Bundesliga - souhrn 31. kola

19.04.2014, 17:31, aktualizováno 20.04.2014, 19:29
Komentáře a souhrny
Braunschweig dlouho držel bezbrankový stav s Bayernem, nakonec však mnichovskému velkoklubu podlehl. Další výhry si zapsaly Dortmund, Freiburg a Brémy. Augsburg se poté rozešel s Herthou nerozhodně. Wolfsburg vyhrál v Hamburku a poskočil na čtvrtou příčku, v neděli se před něj vrátil Leverkusen, Stuttgart porazil Schalke.

VfB Stuttgart - Schalke 04 3:1

20.04.2014 17:30

Góly: 23. Martin Harnik, 54. Cacau, 59. Martin Harnik - 69. Ádám Szalai

Velký kámen ze srdce jistojistě spadl příznivcům VfB, kteří po dlouhé době viděli od svých oblíbenců dobrý výkon, který byl proti Königsblauen navíc korunován životně důležitými třemi body! Švábi nyní mají na sestupové pásmo již čtyřbodový náskok. S04 zůstává na třetí příčce.

Domácí si byli moc dobře vědomi, že potřebují bodovat a hned od první minuty se snažili diktovat tempo hry. Moc zajímavých možností však k vidění nebylo. Prakticky hned z první nebezpečné akce pak udeřilo: Didavi z volného přímého kopu oslovil Harnika, jenž hlavou zavěsil - 1:0! Tento moment pochopitelně Švábům dodal tolik potřebnou čerstvou krev do žil.

Odpovědět sice mohl Goretzka, ale mířil nad branku. Zvýšit vedení mohl po Traorého nabídce Cacau, ovšem trestuhodně neusměrnil mičudu so prostoru ohraničeného třemi tyčemi! Během nastaveného času mohl trestat Huntelaar, avšak také on vymezený prostor nenašel.

Königsblauen byli hned od začátku druhých čtyřiceti pěti minut aktivní, dvakrát to zkoušel Boateng, ovšem ani jednou prostor branky netrefil. Místo toho se však zanedlouho měnilo skóre na opačné straně a postaral se o to Cacau, jenž si počkal na centr Traorého a přes Hooglanda poslal mičudu do sítě - 2:0! Pro Brazilce s německým pasem to byl první zásah od září 2012, kdy se podílel na remíze 2:2 s brémským Werderem. Opět minut později bylo definitivně jasno: Gotoku Sakai na zadní tyči našel Harnika, jenž svým druhým zásahem pohodlně zvýšil na 3:0.

Horníci se však nevzdali a po hodině hry se dočkali zasloužené odměny. Goretzka našel čerstvě příchozího Szalaie (nahradil Obasiho), jenž se neukvapil, a rázem to bylo 3:1. Prakticky vzápětí mohl snížit na rozdíl jediného gólu Boateng, ovšem jeho hlavičku Ulreich bravurně zneškodnil! Do třetice poslal míč do branky opět Szalai, ale jeho trefa nebyla uznána, protože Hoogland už překročil brankovou čáru. Osm minut před koncem ještě neuspěl ve velké šanci Sakai.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 1:4

20.04.2014 15:30

Góly: 26. Marvin Plattenhardt - 16. Emir Spahić, 48. Sebastian Boenisch, 81. Emir Spahić, 90. Roberto Hilbert

Osmá porážka z posledních devíti ligových duelů, přesně taková je aktuální bilance Norimberku, jenž nezvládl domácí utkání s Leverkusenem a tři kola před koncem sezóny tak zůstává předposlední. To Bayer se vrací na čtvrtý flek.

Utkání se rozbíhalo pozvolna, což jen odráželo současnou pohodu obou týmů, herní děj se tak odehrával především ve středu pole. Na otevírací branku se čekalo do šestnácté minuty, kdy se do odraženého míče opřel sváteční střelec Spahić a pohotovou ranou překonal Schäfera - 0:1! O reakci se za několik chvil pokusil Campaña, ovšem z dálky branku přestřelil.

Zanedlouho však přece jen bylo srovnáno. Postaral se o to Plattenhardt, jehož volný přímý kop prošel nepřehledným klubkem hráčů a Leno už poté reagovat nestihl - 1:1. Radost domácích příznivců však nemusela mít dlouhého trvání, avšak Toprak po Castrově standardce hlavičkoval pouze do tyče norimberské svatyně! Utkání nabíralo na intenzitě. Jako další to zkusil Boenisch, ale zpoza vápna branku přestřelil. To samé platilo na opačné straně pro Kiyotakeho. Když už se potom Brandt skvěle proháčkoval vápnem Bayeru, Kießling následně střílel pouze do Schäfera.

Frankové měli skvělý nástup do druhého dějství. Schäfer dlouhým nákopem oslovil Drmiče, ten však tváří v tvář na Lena recept nenašel a hostující brankář si následně poradil i s tvrdým projektilem Kiyotakeho! Nedáš - dostaneš. Toprak záhy po standardce přiťukl mičudu k Boenischovi, jenž z vápna opět poslal farmaceutický tým do vedení - 1:2. Pojistit náskok mohl vzápětí Can, ale dlouho si kulatý nesmysl zpracovával, až přispěchal Stark a nebezpečnou situaci vyřešil.

Bayer byl pochopitelně na koni. To jen potvrdil Son, jehož skákavou ránu Schäfer jen tak tak vytěsnil mimo tři tyče. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale k ohrožení svatyně Leverkusenu se nedostávali. Deset minut před konečným hvizdem navíc po rohu FCN utekl Son, jenž následně předal kulatý nesmysl Spahičovi, který svým druhým gólem rozhodl - 1:3! Bosenský stoper tak ihned navázal na svoji první trefu za Werkself. Poslední slovo si pak vzal ještě střídající Hilbert, jenž pohodlně dopravil odražený míč do sítě a uzavřel skóre na 1:4.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:3

19.04.2014 18:30

Góly: 58. Ivo Iličević - 2. Ivan Perišić, 42. Kevin De Bruyne, 49. Ivica Olić

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali zvítězit na půdě zachraňujícího se Hamburku a opět se přiblížili k vysněné kvalifikaci Ligy mistrů. V tuto chvíli se prozatím dostali na čtvrté místo tabulky se ziskem třiapadesáti bodů a zůstanou na něm minimálně do neděle o dva body před Leverkusenem. Naopak domácí si zkomplikovali souboj o záchranu a tři kola před koncem jsou na šestnácté barážové pozici se sedmadvaceti body.

Zatím tak zůstává jejich jednobodový odstup od sedmnáctého Norimberku a tentýž rozdíl je i od patnáctého Stuttgartu. Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy si do kabin odnášeli dvoubrankové vedení a navýšit ho dokázali ihned po přestávce, HSV se zmohlo pouze na snížení. Nicméně Vlky přeci jen v samém závěru postihla jedna nepříjemná zpráva, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Luiz Gustavo.

Hosté se dočkali vedení již ve 2. minutě z rychlého brejku, kdy po přihrávce Gustava do běhu dokázal Ivan Perišič obhodit vyběhnuvšího Adlera. Po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno po obrovské chybě Rodrígueze. Po centru Diekmeiera hlavičkoval hostující obránce pouze do středu pokutového území a odtud střílel Çalhanoğlu těsně vedle pravé tyče. Po půlhodině hry mohli hosté zvýšit svůj náskok.

Ivica Olič dokázal prodloužit balón hlavou do běhu Kevinu De Bruynemu, kterého ovšem fantastickým zákrokem vychytal Adler. Stejný hráč se dočkal ve 42. minutě. Po přihrávce Oliče se dostal De Bruyne k balónu a přízemní střelou z levé strany dokázal zamířit přesné k bližší tyči, Adler byl tentokráte bezmocný. Definitivně rozhodnuto bylo čtyři minuty po přestávce, kdy byl gól nakonec připsán Oličovi.

Po rohovém kopu prodloužil míč hlavou před branku Naldo a před Adlerem tečoval míč obránce Westermann, který nakonec rozvlnil síť vlastní branky. Díky aktivitě chorvatského útočníka byla branka uznána právě jemu. Hamburk oživil své šance na bodový zisk po necelé hodině hry, když po narážečce Tescheho střílel zhruba z deseti metrů k levé tyči pohotový Ivo Iličevič.

Hosté mohli přidat čtvrtou trefu dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Gustavo z hranice pokutového území trefil pouze tyčku. Stejný hráč se pak v 90. minutě zapsal do historie tohoto utkání černým písmem, když zahrál rukou a sudí mu za tento zbytečný moment udělil bez váhání druhou žlutou kartu a následně červenou. Český záložník Jan Polák (Wolfsburg) odehrál 86 minut a Petr Jiráček (Hamburk) byl na hřišti celý zápas.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - Bayern Mnichov 0:2

19.04.2014 15:30

Góly: 75. Claudio Pizarro, 86. Mario Mandžukić

Dalo to hodně práce, ale nakonec Bayern přece jen zabral a díky trefám ze závěru utkání udolal houževnatě bojující Braunschweig na jeho hřišti 2:0. Generálka na semifinále Ligy mistrů proti Realu tak svěřencům Pepa Guardioly vyšla, domácí se naopak pomalu loučí s bundesligovou příslušností..

Podceňovaný Eintracht předvedl velice slušný výkon a už od úvodních minut způsoboval favoritovi velké problémy - nezvykle často byly přihrávky Bayernu pod tlakem nepřesné a taktika domácích rozbíjet obávané útoky soupeře už v zárodku jim vycházela více než dobře. Teprve po deseti minutách se Bayern dostal pořádně do hry, a hned z toho byla nebezpečná šance - Pizarro prostrčil míč na Ribéryho, který se rozhodl ještě přihrávat lépe postavenému Robbenovi, centr mu však nevyšel. Na druhé straně pálil z nebezpečné vzálenosti mimo Hoschscheidt.

Hosté (pochopitelně) užívali většího procenta držení míče, defenziva Eintrachtu je však držela daleko od Davariho brány. Pouze Robben (23') s Hojbjergem (27') zkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti, oba však mířili příliš vysoko. Na druhé straně se připomněl opět Hochscheidt, jehož střela však zapadla pouze do Raederovy náruče (26').

Nejaktivnějšími muži v mnichovském dresu byli Boateng a Ribéry, většina hostujících útoků tak mířila po levé straně; Robbenovi s Lahmem se u druhé lajny zdaleka tolik nedařilo. Domácí vepředu spoléhali zejména na aktivního Hochscheidta, který způsoboval obráncům Bayernu velké problémy svou rychlostí a driblingem (jak se znovu ukázalo ve 41. minutě).

Dokonce i po změně stran to nevypadalo, že by domácího outsidera měla skolit únava; naopak, i nadále atakovali Guardiolovy borce vysoko na jejich polovině. Utkání brzy ovládla narůstající nervozita a tempo hry trochu upadlo. Za Bayern se ve druhé půli poprvé připomněli Hojbjerg (61') a Boateng (64'), větší šanci však zaznamenal Schweinsteiger, jehož volej mířil těsně mimo (66').

S postupujícím časem se Braunschweig stále více zatahoval a soustředil čistě na obranu; po vysoce aktivní první půli potřeboval trochu šetřit síly. Guardiola zareagoval vysláním čerstvého dua Mandžukić - Müller, o kýženou trefu se však nakonec postaral chilský veterán Pizarro, který převzal míč od Götzeho a bez rozmýšlení jej levačkou napálil pod Davariho břevno (75').

Svěřenci Thorstena Lieberknechta se odmítali smířit s osudem a prostřednictvím Bolandovy rány ještě zkoušeli vyrovnat (83'), to však bylo z jejich strany vše, naopak na druhé straně přišla ještě druhá, potvrzující trefa. Raederův výkop dolétl až hluboko na soupeřovu polovinu, kde jej zpracoval žolík Mandžukić a propálil Davariho podruhé.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hertha BSC 0:0

19.04.2014 15:30

Góly: -

Fanoušci se při sobotním utkání mezi Augsburgem a Herthou branky nedočkali a nemohli se kochat ani nijak pohlednou hrou. Augsburg tak v tabulce zůstává na osmé pozici se čtyřiatřiceti body a tři kola před koncem tak zřejmě definitivně přišel o boj o evropské poháry. Díky bezbrankovému stavu udržel před Herthou pětibodový náskok, která je stále desátá a ještě si to v závěru rozdá o horní polovinu Bundesligy.

Utkání bylo zajímavější především v prvním poločase, ovšem duelu chyběl náboj a oba celky hrály téměř bez emocí. Úvodní šance utkání se zrodila po deseti minutách hry, kdy po přímém volném kopu trefil Wagner hlavou břevno,předtím byl ovšem odpískán ofsajd. Po necelé půl hodině hry se zrodila největší příležitost dosavadního průběhu a skórovat mohli domácí, konkrétně Alexander Esswein.

Po přihrávce do pokutového území se dostal ke střele a mířil technicky na vzdálenější tyč, ovšem minul jí o pár centimetrů. Ihned na to musel na druhé straně poprvé vážněji zasahovat domácí Hitz, který fantastickým reflexivním zákrokem odvrátil jistou branku. Zhruba pět minut před přestávkou zahrozil Augsburg z přímého volného kopu, jenže skákavý pokus orazítkoval jen tyč, gólman Kraft by byl naprosto bezmocný.

Po změně stran se hra ještě více uklidnila a spíše se bojovalo o balón ve středu hřiště, k vidění byly také první žluté karty. Jediná vážnější příležitost se zrodila v polovině druhého dějství a rozhodnout mohl hostující Ciğerci. Ten se uvolnil a vypálil zhruba z třiceti metrů, jeho pokus však letěl těsně nad horní levý růžek. Až do závěrečného hvizdu sice hosté lehce tlačili, jenže k dalšímu vážnějšímu ohrožení branky se již nedostali.

V domácím dresu kvůli zranění nemohl nastoupit český záložník Jan Morávek, v dresu Herhy odehrál celé utkání slovenský obránce Peter Pekarik.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 4:2

19.04.2014 15:30

Góly: 51. Admir Mehmedi, 71. Oliver Sorg, 72. Vladimír Darida, 87. Admir Mehmedi - 9. Patrick Herrmann, 89. Håvard Nordtveit

Mönchengladbach utrpěl výraznou ztrátu v boji o Ligu mistrů, naopak Freiburg se může zřejmě definitivně radovat ze záchrany! Svěřenci Christiana Streicha dnes doma ve vyrovnaném duelu přehráli nebezpečného soupeře 4:2 a tři zápasy před koncem mají už osmibodový náskok na sestupové příčky.

Skóre přitom otevřel už po devíti minutách hry hostující Patrick Herrmann, Freiburg však zabral po změně stran a čtyřmi trefami dal jasně najevo, kdo se dnes bude radovat z bodů. Dvakrát se prosadil Admir Mehmedi, po jedné brance přidali Vladimír Darida a také Oliver Sorg, jehož střela by mohla kandidovat na nejhezčí gól roku.

Gladbach tak zůstává šestý, jeho ztráta na čtvrtý Leverkusen však může po víkendu narůst už na pět bodů, naopak zezadu na něj stále zle dotírá sedmý Mainz. Dnes týmu Luciena Favreho štěstí příliš nepřálo - Daems zahodil ve druhé půli penaltu, krátce nato byl vyloučen Xhaka, a ničemu už nepomohla ani závěrečná korigující trefa Havarda Nordtveita.

Vše začalo pro Hříbata naprosto ideálně - v 9. minutě našel Arango skvěle nabíhajícího Herrmanna a poslal mu přesný centr, který hostující útočník suverénně uklidil z 12 metrů do sítě. Reakcí Freiburgu byl větší tlak v ofenzivě a obecně intenzivnější hra, která však postrádala preciznost a především kreativitu, tolik potřebnou k rozbití soustředěného obranného bloku soupeře.

Naopak Gladbach mohl přidat i druhou branku, to by však Raffael musel lépe naložit se svojí šancí ze 33. minuty. Narazil si sice s Krusem a dokonce i obešel gólmana Olivera Baumanna, poté mu však cestu zatarasili domácí obránci. Streich měl o přestávce svým borcům hodně co domlouvat, a zdá se, že si to vzali k srdci - prakticky okamžitě otestoval ter Stegenovy reflexy nepříjemnou střelou Jonathan Schmid, a vyrovnání přišlo pouhých šest minut po změně stran. Schmid se tentokrát proměnil v asistenta a nahrál Mehmedimu, jehož střela přelétla nad zkoprnělým ter Stegenem.

Klíčový moment zápasu dost možná přišel v 63. minutě - Raffael šel ve vápně k zemi po faulu Christiana Güntera, Filip Daems však z pokutového puntíku nepořídil. O pouhých šest minut později se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště Xhaka, a finální hřebíček do rakve Hříbat zatloukl po dalších několika desítkách vteřin Oliver Sorg, jehož neuvěřitelná rána z dobrých 35 metrů zapadla přímo do ter Stegenova vinglu.

Definitivní pojistku přidali rozjetí domácí hned minutu nato - Felix Klaus po rychlém protiútoku nahrál do středu hřiště na Daridu, který protlačil míč potřetí za záda německého mládežnického reprezentanta. Závěrečné dvě trefy tak už měly vyloženě kosmetický účinek - nejprve v 87. minutě obkroužil nešťastného ter Stegena Mehmedi a i přes zoufalý Jantschkeho pokus o blok přidal čtvrtou domácí trefu, poté o dvě minuty později upravil na finálních 4:2 Nordtveit.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 4:2

19.04.2014 15:30

Góly: 6. Miloš Jojić, 18. Robert Lewandowski, 57. Łukasz Piszczek, 79. Marco Reus (pen.) - 14. Shinji Okazaki, 54. Shinji Okazaki

Výtečnou formu posledních týdnů opět potvrdila Borussia Dortmund, která proti FSV hned dvakrát přišla o vedení, přesto pokaždé zvládla odpovědět a nakonec si zapisuje další zasloužené tři body. To Mainz tak jako tak prozatím postupuje do pohárové Evropy.

Borussia od prvotního hvizdu rozjela svoji tradiční hru s velkým množstvím krátkých přihrávek, díky čemuž se probíjela přes soupeřovu obrannou hráz. Hned z první vážnější akce potom udeřilo: Reusův centr od rohového praporku se odrazil k Jojičovi, který za pomoci teči poslal míč do sítě - 1:0. Zvýšit mohl o chvíli později Mchitarjan, ovšem vymezený prostor nenašel.

To už však na opačném konci hřiště neplatilo pro Okazakiho, jenž se nerozpakoval a zpoza vápna natáhl, přičemž jeho pokus tečoval Hummels mimo dosah Langeraka (nahradil zraněného Weidenfellera) - 1:1! Vzápětí však Moritz ve středu pole uklouzl, Sahin okamžitě nastartoval Machitarjana, jenž servíroval mičudu Lewandowskimu, a bylo to 2:1. Hrálo se opravdu ve vysokém tempu. Další možnost měl opět polský kanonýr, ale Karius další balón za svá záda nepustil. Reus pro změnu minul tři tyče. Všichni přítomní se tak nemohli dočkat druhé půle.

S naprosto otevřeným hledím z obou stran se plynule přešlo do druhých čtyřiceti pěti minut. Zvýšit vedení BVB mohl Reus, ale sám před Kariusem neuspěl! Další možnost nedokázal využít Lewandowski. A co asi tak mohlo logicky následovat? Sahin trestuhodně špatnou zpětnou přihrávkou k Langerakovi doslova naservíroval míč Okazakimu, jenž už měl poté snadnou práci - 2:2. Záhy však Reus ze standardky posadil bochánek na hlavu Piszczeka, který znovu dostal Borussen do výhody - 3:2. Karius ještě musel potom likvidovat dva pokusy Lewandowskiho.

Když už se Hummels pomalu radoval, zakročil na brankové čáře Okazaki, stížnosti dortmundských hráčů na nedovolené hraní rukou posléze byly zbytečné. Čtvrthodiny před konečným hvizdem byl poměr střel 21:7 ve prospěch BVB, přesto Mainz stále držel naději na body.

Ovšem to neplatilo dlouho: Reus vyslal ke zteči Lewandowskiho, jehož ránu zastavil Bungert rukou, načež tentokrát už musel rozhodčí Schmidt chtě nechtě pískat penaltu! K té se postavil asistent z předchozí akce a bez mrknutí oka zavěsil, čímž jen symbolicky korunoval skvělý výkon, který během posledních týdnů předvádí opakovaně - 4:2! Závěr utkání už tolik zajímavých akcí nepřinesl, ovšem střídající Aubameyang přesto nevyužil hned dvě nadějné příležitosti.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 3:1

19.04.2014 15:30

Góly: 18. Philipp Bargfrede, 78. Santiago García, 90+2. Nils Petersen - 3. Kevin Volland

Už tradičně atraktivní duel mezi Brémami a Hoffenheimem nakonec skončil lépe pro domácí Werder, který díky odvážnému výkonu i troše štěstí udolal svého soupeře 3:1 a de facto si tak zajistil záchranu.

Podzimní střetnutí těchto týmů vyústilo v divokou remízu 4:4, a i dnes bylo od začátku jasné, že tady se na obranu příliš hledět nebude. TSG to koneckonců ani neumí, pustilo se proto od začátku do ofenzivy a už ve 3. minutě šlo do vedení, když Firmino našel přesným pasem Vollanda, který nikým nehlídán obešel domácího gólmana a zakončil. Opět se tak ukázala letošní velká slabost Werderu - žádný jiný tým neinkasoval v prvních 15 minutách v Bundeslize častěji.

Obdržená branka Duttovy svěřence rozhodila natolik, že se v následujících minutách sbírali jen stěží, prohrávali souboje a nechali Hoffenheim i nadále útočit. Firmino však svoji šanci na zdvojnásobení vedení zahodil, a stejně rychle jako se TSG dostalo do vedení, o něj zase přišlo - v 18. minutě se do míče na pětadvaceti metrech opřel Bargfrede a parádním volejem vyrovnal na 1:1.

Od té doby měly Brémy optickou převahu a vypadali aktivnější, Hoffenheim však zase působil technicky vyspělejším dojmem a i nadále způsoboval domácím velké nepříjemnosti. Zejména jejich přechod do útoku byl ukázkový, jasné šance však nepřicházely - místo toho byli hostující Rudy s Elyounoussim oceněni kontroverzními žlutými kartami.

Vyrovnaný herní obraz převládal i po změně stran. Ani tehdy se nic nezměnilo, tedy Hoffenheim vládl po technické stránce, Werder hrál bojovněji a odhodlaněji. V 57. minutě dostal domácí Eljero Elia dobrou šanci zvýšit vedení na 2:1, jenže neuspěl, stejně jako na druhé straně střídající Hamad - ten se o pět minut později dokonce ocitl tváří v tvář brankáři Wolfovi, nepochopitelně však selhal.

Právě tato Hamadova příležitost však odstartovala hoffenheimský tlak, z něhož se Brémy dlouho nedokázaly vymanit - hosté zahazovali šanci za šancí, spektakulárně se to povedlo zejména opět Hamadovi, jehož pokus po skvělém Firminově pasu narazil na brankové čáře na hlavu Garcíi. Vypadalo to, že druhá branka TSG je pouze otázkou času, a Werderu nezbylo než se spolehnout na protiútoky.

To se však nakonec ukázalo jako nejlepší možná taktika - po Huntově rohu vystoupal nejvýše Santiago García a dvanáct minut před koncem propálil vše, co mu stálo v cestě. S těsným vedením v kapse už Werder na ofenzivu rezignoval úplně, přesto však dokázal ještě v nastavení jednu trefu přidat - střídající Petersen přesně zakončil Di Santův protiútok. Hoffenheim může hořce litovat toho, že mezi druhou a třetí brankou Brém nedokázal jindy spolehlivý Salihović proměnit penaltu, nařízenou za Garcíův faul na Modesteho..

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 2:3

17.04.2014 20:30

Góly: 13. Martin Lanig, 68. Alexander Meier - 2. Leon Andreasen, 20. Lars Stindl, 29. Didier Ya Konan

Nesmírně důležité tři body si dokázal na frankfurtské půdě vybojovat Hannover, který se po vyhrané přestřelce dotahuje na svého protivníka a před třemi závěrečnými zápasy má na sestupové pozice osmibodový náskok.

Lepší start do utkání si snad ani hostující družina přát nemohla: Pander poslal do šestnáctky centr, který si jako první našel Andreasen a z jedenácti metrů otevřel skóre - 0:1! Radost však 96kám dlouho nevydržela. Zieler s Madlungem nedokázali zastavit Barnettův pas a Lanig už měl následně jednoduchou práci - 1:1. Po úvodní čtvrthodině se tak začínalo "od nuly".

Hra se odvíjela zejména ve středu pole a mnoho zajímavých akcí před oběma brankami k vidění nebylo. Přesto přese všechno Pander ze standardky nacentroval do vápna, kde Stindl předčil Laniga a hlavou upravil na 1:2 pro Hannover! Tento moment dodal hostům na jistotě a to se posléze ukázalo při akci Stindla s Andreasenem, který následně oslovil Ya Konana a rázem to bylo už 1:3. Armin Veh okamžitě reagoval střídáním, kdy Pirmina Schweglera nahradil Alexander Meier. Orlům tato rošáda pomohla, ale Barnetta pálil jen do Marcela. Huszti a Stindl pak neuspěli.

A ve stejném duchu, tedy šancemi H96, začalo i druhých čtyřicet pět minut. Konkrétně to byl Andreasen, kdo natáhl z velké dálky, mičudu ale nasměroval pouze do tyčky Trappovy branky a branková konstrukce záhy podržela hesenské mužstvo i při šanci Husztiho!

Frankfurt se ne a ne dostat do hry. Na Husztiho centr si naskočil Schmiedebach, ale na brankové čáře Orly zachránil obětavý Madlung. Reagovat mohl prakticky vzápětí Lanig, ovšem hlavou branku nenašel. To už však neplatilo po centru Aignera, který sedl přesně do kroku čerstvému Meierovi, a rázem to bylo 2:3! Domácí se snažili za každou cenu srovnat krok, místo toho však mohl po rychlých kontrech definitivně rozhodnout Hannover, ale skóre se neměnilo. Až ve čtvrté nastavené minutě měl obrovskou možnost Stindl, ovšem zblízka na Trappa recept nenašel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov31263284:2081
2.Borussia Dortmund31204771:3464
3.Schalke 0431177757:4158
4.Bayer Leverkusen311731154:3854
5.VfL Wolfsburg311651056:4653
6.Borussia Mönchengladbach311471054:3949
7.1. FSV Mainz 05311451246:4947
8.FC Augsburg311271241:4543
9.TSG Hoffenheim3110101167:6640
10.Hertha BSC311081338:4238
11.Werder Brémy31991337:5936
12.Eintracht Frankfurt31981439:5335
13.SC Freiburg31981439:5435
14.Hannover 96311051641:5735
15.VfB Stuttgart31871648:5931
16.Hamburger SV31761847:6527
17.1. FC Norimberk315111536:6226
18.Eintracht Braunschweig31671828:5425

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Parádní výsledky

Reagovat
Paddy

Freiburg

Reagovat
stas87

bolo by fajn byt v tabulke vyssie ako hertha zachrana je uz jasna,som rad,mrzi ma ale ze som si nevyhral s dolarom flasu vina spät,vychutnal by som si to viacej

Reagovat
smazaný uživatel

K těm "bojům" o záchranu hlavně nemělo ani dojít

Reagovat
stas87

ale ten kader zatial este nema na to byt tam kde je dneska hoffenheim ak budeme treba dalsi rok mat zachranu istu uz v 27. kole tak budem maximalne spokojny

Reagovat
JozkokozleJ

Bez sance. Werder ma Bayern, prave Herthu a Bayer. Aj ked je Hertha na jar hrozna, dnes uz to malo nieco do seba (do 60. min).

Reagovat
stas87

len som sa na chvilku zasnil,bol by som rad ak by sme v poslednom domacom zapase brali tri body,vratili by sme tak prehru za jesen a ja bol spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

ja ti to nabizel

Reagovat
stas87

na zaciatku sezony?skus to najst

Reagovat
smazaný uživatel

nekolikrat jsem ti psal, abychom se vsadili zase, ale tys to pokazdy odmitnul

kazdopadne hledat to nebudu, nemam nejmensi tuseni, kde a kdy to mohlo byt, radsi si budu uzivat snooker

Reagovat
stas87

moja blbost kedy ti dam tu flasu teda?jak sa domluvime?

snooker je nuda,podobne ako sipky ci co to na ES chodi,keby radsej davali castejsie sutaze strongmenov

Reagovat
smazaný uživatel

Oboji je mega zabavny!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to nijak neres, treba az bude nejakej sraz nebo neco podobnyho

Reagovat
stas87

ok,musis ale prist na BL zraz

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz me nekdo pozve a budu mit cas, tak proc ne

Reagovat
fenixLFC

vsetko naopak

Reagovat
jv

Šipky ne.

Reagovat
REPLIKATOR

Souhrnů není nikdy dost

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Zmizely nějaký komentáře z diskuze nebo co se stalo?

Reagovat
db18

No, asi už bylo založený "téma" souhrnu 31. kola a někdo to "založil" podruhý

Reagovat
jv

No jo, vždyť ono už se hrálo ve čtvrtek, moje chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně z toho prostě vychází HSV....

Reagovat
REPLIKATOR

Konečně ti dřeváci spadnou

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipoval Braunschweig, Norimberk a Stuttgart...tak uvidime

Reagovat
db18

OT: Heidenheim se dostal do druhé BL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

stihne este darmstadt odstranit do baraze hentych?

Reagovat
db18

Už to moc nevypadá

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som na RasenBallsport v 2.BL celkom zvedavy. Samozrejme, radsej by som trebars Rostock, ci Duisburg. Ale RB Leipzig bude pre mna atraktivnejsi, nez taky Darmstadt. Ale viem, ze tvoja nevola spociva v inom.

Reagovat
db18

Já se docela zase těším na Thurka Jestli teda zůstane no...

Snad se ale udrží Dynamo, to by pak mohlo být zajímavé "derby"

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral bayern ? pozeram ze hral s poslednym v lige a "iba" 2:0 . Sice hrali vonku a goly padali az v pri konci zapasu .

Reagovat
db18

Psal jsem to pod původní souhrn

Nic moc - hráči hodně kazili, Franck je z formy, k tomu nepřesný přihrávky posílal i Basti, Götze skoro neviditelný

Reagovat
smazaný uživatel

Sorg a Darida taky pěkně.

Reagovat
JozkokozleJ

Sorg trafil nadherne a dobra bola reakcia Streicha, ktory tomu nemohol uverit

Reagovat
db18

Ale teda před tím Sorg taky pěkně zazmatkoval před vlastní brankou

Reagovat
smazaný uživatel

jak bys zhodnotil výkon Daridy?

Reagovat
db18

Já viděl jen sestřih, takže to moc soudit nemůžu V celém sestřihu byl snad akorát u té gólové akce

Reagovat
smazaný uživatel

Whoscored píše, že má gól i asistenci.

Reagovat
JozkokozleJ

Prihraval Sorgovi na tu jeho pumelicu.

Reagovat
Ángel di María 22

Gut.

Reagovat
stas87

nadherne kolo my vyhra,eintracht prehra,pristav uz takmer utopeny chyba este vyhra vfb a aspon bod der clubu toto kolo ako sen

Reagovat
smazaný uživatel

Domace dresy Bayernu 14/15 ... Guardiola fakt robi z Bayernu - Barcelonu

http://4.bp.blogspot.com/-rx5HKejlda0/Up3b8PWIF2I/AAAAAAAAKjM/WHx8hTI3pXM/s700/Bayern+14-15+Home+Kit.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

třeba 15-20 let zpátky taková mívali

Reagovat
smazaný uživatel

mali v 90tych rokoch :)

Reagovat
JozkokozleJ

Tieto dresy som mal ako jedny z prvych spojene s Bayernom a dost sa mi pacili.

http://www.stickerfreak.de/FC%20Bayern%20Seiten/Trikot%20Historie%20FCB.html

Reagovat
smazaný uživatel

to ja mam ty ze sezpny 2001/2002

Reagovat
Bayernista18

To neni oficiální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg!!!

Reagovat
Bayernista18

Pro zasmání dobrý, ale tohle už neni pravda, Arjen má hrozně moc asistencí, jen proti Lauternu dal 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo i v LM ma hodně asistencí.

Reagovat
db18

Koukam až teď - 6 za 8 zápasů

Reagovat
HSV1887

Mainz půjde do Evropy, 7. místo díky účasti Bayernu a BVB ve finále DFB Pokalu zaručuje postup do Evropy.

Reagovat
jv

Pravda, zatím tomu tak je, ale při pohledu na los to rozhodně ještě nemá jistý, protože Augsburg klidně může všechny zbývající zápasy vyhrát.

Reagovat
Godwinson

Emir

Reagovat
Godwinson

Jak se mu tam celkově vede?

Reagovat
smazaný uživatel

VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart dneska školí, BL si zaslouží.

Reagovat
db18

Tak doufám, že Hannover posere zbytek zápasů a půjde aspoň do baráže

Reagovat
stas87

vfb tu baraz musi uhrat der club

Reagovat
stas87

buducu sobotu od 15:30 bayern-werder na jesen taktiez na ES2 zapas tychto superov a vysledok 0:7,s bvb 1:5,v gladbachu 1:4..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele