Evropská liga - preview třetích zápasů základních skupin

25.10.2012, 08:40, aktualizováno 25.10.2012, 08:40
Previews
Plzeň a Sparta dnes vyběhnou na hřiště ke svým třetím zápasům skupinové fáze Evropské ligy a totéž čeká i dalších 44 klubů. Pražany bude hodně zajímat výsledek duelu Lyon - Athletic, Plzeň zase bude zvědavá, zda Atlético splní roli favorita proti Coimbře. Liverpool v jednom z nejatraktivnějších duelů dnešního programu hostí Anži...
Skupina A
Liverpool FC - Anži Machačkala  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Liverpoolu nezažívají v tuto chvíli nijak skvělou sezónu, v lize se nacházejí v dolní polovině tabulky a ani ve skupině Evropské ligy nejsou považováni za favorita. V minulém kole totiž v domácím prostředí prohráli s italským Udinese 2:3 a nyní vyzvou doma na Anfield Road silnou Machačkalu, která má asi největší šance na postup. Reds totiž navíc pravidelně nehrají v plné sestavě a kouč Brendan Rodgers nechává největší hvězdy odpočívat.

Machačkala má v tuto chvíli kádr nabitý hvězdami, možná dokonce ještě více než věhlasný Liverpool. Největší hvězdou je Samuel Eto'o, který v devatenácti utkáních vsítil už čtrnáct branek. Dalšími oporami jsou francouzský záložník Lassana Diarra a také Jurij Žirkov. S devíti brankami v týmu také září Lacina Traoré. Reds naopak mají v tuto chvíli velké problémy v útoku a Rodgers dobře ví, že jeho celek musí posílit.

Ruský celek se bude muset obejít bez zraněného Diarry, zcela se neuzdravil také Achmedov. Připraven pravděpodobně nebude ani Jucilei a ruský celek tak nemá úplně nejlepší vyhlídky. Renomovaný holandský trenér Guus Hiddink ovšem věří, že jeho tým uspěje: "Liverpool je silný celek, nicméně my jsme určitě schopní v Anglii vyhrát. Náš kádr je srovnatelný a i bez několika opor bychom měli se soupeřem minimálně držet krok," uvedl Hiddink.

Dále pokračoval, že jeho svěřenci chtějí hrát ofenzivně. "Ze soupeře máme respekt, ale nebojíme se ho. Liverpool bude mírným favoritem, rádi bychom ale na Anfield Road zvítězili a přiblížili se postupu. Musíme si dát pozor na obranu, i když se soupeři v útoku příliš nedaří. Výhodu máme v tom, že Liverpool není v nejlepší formě a nebere Evropskou ligu až zase tak vážně, zatímco pro nás je stejně důležitá jako liga," dodal Hiddink.

Rodgers tentokráte nebude hrát bez všech hvězd a nechce nechat největší opory v Anglii, kvůli leklému svalovému zranění však nebude kdispozici španělský gólman Pepe Reina. "Doufám, že nebudu mimo hru moc dlouho. Rehabilitace mi pomáhá a o víkendu už bych mohl nastoupit," řekl zkušený brankář.

Asistent trenéra Colin Pascoe doufá, že slavný celek ukáže, že stále patří mezi evropskou špičku. "Cítím, že naše výkony rostou a i sebevědomí je mnohem větší. V útoku se nám tolik nedaří, nicméně to je o psychice hráčů a ta se po prvním domácím vítězství nad Readingem zlepšila, proto chceme zvítězit i nyní proti Machačkale. Nesmíme začít špatně, tento zápas může hodně napovědět, jestli máme na to postoupit ze základní skupiny," řekl Pascoe.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BSC Young Boys - Udinese Calcio  (čtvrtek 21:05)
Buď, anebo. Taková je situace v táboře Young Boys Bern, klubu, který dnes musí vyhrát, chce-li pomýšlet na postup. V těžké skupině zatím z utkání s Liverpoolem a Machačkalou nevytěžil ještě ani bod, a teď jej čeká neméně obávaný protivník - italské Udinese.

A domácí trenér Martin Rueda věří, že tento zápas poskytuje jeho svěřencům ideální příležitost setřást ze sebe nepříjemnou domácí prohru s Grasshoppers Zürich. V posledním utkání švýcarské ligy totiž BSC prohrávalo už v poločase 0:3, a přestože po obrátce dokázalo vstřelit dvě branky, na body nakonec nedosáhlo.

Udinese přijede do Švýcarska v historii vůbec poprvé a Rueda doufá, že nepůjde o šťastnou premiéru. "Náš závěrečný trénink byl intenzivní a pozitivní," řekl kouč v rozhovoru pro Berner Zeitung. "Chceme hodit nedělní porážku za sebe a jsme naprosto přesvědčeni, že ve čtvrtek můžeme vyhrát."

"Je pouze otázkou času, než nalezneme stabilitu, přičemž nesmíme ignorovat ani fakt, že bojujeme na dvou frontách," dodává. To se zřejmě odrazí i na základní jedenáctce - možná totiž dojde k rotacím. Bát se jich nemusí útočník Raúl Bobadilla, který zatím letos Bern spolehlivě táhne a zaznamenal už pět branek v osmi zápasech.

"Bobadilla je důležitý hráč, který dokáže rozhodovat zápasy," pochvaluje si Rueda. "Nesmíme však selhat v obraně, jako se stalo proti Grasshoppers." K tomu může pomoci i Alain Nef, obránce, který mezi léty 2008 a 2010 působil pod trenérem Francesco Guidolinem.

"Udinese je klub se spoustou mladých hráčů a velmi širokou soupiskou," říká Nef, načež dodává: "Každá porážka bolí, takže jsem rád, že se blíží příležitost ji odčinit,". Italům bude chybět záložník Giampiero Pinzi, kterého čeká neplánovaná pauza s bolavými třísly; do týmu se naopak už možná vrátí Emmanuel Agyemang-Badu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anži Machačkala (RUS)21103:14
2.Udinese Calcio (ITA)21104:34
3.Liverpool FC (ENG)21017:63
4.BSC Young Boys (SUI)20023:70
Skupina B
Atlético Madrid - Académica Coimbra  (čtvrtek 21:05)
Utkání s jasným favoritem. Domácí Atlético Madrid jde do souboje s Académicou Coimbra v roli suveréna jak v domácí soutěži, tak v Evropě - a nejen letos. To Portugalci tápou, v Evropské lize zatím mají jen bod a doma jim patří osmá příčka s propastným sedmibodovým odstupem za vedoucím Portem.

Forma Atlética Madrid je až neskutečná. V domácí soutěži vyhráli Los Colchoneros sedm utkání v řadě a za vedoucí Barcelonou jsou pouze díky o chlup horšímu skóre. Na zbytek osazenstva Primery Division se nicméně dívá s odstupem, třetí Malaga ztrácí na vedoucí duo pět bodů, čtvrtý Real Madrid dokonce osm!

Ještě větší strach pak jde ze Simeoneho svěřenců při pohledu na statistiku z Evropy. Atlético vyhrálo obě utkání letošní sezony, na tom by ještě nebylo nic tak zvláštního. Jenže při cestě za loňským triumfem zvítězili ve všech devíti vyřazovacích kláních a k tomu i posledních třech ve skupině. 14 korálků navíc doplnil patnáctý evropský kroužek v podobě zisku Superpoháru na úkol Chelsea. Jasného lídra Premier League a obhájce Ligy mistrů rozprášil 4:1.

Největší respekt jde samozřejmě z El Tigra, kolumbijského zabijáka Radamela Falcaa. Jeho fazona je vskutku neuvěřitelná a dosahuje rozměrů nadpozemského dvojboje Ronaldo - Messi. Ze zmíněných 15 vítězných klání v řadě nastoupil do třinácti a svým soupeřům v nich nasázel čtrnáct gólů. V lize pak v sedmi zápasech zatížil konta soupeřů devětkrát. Zdá se zkrátka, že portugalsko-argentinský duet má následovníka ze severu Jižný Ameriky.

Académica se má čeho obávat, zvláště pak když uvážíme její současnou formu. Poslední ligový střet měli v plánu už před téměř třemi týdny a prohráli jej doma s Vitórií 1:2. Chuť si spravili v dalších týdnech, kdy byly na pořadu dne oba portugalské poháry. V obou dokázali postoupit a do nesmírně složitého souboje s Atléticem tak nastupují alespoň ve zlepšené náladě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 6.50 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hapoel Tel-Aviv - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 21:05)
Na fotbalisty Plzně čeká v Evropské lize klíčové dvojutkání s Hapoelem Tel Aviv, ve kterém by se podle trenéra Pavla Vrby mělo rozhodovat o postupujícím ze skupiny B. Viktoria, která se nejprve ve čtvrtek představí na izraelské půdě a za dva týdny přivítá stejného soupeře doma, by potřebovala po tomto vzájemném měření sil minimálně udržet dvoubodový náskok před soupeřem. V případě, že by oba duely vyhrála, už by mohla slavit postup.

Výprava Plzně odcestovala do Tel Avivu dnes brzy ráno z pražského letiště v dobré náladě, ale zároveň s vědomím, že je v Izraeli čeká velmi důležité utkání. "Osobně si myslím, že tyto dva zápasy s Hapoelem mohou rozhodnout o tom, zda postoupíme nebo ne. Ukážou, na co máme," řekl trenér Vrba novinářům na letišti. "Bude to hodně vyrovnané a bude záležet na každém bodu. Proto beru z Tel Avivu jakýkoli bodový zisk," doplnil kapitán Pavel Horváth.

Náladu Viktoriánům nekazí ani střelecké trápení, které je příčinou současné výsledkové krize Plzně. Ta z posledních šesti soutěžních zápasů porazila jen třetiligový Chomutov v poháru. "Vím, že se psalo o krizi, ale podle mě se můžeme bavit jen o střelecké a bodové krizi. Co se týká herního projevu, tak ten se z naší strany nemění a je stále kvalitní. Cesta, kterou jsme se vydali, je správná a uhýbat z ní nebudu. Pokud budeme dál předvádět podobnou hru, góly přijdou," řekl Vrba.

Střelecké trápení považuje spíše za psychologický problém. "Těžko se na tom pracuje. Jsou hráči jako Messi, kteří dají z pěti šancí čtyři góly, a někteří hráči nedají gól ani z deseti šancí. Je to o určité jistotě, psychice a štěstí. Koncovku trénovat můžeme, ale střílet z malého vápna do prázdné brány, to jsme na tréninku ještě nedělali," prohlásil Vrba.

Komplikací pro Plzeň je, že v posledním ligovém utkání s Jabloncem přišla o stopera Václava Procházku, který kvůli zranění musel zůstat doma stejně jako zraněný záložník Marek Hanousek. Také Hapoel ale zápolí se zdravotními problémy svých opor. Chybět by měl klíčový záložník Gil Vermouth a nejistý je start brankářské jedničky Apouly Edela, který musel v pondělním ligovém duelu o poločase střídat.

"Absence Vermoutha by pro ně mohla být citelná, jelikož velmi dobře zahrává standardní situace. Každý jeho centr proti Coimbře byl hodně nepříjemný. Navíc táhl i hodně jejich akcí," hodnotil soupeře Vrba. "Co jsem Hapoel viděl v jeho zápasech Evropské ligy, tak je silnější v útočné fázi. V obraně má mezery, které se budeme snažit využít. Snad tentokráte ke slušné hře přidáme i produktivitu a uhrajeme body," dodal Vrba.

Zatímco Plzeň se v poslední době výsledkově trápí, izraelský vicemistr v této sezoně domácí soutěže ztratil body v jediném ze šesti zápasů. Naposledy porazil přední izraelský celek Maccabi Haifa 3:0. V Evropské lize však zatím prohrál 0:3 s Atlétikem Madrid a remizoval 1:1 s Coimbrou. "Hapoel ale podle mě bude o malinko silnější než Coimbra, kterou jsme doma porazili. Jsou kombinační, rychlí a v domácím prostředí budou určitě nepříjemní. Pozor si musíme dát na jejich rychlé útočníky," tuší plzeňský bek David Limberský.

Zatímco Plzeň nemá s izraelským fotbalem z mezinárodní scény zkušenosti, Hapoel už v minulosti změřil síly s Mladou Boleslaví a Teplicemi. Dvakrát z toho byla remíza 1:1 a v Teplicích před třemi roky Hapoel vyhrál 2:1. "V dnešním fotbale se týmy mění tak rychle, že to není směrodatné. Nedávno jsme o tom přemýšlel, že z doby, kdy jsem já přišel do Plzně, tak už tu zůstal jen Limba (Limberský). Zbytek týmu se změnil. A je to necelých pět let," řekl Horváth.

Utkání v Tel Avivu začíná ve čtvrtek od 21:05. Přímý přenos vysílá ČT Sport. Hlavním rozhodčím je dvaatřicetiletý Felix Zwayer z Německa, který má mezinárodní bilanci osm odřízených duelů a pět odpískaných pokutových kopů.
Hapoel Tel-Aviv - pravděpodobná sestava:
Apoula (Kleiman) - Paintsil, Badir, Haimovič, Antebi - Djemba Djemba - Ben Heim, Cohen, Maman, Damari - Tamuz.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Ďuriš, Hora - Bakoš.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)22004:06
2.Viktoria Plzeň (CZE)21013:23
3.Académica Coimbra (POR)20112:41
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)20111:41
Skupina C
Borussia Mönchengladbach - Olympique Marseille  (čtvrtek 21:05)
Dost možná klíčový souboj pro celý další průběh sezóny čeká na Borussii Mönchengladbach, která se zatím na evropské scéně trápí a případný úspěch s Marseille by mohl porýnský tým konečně usměrnit na správnou kolej.

Jakoby nestačilo, že se největšímu překvapení uplynulé bundesligové sezóny přestalo dařit na domácí půdě, kde zatím vůbec nedostává předsezónním předpokladům, a místo pohárových příček atakuje spíše ty sestupové, což by jistě všichni zainteresovaní rádi brzo znegovali. To však půjde jen velmi složitě, když se Gladbach nechytne i v EL, kde především musí přesvědčovat (podobně jako loni H96) své kritiky.

Ovečky Luciena Favreho může mrzet zejména předchozí neúspěch s tureckým Fenerbahçe, které čtyřmi brankami zanechalo v Dolním Porýní velmi hořkou pachuť! "Pokud chceme ještě hrát v této skupině nějakou roli, je na čase vyhrát," uvedl bez okolků Favre, který si je ale vědom kvality soupeře. "Marseille je kompaktní a ofenzivně velmi dobře vybavený tým. Mají dobré hráče," je si vědom zkušený Švýcar.

Naprosto opačné rozpoložení zažívají na jihu Francie: Olympique nebyl před začátkem tohoto ročníku rozhodně pasován mezi favority, dokonce by se možná ani nevešel do širšího okruhu a po devíti odehraných kolech si přesto mohou v tradičním mužstvu gratulovat - OM zatím nashromáždil devatenáct bodů a drží se na čele, ruku v ruce s externími financemi napumpované PSG.

Fanoušci Marseille jistě měli radost i z toho, že se po dlouhé době začal opětovně prosazovat André-Pierre Gignac (osm branek ve třinácti duelech), avšak radost jim dlouho dopřána nebyla - robustní kanonýr se záhy zranil a se zlomenou zánártní kůstkou bude pauzírovat šest týdnů. "Pro něho i pro tým je to obrovská rána, zrovna se pomalu vracel do formy," smutní Elie Baup, který je jinak (stejně jako domácí) kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AEL Limassol - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 21:05)
Bude to pořádný test. Kyperský AEL Limassol přivítá v Evropské lize slavné Fenerbahce, a zraky domácích fanoušků budou mimo jiné upřeny i na nového trenéra Jorge Costu, který převzal mužstvo doslova pár dní před zápasem.

AEL donedávna vedl Charalambos Christodoulou, jenže v pondělí byl propuštěn a vedení na jeho místo promptně dosadilo Costu, který má trenérské zkušenosti z Bragy či Kluže. "AEL oznamuje, že se domluvilo na spolupráci s panem Jorge Costou. Portugalský trenér podepsal kontrakt do konce sezony 2013/14," stojí v oficiálním klubovém prohlášení. A Costa má před sebou spoustu práce; jeho předchůdce totiž tým loni dovedl k prvnímu titulu po 44 letech. Nový trenér má s evropskou scénou hráčské zkušenosti - tehdy ještě v Poháru UEFA dovedl Porto ke slavnému triumfu, který o rok později zopakoval v Lize mistrů. To vše z pozice kapitána.

Limassol se naposledy v Evropské lize prezentoval porážkou 1:5 v Marseille, ale doma zůstává stále neporažený a doufá, že to bude platit i po dnešku. Fenerbahce se ještě s Kypřany nikdy nestřetlo, ale jeho kouč Aykut Kocaman svému týmu věří. Před Turky stojí zajímavá motivace - pokud se jim podaří skórovat, půjde o jubilejní 100. gól v Poháru UEFA/Evropské lize. Stačilo by jim na to 71 zápasů.

Dnes budou mírnými favority právě hosté, kteří zatím na rozdíl od AEL zůstávají v soutěži neporaženi. Po úvodní plichtě s Marseille totiž přišlo vítězství 4:2 v Mönchengladbachu, a Fenerbahce tak trůní v samém čele skupiny, společně právě s francouzským gigantem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille (FRA)21107:34
2.Fenerbahçe SK (TUR)21106:44
3.Borussia Mönchengladbach (GER)20112:41
4.AEL Limassol (CYP)20111:51
Skupina D
Newcastle United - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Jeden z těch atraktivnějších zápasů bude k vidění na severu Anglie, kde sídlí stadion Newcastlu United. Přední celek anglické Premier League na někdejším St‘ James Parku přivítá belgického vicemistra Club Bruggy.

Je pravdou, že Newcastlu v domácí lize zrovna pšenka nekvete. Krčí se až na jedenácté příčce a na umístění, které zajišťuje jistotu účasti v evropských pohárech pro příští rok, ztrácí čtyři body. Na vedoucí Chelsea pak dokonce dvanáct. Ono se není čemu divit, když z posledních tří utkání ani jeden nevyhrál. Mrzet musí především remíza 1:1 ze Sunderlandu, kdy nenáviděný rival srovnal až v samotném závěru - a jen díky smolné teči Demby Ba.

Nicméně je nutno podotknout, že zmiňovat v tomto preview formu Magpies z Premier League, respektive nahlížet na ni jako na směrodatnou proměnnou, není až tak zcela na místě. Tým, který v černobílém nastupuje v lize a na scéně Evropské ligy je totiž podobný vždy tak na dvou, třech místech.

Alan Pardew rád dává prostor širšímu kádru, věří mu a proto je už teď jisté, že nastoupí Shane Ferguson a Sammy Ameobi, které si bělovlasý kouč nemůže vynachválit. "Zaslouží si ve čtvrtek nastoupit. V tréninku pracují velice dobře a doufáme, že svou dřinu promění v dobrý výkon i v soutěžním utkání," těší se Pardew.

Stejně tak bude hrát i Cheik Tioté, který bude v Evropské lize sbírat starty v době, kdy si začíná odpykávat třízápasový trest za vyloučení z derby s Black Cats. Naopak Bruggy neohrozí stoper Coloccini ani brankář Elliot, jenž začal v brance při posledním klání druhé nejprestižnější klubové evropské soutěže.

I tak to budou mít v Newcastlu Bruggy složité až běda. V soutěži, jež nahradila Pohár UEFA, zatím předvádějí extrémně nevyrovnané výkony. V prvním kole odjeli z Bordeaux s debaklem 0:4, ale doma porazili Maritimo 2:0. To v domácí lize zatím válí, přestože poslední utkání nezvládli úplně dokonale. I přesto, že z minulých čtyřech duelů vyhrály Bruggy jediné, stále o skóre vedou tabulku Jupiler League.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CS Marítimo - Girondins Bordeaux  (čtvrtek 21:05)
Velmi zajímavý souboj se odehraje na Madeiře, kam přijíždí Bordeaux. Cheick Diabaté, malijská útočná hvězda hostí, se cesty do Funchalu nebojí - a to i přesto, že o tomto klubu příliš mnoho neví.

Marítimo však dokázalo dovést k bezbrankové remíze vzájemný zápas s Newcastlem, což by pro Bordelais mělo být varováním - ti totiž Pardewovým svěřencům podlehli 0:3. Doma sice předtím dokázali rozstřílet Bruggy, ale venku tak stále čekají na první gólový i bodový úspěch. Jejich protivník naopak už třikrát v řadě doma neinkasoval.

"Je to pro nás těžké, ale těžké to bude i pro ně," přemítá Diabaté. "Oni nás také neznají. Hrát takovéhle zápasy je dobré, neboť všechny celky v Ligue 1 se navzájem znají velmi dobře. Hrát oproti takovýmto cizím týmům je osvěžující." Marítimo si skutečně odbyde výraznou premiéru: nejenže se ještě nestřetlo s Bordeaux, ale nikdy v historii nevyzvalo francouzského soupeře vůbec.

V Evropě se ostrovnímu celku zatím celkem daří a donedávna držel pětizápasovou sérii neporazitelnosti, která skončila až v minulém zápase s Bruggami (0:2). Doma mají ze tří letošních utkání 5 bodů při celkovém skóre 1:0. To poukazuje na to, že rozhodně není snadné je v jejich prostředí porazit - a Diabaté to vidí jako výzvu.

"Existují různé druhy zápasů, ale pro mě je vždy podstatné jít na hřiště s tím, že na něm odevzdám vše. Chceme v našich utkáních vítězit, a to se nemění v závislosti na soupeři nebo okolnostech," burcuje robustí forvard.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Newcastle United (ENG)21103:04
2.Girondins Bordeaux (FRA)21014:33
3.Club Bruggy (BEL)21012:43
4.CS Marítimo (POR)20110:21
Skupina E
Steaua Bukurešť - Molde FK  (čtvrtek 21:05)
Těžký test čeká fotbalisty norského Molde, kteří se přijíždějí porvat o body do Bukurešti. Oběma celkům se zatím poměrně daří a drží si své postupové ambice, což jinak zdánlivě nezajímavému zápasu dodává novou perspektivu.

Rumunský velkoklub má na svém kontě 4 body z úvodních dvou zápasů, které si zajistil remízou 2:2 se Stuttgartem a jednobrankovým vítězstvím nad Kodaní. Molde však zaostává pouze o jediný bod, a Steaua by proto ráda před vlastními fanoušky zvítězila a propast mezi oběma soupeři výrazně zvětšila.

Trenér Laurentiu Reghecampf však neočekává jednoduchý souboj. "Molde je silný tým, který dokázal přehrát Stuttgart. Není to mužstvo, které by bylo jednoduché porazit," uvedl Reghecampf v rozhovoru pro server romanianinternational.com. "Mají kvalitu i na Ligu mistrů."

Na druhé lavičce bude sedět nepoměrně známější jméno - Ole Gunnar Solskjaer, někdejší "nejlepší náhradník na světě" z Manchesteru United, však tomuto zápasu až takovou váhu nepřikládá. Alespoň ne v porovnání s nedělním ligovým představením proti Rosenborgu. O vyslání B týmu do Rumunska však prý přesto neuvažoval.

"Máme tady sedm nebo osm hráčů, kteří se mohou počítat do prvního týmu," řekl. "Myslím, že jsme s sebou přivezli tým, který má šanci na úspěch." Pokud chce Molde postoupit, bude potřebovat body - zmiňovanou výhru nad Stuttgartem totiž vyvažuje úvodní prohra v Kodani.

"Jsou tu mladí hráči, pro které půjde o dosavadní největší kariérní zážitek," tvrdí Solskjaer. "Mají skvělou šanci se ukázat. Je důležité, abychom proti Rosenborgu nastoupili odpočatí a v kondici, ale toto beru v první řadě jako nabídku směrem k některým mladším hráčům. To je způsob, jakým tu jako manažer pracuji od začátku."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - FC Kodaň  (čtvrtek 21:05)
Bundesligová nepohoda, jakoby se na Šváby nalepila i v Evropské lize, kde si zatím počítají pouhopouhý bodík, který by rádi rozšířili už proti dánské Kodani. Ani Seveřané si však nemohou rozhodně vyskakovat, a tak jistě nepustí body zadarmo.

Domácí tým poslouchá každoročně na podzim jednu a tu samou písničku - VfB tradičně nezvládá starty do nové sezóny a manko potom obvykle dohání s křížkem po funuse během druhé poloviny sezóny, která je naopak z pohledu švábského mužstva častokrát excelentní. Podobný proces jde za určitých podmínek absolvovat v bundeslize, avšak jistě ne v evropských pohárech, kde by svěřenci Bruna Labbadii za daných okolností po zimní přestávce již nefigurovali...

...aby se podobné situaci předešlo, tak potřebuje Stuttgart konečně probudit, další zaváhání by už totiž mohlo být určující. "Musíme vyhrát, abychom ještě mohli promluvit do dění ve skupině," je si vědom kapitán Serdar Tasci. "Pokud se nám podaří přenést na trávník prvky ze zápasu v Hamburku, pak bychom se neměli obávat," doufá odchovanec Švábů. Nově bude chybět jen Boka.

Tradiční vládce dánské Superligaen a osmifinalista Champions League zpřed dvou let už si musí poslední dvě sezóny starty v nejprestižnější klubové evropské soutěži odepřít a pomalu si tak zvyká na čtvrteční termíny Evropské ligy. Vyjma toho však minulou sezónu Kodaň nedokázala opanovat ani domácí soutěž a po třech letech tím opět dala šanci čekatelům - konkrétně Nordsjaellandu, jenž měl dva body k dobru.

Vzájemné utkání může být pro oba aktéry určitým bodem obratu (skupina E zatím nabízí překvapivé výsledky), přičemž minimálně aktuální umístění by se mohlo po dalších kolech takřka kompletně proházet. "Tato skupina zatím nabízí čtyři poměrně vyrovnané týmy, což se také odrazilo v prvních dvou kolech - každý může porazit každého," řekl hostující kouč Ariel Jacobs, který se může opřít o všechny opory.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.10 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Steaua Bukurešť (ROU)21103:24
2.Molde FK (NOR)21013:23
3.FC Kodaň (DEN)21012:23
4.VfB Stuttgart (GER)20112:41
Skupina F
PSV Eindhoven - AIK Solna  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté PSV zvládli poslední ligový duel, i když to dlouho vypadalo, že se zrodí velké překvapení. Nakonec v boji s nováčkem z Tilburgu otočili stav z 0:2 na 3:2 a udrželi si průběžné druhé místo s jedenadvaceti body. Nyní v Evropské lize vyzvou švédské AIK a pokud chtějí postoupit, musejí v domácím prostředí na Phillips Stadium zvítězit. V současné formě určitě mají na to, aby tento cíl splnili.

V úvodním utkání ve skupině prohráli na půdě Dněpropetrovsku 0:2, nicméně vše napravili v domácím prostředí v souboji s největším favoritem z Neapole, když zvítězili jasně 3:0. AIK zatím nezískalo ani bod a další prohra by jeho šance výrazně snížila. Švédský celek totiž prohrál v Neapoli 0:4, minule v domácím prostředí podlehl i Dněpropetrovsku v poměru 2:3 a bodový zisk na půdě PSV by tak byl obrovské překvapení. AIK se navíc musí soustředit též na finišující domácí ligu.

V ní je tři kola před koncem na čtvrtém místě s padesáti body a na vedoucí příčku ztrácí tři body, na druhé a třetí místo body dva. Situaci tak v tuto chvíli nemá ve vlastních rukách a ve zbytku sezóny už nesmí zaváhat. Domácí trenér Dick Advocaat bude postrádat osobnost středové řady Marka van Bommela. Zranění na trávník nepustí ani Mathiase Jorgensena, Marcela Ritzmaiera a Erika Pieterse. Dlouhodobě mimo hru je též hvězdný útočník Ola Toivonen.

Charismatický kouč není s tříbodovým ziskem spokojen. "Prohra na Ukrajině byla nezasloužená, utkání s italským protivníkem mě potěšilo. Nicméně určitě jsem si po dvou utkáních představoval více bodů. Byl jsem šokován průběhem v duelu s Tilburgem, nakonec jsme však ukázali svou sílu a utkání otočili. AIK je silný soupeř s velice dobrou defenzívu a pro nás bude těžké jí dobývat. Musíme brát na vědomí, že soupeř bude chtít hrozit z protiútoků. Nic jiného než tři body nás ale nezajímají," dodal Advocaat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 6.50 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dněpr Dněpropetrovsk - SSC Neapol  (čtvrtek 21:05)
Přemožitel Slovanu Liberec, ukrajinský Dněpropetrovsk, vyzve jako vedoucí celek skupiny F SSC Neapol. Zatímco Dněpr je stoprocentní, Neapol v minulém kola vybouchla, a tak nutně potřebuje tříbodový import. Italové ale Evropskou ligu neberou příliš vážně, upřednostňují domácí Serii A a na stadionu Dnipro vyrukují se zcela jinou jedenáctkou, než tomu bylo v zápase s Juventusem. V dresu domácích se představí i český reprezentační brankář Jan Laštůvka.

Dněpr doma porazil PSV Eindhoven 2:0 a vyhrál i na půdě švédské AIK Solna 3:2. Rázem se tak ocitl ve vedení a momentálně drží všechny postupové triumfy. Také v domácí soutěži se libereckému přemožiteli daří. Se stejným počtem bodů jako má třetí Dynamo Kyjev je druhý, ale podobně jako Neapol odešel z posledního ligového klání poražen. Na Dněpropetrovsku si pochutnala Zarja Luhansk (3:2). Svěřenci známého a možná poněkud zapomenutého trenéra Juandeho Ramose pochopitelně chtějí uspět a s případnými devíti body udělat rázný krok v cestě za postupem.

Neapol se před startem Evropské ligy nechala slyšet, že chce v této soutěži uspět a nevypustí ji. Jenže pravda je trochu jinde. Už v prvním zápase skupin poslal Walter Mazzarri na hřiště zcela odlišnou jedenáctku, než která běhá obvykle po ligových trávnících. Neapol s tím sice uspěla proti AIK Solna, ale v Eindhovenu vůbec nepochodila a PSV podlehla naprosto jasně 0:3. Walter Mazzarru bude pro toto utkání postrádat Marka Hamšíka, Christiana Maggia či Huga Campagnara. Stále ale může postavit silný tým například v čele s Edinsonem Cavanim.

Výsledek z Nizozemska představoval důrazné varování směrem k trenéru Mazzarrimu. Jak se ale zdá, lodivod Neapole nehodlá od svého záměru opouštět. I na ukrajinské půdě tak vyběhne jiná jedenáctka. Neapolští náhradníci mají jistě svojí nemalou kvalitu, ale bude to na zkušené evropské mužstvo, kterým Dněpr Dněpropetrovsk bezesporu je, stačit? Napolitáni si zatím v lize vedou velmi dobře, teprve první porážku jim o víkendu připravil Juventus, který se zároveň osamostatnil na čele italské ligy.
Dněpr - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Manzyuk, Odibe, Mazuch, Strinič - Konoplyanka, Rotan, Giuliano, Seleznyov, Aliyev - Kalinič
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rosati - Cannavaro, Fernandez, Aronica - Mesto, Behrami, Donadel, Dzemaili, Dossena - Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)22005:26
2.SSC Neapol (ITA)21014:33
3.PSV Eindhoven (NED)21013:23
4.AIK Solna (SWE)20022:70
Skupina G
Videoton FC - FC Basilej  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Basileje určitě chtějí v této skupině postoupit do další fáze, nicméně zatím se jim nepodařilo vyhrát, a proto jsou v tabulce se dvěma body na třetím místě. Basileji letos škodí velké množství remíz, které komplikují situaci i na domácí scéně. Nyní by měla být na půdě maďarského Videtonu mírným favoritem, ovšem jednoduché to mít rozhodně nebude. Videton totiž získal velice cenné vítězství v minulém kole.

Po úvodní prohře na půdě Genku dokázal překvapit v domácím prostředí portugalský Sporting a po velice dobrém výkonu mu uštědřil porážku 3:0, díky níž se prozatím dostal na druhé místo se třemi body právě za Genk. Na domácí scéně se mu příliš nedaří a po jedenácti odehraných kolech má na kontě jen patnáct bodů, což stačí až na sedmou příčku. Basilej je na tom o něco lépe, i přesto nemůže být příliš spokojena.

Po třinácti kolech je až na čtvrté pozici s jednadvaceti body a boj o titul se jí výrazně vzdálil. V základní sestavě možná nenastoupí český krajánek Radoslav Kováč, který odehrál v lize pouze pět utkání včetně toho posledního s Luzernem, v Evropské lize zatím nastoupil do jednoho duelu a na hřišti strávil jen čtyři minuty. Basilej v minulém klání v Luzernu prohrála 0:1 a nyní si určitě chce spravit chuť, musí se ale zlepšit především v ofenzívě.

Švýcarský celek před týdnem vyměnil trenéra, Heika Vogela vystřídal Murat Yakin. Jeho cíl je jasný. "Musíme se naučit pravidelně vítězit a bojovat až do samotného závěru, ke konci zápasu nám občas chybí bojovnost. V minulém zápase jsme se neprosadili v útoku a nyní to chceme změnit. Hráči sami nevědí, proč se jim nedaří. Avšak dělají vše proto, aby se to změnilo. Soupeř v utkání se Sportingem ukázal, že má velkou sílu, a pokud je v dobrém rozpoložení, tak dokáže všechno," uvedl přesvědčeně Yakin.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
KRC Genk - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
Opravdu hodně zajímavý výlet by podstoupil nový trenér Sportingu Lisabon ve třetím kole Evropské ligy. Belgičan Franky Vercauteren totiž v roce 2011 trénoval právě Genk, proti kterému však nyní ještě své nové mužstvo vést nebude. Domácí jsou jinak v tabulce na prvním místě, zatímco hosté s jedním bodem a nula vstřelenými góly poslední.

Dalo by se čekat, že i když je teď Vercauteren čerstvě na opačné straně, byl by v Genku zřejmě vřele přivítán. Byl to právě on, kdo v předminulém ročníku dovedl tenhle klub k ligovému titulu a dostal ho také do základních skupin Ligy mistrů. Byť ihned poté v srpnu podepsal kontrakt s Al-Džazíra Klubem ve Spojených arabských emirátech.

Sportingu se prostě v poslední době šeredně nedaří. V Evropské lize překvapivě padl venku nezkušenému Videotonu, v lize je až na dvanáctém místě. Z posledních jedenácti utkání letos vyhrál jen devět zápasů. Kouč Ricardo Sá Pinto si tak již podruhé v historii musel v Lisabonu balit kufry právě po nevydařeném duelu v Maďarsku.

Do 30. října však ještě mančaft povede dočasný lodivod Ocean Cruz, jinak hlavní kouč béčka Sportingu. Vercauterena tak z administrativních důvodů bohužel nepotká pikantní duel proti svému bývalému klubu. "Podle ustanovení Sporting oznamuje, že najal trenéra Frankyho Vercauterena, který převezme kormidlo na konci října," stojí v klubovém prohlášení. "Smlouva je podepsána do 20. června roku 2013 s možností jejího prodloužení."

Domácí celek si na rozdíl od soupeře vede o mnoho lépe. V Evropské lize doma s přehledem skolil 3:0 Videoton, naposledy ztratil tři body v Basileji kvůli poslední čtvrthodině, ve které dvěma góly Streller srovnal na konečných 2:2. V Jupiler Pro League naposledy porazil Beerschot hladce 3:0, jen bod přitom ztrácí na vedoucí duo Bruggy - Anderlecht.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)21105:24
2.Videoton FC (HUN)21013:33
3.FC Basilej (SUI)20202:22
4.Sporting CP (POR)20110:31
Skupina H
Rubin Kazaň - Neftçi Baku  (čtvrtek 18:00)
Na staré časy zavzpomínají v Evropské lize Rubin Kazaň a Něftči Baku. Byť si působení v tehdejší lize Sovětského svazu pamatují asi opravdu jen ti nejzatvrzelejší příznivci obou klubů, bude zajímavé sledovat, kdo je aktuálně po zhruba čtyřiceti letech lepší. Paradoxně má totiž historicky lepší bilanci outsider z Ázerbajdžánu.

Samozřejmě že v tomhle duelu je favoritem loni šestý celek ruské ligy. Přece jenom má za sebou i dvousezónní působení v Lize mistrů, hrával v ní třeba proti slavné Barceloně. Něftči by mělo být v jeho jídelníčku Evropské lize jen takovým malým zákuskem, který se rychle sní, aniž by se musely sbírat drobky z talíře.

Rubin je na tom zatím bodově stejně jako lídr skupiny Inter Milán, kde v prvním kole remizoval 2:2 a pak doma porazil Partizan hladce 2:0. Ten se bude snažit na San Siru překvapit, a pokud se tak stane a svěřenci kouče Kurbana Berdyeva získají povinné vítězství nad mužstvem z Baku, ocitnou se v čele skupiny náhle oni.

Domácí přesto moc dobře ví, že přes soupeře nebude vést snadná cesta. Už v Bělehradě ukázal, že body sbírat umí a hned ve své premiéře Evropské ligy tam remizoval 0:0. "Z naší strany v žádném případě Něftči nepodceníme," uvedl pro RIA Novosti záložník Alan Kasajev. "Budeme se snažit hrát první housle. Ne vždy to bude asi takové, ale jsme připraveni udělat všechno, co máme."

Berdyev nebude mít k dispozici Brazilce Carlose Eduarda, který chybí kvůli menšímu nachlazení, start gólmanské jedničky Sergeje Ryžikova a obránce Salvatoreho Bocchettiho je nejistý. "Soupeře se nebojíme, nemáme z něho strach," dodával Kasajev. "Zápas ale nebude lehký, to vím. Žádný na evropském poli není jednoduchý."

Hosté odcestují do "nedalekého" Tatarstánu povzbuzeni o poslední výhru 4:1 nad Käpäzem, díky které jsou nyní v ázerbájdžánské lize na čtvrtém místě. S Rubinem se naposledy střetli tehdy ještě za vlády prezidenta Nikolaje Podgorného v rámci SSSR v letech 1975 až 1976 a Něfči vyhrálo ve třech případech, přičemž jednou se zrodil nerozhodný výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - FK Partizan  (čtvrtek 19:00)
Inter Milán, aktuálně čtvrtý celek Serie A, přivítá ve svém druhém domácím zápase mladý tým Partizanu Bělehrad. Kouč Andrea Stamaccioni přitom slibuje, že soupeře v žádném případě nepodcení. Hosté na San Siru asi nemají co ztratit, mohli by se ale přece jenom inspirovat od ruské Kazaně - ta tam před měsícem uhrála remízu 2:2.

Italský celek má aktuálně velmi dobrou formu, vyhrál už pětkrát v řadě včetně posledního skalpu na půdě ázerbájdžánského Něftči Baku, kam neodcestovali některé opory. Toho ovšem i v okleštěné sestavě nepodcenil a ani nyní nechce Stamaccioni něco takového připustit. Ví, že ke klidu v Evropské lize je potřeba vítězství. Díky němu by Partizanu případně odskočil na rozdíl šesti bodů.

Mužstvo trenéra Vladimira Vermezoviče nebude odjíždět na jeden z nejslavnějších stánků světa se sklopenou hlavou. "Moji mladí hráči přijeli hrát do Milána ten nejlepší fotbal, co umí. Víme, co nás čeká, někdy mládí překvapí i zkušenosti," říkal hostující stratég. Partizan má jinak velice dobrou formu, z posledních jedenácti utkání prohrál jen naposledy v Kazani (0:2).

Vermezovičovi tak začíná téct do bot, pokud má ještě v hlavě myšlenku na postup ze skupiny mezi třicet dva nejlepších. V prvním zápase totiž doma jen remizoval s Neftči 0:0 a má na kontě jen jeden bod. Na jistotě mu nyní asi nijak nepřidává, že v důležité chvíli bude hrát vůbec ten nejtěžší zápas, který ho v základní skupině může potkat.

V základní jedenáctce se naopak na straně domácích čekají některé logické změny. Stamaccioni není zelenáč a je si vědomý, že některé opory je třeba šetřit. Stále asi do hry nezasáhne Nizozemec Wesley Sneijder, který si koncem září poranil stehno. Souboj s Partizanem by přitom byl ideální na rozjezd po skoro čtyřech týdnech bez fotbalu.

"Má velkou chuť vrátit se. Ale udělá to až tehdy, když bude stoprocentně fit. Ani já nechci nic uspěchat," prozradil Stamaccioni. "Proti nám bude stát tým, který je na vítězné vlně, v lize je první, přičemž vyhrál osmkrát z devíti zápasů. Má navíc talentované hráče, takže ho plně respektujeme. Víme, že to bude těžký zápas."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán (ITA)21105:34
2.Rubin Kazaň (RUS)21104:24
3.Neftçi Baku (AZE)20111:31
4.FK Partizan (SRB)20110:21
Skupina I
Sparta Praha - Ironi Kiryat Shmona  (čtvrtek 19:00)
Sparťanům se v Evropské lize mohou ve čtvrtek otevřít lákavé vyhlídky s postupovými obrysy, pokud na domácím hřišti zdolají izraelský tým Kirjat Šmona. Kdyby Pražané navázali na předchozí triumf s Athleticem, měli by po polovině základní skupiny na Šmonu už pětibodový náskok. Letenským by se hodilo i to, kdyby zatím vedoucí Lyon porazil loňského finalistu soutěže Athletic, které má stejně jako Šmona na kontě zatím jediný bod.

Sparťané tuší, že nadcházející dvojzápas s izraelskými šampiony může mít pro jejich boj ve skupině zásadní význam. "Vnímáme to jako velkou šanci. S Bilbaem jsme si vytvořili slibnou pozici a teď je před námi další krok, který nás může posunout blíž k našemu cíli. Uděláme pro úspěch všechno," uvedl na dnešní tiskové konferenci kouč Vítězslav Lavička.

Spartu ve čtvrtek čeká první měření s izraelským sokem v historii. A i když Šmona na pohárové scéně zatím nemá takové renomé jako jiné izraelské kluby z Tel Avivu či Haify, u Pražanů má respekt už kvůli získané remíze 1:1 v Bilbau v prvním kole základní skupiny. Šmona navíc v letošní sezoně sahala po své premiérové účasti v hlavní fázi Ligy mistrů, ale v posledním předkole izraelský tým zastavil běloruský Borisov.

Domácí věří, že jejich sebevědomí nesrazila nedělní remíza 1:1 v Jihlavě. "Ten výsledek nás mrzí, ale teď se musíme dobře připravit na Šmonu. Dokázali jsme postoupit přes silné týmy Admiry a Feyenoordu do skupiny, kterou jsme také rozehráli velmi slušně a chceme se dál prát o postup do jarní fáze soutěže," prohlásil obránce Tomáš Zápotočný.

Zatímco Sparta doufá, že už přestála zářijovou krizi, kdy prohrála čtyři soutěžní zápasy za sebou, Šmona dál prožívá velmi turbulentní sezonu. Zatímco v minulém ročníku tým ovládl izraelskou ligu, teď se Kirjat po víkendové porážce s vedoucím Ašdodem krčí až na devátém místě. Tým si už také zvyká na nového trenéra. Těsně před posledním utkáním s Lyonem, který v Izraeli zvítězil 4:3, vystřídal Giliho Landaua na lavičce Barak Bachar. Ten si nyní ve třiatřiceti letech odbude premiéru ve venkovním pohárovém utkání.

A Bachar připouští, že Šmona je po sérii špatných výsledků pod tlakem. "Ten přichází vždy, když se mužstvu nedaří. Ale my jsme semknutá a silná skupina. Jsem si jistý, že se ze složité situace brzy dostaneme. Už v Bilbau a s Lyonem jsme dokázali, že se můžeme měřit s opravdu špičkovými týmy. Těžké to však budeme mít i v Praze," řekl Bachar. "Ale když uhrajeme dobrý výsledek, budeme zase ve hře," uvedl.

Sparťané se prý špatným vstupem Šmony do sezony ukolébat nenechají. "Víme, že v domácí soutěži měli problémy, ale jejich účinkování v Evropské lize pro nás je varováním. Udělali jsme si o nich obrázek, pro soupeře jsou hůř čitelní. Ale to nic nemění na tom, že mají sílu," řekl Lavička.

Sparta nechce promarnit šanci, která se jí před dvojzápasem se Šmonou naskýtá. Pro Lavičkův tým je také výzvou prodloužit sérii devíti domácích pohárových zápasů bez porážky. Kdyby Pražané vyhráli, postarali by se o první výhru českého týmu nad izraelským sokem v Evropské lize. Mladé Boleslavi a Teplicím se to v minulosti proti Hapoelu Tel Aviv nepovedlo.

Sparta by měla jít do zápasu v plné síle. Lavička bude možná řešit jen dilema, zda na hrot útoku postaví Bekima Balaje, či Léonarda Kweukeho. "Ještě jsme se nerozhodli, kdo nastoupí. V tréninku jsme zkoušeli obě varianty a těžko teď soudit, kdo by na soupeře víc platil. Snad budeme mít při výběru šťastnou ruku," přál si Lavička.

Zápas začíná ve čtvrtek v 19:00, přímý přenos vysílá TV Fanda.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadlec, Matějovský, Hušbauer, Krejčí - Balaj (Kweuke).
Ironi Kiryat Shmona - pravděpodobná sestava:
Amos - Gabai, Cedek, Cohen, Levi - Rochet, Gerizich, Eliša, Einbinder - Lencse, Abuhazira.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Klíčový zápas. S takovým vědomím přijíždějí do Lyonu fotbalisté Athleticu, kterým se zatím letos vůbec nedaří a jejich postupové plány nabírají pořádné trhliny. Kapitán Carlos Gurpegui však věří ve výhru, jenž by jeho spoluhráčům dodala potřebné sebevědomí.

To by totiž Baskové potřebovali jako sůl. Loni mimořádně úspěšný tým, který si ze svého putování Evropou odnesl stříbro z EL a doma vyválčil rovněž druhý flek v Copě del Rey, letos bojuje sám se sebou a v La Lize je jedinou pozici nad sestupovými příčkami. Z osmi zápasů prohrál hned čtyři, z toho naposledy 2:3 ve Valencii - kde přitom už dvakrát vedl a ještě tři minuty před koncem držel vítězný stav.

A aby té demoralizace nebylo málo, nejde to Bielsovým svěřencům ani v Evropě. Nejprve nedokázali doma porazit outsidera ze Šmony, poté dokonce padli na stadionu Sparty Praha, a aktuálně tak na vedoucí Lyon ztrácí celých pět bodů - což je v pohárové matematice už slušná propast, a Athleticu tak nezbývá mnoho manévrovacího prostoru. Dnes proto musí vyhrát.

"Bude to velmi důležitý zápas, od případné výhry se budou odvíjet naše šance na postup. A my na nic než na výhru nemyslíme," ujišťuje Gurpegui. "Hodně by nám to pomohlo. Pracujeme tvrdě, ale zatím za to nesklízíme žádné ovoce. Vzhledem k mentalitě tohoto týmu však vím, že výsledky brzo přijdou."

Situace v Lyonu je o poznání veselejší. Gardeho squadra je jedním ze tří celků, které v Evropské lize drží stoprocentní skóre, a doma jsou po výhře nad Brestem třetí, pouhý bod za vedoucím duem Paříž - Marseille. Na řece Rhoně jde tedy vše podle plánu, ale prezident Jean-Michel Aulas přesto připouští, že vzhledem k finanční situaci klubu bude donucen prodávat. Konkrétně má jít o tři hráče v průběhu následujících dvou přestupních oken.

V sezoně 2011/12 vykázal Lyon ztrátu 28 milionů Euro, a vzhledem k pokračujícím pracem na novém Stade des Lumiéres je zkrátka třeba šetřit. "Plánujeme prodat tři hráče prvního týmu, z toho dva už teď v zimě a jednoho příští léto, celkově za 30 milionů Euro," prozradil Aulas.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon (FRA)22006:46
2.Sparta Praha (CZE)21014:33
3.Ironi Kiryat Shmona (ISR)20114:51
4.Athletic Bilbao (ESP)20112:41
Skupina J
Panathinaikos FC - SS Lazio  (čtvrtek 19:00)
V bouřlivém řeckém prostředí se proti místnímu Panathinaikosu představí Lazio. Zeleným se prozatím vůbec nedaří a to platí o všech frontách. Právě tohoto psychického rozpoložení se pokusí Lazio využít a upevnit si vedení ve skupině J.

Letos zatím velká bída a platí to na všech frontách, kterých se Panathinaikos účastní. V lize je to průběžné sedmé místo, ve skupině EL je pak řecký celek poslední. Po nečekaném kolapsu ve Slovinsku si Panathinaikos ještě více zkomplikoval postup ze skupiny domácí remízou 1:1 s Tottenhamem. Body se dělily i u posledního ligového domácího zápasu s Arisem Soluň, remíza 1:1 je totiž z pohledu Atén další ztrátou.

Ačkoliv je Lazio na průběžné vedoucí pozici, rozhodně tomu není díky předvedené hře. Italský celek měl prozatím velké štěstí. Na půdě Tottenhamu ubránil velice cennou bezbrankovou remízu a Maribor doma udolal po ne zrovna přesvědčivém výkonu 1:0. S celkovým skórem 1:0 pak Lazio vévodí skupině, dokáže se tam udržet i po zápase na horké řecké půdě? V lize je to zatím velmi dobré, po výhře nad AC Milán se Biancocelesti usadili na třetí pozici se tříbodovou ztrátou na Juventus. Podobně jako Walter Mazzarri u Neapole, Francesco Guidolin u Udine a koneckonců i Andrea Stramaccioni u Interu se rozhodl trenér Vladimir Petković upřednostnit jiné hráče, než je tomu v ligových zápasech.

Panathinaikos i Lazio patří k tradičním evropským celkům se zkušenostmi z těžkých bojů. Je proto zvláštní, že se tito dva soupeři v novodobých dějinách ještě nepotkali. Zápas, ve kterém půjde zejména o krk "zeleného trojlístku", bude řídit španělský sudí Carlos Goméz.
Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Seitaridis, Pinto, Vyntra, Triantafyllopoulos - Vitolo, Zeca, Marinos, Sissoko - Toche, Christodoulopoulos
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Radu, Ciani, Biava, Cavanda - Candreva, Ledesma, Hernanes, Mauri, Gonzales - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NK Maribor - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Ví to i manažer Tottenhamu André Villas-Boas. Následující dvě utkání rozhodnou o šancích Spurs, a tím pádem i Mariboru, na postup ze základní skupiny Evropské ligy. Kohouti v prvních dvou kolech remizovali a patří jim až třetí místo v tabulce, zatímco Maribor je se třemi body druhý. Tottenham si zkomplikoval svoje vyhlídky na postup především v domácím duelu s Laziem. Remíza 1:1 z vlastního prostředí není pro takový klub rozhodně dostačující, proto musí své zaváhání napravit na půdě soupeře. Maribor doma přejel Panathinaikos, načež s Laziem v Římě prohrál. Pro oba celky bude dnešní střetnutí jakýsi rozstřel, v němž se rozhodne, kterým směrem se vydají - zda do vyřazovací části či mimo soutěž. "Myslím, že tyto dva duely budou rozhodujícím faktorem v otázce postupu. Po nich už bude zřejmě zřetelnější, jak na tom budeme," podotkl Villas-Boas a dodal, že ani bod z Mariboru by nebyl pro Tottenham katastrofou. Remízu by zřejmě bral i trenér Slovinců Darko Milanić. "Kdyby se nám podařilo uhrát pozitivní výsledek, byly bychom na tom báječně. Věřím, že s velkou podporou fanoušků toho budeme schopni," burcuje Milanić. Číší z něj euforie z domácí soutěže, kde Maribor suverénně vládne s devítibodovým odstupem na zbytek ligy. Nyní by chtěl prorazit v na evropské scéně. To samé ovšem láká i Tottenham. Ten sice před dvěma lety zaznamenal velký úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, jenže loni v Evropské lize ani nepostoupil ze skupiny. Dnes v dresu Spurs určitě nenastoupí hned několik hráčů. Do Slovinska neodcestovali Gareth Bale, Emmanuel Adebayor, Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul, Mousa Dembele ani Scott Parker. Všechny trápí ať už drobnější či vážný zdravotní problém. Jistota v základní sestavě panuje pouze v případě brankáře Huga Llorise. Maribor se pak bude muset obejít bez obránce Potokara a záložníka Repa.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio (ITA)21101:04
2.NK Maribor (SLO)21013:13
3.Tottenham Hotspur (ENG)20201:12
4.Panathinaikos FC (GRE)20111:41
Skupina K
Rosenborg BK - Metalist Charkov  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Rosenborgu mají před sebou velice důležitý duel s ukrajinským Charkovem a právě s tímto soupeřem by se rádi poprali. Norský celek bojuje o titul na domácí scéně a zatím je první skóre s dvaapadesáti body. Do konce soutěže navíc zbývají čtyři kola, o náročný program tak má postaráno. Charkov zatím vede skupinu o skóre před Leverkusenem a tradičně se mu v této soutěži v posledních letech daří, proto bude v tomto duelu favoritem.

V lize je Charkov prozatím na čtvrtém místě s jednadvaceti body. Na vedoucí Šachtar má v tuto chvíli velké manko, ovšem bojuje o druhé místo s Dynamem Kyjev a Dněpropetrovskem. Charkov na úvod uhrál velmi cenný bod na půdě Leverkusenu, následně v domácím prostředí hladce porazil 2:0 rakouský Rapid Vídeň. Při případné výhře by se výrazně přiblížil postupu, navíc když hraje na hostující půdě.

Oba celky se spolu v Evropské Ligy ještě neutkaly a čeká je tak ostrá premiéra. Domácí trenér Jan Jönsson doufá, že jeho svěřenci náročný program zvládnou. "Máme před sebou závěr norské ligy a dobře víme, že v Evropské lize nesmíme ztrácet. Chceme si zahrát v pohárech i na jaře, zisk titulu je však pro nás také velmi důležitý. Půjdeme ale zápas od zápasu a na každý se zkusíme připravit stoprocentně," uvedl Jönsson.

Jeho protějšek Myron Markevič se chce opět spoléhat na zabezpečenou obranu, jeho svěřenci ve dvou duelech ještě neinkasovali. "Máme za sebou dva těžké duely v lize a máme dobrou formu. Při prohře se Šachtarem jsme udělali individuální chyby, a proto jsme prohráli. Na půdě Kyjeva jsme ukázali velké srdce a zvedli jsme si sebevědomí. Opět chceme spoléhat na defenzívu a záležet bude na tom, jestli proměníme své šance," uvedl Markevič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Rapid Vídeň - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 19:00)
Doslova existenční utkání čeká na vídeňský Rapid, kterému na bodovém kontě doposud nepřibyl ani jeden jediný bod, a proti Bayeru tak musí k uživení postupové naděje, bezpodmínečně zabrat naplno.

Historicky nejúspěšnější rakouský celek (Rapid celkem opanoval dvaatřicetkrát domácí soutěž a navrch přidal ještě čtrnáct pohárových triumfů!) zatím plní ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži očekávanou a poslední roky pravidelně se opakující roli pouhého sparingpartnera - doslova a do písmene. Svěřenci Petera Schöttela nejdříve nestačili na Rosenborg, aby pak podlehli i na daleké Ukrajině.

Trochu jiná situace vládne ve druhém táboře: ambiciózní Werkself se po minulé sezóně, kdy zvládla postoupit až do vyřazovací fáze Champions League (osudnou se ji v osmifinále stala Barcelona) opět musí, po slabším ročníku, spokojit "jen" s Evropskou ligou a také zde má naprosto jasně definovaný cíl - postup! K tomu mají Farmaceutici, po dvou duelech a čtyřech bodech, nakročeno solidně, navíc ještě neinkasovali!

Porýnský celek však nečeká ve Vídni snadný úkol, neboť sedm z devíti utkání proti německým týmům domácí zvládli na jedničku (jedna remíza). "Tato skutečnost je stále vypovídající," prohlásil Sascha Lewandowski, jenž má z trenérské dvojice na starost zejména praktickou část. "Přijeli jsme sem udělat velký krok směrem k postupu," konstatoval Sami Hyypiä, jemuž schází zranění Augusto, Reinartz a Sam.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)21102:04
2.Bayer Leverkusen (GER)21101:04
3.Rosenborg BK (NOR)21012:23
4.Rapid Vídeň (AUT)20021:40
Skupina L
Helsingborgs IF - Hannover 96  (čtvrtek 19:00)
Také Hannover může výrazněji napovědět do dění ve skupině L a stačí k tomu v podstatě jediné - uspět na hřišti Helsingborgu. Dolnosaský celek se po dvou hracích dnech usadil na čele a zde by pochopitelně rád vytrval.

Úřadující švédský mistr momentálně zažívá přeci jen mírnější ústup ze slávy a tři kola před koncem sezóny ztrácí na vedoucí čtveřici (Häcken, Malmö, Elfsborf a Stockholm, kteří si mezi sebou hýčkají pouze tříbodový odstup)propastných sedm bodů. A o moc lépe to z domácího pohledu nevypadá ani na evropské scéně, kde se po dvou zápasech pohybuje s jedním bodíkem na pomyslném konci žebříčku.

Opozice dokáže dlouhodobě předvádět na bundesligovém poli takřka bezchybné domácí výkony, ale to k trvalému prolomení mezi absolutní německou špičku, nestačí, musely by se především začít pravidelně dovážet body i z venku! Podobné rozložení sil má H96 také v Evropské lize, zde však i přesto dokázal na začátek vybojovat nesmírně cennou remízu 2:2 na hřišti Twente, jíž doplnila "povinná" výhra nad Levante.

Velké problémy však Mirko Slomkovi přidělávají vynucené absence v obraně: Karim Haggui není k dispozici po vyloučení proti Levante a Felipe se ještě plně nezotavil ze zdravotních problémů, jednu pozici by tak měl ve středu obrany zaujmout konečně uzdravený Christian Schulz. "Schulle je velmi zkušený hráč, který toho má hodně za sebou. On by věděl, jak se má zachovat, když by nastoupil," nepochybuje Slomka.
Helsingborgs IF - pravděpodobná sestava:
Hansson - Atta, Andersson, Larsson, Uronen - Mahlangu, Lindström, Gashi, Bedoya, Bouaouzan - Đurđić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Schulz, Rausch - Stindl, Schmiedebach, Da Silva Pinto, Huszti - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.75 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - FC Twente  (čtvrtek 19:00)
Holandský celek byl nalosován do velmi těžké skupiny a v konkurenci španělského a německého celku bude postup opravdu těžký. Nyní vyzve na souboj silné Levante a určitě chce konečně zvítězit. Twente na úvod sehrálo dobrou partii s Hannoverem, jenže nakonec neudrželo vedení 2:0 a získalo pouze bod. Duel na půdě největšího outsidera z Helsingborgsu nezvládlo v ofenzívě a získalo též pouze bod za remízu 0:0.

A to byla rozhodně ztráta. Nyní by remíza už nemusela stačit, Twente nutně potřebuje vyhrát. Na domácí scéně se mu daří a je první s dvaadvaceti body, v posledním kole ale ztratil body v Rodě po remíze 1:1, i když vedl. Twente se chce určitě vrátit do dobré formy, kterou mělo před reprezentační pauzou. Levante je v těžké konkurenci ve španělské lize na sedmé pozici, jeho cílem je dostat se znovu do pohárové Evropy. V minulém ligovém kole vyhrálo v Getafe 1:0.

Twente v sezóně prohrálo jen s Ajaxem a v Evropské lize v tureckém Bursasporu. Kouč domácího celku Steve McClaren doufá, že jeho svěřenci budou hrát především zodpovědně. "Pokud chceme uspět, tak v žádném případě nesmíme dělat chyby. I jedna by nás mohla stát bodový zisk. V ofenzívě nechceme být bezzubý, musíme mít ale štěstí v koncovce. S Levante určitě můžeme uspět, ale v tom případě je potřeba předvést nadstandardní výkon," myslí si anglický trenér.

Španělský celek na úvod skupiny zdolal těsně švédský celek, na půdě Hannoveru však prohrál 1:2, a proto mu ve skupině patří druhé místo. Kouč Juan Ignacio Martínez očekává těžké utkání, nicméně ztráta bodů v domácím prostředí by určitě nebyla dobrým příslibem do druhé poloviny soutěže. "Twente je skvělé v ofenzívě a v obraně předvádí precizní výkony, o vítězi tak může rozhodnout sebemenší chyba. Jeden moment může výrazně ovlivnit ambice obou klubů na postup," očekává velice vyrovnaný zápas osmačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hannover 96 (GER)21104:34
2.Levante UD (ESP)21012:23
3.FC Twente (NED)20204:42
4.Helsingborgs IF (SWE)20112:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V sezoně 2011/12 vykázal Lyon ztrátu 28 milionů Euro, a vzhledem k pokračujícím pracem na novém Stade des Lumiéres je zkrátka třeba šetřit. "Plánujeme prodat tři hráče prvního týmu, z toho dva už teď v zimě a jednoho příští léto, celkově za 30 milionů Euro," prozradil Aulas.

Cize Lisandro v zime do Interu za 10?

Reagovat
smazaný uživatel

to asi tezko, lisandro urcite hrac na tom seznamu, byla by maximalnu blbost ho pustit

Reagovat
smazaný uživatel

urcite neni hrac *

Reagovat
smazaný uživatel

a kto iny z ich A timu ma cenu aspon 10? asi nikto

Plus lisandro ma vysoky plat a myslim ze mu konci zmluva, cize vsetko hovori pre predaj.

Reagovat
božský John

Přátelé, kamarádi,

zítřkem počínaje vás všechny zase začneme informovat o druhé nejlepší lize světa-ruské Premier lize. Proto neváhejte a sledujte zpravodajství z této zajímavé fotbalové soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Patronem teto akce se stava uzivatel "Bennes". My mu mockrat dekujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Snad se ve vás nepohnulo svědomí?

Reagovat
božský John

Vůbec ne

Spíš už jsme v počtu, kdy se to dá dělat

Reagovat
smazaný uživatel

a ktera je prvni? severokorejska?

Reagovat
božský John

Česká, samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Lyon, Dněpr a NUFC

Reagovat
božský John

Mozna bych tam prasknul i Genk. Sporting je docela v hajzlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nad nima přemýšlím. Tyhle tři tam dám ale určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát by se dala i Machackala.

Reagovat
božský John

Tam bych dal ostrou nulu..

Jinak dnepr fakt laka

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jde o tiket, tak bych tam NUFC v tomhle kurzu urcite nedaval.

Reagovat
smazaný uživatel

Má hrát nějaká osekaná sestava? Bruggy v domácí lize v posledních zápase nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

V EL hrajeme porad v osekane sestave. Nerikam, ze to automaticky znamena nevyhru, ale riziko je zbytecne vysoky.

Reagovat
Langi

Reagovat
tomasinho

Dneska LFC musí vyhrát, mají údajně hrát Suarez i Gerrarda, i když se mi to nelíbí, Gerrarda třeba pošetřit na derby. I tak ale sestava bude poměrně silná, Anži je ale těžký soupeř. Tu blbou prohru s Udine musíme napravit.

Reagovat
Kongo

OT:John Terry je po dlouhé službě blízko odchodu z Chelsea. Této příležitosti se prý snaží využít Valencia a chce anglického stopera přilákat na Mestallu což potvrdil i jeho agent Francois Gallardo.

No nevím no,je dost problémový,zkušeností má mraky,ale nevím jestli zrovna Pellegrina by ho nějak ukočíroval. Ale posila co se týče herní části by to byla dobrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už trochu must win game. Teoreticky přijatelná by byla i remíza, ale spoléhat na to že všechny zbylé zápasy, včetně výjezdu na Nazzio vyhrajem, by nebylo rozumné. Snad dostanou šanci Jake, Townsend a Tom Carroll.

Reagovat
olis

no dnes sa nesmie opakovat to co v holandsku ! verim ze to tak nebude za prve Mazzari urcite vie ake chybi tam boli a pripravil muzstvo aby sa to neopakovalo, za druhe si urcite budu hraci chciet napravit chut po prehratom zapase s Juventusom, moj tip je 0:2.

inak tato pravdepodobna zostava tu je dost mimo: NAPOLI (3-5-1-1): Rosati; Gamberini, Fernandez, Aronica; Mesto, Berhami, Donadel, Dzemaili, Dossena; Insigne; Vargas. All. Mazzarri.

Forza Napoli !

Reagovat
One-Real

zase setreni? dal jsem Dnepr +1,5 golu..mohla by byt nejaka prestrelka ne?

Reagovat
olis

ano zostava neni najlepsia aka moze byt ale treba podotknut ze Neapol ma celkom kvalitnych nahradnikov, tak ci tak, malo by to stacit na vyhru, ci bude uvidime, a to +1,5 golu ti podla mna pravdepodobne vide

Reagovat
One-Real

2:3 a budeme spokojeny oba

Reagovat
olis

tak hlavne su body ale radsej by som bol za jednoznacne vitazstvo, ale samozrejme budem rad aj za tvoj tip

Reagovat
Tomanatura

Anzi je letos muj nejoblibenejsi bwin-tym, ty kurzy na nej jsou obcas silene nadsazene. Tady uz bookmakeri neco zacali tusit, tak je tam kurz 3, skoda. Mohli jeste par zapasu vydrzet, za kurz nad 4 bych to vsadil za vse, co mam.

Reagovat
kiwwi

nejak som ta nepochopil

Reagovat
Tomanatura

Kdyby tam byl vetsi kurz, tak to za ten risk stoji.

Minule kolo ruske ligy hrali doma s bidnym Spartakem Moskva a kurz byl na ne 2,2, v Dinamu dokonce 2,5. Tam vyhrali i s cervenou z 9. minuty. Letos jiste prinasi penize vice lidem.

Reagovat
smazaný uživatel

FORMAZIONI UFFICIALI:

Inter: 1 Handanovic; 6 Silvestre, 7 Coutinho, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 19 Cambiasso, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 88 Livaja, 99 Cassano.

A disposizione: 27 Belec, Zanetti, 8 Palacio, 21 Gargano, 22 Milito, 23 Ranocchia, 25 Samuel.

Allenatore: Andrea Stramaccioni

Partizan Belgrado: 30 Petrovic; 2 A.Miljkovic, 3 Volkov, 4 Medo, 7 Tomic, 15 Ivanov, 22 S.Ilic, 40 Ostojic, 45 Mitrovic, 50 L.Markovic, 99 Smiljanic.

A disposizione: 33 R.Ilic, 12 S. Scepovic, 17 Sretenovic, 18 A.Lazevski, 21 S.Markovic, 39 Jojic, 44 M.Scepovic.

Allenatore: Vladimir Vermezovic

Arbitro: Liran Liany (ISR)

Assistenti: Nahmias-Biton

Quarto uomo: Bornshtein

Ass. add.: Masiah - Reinshreiber

Reagovat
lnterista

Cambiassa bych setril a dal tam misto nej Gargana. Tesim se na Pereiru a Gabyho

Reagovat
Jajinek

Gargano nezvládne hrát libero...

Reagovat
lnterista

jj podle sestavy jsem to videl na 433 nebo 4321

Reagovat
Dejwa

bože co to má Pereira na hlavě..

Reagovat
lnterista

to ma na hlave porad ne?

Reagovat
Dejwa

ty boky vyholený neměl, šílený

Reagovat
lnterista

co potom Cuchu ... je mi jedno kdo ma co na hlave

Reagovat
Dejwa

ten za to nemůže, culík a vyholený boky je fakt zběsilost

Reagovat
lnterista

s Cuchu si delam srandu...nahodou se mi docela libi ted ta moda co maji holky kousek hlavy vyholenou...ikdyz vetsinou to jsou pekny holky tem pak slusi vsechno to je fakt

Reagovat
Dejwa

u holek na klid, tak to měla moje stará

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten copík? Však ho má taký od kedy ku nám prišiel

Reagovat
Dejwa

neměl to ale vyholený kolem uší, serem na to hlavně at hraje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

V tom s tebou súhlasím, že to nemal tak vyholené

Reagovat
smazaný uživatel

Kut skoro vyhral šprint proti 4! protihráčom

Reagovat
Jajinek

Hezká akce

Celkově se mi ta sestava líbí, snad to znamená, že bude hrát Palacio místo Cassana o víkendu. Nečekám, že by hráli oba.

Pokud dnes vyhrajeme, tak vlastně postupujem. Snad to klapne a zbytek základní skupiny už budou moct hrát junioři z b listu.

Reagovat
cresposuper

Ako zatial hráme?

Reagovat
smazaný uživatel

Bieda. S touto zostavou sme si z nich mali urobiť trhací kalendár

Reagovat
Jajinek

viz dole...

Reagovat
cresposuper

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

A mne si sa nepoďakoval.

Reagovat
Jajinek

Livaja bude zajímavé kladivo do Série B, ale do hry je použitelnej asi jako Pazzini bez jedné nohy.

Jinak fanoušci Partizanu jsou neuvěřitelní

Reagovat
Dejwa

Grobari

Reagovat
olis

Zuniga bude dnes pravdepodobne v strede pola , som zvedavy ako to zvladne ale verim mu

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho si ich dáva ako tie stojace tyče na tréningu

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan sa znova nechal oklamať a Partizáni už mohlo vyhrávať

Reagovat
Jajinek

Jonathán je horší než Wome...a to je ta nejhorší nadávka, kterou lze říct.

Reagovat
Shevchenko

Bude něco v TV ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite, zpravy v 19 treba

Reagovat
smazaný uživatel

Vidi

Reagovat
smazaný uživatel

Partizáni z Albánska to zatiaľ držia, no len dokedy

Reagovat
Jajinek

Co mi na Stramovi nejvíce vadí je, že střídá snad všechny rozestavení světa a vlastně neví co má hrát. To dnešní 4-4-2 s motajícím se Coutinhem těsně před Jonathánem, stoperskou dovjící Silvestre, Cuchu a Juanem na levém beku naprosto ze hry byla jedna z největších tragédií, co jsem kdy viděl. Po zranění Coutinha se přešlo zase na 4-3-3. Nechápu. Čekal jsem, že se ustálí to 3-4-1-2 a ono prd.

Jinak Jonathán a Silvestre jsou fakt dárečci. S nimi na hřišti si člověk není ničím jistý. Uvidíme co druhou půli, ale krom zbrkle zakončených průniků Coutinha (výborné uvolnění, ale ze všech 3 měl být gól a neuvěřitelně dodrbal finální fázi) jsme neměli nic...

...Partizan hraje sympaticky, ještě lepší jsou jeho fanoušci...ale snad rozhodneme.

FORZA INTER!

Reagovat
fenixLFC

Jones, Johnson, Wisdom, Skrtel, Agger, Sahin, Shelvey, Gerrard, Assaidi, Downing, Suarez.

to ten stred bude iny priechodak

Reagovat
cresposuper

Livaja na krídle? Hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký link na Inter?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

To sa tam Cassano rozcvičoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Palacio tutovka, Cassano tutovka a gól nikde

Reagovat
olis

DNIPRO(4-4-2): Lastuvka; Mandzyuk, Odibe, Mazuch, Strinic; Zozulya, Rotan, Giuliano, Konoplyanka: Seleznyov, Kalinic.

Allenatore: Juande Ramos

In panchina: Shelikhov, Denisov, Fedetskiy, Aliyev, Cheberyachko, Matheus, Kankava.

NAPOLI (3-4-1-2): Rosati; Gamberini, Fernandez, Aronica; Mesto, Zuniga, Donadel, Dzemaili, Dossena; Insigne; Vargas.

Allenatore: Mazzarri.

Reagovat
smazaný uživatel

PA PA PA PALACIOOOOOOOOOOOOO SAJBAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Jajinek

FORZAAAA RAGAAAAZZZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!

Tenhle gól dal prostě Handanovič!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom šťastie sme mali, že Handanavič chytil tutovku a v zápätí na to Palacio skóroval. Za druhý polčas ale zaslúžene

Reagovat
Jajinek

V podstatě klíčové tři body. Druhý poločas už byl lepší, byl v podstatě na jednu bránu. Ten závěr s kupou štěstí s obrovským uměním našeho gólmana a štěstí pro Palacia, ale je to tam. Nyní nám opravdu stačí k postupu dávat už jen udržovací sestavy a to je nejdůležitější. Snad dostanou junioři šanci už v Bělehradu.

Jinak Jonathán a Silvestre...musím se opakovat...ale to je naprostá tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist

Reagovat
olis

co nato povedat zase spolupraca Fernandez - Rosati zlihala

Reagovat
Slejdy

Italie

Reagovat
lnterista

ja si uz zvyknul...to je naprosta tragedie

Reagovat
herbage

no, Anglie má snad ještě horší týden. Zato Bundesliga zatím 100%

Reagovat
Yanek
Reagovat
olis

tak prave nam rozhodca zobral regularny gol

Reagovat
olis

Rosati dosere vsetko na co siahne, uz v holandsku

Reagovat
One-Real

Dnepr +1,5 za 1,9 do polocasu

Reagovat
blaugrana

Udine. Ale ten tragéd s píšťalkou. Na hranicu s ním a upáliť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele