31. kolo
19.04.2014 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:3

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali zvítězit na půdě zachraňujícího se Hamburku a opět se přiblížili k vysněné kvalifikaci Ligy mistrů. V tuto chvíli se prozatím dostali na čtvrté místo tabulky se ziskem třiapadesáti bodů a zůstanou na něm minimálně do neděle o dva body před Leverkusenem. Naopak domácí si zkomplikovali souboj o záchranu a tři kola před koncem jsou na šestnácté barážové pozici se sedmadvaceti body.

Zatím tak zůstává jejich jednobodový odstup od sedmnáctého Norimberku a tentýž rozdíl je i od patnáctého Stuttgartu. Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy si do kabin odnášeli dvoubrankové vedení a navýšit ho dokázali ihned po přestávce, HSV se zmohlo pouze na snížení. Nicméně Vlky přeci jen v samém závěru postihla jedna nepříjemná zpráva, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Luiz Gustavo.

Hosté se dočkali vedení již ve 2. minutě z rychlého brejku, kdy po přihrávce Gustava do běhu dokázal Ivan Perišič obhodit vyběhnuvšího Adlera. Po čtvrthodině hry mohlo být vyrovnáno po obrovské chybě Rodrígueze. Po centru Diekmeiera hlavičkoval hostující obránce pouze do středu pokutového území a odtud střílel Çalhanoğlu těsně vedle pravé tyče. Po půlhodině hry mohli hosté zvýšit svůj náskok.

Ivica Olič dokázal prodloužit balón hlavou do běhu Kevinu De Bruynemu, kterého ovšem fantastickým zákrokem vychytal Adler. Stejný hráč se dočkal ve 42. minutě. Po přihrávce Oliče se dostal De Bruyne k balónu a přízemní střelou z levé strany dokázal zamířit přesné k bližší tyči, Adler byl tentokráte bezmocný. Definitivně rozhodnuto bylo čtyři minuty po přestávce, kdy byl gól nakonec připsán Oličovi.

Po rohovém kopu prodloužil míč hlavou před branku Naldo a před Adlerem tečoval míč obránce Westermann, který nakonec rozvlnil síť vlastní branky. Díky aktivitě chorvatského útočníka byla branka uznána právě jemu. Hamburk oživil své šance na bodový zisk po necelé hodině hry, když po narážečce Tescheho střílel zhruba z deseti metrů k levé tyči pohotový Ivo Iličevič.

Hosté mohli přidat čtvrtou trefu dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Gustavo z hranice pokutového území trefil pouze tyčku. Stejný hráč se pak v 90. minutě zapsal do historie tohoto utkání černým písmem, když zahrál rukou a sudí mu za tento zbytečný moment udělil bez váhání druhou žlutou kartu a následně červenou. Český záložník Jan Polák (Wolfsburg) odehrál 86 minut a Petr Jiráček (Hamburk) byl na hřišti celý zápas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele