Bundesliga - souhrn 30. kola

15.04.2016, 22:24, aktualizováno 17.04.2016, 19:21
Komentáře a souhrny
Bayern si poradil se Schalke a udělal další krok na cestě za titulem, 3:0 vyhrál také Dortmund nad Hamburkem. Sobotní odpoledne v Německu se neslo v duchu urputného zachraňování. Augsburg, Hoffenheim i Werder své domácí zápasy zvládly a vzdalují se sestupovému pásmu, naopak Frankfurt zabředá do ještě hustší kaše...

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 2:3

17.04.2016 17:30

Góly: 8. Jhon Córdoba, 49. Leon Balogun - 64. Marcel Risse, 74. Miloš Jojić, 83. Anthony Modeste

V zápase Mohuče s Kölnem padlo celkem pět gólů. Větší radost z toho ale mají hosté, kteří otočili skóre z 0:2 na 3:2 ze svého pohledu a výhrou se zároveň dostali šest bodů nad nebezpečnou zónu. S jejich udržením to teda čtyři kola před koncem vypadá velmi dobře. Zato die Nullfünfer budou muset o pohárové příčky ještě pořádně zabojovat.

Mnohdy se při takovémto a vyšší počtu vstřelených branek stává, že na tu první se nemusí čekat nijak dlouho. V Coface Areně se o ni postaral Jhon Córdoba už v 9. minutě. Mohly za to nedůraz a pasivita kolínských obránců při rohovém kopu, takže kolumbijský útočník mohl zblízka zaznamenat svou čtvrtou trefu - 1:0.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce to zkoušeli Jairo (mimo tři tyče) a Stefan Bell (do středu brány) na jedné straně, a na té druhé se o slovo přihlásil Dominic Maroh, nicméně jeho pokus z nějakých devíti metrů ztečoval pryč Daniel Brosinski. Další velká šance se konala ve 34. minutě. Risseho centr našel Mergima Mavraje, ale ten pro změnu nenašel prostor za Kariusovými zády. Domácí mohli jít do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem. Jenže to by po rychle rozehrané standardní situace nesměl Yunus Malli zamířit nad.

První pětačtyřicetiminutovka tedy dopadla lépe pro tým Martina Schmidta. A nedlouho po startu té druhé to bylo ještě lepší. Nešlo o nic složitého - Daniel Brosinski prostě z pravé strany rozehrál přímý kop na hranici malého vápna, kde nejvýše ze všechny vyskočil Leon Balogun - 2:0. Jenže hosté to nezabalili, jak ostatně naznačil Miloš Jojić hned poté, co přišel na hřiště za nevýrazného Simona Zollera.

Tehdy se však ještě srbský útočník zastřeloval. V 64. minutě už ale jeho spoluhráč Marcel Risse mířil přesně. Zase to bylo po rohovém kopu - míč propadnul až ke kolínskému rodákovi a ten zpoza šestnáctky pálil přesně k bližší (pravé) tyči - 2:1. Christian Clemens se pak pokoušel dát domácím zase dvougólový náskok, jenže se nezadařilo, a tak přišlo na pořad (pod)večera vyrovnání.

Stefan Bell hodně nepřesvědčivě odhlavičkovával balon z vlastního vápna, takže se dostal k Yannicku Gerhardtovi, který z první vrátil zpět před bránu, protože si všimnul, že si tam nabíhá Miloš Jojić, jenž z této pozice nedal Kariusovi šanci - 2:2. Odpovědět mohl Malli, jenže to by nesměl být takový váhavý střelec.

V 83. minutě si na půli hřiště všimnul Mathias Lehmann rozběhnutého a pouze nedůrazně bráněného Anthonyho Modesteho, a tak mu poslal milimetrově přesný centr, který druhý jmenovaný na hranici šestnáctky z voleje poslal do sítě, přičemž pomohl fakt, že těsně před Kariusem balon skočil - 2:3. Možná si teď říkáte, jestli si ve zbytku zápasu hráči Mohuče vytvořili ještě nějakou velkou šanci, ze které by mohly vyrovnat. Ne, nevytvořili.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:0

17.04.2016 15:30

Góly: 38. Christian Pulisic, 44. Adrián Ramos, 86. Adrián Ramos

Borussia Dortmund se rychle oklepala ze smolného vyřazení z Evropské ligy, kde Liverpool rozhodnul o postupu až díky gólu Dejana Lovrena z nastaveného času druhé půle. V Bundeslize o druhou příčku už jistojistě nepřijde. Zato Hamburk bude mít ještě, co dělat, aby si potřetí za sebou nezahrál baráž.

Tradičně vyprodaný Signal Iduna Park viděl nejprve dvě příležitosti hostujícího celku, o které se ve 14. a 17. minutě postarali Nicolai Müller, resp. Ivo Iličević. Ve 35. minutě musel střídat Lassoga a na jeho místo přišel Sven Schipplock, jenž se záhy po Benderově (kvůli jehož faulu musel Lassoga střídat) chybě hnal na Bürkiho. No, hnal ... spíše jako by jenom vyklusával, díky čemuž mohl všemu nebezpečnému učinit přítrž Mats Hummels.

I proto mohla jít Borussia ve 38. minutě do vedení. Znovu u toho byl Mats Hummels, který přihrál Christianu Pulisicovi a ten se trefil přesně k tyči - 1:0. Americký fotbalista se tak stal čtvrtým nejmladším střelcem v historii Bundesligy. Dříve stihli skórovat pouze Timo Werner, Julian Draxler a Nuri Sahin.

Právě turecký záložník těsně před pauzou nahrával Adriánu Ramosovi, jenž si ve vápně udělal prostor a trefil to bezvadně na vzdálenější tyč - 2:0. Sedm minut uběhlo ze druhého poločasu a HSV si zadělalo na další problém. Ostrzolek tratil balon, takže Ramos přihrál Kagawovi, jehož mimo pokutové území fauloval René Adler a dostal za to červenou kartu. Místo pro Jaroslava Drobného tedy musel uvolnit Gojko Kačar.

Český brankář inkasoval v 86. minutě. Shinji Kagawa po narážečce vystřelil z hranice pokutového území. To ještě díky gólmanovi dopadlo pro Hamburk dobře, nicméně balon se odrazil přímo k číhajícímu Ramosovi, který doklepával do prázdné a pro tenhle duel dokonale nahradil Pierra-Emericka Aubameyanga, který odehrál jen něco málo přes 15 minut - 3:0.

Žlutočerní ztrácejí na Bayern sedm bodů a do konce sezony se ještě utkají s VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, Eintrachtem Frankfurt a 1. FC Köln. Labbadiův tým má nyní jenom tříbodový náskok na barážovou pozici a před sebou čtyři nesnadné soupeře - Werder Brémy, Mohuč, Wolfsburg a Augsburg.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 3:0

16.04.2016 18:30

Góly: 54. Robert Lewandowski, 65. Robert Lewandowski, 73. Arturo Vidal

Páté ligové vítězství v řadě si připisuje Bayern Mnichov a nezadržitelně tak kráčí za dalším mistrovským titulem. Družina Pepa Guardioly (na rozdíl od Dortmund, který se stejným soupeřem před týdnem pouze remizoval) smetla Schalke v Allianz Areně jednoznačně 3:0 a na čele Bundesligy má minimálně do nedělního odpoledne již desetibodový náskok.

Bayern od úvodních minut potvrzoval roli favorita, měl výraznou převahu, co se týká držení míče, a čas od času také více či méně zaměstnal Ralfa Fährmanna. Poprvé to v ochozech zahučelo po nějakých osmdesáti vteřinách hry, když zaváhání Júniora Caicary nepotrestal Douglas Costa a střílel těsně vedle. Jednička Königsblauen se poprvé blýskla ve 29. minutě, kdy si na centr Rafinhy naskočil Robert Lewandowski a Fährmanna konečky prstů vytáhl míč na roh.

Skóre se měnilo až ve druhém poločase. Pokusy Maria Götzeho ani Artura Vidala sice ještě gólem neskončily, v 54. minutě už se ale Robert Lewandowski mohl radovat. Polskému kanonýrovi sklepl balón hlavou zmiňovaný Vidal a Lewandowski z otočky prostřelil Fährmanna. Někdejší útočník Borussie Dortmund se podruhé prosadila deset minut nato, tentokráte zužitkoval Rafinhův centr a hostující brankář se za nechytatelnou hlavičkou jen ohlédl.

V 73. minutě se pak konečně prosadil také Arturo Vidal, když usměrnil balón z malého vápna do odkryté svatyně. Celé akci předcházel individuální průnik střídajícího Francka Ribéryho, který i s notnou dávkou štěstí přešel přes několik obránců a gól pro chilského spoluhráče připravil na stříbrném podnose. Více gólů již nepadlo, vítězství 3:0 si Bayern zasloužil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0

16.04.2016 15:30

Góly: 70. Kevin Kampl, 76. Julian Brandt, 90. Karim Bellarabi

Frankfurt dnes v BayAreně nepodal špatný výkon, vůbec však nezvládl závěrečnou dvacetiminutovku a konec sezóny si výrazně komplikuje, neboť alespoň na barážovou příčku ztrácí již čtyři body. Naopak Leverkusen využívá jarního trápení Herthy a posouvá se před Starou dámu na třetí pozici zaručující automatickou kvalifikaci do skupinové fáze Ligy mistrů.

Ačkoliv všechny góly padly až na sklonku zápasu, zaplněný stadion se nenudil ani předtím. Do první zajímavé příležitosti se dostal Julian Brandt, jenž si naběhl na dlouhý pas za obranu, na jeho prudký centr však Javier Hernández nedosáhl. Stále ještě devatenáctiletý Brandt zaměstnával hostující defenzivu i nadále, ve 40. minutě hlavičkoval po centru Calhanoglua z volného přímého kopu a Lukáš Hradecký musel být ve střehu.

Kouč Eintrachtu Niko Kovač poslal do druhého poločasu místo Marca Stendery Sonnyho Kittela a tento tah se mu mohl záhy náležitě vyplatit, to jen kdyby drobný záložník lépe zužitkoval centru Harise Seferoviće, po němž se ocitl zcela osamocen na hranici penalty, jenomže nezachoval chladnou hlavu a balón vší silou napálil kousek vedle.

Střídání se nakonec nevydařilo Kovačovi, nýbrž Rogeru Schmidtovi, který v 70. minutě vystřídal zraněného Chicharita Kevinem Kamplem a slovinský reprezentant po pár vteřinách pobytu na hřišti otevřel skóre. Odražený míč po přímáku Charlese Aránguize se totiž odrazil přímo ke kopačkám Kampla a ten jej nekompromisně přímo z voleje uklidil do sítě.

Franfkurt pak několikrát zahrozil především po standardních situacích, pozorného Lena ale nepřekonal, navíc ještě sám inkasoval. Brejk do otevřené obrany táhl Karim Bellarabi, obtočil se kolem obránce a před prázdnou brankou připravil snadný úkol pro Juliana Brandta. Na konečných 3:0 následně Bellarabi uzavřel sám, když zužitkoval nádherný dalekonosný pas Aránguize, navedl si míč do středu a přesnou střelou do protipohybu pokořil Hradeckého.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 1:0

16.04.2016 15:30

Góly: 36. Alfred Finnbogason

Augsburg udělal výrazný krok k záchraně, když v přímém souboji o pomyslných šest bodů doma udolal konkurenční Stuttgart těsně 1:0. Jedinou branku zaznamenal ve 36. minutě ve formě hrající Alfred Finnbógason. Oba týmy se tak v tabulce prohodily a nyní je to naopak Stuttgart, kdo se musí reálně obávat o setrvání..

Hostující kouč Jürgen Kramny se rozhodl experimentovat a vůbec poprvé postavil sestavu se dvěma útočníky; kýžený efekt se ale nedostavil. Augsburg byl od začátku soustředěnější a kontroloval hru, přestože v úvodní půlhodině byla jedinou šancí dalekonosná rána Daniela Baiera. Zápas se více otevřel až po vedoucí brance, kterou pro Finnbógasona připravil Caiuby; Islanďan stvrdil svoji formu suverénním zakončením za záda bezmocného Przemyslawa Tytońe.

Stuttgart se po této ráně probral a začal tlačit; ještě v první půli mohl vyrovnávat Daniel Didavi, jeho rána se ale opřela do tyče. Když sudí odpískali konec úvodního dějství, věděli hosté, že je zle - Augsburg ještě nikdy v bundesligové historii neprohrál zápas, ve kterém v poločase vedl.

Také po změně stran byli domácí lepším týmem a osud zápasu drželi pevně v rukou. Skvělý Caiuby se hned dvakrát dostal do velké šance, poprvé ho ale odzbrojil famózním zákrokem Tytoń, podruhé jej akrobaticky na čáře zastoupil Emiliano Insúa. Tytoń prakticky vlastními silami držel naděje VfB na zvrat, ani jeho další parádní zásah proti dvojité šanci Gouweleeuwa však hostům nakonec nepomohl.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 3:2

16.04.2016 15:30

Góly: 32. Claudio Pizarro (pen.), 64. Fin Bartels, 83. Sambou Yatabaré - 36. Josuha Guilavogui, 86. Bas Dost

Naděje Vlků na pohárové umístění stále klesají. Svěřenci Dietera Heckinga po vypadnutí ze čtvrtfinále Ligy mistrů na úkor Realu Madrid potřebovali zabrat v domácí soutěži, místo toho ale na půdě zachraňujících se Brém padli 2:3. Domácí veterán Claudio Pizarro zaznamenal svůj 102. gól v zelených barvách, čímž vytvořil nový klubový rekord..

Chilský útočník otevíral skóre po půlhodině hry z pokutového kopu, a šlo o zasloužené vyústění situace - Werder totiž dnes předvedl mnohem lepší výkon než jeho unavený soupeř, na střely vyhrál 21:8 a hned od prvních minut dokázal držet míč a diktovat tempo hry. Vůbec to nevypadalo jako hra týmu, který bojuje o udržení. Pizarro měl první šanci po Junuzovićově pasu, ale neuspěl. Na druhé straně se do první příležitosti dostal Bas Dost, jeho gólovou radost ale zhatil praporek pomezního.

Domácí nadále dominovali a Fin Bartels trefil tyč; z další šance se však už fanoušci mohli radovat. Vieirinha fauloval ve vápně Junuzoviće a Pizarro nařízenou penaltu suverénně proměnil. Přesto se však do kabin šlo za nerozhodného stavu; Vlci totiž nesložili zbraně a pouhé čtyři minuty po úvodní brance dokázali vyrovnat díky hlavičce Josuhy Guilavoguiho po rohovém kopu.

Zdálo se, že Heckingovo kouzlo přece jen zafunguje - hostující kouč proti Werderu ještě nikdy neprohrál, na podzim z toho byl dokonce debakl 6:0. Dnes si ale domácí důležité body vzít nenechali. V 64. minutě opět vedli - neúnavný Zlatko Junuzović si udělal místo a přesným pasem vyzval Bartelse, který na hraně ofsajdu vypálil nechytatelnou ránu. Diego Benaglio byl bezmocný.

Když potom domácí gólman Felix Wiedwald zkušeně lapil Naldův přímý kop, přišel čas na finální úder. Sedm minut před koncem zápasu si míč vzal opět Junuzović a tentokrát jej předložil Sambou Yatabarému, který už měl jednoduchou práci. Wolfsburg sice dokázal ještě snížit díky hlavičce Dosta, na body to ale nakonec nestačilo. Werder tak po pěti zápasech konečně vyhrál a opustil "červené" příčky, zatímco trápící se Vlci ztrácí na pohárové pozice už šest bodů.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 2:1

16.04.2016 15:30

Góly: 33. Fabian Schär, 85. Mark Uth - 26. Niklas Stark

Hoffenheim pod Julianem Nagelsmannem pokračuje ve zběsilé jízdě za záchranou a připisuje si šesté vítězství z posledních devíti zápasů. Tentokráte výbornou formu celku z Bádenska odnesla ambiciózní Hertha, o níž se ještě nedávno mluvilo jako o již jistém účastníkovi příští sezóny Ligy mistrů. Svěřencům Pále Dárdaie se však v poslední době nedaří a třetí příčku po tomto kole již přepouští Leverkusenu.

Hertha přitom vstoupila do utkání aktivně a hned po třech minutách hry mohla skórovat. Vedad Ibišević, jehož tvář dnes zdobila slušivá maska chránící zlomenou čelist, nasadil jesličky Niklasi Sülemu, proti pozornému Oliveru Baumannovi ovšem neuspěl. Na druhé straně musel dobrý zákrok předvést i Rune Jarstein, když se na něho po parádní průnikové přihrávce řítil sám Mark Uth, který si na norského brankáře nepřišel s dlouho kličkou a následného dorážku pak z brankové čáry vykopl John Brooks.

Do vedení se dostala po půlhodině Hertha. Na centr Pera Skjelbreda si naskočil stoper Niklas Stark a nekompromisně uklidil míč hlavou do pravého horního rohu. Jenomže hosté se z gólu moc dlouho neradovali. Za chvíli totiž využil centru Nadiema Amiriho Fabian Schär a bývalý obránce Basileje srovnal na 1:1. Berlíňané mohli jít do vedení ještě do přestávky, Salomon Kalou ale i za pomoci Süleho teče pouze orazítkoval tyč, později proti němu zase včas z brány vystartoval Oliver Baumann.

Velice při chuti byl dnes Mark Uth a další velkou šanci spálil v 68. minutě, když si pěkně narazil balón se střídajícím Schweglerem, z úhlu však Jarsteina nepřekonal. To se mu povedlo až pět minut před koncem - další povedený roh Amiriho prodloužil Süle na zadní tyč, kde číhal právě zapomenutý Uth a z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - FC Ingolstadt 04 2:0

16.04.2016 15:30

Góly: 50. Konstantin Rausch, 85. Sandro Wagner

V souboji dvou nováčkovských týmů uspěl domácí Darmstadt, což znamená, že šance obou klubů na "přežití" mezi německou klubovou elitou výrazně stoupla. Ingolstadt sice dnes prohrál, záchranu už má ale prakticky jistou - a teď se k němu přidaly i Lilie, které mimochodem neprohrály už šest zápasů v řadě. Obě branky padly ve druhé půli a postarali se o ně Konstantin Rausch (51') a Sandro Wagner (85').

Oba týmy naposledy vyhrály, takže ani jeden z trenérů neudělal v sestavě žádnou změnu. Darmstadt hrál od začátku lépe, a přestože úvodní minuty zápasu nabídly spíše nevzhledný boj, jeho převaha začínala být rychle patrná. V první šanci hlavičkoval těsně vedle Mario Vrančić. Hosté měli prakticky pouze jednu zajímavou situaci, ve které Lukas Hinterseer s velkým štěstím trefil odražený míč. Gólmana Christiana Matheniu ale nepřekonal.

Po změně stran se platonický tlak konečně změnil v góly. A není žádným překvapením, že u toho byl právě Wagner coby suverénně nejlepší hráč darmstadtské sezony. Pracovitý útočník si narazil s Rauschem a druhý jmenovaný elegantně z první uklidil míč k bližší tyči. Teprve za tohoto stavu se hosté herně zvedli a na chvíli zatlačili Lilie do defenzivy; se střelami Maxe Christiansena a Daria Lezcana si však poradil skvělý Mathenia.

Místo vyrovnání tak přišel druhý, finální úder - Wagner, který se přímo podílel na pěti posledních brankách svého týmu, zakončil rychlou akci pohotovou střelou na 2:0. Pro Darmstadt šlo teprve o druhý domácí triumf v sezoně, který přišel přesně v pravou chvíli.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 2:0

15.04.2016 20:30

Góly: 49. Waldemar Anton, 60. Artur Sobiech

24,5 let. Takový byl věkový průměr sestavy Hannoveru, která dnes porazila Gladbach 2:0. Die Roten nasadili nejmladší jedenáctku od 22. dubna 1986. K záchraně jim to sice nejspíš nepomůže, nicméně alespoň mohou mít dobrý pocit..

Situace obou týmů před výkopem byla jasně daná - domácí věděli, že pokud se chtějí zázračně zachránit, musí zvítězit (a pokračovat v tom až do samého konce sezony). Hosté zase hrají o místo v Lize mistrů. Vzhledem k tomu, že Hříbatům šlo o mnohem více, byla první půle z jejich strany spíše zklamáním.

Domácí totiž začali nebývale aktivně a zejména Kenan Karmaan na levém křídle představoval permanentní hrozbu. Hiroshi Kiyotake nicméně po jeho dokonalém pasu v první šanci pálil příliš vysoko. Na druhé straně se následně připomněl Fabian Johnson, byla to ale spíše ojedinělá akce; Hannover měl dnes herně viditelně navrch.

Definitivně se to mohlo ukázat těsně před pauzou, kdy šikovnou střelu mladíka Noaha-Joela Sarenren-Bazeeho chytil gólman Yann Sommer. Hannover se ale přesto zasloužené branky nakonec dočkal. Čtyři minuty po změně stran aktivní Sarenren-Bazee vrátil míč Antonovi, který vypálil; Sommer jeho střelu zkrotit nedokázal.

Rozjetý Hannover se s jedním gólem nespokojil a výsledkem byl ještě intenzivnější tlak, který nakonec vyústil ve druhou branku. Kenan Karaman napálil tyč, míč se ale odrazil k Arturu Sobiechovi, který z dorážky nezaváhal. Gladbach sice v závěru vyvinul tlak (zejména díky střídajícímu Ibrahimu Traorému), Hannover si ale tři body bez problémů pohlídal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30253272:1478
2.Borussia Dortmund30225372:3071
3.Bayer Leverkusen30156947:3351
4.Hertha BSC30147940:3649
5.Borussia Mönchengladbach301431359:4745
6.1. FSV Mainz 05301361142:3945
7.Schalke 04301361141:4345
8.VfL Wolfsburg301091142:4139
9.FC Ingolstadt 04301091127:3339
10.1. FC Köln309101132:3937
11.SV Darmstadt308111134:4435
12.Hamburger SV30971435:4334
13.TSG Hoffenheim308101235:4534
14.FC Augsburg30891338:4833
15.VfB Stuttgart30961546:6033
16.Werder Brémy30871542:6131
17.Eintracht Frankfurt30691529:4927
18.Hannover 9630632126:5421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
cologneFC

Gladbach

Reagovat
Rudnevs

Dobre pre vás. Nie?

Reagovat
smazaný uživatel

96tky sa nebodaj ešte zachránia

Reagovat
Rudnevs

Snáď

Reagovat
smazaný uživatel

letos to tý Hertě musí vyjít. už jenom kvůli tomu, aby si Darida zase zahrál LM a ukázal se

tohle se mi taky hrozně líbí na Bundeslize. co rok se tam vyskytne několik neokoukaných talentovaných trenérů. Pál Dárdai

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já si naopak myslím, že Hertha tu LM nakonec nedá..

Reagovat
db18

Hm, takže do pohárů nejspíš Hertha, Schalke a Mainz... to bude pěkná prezentace BL, to už nejvíc budu věřit nezkušené staré dámě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ja by som v takom prípade najviac veril Schalke... A vôbec by ma neprekvapilo, keby sa do pohárov nakoniec dostal Ingolstadt.

Reagovat
Arne

Gladbach tam půjde taky, leda že by vás Werder v poháru klepnul...

Třetí místo pro Leverkusen je celkem jasný, ale ty týmy za ním, to je bída... Kdyby Schalke + Wolfsburg něco hrály, tak takhle nevyrovnaný Gladbach a Hertha s Mainzem nemůžou mít v boji o čtyřku šanci.

Reagovat
db18

U Wolfsburgu mne to ale zrovna nemrzí... jen to fakt vypadá, že do Evropy kromě Leverkusenu nikdo nechce... (a na 7. flek jsem zapomněl)

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Příští rok bez pohárků.

Reagovat
smazaný uživatel

Len sa nestrachujte, ukopete EL čo je vzhľadom k vášmu vstupu do sezóny úspech za to my sa ešte strachujeme o zostup

Reagovat
Rudnevs

Hehe, aj ja sa strachujem o zostup HSV.

Reagovat
Rudnevs

EL ukopete, možno aj LM v tej tragickej konkurencií.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tabuľka po 34. kole bude vyzerať takto:

1. FC Bayern

2. Borussia Dortmund

3. Hertha BSC

4. Schalke 04

5. Borussia MˇGladbach

6. Mainz 05

7. Bayer Leverkusen

8. Ingolstadt

9. Wfl Wolfsburg

10. Hamburger SV

11. 1. FC Koln

12. Vfb Stuttgart

13. TSG Hoffenheim

14. Darmstadt 98

15. Werder Bremen

16. Augsburg (a vypadnutie s Der Clubom alebo Lipskom v baráži)

17. Eintracht Frankfurt

18. Hannover 96

_____________________________________________________________________

1. SC Freiburg

2. Nurnberg

3. Leipzig

4. St. Pauli

5. Vfl Bochum

6. Heidenheim

Reagovat
Rudnevs

Hamburgu tak veríš? Kiež by Augsburg spadol ale to sa nestane... St. Pauli by mohli ešte zabojovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Verím, Brunova ekipa má síce zlú jar ale zajtra si v podstate záchranu zaistí, ako si to tu aj ti písal - Rothosen vedia na BVB

Reagovat
Rudnevs

No neviem... BVB sú doma, ale čo už...uvidíme

Reagovat
johnn

Leverkusen bude 3.a Mainz 4.Schalke 5.Gladbach 6.

Reagovat
OnderCZ

Mainz je mi sice hodně sympatický, ale 4. místo doufám ani náhodou. Už samotná EL pokud se to podaří pro ně bude tak akorát, spíš možná nadplán.

Reagovat
Rudnevs

Keď si pomyslím, že všetci tipovali Mainz na zostup.

Reagovat
Rudnevs

Môj tip:

1. FC Bayern

2. BVB Dortmund

3. FC Schalke

4. Bayer 04 Leverkusen

5. Hertha BSC

6. VFL Borussia Moenchengladbach

7. FSV Mainz 05

8. Ingolstadt 04

9. Vfl Wolfsburg

10. 1. FC Koln

11. TSG 1899 Hoffenheim

12. Hamburger SV

13. VfB Stuttgart

14. SV Werder Bremen

15. FC Augsburg

16. SV Darmstadt 98

17. Eintracht Frankfurt

18. Hannover 96

------------------------------

1. SC Freiburg

2. RB Leipzig

3. FC Nurnberg

4. FC St. Pauli

5. Vfl Bochum

Reagovat
smazaný uživatel

Máme veľmi podobné tipy boj o titul je bohužial rozhodnutý, dramatizácia by mohla prísť jedine v prípade, že Bayern padne zo Schalke a Borussia porazí prístav a Mainzu veľmi prajem Európu, hraju v tejto sezóne pekný futbal, akurát v prípade postupu do EL budú ďalšiu sezónu asi bojovať o záchranu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasná Bundesliga. Takmer beznádejne posledný Hannover zotrie doma tím bojujúci o LM. Zápas som nevidel, ale našiel som si nejaké zostrihy a Hannover vyzeral o dosť lepšie...v podstate v zostrihu nie je žiadna šanca Gladbachu, aj s review som vyčítal, že mal len nejaké náznaky, neskutočné.

Reagovat
smazaný uživatel

To je BL - každý vie poraziť každého, pre mňa najlepšia liga na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vždy beriem komplexne ako nemecký futbal pre mňa najlepší, pretože mám veľmi rád aj 2.BL a 3.ligu.

Ale pri Hannoveri sa mi moc páči ako prišiel tréner z U19 k Ačku a vytiahol 2 mladíkov do základu a obaja mu dosť výrazne prispeli k víťazstvu proti tímu bojujúcemu o LM. Len aby nebolo neskoro už no, musia všetky zápasy vyhrať a ani to im nemusí stačiť.

Reagovat
Rudnevs

Schaafa mali odvolať oveľa skôr... no uvidíme, aj minulý rok to bolo takto na poslednú chvílu

Reagovat
smazaný uživatel

jasně no, to se nikde jinde stát nemůže

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že sa dalo čakať. Už proti Herthe boli fantastický.

Reagovat
Pipo123

No jo, ale ten Gladbach je vonku úplne v prdeli, tá hra je otrasná a nedalo sa na to pozerať, takže tá výhra Hannoveru ani moc neprekvapila. Gladbach má dve tváre, tú domácu kde hraje super a vonku kde hraje katastrofálne, inak sa to nazvať nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým súhlasím, Gladbach má vonku dosť problémy hlavne herne. Dnes som si pozrel širší zostrih na nemeckej TV a nakoniec tam nejaké šance mali, ale skôr také pološance. Každopádne keď si pozrieť, že Hoffe porazil Herthu, Brémy vyhrali s Wolfsburgom...tak to tiež hovorí za slušnú vyrovnanosť tímov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inak dneska musíme znovu eurosportu pogratulovať vo veci: výber zápasov v sobotu od 15. 30. Radšej by som pozeral Hoffe s Herthou alebo Brémy : Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Eintracht tam mal slušné šance na 0:1, nečakal som od nich, že si tam toho toľko vytvoria. Nakoniec výsledok vyzerá moc jednoznačne. Kampl prvý dotyk v zápase a životný volej a potom sa rozbehol Bellarabi a postaral sa o 2 góly.

Reagovat
Rudnevs

Daum túto situáciu Eintrachtu prirovnáva ku Eintrachtu v dobe, keď ich trénoval on ( 2011 ).

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko krát inak Frankfurt zostúpil? Neviem presne.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rudnevs

V sezónach 2011/12 a 2012/13 boli moc sympatický...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, Hertha už tu LM asi neudělá.

Ale aspoň se Kadeřábek zachrání.

Reagovat
vrabejka

Super odpadl nám další soupeř z boje o LM díky Hoffenheim

Snad to 3:místo nám už nikdo nevezme :)

Reagovat
Arne

Můžu tě poprosit o jednu laskavost?

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
stas87

Sambou MOTM. Skvely vykon,skoda len,ze Skripnik uprednostnoval dlho Öztunaliho.Ten sa vrati do Bayeru a ani tam hravat nebude.Vyhra zasluzena,ziadne drama nemuselo byt,ak by sme skorej premenili sance.Musime porazit Frankfurt,s vykonom ako dnes to pojde.Galvez dnes prekvapivo bez chyb,zahral konecne dobre.A Viktorovi musim dat za stiahnutie Santiho,uz mal zltu a verim ze by nebolo daleko k druhej,Janek to za neho zvladol dobre.

Reagovat
andrew96

Hertha už pochopila, že má ztrácet. Ale Leicester furt nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Chvalabohu, Leicester snáď vyhrá titul.

Reagovat
smazaný uživatel

No Leicester nie a nie prehrať len vyhráva, Tottenham aj s času na čas remizuje

Reagovat
Rudnevs

No však to je super. Leicester je skvelý tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Len škoda, že asi tím na jednu sezónu...

Reagovat
Rudnevs

Lepšie vyhrať jednu sezónu, ako byť furt druhý. Nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je proste sezóna, kde všetko vyhrajú a všetko im tam padne, hlavne Vardymu. Budúca bude skôr taká, že to bude inak a namiesto X víťazstiev 1:0 budú remízy....môj názor

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím...

Reagovat
Arne

Remízový zápas, toho jednoho bodu je škoda, třeba by se nakonec hodil... Po těch posledních utkáních jsme konečně i něco hráli, ale tentokrát ta druhá půle nevyšla úplně ideálně. Pála nechápu, proč tam Haraguchiho nechá skoro celý zápas, když on byl dneska darebný a přitom tam má nějaký varianty na lavičce, a sundá Vláďu.

Winkmann na pár facek, co předváděl, po dlouhý době mě nějaký rozhodčí v Německu totálně točil skoro stejně jako Stark.

Ve středu to bude chtít každopádně přidat, pokud chceme ten náš sen dotáhnout, s tímhle by nám BVB dalo minimálně trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som pozeral asi najširší zostrih aký Nemecko ponúka (na Sport1) a Haraguchiho som fakt vôbec nezaregistroval

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt to už asi má po dnešku spočítané. Snažili sa hrať ofenzívne, dať gól, ale ten parádne trafený volej Kevina ich paralyzoval a museli to ešte viac otvoriť, čo bola voda na Bellarabiho mlyn.

Dnešný zápas ma veľmi potešil, bolo tam hneď niekoľko pozitív. Aranguiz po prvý krát v základe a hral veľmi dobre, dokonca si pripísal asistenciu na tretí gól. Kampl návrat po zranení a hneď krásny víťazný gól. Bellarabi s Brandtom pokračujú v parádnej forme z posledných zápasov, hlavne Karim sa pred Eurom chytil a snáď ho nominácia neminie. Obrana funguje skvele, už piaty zápas po sebe s nulou vzadu, piata výhra po sebe a už takmer istá minimálne baráž LM, takže maximálna spokojnosť, len tak ďalej...

Reagovat
smazaný uživatel

Reálne, Eintracht má šancu jedine zabojovať ešte o baráž a pri ich súčastnej forme bude aj to komplikované + baráž nie je istá záchrana, v prípade zloženia Frankfurt - Nurnberg by som skôr veril Der Clubu

Reagovat
Rudnevs

Snáď sa do baráže dostane St. Pauli a nie Club.

Reagovat
smazaný uživatel

Túto sezónu to už zrejme nevyjde pre St.Pauli...

Reagovat
Rudnevs

To je škofa ( hoci väčšina eurofotbalu St. Pauli moc nemusí )

Reagovat
db18

...stokrát lepší než RB

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Garics zasa iba na lavičke...

Reagovat
stas87

Prvy gol nemal platit,Wagner bol v ofsajde ked mu prihral Rausch. To je ale jedno,vyhrali a asi sa zachrani.Skoda,ze ked vyhrame,vyhraju vsetci na tom spodku.Ked porazime Frankfurt,mame baraz istu.

Reagovat
Rudnevs

Škoda, že ten Garics nehrá... ale nechám toho už tak, pre mňa už je Garics niečo ako Rudnevs a Ivanschitz...

Wagner vraj chce VfB, ale ten tam nezapadne ešte viac ako Kijotake. Práve on ťaží z toho "zákerného" štýlu Darmstadtu, inde hral hovno.

Som moc rád, že konečne dal góla aj niekto iný ako Wagner a Sulu.

Vy sa určite zachránite, veď sa vrátil Pizarro, to je niečo ako keby sa Frankfurtu vrátil Meier. Ale pravda, časom potrebujete získať niekoho mladšieho a nebyť na ňom závislí.

Reagovat
stas87

Mame Ujaha a Johannssona,aj Lorenzen este nepovedal posledne slovo. Dneska sme dali prekvapivo tri goly,mohlo ich byt kludne aj pät. Ja som rad hlavne za Yatabareho,ukazal ze zvlada branit,pomahal prikladne Gebremu a vyhraval subojov,navyse mu lopta neprekaza.Taky vykon Öztunali v nasom drese v tejto sezone nepodal(mozno v Pokali,ten som nesledoval kazdy zapas).

Darmstadt si zachranu zasluzi,hraju kazdy zapas na 120%,bojuju aj napriek chybajucej kvalite,skratka uz len za ten pristup si to zasluzi.Taky Frankfurt ma v kadri daleko lepsich hracov ale je mu to k nicomu,kedze nemaju to co ma Schusterov tim.Obrovske minus maju za tie svoje veci,nebudem to tu zasa rozpisovat.Buducu sezonu budu este väcsim kandidatom ako tento rok,to iste plati a pre FCI.Neratam s tym,ze by RB hralo zachranu,snad aj ten Freiburg bude lepsi a nezamota sa do toho.

Reagovat
Rudnevs

Iste, iste... Lorenzen je primladý ešte ale a Johannsson je zranený. Takže momentálne ste závislí na Pizarrovi, keďže Ujah je sám polovičný. Ale ono sa to časom zmení. Mohli by ste získať nejakého mladíka zo Schalke, napríklad Avdijaja... hoci viem - penazí máte málo, takže budete radi za to, že vôbec nahradíte prípadné odchody.

Presne si vystihol, čo sa týka Darmstadtu... Hoci sa na to nedá kukať, ale je to moc zaujímavé... Navyše majú fajn posily, rovnako ako Ingolstadt... Uznávam, ale že Freiburg aj RB nebudú kandidáti na zostup.

Reagovat
smazaný uživatel

Žiaľ, Leipzig sa zachráni. Dúfam, že sa do toho nenamočí Freiburg a Der Club (snáď postúpi aj cez baráž je cesta )

Čo sa týka Darmstadtu, presne, tá snaha a bojovnosť je veľká - musia tak hrať, nemajú kvalitu (a napr. Sulu, Rajkovič, Garics a pod. sú v pohode hráči ) jedine Wagner ťaží s toho štýlu, zákerný hráč a na iný klub nemá

Reagovat
Rudnevs

Der Club snáď nepostúpi. Čo sa týka Darmstadtu, tak máš pravdu, už som to tu raz hovoril. Ale stas vravel, že Rajkovič je hovado ( a vraj bol aj v HSV ). Garics je skvelý hráč a ja ho mám moc rád ( Jungwirth nie je zlý, ale radšej nech hrá Garics )...

Der Club snáď nepostúpi... radšej Darmstadt nech ostane, ale trebárs taký Augsburg...

Reagovat
stas87

Rajkovic bol nervak uz v pristave,zakerny hrac to je. Preto mi dost dobre sedi do Darmstadtu.O to viac ma prekvapuje,ze taky Sulu hra fer a neznizuje sa k picovinam a simulaciam.Svetla vynimka.

Reagovat
Rudnevs

Heller, Wagner, Rajkovič... kto ďalej?

Reagovat
stas87

Caldirola,Niemeyer,Rosenthal..to je dost hracov,nemyslis?

Reagovat
Rudnevs

Len som chcel, že kto všetko... Rosenthal? Toho som tam nečakal...

Reagovat
smazaný uživatel

Rosehntal? Mne ani nepríde Wagner je suverénne najhorší... inde by sa ťažko presadil

Reagovat
Rudnevs

Však to, vraj za neho chce dať VfB 10 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka prvoligistov, bol by som rád, keby boli až na max. dva prípady všetky tími viacmenej tradičné (kluby s neakou históriou). To znamená, keby BL hrali také celky ako Kaiserslautern, Dusseldorf, Nurnberg, Bochum, Hannover, St. Pauli, Dresden ci Koln (ktory v nedavnej minulosti niekoľko krát zostúpil) miesto takých ako je Augsburg, Ingolstadt, Hoffenheim (ktorý som si obľúbil v sezóne 13/14, kedy hrali atraktívny futbal - podobný ako pod Nagelsmanom) alebo Leipzigom

Reagovat
Rudnevs

Všetko z toho čo si vypísal, by som si v BL prial ( okrem Clubu a Dresdenu ) .Najmä ale Fortuna a St. Pauli snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas som nevidel víťazný zápas, vždy keď si už nájdem čas a pozriem si ich prehrajú, navyše štýlom z ktorého si trhám vlasy...baráži sa musíme vyhnúť, s Norimbergom by to mohlo nepekne skončiť.

Reagovat
stas87

Tak Der Clubu by som sa vobec nebal.U nas nehrozi podcenenie v barazi,to si S+F postrazi. Skoda ze si to nevidel,konecne sa podarilo prevahu vyjadrit aj golovo,mohli sme vyhrat aj viacej.Ak sa podari ovladnut Nordderby,bude ten tim v laufe.Ta baraz by mohla padnut na Augsburg..ti su hrozni tuto jar a taha ich z toho akurat Finnbogason...mimochodom,jeho som chcel do Werderu.

Reagovat
Rudnevs

Bojím sa, že Werder vyhrá Nordderby a Hamburg zostúpi.

Reagovat
smazaný uživatel

našťastie som našiel, poslednú dobu celkom sa dá nájsť celý zápas na pozretie, tak si to idem vychutnať a štelovať sa na zajtra, dres a šál už mám pripravené 2 týždne

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

ale začal som pozerať novembrový zápas (6:0) našťastie už som zjednal nápravu

Reagovat
Rudnevs

Hehe. Ako ste sa nechali nachytať Alonsom.

Reagovat
PavlíčeQ

Bayern Arturo poslední dobou fakt suprovej. Naopak Götze dnes na hřišti úplně zbytečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude těžké proti Bayernu, těžší než proti Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotenie sobotnajších zápasov (videl som všetko na E2, vrátane zostrihov v Half-time od 17.30) :

- Werder ani na pokus číslo 30 neudržal čisté konto Viktora to mrzieť až tak nemusí, vlci podobne ako Monchengladbach tragédi na ihriskách súperov. Celkom pekná prestrelka, škoda že zápas nešiel na E2

- Frankfurt neodohral na Bayeri špatný zápas, dostal tri góly....4 zápasy a podľa výkonov Eintrachtu už máme aj druhého zostupujúceho, myslím že 17.miesto je pre Hannover hrateľné a reálne hrozí, že Leverkusen uvidíme v LM

- Verí niekto, že ubulenci ligu neudržia? Dnes pridali výhru aj doma, a teraz sa reálne môžem strachovať o Koln

- Hoffe a Bayern vyborne, tak nakoniec Hertha tu LM asi neurobi sanca je,ale pochybujem, hraje tam Pekarik a Darida tak som im to velmi prial no v EL budu mat asi vacsiu sancu a nebudu za otlkankov

-Augsburg to asi udrží, Vfb sa znovu nedarí ako spomínal Rudnevs, Stuttgart nevie s FCA hrať

+ Hannover skvelé v piatok Gladbášok haha, tak vám treba

Reagovat
Rudnevs

Ja som zatiaľ toto kolo nevidel ani jeden zápas.

Reagovat
bayern987

Hmmm mám tušení.

Reagovat
Rudnevs

Na čo myslíš?

Reagovat
bayern987

Sry to je mimo.

Reagovat
Werkrider

Reálne hrozí, že Koln vytvorí rekord v počte sezón bez zostupu - gratulujem

Reagovat
Rudnevs

Rovnako ako Leverkusen v počte fanúšikov...

Reagovat
Werkrider

Hamburg v pocte barazi?

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen v počte titulov.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Werkrider

Ten je dost pekny. Naopak nase dresy po zmene vyrobcu...nic moc.

Reagovat
Rudnevs

Hmm... mne sa páčili vaše zo sezóny 2012/13 Tieto nič moc: http://www.nurfussball.com/2016/02/jako-bayer-leverkusen-16-17-heim-trikot.html

Reagovat
smazaný uživatel

Jako? Ako sa takáto značka dostane na špicu BL?

Reagovat
Rudnevs

Prečo? Nemajú zlé dresy... najmä orandžové Darmstadtu sú nádherné.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji Schalke za tréninkové tempo, ušetřily se síly na pohár.

Reagovat
db18

-8

Reagovat
smazaný uživatel

To asi už nedají.

Reagovat
db18

Jednomu hráči bych moc nevěřil, ale jsou dva, tak záleží na tom, jestli jim to Pep nezatrhne, tak jako Mandžukićovi korunku pro krále střelců...

...navíc v posledním kole máme doma Hannover, u kterého už může být o sestupu rozhodnuto, tak asi taky nepojedou na plný plyn a Bayern snad bude chtít uzavřít ligovou sezonu pěknou tečkou. Problémem bude akorát zápas s Gladbachem, jinak si myslím, že všude můžou nahnat "body"

Reagovat
Rudnevs

Už som vypustil Kicktipp...

Reagovat
20fredy20

Vidal pre mna momentalne najlepsi hrac na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to dlouho, co z jeho presstupu byli vsichni nestastny

Reagovat
smazaný uživatel

Nie tak dávno bol dosť kritizovaný za výkony...ale ja som vedel, že to je len krátkodobý výpadok alebo nejaká aklimatizácia... typ hráča ako Vidal sadne do každého tímu, môj názor

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem čekal, že si musí jen sednout a nezatracoval ho. ale nějak mi nesedí tyhlety móres ála kvůli pár špatnejm tejdnům je to odpad, pak mu pár tejdnů naopak vyjde a hned je z něj nejlepší hráč na světě

Reagovat
20fredy20

Na vidala som nikdy nic zleho nenapisal od kedy je v bayerne a uz ked bol v juvetuse a ked vyradili real som tvrdil ze je to jeden z najlepsich hracov na svete a momentalne podla mna cislo 1 neskutocne vykomy

Reagovat
Rudnevs

Ilkay podpísal z Man. City.

Reagovat
blackhawk88

nj, a na odchode je pravdepodobne aj Hummels, maju o neho zaujem v anglicku, ale nie je vyluceny ani jeho navrat do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Peniaze neviem ako Ty,ale mne by sa spod žltej steny odchádzať nechcelo - a ešte nie do City, kde je síce plat väčší, no tituly sú raz za čas a atmosféra na zápasoch ako na pohrebe

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Keby tam bol rozdiel v drobných tak je jasné, že neodíde. Ale tam ide o väčšie peniažky zrejme....každopádne ja mám na súčasne City podobný názor ako povedal pred pár dňami Švancara na ČT Sport v štúdiu LM - nič v zlom, ale až moc umelé

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne s tebou súhlasím, nudný klub. Úprimne si priznajme, nebyť šaškov s blízkeho východu, tak City hrajú o záchranu ako každú sezónu 10 rokov dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

jako přát mu budu. ale taky z toho mám rozporuplné pocity. není to Barca, není to Real ani Bayern, aby byli úspěchy předem určené, i když samozřejmě v úvozovkách. v BVB měl všechno a mohl se stát něčím víc. je to vyjimečný fotbalista, magický hráč... takových je pramálo. jeho hru si doslova užívám.

Já vím, že se mi to z pohledu chydýho studenta, kterej všechno fláká a nežije bůhvíjakým životem plácá, ale možná bych si vybral raděj kariéru v BVB na jednom z nejhezčích stadionů s těma nejlepšíma fanouškama světa. s týmem, kterej má ambice také, ale nechce tolik sypat, ale jednat promyšleně.. vyznávám v životě risk, ale tohle dle mě není risk, ale takovej tah na jistotu a tou budou peníze.

...jedinej tahák pro City je Pep a jeho talent na trenérské lavici. + Illkay je pro něj snový hráč.

Jsem si jistý, že se nám ho nepodaří nahradit a o to se snažit, doufám, ani nebudeme. ale přivedeme znovu hráče jako tehdy jeho s vlastním stylem intuicí a dáme mu prostor.. a uvidíme, co se z toho stane... přesně takhle to na fotbale miluju..

Reagovat
Arne

Nezapomínejte furt na toho Nuriho. Ilkay je geniální, ale co Nuri předváděl v první mistrovské sezóně, na to se nikdo nechytá. Nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pribrzdili ho prestupy a zranenia potom. V podstate z opôr sa mimo BVB od tej majstrovskej sezóny presadil iba Lewandowski. Trojica Gotze, Sahin a Kagawa mimo BVB zlyhala.

Reagovat
slovaňáák

Po dvou a půl letech tříbodový zisk s HSV, hurá. Moc pohledné utkání to nebylo, první půlhodina z naší strany za moc nestála, naštěstí se podařilo dvakrát skórovat. Jakákoliv možná snaha hostů zvrátit výsledek byla červenou kartou pro Adlera znemožněna a z naší strany se zápas v podstatě už jen dohrával.

Pulisic vstřelil svůj první bundesligový gól. Na svůj věk zatím skvělej, nedostatky tam sice jsou, ale to všechno přijde se zkušenostmi. Nový Götze z něj asi nebude, ale v top hráče by vyrůst mohl. Zajímalo by mě, co s ním plánuje Tuchel do příští sezóny. Uvidíme, jakou bude mít pozici. Pokud by se na pravidelné sbírání minut nemělo dostat, zvážil bych možnost hostování někde jinde, buď 2.BL (k tomu bych se asi moc nepřikláněl) nebo třeba Eredivisie (Nurimu hostování v PSV dalo hrozně moc).

Reagovat
smazaný uživatel

A čo hovoríš na Passlacka? Inak mohlo to byť trošku inak, HSV 2 kvalitné šance za stavu 0:0. Potom po góle Pulisica to už bolo celkom jednoznačné...

Reagovat
Rudnevs

Pulišiča chce zlákať Klopp.

Reagovat
smazaný uživatel

Jurgen potrebuje nakúpiť - možno sa do Ligy majstrov dostanú cez výhru v EL.. a s takým kádrom akým majú budú za kuželov, hráčov čo má, tak nezapadajú do jeho herného systému väčšinou

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslím, že Klopp skúpi polku BL. A taktiež si myslím, že EL vyhrá Sevilla.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, kto iný by ju mal vyhrať

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund 3:0 HSV celkom škoda, za stavu 0:0 mali Die Rothosen niekoľko nádejných šancí a Dortmundu by prehra neublížila - je viacmenej jasné, že budú druhý, na tretie miesto obrovský náškok a myslím, že ani skalní fanúšici BVB neveria v titul (možno o rok ), to HSV treba tri body viac. Ako je na tom HSV v skutočnosti ukáže Nordderby v piatok, pokiaľ prehrajú tak je slušná šanca, že si zopakujeme infarktovú baráž

Pulišič prvý gól a Ramos dva, je dobre vidieť že Borussen nie sú len o Aubovi či Reusovi

A teším sa, v piatok snáď bude mať Bruno rozum a po červenej karte Adlera medzi tyče postaví Drobného a nie niekoho z rezervy...marodka sa v útoku rozrástla, Schiplock je o ničom tak by mohli proti Werderu postavit Rudnevsa uvidíme či sa prístav zachráni

Reagovat
Rudnevs

Kicker písal, že Nordderby v piatok bude katastrofa. Snáď Bruno postavil Rudnevsa, lenže Schipplock dal v repre. pauze dva góly, takže hrá on. Len neviem teda, na ako dlho je zranený Lasogga... ( možno bude na Nordderby späť ). Navyše by to už mohol stihnúť Olič... Som zvedavý, ale myslím, že Rudnevs by mohol aspoň na lavičku.

Adler je asi lepší ako Drobný, ale Drobo sa asi vracia do zostavy.

Reagovat
Arne

Proč se proboha Nordderby hraje v pátek?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne príde, že sa DFL v poslednom čase úplne zrazila s koňom alebo z niečim podobným. Do roku 2021 (minimálne!) uvidíme v pondelok 5 zápasov za sezónu,ja len dúfam v ultras-bojcoty (v tom čase sa hrá druhá BL a ja by som nerád o ňu v pondelky prichádzal) + niektoré výbery zápasov na piatok sú skutočne tragické, teraz Nordderby, nedávno to bol napr. zápas Schalke s Gladbachom. Už sa začínam báť, že predohrávka bude obsadená BVB : Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Tých 5 pondelkových zápasov by zatiaľ malo byť iba pre budúcu sezónu. A keď sa bude hrať dohrávka BL v pondelok, tak sa vtedy nebude hrať zápas 2.BL. Neviem teda či to už je potvrdené, ale tu máš aj grafický znázornené tie víkendy ako by mali vyzerať: http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/649399/artikel_neues-dfl-paket-mit-fuenf-montagsspielen.html

Reagovat
Rudnevs

Snáď budú dávať v TV druhú BL. Aspoň keď hrá St. Pauli, na ten nový káder sa moc teším.

Reagovat
smazaný uživatel

2 záležitosti tentokrát zhodnotím do jedného príspevku:

Mainz - KOLN, skutočne atraktívny zápas na záver kola, taký som nečakal. Hlavne som teda nečakal, že naši otočia z 0:2. Do tej doby sme hrali mizerne, ale ten kto zápas sledoval musí uznať že aj druhý gól do našej siete nám pomohol. Balogun, Risse, Jojic - traja hráči strelia svoj prvý gól v sezóne v jednom zápase, zaujímavé Horn nám veľmi pomohol svojmi zákrokmi. Neboli sme síce lepší, ale 3 body vezieme domov. O týždeň vyhrať nad ubulencami a záchranu máme definitívne v suchu

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ešte tu dám zostavu 30. kola s môjho pohľadu, videl som toto kolo všetky zápasy na E2 a aj väčšinu zostrihov, tak to bude snád objektívnejšie než minule

Timo Horn (FCK) - Juan Bernat (FCB), Salif Sané (H96), Jannik Vestergaard (SVW), Emiliano Insúa (VFB) - Noah-Joel Sarenren-Bazee (H96), Yannick Gerhardt (FCK), Christian Pulišíč (BVB), Arturo Vidal (FCB) - Robert Lewandovski (FCB), Artur Sobiech (H96)

Reagovat
stas87

Zlatko namiesto Pulisica,dve acka a vybojovana jedenastka.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa toto kolo veľmi páčil Sarenren-Bazee s Hannoveru. Mladý hráč, včera neskutočne pracoval pre tým, bol vidieť celý zápas - on už dobre zahral aj na Herthe. Pulišiča som tam zaradil s princípu (dal prvý gól v kariére v BL). Dobrý zápas s 96-tiek odohral Salif Sané,môj obľúbený hráč, čo sa týka nasadenia možno najlepší v celom týme. Timo Horn v našej bránke podal dnes výborný výkon,bez neho by sa nám ten obrat nepodaril stejne ako Gerhardt, Lehmann či Risse (tí sa mi tam nezmestili ) Ostatní, čo som zaradil, skvelé výkony - len som váhal, či miesto Bernata tam nedám Albornoza s Hannoveru alebo Brosinskeho s Mainzu

Reagovat
Rudnevs

Brosinski je super hráč, lepšia možnosť do repre. ako Rudy.

Reagovat
cologneFC
Reagovat
smazaný uživatel

Sme dobrí fanúšici bol si na zápase?

Reagovat
cologneFC

Nebol sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem na Werderu, chystam se v kvetnu i na Köln-Werder. Taky jezdis na zapasy? Jinak z vlastni zkusenosti - fanousci Kölnu jsou pro mě společně s Frankfurtem nejlepší. V sobotu na Werderu to byla taky paráda, fanoušci s klubem hodně žijou a v těhle těžkejch časech je ta podpora ještě větší než normálně. Nádhera

Reagovat
Rudnevs

No tak niektorý fanúšikovia Kolína sú pekné hovadá:

- Rozbili nos Kadlecovi

- Odišiel kvôli ním Pezzoni

- Po zostupe prišli za Geromelom domov

Atď... ale samozrejme, niektorý sú moc sympatický, napríklad trojica na ef...

Reagovat
smazaný uživatel

To už nie sú fanúšikovia, je to za hranicou a s futbalom to veru nič nemá ale väčšina fans sú dobrí. V Kolíne musí človek veľmi bojovať za klub aby bol obľúbení, čosi ako Dortmund

Reagovat
Rudnevs

Vraj vytlačili z cesty autobus fanúšikov Gladbachu, do ktorého následne hádzali betónové kocky, potom hádzali kelímky s výkalmi. A ozaj... ešte aj Pezzonimu rozbili nos. Großkreutz po nich hodil kebab ( asi ho k tomu vyprovokovali, určite nie sám od seba ). Ďalej to boli myslím tí, ktorý zranili Laasa... to sú ďalšie kontroverzie tej skupinky na ktoré som si spomenul ... Inak ale máš pravdu.

Reagovat
cologneFC

Akeho Laasa zranili?

Reagovat
Rudnevs

http://cache3.asset-cache.net/gc/56334234-daniel-van-buyten-supports-alexander-laas-of-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=BDqgKSC9tD4TkospLNkbe3m4SAtU0lJUchhnMPy7UtGu5%2Fic9SxOtTnj6v1pKPIK

V skratke: Lauth dal gól za HSV, a išli oslavovať do kotla FC... Potom fanúšikovia po nich začali hádzať niečo... A trafili Laasa, lenže neprestali... Až ho musel Van Buyten odniesť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak idioti sa nájdu všade takže tak...niekde ich je viac, niekde menej

Reagovat
cologneFC

Ano jazdim, snazim sa co najviac. Uz to vyzera, ze sa zachranime, takze uz nebudem musiet teraz ist. Ale v auguste na uvodne kola idem. Aj pred ligou do treningoveho tabora. Dufam, ze sa zachranite, vasi fans by chybali.

Reagovat
cologneFC

Kadlec sa nemal co obsmietat po Koline, ked vie aky su tam tabletkari oblubeni Srandujem, tito fans su drbnuti, to je uz za hranicou. Na druhej strane, ak hraci odovzdaju dusu na ihrisku, tak su pre fans polobohovia. Toto je skratka Kolin, ziadny priemer, bud bojujes za klub alebo to dostanes najavo, ze mas odist.

Reagovat
cologneFC

*reakcia na rudnevsa

Reagovat
Rudnevs

Chápem Kolín je skvelý klub a aj fans sú moc hlučný ( v dobrom ) Btw: Odporúčam si prečítať staré články na ef ohľadom Kolína.

Reagovat
cologneFC

A co tam?

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pod tým spodným článkom som našiel hneď v úvode diskusie odkaz na článok, na ktorého nádpis si síce spomínam, aj pozerám, že som tam diskutoval dosť , ale vôbec si nespomínam na ten obsah...veľmi pekný článok na 2.BL: http://www.eurofotbal.cz/clanky/nejatraktivnejsi-nizsi-liga-slavi-kulatiny-aneb-prehled-ucastniku-2-bundesligy-227504/

Hlavne ma zaujalo:

" Kdo se ale každou minutou strávenou v druhé bundeslize blíží kolapsu je zadlužený Kolín. Enormní tlak vedení doléhá na hráče i realizační tým. Pokud Kozlové opět selžou, dojde pravděpodobně k naplnění katastrofických vizí o úmrtí jednoho z vůbec nejtradičnějších německých klubů. Současný dluh činí astronomických sedmsetosmdesát milionů korun. Pro dramatičnost vyjádřeno číslem: 780 000 000."

Reagovat
Rudnevs

Rudnevs

23.02.2016 10:49

#

http://www.eurofotbal.cz/clanky/nejatraktivnejsi-nizsi-liga-slavi-kulatiny-aneb-prehled-ucastniku-2-bundesligy-227504/

Tu je o tých dlhoch. Aj o tom súperení s Fortunou o Schmadtkeho a Büskensa.

Aha, už chápem, diki za objasnenie o tých derby .

Čo sa týka tých dlhov tak som myslel že to je viac... Inak HSV je momentálne klub typu Wolfsburg, RB atď. Vďaka Kühnemu.

[reagovat]

cologneFC

23.02.2016 11:22

#

Kokso to kto pisal? Ten clovek sa velmi nevyzna, iba som sa pousmial. Netreba verit vsetkemu co sa pise.

HSV nikdy nebude umely klub, aj ked ho bude financovat jeden majitel.

[reagovat]

Rudnevs

23.02.2016 11:35

#

Však to, Cottbus ktorý spadol tipovali na postup. Bochum tiež na 4. miesto.

Viem že to nebude umelý klub, myslel som to tak že vďaka Kühnemu sú veľmi dobre finančne zabezpečný, nemyslel som to tak že to je umelý klub... teraz to majú podobne ako Hannover, hoci aj ten tu mnoho ľudí nenávidí... myslím že najmä db18.

[reagovat]

CologneFC to vyvrátil...

Celá diskusia: http://www.eurofotbal.cz/clanky/schmidt-se-omluvil-za-sve-chovani-chtel-spravedlnost-pro-bayer-321062/

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele