31. kolo
19.04.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Braunschweig - Bayern Mnichov 0:2

Dalo to hodně práce, ale nakonec Bayern přece jen zabral a díky trefám ze závěru utkání udolal houževnatě bojující Braunschweig na jeho hřišti 2:0. Generálka na semifinále Ligy mistrů proti Realu tak svěřencům Pepa Guardioly vyšla, domácí se naopak pomalu loučí s bundesligovou příslušností..

Podceňovaný Eintracht předvedl velice slušný výkon a už od úvodních minut způsoboval favoritovi velké problémy - nezvykle často byly přihrávky Bayernu pod tlakem nepřesné a taktika domácích rozbíjet obávané útoky soupeře už v zárodku jim vycházela více než dobře. Teprve po deseti minutách se Bayern dostal pořádně do hry, a hned z toho byla nebezpečná šance - Pizarro prostrčil míč na Ribéryho, který se rozhodl ještě přihrávat lépe postavenému Robbenovi, centr mu však nevyšel. Na druhé straně pálil z nebezpečné vzálenosti mimo Hoschscheidt.

Hosté (pochopitelně) užívali většího procenta držení míče, defenziva Eintrachtu je však držela daleko od Davariho brány. Pouze Robben (23') s Hojbjergem (27') zkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti, oba však mířili příliš vysoko. Na druhé straně se připomněl opět Hochscheidt, jehož střela však zapadla pouze do Raederovy náruče (26').

Nejaktivnějšími muži v mnichovském dresu byli Boateng a Ribéry, většina hostujících útoků tak mířila po levé straně; Robbenovi s Lahmem se u druhé lajny zdaleka tolik nedařilo. Domácí vepředu spoléhali zejména na aktivního Hochscheidta, který způsoboval obráncům Bayernu velké problémy svou rychlostí a driblingem (jak se znovu ukázalo ve 41. minutě).

Dokonce i po změně stran to nevypadalo, že by domácího outsidera měla skolit únava; naopak, i nadále atakovali Guardiolovy borce vysoko na jejich polovině. Utkání brzy ovládla narůstající nervozita a tempo hry trochu upadlo. Za Bayern se ve druhé půli poprvé připomněli Hojbjerg (61') a Boateng (64'), větší šanci však zaznamenal Schweinsteiger, jehož volej mířil těsně mimo (66').

S postupujícím časem se Braunschweig stále více zatahoval a soustředil čistě na obranu; po vysoce aktivní první půli potřeboval trochu šetřit síly. Guardiola zareagoval vysláním čerstvého dua Mandžukić - Müller, o kýženou trefu se však nakonec postaral chilský veterán Pizarro, který převzal míč od Götzeho a bez rozmýšlení jej levačkou napálil pod Davariho břevno (75').

Svěřenci Thorstena Lieberknechta se odmítali smířit s osudem a prostřednictvím Bolandovy rány ještě zkoušeli vyrovnat (83'), to však bylo z jejich strany vše, naopak na druhé straně přišla ještě druhá, potvrzující trefa. Raederův výkop dolétl až hluboko na soupeřovu polovinu, kde jej zpracoval žolík Mandžukić a propálil Davariho podruhé.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
bayern987

spíš 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Před zapasem v LM na Realu zapas na Eintrachtu je pro Bayern absolutně nezajímá! Kdo chce vydělat,vsadí jedničku ...ja to dam alespoň za 10000

Reagovat
bayern987

Ty jsi trošku vedle...

Reagovat
arsavin

Po zápase budeš dost naštvanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Suše zabil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht má o co hrát!

Reagovat
smazaný uživatel

nech se překvapit,jinak bayern mam rad ale pochop,že liga pro bayern skončila a historie se neptá...bayernu jde ted už jen DFB a LM. Logicky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim ze tip 1 neni spatna volba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:2 , ale prial by som si aby Braunschwieg vyhral alebo aspon remizoval

Reagovat
smazaný uživatel

BS - M 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pep Guardiola = nejvetsi arogant fotbalu! chapu.. ze se hraje volneji.. zahrat treba 3-3 3-2.. nikdo nic nerekne.. ale oni ani nedavaji goly... to ta jeho debilni nekoukatelna hra.. kdyz jeste bylo "o co hrat".. tak taky v pripade vedeni... nechteli davat dalsi gol

proto je to arogant.. protoze ho zajimaji pouze trofeje.. vysledky.. ale fotbal jako samotnej asbolutne vubec

za tady tuto aroganci by si zaslouzili vyrazeni od realu madrid...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Jste fanoušci Bayernu ne... Tak mlčte me se naše hra líbí vyhrali jsme nad MU ano tak jaky nekoukatelny fotbal? Běžte se zahrabat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele