31. kolo
20.04.2014 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Stuttgart porazil Schalke a oslavuje 700. bundesligovou výhru

Velký kámen ze srdce jistojistě spadl příznivcům VfB, kteří po dlouhé době viděli od svých oblíbenců dobrý výkon, který byl proti Königsblauen navíc korunován životně důležitými třemi body! Švábi nyní mají na sestupové pásmo již čtyřbodový náskok. S04 zůstává na třetí příčce.

Domácí si byli moc dobře vědomi, že potřebují bodovat a hned od první minuty se snažili diktovat tempo hry. Moc zajímavých možností však k vidění nebylo. Prakticky hned z první nebezpečné akce pak udeřilo: Didavi z volného přímého kopu oslovil Harnika, jenž hlavou zavěsil - 1:0! Tento moment pochopitelně Švábům dodal tolik potřebnou čerstvou krev do žil.

Odpovědět sice mohl Goretzka, ale mířil nad branku. Zvýšit vedení mohl po Traorého nabídce Cacau, ovšem trestuhodně neusměrnil mičudu so prostoru ohraničeného třemi tyčemi! Během nastaveného času mohl trestat Huntelaar, avšak také on vymezený prostor nenašel.

Königsblauen byli hned od začátku druhých čtyřiceti pěti minut aktivní, dvakrát to zkoušel Boateng, ovšem ani jednou prostor branky netrefil. Místo toho se však zanedlouho měnilo skóre na opačné straně a postaral se o to Cacau, jenž si počkal na centr Traorého a přes Hooglanda poslal mičudu do sítě - 2:0! Pro Brazilce s německým pasem to byl první zásah od září 2012, kdy se podílel na remíze 2:2 s brémským Werderem. Opět minut později bylo definitivně jasno: Gotoku Sakai na zadní tyči našel Harnika, jenž svým druhým zásahem pohodlně zvýšil na 3:0.

Horníci se však nevzdali a po hodině hry se dočkali zasloužené odměny. Goretzka našel čerstvě příchozího Szalaie (nahradil Obasiho), jenž se neukvapil, a rázem to bylo 3:1. Prakticky vzápětí mohl snížit na rozdíl jediného gólu Boateng, ovšem jeho hlavičku Ulreich bravurně zneškodnil! Do třetice poslal míč do branky opět Szalai, ale jeho trefa nebyla uznána, protože Hoogland už překročil brankovou čáru. Osm minut před koncem ještě neuspěl ve velké šanci Sakai.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 v pohode

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele