31. kolo
20.04.2014 15:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Norimberk podlehl Bayeru a komplikuje si šanci na udržení

Osmá porážka z posledních devíti ligových duelů, přesně taková je aktuální bilance Norimberku, jenž nezvládl domácí utkání s Leverkusenem a tři kola před koncem sezóny tak zůstává předposlední. To Bayer se vrací na čtvrtý flek.

Utkání se rozbíhalo pozvolna, což jen odráželo současnou pohodu obou týmů, herní děj se tak odehrával především ve středu pole. Na otevírací branku se čekalo do šestnácté minuty, kdy se do odraženého míče opřel sváteční střelec Spahić a pohotovou ranou překonal Schäfera - 0:1! O reakci se za několik chvil pokusil Campaña, ovšem z dálky branku přestřelil.

Zanedlouho však přece jen bylo srovnáno. Postaral se o to Plattenhardt, jehož volný přímý kop prošel nepřehledným klubkem hráčů a Leno už poté reagovat nestihl - 1:1. Radost domácích příznivců však nemusela mít dlouhého trvání, avšak Toprak po Castrově standardce hlavičkoval pouze do tyče norimberské svatyně! Utkání nabíralo na intenzitě. Jako další to zkusil Boenisch, ale zpoza vápna branku přestřelil. To samé platilo na opačné straně pro Kiyotakeho. Když už se potom Brandt skvěle proháčkoval vápnem Bayeru, Kießling následně střílel pouze do Schäfera.

Frankové měli skvělý nástup do druhého dějství. Schäfer dlouhým nákopem oslovil Drmiče, ten však tváří v tvář na Lena recept nenašel a hostující brankář si následně poradil i s tvrdým projektilem Kiyotakeho! Nedáš - dostaneš. Toprak záhy po standardce přiťukl mičudu k Boenischovi, jenž z vápna opět poslal farmaceutický tým do vedení - 1:2. Pojistit náskok mohl vzápětí Can, ale dlouho si kulatý nesmysl zpracovával, až přispěchal Stark a nebezpečnou situaci vyřešil.

Bayer byl pochopitelně na koni. To jen potvrdil Son, jehož skákavou ránu Schäfer jen tak tak vytěsnil mimo tři tyče. Domácí se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale k ohrožení svatyně Leverkusenu se nedostávali. Deset minut před konečným hvizdem navíc po rohu FCN utekl Son, jenž následně předal kulatý nesmysl Spahičovi, který svým druhým gólem rozhodl - 1:3! Bosenský stoper tak ihned navázal na svoji první trefu za Werkself. Poslední slovo si pak vzal ještě střídající Hilbert, jenž pohodlně dopravil odražený míč do sítě a uzavřel skóre na 1:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Drmič 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete co sa stalo, že Norimberk mal iba jedno striedanie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele