hráče tedy nenominuji," říkal. "Hřiště vypadá lépe než proti Realu Sociedad, ale uvidíme. Měl by být ve slušném stavu."

Rosenborg v roce 2017 patří v Norsku za neomezeného vládce, kterému by v posledních pěti kolech titul neměl už nikdo sebrat. Na čele má před druhým Molde desetibodový náskok. "Je to silný protivník, který hraje pravidelně evropské poháry. Bude hrát fyzický fotbal, což nám může komplikovat kombinaci. Hodně hráčů tam je zkušených," myslí si Mancini.

Hosté neprohráli už pětkrát v řadě, přičemž hned ve čtyřech případech svým sokům nastříleli za zápas minimálně tři branky a hned třikrát udrželi čisté konto. Největší pozor si bude muset Zenit dát určitě na Nicklase Bendtnera, jenž na severu Evropy hledá svou zašlou slávu. V tomto ročníku zaznamenal mimochodem už patnáct branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.54 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Vardar Skopje - Real Sociedad  (čtvrtek 19:00)
Real Sociedad má za sebou hodně neúspěšné utkání se Zenitem Petrohrad, které poslalo ruský celek na první příčku. Španělský tým se nutně potřebuje vrátit na vítěznou vlnu a velkou šanci cítí proti nezkušenému Vardaru.

Vardar Skopje je prvním týmem z Makedonie, kterému se povedlo proniknout do základní skupiny soutěží pod hlavičkou UEFA. Tak daleko se v Evropě nedostal z Makedonie nikdo snad od dob Alexandra Velikého. Právě na stadionu pojmenovaném po jeho slavném otci, králi Filipovi II., odehraje domácí mužstvo duel se španělským Realem Sociedad. A tomu se ve venkovních duelech vůbec nedaří.

Real Sociedad patří k týmům, které jednou za čas po skvělé sezoně dostanou šanci hrát Evropskou ligu, ale jinak patří dlouhodobě k týmům kolem středu tabulky. Především koncem září se jeho forma trochu zhoršila a celek ze San Sebastiánu padl do průměru. Z posledních pěti soutěžních duelů vyhrál La Real jen jedinkrát. Načasování této výhry ale vyšlo hráčům parádně, protože zvítězili právě v minulém kole LaLigy.

S domácím Deportivem Alavés si poradili celkem bez potíží 2:0, když se v samém závěru trefili Oyarzabal a Elustondo. Díky této výhře si hráči Realu Sociedad mohli trochu zlepšit sebevědomí, které bylo dost pošramocené. Proti Realu Betis jim předtím nestačily na výhru ani čtyři vstřelené branky a kromě toho La Real prohrál s Levante nebo Valencií. Hodně jej musela trápit také porážka v Evropské lize proti Zenitu Petrohrad.

Teď se ale hráči chtějí soustředit jen na vítězství ve Skpje. Mladý talent Mikel Oyarzabal k tomu v rozhovoru pro klubovou televizi řekl: "Máme před sebou hodně důležité utkání. Chceme zůstat v boji o první příčku a pokud nám Zenit nemá utéct, potřebujeme nutně bodovat. Víme, že minulá porážka nám naši situaci dost zkomplikovala, ale nemá smysl skládat zbraně. Naopak, teď cítíme svou šanci a hodláme ji využít," dodal mladý záložník.

Ten se ostatně nachází ve skvělé formě a jen v rámci první španělské ligy nastřílel za pět duelů čtyři góly. Další by mohl přidat právě do sítě makedonského soupeře, který rozhodně nemá nijak pevnou obranu. Z jeho posledních utkání je jasně vidět, že Vardar to bude mít s případným bodovým ziskem hodně složité. Zatím totiž inkasoval už osm branek a ani jeho útočníci se moc nepředvedli, protože dohromady za první dva duely nasbírali jen jedinou trefu.

Ta Vardaru k bodům nepomohla, protože naposledy prohrál makedonský celek s Rosenborgem 3:1. Domácí budou sázet na fakt, že La Real už prohrál pět z posledních šesti venkovních klání v pohárech. Španělský tým se s makedonským utkal jen dvakrát, naposledy v roce 2000.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.80 - 5.56 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)22008:16
2.Real Sociedad (ESP)21015:33
3.Rosenborg BK (NOR)21013:53
4.Vardar Skopje (MKD)20021:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Coutinho10

18.10. Čech v bráně Arsenalu nastoupí i zítra

Další zápas Evropské ligy už neodchytá David Ospina, Arsene Wenger potvrdil, že zítra do brány proti CZ Bělehrad nasadí Petra Čecha. Zároveň si návrat do sestavy odbude Mathieu Debuchy. (arsenal.com)

že by Wengerovi došla už trpelivost s Opsinou ?

Reagovat
cetto

Však se to takhle nedá číst

Reagovat
cetto

A ne, nenašel jsem v článku chybu, takže mě s tím neserte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal CF - Slavia Praha 4:0

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
Kuchta

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
santini

smrdi to tam remizou ale zas ponorka Slaviu o gol pretlaci... moj tip: 1:0

Reagovat
Coutinho10

OT: pro ty, co hrajou Sazkafantasy, tak nezapomente nastavit sestavu, protoze 11. kolo zacina uz dnes od 18:00 (Dukla - Slovácko)....clanek z preview neni v hlavnich a uz se zacina ztracet, tak jenom aby to uplne nezapadlo

Reagovat
stas87

Hertha snad konecne vyhra. Nemoze predsa prehrat ci remizovat u nejakych pasakov koz. Ti mantaci si vybrali stastie na celu skupinu minule v Bilbau.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
santini

to ja si zas nemyslim ze niekde na Ukrajine ( aj keby proti pasakom koz ) vyhraju len tak s prstom v nose.. dal som X

Reagovat
popltak

Hertha jsou stejní pasáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
popltak

Reagovat
HullCity

Řekl bych,že Hertha není Bayern aby mohli dát jen béčko na "pasáky koz"...

Reagovat
Pipo123

Dnes bez Immobileho, Alberta, Leivu, Parola, Marusica a De vrija, snad Aspon remízu uhrame

Reagovat
oli9

proc ?? setri na ligu ...nebo proste el je malo ?

Reagovat
Pipo123

Tak liga je priorita, navyše máme 6 bodov a aj "náhradníci" by mali uhrať aspoň druhé miesto, Inzaghi síce rozpráva ako chce uspieť v EL ale moc mu to neverím, pokiaľ bude reálna šanca že skončíme v lige do 4 miesta tak EL bude stále druhoradá súťaž

Reagovat
oli9

dikz ...tak to bude dneska hodne cervenych listku

Reagovat
Pipo123

Nice čeká další zápas Evropské ligy s Laziem, které se bude moci spolehnout na bouřlivou podporu. Biancocelesti vyrazilo do Francie podpořit 1700 příznivců, což bude na Allianz Riviera nový rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze to nebude nikde v tv.

Reagovat
smazaný uživatel

Astana ma zatim ten zapas uplne pevne v rukou. Nicmene vykon MTA je opravdu hrozny.

Reagovat
Pipo123

Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Radu; Patric, Murgia, Di Gennaro, Milinkovic, Lulic; Nani, Caicedo

Reagovat
Pipo123

Hahaha

Reagovat
doNny

Radu

Reagovat
monty25

Gólman Östersundu taková minela...

Reagovat
monty25
Reagovat
monty25

Gólman Bilbaa teda taky nezůstal pozadu...

Reagovat
Pipo123

Caicedo je super, konečne máme dvoch kvalitných útočníkov

Reagovat
Coutinho10

Giroud

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Pipo123

Milinkovič je beštia, 2 góly a k tomu asistencia, znovu super výkon

Reagovat
popltak

Německé týmy

Reagovat
Rudnevs

Jj, je to škoda. Hertha mala teraz na konci celkom smolu, keby to Ibisevic dal, mohlo to vyzerať úplne inak. Ale aspoň to neni taká tragédia ako pred týždňom a česť zachraňujú aspoň Bayern s Leipzigom v CL. Som zvedavý na Hoffe, zápas vysiela naživo Sport1.

Mimochodom, čo ti na tej Bundeslige tak vadí že máš neustále potrebu sa tu týmto spôsobom strápňovať?

Reagovat
Mastný Chobot

http://arsenalist.com/f/2017-18/belgrade-vs-arsenal/olivier-giroud-goal-0-1.html

tá najkrajšia časť gólu (jak tam Jack vyfajčil tých dvoch záložníkov dvoma pätičkami za sekundu) tam nie je, ale aj tak, pokochajte sa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele