Evropská liga - preview druhých zápasů základních skupin

04.10.2012, 08:39
Previews
Ve čtvrtek pokračuje druhými zápasy základních skupin Evropská liga, opět se představí oba čeští zástupci - Sparta a Plzeň -, ale také se můžeme těšit na několik dalších zajímavých duelů, například v Eindhovenu, Aténách, Liverpoolu, Gladbachu či Newcastlu...
Skupina A
Anži Machačkala - BSC Young Boys  (čtvrtek 18:00)
Anži Machačkala hodlá pokračovat ve skvělých výkonech a svou výtečnou formu chce potvrdit i v Evropské lize, ve které přivítá švýcarský Young Boys. Aktuální lídr ruské ligy letos prohrál jen jednou, naposledy navíc málem získal všechny body z půdy Udinese. Bernský celek je tak v zápase jasným outsiderem.

Guus Hiddink a jeho mužstvo může být zatím velice spokojeno. Jen škoda posledního výsledku v Itálii, kde o vítězství přišlo až v nastaveném čase. Jinak by Anži vstupovala proti Young Boys s devíti výhrami v řadě! I tak jsou ale Hiddinkovi svěřenci v naprosté pohodě a necítí vůči soupeři žádný strach.

A to má přitom Machačkala dost nabitý program. "Jsme vlastně na třech frontách, s přihlédnutím na ruský pohár," uvedl na tiskovce Hiddink. V příštím kole se Anži střetne s nepříjemným Dinamem Moskva. "Samozřejmě musíme přemýšlet o šetření hráčů. Ale ještě nebudu hovořit o tom, kdo nastoupí proti Young Boys ani kdo bude hrát v neděli."

Domácí by si určitě rádi v Premier Lize udrželi vedoucí postavení. "Naposledy Dinamo porazilo venku CSKA, který máme v tabulce hned za svými zády. Nebude to tedy vůbec snadné. Anži musí být hodná zvládat i Evropskou ligu. Potřebujeme držet krok a být úspěšní v jakékoli soutěži," dodal Hiddink.

Hostující celek v minulém kole hrál doma s Liverpoolem, a i když tomuto slavnému sokovi dokázal vsítit hned tři branky, na body to díky pěti zásahům soupeře nakonec nestačilo. Čisté konto naposledy bernský klub udržel 26. srpna v lize proti Lausanne a to jenom potvrzuje, že vzadu to pořádně skřípe.

Do toho odjíždí na dalekou cestu do Ruska bez několika zraněných hráčů. A co je horší, tak také dost důležitých. Spycher má poraněné koleno, Farnerud má problémy se stehnem. Oba by snad měli být zdraví až na víkendové střetnutí v Curychu. Do toho stále nemůžou nastoupit Doubai, Bürki ani Simpson.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Udinese Calcio  (čtvrtek 21:05)
Slavný Liverpool zažívá v Premier League krušné časy a chce si spravit chuť alespoň na evropských kolbištích; pomoci jim k tomu má i mladá kometa Raheem Sterling, která už okusila atmosféru reprezentačních bojů. V cestě však stojí těžký protivník, odhodlané a talentované Udinese.

Sterlingovi je teprve sedmnáct, ale vše nasvědčuje tomu, že toto by mohla být jeho průlomová sezona. Manažer Reds Brendan Rodgers svému klenotu věří a tvrdí, že si místo v sestavě Three Lions bezezbytku zaslouží - reprezentační kouč Roy Hodgson talentovaného křídelníka povolal již k přátelskému utkání s Ukrajinou, a přestože se Sterling nakonec na hřiště nedostal, Rodgers je přesvědčen, že další šance budou následovat.

V mizérii, kterou se letošní Liverpool doposud prezentoval, Sterlingovo jméno vyčnívalo. A velšský manažer je odhodlán tento diamant správně vybrousit: "Jsem ten pravý pro práci s mladými hráči," prohlásil na tiskové konferenci předcházející zápasu s Udine. "Raheem se ukázal ve vynikajícím světle. Je to kluk, který se do týmu zapojil nad očekávání dobře. To je třeba mít na paměti, ptáme-li se na to, jestli si zaslouží místo v seniorské reprezentaci."

"Naštěstí vede Anglii manažer s mnohaletými zkušenostmi, který pracuje s výborným hráčským materiálem, takže pokud bude Raheem povolán, bude o něj dobře postaráno," nepochybuje Rodgers. "Myslím, že častý problém s mladými hráči je ten, že ti opravdu talentovaní na sobě mají příliš velký tlak očekávání v příliš nízkém věku. V okamžiku, kdy dorostou do jednadvaceti, dvaadvaceti, zjistí, že na ně každý už zapomněl. Jenže Roy (Hodgson) je velmi zkušený manažer a já jsem přesvědčen, že až bude cítit, že je ten správný čas, Raheem svoji šanci dostane."

Sterling však není jediným mladým hráčem, kterého dnes budou mít fanoušci možnost vidět: devadenáctiletý bek Andre Wisdom a osmnáctiletý ofenzivní záložník Suso jsou další v řadě. Na spekulace, že si tato trojice zaslouží nové kontakty, Rodgers zareagoval: "Věřím tomu, že takové věci si musíte zasloužit. Na druhou stranu nelze pochybovat, že si tito chlapci vedou dobře. Budeme se tím zabývat v několika příštích měsících, zatím je to v počáteční fázi."

Luis Suárez, jedna z největších hvězd Reds, dobře ví, že ve vývoji mladých hráčů hraje jeho vliv důležitou roli. "Jsou tady někteří velmi dobří fotbalisté, kteří nejsou v Liverpoolu pro nic za nic," řekl uruguayský forvard pro oficiální stránky klubu. "Forma, jakou ukázali Raheem a Suso, dokazuje, že mohou týmu pomoci. My, jako zkušenější hráči, jsme tu proto, abychom jim pomohli pokračovat ve vývoji. Měli bychom to být my, kdo jim bude dávat rady, říkat co dělají dobře a co hůře, a myslím, že oni si to uvědomují."

Další mladý borec, záložník Jonjo Shelvey, bude proti Udinese rovněž k dispozici. Shelvey přišel v úvodním zápase Evropské ligy proti Young Boys (5:3) jako náhradník a vstřelil dvě branky. Do týmu se po zranění navrací i Joe Cole, ale otazník visí nad José Enriquem (koleno). Martin Kelly (rovněž koleno) a Lucas (stehno) do utkání nezasáhnou určitě.

Udine v prvním utkání remizovalo doma s Machačkalou a je na průběžné druhé pozici; domácí po divoké přestřelce v Bernu tabulku vedou.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Jones - Wisdom, Carragher, Coates, Enrique - Henderson, Shelvey, Suso - Assaidi, Pacheco, Borini
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Padelli - Danilo, Domizzi, Benatia, Armero - Faraoni, Bado - Lazzari, Pereyra, Willians - Ranégie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC (ENG)11005:33
2.Udinese Calcio (ITA)10101:11
 Anži Machačkala (RUS)10101:11
4.BSC Young Boys (SUI)10013:50
Skupina B
Académica Coimbra - Hapoel Tel-Aviv  (čtvrtek 21:05)
Zatímco plzeňští fotbalisté budou válčit proti věhlasnému Atléticu Madrid, odehraje se na stadionu v Coimbře zajímavý zápas, který může leccos prozradit o postupových ambicích obou týmů. Jak domácí Académica, tak hostující Hapoel Tel-Aviv potřebují body.

Portugalský celek se domácím fanouškům představí v rámci evropských pohárů poprvé po více než čtyřech desetiletích a jeho trenér Peter Emanuel doufá, že se mu podaří navázat na víkendový ligový úspěch. Académica svoje první evropské utkání od roku 1971 oslavila před čtrnácti dny porážkou 1:3 v Plzni, ale v generálce na dnešní duel si spravila chuť porážkou Marítima.

A Emanuel doufá, že jeho tým, který tak přetnul sérii čtyř remíz, naváže v podobném duchu i proti izraelskému sokovi. Hapoel je na mezinárodních kolbištích mnohem známější pojem - dnes odehraje svůj jubilejní 100. pohárový zápas. "Samozřejmě, že máme ambice získat tři body, jako každý, kdo hraje doma," přiznává trenér Coimbry, ale dodává: "Tohoto soupeře však respektujeme."

"Vítězství, kterého jsme dosáhli minulou neděli, nám zvedlo morálku. Chceme se nadále zlepšovat. Tohle je mezinárodní zápas proti soupeři, který hraje Evropu po 41 letech, což pro nás znamená další motivaci navíc," zakončuje Emanuel.

Stejně jako Académica, také Hapoel své úvodní skupinové utkání prohrál, Atlético jej vyprášilo v poměru 3:0. Tým, který zaměstnává řadu domácích fotbalistů, nyní povede nový kouč Yossi Abukasis, bývalý hráč a asistent, který převzal otěže od Nitzana Shiraziho. Za tímto krokem však nebyly výkonnostní důvody, nýbrž Shiraziho zdraví, které mu nedovolovalo pokračovat v trenérské práci; bývalý lodivod se tak posunul na manažerskou pozici.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 21:05)
Plzeň čeká ve čtvrtečním duelu Evropské ligy hodně těžký úkol. Pokusit se bodovat na hřišti obhájce celkového triumfu Atlética Madrid, které vyhrálo 13 předchozích duelů v soutěži. Navíc získalo Superpohár po výhře 4:1 nad Chelsea a ve španělské lize je jen dva body za vedoucí Barcelonou.

Sílu soupeře si plzeňští hráči dobře uvědomují, zároveň ale věří, že zúročí zkušenosti z loňské Ligy mistrů a silného protivníka se nezaleknou. "Myslím si, že patří mezi deset nejlepších týmů světa. Navíc mají výbornou formu, ukázal to i úvod španělské ligy, kdy vlastně ze sedmi kol šestkrát vyhráli a jen jednou remízovali," řekl obránce David Limberský. "Mohl by to být dobrý zápas. My samozřejmě stejně jako vloni nezalezeme a budeme chtít hrát aktivně. Byla by věčná škoda, když už takové zápasy hrajeme, abychom jenom bránili," dodal.

Podobného názoru je i kapitán Pavel Horváth, který také věří, že Plzeň může v Madridu překvapit. "Bude to těžké. Ale je to fotbal a stát se může cokoli. Když podáme výkon na hranici našich možností, můžeme uhrát výsledek, který by byl pro nás příjemný," prohlásil Horváth.

Plzeň by tak mohla zkusit napodobit Zlín, který v roce 2004 v Poháru Intertoto Atlético na jeho hřišti porazil 2:0. Tehdy do kádru madridského celku patřil i současný trenér Diego Simeone.

Plzni by mohlo pomoci, že Atlético zatím zřejmě staví Evropskou ligu na druhou kolej a soustředí se na domácí soutěž, kde chce vybojovat Ligu mistrů. V prvním utkání Evropské ligy s Hapoelem Tel Aviv udělalo oproti španělské lize řadu změn. A také přípravy na Plzeň se nezúčastnilo pět hráčů základní sestavy - Juanfran, Miranda, Felipe Luis, Arda Turan a Mario Suárez.

Nejistý je navíc start kanonýra Falcaa, který má problémy se stehenním svalem. "Pouštěl jsem hráčům ukázky Atlétika z ligy i z utkání proti Hapoelu, kde chybělo pět hráčů základní sestavy. Přesto jednoznačně vyhráli. Uvidíme, s čím vyrukují na nás. Každopádně jejich styl hry se měnit nebude," tuší trenér Pavel Vrba. "Je jedno, jestli bude hrát Pedro, nebo Pablo, pořád to bude Atlético," doplnil Horváth.

Pokud by Falcao přeci jen nastoupil, museli by si plzeňští hráči dávat hodně velký pozor. Kolumbijský ostrostřelec totiž v této sezoně dal v šesti zápasech osm gólů a v Evropské lize má bilanci 31 zápasů a 30 gólů. "On je výjimečný a v současnosti je to jeden z nejlepších, ne-li nejlepší útočník světa. Ne nadarmo ho teď Chelsea chce za velké peníze. Je mu jedno, jestli zakončuje levou, pravou, hlavou," říká na adresu Falcaa Limberský. "Nesmíme mu dát sebemenší prostor. Určitě to bude těžké, ale zároveň to určitě není jen o něm, mají tam celou řadu výborných fotbalistů," dodal další z obránců Radim Řezník.

Trenér Simeone však připouští, že Falcao je nenahraditelný. "Neřešíme, kdo ho nahradí, protože jeho nahradit nejde. Pokud ale nebude hrát, věřím, že ho zastoupíme jako tým. Právě týmová hra je naší hlavní silou," prohlásil.

Plzni bude chybět z ideální sestavy jen Daniel Kolář, který ještě není připraven po zlomenině nohy. Trenér Vrba tak má možnost výběru, komu dá šanci do prestižního utkání. "U mě nehraje nikdo za odměnu. Jedeme tam odvést svou práci a ne si to užívat. Doufám, že předvedeme maximální výkon, který budou moci fanoušci ocenit, i pokud nebudeme bodovat," řekl Vrba. "Na tréninku jsme si něco na Atlético zkoušeli, zatím to moc nevycházelo, tak snad v utkání to bude lepší," dodal.

Zápas na stadionu Vicenta Calderóna v Madridu začne ve čtvrtek ve 21:05. Dorazit by mělo zhruba 600 plzeňských fandů. Přímý přenos vysílá ČT Sport.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Sílvio, Godín, Díaz, Cisma - Emre, Gabi - Adrián, Koke, Rodríguez - Diego Costa.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Hanousek, Ďuriš - Bakoš
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)11003:03
2.Viktoria Plzeň (CZE)11003:13
3.Académica Coimbra (POR)10011:30
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)10010:30
Skupina C
Olympique Marseille - AEL Limassol  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Marseille utrpěli o víkendu svou první porážku v sezóně. Byť Ligue 1 i tak po sedmi kolech vládnou, asi těžko někdo čekal, že by ve Valenciennes padli vysoko 1:4. Teď budou chtít v rámci Evropské ligy vše napravit doma proti kyperskému Limassolu, papírově nejslabšímu účastníkovi skupiny.

Situace ve skupině C je zatím po prvním kole vyrovnaná, i další účastníci - Mönchengladbach a Fenerbahce - mají po bodu. OM naposledy remizoval v Istanbulu 2:2. Tenhle skvělý výsledek z horké turecké půdy je nyní potřeba potvrdit výhrou, aby si svěřenci Élieho Baupa nenadělali zbytečné problémy s postupem dál.

Asi tu největší motivaci bude mít záložník Joey Barton, který je v klubu na hostování z Q.P.R. Už v Anglii však dostal dvanáctizápsový trest, který se mu přesunul i do Francie. A i když nemůže nastoupit ve francouzské lize, zákaz se nevztahuje na Evropskou ligu. Naposledy ve Fenerbahce tak prožil debut v dresu Olympiqueu.

Teď ho tak zřejmě čeká pobyt na hřišti číslo dvě. "Kvůli tomu trestu je každé střetnutí, ve kterém můžu nastoupit, jako vánoce. Jsem netrpělivý a odpočítávám každý den do toho s Limassolem," řekl v rozhovoru pro om.net. Bohužel tento víkend nezažije atmosféru s derby s PSG, na které Marseille již také zbrojí.

A je potřeba před nedělí nabýt znovu na sebevědomí. Baup tak po nepovedeném výkonu ve Valenciennes nelomí zbytečně rukama. "Ještě si o tom s hráči promluvím a rozebereme to. Nesmíme se tím ale moc trápit," uvedl na tiskové konferenci. "Musíme se rychle začít soustředit na to, co nyní přijde. A vše otočit zase zpátky v náš prospěch."

Hosté na Stade Vélodrome nemají co ztratit, ostatně jako v celé skupině. "Evropská liga je pro nás všechny velkým zážitkem. Všichni protivníci jsou silní, takže prostě musíme hrát proti tomu, koho máme naplánovaného," říkal pro uefa.com brankář Matías Degra. "Protože všichni mají stejný počet bodů, začínáme vlastně od začátku," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 21:05)
Jestliže si někdo musí po začátku sezóny udobřovat své fanoušky, pak by se mezi těmito týmy dozajista našla také Borussia Mönchengladbach, která si však může dokonale napravit pověst v EL proti tureckému Fenerbahçe.

Lucien Favre musel během letní přestávky z úspěšného stroje vyměnit hned několik klíčových součástek a nově příchozí si zatím nesedli takovým způsobem, aby to na hře die Fohlen nebylo přese všechnu snahu poznat. Vrchol zmaru však pro domácí nastal o víkendu, kdy Borussia zajížděla na hřiště své vestfálské jmenovkyně a nakonec si do Dolního Porýní odvezla rovnou pětibrankový výprask.

Nesmírně nabitý program však může být pro nezkušené mužstvo jedině výhodou - Gladbach se totiž nemůže příliš ohlížet za sebe a přemýšlet o chybách. "Analyzovali jsme si chyby, abychom věděli, co jsme udělali špatně. Musíme se poučit," je si vědom Marc-André ter Stegen. "Samozřejmě chceme vyhrát. Potřebujeme dobrý výkon, ale již mnohokrát jsme ukázali, že jsme toho schopni," prohlásil Favre.

Právě Marc-André ter Stegen a Luuk de Jong dokázali vyléčit lehká zranění a měli by být proti Turkům plně k dispozici. To samé se však již netýká Patricka Herrmanna, si během týdne poranil stehenní sval a vinou poranění hlavy nebude k dispozici ani Álvaro Domínguez.

Také Fenerbahçe za sebou nemá kdovíjaký rozjezd, ještě umocněný tím, že se tradičnímu klubu nepodařilo před rokem usadit na metě nejvyšší a co vím - mistrovský primát pro sebe urval nenáviděný rival Galatasaray. Hosté z šesti ligových zápasů dokázali zvládnout jen dva a s devíti body ztrácejí ze šesté pozice na vedoucí GSK čtyři bodíky. Velkým oslabením je pak pro Fener ztráta Alexe, jehož dlouhodobé spory s trenérem vyvrcholily ze strany Brazilce rozvázáním smlouvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille (FRA)10102:21
 Fenerbahçe SK (TUR)10102:21
3.Borussia Mönchengladbach (GER)10100:01
 AEL Limassol (CYP)10100:01
Skupina D
Club Bruggy - CS Marítimo  (čtvrtek 21:05)
Bruggám se sice na domácí scéně daří a po devíti kolech drží první příčku s 21 body, nicméně úvodní duel na půdě Bordeaux skončil fiaskem. Prohra 0:4 byla vzhledem k průběhu utkání sice krutá, jenže se počítá a belgickému celku se v konkurenci anglického celku trochu zúžil prostor na možné varianty postupu. Klíčovým momentem této situace určitě může být domácí duel s portugalským Marítimem.

To je totiž považováno za outsidera skupiny, i když v minulé sezóně předvádělo na domácí scéně skvělé výkony a v podobném tempu pokračuje také v tomto ročníku. Překvapit navíc dokázalo v úvodním zápase základních skupin Evropské ligy, když uhrálo bezbrankový výsledek s favorizovaným Newcastlem United. Marítimo se ale trápí v portugalské lize, z pěti duelů získalo jen pět bodů a je až na dvanáctém místě tabulky.

Portugalský celek na úvod zvítězil a poté dvakrát remizoval, z toho s favorizovaným Sportingem v poměru 1:1. Jenže v posledních dvou kolech zaznamenal dvě porážky o dvě branky s Estorilem a Acádemicou a to rozhodně nejsou protivníci, kteří by nebyli k poražení. Nyní si chce spravit chuť s belgickým celkem, ten ale kromě zaváhání s Bordeaux zatím vykazuje velice slušnou formu a určitě bude v domácím prostředí favoritem.

Trenér Brugg Georges Leekens, který od roku 1984 změnil už dvacetkrát své angažmá a v minulých dvou letech vedl i belgickou reprezentaci, nebere nic jiného než vítězství. "Máme výtečnou formu a jeden neúspěch nic neznamená. Sice musíme ztracené body z prvního kola někde znovu získat, nicméně v duelu s Newcastelm se může stát cokoliv. Marítimo hraje kombinační rychlý fotbal a rozhodně se nesmí podcenit, jenže nic jiného než výhra nám v žádném případě nepomůže," řekl jasně Leekens.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Girondins Bordeaux  (čtvrtek 21:05)
Hodně zajímavou podívanou slibuje utkání ve Sport Direkt Areně v Newcastlu, kde místní Straky vyzvou Girondins Bordeaux. Tým z jihozápadu Francie na úvod deklasoval Club Bruggy a bez bodu by nerad odjížděl i z Anglie.

Alan Pardew nedávno podepsal na severu Anglie novou, rekordní, osmiletou smlouvu a během té chvíle by se měl pokusit dotáhnout tradiční klub opět na vyklizené pozice - do Champions League, kde se United naposledy ukázal v sezóně 2003/2004. Tehdy se však pakoval hned ve třetím předkole se srbským Partizanem. Prozatím však domácí skvadře musí stačit alespoň Evropská liga.

Domácí celek si na začátek přivezl bod z portugalského Marítima, kde se ovšem prezentoval se řádně obměněnou sestavou. "Také s Lille jsme hráli snad po tři nebo čtyři roky Evropskou ligu a musím říci, že nám právě tato soutěž pomohla později vyhrát titul. Je důležité k těmto zápasům přistupovat na sto procent a čerpat tak nesmírně cenné informace do budoucna," zavzpomínal Yohan Cabaye.

Skutečně v laufu pak musejí být na druhé straně: Bordeaux skvěle zachytilo úvod sezóny a především poslední výsledek na Stade de Gerland hovoří jasnou řečí - svěřenci Francise Gillota si teprve potřetí za posledních deset let odvezli z lyonského svatostánku plný bodový zisk! Podobně dopadlo utkání s Clubem Bruggy v rámci prvního kola EL, kdy Bordeaux svého protivníka deklasovalo hned čtyřmi trefami.

"Newcastle má v podstatě dvě tváře: jednu můžeme pravidelně vídávat v Premier League a druhá se nám představila při utkání v Maritímu, je tam pro nás velmi těžké odhadnout, která z nich se proti nám postaví," přemítá bývalý kouč Sochaux nebo Racingu Lens. Hosté budou na rozdíl od NUFC kompletní, přičemž na druhé straně chybí stále dvojice Simpson - Coloccini.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux (FRA)11004:03
2.Newcastle United (ENG)10100:01
 CS Marítimo (POR)10100:01
4.Club Bruggy (BEL)10010:40
Skupina E
Molde FK - VfB Stuttgart  (čtvrtek 21:05)
Molde hraje se Stuttgartem a hodně zraků bude upřeno na domácího trenéra Ole Gunnara Solskjaera: o bývalou legendu Manchesteru United se totiž mají ucházet anglické kluby.

Bývalý "nejlepší náhradník na světě" sice v létě odmítl Aston Villu, ale nyní má podle všeho na stole laso z Blackburnu - ten totiž vyhodil Steve Keana a shání náhradu, přičemž stále teprve devětatřicetiletý Solskjaer je považován za jednoho z favoritů. Teď jej ale čeká docela jiný úkol: Molde aktuálně uzavírá tabulku skupiny E, což zapříčinila úvodní prohra s Kodaní, a potřebuje si tak proti Stuttgartu zajistit reparát.

Švábi o víkendu v Bundeslize poprvé vyhráli a opustili sestupové příčky, avšak bude trvat, než se ze špatného vstupu do sezony oklepou úplně. Sportovní ředitel klubu Fredi Bobic Solskjaera dobře zná - hráli spolu v Boltonu a bývalý německý reprezentant tvrdí, že přesně ví, co od jeho Molde čekat.

"Jejich styl je velmi rozpoznatelný," prozradil Bobic pro klubové stránky. "Jsou výborní dopředu. Brání v hlubokém bloku a vyráží do brejků. Budeme bojovat s jejich sehraností a faktem, že si vždy dokáží najít místo. O tomhle dobře víme - stejně jako o jejich skálopevné defenzivě."

Dnes to nebude poprvé, co tyto dva týmy zkříží pomyslné meče na evropské scéně. Oba celky se potkaly už v roce 2010, kdy Stuttgart v kvalifikačních bojích Evropské ligy porazil Molde v součtu 5:4. Tento výsledek mají někteří hráči norského mistra doteď v mysli - zejména Mattias Moström.

"Měl jsem několik skvělých šancí a měl jsem dát více gólů," hořekuje při dva roky staré vzpomínce devětadvacetiletý křídelník. "Ale tohle není žádná kvalifikace, tohle je skupinový zápas. Doufáme, že naše ochozy budou plné."
Molde FK - pravděpodobná sestava:
Pettersen - Vatshaug, Linnes, Forren, Rindaroy - Hestad, Hoseth - Moström, Berget, Diouf - Chukwu
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Sakai, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Gentner, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Traoré - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.50 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Steaua Bukurešť - FC Kodaň  (čtvrtek 21:05)
Kdysi velká rumunská chlouba Steaua Bukurešť zažívá zmrtvýchvstání. Po "neúrodných" letech se klubu začalo dařit doma i v Evropě. Výbornou formu chtějí svěřenci trenéra Laurentia Reghecampfa potvrdit i v domácím bouřlivém prostředí stadionu Arena Nationala proti dánské Kodani.

Domácí nezačali pohárovou sezonu vůbec dobře, slavný rumunský celek doma nestačil na slovenskou Trnavu a po výsledku 0:1 byl na pokraji vyřazení. Jenže svěřenci trenéra Reghecampfa se zvedli v pravou chvíli. V Trnavě vyhráli vysoko 3:0 a v posledním předkole EL doslova smetli litevský Ekranas po dvou výhrách 2:0 a 3:0. A skupinu začala Steaua rovněž dobře, z německého Stuttgartu si přivezla velmi cenný výsledek 2:2.

Kodaň podobně jako před rokem zažila zklamání z vyřazení v playoff Ligy mistrů. Zatímco před rokem jí vyřadila Viktoria Plzeň, letos dánský vicemistr ztroskotal na francouzském LOSC Lillé. Dánové si ale vše vynahradili v prvním zápase skupiny, kdy doma v Parkenu udolali v severském derby norské Molde 2:1.

Hosté jsou považováni za favorita na postup a to společně se Stuttgartem, ale právě Steaua Bukurešť by měla této dvojici velmi vážně konkurovat. Oběma celkům se ve svých soutěžích mimořádně daří, domácí si po vítězství v Ploiesti nad Petrolulem pojistili vedení v tabulce, na druhé straně Kodaň jen remizovala s Horsensem 1:1, ale o jasné vedení v tabulce nepřišla.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Kodaň (DEN)11002:13
2.VfB Stuttgart (GER)10102:21
 Steaua Bukurešť (ROU)10102:21
4.Molde FK (NOR)10011:20
Skupina F
AIK Solna - Dněpr Dněpropetrovsk  (čtvrtek 21:05)
AIK Stockholm rozhodně nemá nějaké výrazné vyhlídky na postup ze skupiny a podle mnohých bude rád, když získá v obtížné skupině alespoň bod. Švédský celek nyní vyzve v domácím prostředí ukrajinský Dněpr, což by mělo být papírově jeho nejlehčí utkání ve skupině a AIK tak určitě nechce odjet z prázdnou. Nicméně Dněpr ukázal svou sílu ve čtvrtém předkole s Libercem a také v úvodním duelu skupiny s favorizovaným PSV.

Dněpr totiž dokázal zdolat holandského soupeře 2:0 a vykročil tou správnou nohou, ovšem zaváhání na švédské půdě si určitě také nechce dovolit, PSV je totiž stále ve hře a určitě může porazit italskou Neapol. Na tu naopak AIK v žádném případě nestačilo a po mizerném výkonu nakonec prohrálo jasně 0:4. Na domácí scéně mu do konce ročníku chybí jen pět kol a musí proto bojovat na obou frontách, je totiž v souboji o titul.

V tuto chvíli je totiž třetí o skóre za druhým Häckenem a o dva body za vedoucím Elfsborgem, nic jednoduchého ho tak nečeká. Dněpr v ukrajinské lize je dlouho ve stínu dua Šachtar - Dynamo Kyjev a zatím to platí i v tomto ročníku. V minulém kole totiž Dněpr znovu nestačil na jednoho z gigantů a na půdě Šachtaru pohrál v poměru 1:2. Dněpr tak poprvé v sezóně prohrál a zůstal na třetím místě s jedenadvaceti body.

V brance ukrajinského celku by opět měl nastoupit český reprezentant Jan Laštůvka, kterému se letos mezi třemi tyčemi opravdu daří. Španělský trenér hostujícího celku Juande Ramos vyznává ofenzivní styl hry a tvrdí, že Dněpr bude brzy na úrovni svých dvou velikých rivalů. "Rádi bychom pravidelně hráli Ligu mistrů a v poslední době ukazujeme, že na to máme. Dokázali jsme porazit Twente a věříme si i na AIK, rádi bychom se dostali se šesti body do čela tabulky," uvedl razantně osmapadesátiletý zkušený trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - SSC Neapol  (čtvrtek 21:05)
Oba celky se mohou pochlubit dobrou formou, oba chtějí zvítězit. Řeč je o PSV Eindhoven a Neapoli - dvě ofenzivní, ambiciózní mužstva, jejichž cílem není nic jiného než postup ze skupiny.

A domácí ví, že Neapol je hodně silná. To na vlastní kůži poznal zejména jejich obránce Dries Mertens, který dva roky zpátky nastoupil proti Partenopei v dresu Utrechtu, a povedlo se mu s tehdejšími spoluhráči ubránit bezbrankovou remízu v Itálii. Jenže odvetný zápas dovedla Neapol k postupové remíze 3:3, přičemž hattrick zařídil Edinson Cavani - a tento Mertensův "starý známý" je připraven opět nastoupit.

Uruguayský sniper je ve skvělé formě, nastřílel už šest gólů a i díky jeho zásluze se Neapol vyhřívá na čele italské ligy společně s Juventusem. Jestli ovšem diváci v Eindhovenu uvidí jeho kousky i dnes, zůstává otázkou - trenér Walter Mazzarri totiž pravděpodobně bude šetřit většinu hlavních opor.

Mertens, pevný článek defenzivy PSV, se o dnešním soupeři rozhovořil pro klubové stránky: "Jejich kádr je lehce obměněný, ale způsob, kterým hrají, zůstává tentýž. Když má míč soupeř, používají pět obránců, když ho mají oni, tak pouze tři. Takže bude pravděpodobně lepší, když jej budeme mít my."

Dick Advocaat, věhlasný trenér PSV, s taktickým postřehem svého svěřence souhlasí. "Startují na pozicích, které jsou velmi blízko u sebe, ale umí rychle roztahovat hru. Vždy nechávají vepředu několik hráčů připravených vás zlikvidovat." Zkušený kouč zároveň nepřikládá velkou váhu tomu, jestli jeho protějšek postaví do utkání rezervní tým: "Budou dobří tak jako tak. Potřebujeme dobrý výsledek, a od svých hráčů očekávám velkou motivaci."

V podobném duchu se vyjádřil i Mazzarri, jehož ovečky si prý nemohou dovolit usínat na vavřínech: "V dnešním fotbale si nemůžete jen tak odpočinout, protože riskujete, že ze sebe uděláte hlupáky. PSG je silný tým a víme, že toto utkání bude velmi těžké."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SSC Neapol (ITA)11004:03
2.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)11002:03
3.PSV Eindhoven (NED)10010:20
4.AIK Solna (SWE)10010:40
Skupina G
FC Basilej - KRC Genk  (čtvrtek 19:00)
Druhý zápas skupiny bude pro oba celky velice důležitý a belgický klub se může přiblížit postupu do další fáze. Genk totiž prozatím vede skupinu G po snadném vítězství v úvodním duelu nad maďarským Videtonem, nicméně švýcarský klub také nezačal nijak špatně. Občasný účastník Ligy mistrů v posledním desetiletí sice neskóroval na půdě favorizovaného Sportingu, nicméně ani neinkasoval a remíza 0:0 rozhodně není k zahození.

Basilej v poslední době ztrácí spoustu bodů i na domácí scéně, i když prohrává jen zřídka. Ze čtyř kol totiž pouze jednou zvítězila a hned třikrát remizovala, proto po jedenácti duelech okupuje až čtvrté místo se ziskem osmnácti bodů a na vedoucí celek z Curychu ztrácí už osm bodů. Genk v nabité konkurenci v belgické lize drží po devíti kolech slušné třetí místo se ziskem sedmnácti bodů, o něco lépe si už tradičně vedou pouze Anderlecht a Club Bruggy.

Holandský kouč Mario Been, který si v minulosti udělal dobré jméno při trénování Feyenoordu, zatím úspěšně prosazuje svou myšlenku a klub pod jeho vedením vzkvétá. "Naším cílem je získat titul a dostat se co nejdále v Evropské lize, určitě přes základní skupinu. Vzhledem k současnému složení by byl velký neúspěch, kdyby se nám to nepovedlo. Chceme hrát ofenzivně a věříme, že dobrou obranu soupeře překonáme," řekl sebevědomě.

Trenér švýcarského soupeře Heiko Vogel doufá, že tým opět začne vyhrávat a stejně jako na začátku sezóny bude o tři body bojovat. "Nedaří se nám v ofenzívě, a jakmile soupeř vstřelí banku, už na ní nedokážeme odpovědět. Bohužel nedokážeme soupeře překvapit ničím, jakmile se zavře do obrany, tak mi toho nevyužijeme. Nyní chceme hrát zodpovědně odzadu, v domácím prostředí však potřebujeme zvítězit a dáme do toho všechno," řekl Vogel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Videoton FC - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
Maďarský outsider ze Székesféhérváru na svém hřišti přivítá mnohem věhlasnější jméno - lisabonský Sporting, který po úvodní remíze vyhlíží první tři body ve skupině. Videoton je však ochotný nenechat favoritovi nic zadarmo.

Ricardo Sá Pinto, který letos zažívá první "ostrou" sezonu coby hlavní trenér Sportingu, se svými svěřenci zpočátku příliš nezářil - z prvních pěti ligových zápasů vyválčili pouze jediné vítězství. Ani Evropská liga nezačala pro zelenobílé zrovna lichotivě, když doma uhráli pouze bezbrankovou plichtu s Basilejí.

Tyto okolnosti mají jasný následek: Sá Pinto, teprve devětatřicetiletý kouč, kterého si mnozí pamatují z ještě nedávné doby jako vynikajícího fotbalistu a mnohonásobného portugalského reprezentanta, má na svých bedrech pořádně naloženo. Nic jiného než vítězství se v Maďarsku nepřipouští.

Sám trenér však neočekává nic jednoduchého - možná i proto, že Videoton vede jeho bývalý reprezentační spoluhráč Paulo Sousa. Ten ve své nové štaci zahájil "portugalskou revoluci" a přivedl si do týmu obránce Marka Caneiru, který dříve nastupoval právě za Sporting. O náboj je tedy postaráno.

Sousa si nicméně uvědomuje, že hosté jsou favoritem a pokud chce dnes pomýšlet na úspěch, nesmí udělat žádnou chybu. "Musíme předvést to nejlepší, co umíme," uznává domácí trenér. "Sporting má silný tým plný reprezentantů. Musíme hrát velmi organizovaně a disciplinovaně." Ke svému bývalému spoluhráči na protější lavičce se Sousa vyjádřil pozitivně: "Přeju mu jen to nejlepší. Jsem přesvědčen, že bude úspěšný. Je velmi důsledný, precizní a klade důraz na detaily - a je i ambiciózní. Doufejme, že proti nám udělá nějaké chyby."

Sporting však v cestě za třemi body bude limitovat neúčast několika hráčů, které Sá Pinto nechává odpočívat pro víkendové utkání v Portu. Konkrétně jde o Elíase, Diega Capela a André Carrilla. Zranění kolene pak vyřadilo obránce Bruna Pereirinhu, zatímco Khalid Boulahrouz, který donedávna laboroval se stehnem, by měl být fit.

A ještě jedna zajímavá statistika na závěr: Sporting se v Maďarsku v rámci evropských soutěží představil už třikrát. Výsledek? Tři prohry...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.50 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)11003:03
2.Sporting CP (POR)10100:01
 FC Basilej (SUI)10100:01
4.Videoton FC (HUN)10010:30
Skupina H
Rubin Kazaň - FK Partizan  (čtvrtek 18:00)
Rubin Kazaň si samozřejmě nárokuje postup mezi třicet dva nejlepších, poslední skvělou uhranou remízu na půdě Interu chce nyní tentokráte potvrdit vítězstvím nad srbským Partizanem. Ten ovšem v minulém kole nedokázal doma porazit ázerbajdžánský Něfči, a tak má nyní v Rusku hodně co napravovat.

Svěřenci trenéra Kurbana Berdyeva proti Partizanu rozhodně nehodlají připustit překvapení. Už takhle drží v rámci soutěží UEFA úctyhodnou a jedinečnou bilanci domácí neporazitelnosti, kterou se bude sice chtít soupeř ze Srbska snažit změnit, pochopitelně to ale bude mít hodně těžké. Vždyť to dvakrát nedokázala ani Barcelona.

Pro oba je přitom případný zisk tří bodů velice lákavý, může totiž znamenat průběžné vedení ve skupině. I když jsou domácí v zápase favoritem, Berdyev nečeká snadnou práci. "Viděli jsme Partizan na videu a dvakrát naživo," připomněl kouč z Turkmenistánu. "Je to jeden z nejambicióznějších mladých týmů v Evropě. Bude to těžký zápas."

Pro Partizan je poslední remíza 0:0 s Něfči velkou ztrátou. Už takhle se hostům prostě v konkurenci Interu a Rubinu nevěří, že by tuhle ztrátu mohl nějakým způsobem dohnat a ještě se o postup poprat. "Je mu jedno, jestli hraje venku nebo doma," otáčí úplně jiný list Berdyev. "Celých 90 minut vás tlačí a tlačí. Budeme muset hodně tvrdě makat."

Hostující celek ví, že v Tatarstánu ho čeká takové zimní peklo. "Rubin to určitě dobrý tým. Jinak by v Interu nevedl až do druhé minuty nastavení," uvedl záložník Miloš Jojič. "Soupeř je favoritem, o to více však budeme hrát uvolněněji a spoléhat na brejky," dodal. Z Bělehradu do Ruska neodcestoval zraněný Tomič ani suspendovaný Medo.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Neftçi Baku - Inter Milán  (čtvrtek 18:00)
Ázerbájdžánské hlavní město Baku zažije fotbalový svátek. V rámci Evropské ligy sem totiž zavítá několikanásobný italský šampión a vítěz Ligy mistrů z roku 2010 Inter Milán. Pro Italy je sice Evropská liga druhořadou soutěží, ovšem prohrát s ázerbájdžánským Neftci Baku by bylo obrovským překvapením a především velkou ostudou.

Tím samozřejmě nechceme snižovat kvality Neftci, neboť pokud se tým kvalifikuje do základních skupin Evropské ligy, musí něco umět. Přesto je ale konfrontace domácích s Interem Milán jako souboj Davida s Goliášem.

Nováček základních skupin evropských pohárů se ale svého slavnějšího soka nebojí a také nemá proč. Svěřenci trenéra Boyukagha Hajiyeva ještě neochutnali hořkost porážky a to z předkola vyřadili například loňského čtvrtfinalistu Ligy mistrů APOEL Nikósie. Neftci také vstoupilo úspěšně i do základních skupin, na horké půdě bělehradského Partizanu dokázalo vybojovat cennou remízu 0:0.

Zato Inter v Evropské lize nenahání hrůzu ani omylem. Body rozdává jako na běžícím páse a doma dokonce ještě nebyl schopen zvítězit. Po špatném začátku se ale Nerazzurri přeci jenom zvedají, což se odráží od výsledků z domácí soutěže. Inter vyhrál dvakrát v řadě, na Chievu a posléze doma nad Fiorentinou. V EL má ale jen jeden bod, za domácí dělbu s Kazaní (2:2) a i z tohoto hlediska je zápas v Ázerbájdžánu důležitý. Další ztráta by totiž dostala slavný celek do velkých komplikací.

Každopádně Inter čeká o víkendu prestižní milánské derby proti úhlavnímu nepříteli AC. Je proto velmi pravděpodobné, že kouč Andrea Stramaccioni bude šetřit své největší hvězdy. Zápas na stadionu Tofiga Bakhramova začne kvůli časovému posunu už o hodinu dříve, tedy v 18 hodin SEČ a pískat jej bude sudí Blom.
Neftçi Baku - pravděpodobná sestava:
Stamenkovič - Shukurov, Mitreski, Guliyew, Bertucci - Sadigov, Ramos, Wobay, Valencio - Canales, Abdullayew
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Bianchetti, Silvestre, Juan Jesus - Jonathan, Guarin, Mudingayi, Gargano, Pereira - Coutinho, Livaja
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.75 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán (ITA)10102:21
 Rubin Kazaň (RUS)10102:21
3.FK Partizan (SRB)10100:01
 Neftçi Baku (AZE)10100:01
Skupina I
Ironi Kiryat Shmona - Olympique Lyon  (čtvrtek 19:00)
Za velice zvláštních okolností bude vstupovat do historicky prvního domácího zápasu Evropské ligy příští soupeř pražské Sparty Kirjat Šmona. Izraelský klub má od úterý nového, zároveň také mladého a nezkušeného trenéra. A ten má vést svoje mužstvo k uhrání co nejlepšího výsledku proti francouzskému gigantovi z Francie.

Předchozí manažer Gili Landau ztratil toto úterý po třech měsících práci. U Ironi působil od května, jenže vaz mu srazily poslední tři ligové zápasy, ve kterých získal jen jeden bod. Trochu krutá realita - přitom pod jeho vedením paradoxně Kirjat Šmona uhrála svůj historicky nejlepší výsledek na evropské scéně, když remizovala v Bilbau.

Teprve třiatřicetiletý Barak Bachar, asistent Giliho Landaua, dostal od klubu pověření být novým hlavním trenérem. Bachar nemá vůbec žádné zkušenosti s touto pozicí. Dostal tedy opravdu hodně těžký úkol - proti Lyonu bude jeho mužstvo i díky této skutečnosti v zápase jasným outsiderem.

Olympique doma porazil Spartu 2:1, a protože Bilbao dokázalo proti Ironi odpovědět na branku Adriana Rocheta jen jednou zásluhou Susaetaovy trefy, dostal se hned po prvním kole na čelo tabulky. Pokud soupeře zbytečně nepodcení, mělo by mu první místo zůstat i po kole druhém.

V úplně nejlepším rozpoložení však Lyon v Izraeli nebude. O víkendu doma podlehl Bordeaux 0:2 a utrpěl svou vůbec první porážku v sezóně. V Ligue 1 zatím drží třetí místo se ztrátou čtyř bodů na první Marseille. Proti Kirjatu Šmona určitě nenastoupí záložník Michel Bastos, jinak kouč Rémi Garde nemá výraznější problémy s absencemi.

Bastos přitom není zraněný, dostal od klubu volno. V oficiálním prohlášení stálo: "Olympique Lyon by rád uvedl na pravou míru absenci Michela Bastose. Důvodem jsou rodinné důvody, jelikož jednoho člena z jeho rodiny postihla nemoc. Klub se tak na žádost hráče rozhodl ušetřit mu dlouhou cestu do Izraele."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 3.75 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Finalista minulého ročníku Evropské ligy Athletic Club stojí v cestě pražské Spartě, která se před těžkým vzájemným zápasem touží vymanit z herní a výsledkové krize. Tým kouče Vítězslava Lavičky by také po dlouhých dvaceti letech rád zaútočil na výhru nad španělským sokem na pohárové scéně.

Sparťané před dvěma týdny v prvním utkání základní skupiny I podlehli 1:2 v Lyonu, další ligové nezdary s Olomoucí a především v sobotním derby se Slavií však ještě zvýšily napětí v letenském souboru.

Trenér Lavička ví, že další neúspěch s Bilbaem by náladu poznamenal ještě víc. A Spartě by se navíc hned po vkročení do skupiny a úvodní prohře v Lyonu začaly rozplývat postupové sny. "Přestože máme mladý tým, tak Sparta má sílu a charakter. Věřím, že se oklepeme, zvedneme hlavu a zase se nastartujeme," řekl Lavička hned po prohraném derby se Slavií.

Pokud se Sparta chce co nejrychleji "chytit", celek z Bilbaa není typem soka, na němž by bylo snadné nahnat ztracené sebevědomí. Hrdý baskický klub v minulé sezoně Evropské ligy uchvátil svoji jízdou až do finále, při níž dokázal vyřadit třeba slavný Manchester United a až v posledním zápase se musel sklonit před sokem z Primera División Atlétikem Madrid. "Bilbao mě upoutalo svým stylem hry, měli kousek k vítězství v soutěži. Pro nás budou zápasy s nimi velkou výzvou," uvedl Lavička.

A doufá, že Sparta půjde proti Athleticu v plné síle. V základní sestavě by neměli chybět kapitán Matějovský ani pravý bek Vidlička, kteří kvůli zranění nezasáhli do derby se Slavií. Chybět by naopak mohl nemocný Kweuke.

Útěchou pro sparťany může být skutečnost, že Athletic tápe a má daleko k výkonům z minulé sezony. Ve španělské lize vyhrál jediný z šesti zápasů a je těsně nad sestupovými pozicemi. Velkou ranou pro tým byla hlavně poslední prohra 0:2 v baskickém derby se San Sebastianem. "Je štěstí, že další zápas hrajeme uprostřed týdne, můžeme rychleji zapomenout na poslední porážku. Musíme jet do Prahy pro vítězství. Jsme přesvědčeni, že to můžeme dokázat," prohlásil útočník Ismael López.

V pondělí ale také prosákly informace o tom, že hvězdný útočník Fernando Llorente, mistr Evropy z letošního roku a světový šampion z před dvou let, se při tréninku pohádal s koučem Marcelem Bielsou a musel z něj předčasně odejít. Pondělní incident prý jen prohloubil rozpory mezi klíčovými postavami týmu.

I tak je baskický klub i podle bookmakerů favoritem zápasu. Sparta by však ráda zlomila letité prokletí a po dvou dekádách konečně španělský tým v poháru porazila. Naposledy letenští triumfovali 1. dubna 1992, kdy slavně v PMEZ doma porazili Barcelonu 1:0.

To na světě ještě ani nebyli současní členové sparťanské základní sestavy Kadlec, Krejčí, Kadeřábek či Přikryl. Pro Spartu se poslední souboje se španělskými týmy změnily v "noční můru": ze všech sedmi posledních zápasů odešla poražena při negativním skóre 5:20. Ve vzájemných konfrontacích se ale nedaří českým týmům obecně, poslední vítězství si v roce 2003 připsala Slavia proti Celtě Vigo v předkole LM.

Zápas mezi Spartou a Athleticem začne ve čtvrtek v 19:00.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Vidlička (Zápotočný), Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Matějovský, Hušbauer, Krejčí - Kadlec, Balaj (Kweuke)
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Ekiza, Amorebieta, Castillo - De Marcos, Iturraspe, Muniain - Susaeta, Aduriz, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon (FRA)11002:13
2.Athletic Bilbao (ESP)10101:11
 Ironi Kiryat Shmona (ISR)10101:11
4.Sparta Praha (CZE)10011:20
Skupina J
SS Lazio - NK Maribor  (čtvrtek 19:00)
Lazio přivítá na Olympijském stadionu slovinský NK Maribor. Biancocelesti jsou považováni za velkého favorita a pokud chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, měli by tento duel proti outsiderovi zvládnout. Nicméně Maribor prokázal svojí sílu v minulém kole, kdy překvapivě rozdrtil Panathinaikos.

Italské Lazio už jednou proti slovinskému týmu v letošní sezoně nastoupilo. Ve čtvrtém předkole se utkalo s Murou a po výhrách 2:0 a 3:1 celkem v poklidu postoupilo do skupinové fáze. Jenže Maribor, to je přeci jenom jiný šálek čaje. Slovinci jsou pochopitelně pořád outsiderem, jenže jejich hráči už nasbírali velké zkušenosti, a ty chtějí zúročit i proti Laziu.

Tým z hlavního města Apeninského poloostrova si v domácí soutěži vede velmi solidně. Z šesti zápasů čtyři vyhrál a dva prohrál a celkově mu patří čtvrtá příčka, navíc se stejným počtem bodů, jako má třetí Inter Milán. Lazio by rádo konečně udělalo v Evropě velký úspěch, naposledy se mu to podařilo v sezoně 1997/1998, ale tehdy to byl úplně jiný tým. Každopádně v prvním zápase si Biancocelesti připsali i s trochou štěstí remízu 0:0 ze hřiště anglického Tottenhamu. V souboji s Mariborem se dá očekávat, že Vladimir Petkovič bude šetřit své opory na ligové utkání proti Pescaře, přeci jenom je Serie A italským mančaftům přednější než Evropská liga.

Maribor byl po losu základních skupin okamžitě shledán za outsidera, ale tuto pověst hned v prvním zápase vyvrátil. Vzhledem k mizerné formě Panathinaikosu se možná překvapivý výsledek dal očekávat, ovšem nikdo nemohl vědět, že Slovinci mnohem zkušenější Panathinaikos semelou 3:0. Po prvních zápasech tak Maribor vede skupinu, ale udržet se na pozici zaručující postup do další fáze bude nesmírně obtížné.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Ciani, Biava, Cavanda - Candreva, Ederson, Zarate, Onazi, Mauri - Floccari
NK Maribor - pravděpodobná sestava:
Handanovič J. - Mejač, Rajčevič, Vidović, Trajkovski - Tavares, Mertelij, Mezga, Cvijanovič - Ibraimi - Berič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Panathinaikos FC - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Tottenham zajíždí do Řecka na půdu slavného Panathinaikosu a jeho trenér André Villas-Boas nechápe, proč je Evropské lize v Anglii přikládána tak nízká pozornost, nebo proč je tato soutěž dokonce veřejně shazována.

Portugalský stratég sám Evropskou ligu vyhrál před dvěma lety s Portem, což byl jeho poslední krok před odchodem do Anglie - a nyní má v plánu tentýž cíl i se Spurs. Jenže pro Angličany jde pouze o "Popelku" v porovnání s věhlasnou Champions League, a bývalý kouč Tottenhamu Harry Redknapp dokonce popsal účinkování v ní jako "trest".

Villas-Boas naopak trvá na tom, že hodnota EL v zemi jeho působení je drasticky podhodnocena. "V ostatních soutěžích si EL váží, jenom v Anglii ne. Nerozumím tomu," posteskl si mladý trenér na předzápasové tiskové konferenci. "Zároveň nejsem v pozici, kdy bych mohl kritizovat jiné manažery," dodal spěšně v reakci na možné spojení jeho a Redknappových výroků.

A tak zatímco Redknapp odkládal EL okázale na druhou kolej, do zápasů stavěl mladíčky a k závěrečnému utkání se Shamrockem Rovers povolal pouze 15 fotbalistů, Villas-Boas jde do boje s prakticky kompletním týmem. Alespoň tak to vypadalo proti Laziu, v utkání, v němž nakonec branka nepadla. I dnes je situace podobná: jediným zdravým hráčem z A-soupisky, který do Řecka neodletěl, zůstává veterán mezi tyčemi Brad Friedel.

"Chceme samozřejmě sbírat body, EL je respektuhodná a tradiční soutěž a naším cílem je jít co nejdále. Těmito zápasy se stále učíme. Rotace hráčů je v určitých momentech možností, ale já chci vždy stavět to nejsilnější, co mám k dispozici," ujišťuje Boas, že jeho záměr je jasný. Dnes se však kromě Friedela (kterého nahradí Lloris) bude muset obejít i bez zraněného Emmanuela Adebayora.

Ve druhém táboře to mezitím vře. Těsně před zápasem byl z týmu Panathinaikosu vyhozen kapitán Kostas Katsouranis - třiatřicetiletý záložník si zrovna odpykává šestizápasový ligový ban za insultaci rozhodčího ze srpnového zápasu proti Giannině. A klubový prezident Yiannis Alafouzis i trenér Jesualdo Ferreira zareagovali jasně.

Katsouranis je velmi kvalitním a zkušeným hráčem (98 reprezentačních startů za Řecko), ale Ferreira trvá na tom, že chybět nebude a celá kauza je tím uzavřena. "Pan Katsouranis už stejně prakticky nebyl součástí týmu," uvedl na tiskové konferenci. "Díky své suspenzaci toho příliš mnoho nenahrál, takže otázky na něj nemají žádný podstatný význam a nic pro nás neznamenají."
Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Vyntra, Boumsong, Velazquez, Spyropoulos - Christodoulopoulos, Mavrias, Vitolo, Zeca - Sissoko - Fornaroli
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker, Caulker, Naughton, Vertonghen - Sandro, Dembele - Lennon, Dempsey, Bale - Defoe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.60 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.NK Maribor (SLO)11003:03
2.Tottenham Hotspur (ENG)10100:01
 SS Lazio (ITA)10100:01
4.Panathinaikos FC (GRE)10010:30
Skupina K
Metalist Charkov - Rapid Vídeň  (čtvrtek 19:00)
Metalist Charkov se v poslední době stačil etablovat jako silný a nebezpečný celek, který není radno podceňovat a který dokáže systematicky dělat dobré výsledky. Naproti tomu Rapid Vídeň má k dřívějším slavným časům hodně daleko. Jak dopadne vzájemný souboj těchto soupeřů?

Když se v Charkově po odehrání předkol dozvěděli, že jim byl nalosován právě Rapid, určitě to vyvolalo pozitivní ohlas. S rakouskými celky má totiž ukrajinský tým výborné zkušenosti - v loňské sezoně se předvedl jako jejich dokonalý kat. V průběhu soutěže totiž narazil Salcburk a městského rivala Rapidu Austrii, a z těchto čtyř zápasů vyválčil naprosto suverénně všech 12 možných bodů. Domácí výsledky? Dvakrát 4:1.

Současný kouč Markevič má zkrátka s týmy ze země pod Alpami bohaté a pozitivní zkušenosti. Metalist má navíc na evropské scéně dobrou formu - poslední čtyři zápasy neprohrál, a mluvíme-li o domácích zápasech, odešel poražen pouze jednou z posledních osmi pokusů. Statistiky Rapidu oproti tomu vypadají nicotně - poslední 3 evropské zápasy venku skončily porážkami, a předchozí dvě extempore tradičního klubu v základní skupině Evropské ligy vedly k předčasnému konci a nenaplnění postupových ambicí.

Trenér Peter Schöttel, který ještě jako hráč nastoupil proti ukrajinským týmům hned třikrát (a dvakrát vyhrál), se dost možná bude obracet na obránce Maria Sonnleitnera. Tento hráč byl totiž součástí Sturmu Graz v sezoně 2009/10, kdy se s Metalistem střetnul a zaznamenal výhru 1:0. Má-li Rapid v tomto těžkém utkání uspět, můžou se jeho zkušenosti proti papírovému favoritovi hodit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rosenborg BK - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 19:00)
Poslední ligové výsledky přinesly do tábora Farmaceutiků potřebný klid, který by nyní Bayer rád přenesl také na evropskou scénu, kde ho čeká utkání na Lerkendal stadionu v Trondheimu. RBK se však po výhře ve Vídni nedá lacino.

Na domácím poli se Rosenborg přetahuje o ligové prvenství s dalšími dvěma kohouty (Molde a Strømsgodset) a zatím ve dvoubodovém rozestupu zaujímá nelichotivou třetí příčku. Putování Evropskou ligou však začali svěřenci Jana Jönssona na výbornou, když si před prázdnými tribunami Ernst Happel Stadionu vybojovali proti vídeňskému Rapidu těsné tři body.

Ostatně, jak už bylo nakousnuto, porýnský celek nevstoupil do letošní sezóny zrovna dvakrát přesvědčivě, avšak tři povedené výsledky v "anglickém týdnu" vrátily Leverkusen opět do zaběhnutých kolejí - těsně za pohárové příčky. Bod proti Mönchengladbachu následovaly dvě "povinné" výhry v Augsburgu a nad nováčkem z Fürthu.

Svěřenci trenérské dvojice Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski by tak na povedený týden rádi navázali v Evropské lize, kde na úvod brali bod proti Charkovu. "Nečeká nás snadný úkol. Do Trondheimu jsme však přijeli vyhrát," prohlásil Hyypiä, jenž má takřka většinou poslední slovo. Zraněný přitahovač stále nepustí do hry Stefana Reinartze, zatímco domácí strana by měla být kompletní.

Vzpomínky obou celků jsou pořád živé, neboť poslední vzájemné duely se datují dva roky nazpátek, kdy se také na půdě Evropské ligy v obou případech radoval německý celek, jenž triumfoval jednoznačně celkovým skóre 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.50 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rosenborg BK (NOR)11002:13
2.Bayer Leverkusen (GER)10100:01
 Metalist Charkov (UKR)10100:01
4.Rapid Vídeň (AUT)10011:20
Skupina L
Hannover 96 - Levante UD  (čtvrtek 19:00)
Jedno z největších loňských překvapení Evropské ligy H96 čeká ve druhém kole letošního ročníku druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže Levante, pro změnu obrovské překvapení Primera División, kde se loni umístilo na šesté příčce.

Dolnosaské mužstvo se může podobně jako v průběhu minulé sezóny spoléhat na téměř bezchybnou domácí bilanci: Hannover v AWD-Areně za poslední dva roky poznal hořkost porážky jen dvakrát (osudovým se stalo 96kám utkání v rámci DFB-Pokalu s Mainzem a potom čtvrtfinálové klání Evropské ligy s madridským Atlétikem). Na tuto skutečnost by domácí rádi navázali...

...případná výhra nad Levante by mohla mít pro svěřence Mirka Slomky doslova blahodárný účinek, neboť naposledy nezvládli malé severské derby v Hamburku, odkud si odváželi těsnou porážku. "Když hrajeme doma, máme za zády fanoušky, které nás po celý zápas podporují, což je pro nás velkou výhodou," pochvaluje si Slomka. "Máme příležitost získat první tři body a musíme je získat," nabádá velký taktik.

Ambice Hannoveru však poslední dobou brzdí nepříjemná zranění: Leon Andreasen se sotva vrátil po dlouhodobé absenci, nastoupil další - přetržený zkřížený vaz v koleni poslal dánského záložníka již předčasně na odpočinek. Nepříjemná meningitida potom nedávno skolila novou posilu z Curychu, Adriana Nikciho. Hrát stále nebude ani Schulz, nejistý je potom nástup Pandera.

Jedno velké překvapení bylo k vidění v uplynulém ročníku La Ligy, kdy na sebe výrazně upozornilo skromné a zejména nevýrazné Levante. Zkušený tým (průměrný věk 29,2 let) se už od začátku držel na špici a s vypětím všech sil nakonec šestou pohárovou příčku uhájil - odměnou je tak skromnému celku Evropská liga. Hned na úvod si pak LUD poradilo s Helsingborgem, avšak venku se valencijskému klubu dlouhodobě nedaří...

Hosté se nebudou moci na evropské scéně opřít o svoji velkou posilu Obafemiho Martinse, jenž má z dřívějšího působení ve Wolfsburgu četné bundesligové zkušenosti a jistě by chabou ofenzivní složku španělského týmu pozvedl. To může prokázat alespoň v La Lize, kde se ihned uvedl vítězným gólem do sítě Realu Sociedad.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Helsingborgs IF - FC Twente  (čtvrtek 19:00)
Švédský celek nyní bojuje na dvou frontách a musí do toho dát všechno. Helsingborg totiž finišuje ve švédské soutěži a dobře ví, že pokud chce i v Evropské lize postoupit dále, tak mu nesmí ujet vlak. A to rozhodně nebude jednoduché. Na úvod totiž nestačil na Levante, kterému podlehl 0:1. Ve velmi těžké skupině navíc nyní přivítá Twente, tedy vedoucí celek Eredivisie.

Postup švédského celku by se podle mnohých rovnal zázraku, kromě dvou již zmiňovaných protivníků na něj ještě čeká německý Hannover, což je možná vůbec největší favorit skupiny. Právě s ním Twente dokázalo v domácím prostředí uhrát remízu za výsledek 2:2, ovšem po vedení 2:0 a nastřelení brankové konstrukce v závěru zápasu je to spíše ztráta. Proto určitě chce na půdě papírově nejslabšího celku skupiny získat všechny tři body.

Twente bude možná v lehké krizi, ve víkendovém duelu s Ajaxem totiž poprvé ztratilo body a na půdě konkurenčního Ajaxu podlehlo 0:1. Švédský celek sice v posledním utkání vyhrál, jenže v tuto chvíli to pět kol před koncem vypadá pouze na boj o páté místo, což rozhodně nezaručuje účast v pohárové Evropě i v příštím roce. Svěřenci kouče Steva McClarena budou určitě favoritem, nicméně musí si dává pozor na rychlé protiútoky.

"V ofenzívě mít problém nebudeme, pokud dokážeme držet míč na kopačkách a předvádět svou hru. Musíme dostat soupeře pod tlak, avšak v žádném případě nesmíme zapomenout na obranu. Tímto stylem hry totiž stačí pouze jedna malá chyba a může být po nadějích, dobývat jedenáctičlennou defenzívu by určitě nebyla procházka růžovým sadem. Jsme ve velmi těžké skupině a každé zaváhání může být klíčové," uvědomuje si důležitost situace anglický trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.60 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Levante UD (ESP)11001:03
2.FC Twente (NED)10102:21
 Hannover 96 (GER)10102:21
4.Helsingborgs IF (SWE)10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
Jajinek

Nejen, že hrajeme v takové prdeli jako je Baku, ale ještě hrajeme už v 6...

Reagovat
Y.N.W.A

tak ono to spolu tak nějak souvisí.... ve 21h jejich času, nebo chceš, aby tam hráli o půlnoci? ...spíš koukejte už vyhrát

Reagovat
Jajinek

já vím...právě na to narážím

Reagovat
Rišan

Jajínku, nevím, co tě tak citově váže k Interu, který hodně ustoupil ze slávy. Modli se, aby v té "prdeli" při současné formě uhrál aspoň bod.

Reagovat
Jajinek

nechápu, proč bych se měl modlit. Tento zápas vyhrát nemusíme (i když si myslím, že stejně vyhrajeme). Všichni se soustředí na Madonninu. Do Baku řada hvězd ani neodcetstovala a počítám, že to budeme zase brát jako trénink. Situace, že si koušu nehty celý den, abychom vyhráli kdesi v Baku je hodně úsměvná.

Reagovat
fenixLFC

nechcem byt hnusny alebo co, fakt ma to zaujima-ake hviezdy ste nechali doma??

Reagovat
Jajinek

Milito, Cassano, Zanetti, Samuel, Palacio

Reagovat
Dejwa

Milito, Zanetti, Cassano, Palacio, Samuel..

Reagovat
Jajinek

přemýšlím, jestli je smysl Tvého příspěvku v tom prohozeném pořadí

Reagovat
Dejwa

nene, četl jsem článek a pak přešel do diskuze, takže to bylo ještě bez tvé odpovědi

Reagovat
smazaný uživatel

To je dosť sprostá poznámka na Jajinkov príspevok. Sa mu vlastne čudujem, že ti na to odpísal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
snuff24

ty jsi kokot

Reagovat
olis

Brankári: De Sanctis, Rosati, Crispino( z Primavery).

Obrancovia: Aronica, Cannavaro, Campagnaro, Fernandez, Uvini.

Záložníci: Behrami, Donadel, Dossena, Džemaili, El Kaddouri, Inler, Mesto, Zuniga.

Útočníci: Cavani, Insigne, Pandev, Vargas.

zakladna11tka: Rosati,Aronica,Fernandez,Cannavaro,Mesto, Donadel,Dzemaili,El Kaddouri,Dossena,Insigne,Vargas

tak myslim ze Neapol ma velke sance to vyhrat, hlavne ked EDU bude pokracovat tak ako proti Stokholmu

Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

LE FORMAZIONI UFFICIALI

Neftchi PFK - 30 Stamenkovic; 22 Shukurov, 32 Yunuszade, 5 Mitreski, 16 Bertucci; 15 Ramos, 6 Sadygov; 10 Wobay, 9 Flavinho; 21 Nurahmadov; 11 Canales.

A disposizione: 12 Balayev, 3 Yunisoglu, 4 Guliyev, 8 Abdullayev Elshan, 17 Abdullayev Araz, 19 Seyidov, 28 Medhiyev.

Inter - 1 Handanovic; 6 Silvestre, 19 Cambiasso, 40 Juan Jesus; 42 Jonathan, 14 Guarin, 16 Mudingayi, 20 Obi, 31 Pereira; 7 Coutinho; 88 Livaja.

A disposizione: 12 Castellazzi, 21 Gargano, 23 Ranocchia, 24 Benassi, 44 Bianchetti, 55 Nagatomo, 61 Garritano.

Reagovat
Jajinek

Hodne interesantni sestava. Zajimalo by me jake bude rozestaveni a jestli bide Cuchu hrat stopera. Tesim se na Gabyho a Obiho. Jinak je to hodne behava sestava ale je v ni malo rozvaznosti. Uvidime. Podle me to neni to prave ale hlavni je Madonnina!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Jak přistoupí Neapol k tomuhle zápasu? Kurz je tam hratelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyššie máš pravdepodobnú zostavu.

Reagovat
cristiano.K.

neřikej

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa teda pýtaš takú primitívnu otázku? Však podľa zostavy je snáď jasné ako Neapol k tomuto zápasu pristupuje

Reagovat
smazaný uživatel

S Béčkom...

Reagovat
olis

ale aj tak vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

Lecjaks v základu proti Machačkale!!!

Reagovat
smazaný uživatel

La compo lyonnaise en exclusivité : Vercoutre, Réveillère, B.Koné, Lovren, Monzon, Gonalons, Fofana, Genier, Briand, Ghezzal, Lisandro.

ALLEZ L'OL !

Reagovat
Dejwa

zas ty červený hnusy

Reagovat
smazaný uživatel

Link na Inter (na celú obrazovku+anglicky): http://lsh.lshunter.tv/streams/1/lshtv19.html

Reagovat
smazaný uživatel

COUTINHOOOOOO SAJBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak ako sa na nás bučí v tom zapadákove, tak také bučanie nie je ani na Juventuse

Reagovat
smazaný uživatel

mate nekdo link na Anzi - Bern? prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Najľahší zápas v sezóne, čo sme zatiaľ hrali. Tí neadertálci sú ešte slabší ako som si myslel. A v hľadisku majú nejaké opice, ktoré len bučia

Reagovat
lnterista

Guarin nestrili a nahrava a hned je to lepsi

Reagovat
Jajinek

to bylo snad poprvé v sezóně, kdy po tom jeho nápřahu ten míč neskončil na tribuně...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Jajinek

Pro Baku je tohle zážitek, který jim přeju, nicméně jejich kvalita je pod úroveň této soutěže. My hrajem v podstatě vyloženě tréninkově v sestavě, která by dostala 3ku v Cagliari a přesto není od začátku problém.

I přes lehkost tohoto zápasu se musí říct, že naše venkovní bilance, kdy jsme ještě letos NEDOSTALI gól je nauvěřitelná.

Livaja je hráč, který je neuvěřitelně gólovej na to, že nohou vlastně neumí kopnout do míče natož zakončit...

Reagovat
smazaný uživatel

DAAAAAAAAAAAAAWS

Reagovat
Pospovič

sleduje někdo Hannover ? Je lepší i když dostali redku ?

Reagovat
Rssa

Bude dneska hrát Wisdombauer?

Reagovat
Jajinek

Tak jo dobre trenál...jen mohli rovnou dát hráčům rozlišováky. Škoda toho gólu, který jsem tradičně přivolal, nicméně 6 zápasů venku, 6 výher...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Inter!!!! Atmosféra na zápase bola úplne perfektná. Tí diváci si aj niečo také "malé" ako je EL dokážu vážiť. A presne to je ten správny prístup Takúto atmosféru sme ešte túto sezónu v Calciu žiaľ nezažili. Štadión krásne vypredaný, divákov bolo poriadne počuť od začiatku po úplný koniec zápasu, aj po ňom Za toto majú fakt odo mňa pochvalu Za Inter som hlavne rád, že sa dokázali gólovo presadiť mladíci ako Kut, Obi a Livaja Po celú základnú skupinu môžeme hrať s touto zostavou a postup nás určite neminie Jedine koho sme ešte mohli pošetriť bol Cuchu Akurát, že on hral preto celý zápas, lebo kapitánsku pásku by nemal kto dostať A v nedeľu poraziť AC

INTER!!!

Reagovat
lnterista

je to domaaaaaaaaaa

ted na derby

Reagovat
M11

Reagovat
Pospovič

Lazio gool

Reagovat
olis

Psv Eindhoven(4-3-3): Waterman, Bouma, Marcelo, Van Bommel, Toivonen, Strootman, Lens, Hutchinson, Mertens, Narsingh, Derijck . In panchina: Tyton, Wijnaldum, Locadia, Van Ooijen, Depay, Manolev, Ritzmaier. All.: Advocaat.

NAPOLI (3-4-1-2): Rosati; Fernandez, Cannavaro, Aronica; Mesto, Dzemaili , Donadel, El Kaddouri, Dossena; Insigne, Vargas. In panchina: De Sanctis, Campagnaro, Inler, Berhami, Zuniga, Pandev, Cavani. All.: Mazzarri.

Forza Napoli

Reagovat
fantomas

Omg, Lyon dá čtyři fíky a Lisandro má 0+0? No to mě poser..

Reagovat
JozkokozleJ

Hannover parada. V desiatich otocit zapas, to je

Reagovat
stas87

sledoval som to len chvilami ale zieler dost podrzal teraz mam pustenu borussiu,dost sa konecne trafil aj v EL

Reagovat
JozkokozleJ

Nevidel som, len potesil fakt, resp. sposob vyhry. Hannover, po tom co sa v sezone 09/10 len tak tak zachranil, je rok od roku silnejsi. Dufam, ze zamiesaju kartami v boji o LM.

Reagovat
stas87

na hannoveri je teraz vidiet to co chyba timom v nemecku okrem bvb,bayernu a schalke-zapasovy rytmus streda-nedela-streda,hannover dokaze vyhravat v europe aj v lige,toto zatial neviem gladbach a mozno aj stuttgart,ak sa toto zlepsi tak nemecko bude zasa o kusok viac schopne konkurencie

Reagovat
FuckT

V Eindhovene zatial ocakavany priebeh, Neapol totalne nestiha pekne zohranosti PSV, trener PSV svoj tim pripravil perfektne.

Reagovat
smazaný uživatel

hm Neapol mi posere tiket..

Reagovat
olis

boze ten Rosati

Reagovat
smazaný uživatel

co myslis, vyrovnate?

Reagovat
olis

to netusim, momentalne to tak nevyzera

Reagovat
smazaný uživatel

kurva.. tiket na 23 tisic a jedna chyba..

Reagovat
lnterista

tak to pojisti ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nemohl jsem, protoze jsem to mel na tiketu s neprohrou Plzne..

Reagovat
mastakillah

dnes na to nemáme

Reagovat
FuckT

...ach boze

Reagovat
FuckT

... ach boze

Reagovat
stas87

baroni to bola parada teraz,perfektne kopnute

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
FuckT

Nice one :) tento gol bol sexy.

Reagovat
olis

boze to je hanba

Reagovat
Jajinek

Reagovat
FuckT

ty asi nie si tak uplne zdravy, ze ?

Reagovat
olis

preco zase

Reagovat
FuckT

Preco do konskej pice by mala byt prehra s PSV hambou ? PSV je kvalitny klub s kvalitnym trenerom a kvalitnymi hracmi na cele s veteranom Van Bommelom... Aj v plnej zostave je PSV nebezpecnym superom, s takymto rozhadzanym timom je prehra viac menej ocakavana. Advocaat presne vedel, ako bude hra nezohranych oviec behajucich po ihrisku vyzerat, podla toho sa zariadil a zatial nas jeho tim uplne zasluzene nici na kazdej pozicii.

Reagovat
olis

ved ja pisem hanba na to aku hru predvadzame, to sa odzrakladluje aj v skore

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Tomanatura

Muze mi prosim nekdo popsat, jak jsem mohl tu Neapol vsadit? Vzdyt to musel cekat kazdy a ja debil hledal kdejakou zaminku, abych to mohl vsadit. Od ''oni se na to nevyserou'' pres ''vzdyt maji furt stesti'' po ''maji dobrej kadr''...

Reagovat
FuckT

hh, pritom sa nato Neapol totalne vyjebal, stastie je dneska v Japonsku a kvalitny kader sedi bud na lavicke alebo doma pred TV. What did Lock, Stock tell us about assumption being the mother of all fuckups ? :P

Reagovat
Pospovič

to samé si říkám s Atleticem

Reagovat
smazaný uživatel

mne nevysla neprohra Neapole jako jedina na tiketu za litr s vyhrou 23 tisic..

Reagovat
Tomanatura

oj, to musi bolet.

Reagovat
mastakillah

Dalo se to čekat. PSV v plné a my s náhradníkama. Jen ten rozdíl asi neměl být až takovej

Reagovat
olis

nj asi tak

Reagovat
mastakillah

ale kurz tam byl lákavej, to se musí nechat

Reagovat
Tomanatura

prave

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem od Neapole čekal tisíc let neměněnou sestavu a vidím B

Reagovat
olis

a to som si myslel ze sa s Fernandeza stava dobry obranca

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol z Eindhovenu odíde so slušným nákladom

Reagovat
olis

ten palec hore si si mohol odpustit debilo, ja prajem vsetky talianskym timom v Europe, ale co od teba cakat

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumieš tomu, že niekto ako ty ma uraziť nemôže? A čo to má spoločné s tým, že ty fandíš všetkým talianskym tímom v Európe? Mne to úplne vyhovuje, že tam dostávate riadny klepec gólov

Reagovat
olis

ja som sa ta nesnazil urazit ty sa urazas sam, naco by som to robil aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Za čo? Že Vám nefandím a neprajem v EL? Už teraz sa neviem dočkať, ako Vám niekto iný poriadne naloží

Reagovat
olis

to som nepovedal, to si len zase ty domyslas, lebo sa citis dolezity

Reagovat
mastakillah

Aspoń to Udine, když už nic

Reagovat
Jajinek

Takže to vypadá na výborný italský týden...4 výhry, 1 remíza...a Neapol...

Přitom poměrně těžcí soupeři, ono to půjde, ne že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

a nemecký prepadák, konečne.

Reagovat
Pospovič

stejně to nebude mít žádný vliv

Reagovat
smazaný uživatel

Každý bod sa cení a strata súpera detto. Časom to bude mať vplyv resp musí mať, Calcio sa dostane na pozície ktoré mu patria (minimálne to tretie miesto).

Reagovat
Pospovič

za 14 dní to může být opačná situace. A v čem si to zaslouží Seria A víc jak BL ?

Reagovat
smazaný uživatel

no to môže byť opačná situácia, ale do pár rokov sa calcio dostane pred BL. Tak v prvom rade v kvalite tímov, keď si pozrieš v BL je to akurat Bayern, posledne sezony aj Dortmund, ako tak schalke sem tam leverkusem a werder a ostatné tímy sa len prestriedajú, naproti tomu v SA je to inter, ac, juventus, as roma, lazio, neapol, udinese a niekedy fiorentina.

Reagovat
Pospovič

no ale, že by zrovna italské týmy dělali v Evropě nějaký válec se taky nedá říct. V posledních 5 letech měla BL vždy více bodů než SA a sám bayern by to těžko uhrál. Hlavní rozdíl bych viděl spíše v EL kde na to většina týmů z Itálie háže bobek. Jinak ztrácíte na BL okolo 13 tisíc bodů. Což pochybuju, že stáhnete do 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavný problém je EL kde nato v SA serú to máš pravdu. Tých posledných 5 rokov to sú presne tie roky po calciopoli, načo doplatila SA dovtedy sa BL na nich nechytala ani zdaleka. Preto som si isty že SA sa dostane pred BL. Juventus začína šliapať, inter tiež pevne verím že sa už rozbehne, udinese v europe nerobí hanbu ani neapol až na dnešok a sú tam dalšie tímy s potencialom naproti tomu v BL je len bayern a momentalne Dortmund ktorý ked rozpredá mužstvo tak sa zase bude dávať do kopy.

Reagovat
Pospovič

každopádně to bude zajímavý souboj ale jestli vážně skončíte opět na 3. místě tak to bude jěště dost dlouho trvat

Reagovat
smazaný uživatel

no tak tych 13t bodov je dosť slušný náskok, ale tak raz si dole a ptm zas hore a SA už bola na dne ... najzaújmavejšie budú hlavne vzájomné konfrontacie, na to sa teším. Keď budú hrať tímy tak ako hrá momentálne dortmund tak s tým nemám žiadny problém, práve naopak

Reagovat
smazaný uživatel

konečně trochu štěstí stálo na italské straně

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille s Bartonem jede

Newcastle

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeram ze nerrazzuri ovladli diskusiu aj pri zapase s nejakymi pastiermi a aj bez mojej pritomnosti ked som dnes nemohol zapas sledovat online.

Interisti

INTER

Esteban

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele