30. kolo
15.04.2016 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 2:0

24,5 let. Takový byl věkový průměr sestavy Hannoveru, která dnes porazila Gladbach 2:0. Die Roten nasadili nejmladší jedenáctku od 22. dubna 1986. K záchraně jim to sice nejspíš nepomůže, nicméně alespoň mohou mít dobrý pocit..

Situace obou týmů před výkopem byla jasně daná - domácí věděli, že pokud se chtějí zázračně zachránit, musí zvítězit (a pokračovat v tom až do samého konce sezony). Hosté zase hrají o místo v Lize mistrů. Vzhledem k tomu, že Hříbatům šlo o mnohem více, byla první půle z jejich strany spíše zklamáním.

Domácí totiž začali nebývale aktivně a zejména Kenan Karmaan na levém křídle představoval permanentní hrozbu. Hiroshi Kiyotake nicméně po jeho dokonalém pasu v první šanci pálil příliš vysoko. Na druhé straně se následně připomněl Fabian Johnson, byla to ale spíše ojedinělá akce; Hannover měl dnes herně viditelně navrch.

Definitivně se to mohlo ukázat těsně před pauzou, kdy šikovnou střelu mladíka Noaha-Joela Sarenren-Bazeeho chytil gólman Yann Sommer. Hannover se ale přesto zasloužené branky nakonec dočkal. Čtyři minuty po změně stran aktivní Sarenren-Bazee vrátil míč Antonovi, který vypálil; Sommer jeho střelu zkrotit nedokázal.

Rozjetý Hannover se s jedním gólem nespokojil a výsledkem byl ještě intenzivnější tlak, který nakonec vyústil ve druhou branku. Kenan Karaman napálil tyč, míč se ale odrazil k Arturu Sobiechovi, který z dorážky nezaváhal. Gladbach sice v závěru vyvinul tlak (zejména díky střídajícímu Ibrahimu Traorému), Hannover si ale tři body bez problémů pohlídal.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lahvac-CZ

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele