31. kolo
19.04.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Hertha BSC 0:0

Fanoušci se při sobotním utkání mezi Augsburgem a Herthou branky nedočkali a nemohli se kochat ani nijak pohlednou hrou. Augsburg tak v tabulce zůstává na osmé pozici se čtyřiatřiceti body a tři kola před koncem tak zřejmě definitivně přišel o boj o evropské poháry. Díky bezbrankovému stavu udržel před Herthou pětibodový náskok, která je stále desátá a ještě si to v závěru rozdá o horní polovinu Bundesligy.

Utkání bylo zajímavější především v prvním poločase, ovšem duelu chyběl náboj a oba celky hrály téměř bez emocí. Úvodní šance utkání se zrodila po deseti minutách hry, kdy po přímém volném kopu trefil Wagner hlavou břevno,předtím byl ovšem odpískán ofsajd. Po necelé půl hodině hry se zrodila největší příležitost dosavadního průběhu a skórovat mohli domácí, konkrétně Alexander Esswein.

Po přihrávce do pokutového území se dostal ke střele a mířil technicky na vzdálenější tyč, ovšem minul jí o pár centimetrů. Ihned na to musel na druhé straně poprvé vážněji zasahovat domácí Hitz, který fantastickým reflexivním zákrokem odvrátil jistou branku. Zhruba pět minut před přestávkou zahrozil Augsburg z přímého volného kopu, jenže skákavý pokus orazítkoval jen tyč, gólman Kraft by byl naprosto bezmocný.

Po změně stran se hra ještě více uklidnila a spíše se bojovalo o balón ve středu hřiště, k vidění byly také první žluté karty. Jediná vážnější příležitost se zrodila v polovině druhého dějství a rozhodnout mohl hostující Ciğerci. Ten se uvolnil a vypálil zhruba z třiceti metrů, jeho pokus však letěl těsně nad horní levý růžek. Až do závěrečného hvizdu sice hosté lehce tlačili, jenže k dalšímu vážnějšímu ohrožení branky se již nedostali.

V domácím dresu kvůli zranění nemohl nastoupit český záložník Jan Morávek, v dresu Herhy odehrál celé utkání slovenský obránce Peter Pekarik.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HSV1887

Autor chtěl zřejmě napsat s dvaačtyřiceti body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele