30. kolo
17.04.2016 17:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 2:3

V zápase Mohuče s Kölnem padlo celkem pět gólů. Větší radost z toho ale mají hosté, kteří otočili skóre z 0:2 na 3:2 ze svého pohledu a výhrou se zároveň dostali šest bodů nad nebezpečnou zónu. S jejich udržením to teda čtyři kola před koncem vypadá velmi dobře. Zato die Nullfünfer budou muset o pohárové příčky ještě pořádně zabojovat.

Mnohdy se při takovémto a vyšší počtu vstřelených branek stává, že na tu první se nemusí čekat nijak dlouho. V Coface Areně se o ni postaral Jhon Córdoba už v 9. minutě. Mohly za to nedůraz a pasivita kolínských obránců při rohovém kopu, takže kolumbijský útočník mohl zblízka zaznamenat svou čtvrtou trefu - 1:0.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce to zkoušeli Jairo (mimo tři tyče) a Stefan Bell (do středu brány) na jedné straně, a na té druhé se o slovo přihlásil Dominic Maroh, nicméně jeho pokus z nějakých devíti metrů ztečoval pryč Daniel Brosinski. Další velká šance se konala ve 34. minutě. Risseho centr našel Mergima Mavraje, ale ten pro změnu nenašel prostor za Kariusovými zády. Domácí mohli jít do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem. Jenže to by po rychle rozehrané standardní situace nesměl Yunus Malli zamířit nad.

První pětačtyřicetiminutovka tedy dopadla lépe pro tým Martina Schmidta. A nedlouho po startu té druhé to bylo ještě lepší. Nešlo o nic složitého - Daniel Brosinski prostě z pravé strany rozehrál přímý kop na hranici malého vápna, kde nejvýše ze všechny vyskočil Leon Balogun - 2:0. Jenže hosté to nezabalili, jak ostatně naznačil Miloš Jojić hned poté, co přišel na hřiště za nevýrazného Simona Zollera.

Tehdy se však ještě srbský útočník zastřeloval. V 64. minutě už ale jeho spoluhráč Marcel Risse mířil přesně. Zase to bylo po rohovém kopu - míč propadnul až ke kolínskému rodákovi a ten zpoza šestnáctky pálil přesně k bližší (pravé) tyči - 2:1. Christian Clemens se pak pokoušel dát domácím zase dvougólový náskok, jenže se nezadařilo, a tak přišlo na pořad (pod)večera vyrovnání.

Stefan Bell hodně nepřesvědčivě odhlavičkovával balon z vlastního vápna, takže se dostal k Yannicku Gerhardtovi, který z první vrátil zpět před bránu, protože si všimnul, že si tam nabíhá Miloš Jojić, jenž z této pozice nedal Kariusovi šanci - 2:2. Odpovědět mohl Malli, jenže to by nesměl být takový váhavý střelec.

V 83. minutě si na půli hřiště všimnul Mathias Lehmann rozběhnutého a pouze nedůrazně bráněného Anthonyho Modesteho, a tak mu poslal milimetrově přesný centr, který druhý jmenovaný na hranici šestnáctky z voleje poslal do sítě, přičemž pomohl fakt, že těsně před Kariusem balon skočil - 2:3. Možná si teď říkáte, jestli si ve zbytku zápasu hráči Mohuče vytvořili ještě nějakou velkou šanci, ze které by mohly vyrovnat. Ne, nevytvořili.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz neprohrál doma posledních 8 kol . Na tom by nebylo nic až tak zajímavého , kdyby v 7 zápasech z těchto 8 neměli dle kurzu , které vypsala naše 1 silnějšího soupeře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele