Evropská liga - preview prvních zápasů základních skupin

20.09.2012, 10:07, aktualizováno 20.09.2012, 10:07
Previews
Evropská liga vstupuje do skupinové fáze a servíruje prvních čtyřiadvacet zápasů. Českého fanouška může těšit, že v akci uvidí Plzeň a Spartu. A také spoustu zajímavých týmů ze zbytku Evropy. Udinese hostí Machačkalu, Fenerbahce hraje s Marseille, Inter hostí Kazaň a Tottenham Lazio.
Skupina A
BSC Young Boys - Liverpool FC  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Liverpoolu mají velké problémy v anglické lize a pokud se výrazně nezlepší, tak jim nezbude nic jiného než boj ve středu tabulky, možná i hůře. Reds určitě chtějí uspět alespoň v Evropské lize a na půdě švýcarského celku Young Boys Bern budou favority. Liverpool dokázal ve 3. předkole přejít snadno přes Gomel a ve 4. předkole přes skotské Hearts. Nicméně v tomto případě to bylo po nepříliš přesvědčivém výkonu.

V lize Liverpool dvakrát prohrál a dvakrát remizoval, naposledy si odvezl bod ze Sunderlandu. V tabulce mu patří až sedmnácté místo, proto potřebuje výraznou vzpruhu. Švýcarský celek vybojoval postup ve 2. předkole s moldavským Zimbru až po penaltách, následně zvrátil také utkání se švédským Malmö a naposledy vyřadil i dánský Midtjylland. Na jeho půdě vyhrál 3:0 a postoupil i přes domácí porážku 0:2.

Na domácí scéně se mu ale příliš nedaří, v osmi duelech získal jen dvanáct bodů a určitě chce v tabulce výše. Nyní ale bude mít vcelku slušnou šanci uspět, hostující favorit totiž nechá odpočívat svá největší esa. Kvůli nedělnímu utkání s Manchesterem United bude odpočívat kapitán Steven Gerrard a také další hvězdy jako Luis Suárez, José Reina, Glen Johnson, Martin Škrtel, Daniel Agger, Joe Allen a Martin Kelly.

Manažer Brendan Rodgers vysvětluje tento krok jasně. "Chápu, že spousta lidí bude brát tento krok jako ignoraci Evropské ligy, ale já to dělám pro dobro klubu. Není pochyb o tom, že prioritou číslo jedna pro nás je Premier League a vzhledem k současným výsledkům se na ní musíme soustředit stoprocentně. Další dva nebo tři měsíce to pro nás bude těžké, náročný los a spousta zápasů hráče vyčerpá. Doufám, že si s tím poradí a zvládnou to," řekl hostující kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - Anži Machačkala  (čtvrtek 19:00)
Zajímavý rusko-italský souboj nabídne zkušené Udinese a nováček evropských pohárů Anži Machačkala, nabitý na druhou stranu penězi a kvalitními posilami. Pro ruský celek to je teprve jeho druhá účast v evropských pohárech, ta první se datuje na sezónu 2001/2002. Přesto to s ním nebude mít domácí mužstvo vůbec lehké.

Hostům šéfuje od února Guus Hiddink, kapitánem je Samuel Eto'o, bývalý skvělý útočník Barcelony či Interu Milán. V týmu mimochodem působí také Jurij Žirkov nebo Christopher Samba, nově i nastálo Lassana Diarra. Bohatý majitel klubu Sulejman Kerimov se zkrátka snaží vytvořit v Rusku silný klub hrající pravidelně evropské poháry a docela se mu to daří.

Loni pátý celek tabulky se už ve svém premiérovém ročníku probojoval do základních skupin Evropské ligy, a to přitom v předkolech nedal šanci dvěma nizozemským celkům. Vitesse vypráskal dvakrát 2:0, Alkmaaru navíc bude na zápas s Machačkalou ležet v žaludku ještě hodně dlouho, jelikož v odvetě s ní doma prohrál vysoko 0:5.

Ve skupině A by tak neměl hrát Anži druhé housle. I když v konkurenci Liverpoolu, Young Boys Bern a Udinese zaručeně nebude mít snadnou úlohu postoupit. Pro třetí jmenovaný mančaft není start do Evropské ligy úplně tím nejpříjemnějším. Od Hiddinkova mužstva se neví, co očekávat, výsledky z předkol navíc o kvalitě hovoří jasně.

Italský klub prošel přes léto menší obměnou. "Je hloupé si myslet po měsíci, že všechno funguje perfektně. Samozřejmě máme každý jiné návyky," přiznal na tiskovce záložník Giampiero Pinzi. Domácím se ani nevydařil vstup do Serie A, po třech kolech mají jediný bod. "Není to o zraněních nebo přípravě na utkání. Je to spíš v hlavě, že nedokážeme vyhrát."

Udinese samozřejmě stále hodně mrzí neúčast v Lize mistrů, ve 4. předkole totiž nestačilo na portugalskou Bragu. "Možná díky tomu pořád trpíme," dodával Pinzi. "Nesmíme se ale za tím ohlížet. Máme těžkou skupinu, ale budeme se snažit hrát, jak nejlépe umíme. Zastavit Eto'o nebude snadné, když hrál v Interu, kolikrát vyhrával zápasy sám. Musíme být opatrní."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)00000:00
 Udinese Calcio (ITA)00000:00
 BSC Young Boys (SUI)00000:00
 Anži Machačkala (RUS)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 18:00Anži Machačkala - BSC Young Boys
04.10. 21:05Liverpool FC - Udinese Calcio
25.10. 21:05BSC Young Boys - Udinese Calcio
25.10. 21:05Liverpool FC - Anži Machačkala
08.11. 18:00Anži Machačkala - Liverpool FC
08.11. 19:00Udinese Calcio - BSC Young Boys
22.11. 18:00Anži Machačkala - Udinese Calcio
22.11. 21:05Liverpool FC - BSC Young Boys
06.12. 19:00Udinese Calcio - Liverpool FC
06.12. 19:00BSC Young Boys - Anži Machačkala
Skupina B
Hapoel Tel-Aviv - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:00)
Atlético de Madrid načne pouť za obhajobou prvenství na izraelské půdě, kam situujeme historicky druhý nejúspěšnější tamní klub Hapoel Tel-Aviv. Rojiblancos doposavad excelují na všech frontách a Evropské lize dominovali ve dvou z celkových tří případů.

Los Colchoneros si na základě nedávných vynikajících výsledků, zisku dvou titulů v Evropské lize a následných kontinentálních Superpohárech halasně říkají o pozornost, neboť nejen tuzemské celky by měli nad progresem posledních let notně zpozornět, protože se tradiční madridský klub patrně navrací na nejvyšší scénu fotbalového divadla.

V ročníku 1995/1996 Atléti získali v sestavě se současným koučem Diegem Simeonem španělský double, avšak tento veleúspěšný ročník odstartoval úpadek klubu, jenž završil na přelomu tisíciletí fatální sestup do Segundy Division a dvouleté paběrkování v této soutěži. Po návratu mezi elitu se potřeboval celek nejprve zkonsolidovat a před nějakými pěti lety se vyšvihl do nejlepší čtyřky soutěže, potažmo do evropských pohárů.

Právě v roce 2010 Padáci uspěli v Evropské lize poprvé, onehdy režíroval vítězství nad Fulhamem dvěma brankami Diego Forlán, pro nějž tato sezóna byl vrcholem kariéry, na nějž se již nikdy nedostal. O dvě jara později se Rojiblancos dostali do finále doslova stylem start - cíl, přičemž celou parádu inscenoval kolumbijský bijec Radamel Falcao. Hattrickem sestřelil ve finále nejen baskické Lvi, ale v evropském Superpoháru i vytříbenou defenzívu londýnské Chelsea.

Falcao je společně s ofenzivně laděnou zálohou největší zbraní španělského celku. V minulých letech ale Atléti padali a stoupali na výkonech defenzívy, která se zdá býti - nepočítaje výpadek proti Rayu Vallecanu - dostatečně konsolidovaná a kvalitní. To by pro Atlético de Madrid mohlo znamenat nejen na navázání evropského úspěchu, ale i boj o příčky nejvyšší v La Lize.

Přesuňme se nyní k Hapoelu, jenž si vysloužil účast v Evropské lize díky loňskému druhému místu za Ironi Kiryat Schmona, respektive lepší nasazení přes vítězství v domácím poháru nad Maccabi Haifa. Ve čtvrtém předkole přál třináctinásobnému izraelskému mistrovi los, neboť narazil na lucemburské F91 Dudelange a bez potíží jej porazil. Ve skupině se Rudí démoni budou chtít poprat o druhé postupové místo, proti sobě mají Académicu Coimbra a českého vicemistra Viktorii Plzeň.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Viktoria Plzeň - Académica Coimbra  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisty Plzně čeká ve čtvrtek vstup do základní skupiny Evropské ligy. Na svém stadionu přivítají portugalský celek Académica Coimbra, pro který půjde o mimořádnou událost - do evropských pohárů se totiž vrací po dlouhých 41 letech. Viktoriáni však nechtějí soupeře nechat si užít velký den, ale sami se hodlají výhrou přiblížit vytouženému cíli být v konkurenci Atlétika Madrid a Hapoelu Tel Aviv mezi dvěma postupujícími týmy do jarních bojů.

"Ve skupině je jeden favorit a to Atlético. Pak jsou tam tři mužstva, která budou bojovat o jedno postupové místo. Všichni máme stejné výchozí postavení," řekl trenér Plzně Pavel Vrba. "Chceme udělat maximum pro to, abychom skončili do druhého místa. K tomu je třeba s Coimbrou bodovat a pokud možno maximálně," dodal.

Coimbra v minulé sezoně skončila v lize až třináctá, ale do Evropské ligy postoupila jako vítěz Portugalského poháru. "Je to tedy podobný případ jako Lokeren, který jsme vyřadili v předkole. Je to tým složený z Portugalců a Brazilců, kteří jsou většinou hodně techničtí a rychlí. Ale my máme na to, abychom vyhráli," řekl plzeňský záložník Vladimír Darida.

Oba celky vstupují do zápasu v opačném rozpoložení. Zatímco Coimbra má na kontě v sezoně pouze čtyři soutěžní utkání, z nichž ani jedno nevyhrála (prohra v Superpoháru a tři ligové remízy), Plzeň už má za sebou 14 zápasů, z nichž deset vyhrála, a vede českou ligu. Navíc musela zvládnout i tři zkoušky v předkolech Evropské ligy.

"Těch šest zápasů v předkolech jsme odehráli slušně a zaslouženě jsme postoupili. Může nám to dodat sebevědomí, vždyť Ruch Chorzów jsme porazili 5:0 a otočili jsme zápas s Lokerenem, takže nám to může jen pomoct," řekl Darida k bilanci pěti výher a jedné porážky s celkovým skóre 14:3, kterou Plzeň zaznamenala v předkolech.

Právě rozehranost by měla být hlavní výhodou Západočechů. "Pro mě osobně je lepší hrát a být v tempu než pořád trénovat. Těžko říci, zda to pro ně bude nevýhoda, ale kdyby to bylo obráceně, tak pro nás by určitě byla nevýhoda, kdybychom měli na kontě jen čtyři zápasy," řekl obránce Radim Řezník.

Největší nebezpečí ze strany Coimbry hrozí od útočníka Edinha, který dal v úvodních třech kolech portugalské ligy tři ze čtyř branek týmu. "Celkově tam mají hodně Brazilců a Portugalců. Dá se tedy očekávat, že to budou hračičkové s míčem, hodně techničtí hráči, ofenzivně ladění. Co jsem se ale díval na výsledky, tak ani moc gólů nedostávají, takže těžký a komplexní soupeř," uvedl stoper Václav Procházka.

Za kvalitní defenzivou Coimbry stojí sedmatřicetiletý trenér Pedro Emanuel, který teprve před třemi roky ukončil aktivní kariéru obránce. Jako hráč vyhrál Ligu mistrů s Portem (2004), kde strávil většinu kariéry. Také zde zahájil svou trenérskou profesi jako asistent Andrého Villase Boase, a byl tak u triumfu v Evropské lize 2011.

Trenér Vrba nemůže do zápasu stále nasadit Daniela Koláře a Michala Ďuriše, kteří jsou zranění. Nejistý start je pak u útočníka Marka Bakoše a kapitána Pavla Horvátha, který po předzápasovém tréninku odjel do nemocnice na vyšetření poraněného lýtka. "Oba dnes krátce trénovali, ale jestli budou schopni nastoupit, se rozhodne až zítra před zápasem," řekl Vrba.

Na straně Coimbry je pak největším otazníkem, zda bude moci nastoupit kapitán Flávio, který měl problémy se zády.

Utkání v plzeňské Doosan Areně, která by měla být znovu vyprodaná, začne v 19:00. Přímý přenos vysílá TV Fanda. Hlavním rozhodčím je Estonec Hannes Kaasik.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Hanousek, Hora - Bakoš
Académica Coimbra - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Rodrigo Galo, Joao Dias, Ferreira, Cabral - Flávio (Ogu), Makelele, Cleyton - Marinho, Edinho, Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)00000:00
 Hapoel Tel-Aviv (ISR)00000:00
 Viktoria Plzeň (CZE)00000:00
 Académica Coimbra (POR)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 21:05Atlético Madrid - Viktoria Plzeň
04.10. 21:05Académica Coimbra - Hapoel Tel-Aviv
25.10. 21:05Atlético Madrid - Académica Coimbra
25.10. 21:05Hapoel Tel-Aviv - Viktoria Plzeň
08.11. 19:00Viktoria Plzeň - Hapoel Tel-Aviv
08.11. 19:00Académica Coimbra - Atlético Madrid
22.11. 21:05Atlético Madrid - Hapoel Tel-Aviv
22.11. 21:05Académica Coimbra - Viktoria Plzeň
06.12. 19:00Viktoria Plzeň - Atlético Madrid
06.12. 19:00Hapoel Tel-Aviv - Académica Coimbra
Skupina C
AEL Limassol - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 19:00)
Netradičně hned čtyři německé celky se představí ve skupinové fázi Evropské ligy. Do vybrané smetánky zapadl také Mönchengladbach, jenž hned na úvod čeká výlet na daleký Kypr, kde se utká s místním AEL Limassol.

Kyperské mužstvo dokázalo v minulé sezóně nečekaně opanovat domácí soutěž a mohlo se tak porvat o šanci na Champions League. Úvodní dvě předkola se severoirským Linfieldem a Partizanem Bělehrad skončila úspěšně, avšak poslední krok se domácím nevydařil - Anderlecht už byl nad síly AEL. Svěřenci Pambose Christodoulouse ovšem nemusejí smutnit, přece jen na ně čeká druhá evropská pohárová soutěž.

Podobný osud prožívá také kometa loňské bundesligy z Gladbachu. Ambiciózní Hříbata pustila během letní přestávky hned tři klíčové hráče, a přestože mužstvo maximálně doplnila, spíše posílila, tak dříve automatická souhra je rázem ta tam, hra častokrát nefunguje podle představ a navrch se přidávají i hloupě inkasované branky. Tento nešvar se v celé své kráse ukázal zrovna proti Dynamu Kyjev, kde se o všem rozhodovalo...

Nyní už se však tým z Dolního Porýní soustředí na EL, kde ho rovnou na úvod čeká pekelně ostrá zkouška na horkokrevném Kypru. "Limassol je velmi kompaktní tým. Je těžké se proti nim prosadit, mají rychlý přechod do útoku a především velmi rychlé hráče na obou krajích hřiště," obeznámil Lucien Favre. "Přesto však chceme, abychom se prezentovali dobrým výkonem, a přejeme si začít opětovnou účast v pohárové Evropě pozitivním výsledkem," zdůraznil švýcarský stratég.

Borussii čekají v nadcházejících deseti dnech hned čtyři utkání, i proto se ve vzduchu vznáší možnost, že domácí kormidelník bude před nedělním soubojem s Leverkusenem některé opory šetřit a do akce se tak dostanou i členové širšího kádru. Něco podobného u domácích nehrozí, hrát tak nebude pouze Eleftheriou a nejisté je nasazení Carlitose.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fenerbahçe SK - Olympique Marseille  (čtvrtek 19:00)
Mistra Francie z předminulé sezóny čeká na úvod základních skupin hodně ostrý start. Zajíždí totiž na horkou půdu tureckého Fenerbahce, které bude samozřejmě spoléhat na bouřlivé publikum. Trenér Aykut Kocaman bude mít nemenší problémy s vybráním ideální sestavy - zranění jsou totiž Miloš Krasič i Dirk Kuijt, dvě letní posily.

Zdravotní potíže má přitom i Mehmet Topal, ten by se však nakonec v základu objevit měl. Fenerbahce je ambiciózní mužstvo a na evropské půdě chce konečně dokázat něco velkého. Svědčí o tom i příchody známých hráčů, jakými jsou třeba již zmiňovaný Kuijt nebo Raul Meireles. V týmu jinak působí stále Moussa Sow, bývalý kanonýr Lille.

Hostující celek si tak moc dobře uvědomuje, proti komu a kde bude hrát. "Dá se říci, že do Turecka pocestujeme, jako kdyby to bylo utkání Ligy mistrů," uvedl pro klubové stránky om.net kouč Élie Baup. "Soupeř má šanci postoupit. Dokonce jsem někde četl, že chce až do finále. Potenciál na to má. Pro nás to bude jeden z nejtěžších zápasů, které letos budeme hrát."

"Stadion Fenerbahce dojímá, i když je prázdný," píše om.net. Proti Marseille, asi nejatraktivnějšímu soupeři ze skupiny, zajisté nebude. Baupovi hoši se Sükrü Saracoglu nebojí. "Přesně tam se hraje fotbal, který všichni milujeme. Všichni tam rádi hrají. Máme tým, který si prošel i Ligou mistrů a je zvyklý na tuto atmosféru," zakončil Baup.

Olympique loni ještě pod Didierem Deschampsem sezónu dost pokazil. A nebýt triumfu v Ligovém poháru, žádné evropské poháry by nebyly. Oproti desátému místu z minulého ročníku však nyní po pěti kolech vede v Ligue 1 s plným počtem bodů. Fenerbahce je naopak po čtyřech kolech čtvrté s osmi body na kontě.

Velký debut možná zažije nová tvář Baupova mužstva - anglický bouřlivák Joey Barton z Q.P.R. Zatímco kvůli velkému trestu, který dostal už v Anglii, nemůže hrát ve francouzské lize ještě hodně dlouho, na Evropskou ligu se zákaz nevztahuje. Baup odmítl potvrdit jeho účast, ale prozradil: "Má obrovskou touhu se zapojit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille (FRA)00000:00
 Fenerbahçe SK (TUR)00000:00
 Borussia Mönchengladbach (GER)00000:00
 AEL Limassol (CYP)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 21:05Borussia Mönchengladbach - Fenerbahçe SK
04.10. 21:05Olympique Marseille - AEL Limassol
25.10. 21:05Borussia Mönchengladbach - Olympique Marseille
25.10. 21:05AEL Limassol - Fenerbahçe SK
08.11. 19:00Fenerbahçe SK - AEL Limassol
08.11. 19:00Olympique Marseille - Borussia Mönchengladbach
22.11. 21:05Borussia Mönchengladbach - AEL Limassol
22.11. 21:05Olympique Marseille - Fenerbahçe SK
06.12. 19:00Fenerbahçe SK - Borussia Mönchengladbach
06.12. 19:00AEL Limassol - Olympique Marseille
Skupina D
CS Marítimo - Newcastle United  (čtvrtek 19:00)
Jako hodně zajímavá se v Evropské lize jeví skupina D. V ní jsou kromě portugalského Marítima a anglického Newcastlu ještě mužstvo protřelé touto soutěží z Brugg a nedávný francouzský mistr z Bordeaux. Domácí celek je zřejmě papírově neslabším účastníkem. A hned na úvod přivítá soka se slavnou minulostí.

Marítimo ovšem není na evropské půdě žádným nováčkem. Evropskou ligu přitom zkusilo v sezóně 2010/11 a tehdy se do základních skupin neprobojovalo kvůli BATE Borisov, který ho smetl ve 4. předkole. V rámci Poháru UEFA nebo novodobé Evropské ligy to ovšem bude již jeho osmá účast.

Letos svěřencům kouče Pedra Martinse přál los. Loni pátý celek portugalské ligy měl sice menší problémy ve 3. předkole s řeckým Tripolisem, gruzínskému Dila Gori už ale následně nedal šanci. Marítimo může být spokojeno i s atraktivností základní skupiny. Nemusí ani cestovat nikam na východ.

Newcastle United, to je hodně ostrý start pro malý klub z Portugalska. I když pro něj je účast v Evropské lize také jakýmsi úspěchem, vždyť jsou to jen dvě sezóny zpátky, co Magpies hráli jen druhou ligu. Těžko říci, jak moc vážně jí ale budou brát. Není totiž tajemstvím, že anglické či italské kluby mají tuhle soutěž až na druhé koleji.

Čtyřnásobný mistr Anglie až na vítězství v již zaniklém Intertoto Cupu z roku 2006 na evropské půdě žádný větší úspěch nezaznamenal. Newcastle nepatří mezi favority ani nyní, rozhodně je ale v jeho silách, aby ze skupiny postoupil do další fáze. Pro něj bude snad ještě více důležitější proti Marítimu uspět než pro samotné domácí.

Hosté se budou muset obejít Papisse Dembu Cissého, který před zápasem náhle onemocněl. To jeho senegalský kolega Demba Ba má o poznání větší potíže. O tom, že jeho přínos v pondělní dohrávce Premier League proti Evertonu byl díky jeho dvěma gólům obrovský, není vůbec žádný pochyb.

Jenže zápas měl v zákulisí dohru. Ba si otevřel pusu na kouče Alana Pardewa, že není v základní sestavě. Jeho bratr dokonce na Twitteru napsal, že "Pardew je blázen nechávat Ba na lavičce." Agent zároveň tlumočil do novin celkem ostrá slova. "V Newcastlu je ale Ba spokojen. Jen někdy nechápe vedení klubu," uvedl Alex Gontran.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Club Bruggy  (čtvrtek 19:00)
Dva nedávní protivníci na sebe vyrukují na Stade Chaban-Delmas v Bordeaux, kde domácí mužstvo poměří síly s Bruggami. Oba celky se spolu potkaly před osmi lety ještě v Poháru UEFA a tehdy se z postupu do čtvrtfinále radovalo po zásluze Girondins.

Tradiční francouzský klub ze sebe konečně v minulé sezóně dokázal shodit "Blancovu deku" a především výrazně zlepšenými výkony ve druhé polovině soutěže si zajistil alespoň účast v Evropské lize, i když ambice přístavního celku byly ještě o stupínek vyšší. Ostatně svěřenci Francise Gillota na něco podobného mohou směle pomýšlet i letos, zvláště když zatím nepoznali hořkost porážky a se ziskem devíti bodů patří k vyvolené pětici (!) neporažených týmů.

Nekorunovanou výhodou domácí strany by mohly být pohárové zkušenosti, tedy skutečnost, která se nezískává bez námahy a především snadno. "Jistě. Přece jen se jedná o odlišnou soutěž, přičemž úroveň si stále drží určitou kvalitu," míní Gillot. Ten se musí obejít hned bez několika opor: Ben Khalfallah je zraněný a Maurice-Belaye pro změnu zastaví v rozletu disciplinární trest. N'Guemův start je zatím na vážkách.

Club Bruggy dlouhodobě soutěží o výsadní postavení na belgické fotbalové scéně s Anderlechtem a nutno podotknout, že povětšinou prohrává (tento fakt byl pro připomenutí k vidění v minulém roce), přičemž se musí povětšinou spokojit s místenkou do EL. Nejinak je tomu v právě probíhajícím ročníku, kdy se Belgičané pokusí zmírnit nepříznivou bilanci s přístavním celkem, i za cenu mnohačetných absencí.

"Tohle není ještě rozhodující zápas, ale bude zajímavé sledovat, jak si stojíme. Máme v sebe velkou důvěru a nebudeme zbytečně uhýbat. Předpokládáme, že si to oba tábory naplno užijí," prohlásil Georges Leekens, jenž si stěžoval zejména na rozsáhlou marodku. "Máme jádro pětadvaceti hráčů, přičemž jich mám v současné době k dispozici jen čtrnáct," hlesl hostující lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux (FRA)00000:00
 Club Bruggy (BEL)00000:00
 Newcastle United (ENG)00000:00
 CS Marítimo (POR)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 21:05Newcastle United - Girondins Bordeaux
04.10. 21:05Club Bruggy - CS Marítimo
25.10. 21:05Newcastle United - Club Bruggy
25.10. 21:05CS Marítimo - Girondins Bordeaux
08.11. 19:00Girondins Bordeaux - CS Marítimo
08.11. 19:00Club Bruggy - Newcastle United
22.11. 21:05Newcastle United - CS Marítimo
22.11. 21:05Club Bruggy - Girondins Bordeaux
06.12. 19:00Girondins Bordeaux - Newcastle United
06.12. 19:00CS Marítimo - Club Bruggy
Skupina E
VfB Stuttgart - Steaua Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
Prozatím hodně nevydařený vstup do sezóny zažívá Stuttgart, alespoň trochu by si tak chtěl zlepšit reputaci na evropské scéně, kde v rámci Evropské ligy přivítá rumunskou Steauu. Hosté naproti tomu přicestují v ideálním rozpoložení...

Tradiční bundesligový aspirant na pohárové příčky plánoval po skvělé jarní části (již tradičně) uplynulého ročníku, hned od první chvíle čeřit vodu v horních patrech a při dobré konstelaci hvězd třeba zabojovat o místenku do Ligy mistrů. Zatím se však tento plán bortí jako domeček z karet a svěřenci Bruna Labbadii se po úvodních třech kolech krčí na šestnácté příčce s pouhým jedním bodem a výrazně záporným skórem.

Vylepšit náladu by tam ve Švábsku mohly evropské poháry, ostatně něco podobného už se domácím podařilo před dvěma lety... Právě utkání v pohárové Evropě tehdy trápící mužstvo nakopla, načež se VfB po dlouhém boji posunulo do středu pelotonu. "Momentálně postrádáme jistou uvolněnost ve finální fázi," je si vědom Christian Gentner. "Je však otázkou času, kdy se znovu vrátíme do pohody," vzápětí dodal zkušený středopolař, jenž se stal od nové sezóny napevno členem základní sestavy.

Jak je všeobecně známo, rumunský fotbal je dlouhodobě na ústupu, a jestliže bychom měli najít jednu světlou výjimku, museli bychom bez mrknutí oka jmenovat Steauu Bukurešť. Tradiční celek se i přes určité problémy neustále drží na špici domácí soutěže a pravidelně reprezentuje východoevropskou zemi v evropských pohárech. Ostatně letos jsou spolu s Kluží v LM jedinými pohárovými zástupci...

Rumuni ovšem dozajista necestují do švábské metropole odevzdaní, tento pocit jim koneckonců nedovolí přítomnost kouče Laurentia Reghecampfa, který dlouhá léta během své hráčské kariéry strávil v Německu. Ze sedmi pokusů (jako hráč Cottbusu a Aachenu) však ani jednou v Mercedes-Benz Areně nevyhrál. "Přijeli jsme do Stuttgartu vyhrát," sebevědomě prohlásil bývalý středopolař.

Domácí strana se musí obejít bez pomalu se zotavujících Daniela Didaviho a Johana Audela, jež na marodce doplnili také Tim Hoogland a Christian Molinaro - Bruno Labbadia tak přišel hned o dva krajní beky! Disciplinární trest poté nedovolí nastoupit Kuzmanovičovi. Soupeř by měl přicestovat bez absencí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Molde FK  (čtvrtek 19:00)
Ryze skandinávským soubojem odstartují boje ve čtvrté skupině, jež na úvod přichystala duel favorizované Kodaně s mistrovským celkem norské Tippeligaen Molde FK.

Celek z města Molde, situovaného do jednoho z norských fjordů, se loni vyšvihl z jedenácté příčky na norský vrchol a opět poukázal, že tamní kopanou netvoří pouze legendární a nepřekonatelný Rosenborg, s nímž a překvapivě Strømsgodsetem IF se i letos Molde pere o ligové prvenství. Klub zažívá nejlepší éru v dějinách, na což chce v menší míře navázat i v Evropské lize, v níž si sice nedělá převeliké ambice, ale nechce hrát v konkurenci ostřílenějších týmů z Kodaně, Stuttgartu či Bukurešti druhořadou roli.

Na domácí straně stojí zkušenější a papírově kvalitnější celek, jenž v historickém pořadí dánské Superligy předstihl konkurenční Brøndby IF a v loňské sezóně upevnil dominanci nad Jutským poloostrovem. Patrně nejúspěšnějším ročníkem z čistě evropského pohledu lze označit sezónu 2010/2011, kdy se Kodaň po zisku ligového titulu dokázala propracovat mezi šestnáct nejlepších mužstev Evropy.

S novým koučem Ariëlem Jacobsem, jenž se do velké kopané dostal nedávno při koučování Anderlechtu, se klub chce navrátit nejen na ligový trůn, jenž o dva body získal překvapivý vítěz Nordsjælland, jenž včera okusil první závan v Lize mistrů proti Šachťaru Doněck (0:2). Kodaň je v utkání papírovým favoritem, v duelu aktuálně prvního týmu dánské, a druhého norské nejvyšší soutěže ovšem nechce Molde odevzdat svou kůži lacino a rádo se spokojí alespoň s jedním bodem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfB Stuttgart (GER)00000:00
 FC Kodaň (DEN)00000:00
 Steaua Bukurešť (ROU)00000:00
 Molde FK (NOR)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 21:05Steaua Bukurešť - FC Kodaň
04.10. 21:05Molde FK - VfB Stuttgart
25.10. 21:05Steaua Bukurešť - Molde FK
25.10. 21:05VfB Stuttgart - FC Kodaň
08.11. 19:00FC Kodaň - VfB Stuttgart
08.11. 19:00Molde FK - Steaua Bukurešť
22.11. 21:05Steaua Bukurešť - VfB Stuttgart
22.11. 21:05Molde FK - FC Kodaň
06.12. 19:00FC Kodaň - Steaua Bukurešť
06.12. 19:00VfB Stuttgart - Molde FK
Skupina F
Dněpr Dněpropetrovsk - PSV Eindhoven  (čtvrtek 19:00)
Dněpr Dněpropetrovsk se po šesti letech opět podívá do skupinové fáze Poháru UEFA, respektive jeho novodobé nástupkyně Evropské ligy, ale konkurenci v boji alespoň o druhou postupovou příčku má přetěžkou. Po vyřazení českého mistra z Liberce si zahraje proti nizozemskému příslušníkovi širší evropské špičky z Eindhovenu a Neapoli.

Právě první, holandský tým dorazí na vzdálený východ k řece Dněpr s jednoznačným cílem bodovat, neboť se úhlavní konkurent z Neapole může rozžhavit na outsiderovi skupiny, byť druhém týmu švédské Allsvenkas AIK Solna, či chcete-li - AIK Stockholm.

Ostatně PSV se v historickém kontextu proti Dněpru daří, ale bezmála třicet let starou zkušenost a dvě vítězství nemůžeme v současných poměrech brát vážně. Ačkoliv Dnepryani dlouhodobě patří mezi špičku ukrajinské nejvyšší soutěže, titul jim neustále uniká na úkor celků z metropole Kyjeva či Doněcku.

Za poslední dekádu skončil klub nejhůře šestý, ale nejlepším umístěním bylo třetí místo ze sezóny 2003/2004. Dněpr přitom můžeme přezdívat "věčně čtvrtým", protože právě bramborová příčka je tradičním výsledkem klubu v ukrajinské Premier Lize. Po devíti kolech je letos na prozatímní druhé příčce, šest bodů za Šachtarem Doněck.

Na druhé straně stojí oponent, jenž bohaté západoevropské zemi mezi léty 2004 - 2008 neomezeně vládl. Jenže po úspěšných letech přišel ústup ze slávy, dobře pracující mančaft se rozpadl s odchodem Guuse Hiddinka a iniciativy se zprvu chopila mužstva AZ Alkmaar či FC Twente, respektive v posledních dvou letech nejznámější holandský tým Ajax Amsterdam. PSV přitom v posledních třech ročnících obsadilo třetí příčku.

Na Hiddinkova léta má navázat další skvělý nizozemský kouč Dick Advocaat, jehož cílem je nejen utnout sérii Ajaxu Amsterdam, ale dosáhnout s PSV alespoň osmifinále Evropské ligy, což by pro klub znamenalo další finanční zajištění, ač je co do financování a zadluženosti na velmi dobré úrovni.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - AIK Solna  (čtvrtek 19:00)
Stockholmská posádka z AIK Solna připlula pod Vesuv, aby se v souboji o první evropské body utkala s favorizovanou Neapolí, která po loňské páté příčce a osmifinále Ligy mistrů musí vzít zavděk kvalitativně druhou celoevropskou soutěží, s níž ovšem mají Azzurri velké plány.

Pro Societá Sportiva Calcio Napoli, kterak zní celé jméno špičkového italského týmu, může být loňská osmifinálová zkušenost velkým bonusem a poučením. Svěřenci Waltera Mazzarriho totiž dokázali porazit konečného vítěze Champions League Chelsea FC 3:1 a na Stamford Bridge dorazili s dobrým náskokem, jenž se ovšem při náporu londýnského celků brzy vytratil a Neapol padla 1:4 po prodloužení.

Pro klub z jihu Itálie to jsou ovšem příznivé časy, před deseti lety vítěz Poháru UEFA z roku 1989 (i s Diegem Maradonou v sestavě!) padl do obrovské dluhové pasti. S bankrotem přišel odliv hráčů, obrovský úpadek a rébus, zda se vůbec klub někdy propracuje mezi elitní týmy Apeninského poloostrova. Na otázku rychle odpověděl filmový producent Aurelio De Laurentis, jenž nakonec obnovil v čele klubu zaniklou slávu a dostal celek na výsluní.

A rok od roku se Neapol zlepšuje a prokousává do nejlepší čtyřky, kam se poprvé dostala před dvěma lety, kdy skončila za milánskými celky třetí. Loni dosáhla páté pozice, letos přitom Mazzarriho muži ještě neprohráli a jsou po třech kolech druzí. Již to ovšem ukazuje, že Neapol je definitivně vzkříšena a nestane se fotbalovými Pompejemi.

AIK Solna je v povědomí fanoušků považována za jeden z nejúspěšnějších švédských klubů, ovšem jen co se týče domácí soutěže. Evropské poháry se AIK dlouhá léta vyhýbaly, vypadávalo již v kvalifikačních fázích a jedinou skupinovou zkušeností je ta z ročníku 1999/2000, kdy dokázalo uhrát jeden jediný bod, překvapivě ovšem proti Fiorentině. Neapol neprohrála na domácím trávníku již čtrnáct zápasů evropských pohárů v řadě, naposledy padla v roce 1994 proti Eintrachtu Frankfurt, a rozhodně neočekáváme, že by se tato příznivá série měla prolomit právě v duelu s AIK.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)00000:00
 SSC Neapol (ITA)00000:00
 Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)00000:00
 AIK Solna (SWE)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 21:05PSV Eindhoven - SSC Neapol
04.10. 21:05AIK Solna - Dněpr Dněpropetrovsk
25.10. 21:05PSV Eindhoven - AIK Solna
25.10. 21:05Dněpr Dněpropetrovsk - SSC Neapol
08.11. 19:00SSC Neapol - Dněpr Dněpropetrovsk
08.11. 19:00AIK Solna - PSV Eindhoven
22.11. 21:05PSV Eindhoven - Dněpr Dněpropetrovsk
22.11. 21:05AIK Solna - SSC Neapol
06.12. 19:00SSC Neapol - PSV Eindhoven
06.12. 19:00Dněpr Dněpropetrovsk - AIK Solna
Skupina G
KRC Genk - Videoton FC  (čtvrtek 21:05)
Belgický Genk by rád konečně udělal velkou díru do světa, k tomu ale potřebuje zvládat papírově nejlehčí zápasy. A hned na úvod ho takový ve skupině čeká. Maďarský Videoton by neměl mít velké šance na postup a belgický celek tak musí uspět. V tuto chvíli hraje velice týmově a věří si. Nicméně jeho čtvrteční soupeř překvapil pohárovou Evropu svým postupem do základní skupiny a určitě bude mít svou kvalitu.

Videoton se totiž prokousával už z 2. předkola a vždy byl mírným outsiderem, navíc už jeden belgický celek dokázal vyřadit. Nejprve si poradil se slovenským celkem Slovan Bratislava po dvou remízách, ovšem vstřelený gól na půdě soupeře ho poslal dále. Proti Gentu to bylo o mnoho snazší, po domácí výhře 1:0 si z belgické půdy odvezl slušný výsledek 3:0. Proti tureckému Trabzonsporu mu už nikdo nevěřil, maďarský outsider to ovšem dokázal.

Po bezbrankové remíze na turecké půdě udržel stejný výsledek i doma a nakonec se radoval po penaltovém rozstřelu. Zjevné tedy je, na jakou činnost tento celek spoléhá. V šesti duelech inkasoval pouze jednou a Genk tak v ofenzívě rozhodně nebude mít lehkou úlohu. Podobně se mu daří i na domácí scéně, po sedmi odehraných kolech je čtvrtý se čtrnácti body a po vedoucím MTK Budapešť inkasoval nejméně branek z celé ligy, tedy pět.

Genk odehrál úplně stejný počet duelů a je též na čtvrtém místě, má ovšem o tři body méně a jeho vstup tak zatím není zcela ideální. V Evropské lize zatím neměl výraznější problémy, ve 3. předkole přešel přes kazašské Aktobe po dvou shodných výsledcích 2:1, následně vyřadil Švýcarský Luzern po úvodní prohře 1:2 a následném vítězství 2:0. Jestli bude pokračovat ve stejném duchu, ukáže už čtvrteční duel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting CP - FC Basilej  (čtvrtek 21:05)
Basilej loni válela v Champions League, tedy dokud nedostala naklepáno od Bayernu Mnichov, avšak pro letošek musí vzít zavděk výkonnostně až druhou evropskou klubovou soutěží. Ačkoliv loni dokázal švýcarský celek vyřadit ze skupinové fáze i slavný Manchester United, ve čtvrtém kvalifikačním cyklu mu byla nad síly rumunská Kluž.

Ačkoliv nevstoupil Sporting do ligové soutěže zrovna oslnivě a po dvou remízách a jedné prohře zaostává za svými cíli, do Evropské ligy se dokázal přes dánské AC Horsens velmi snadno prosadit. Trojnásobný švýcarský šampión z Basileje a držitel dvou double z posledních tří let sice vstoupil do domovské ligy v lepším duchu, ale ani čtvrté místo a dosavadní pozice remízového krále nečiní fans RotBlau žádnou větší radost.

Do zápasu vstupuje Sporting Club s obzvláště příznivou bilancí proti tomuto švýcarskému mančaftu. Ve čtyřech vzájemných duelech dokázal vždy zvítězit, přičemž neinkasoval žádnou branku. Navíc před domácími ochozy Estadia José Alvaladeho portugalští Lvi ve třinácti předchozích případech hnedle dvanáctkrát zvítězili.

Lichotivou bilanci chtějí ještě vyšperkovat dalším vítězstvím, které by znamenalo příznivý vstup do skupiny, v níž jsou papírově při konkurenci předloňského mistra a loňského maďarského vicemistra z Videotonu, respektive předloňského belgického mistra Genku největším favoritem skupiny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)00000:00
 FC Basilej (SUI)00000:00
 KRC Genk (BEL)00000:00
 Videoton FC (HUN)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 19:00Videoton FC - Sporting CP
04.10. 19:00FC Basilej - KRC Genk
25.10. 19:00Videoton FC - FC Basilej
25.10. 19:00KRC Genk - Sporting CP
08.11. 21:05Sporting CP - KRC Genk
08.11. 21:05FC Basilej - Videoton FC
22.11. 19:00Videoton FC - KRC Genk
22.11. 19:00FC Basilej - Sporting CP
06.12. 21:05Sporting CP - Videoton FC
06.12. 21:05KRC Genk - FC Basilej
Skupina H
Inter Milán - Rubin Kazaň  (čtvrtek 21:05)
Internazionale musí vzít zavděk druhořadou evropskou soutěží, do níž se proklubal až v závěrečných kolech italské Serie A. Po zlatém čtyřlístku, tj. čtyřletém opanování italské nejvyšší soutěže či předloňské druhé pozici, zaznamenali Nerazzurri neblahý úpadek a šestou příčkou nepříjemně překvapili své přívržence.

Před dvěma léty Inter porazil Bayern ve finále Ligy mistrů, vyhrál italský pohár a do loňského ročníku vstupoval s nejvyššími ambicemi. Po dobrém rozjezdu začal strádat a v klíčové fázi sezóny zbabral co mohl, výsledná šestá příčka je v podstatě dosti vydřenou metou, ačkoliv mají Nerazzurri na víc.

Rubin Kazaň představuje při konkurenci Partizanu FK a Neftçi Baku spolufavorita skupiny. Tatarský klub v posledních třech ročnících dvakrát vyhrál titul, v témže údobí dokázal porazit i Barcelonu a loni skončil v soutěži třetí. Svěřenci dlouholetého lodivoda Kurbana Berdyeva chtějí v Evropské lize dokráčet co nejdále, v domácí soutěži pak překazit panování Zenitu Petrohrad, ačkoliv vysloveně nepatří mezi největší favority obou soutěží.

Oba oponenti mají relativně čerstvou zkušenost se vzájemným soupeřením. Před dvěma lety - a to samozřejmě na honosnější půdě Ligy mistrů - se utkali ve dvojzápase základní skupiny a po prvotní remíze 1:1 v dálných ruských končinách dokázal Inter doma zvítězit v poměru 2:0. Loni na stadionu Giuseppe Meazzi uspělo armádní CSKA Moskva (či dokonce turecký Trabzonspor), o podobný husarský kousek nyní budou usilovat i Berdyevovi svěřenci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Partizan - Neftçi Baku  (čtvrtek 21:05)
Velkou slávu zažije ázerbajdžanský Nefthi Baku. Jako první ve své zemi si dokázal vybojovat účast v základní skupině evropského poháru a kromě Partizanu Bělehrad se ještě střetne s takovým kalibrem jako je Inter Milán nebo již zkušený Rubin Kazaň. Svou premiéru si hosté odbudou v Srbsku, kde bude domácí celek jasným favoritem.

Nefthi je aktuálním mistrem své země, v Lize mistrů došel jen do 3. předkola, a tak musel vzít zavděk alespoň Evropskou ligu. V ní se mu ovšem zadařilo, v rozhodujícím duelu 4. předkola měl i hodně štěstí a po vítězství na půdě APOELu Nikósie mohl slavit historický úspěch. Tým je tvořen většinou domácmi hráči doplněný o pár Jihoameričanů.

Hosté si přitom v Bělehradě hodně věří, až to srbská média překvapilo. "Přišli jsme si sem pro vítězství," opakoval stále na tiskové konferenci trenér Boyukagha Hajiyev. Jeho mužstvo je samozřejmě v celé skupině tím největším outsiderem - přece jenom nemá zkušenosti s touto soutěží ani hráče, kteří by jí kdy hráli.

Partizan, spolu s Crvenou Zvezdou jeden ze dvou nejslavnější klubů Srbska, hraje naopak evropské poháry pravidelně. Loni se však nedokázal probojovat ani do základních skupin, narazil totiž na irský Shamrock, v sezóně 2009/10 skončil v konkurenci Šachtaru, Brug a Toulouse se třemi body až na posledním místě.

Hajiyev uvedl, že největší nebezpečí hrozí ze strany kapitána Sašy Iliče. "Myslím si, že jsme stejně silní jako soupeř. Ten má v týmu dost kvalitních cizinců, mladé kluky a pár reprezentantů. Takže vyhrát nebude snadné," ví Ilič. "Můžeme uspět jedině tak, že budeme hrát jako kolektiv. A nebude záležet na tom, kdo vstřelí branko a kdo ne," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán (ITA)00000:00
 Rubin Kazaň (RUS)00000:00
 FK Partizan (SRB)00000:00
 Neftçi Baku (AZE)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 00:00Neftçi Baku - Inter Milán
04.10. 18:00Rubin Kazaň - FK Partizan
25.10. 18:00Rubin Kazaň - Neftçi Baku
25.10. 19:00Inter Milán - FK Partizan
08.11. 00:00Neftçi Baku - Rubin Kazaň
08.11. 21:05FK Partizan - Inter Milán
22.11. 00:00Neftçi Baku - FK Partizan
22.11. 18:00Rubin Kazaň - Inter Milán
06.12. 21:05FK Partizan - Rubin Kazaň
06.12. 21:05Inter Milán - Neftçi Baku
Skupina I
Olympique Lyon - Sparta Praha  (čtvrtek 21:05)
Před osmi lety podlehli fotbalisté Sparty v Lyonu v utkání Ligy mistrů 0:5 a vyrovnali tím svou nejhorší porážku na hřišti soupeře v historii evropských pohárů. Ve čtvrtek se oba týmy potkají znovu a Pražané věří, že tentokrát se z Francie nevrátí s prázdnou. Do základní skupiny I Evropské ligy chtějí vstoupit bodovým ziskem, nejlépe překvapit vítězstvím.

Letenští jsou na startu pátého účinkování v základní skupině Evropské ligy nebo dřívějšího Poháru UEFA, postoupit do vyřazovací fáze zatím dokázali jednou. Bilanci by rádi vylepšili a případný bodový zisk na úvod v Lyonu by jim hodně pomohl.

"Všichni víme, že nás čeká kvalitní mužstvo, byť už to není ten Lyon, který pravidelně dominoval francouzskému fotbalu. Chceme předvést dobrý fotbal, budeme hrát na vítězství. To neříkám jako frázi, ale jako fakt," řekl novinářům sparťanský trenér Vítězslav Lavička. "Věřím, že uděláme dobrý výsledek. Buď remízu nebo výhru," doplnil záložník Ladislav Krejčí.

Oba týmy zatím figurují ve svých domácích soutěžích shodně na druhém místě. Lyon v pěti zápasech neprohrál, Sparta utrpěla první porážku v sezoně až v jedenáctém soutěžním duelu v sobotu v Plzni (0:1). Letenští se cítili poškozeni výroky sudího Radka Matějka, především upozorňovali, že domácí David Limberský přifilmoval pád, po kterém rozhodčí odpískal rozhodující penaltu.

Pražané ale věří, že je dění po sobotním šlágru nijak nepoznamená. "Po tom zápase s Plzní proběhlo hodně diskuzí. Docela jsme přivítali, že zápas s Lyonem následuje těsně po tom v Plzni. Nebyl čas se tím nějak moc zaobírat," podotkl Lavička.

Podle Krejčího by dokonce sparťany mohla prohra po přifilmované penaltě nabudit. "Nemůžeme to brát nějak špatně. Musíme to brát tak, jak to je. Musí nás to nabudit. Jdeme na Lyon s čistou hlavou," řekl Krejčí, který před osmi lety jako dvanáctiletý podavač míčů zažil na Letné atmosféru prvního vzájemného utkání (1:2).

V odvetě sparťané utrpěli porážku 0:5, jednu ze tří nejhorších proher na soupeřově hřišti v evropských pohárech. Stejným výsledkem podlehli ještě v dalších dvou případech. Jediným pamětníkem minulého utkání v Lyonu je Miroslav Baranek, nynější vedoucí mužstva.

Letenští nepochybují o tom, že v Lyonu předvedou lepší výkon. "Neohlížíme se, co bylo v minulosti. Koukáme se dopředu," podotkl Lavička. "Je to dávno, nehledě na to, že z mého pohledu jsou ty vynikající časy, které Lyon měl, trošku pryč. I když podle videa to jsou pořád kvalitní hráči," podotkl kapitán Marek Matějovský.

Sparta v evropských pohárech drží sérii pěti zápasů bez porážky, z toho čtyři duely sehrála v této sezoně v předkolech Evropské ligy s rakouskou Admirou a Feyenoordem Rotterdam. "Rádi bychom na ty zápasy v předkolech navázali. Dobrým příkladem může být to, jak jsme si počínali s Feyenoordem," uvedl Lavička.

Zatím není jisté, zda od začátku nastoupí uzdravený Matějovský, který ještě chyběl v Plzni. "Musím přiznat, že to ještě není úplně na takové úrovni, jak bych si přál. Co se týče zítřejšího utkání, tak ještě nevím," uvedl Matějovský. Lyonu schází dlouhodobě zraněný Gourcuff.

Lyon startuje v druhé nejprestižnější klubové soutěži poprvé od sezony 2002/03. V dalších ročnících ani jednou nechyběl v Lize mistrů, předloni došel až do semifinále. V minulé sezoně však přišel ústup ze slávy a nyní Olympique touží dobýt ztracené pozice zpět.

"Jsme v dobrém rozpoložení. Začátek sezony se nám vydařil, ale měli jsme týmy ze spodní části tabulky. Evropská liga je úplně jiná soutěž. Sparta má mladé a silné mužstvo, ale my si nemůžeme dávat jiné cíle než vítězství a postup ze skupiny," uvedl kouč Rémi Garde. Naznačil ale, že kvůli nadcházejícímu víkendovému šlágru v Lille asi protočí sestavu.

Sparťané se musejí mít na pozoru před lyonskou ofenzivou, velkou hrozbou je především Lisandro López. Elitní střelec týmu dal v 51 pohárových zápasech 23 branek. "Ta jejich útočná trojice je asi nejnebezpečnější," řekl Krejčí. "Máme k nim zdravý respekt, ale nejpodstatnější bude, jak se budeme prezentovat my," dodal Lavička.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Réveillére, Biševac, Lovren, Dabo - Gonalons, Malbranque - Briand, Grenier, López - Gomis
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Hušbauer, Pavelka, Krejčí - Kadlec, Kweuke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Ironi Kiryat Shmona  (čtvrtek 21:05)
Obhájce stříbrného stupínku z baskické metropole Bilbao večer uvítá překvapivého izraelského šampióna a ambiciózní Ironi Kiryat Schmona, jenž jako vůbec první celek překazil bezbřehý dominát klubů z Haify, Jeruzaléma a Tel-Avivu. Do hornatých končin severního Španělska i přes velký úspěch přijíždí s pokorou, však účast ve skupinové fázi je pro klub založený v roce 2000 absolutní novinkou a pestrou zkušeností.

Izraelský klub je bohatě dotován, byl uměle vytvořen izraelským podnikatelem Izzym Sheratzkym, jehož firma před dvěma lety operovala se ziskem kolem 150 milionů dolarů. Izraelský mecenáš tak mohl část svého mění investovat do oblíbené kopané, vytvořil ambiciózní klub, poskytl prostředky a během několika let byl svědkem velkého progresu svého týmu.

Jak již bylo řečeno, ten jako první přerušil dominanci tří největších měst Izraele na ligovém trůnu. Klub z městečka, které má jen něco k třiadvaceti tisícům obyvatel a patří tak k nejmenším výspám v evropských klubových soutěžích, dokázal velké věci a nyní baží po dalších úspěších.

Athletic Club vstoupil do sezóny rozpačitě, ostatně dva drtivé debakly od Realu Betis a Atlética de Madrid nebyly lichotivou vizitkou klubu před předkolem, které nakonec Bielsovi svěřenci s grácií a pohodlně zvládli. V duelu s Kiryatem jsou jednoznačnými favority, ostatně izraelské mančafty dokázali ze čtrnácti klání na španělských hřištích zvítězit jedinkrát (Hapoel Tel-Aviv onehdy porazil Getafe 2:1).

Sionský tým, jenž je zvyklý maximálně na šestitisícový kotlík svého prťavého stadionku, se poprvé setká se špičkovou atmosférou pravého "anglického" kotle, jímž je Athletic napříč celou Evropou znám. Tamní stadión San Mamés dokáže bouřit, dokáže své hráče natolik rozehřát, že s grácií zvládají vyrovnaně bojovat třebas s Barcelonou či Realem Madrid. Stalo se, že přívrženci Athleticu natolik povzbuzovali svůj mančaft za nepříznivého stavu 0:3 s Osasunou, že se jim Lvi odvděčili legendárním obratem na 4:3. Podobné zkušenosti jsou pro Kiryat k nezaplacení.

Athletic neprohrál na San Mamés rovných jedenáct zápasů v řadě a je vysoce nepravděpodobné, že by podobná série měla proti izraelskému šampiónovi krachnout. Ačkoliv již nemůže Marcelo Bielsa počítat se svou největší hvězdou Javimarem, jenž nakonec přestoupil po sálodlouhých tahanicích do Bayernu Mnichov, má k dispozici dostatečně kvalitní kádr na to, aby Kiryat sprovodil ze hřiště s příznivým výsledkem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon (FRA)00000:00
 Athletic Bilbao (ESP)00000:00
 Sparta Praha (CZE)00000:00
 Ironi Kiryat Shmona (ISR)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 19:00Sparta Praha - Athletic Bilbao
04.10. 19:00Ironi Kiryat Shmona - Olympique Lyon
25.10. 19:00Sparta Praha - Ironi Kiryat Shmona
25.10. 19:00Olympique Lyon - Athletic Bilbao
08.11. 21:05Athletic Bilbao - Olympique Lyon
08.11. 21:05Ironi Kiryat Shmona - Sparta Praha
22.11. 19:00Sparta Praha - Olympique Lyon
22.11. 19:00Ironi Kiryat Shmona - Athletic Bilbao
06.12. 21:05Athletic Bilbao - Sparta Praha
06.12. 21:05Olympique Lyon - Ironi Kiryat Shmona
Skupina J
NK Maribor - Panathinaikos FC  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Mariboru dlouhodobě drží slovinský prapor nahoře a i tentokráte se dokázali dostat do základních skupin Evropské Ligy. V nich to má sice tento outsider obvykle těžké, avšak rozhodně není nikdy bez šance na postup a umí překvapit. Nyní přivítají řeckého giganta posledního desetiletí, který sice lehce ustoupil ze slávy, nicméně rozhodně nechce dát evropské smetánce sbohem. A v tomto zápase bude jasným favoritem.

Oba čtvrteční soupeři byli letos dokonce před branami Ligy mistrů, ani jeden však neuspěl. V mistrovské části bojoval Maribor, který po dvou výhrách 4:1 a 1:0 vyřadil Dudelange, ovšem v balkánském derby s Dinamem Záhřeb už tak úspěšný nebyl. Nejprve prohrál v chorvatské metropoli 1:2, pak nezvládl ani domácí klání a odnesl si porážku 0:1. To řecký Panathinaikos měl v nemistrovské části proti sobě těžšího protivníka.

Ve 3. předkole sice nejprve snadno zdolal skotský Motherwell s celkovým skóre 5:0, na španělskou Malágu už ale nestačil. Nejprve jí podlehl 0:2 a v domácím prostředí nenašel recept na její defenzívu ani podruhé, nakonec musel být rád za bezbrankovou remízu. Na domácí scéně zatím také předvádí průměrné výsledky. Po úvodní výhře pouze remizoval a minule prohrál 0:1 s Panthrakikosem, proto je v lize až na osmém místě.

Maribor je na domácí scéně opět suverénní. Po devíti odehraných kolech zatím jen dvakrát remizoval a v čele ligy má šestibodový náskok. Portugalský kouč Jesualdo Ferreira ví, že jeho svěřenci potřebují živou vodou. "Bohužel jsme lehce opaření po vypadnutí s Malagou a potřebujeme se dostat psychicky nahoru. Kvalitu na to máme, jenže v ofenzívě se nám vůbec nedaří a nemáme potřebný klid. Tihle činnost musíme vylepšit," uvedl na pravou míru.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tottenham Hotspur - SS Lazio  (čtvrtek 21:05)
Jeden z největších šlágrů prvního kola druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže bude k vidění na White Harte Lane, kde domácí Tottenham v očekávaném souboji změří síly s Laziem. Spurs na rozdíl od Biancocelesti staví tuto soutěž na první místo...

Londýnskému celku se pod vedením André Villase-Boase zatím nedaří zdaleka podle představ a ambiciózní tým po čtyřech kolech počítá pouhých pět bodů na kontě, přičemž všechno zachránilo až utkání na Madejski Stadium v Readingu, odkud si Kohouti odvezli jednoznačnou výhru 1:3. Pokles formy se dal koneckonců po odchodech Luky Modriče a Rafaela van der Vaarta očekávat, přesto to domácím prozatím drhne až příliš.

Nicméně sám portugalský kormidelník se nechal slyšet, že má pro něho Evropská liga prioritní postavení a domácí soutěž tím jakoby nevědomky upozadil. "Tato soutěž je pro mě velmi důležitá," přiznává směrem k EL Villas-Boas. "Je to těžké, musíte odehrát patnáct utkání, než se dostanete do finále, takže je to velmi těžké a namáhavé a navíc je potřeba se vyrovnat s týmy z Ligy mistrů," přemýšlí dopředu mladý stratég, jemuž se konečný triumf podařil v roce 2011 s Portem.

Podobně jako v posledních letech dokázali Biancocelesti úspěšně odstartovat a po třech kolech se společně s Juventusem a Neapolí vyhřívají na samé špici italského pelotonu. Tradiční lámání chleba však po zimní přestávce teprve přijde... Velkým nešvarem italských mužstev obecně je pak skutečnost, že většinou "podřadnou" Evropskou ligu vypouští a soustředí se výhradně na domácí soutěž.

Daná skutečnost by se však v tomto případě mohla minout účinnosti - Lazio chce přidat pohárovému vystoupení na důrazu! "V posledních dvou nebo třech letech se mentalita v tomto směru v Itálii přece jen změnila a na Evropskou ligu se klade větší důraz," přesvědčuje Vladimír Petković. "Respektujeme soupeře, avšak snažíme se sami chopit iniciativy," informuje rodák ze Sarajeva se švýcarským pasem.

Emmanuela Adebayora trápí svalové problémy a připojí se tak k Assou-Ekottovi, Kaboulovi (oba koleno), Livermorovi (třísla) a Parkerovi (Achillova šlacha). Římané by měli mít důležité hráče po kupě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)00000:00
 Panathinaikos FC (GRE)00000:00
 SS Lazio (ITA)00000:00
 NK Maribor (SLO)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 19:00Panathinaikos FC - Tottenham Hotspur
04.10. 19:00SS Lazio - NK Maribor
25.10. 19:00Panathinaikos FC - SS Lazio
25.10. 19:00NK Maribor - Tottenham Hotspur
08.11. 21:05Tottenham Hotspur - NK Maribor
08.11. 21:05SS Lazio - Panathinaikos FC
22.11. 19:00Panathinaikos FC - NK Maribor
22.11. 19:00SS Lazio - Tottenham Hotspur
06.12. 21:05Tottenham Hotspur - Panathinaikos FC
06.12. 21:05NK Maribor - SS Lazio
Skupina K
Rapid Vídeň - Rosenborg BK  (čtvrtek 21:05)
Poslední roky už tradiční účastník základní skupiny EL Rapid Vídeň hned na začátek přivítá Rosenborg, dojde tedy na další střetnutí bývalých soupeřů. Domácí tým se pokusí navázat na více než čtyřicet let vzdálené, i když pozitivní vzpomínky.

Die Grün-Weißen nezažívají úplně úspěšné časy: ligový titul už se v dělnickém klubu neobjevil více než čtyři roky, přičemž ani začátek letošního ročníku nezastihnul domácí skvadru v ideálním rozpoložení - druhá příčka s pouze dvoubodovým náskokem na věčného rivala Austrii (má však ještě utkání na hřišti Wolfsbergeru k dobru) však nakonec nevypadá tak strašně.

Ani hosté na tom nejsou dvakrát zle, akorát jejich snahu až příliš neguje velké množství remízových výsledků (celkově deset!), přitom jinak se tradiční norský klub obešel pouze s jednou porážkou. RBK pro změnu zaostává o jediný bod za dvojicí Strømsgodset - Molde, takže naděje na ligový primát je stále vitální...

Domácí se musí obejít bez zraněných nebo rehabilitujících Michaela Schimpelsbergera, Louise Schauba, Christophera Drazana a Borise Prokopiče. Rosenborg by měl být ve snaze za vyrovnáním vzájemné bilance ve střehu!
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Metalist Charkov  (čtvrtek 21:05)
Ve skupině K dojde mimo jiné na setkání starých známých - Leverkusen po takřka dvouleté odmlce přivítá v BayAreně Metalist Charkov. Ukrajinci mají domácím rozhodně co vracet: porýnský tým nasázel v součtu šest branek a suverénně postoupil do čtvrtfinále.

Farmaceutický celek zažívá poněkud rozporuplný vstup do nové sezóny, vysoké ambice dostaly hned na úvod pořádnou trhlinu ve Frankfurtu, kde svěřenci trenérské dvojice Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski nečekaně prohráli a hned od první chvíle se tím dostali pod zbytečný tlak. Ten ještě přiživila následná venkovní porážka na Westfalenstadionu, nikdo přitom nebral na zřetel předchozí úspěch s SCF.

Jestliže však šlo na půdě Eintrachtu hovořit nejvíce ze všeho o smůle v zakončení, respektive ve finální fázi jako celku, tak utkání na hřišti Borussie vystavilo před ambiciózní mužstvo jasný ortel - Bayer na svého protivníka nestačil. "Musíme společně více a více pracovat, to nám poté na hřišti pomůže," nabádá své ovečky Hyypiä, jenž se může spolehnout na všechny opory, výjimkou není ani trojice Rolfes - Augusto - Sam.

Druhá strana udělala od vzájemného utkání pořádný kus práce a za vydatné pomoci štědrého chlebodárce Alexandera Jaroslavskyho postavila na východě Evropy další ambiciózní celek s velkým potenciálem. Metalist sice nedokáže finančně konkurovat nezastavitelné ukrajinské dvojici Šachtar Doněck - Dynamo Kyjev, přesto se však zařadil hned do závěsu a pravidelně si zamlouvá pohárovou místenku.

Maximem se stala pro svěřence Mirona Markeviče ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži loňská sezóny, kdy Charkov překvapil nejednoho favorita a nakonec se mohl radovat z postupu do čtvrtfinále - lisabonský Sporting už však byl nad síly ukrajinského týmu. "Nyní je před námi jiná situace. Skupina je prozatím otevřená, máme před sebou šest utkání," prohodil hostující lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen (GER)00000:00
 Metalist Charkov (UKR)00000:00
 Rosenborg BK (NOR)00000:00
 Rapid Vídeň (AUT)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 19:00Rosenborg BK - Bayer Leverkusen
04.10. 19:00Metalist Charkov - Rapid Vídeň
25.10. 19:00Rosenborg BK - Metalist Charkov
25.10. 19:00Rapid Vídeň - Bayer Leverkusen
08.11. 21:05Bayer Leverkusen - Rapid Vídeň
08.11. 21:05Metalist Charkov - Rosenborg BK
22.11. 19:00Rosenborg BK - Rapid Vídeň
22.11. 19:00Metalist Charkov - Bayer Leverkusen
06.12. 21:05Bayer Leverkusen - Rosenborg BK
06.12. 21:05Rapid Vídeň - Metalist Charkov
Skupina L
Levante UD - Helsingborgs IF  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Levante vstoupí do základních skupin jako favorité a určitě chtějí loňský famózní úspěch na domácí scéně přetavit v úspěch na mezinárodním poli. Španělskému celku se totiž letos daří o hodně méně a rád by se dostal nahoru. Nicméně švédský Helsingborgs rozhodně nechce být jen do počtu a chce se o postup porvat. Švédský celek dokonce sahal i po účasti v Lize mistrů, ovšem ve 4. předkole Ligy mistrů neměl nárok proti skotskému Celtiku.

Helsingborgs si nejprve poradil s polskou Wroclawí v celkovém poměru 6:1 a zdálo se, že nevyrovnanému Celtiku může zasadit překvapivý úder. Ovšem skotský velkoklub nenechal nic náhodě a po dlouhé době s přehledem postoupil do dalšího kola. Oba duely totiž vyhrál shodným poměrem 2:0. Švédský celek také ještě bojuje na domácí scéně a do konce zbývá pouhých osm kol, zatím to nic dobrého nevěstí.

Do pohárů totiž postupují jen tři nejlepší celky a na ně loňský mistr ztrácí už osm bodů. Zatím je na pátém místě a musel by výrazně přidat, aby se ještě přiblížil svým soupeřům. Levante zvládlo své zatím jediné působení v Evropské lize na jedničku a dokázalo vyřadit skotský Motherwell, když vyhrálo oba dva duely poměrem 2:0 a 1:0. V lize to ale je o něco horší. Po úvodní solidní remíze s Atléticem Madrid přišel vcelku velký výpadek.

Levante prohrálo ve Valladolidu, pak sice vše napravilo těsným vítězstvím nad Espanyolem, jenže v minulém kole nestačilo po výsledku 1:3 na konkurenční Malágu. Cíl kouče Juana Ignacia Martinéze je jasný. "Musíme zvládat duely s těmi největšími konkurenty, jinak nemůžeme příliš myslet na boj o poháry. V Evropské lize chceme předvádět vyrovnané výkony a já věřím, že nebudeme dělat zbytečné chyby."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Hannover 96  (čtvrtek 21:05)
Na pažitu stadionu De Grolsch Veste se navečer střetnou pořádně nažhavená družstva Enschede a Hannoveru. Ať už hovoříme o The Pride of East nebo o Die Roten, je třeba zmínit brilantní formu, kterou oba týmy na počátku nového ročníku chovají.

Twente prohrálo od začátku května jen jediný zápas, když na Bursasporu dostalo tři góly a muselo v odvetném duelu kvalifikace o Evropskou ligu dohánět dvougólové manko, což se nakonec i s prodloužením podařilo. To Die Roten neprohráli soutěžní zápas od konce dubna, vpravdě velmi solidní vizitka.

Svěřenci Mirka Slomky loni obsadili v bundesligovém žebříčku sedmé místo, což i s ohledem na příznivý koeficient země znamenalo postup do kvalifikačních bojů o základní skupinu Evropské ligy, do níž tým prošel s naprostým přehledem, zatímco se Twente natrápilo již ve zmiňovaném dvojzápase s tureckým Bursasporem. Slomkovi muži již minulý rok ukázali, že dokáží vyhrávat velké zápasy a dostali se až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde nestačili na pozdější vítěze Atlético de Madrid.

Twente před třemi lety získalo nizozemský primát a s vizitkou ofenzivně a atraktivně hrajícího týmu vstoupilo i kolbiště Ligy mistrů. Z nejprestižnější klubové soutěže planety vypadlo již v předkole, v Evropské lize pak vypadlo v osmifinále s dalším německým klubem, konkrétně Schalke 04.

Twente sice neuspělo s Waalwijkem v play-off o Evropskou ligu, ale díky slušnosti a tradičnímu umístění Eredivisie na vrcholu žebříčku Fair Play se přece dostalo do prvního kola, odkud se propasírovalo do hlavní soutěže, v níž chce dosáhnout minimálně předešlého úspěchu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)00000:00
 Hannover 96 (GER)00000:00
 Levante UD (ESP)00000:00
 Helsingborgs IF (SWE)00000:00
Zbývající zápasy
04.10. 19:00Helsingborgs IF - FC Twente
04.10. 19:00Hannover 96 - Levante UD
25.10. 19:00Helsingborgs IF - Hannover 96
25.10. 19:00Levante UD - FC Twente
08.11. 21:05FC Twente - Levante UD
08.11. 21:05Hannover 96 - Helsingborgs IF
22.11. 19:00Helsingborgs IF - Levante UD
22.11. 19:00Hannover 96 - FC Twente
06.12. 21:05FC Twente - Helsingborgs IF
06.12. 21:05Levante UD - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (422)

Přidat komentář
Pipo123

Lazio dneska v najsilnejšej možnej zostave, krása

Reagovat
10

Tottenham ale nejspíš taky

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

Genk HCS 02

Fenerbahce polčas 0

Twente oba dají

Tottenham oba dají

Lyon 1

Udinese 0

Plzen 1

to nemá kam uhnout

Reagovat
Puskas

Dněpr, Plzeň, Sporting 1

Atletico 2

Twente - oba dají gól

Reagovat
smazaný uživatel

ale Lyon tam nevidím..

Reagovat
Puskas

bo je to první zápas, a když si myslím, že domácí vyhrají 1:0, je to pro mne dost ošidné

Reagovat
aither

Atletico bude poděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej jestli si Atlético poradí se soupeřem bez Falcaa a spol.

Reagovat
kmotor corleone

tiez vas tak nasral novy pro evolution soccer?

Reagovat
smazaný uživatel

skoro bych si hodil na ticket vyhry Young Boys a Newcastlu, za ty kurzy

Reagovat
Puskas

Angláni venku čistá 2? hmm

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, ale nějak tomu maritimu nevěřim, navíc Neěcastle podle mě bude jede z mála angl. týmů, co se na El nevykašlou

Reagovat
Puskas

může být, určitě ale víš, že to nebude o vykašlání se, ale o té anglické jiné hře na kontinentě

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě. Mno já to sázet nebudu protože jsem se zařek, že když mi nevyjde ani jeden ze 4 tiketu na LM, tak se na to zas na delsi dobu vykaslu

Reagovat
smazaný uživatel

To je mozny, problem je v tom, ze mame out skoro celou zakladni sestavu, takze bude hrat lavicka s juniorkou, vazne bych na ne nevsadil ani deset tureckych lir

Reagovat
smazaný uživatel

som sklamany z tohto preview. Pre tipera absolutne nic nehovoriaci clanok. Vsade len zhluk fraza vymenovanie ako ten ktory tim postupil.....

To ma ako pomoct???

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že nemá. Dopoledne jsme řešili s Šantrou problém, že nebyli zdroje - měl jsem to předepsaný, kvůli tomu ani nespal celou noc a čekal jsem, jestli se na goalu, soccernetu, marce atd. něco pořádného objeví. Když jsem šel v 10:00 spát, nebyly tu ani články, ani nikde sestavy a absence. Tohle jsou skicy, který jdu doplnit, psal jsem to jak Šantrovi, tak Kilymu.

Reagovat
nani92

Fanta: 884180-455728

Reagovat
C-M@ster

To je jako fanta evropské ligy, která dneska začne?

Reagovat
nani92

jo

Reagovat
Jerichoo

to je jediná ef fanta?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by měla být H2H od fantika...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Lyon snad 2:0

Reagovat
Jerichoo

Bude hrať Sneider?

Reagovat
smazaný uživatel

ano. A vola sa Sneijder

Reagovat
Jerichoo

asi som dyslektik, dík

Reagovat
Makelele

nauc sa mena hracov

Reagovat
blaugrana

Nepočúvaj Xindla X.

Reagovat
C-M@ster

Snad Molde vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

tiket dne na EL http://2i.cz/71355872a1

Reagovat
DieFohlenBMG

v tipsportu maji duel(kdo da vic golu ve svem zapase) Bilbao-Stuttgart....1.8 na bilbao toby mohlo vyjit ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo prosím kde najít pravděpodobné sestavy? Já nic nenašel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady čtu Atletico bude šetřit hráče, Neapol nepostaví hvězdy.. Může mi teda prosím někdo vysvětlit proč se vůbec EL hraje? Když velké týmy mají pocit, že to je snad za trest nebo co..

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuju poradit jak jistit následující xD: Zbývá mi na tiketu Udinese - Anži 02, Hapoel Tel Aviv - Atlético 2, AEL - Mönchengladbach 02 a Dněpr - PSV 10... (mám to po skupinách)

Reagovat
blaugrana

Je tu niekto, kto podával nejaký sranda tiket na dnes?

Tottenham - Lazio

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,85 20.09.2012 21:05

2 14004 Udinese - An. Machačkala

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,37 20.09.2012 19:00

3 14005 Hap.Tel Aviv - Atl. Madrid

Futbal | Európska liga skupiny 2 1,72 20.09.2012 19:00

4 14007 AEL Limassol - M gladbach

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,30 20.09.2012 19:00

5 14008 Fenerbahce - Ol. Marseille

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,50 20.09.2012 19:00

6 14009 Maritimo - Newcastle

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,55 20.09.2012 19:00

7 14013 Dnepropetr. - PSV Eindhov.

Futbal | Európska liga skupiny X2 1,36 20.09.2012 19:00

8 14017 Inter Milan - Rubin Kazaň

Futbal | Európska liga skupiny 1 1,84 20.09.2012 21:05

Reagovat
smazaný uživatel

Postaví Leverkusen, Bordeaux, Gladbach, PSV, Sporting, Bilbao, OM a Atlético to nejlepší, co maj k dispozici?

Reagovat
blaugrana

Za Am nenastúpi Falcao.

Reagovat
smazaný uživatel

A ani Arda a Filipe nejsou v nominaci... teď na to koukám.

Reagovat
blaugrana

A preto som ich dal len na sranda tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Koniec kocov aj čistá 1 na inter je veľká sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se to za nějaký větší prachy fakt nevyplatí, to je jak zkoušet třeba Norskej pohár. Co já vim, kdo na EL sere a kdo ne

Reagovat
blaugrana

Ja som dal za 1 € pri kurze 43 V utorok mi real dosral 80 € za 1 €, včera mi zas odsralo tiket lille. Takže ja už som zvyknutý. Raz so mdal tenis..10 zápasov , jeden zápas. 17 zápasov, 1 zápas. A to som už podal nejako 600 tiketov a z toho možno polovička bola odsratá jedným zápasom.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem tady od tebe něco z toho četl, no. Máš holt štěstí

Reagovat
blaugrana

Hold mi bude ten hore musieť nadeliť strašne dobrú ženu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Ktorá bude určite taká dobrá, že mi to stávkovanie pre istotu hne´d zarazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

to nejsi sám

Reagovat
smazaný uživatel

Někteří z nich jsou slabší než soupeř i při nejsilnější sestavě.

Reagovat
olis

Napoli (probable): Rosati; Campagnaro, Fernandez, Gamberini; Mesto, Behrami, Donadel, El Kaddouri, Dossena; Insigne, Vargas

Reagovat
fantomas

(Ne)tradiční Intergalaktická, v klasickym módu, H2H možnosti sem si nevšiml: 655874-456176

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Cunt už na můj popud udělal taky, jsme tam zatim sami dva

Reagovat
fantomas

Omg proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, prej obnovoval tu vaší loňskou nebo co(?).

Reagovat
fantomas

Aha, no, a...házel někam kód nebo si to fakt valíte ve dvou?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě říkal, že to pak hodí sem pod preview. Ale teď už to bude asi jedno, kdyžs udělal ty.

Nicméně, join us.

721578-439447

Reagovat
fantomas

Trojka.

Reagovat
blaugrana

Tak to vyznelo divne.

Reagovat
smazaný uživatel

Už nám to nějakej Gareth narušil

Reagovat
blaugrana

2 na 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Taky mělo.

Reagovat
blaugrana

A človek by si myslel, že na futbalovej stránke sa nepohorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Tak teda kvůli tobě tam nějaký ten tým naflákám

Reagovat
fantomas

Dyt už seš u naniho.

Reagovat
nani92

3 fanty s viac-menej rovnakými hráčmi a že EL nieje zaujímavá

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím tu není žádné "Forza Calcio"? Se překonáváte..

Reagovat
olis

Forza Calcio, Forza Napoli

Reagovat
10

FORZA CALCIO!

Reagovat
blaugrana

VISCA EL PRIMERA!

Reagovat
božský John

GAMBÁČ DO BOJE!

Reagovat
blaugrana

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pipo123

TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris; Walker, Caulker, Vertonghen, Naughton; Sandro, Huddlestone; Lennon, Sigurdsson, Bale, Defoe. A disp.: (Cudicini, Gallas, Dawson, Dembélé, Townsend, Dempsey) All. Villas-Boas

LAZIO (4-1-4-1): Marchetti; Cavanda, Biava, Dias, Lulic; Ledesma; Candreva, Hernanes, Gonzalez, Mauri; Klose. A disp.: (Bizzarri, Ciani, Scaloni, Cana, Ederson, Floccari, Zarate)

No som zvedavý, tá naša záloha ich musí zničiť, jednoznačne nebude to ľahké, ale Ledesma, Mauri, Candreva, Hernanes a Klose majú kvalitnú formu FORZA SS

Reagovat
herbage

srát na Spartu, podívám se na vás s Kohouty

Reagovat
smazaný uživatel

Forza SS...zřejmě slušný oddíl

Reagovat
smazaný uživatel

Měla být reakce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Achjo, šetří se ve velkym, to zas musim uplně překopat.

Reagovat
smazaný uživatel

10 minutes to go, makáme!

Reagovat
smazaný uživatel

Já to snad složim jen z hráčů, co nastoupěj teď od sedmi

Reagovat
fantomas

Já v základu nechávám jen tři nejistoty no.

Reagovat
smazaný uživatel

Já 4, Schürlle, Ricky, Schlaudraff a Muniain. A na střídačce ty, co dneska určitě nastoupěj. Láká mě to, kurva

Reagovat
smazaný uživatel

5, ještě Castro!

Reagovat
nani92

ja som pozeral Dextera a úplne mi to vypadlo..tak snád nabudúce

Reagovat
stas87

ter Stegen - Jantschke,Brouwers,Dominguez,Wendt -Nordtveit,Cigerci -Hrgota,Herrmann,Ring-Hanke

Heimeroth,Stranzl,Marx,Younes,Xhaka,Rupp,de Camargo

hm,a ja som si nalozil xhaku a aranga

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaku jsem stihl vysrčit

Reagovat
fantomas

Však to ještě můžeš změnit.

Reagovat
stas87

aha,ja ze uz je po limite

Reagovat
smazaný uživatel

Řekne mi prosím do 6ti minut někdo, jestli by měl hrát Schlaudraff, van Wolfswinkel a Schürlle? Prosíííííííííííím.

Reagovat
stas87

schlaudraff by mal nastupit,aj schürrle,bayer si musi napravit reputaciu,necakam velke setrenie opor

Reagovat
stas87

Ulreich- Sakai,Niedermeier,Maza,Boka-Kvist,Gentner-Torun,Hajnal,Cacau-Ibisevic

Ziegler,Rüdiger,Holzhauser,Traore,Bah,Harnik,Okazaki

viacej teda verim vfb nez gladbachu,nie je to len kvoli superovi ale zostavam,absencia aranga bude poriadne citit

Reagovat
olis

NAPOLI (3-5-2): Rosati; Gamberini, Fernandez, Aronica; Mesto, Behrami, Donadel, El Kaddouri, Dossena; Insigne, Vargas. A disposizione: De Sanctis, Cannavaro, Uvini, Dzemaili, Zuniga, Hamsik, Pandev . All. Frustalupi

AIK (4-4-2): Turina; Lorentzson, Karlsson, Majstorovic, Johansson; Lalawelè , Daníelsson, Borges, Mutumba; Bangura, Karikari. A disposizione: Stamatopoulos, Backman, Quaison, Ibrahim, Gustavsson Goitom, Lundgberg All. Alm

Reagovat
fantomas

Tak jo...Asenjo - Rojo, Fernandéz, Miranda, Bengtsson - Gouffran, Mauri, De Marcos, Konopljanka - Lisandro (C), Susaeta + silná intero-kazaňská lavička.

Očekávám min. 60 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam hodil Muniaina, kterej teprve od úterý trénuje Ach jo.

Reagovat
stas87

Vercoutre-Insua-Lovren-Tasci-Arango(C)-Xhaka-Schürrle-van Bommel-Konopljanka-Bakoš-Muniain

Zieler-Agger-Coloccini-Ibisevic

tu dvojicu z gladbachu som nestihol vyhodit,sekol sa mi ntb,vlastne aj tasci nebude pripraveny nastupit ja cakam aspon 40 bodov

Reagovat
fantomas

Chudáku. (a Bakoš ti taky nehraje btw)

Reagovat
stas87

njn,co narobis vobec ma nenapadlo pozriet zostavy,az teraz som si pozistoval info a v tu najmenej vhodnu dobu sa mi to seklo no a bakosa mi neslo z nepochopitelnych dovodov vymenit za ibisevica

Reagovat
fantomas

Achjo..

Reagovat
stas87

ak mi tych mojich 7 hracov nahra viac bodov ako tebe tak budes amater

Reagovat
fantomas

Ibišević.

Reagovat
stas87

co je s nim?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal gol

Reagovat
stas87

ach jaj...ja radsej nebudem sledovat vysledky,kukam gladbach,zatial hanke trafil zrdku

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak já taky.

Lloris - Rajtoral, Enrique, Trémoulinas - Schürlle, Valbuena, Strootman, Schlaudraff - Muniain, van Wolfswinkel, Adrian (c)

A nechci bejt zase úplně vespod tabulky.

Reagovat
stas87

nad tremoulinasom som tiez uvazoval,blbec som si nedal huzstiho,moze on hrat ?ma skvele standartky a tie hannoveru pomahaju celkom dost

Reagovat
blaugrana

Nejaký streamik na Neapol?Dík.

Reagovat
fantomas

100. pro mou výhru ve fantě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Elliot; Perch, Williamson, S.Taylor, Santon; Bigirimana, Gosling; Obertan, Vuckic, Amalfitano; Shola Ameobi

Reagovat
smazaný uživatel

Ja kdyz zas vidim Wiilliamsona tak se mi jezi vlasy Opravdu ten třeti klasický CB je třeba, i když tam Perch může zaskočit Jinak zatím se mi líbí jen Bigi a zas chválím Santona Zdá se mi čím dál víc jistější

Reagovat
Godwinson

Rodgers Krásná sestava.

Reagovat
stas87

to to pekne zacina...ter stegen mozno vystrieda

Reagovat
fantomas

Olé, Gouffran.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Jak já bych chtěl vidět Gillota v Montpellieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vypadá LFC? sestavička parádní ale..

Reagovat
stas87

myslis ze si zahra na par minut aj yesil?

Reagovat
fantomas

Běž pod preview zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Enrique a Jones > LOL

Reagovat
Minister

Enrique

Reagovat
alcantara

To je ten lepsi od Albu?

Reagovat
smazaný uživatel

Loni na podzim měl parádní formu, určitě nejlepší levý bek v lize. Bohužel pak šel strašně dolů a momentálně je z něj spolu (spolu s Reinou) nejslabší článek základní 11 Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze, to je zapas

Reagovat
stas87

limassol nie je vobec nebezpecny,borussia tiez aj ked najprv hanke a potom cigerci mohli dat gol,vobec sa mi to nepaci,bez arange je to nekreativne,nikto poriadne nepodrzi loptu...chcelo by to skludnit a pripravit si poziciu pre kombinaciu ci postupny utok,zostava je pri vela mlada,hrgota bol vidiet len na zaciatku,aspon ze obrana pracuje spolahlivo a domaci hrozi len z centrov,cakam ze favre tam posle de camarga,snad to pomoze strelit minimalne jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

Anzi docela jede

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs xi to face Lazio: Lloris; Walker, Caulker, Vertonghen, Naughton; Dembele, Sandro; Lennon, Dempsey, Bale; Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

Něco si půjčím..

"No som zvedavý, tá naša záloha ich musí zničiť, jednoznačne "

Reagovat
herbage

wau Dempsey a Dembelé, to se rád podívám

Reagovat
smazaný uživatel

And our subs: Cudicini, Dawson, Gallas, Huddlestone, Mason, Townsend & Sigurdsson

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě musí vyhrát a nakopnout se, sestava je až na Dawsona perfektní

Reagovat
herbage

není Caulker lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Honza si mohl oddechnout dneska.

Reagovat
herbage

oddychnout? nehraje jinak Gallas?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajou spolu.

Reagovat
herbage

jo Vertonghen Já myslel Caulkera

Reagovat
smazaný uživatel

Honza Caulker?

Reagovat
herbage

neznám ty vaše nonamy křestním

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

http://freemp3box.com/download-mp3-muse-survival-instrumental.html

hned druhý odkaz je nejlepší, ať můžeš cvičit

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se vyhraje a Boas si zajistí pevnou půdu pod nohama

Reagovat
herbage

do března času dost. Jeden historický výprask v NLD a Boas poletí

Reagovat
smazaný uživatel

První NLD hraje doma kdo?

Reagovat
herbage

my

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, zase listopad, jako v 2010, krása Nejdřív teda vypráskáme City v Manchesteru a pak si podáme jako zákusek slovutné Kanonýry

Reagovat
herbage

you wish

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Jajinek

Inter: 1 Handanovic; 42 Jonathan, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 19 Cambiasso, 4 Zanetti, 21 Gargano; 7 Coutinho; 99 Cassano, 88 Livaja.

A disposizione: 27 Belec, 6 Silvestre, 10 Sneijder, 14 Guarin, 22 Milito, 31 Pereira, 40 Juan Jesus.

Allenatore: Andrea Stramaccioni.

Rubin Kazan: 1 Ryzhikov; 76 Sharonov, 4 Cesar Navas, 2 Kuzmin, 25 Marcano; 27 Bocchetti, 66 Natcho, 8 Ryazantsev, 61 Karadeniz; 23 R. Eremenko; 99 Rondon.

A disposizione: 88 Haghihi, 6 Orbaiz, 55 Tore, 22 Dyadyun, 9 Kaleshin, 10 Kasaev, 19 Kaleshin.

Allenatore: Kurban Berdyev.

Šetříme...na Livaju jsem opravdu zvědavej.

Dobré by bylo, kdyby kluci dali první domácí výhru zrovna, když to nějméňe čekám.

Reagovat
10

dvojka lákavá, co myslíš?

Reagovat
lnterista

ja bych se ani nedivil

Reagovat
Jajinek

stále věřím, že překvapíme

Reagovat
lnterista

tak taky verim to je jasne ale jak rikam nedivil bych se...tenhle tym a hlavne trener si mne musi ziskat a rozhodne to nebude o par povedenych zapasech. Citim ze tym ma potencial ale treba co predvadi Guarin je zklamani

Reagovat
lnterista

no hura...konecne jsem to nasel

Reagovat
stas87

ja som videl rubin minulu sobotu na loko,za polcas si neboli schopny vypracovat nic,ansaldi sa nechal hlupo vylucit...mena su sice fajn ale rubin je bez formy,aj s takym kadrom co mate a co zacne v zaklade ich musite dat,rondon dal zatial len jeden gol,rubin porazite

Reagovat
lnterista

jenze s nami je vzdycky vsechno jinak

Reagovat
stas87

no nebudem to rozoberat,pre mna ste favorit a ocakavam vasu vyhru,cez saronova vedie cesta,on uz je stary a moc nestiha,karadeniz ma svoj vrchol uz za sebou,fakt sa nemate podla mna coho bat

Reagovat
lnterista

no uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

No, aspon mame kvalitni vsechny tri golmany

Reagovat
stas87

za co dostal hamsik redku?

Reagovat
alcantara

Zrejme sa mu nechce hrat EL

Reagovat
FuckT

Po suboji skopol hraca, ktory ho tesne predtym fauloval.

Reagovat
Godwinson

V Bernu asi pěkný zápas.

Reagovat
Lubinterista

Di Natale dobře

Reagovat
10

Udine zaslouženě

Reagovat
Jajinek

ten základní útok...to bylo co?...

Jinak i přeze všechno mají šanci na postup, pokud budou hrát takto

Reagovat
10

měl si vsazeno? Jinak Faraoni hrál dobře, Jonatána by strčil do kapsy s přehledem...

Reagovat
Jajinek

nene...ten zápas jsem nedal. Obecně mi ale EL zatím hodně nevyšla.

Reagovat
smazaný uživatel

Som nevedel, ze anglicania dnes hraju ladovy hokej v Berne Za to moze miestny Higgsov bozon

Reagovat
mastakillah

V souhrnu musí být na úvodní fotce rozhodně Vargas

Reagovat
smazaný uživatel

Borec z Universidadu, po odchode Cavaniho buduci tahun napolitaniek.

Reagovat
olis

tak to si este bude musiet pockat dlho

Reagovat
mastakillah

Cavani jen tak neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, len tak nie, za tucny balik.

Reagovat
olis

nj klauzulu ma 64 mega, to nech si potom ide

Reagovat
domingo

Dobre Marseille

Reagovat
blaugrana

Prvá polovica môjo mega sranda tiketu posraná PSV. SOm zvedavý, ako dopadne druhá polovica.

Reagovat
blaugrana

Btw, dal som všetkých 24 zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

To není sázení to je sponzoring.

Reagovat
blaugrana

Za 50 centy? OSra lto pes. Ale ak to zas bude na jednom zápase, tak si to už hodím.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten blbej Lacazette nakonec hraje

Reagovat
domingo

Jezis Gladbach

Reagovat
stas87

ta prekvapila remiza?

Reagovat
domingo

Ne, ze nedali v 8. minute nastaveni penaltu..

Reagovat
stas87

jaj,ja mal pusteny stuttgart so steauou,kto nedal?

Reagovat
domingo

Wendt

Reagovat
herbage

taky by mě zajímalo, co se tam dělo

Reagovat
fantomas

Hm, Valbuena dobrý terno pro Vadera. Já mám aspon tři nuly a gól pro Gouffrana, solidní vstup.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Rajty gól a Adrián aspoň assist, ale jako kápa místo něj jsem měl dát toho Valbuenu, no Jinak nula u Tremoulinase, ale ten šel brzo dolů

Reagovat
bruchy

nééé čapek né

Reagovat
smazaný uživatel

Cituji web onlajny.cz:

"Ve skupině H je kromě italského velkoklubu a ruské Kazaně také srbský celek Partizan Bělehrad a klub Baku z nepříliš fotbalově známé země, konkrétně z Afgánistánu. Uvidíme, jak uspěje v konkurenci s evropskými týmy. "

Reagovat
fantomas

Reagovat
blaugrana

V skutku krkolomná veta.

Reagovat
fantomas

No to je to nejmenší.

Reagovat
domingo

Ve slovencine se vskutku pise zvlast? O.o

Reagovat
blaugrana

Nepíše. To bol výpadok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Reagovat
10

těsně vedle...

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro LFC.

Reagovat
Pipo123

Onazi namiesto Candrevu

Reagovat
10

v Londýně jsou znovu slyšet jen Italové

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Twenteeeee Jansseeeeen

Reagovat
stas87

uz pred tym mohol dat gol castaignos

Reagovat
smazaný uživatel

Este goly padnu cakam takych 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky dobry link na Inter?

Reagovat
-Carles-

hmm, Hamšík kapitán vo fante

Reagovat
fantomas

Aspoň áčko má ne?

Reagovat
Pipo123

Gonzalez všetko zadrbe

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze na Bet365 uz nedavaju priame prenosy z EL, som si mohol prepinat okamzite na hocktory zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam teraz na Inter krasny rusky sopcast 2500p, to je proste nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Mne tam vadi ten rysky nezazivny komentar a vypnut nema zmysel, lebo potom mam pocit ze sledujem grotesku

Reagovat
Pipo123

ACh klose

Reagovat
herbage

to se dává

Reagovat
10

Klose centimetry, měl dávat

Reagovat
smazaný uživatel

omg Livaja v zaklade

Na prvy pohlad vidiet ze ten chlapec na spockovy tim proste nema a ani nebude mat. To sme si mohli radsej nehat Longa, sice by hral menej ako v Espanyole, ale aspon na treningu by sa uil od Diegola

Reagovat
lnterista

Longo jen at hraje zapasy...to se s treninkem a vysedavanim na laviccce neda srovnavat

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem, pod militom by videl ako ma hrat skvely kanonier, v espanyole vidi tak wakasa ked trenuje

Reagovat
Pipo123

Tú zálohu Spurs by sme mali prehrávať jednoznačne, len škoda že tam je Onazi a Gonzalez, moc do kombinácie nevedia

Reagovat
herbage

kdo by jinak hrál základ?

Reagovat
Pipo123

Candreva namiesto Onaziho takto tam máme dvoch bojovníkov ale dopredu nič nepredvedú

Reagovat
herbage

Bale

Reagovat
olis

Neapol parada, ukazuje sa ake dolezite bolo nakupit cez lebo nahradnikov ktory maju kvalitu, Neapol mal takmer celu 11tku poskladanu s nahradnikov no aj tak vyhrali 4:0. Skore si hovori o tom ze Neapol bol jasne lepsi no reallita bude asi niekde medzi, AIK mali vela moznosti utocit, vela drzali loptu, to by im nemali dovolit, insigne dnes dost neviditelny no trocha to napravil asistenciou, el kadouri totalne neviditelny kebyze ho nenahradi Hamsik neviem ako by to dopadlo, no a Vargas co dodat, vzdy som vravel ze ma v sebe velky potencial byt top hracom a treba mu dat len sancu takze dufam ze odteraz mu to tam bude padat viac, Hamsik uplne zbytocna cervena to som prave od neho necakal no nevadi, myslim si ze nato ze prevazna vetsina hracov boli nahradnici bol ten zapas dobre odohraty o com svedci aj skore

Forza Napoli

Reagovat
lnterista

Reagovat
smazaný uživatel

rofl rusi si este aj rozhodcu kupili penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Bale

Reagovat
herbage

čim více si na C.Ronalda hraje, tím víc to kope nahovno

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Tomanatura

Jonathan je kreten, to snad neni mozne. Tak jednoduchy zakrok a on to tak zkur*i.

Reagovat
lnterista

Reagovat
fantomas

Střílej omg.

Reagovat
herbage

hlavně už předtím, než přihrál Defoeovi, tak Marchetti byl tak 10 metrů z brány a ještě někde mimo. To dkyby zkusil na bližší tyč, tak to mohl být gól. No ale pak to zazdil totálně

Reagovat
Jajinek

Naprosto jasná penalta...Jonathán si asi vystřelil mozek z hlavy. Stupidnější penaltu jsem dlouho neviděl. Jinak nechápu, co jsme dělali u té penalty....to jako nikdo neběžel?

Livaju jsem ještě neviděl, Cassano bude asi jen muž jednoho okamžiku, každý zápas.

Strama zase jen čumí jak kretén u lajny. Už mě s tím sere. To může rovnou koučovat jako football managera od počítače.

Reagovat
smazaný uživatel

Handa chyti a obrancovia sa vyprdli na hned vybehnutie po zahrati penalty a tak rus dorazil do brany. Jasne chyba obrancov, pripadnu dorazku si proste musia postrazit. Za to by som daval velke pokuty

Reagovat
fantomas

No to je strašná sračka sudí.

Reagovat
herbage

hehe

Reagovat
fantomas

Lennon snad letos ještě neměl tolik prostoru. Z toho zaprší..

Reagovat
Pipo123

Tak bráni ho záložník, sa čuduj svetu

Reagovat
fantomas

Co mi je po tom no.

Reagovat
10

zatím to dvakrát zajebal naprosto ukázkově

Reagovat
fantomas

Zajebal, ale i s jeho zbrklostí to nakonec vyjde, pokud to takle pude dál.

Reagovat
10

to je bohužel dost možný, ze strany Lazia je to čekání na gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě jede SSTV?

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Díky ti.

Reagovat
GEGE

Koleno měl v ofsajdu

Reagovat
Pipo123

Hráme hrozne, nechápem prečo nepodržíme loptu, namiesto toho sa snažíme hrať na protiútoky či čo

Reagovat
10

hrozný zatím, jen odkopáváte, neudržíte jedinej míč Tottenham je ale viditelně fyzicky úplně jinde

Reagovat
Dejwa

ajo vy ste tady

že je to zas 4-4-1-1?

Reagovat
Jajinek

myslím, že stromeček. Zanetti i Cambiasso jsou hodně ve středu.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Dejwa

ted už v posledních minutách asi jo, ale do nějaké 20. minuty mi přišel Coutinho hrozně přibitej u lajny

Reagovat
herbage

neví někdoz fandů Tottenhamu, proč změnili to umístění kamery? Ten pohled ze střechy byl 100x lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano je simulant. Tak snáď vo vápne upadne a rozhodca pískne aj nám penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan je snáď horší futbalista ako Rivas a Mancini dokopy

Reagovat
DieFohlenBMG

gomis dej uz něco !!!

Reagovat
Tomanatura

Tam nefunguje vubec nic, toto je hrozny Inter

Reagovat
Jajinek

tohle je naprostá tragédie...taktika a pozice na naprosté nule...

Reagovat
Tomanatura

prebihani hracu na jine pozice neexistuje, odstupy mezi radama a mezi zalozniky jako krava, utocnici nevi, kam behat, Coutinho kdesi u lajny, ve stredu nikdo... No toto je katastrofa, to jim jako Strama nic v kabine nerekl?

Reagovat
Jajinek

Vždyť on neví co...trénoval malý kluky. Vůbec neví, co to je pořádný fotbal, už vůbec ne na téhle úrovni.

Reagovat
Dejwa

katastrofa.. třetí zápas po sobě

Reagovat
lnterista

Coutinho taky nevi co je to nahrat

Reagovat
Pipo123

Čo to kurva je ? kde je Ledesma ? čo ten Onazi ? prečo hraje Hernanes tak hlboko ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je ale dobre, že EL neberieme vážne. Pretože to je snáď najhoršia súťaž, aká bola kedy vymyslená.

Reagovat
10

hned po Serii A, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna ked ju uz hrame treba hrat naplno a zlepsovat koeficient

Aj vstupenky uz boli celkom drahe, od 17 eur, mozme trochu zaryzovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem pekne za túto tragédiu dávať 17 eur By som dal max tak dve. Aj to len preto, aby to pokrylo aspoň ako tak náklady na osvetlenie štadióna

Reagovat
Tomanatura

ty ses neuveritelny fanousek. Videt Inter a Meazzu za 17 eur, to je sen, i kdyby tam skakali trpaslici.

Reagovat
smazaný uživatel

po polcase by si zasluzila polovica timu ist dole.

Nech tam hodi Wesa, Diegola a Frederika, toto sa neda pozerat

Reagovat
lnterista

to je doba

Reagovat
Jajinek

Greško, Wome, Jonathán...

...a Sova kropenatá je fotbalový génuis oproti němu.

Reagovat
lnterista

Reagovat
Pipo123

Onazi jednoznačne dolu, Cana či Candreva in

Reagovat
stas87

Desperado,twente taha vsetky svoje utoky cez pravu stranu,respektive tadica?lebo zatial rausch a huzsti nedokazu svoju stranu pohlidat

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Tadic hraje nalavo, miesto Bajramiho, ale Tadic hraje takeho ofenzivneho vsadebola, ale taktiez i cez Chadliho, ktory je rovnako kovany kridelnik.

Reagovat
smazaný uživatel

jonathan vyber si ine povolanie, smetiar alebo co, futbal a ty to nejde dokopy

Reagovat
Jajinek

Livajaaaaaaaa

Cassano dnes hraje dobře...ale je to Cuchuův gól

Reagovat
smazaný uživatel

To bola Cassanova genialna prihravka, rozobral nou obranu, jemu by som pripisal zasluhy

Reagovat
Jajinek

však mu je připisuju...

Reagovat
smazaný uživatel

ale malo

Reagovat
lnterista

nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

LOL nahodak Livaja

Reagovat
smazaný uživatel

Livajááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Reagovat
Pipo123

Nech ide Goznalez do piče, získa loptu a on ju odkopne preč

Reagovat
Tomanatura

Vyskok ma vybornej, to ostatni pokulhava... Mimochodem Casano se trosku probral a Inter tlaci.

Reagovat
lnterista

Stramu budu asi tezko davat...hrozna vyplasenka

Reagovat
Pipo123

Tak to bola krása

Reagovat
Pipo123

Už začíname konečne niečo hrať

Reagovat
10

šancí tam mělo Lazio víc, tohle byla velká škoda

Reagovat
Pipo123

Posledných 10 min bolo už ok, ale úvod katastrafa, pomohlo že si pozície vymenila dvojica Mauri - Gonzalez, ale jednoznačne je zbytočné aby tam bol aj Onazi a Gonzalez, jeden z nich dolu a Ederson na ihrisko

Reagovat
smazaný uživatel

aj lulič hraje dneska hrozně

Reagovat
GEGE

Lazio tragedie tak do 30 minuty.Pak začli něco hrát.Každopádně s touhle sestavou by měli Tottenham přehrát jak nic tak snad to potvrdí v druhém poločase.Hernanes by se měl probrat nebo ho rovnou stahnout a šoupnout tam Edersona...

Reagovat
Pipo123

Chyba je v tom že hraje moc hlboko Hernanes, proti Chievu hral pod Klosem a sám rozhodol zápas, Petkovič to trocha posral tým ako zložil zálohu.

Reagovat
cresposuper

442 je to posledné čo nám ku šťastiu chýbalo... keď sa k tomu pridajú výkony Gargana, Jonathána a Livaju , tak je to fakt des. Páči sa mi Cuchu a Zanetti, najlepší jasne Cassano.

Reagovat
Jajinek

nehrajeme 442

Reagovat
cresposuper

Ok, ale miestami to vyzerá na zálohu Zanetti-Cuchu-Gargano-Coutinho.

Reagovat
Dejwa

taky mi to tak chvilkama přišlo, hlavně prvních cca 20min

Reagovat
Jajinek

nemyslím si...Zanetti hraje vyloženě RCM a Coutinho má hrát AM, jen se hodně stahuje do leva.

Reagovat
lnterista

Garganovi bych dal cas ten bude v poho ale Jonathan to je omyl plus trener ktery vubec nevi...cim dal vic v nem vidim mr. Beana a pritom se jevil docela v poho...nevim jestli vydrzi do zimy

Reagovat
10

Mr.Bean

Reagovat
M11

Reagovat
lnterista

hrozne k smichu

Reagovat
M11

Reagovat
Tomanatura

Gargano je skvely, takovy trosku horsi Mascherano. Nejlepsi letni nakup Interu. On to ma ale tezke, kdyz je ve stredu casto sam, protoze Pupi s Cuchuem jsou od nej 20 metru a utocnici dalsich 20. Treba proti AS to tam drzel uplne sam.

Reagovat
Jajinek

na druhou stranu ty pozice taky nedrží úplně nejlépe a často jako DM vyráží dopředu a když pak ztratí, je konec.

Reagovat
lnterista

jj hlavne s AS to bylo videt...podle mne ma jeste jine navyky z Neapole...musi zapomenout ze u nas se to dopredu tak nehroti

Reagovat
Tomanatura

Pokud se nepletu, tak v Napoli hral LCM a behal strasne moc dopredu. Asi mu ale nikdo nerekl, ze tady by to nemel delat. Proti AS neudelal nic spatne, ale kdyz s tebou v zaloze hraje Pereira, ktery nevedel, ktera bije a Guarin, ktery byl jak z rise divu, tak prosim, hraj.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
lnterista

libi se mi Gargano ale kolikrat zbytecne vybehnul a AS dvema prihravkama ho uplne vyradilo ze hry a bylo z toho precisleni...bohuzel napadal sam...kdyby napadal cely tym mozna by to vypadalo uplne jinak

Reagovat
cresposuper

Reagovat
cresposuper

Dnes je hrozný, vybieha úplne mimózne a na hovno vykrýva priestor pred stopérmi. Ani proti Rome sa mi moc nepáčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá EL ma vôbec nechytá. A najhoršie, čo môže byť, je pozeranie sa na Jonathana. Keď chce dať Strama Zanettiho do zálohy, tak na RB nech dá Yuta a na LB Pereiru

Reagovat
fantomas

Hm, 30 minut zlepšenej pohyb, moře prostoru pro Lennona, zajímaví Dempsey s Balem...ve zbytku poločasu klasická letošní Boasova profesura. Na druhej poločas sem teda zvědavej, kde se naváže.

Reagovat
Jajinek

Pochvalu zaslouží Zanetti, Cuchu, Cassano a Rano...zbytek bych zabil.

Ranocchia zatím letos tu formu prostě má a dovolí si hodně věcí. Cassano ji naopak asi nechází, protože to, že se Inter jakž takž zvedl je jeho zásluha.

Zklamání zatím Coutinho, který nepřihraje ani, když už je to do očí bijící. Další zlamaní je Jonathán. Od něj sice nikdo soudný nikdy nic nečekal, ale že bude takto debilní, to snad nepatří na tuto úroveň.

Celkově je to ale půser. Naprosto bez systému, bez náznaku toho, že někdo ví, co vlastně chcem hrát. Višchni se pohybují chaoticky, mají mezi sebou mezery jak kráva a nezaskakují jeden za druhého. Strama na to čumí a rád by něco udělal...ale prostě nemá co, protože tomu vůbec nerozumí. Neví co má dělat a je to na něm vidět. Jen se modlí. Je to jak kdyby žák mateřské školy šel na vysokou přednášet fyziku. Nebo spíše jako voják, který bojuje stylem, že se schoulí, zavře oči a doufá, že ho nikdo netrefí. Tohle prostě nemůže vydržet...jenže jak z toho ven? Moratti ho odvolá jen, když promrdáme výsledkově hodně zápasů a to si rozhodně nepřeju a ztrátu nabrat nesmíme.

Jedním slovem...ACH JO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

jednim slovem...souhlas

Reagovat
Tomanatura

Strama na to asi fakt nema, oni tam pobihaji jak kralici a jen diky individualni kvalite par jednotlivcu je to 1:1. Ja se fakt zacinam obavam zapasu s Bolognou, Catanii apod., tam se ukaze, na co ti kluci s timto trenerem maji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

jj, přitom si myslím, že ten kádr je kvalitní a zajímavě složený. Jenže co se dá dělat, když to Moratti už nějakej měsíc úplně sabotuje.

Reagovat
Tomanatura

Ten kadr je pro tuto sezonu paradni, za normalnich okolnosti by 2. misto bylo povinnosti.

Reagovat
Jajinek

řekněme 3. místo...

Reagovat
lnterista

a koho mas na 2.misto?

Reagovat
Jajinek

nikoho konkrétního. Jen říkám, že třetí místo stačí a to by se mělo uhrát.

Reagovat
lnterista

jj 3. staci ale ja chci 2.misto(aspon)

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan off, Sneijder on

Reagovat
Tomanatura

Jenom teda jsem si vsiml, ze nikdo nezminil vykon Kazane. Bravo, libi se mi to od nich

Reagovat
smazaný uživatel

Handanovič je kráľ

Reagovat
Jajinek

Nohou by LIvaja zřejmě raději hrát neměl...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Narozdiel asi od vsetkych tu si myslim ze Strama vie co robi

Vyhrame 2:1

Reagovat
lnterista

to ja taky vim...jen tam stoji a kouka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokyny im dal pred zapasom, nemusi tam skakat ako pojaseny pajac este aj teraz

Reagovat
lnterista

musi

Reagovat
Jajinek

a jako pokyny jim dal..toulat se tam jak králíci?

Reagovat
Jajinek

a mohl by si nám to tedy osvětlit? Co tedy chce aby Inter hrál a co Inter hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nehrame v plnej sile, chcel dat sancu aj inym a tahunov setrit na Seriu. Zvysok je podla mna na hracoch, to aky su technicki aku maju rychlost, ako to vedia s loptou, ako vedia prihrat, ako su silni v osobnych subojoch.

Uz nejake preskupovanie rad musia mat zazite samy, to si myslim ze moc trener nema ako ovplyvnit. Mozno ani nie su zohrati v tejto zostave tak ti to pride rozharane a netakticke.

Mozno to vidim laicky, ale vo futbale prikladam doletost tymto atributom, nie nejake prekryvanie a doplnanie rad, do toho sa nerozumiem vobec

Reagovat
Jajinek

vidíš to naprosto laicky...ale naprosto, sorry...

Reagovat
smazaný uživatel

Moze byt..

Tak ale co ich ma Strama naucit, kde maju stat, kde maju pobehnut, ako dlho tam stat, to sa podla mna ani neda. A starsi to teda uz maju vediet ak ich to naucil taktik Jose? A zapas je dynamicky, super stale beha, meni pozicie, nabieha si do volnych priestorov, neda sa to uplne dokonale furt pokryt.

Podla mna mame ofenzivnu silu slusnu, Cassano, Milito, Palacio, Wes, oi goly budu davat a uz staci vzadu to nejak uhaluzit, prehustovat priestor pred branou a je to

Reagovat
Lubinterista

kua narvi to tam bodlem

Reagovat
cresposuper

To by bolo asi moc, keby dal Livaja dva...

Reagovat
10

Tifosi Lazia ještě jednou

Reagovat
fantomas

Naughton je brilantní, mohl by toho Ekotta klidně nastálo vytlačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne hraje tak dobre?

Reagovat
smazaný uživatel

(teda ne ze by na vytlaceni Ekotta bylo potreba hrat dobre, ale chapes)

Reagovat
smazaný uživatel

Diegol in, vyhrame 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme už spadnúť v pokutovom území !!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Dejwa

proč ho zas cpe do zálohy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

tak ted uz vůbec nevím, co hrajeme...

Reagovat
GEGE

No Lazio pokračuje v té bíde s prvního poločasu...Candreva,Ederson IN

Reagovat
10

na Tottenhamu nikdo nemá míč, to je trapas

Reagovat
fantomas

Ježiš, dyt se sám kácel, to sou rozhodčí.

Reagovat
Tomekcz

Tottenham dalsi gol neuznanej tohle by v lize pustil jak nic

Reagovat
10

3. neuznanej gól Spurs, tentokrát špatně...

Reagovat
fantomas

Ten Dempseyho ofsajd ti přišel v pořádku jo?

Reagovat
10

byl tam o krok dřív

Reagovat
fantomas

Přesněji o palec.

Reagovat
10

pořád ofsajd

Reagovat
fantomas

Hraniční no, to se prostě musí pouštět takový věci.

Reagovat
Pipo123

Nechápem na čo Petkovič čaká a prečo nestrieda

Reagovat
panca

calico doposud jen remizy

Reagovat
lnterista

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí. Inter bude mať prehru

Reagovat
10

a skoro všichni za ní můžou bejt rádi

Reagovat
smazaný uživatel

A my máme byť radi za prehru?

Reagovat
10

vidíš, jakej jsem jasnovidec? watch and learn

Reagovat
panca

neapol se hecnula

Reagovat
cresposuper

Waltera nepoznávam...

Reagovat
smazaný uživatel

Ranocchia ho mal faulovať.

Reagovat
Tomanatura

Stramovi se prave ten domecek z karet postaveny za silneho vetru na lehatku na mori zboril...

Reagovat
Tomanatura

Ten jeho vyraz byl neskutecny, jakoby se chtel rozbrecet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už vie, že jeho čas v Interi sa pomaly, ale isto napĺňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale našu prehru som dobre tipoval. Jajinek sa môže učiť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v nastavenom čase mi to nevyšlo. Nevadíí

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Akurát, že ja to nedávam na tikety a netvrdím, že ako sa mi pri tipovaní darí vyhrávať "milióny".

Reagovat
10

tohle je docela dost fail...nejdřív jako debil čekáš na konec, abys mohl někomu vpálit tip, nebo vytáhnout vlastní...a ono ti ani tokhle nevýjde

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vytiahnuť niektoré včerajšie Jajinkove "zaručené" tipy?

Reagovat
Dejwa

o co ti furt jde?

Reagovat
Mercury

Reagovat
Jajinek

Guarín zvoře 6 centrů až ten rozhodující musí jít dát Milito...tohle je větší guláš, než kdo čekal...

nicméně...YUTOOOOOOOOOOO

Reagovat
cresposuper

Yuto

Reagovat
Nuno čomes

Přece se nebudem radovat z remizy..

Reagovat
Jajinek

radujme se z každého gólu Interu...

Reagovat
Nuno čomes

To je fakt..ale prostě to dneska stejně nebylo ono..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nagatomooooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Ja se poseru

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi, dalsi zapas v Serii v pohode zvladneme a zo skupiny tiez postupime, o tom som presvedceny

Forza Inter, forza Strama

Reagovat
smazaný uživatel

Ale čo robil Nagatomo pri tom góle v strede pokutového územia? Hmmm...čarovná taktika od Stramačónyho

Reagovat
Tomekcz

tohle na Naughtona necha jako cisty a tu golovou hlavu neuzna

Reagovat
fantomas

Jak to Yuto dal?

Reagovat
smazaný uživatel

po centri milita sprava, nizky oblucik a yuto zavesil do praveho brankarovho dolneho rohu v estnastke

Reagovat
blaugrana

Choď dopiče Fernando.

Reagovat
Pipo123

Bod mi je u prdele, ale predvedená hra, no hrôza, nechápal som dneska, Ledesma absolútne mimo, Hernanes nevedel čo hrať, Gonzalez a Onazi ani neboli na ihrisku celkovo hnusný futbal aj zo strany Spurs... čakal som od toho zápasu viac, sklamali ma obe mužstvá

Reagovat
GEGE

Reagovat
10

od Spurs jsem tohle čekal, ten tým se hodně změnil, je mnohem míň sympatickej...ale hrajou přesně fotbal, co by žádnýmu italskýmu týmu neseděl, důrazný, rychlý, velký hráči...bod je zlatej

Reagovat
fantomas

Od Boasova Tottenhamu se hnusnej fotbal i čekat dá, průser je, že tohle byl ještě jeden z těch koukatelnějších výkonů. :))

Reagovat
kiwwi

"Od Boasova Tottenhamu se hnusnej fotbal i čekat dá"

Reagovat
10

ještě že jsem tu Kazań nedal, to už by mě asi nasralo přijít 2x o výhru v 90. minutě během dvou hodin jinak UEFA tady vůbec nevyšla, jde na blacklist

Reagovat
Jajinek

jj, nevyšlo mi skoro nic...hodně velký provar

Reagovat
smazaný uživatel

mne by vysiel len liverpool

nastasite som bol pred zapasmi v posilke a uz som nestihol natipovat, usetril som strasne moc

Reagovat
Jajinek

vyšlo mi jen Twente...

....z Italových dvojek Lazio, Anži, Kazaň vlastně taky nakonec nic...strašný kolo.

Reagovat
Jajinek

Jestli se něco urychleně nezmění, tak tato sezóna skončí naprostým průserem!!!

Gasperini měl aspoň vizi, stále za vyližkyblíček, ale měl ji. Strama naprosto neví, co se kolem něj děje.

Zejména by měl vyřešit pár věci.

a) Jestli chce Zanettiho v obraně nebo v záloze. Zatím se ukazuje, že ho prostě potřebuje v obraně jako sůl.

b) Nestavět Pereiru do zálohy a dát ho konečně na beka a zkusit co to udělá.

c) Nedělat pokusy s 4-4-1-1 a 4-1-3-2 (dnes začátek druhé půle) a konečně hrát obdobu diamantu se zahuštěným středem, kde hráči nejsou daleko od sebe a spíše se založí akce.

d) V nejbližší době a pokud zdraví dovolí, co možná nejvíce využít Palacia, který má obrovský gólový potenciál, a vysrat se na pokusy s Coutinhem a Rickym.

Nyní jednotlivě. Rano odehrál dobrý zápas, ale jak se přes něj přehnal Rondon, i když už byl na jeho úrovni, to nebylo vůbec pekné.

Yuto si zaslouží pochvalu za branku (zejména náběh a trefení míče), ale předtím zase drbal. Když měl před sebou dálnici a měl jít sám, tak to přihraje Pereirovi do ofsajdu Když má přihrát tak to táhne mezi tři. Ale zaplať bůh za ten gól.

Gargano dnes už pozici držel daleko lépe, problém je, že s Cuchuem odehráli celý zápas, přitom na těch dvou bych tu zálohu postavil.

Guarín je sice silný na míči, ale tolik nepřesností už prostě není únosné. Takhle prostě na Inter mít nebude!!!

Výsledkové závěry jsou taková, že z té skupiny postoupíme v suchém triku, ale ta herní stránka věci je na pováženou, a to vlastně už 5tý zápas (krom utkání v Pescaře).

Opět nezbývá, než doufat v zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

souhlas .. .... ale jestli budou dlouhodobé výsledky( do 3.místa v SA,postup ze skupiny EL ) tak je mi předvedená hra u zadní části těla zcela upřímně

Reagovat
Jajinek

Reagovat
blaugrana

https://www.nike.sk/app/ulozenyTiket/1674284337/6885

2 z 24. A samozrejme Bilbao mi zajebalo tiket. Pán Boh zaplať Llorentemu, ktorý zajebe 10 šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

sak bilbao ti vyslo. mal si 1x za 1,01 kurz

nevyslo psv, rapid, ani panathinaikos

Reagovat
blaugrana

Myslím iný tiket. Tam som mal Neapol, Lyon a Bilbao. Lenže seňor Llorent bol dneska asi mimo galaxiu.

Reagovat
blaugrana

Nj a rapid. Ale aj tak3 z 24 celkom v pohode.

Reagovat
10

co to je...

Reagovat
blaugrana

To je sranda tiket.

Reagovat
10

to jo, zasmál jsem se

Reagovat
blaugrana

Ale tak skoro...skoroooo som to dal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele