Schmidt se omluvil za své chování, chtěl spravedlnost pro Bayer

22.02.2016, 12:56
Aktuality
Jeden zajímavý příběh napsal včerejší šlágr 22. kola 1. Bundesligy, v němž se proti sobě postavily Bayer Leverkusen a Borussia Dortmund. Utkání samotné příliš krásy nepobralo a vedle jediné branky se do jeho historie výrazněji zapsali domácí trenér Roger Schmidt a rozhodčí Felix Zwayer...

Kamenem úrazu se stala 64. minuta, v níž se Bayer po jednom ze soubojů před pokutovým územím BVB dožadoval zajímavé standardní situace. Zwayer ovšem přisoudil míč Dortmundu, ten podnikl rychlý brejk a na jeho konci byla jediná trefa duelu, pod níž se podepsal Pierre-Emerick Aubameyang.

Schmidtovi se nelíbilo Zwayerovo posouzení celé situace a protestoval i proti tomu, že před rozehráním byl míč v pohybu. Sudí ho vykázal na tribunu a jelikož domácí kouč nechtěl uposlechnout, byl zápas na devět minut přerušen.

"Několikrát jsem se snažil Rogera Schmidta přimět k tomu, aby opustil prostor střídačky. Jelikož tak neučinil, neměl jsem jinou možnost, než utkání přerušit," vrací se k celé situaci Zwayer, který se při přesvědčování dožadoval i pomoci kapitána Leverkusenu Stefana Kießlinga.

Netradiční situací se v tuto chvíli bude zabývat disciplinární komise a nepříjemnosti před sebou má především Schmidt, jehož chování nezůstane bez trestu. A ten by mohl být hodně přísný.

"Nejsem tím, kdo by měl vše hodnotit. Chtěl jsem jenom vědět, proč mě vykazuje a snažil se s ním o tom diskutovat, ale to se nestalo. Chtěl jsem jenom znát důvod," vyjádřil se Schmidt.

"Možná to ode mě bylo paličaté a ublížil jsem týmu. Omlouvám se. Jsem vzorem pro ostatní a cítil jsem nespravedlnost, někdy je hodně snadné reagovat v hektických a emotivních situacích. Můj tým prohrával kvůli neregulérnímu gólu. Rozehrání proběhlo na sto procent neregulérně. Rozhodčí zároveň neodpískal tisíciprocentní penaltu. Jenom volám po spravedlnosti pro svůj tým," řekl dále Schmidt.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (100)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak zápas to byl i pěknej dortmund prakticky vyhrál jak vyhrává celou dobu a to aubameyang po krásné souhře do prázdný .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v tom zápase hlavne v 1.polčase neboli šance, oba tímy šialene chybovali, tak hrozný 1.polčas som dlho nevidel. 2.polovica bola o niečo lepšia, ale tiež žiadna sláva. Ale to už tak dnes často býva keď na seba narazia veľmi silné mančafty.

Reagovat
smazaný uživatel

faul to byl od kieslinga balon v pohybu nebyl jediný že to bylo 3 metry od přestupku ale kdyby nechal výhodu tka dortmund může hrát dál :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
Werkrider

Bol to faul od Kiesslinga. To že sa nerozohrávalo podľa pravidiel sa tiež dá prehliadnúť. Gól bol OK a reakcia trénera je poľutovaniahodná. Leverkusenskí hráči sa celý zápas len sťažovali a simulovali, hrať začali až po návrate po prerušení.

Hral ale Leverkusen až tak zákerne ako ukazujú žlté karty? Rozhodca bol celú dobu naklonený k BVB, ale inkriminovaný moment bol podľa mňa posúdený správne.

Reagovat
smazaný uživatel

karty podle mě souhlasí... Bellarabi a Wendell by se ani nemohli divit, kdyby viděli ještě druhou žlutou

Reagovat
Werkrider

OK, takže bolo všetko úplne v poriadku potom.

Reagovat
smazaný uživatel

no.. nepískl jasnou penaltu pro Leverkusen

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
Rudnevs

Zasratá DFB

Reagovat
cologneFC

Preco?

Reagovat
Rudnevs

Rozhodca urobil chybu z ktorej vznikol gól. Po diskusiách sa rozhodol položiť Schmidtovi otázku v zmysle buď ja alebo ty. Teraz chcú Scmidtovi zničiť kariéru nezmysleným trestom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Ja si nemyslim, ze spravil rozhodca chybu. Osobne som tam ziadny faul nevidel. Ani z jednej strany. A preco by mu to malo znicit karieru? Inak tento trener je maximalne nesympaticky. Je to idiot. Ten ked rozprava, tak iba kyda na druhych a on je neviniatko.

Reagovat
Rudnevs

Chybu spravil v dobe keď nechal Gintera rozohrať v dobe keď Kießling ležal a Ginter rozohral 5 metrov od miesta kde sa faulovalo.

Zničiť kariéru preto lebo očakávam že trest bude podobný ako u Kobiasviliho. Aj keď na druhej strane to bude šanca pre Kröscheho.

Reagovat
cologneFC

Bolo to na ich vlastnej polovici. Jedinu chybu spravil tu, ze mal nechat vyhodu. Keby z toho nepadol gol, tak si to nikto ani nevsimne. Nepovazujem to za taku hroznu nespravodlivost, naopak je dobre, ze to nekuskuje a nechal to tak. Ine by to bolo, keby sa to stalo pred 16kou tabletkarov.

Trest si ten idiot zasluzi a budem rad ak mu zrataju vsetko co narozpraval doteraz. Rozhodca ho poslal prec tak mal ist. A nie hrat sa na urazene decko. Co ma 5 rokov?

Reagovat
Rudnevs

Myslím že ale tak veľký trest by dostať nemal.

Reagovat
cologneFC

2-3 zapasy dostane

Reagovat
Rudnevs

Jaj tak to je v pohode...to si zaslúži Myslel som že to bude tak dlhé ako u Levana. Inak čo vravíš na Högera?

Reagovat
cologneFC

Dobra posila, stred pola musime posilnit.

Reagovat
Rudnevs

Nebol by lepší Hasebe? A skôr by ste teraz potrebovali nejakeho playmakera. Či?

Reagovat
stas87

A Hasebe je playmaker?

Reagovat
Rudnevs

Nie je. Prvá veta s druhou nemá nič spoločné.

Reagovat
cologneFC

Veru potrebovali. Ale predlzil Lehmann, tak si myslim, ze nebudu hladat playmakera. Stale veri Stoger aj Jojicovi.

Reagovat
stas87

Japonec od Schaafa by sam vam zisiel.

Reagovat
Rudnevs

Alebo Maxim

Reagovat
Rudnevs

Alebo teda Ivanschitz

Reagovat
cologneFC

Uvidime, do konca letneho prestupoveho obdobia je daleko. Nezabudajte, ze mame Gerhardta.

Reagovat
cologneFC

Od Schaafa pride Zieler. Ak Timo pojde do Liverpoolu.

Reagovat
db18

I když já se obávám toho, že Zieler půjde k RattenBallu

Reagovat
Rudnevs

Tak Zieler je Kolínčan, ako Risse alebo Höger. Ale nebude moc drahý? Sice by sa to financovalo prachmi Horna ( Blbé že Klopp bude skupovať BL aj keď u Horna mi to vôbec nevadí ). Aj keď mohli by ste radšej kúpiť Rensinga, Giefera alebo Lindnera. Oni by boli lacnejší, zostalo by vám aj na iných. Mohol by sa vrátiť Wimmer, aspoň na hosťovačku. Pod prewiew som dával link na hráčov, ktorým v lete končí kontrakt. Trebárs taký Harnik alebo Okotie by sa zišli. Taktiež by mohol Ivanschitz, veď hľadáte "špílmachera" a navyše on v BL by ma hrozne potešil.

Reagovat
cologneFC

Zieler ma vystupnu klauzulu 6mio. Timo pojde za cca 10mio

Reagovat
Rudnevs

Aha, no tak to by mohol. Navyše je to fanúšik Kolína. Inak čo povieš na toho Ivanschitza? Myslíš že by ho Stöger chcel? Je to tiež Rakušan. A ozaj koho by si chcel ty? Vidno že si skvelý fanúšik - svoj tím miluješ, ale narozdieľ od HSV1887 si inteligentný a nerobíš konflikty.

Reagovat
cologneFC

Nemam dovod robit konflikty A koho by som si zelal? Tazka otazka. Doverujem Schmadtkemu, robi dobru robotu. Ivanschitz je dobry hrac, ale Schmadtke vybera aj podla toho, ci sa hodi do muzstva ludsky. Myslim si, ze sa budu snazit posilnit utok a este aj stred pola. Ak by odisiel Hector, tak budu musiet riesit aj obranu. Som rad, ze sa to riesi postupne a nenechavaju to na poslednu chvilu.

Reagovat
Rudnevs

Hmmm. Schmadtke je top. Si pamätám ako ste sa s Fortunou preťahovali o Büseksa a Schmadtkeho.

Inak čo sa týka konfliktov tak si na jeden spomínam, ale to bolo skôr také vtipné. Som sa na tom smial ešte pomerne dlho, myslím že to bolo pod článkom o Schmidtovi. Super to vtedy bolo.

Čo sa týka Ivanschitza tak raz keď mal ísť do Herthy, tak Arne písal že je to veľmi príjemný človek a navyše je z hudobnej rodiny. Lenže Ronny ostal...

Čo sa týka Hectora tak ten má ešte čas... Navyše Klopp asi nebude mať k dispozícií tak veľa penazí.

Útok by sa posilniť mal, ozaj ako to vyzerá s Hosinerom? Snáď ostane. Zoller sa mi moc nezdá... A Osako je skôr krídlo. Mohli by ste vyskúšať nejakého kanoniera z 2.BL.

Inak super že Stöger je Rakušan. Dúfam že si ich tam bude privádzať viac a viac... . Ešte som sa ťa chcel opýtať že ako to vyzerá s Nascimentom ( už 3 roky behá po hosťovačkách )?

Inak bol som na tvojej FB stránke ( hoci fb nemám ) a chcel som sa opýtať že prečo fans Dortmundu spievali chorál Kolína? Kvôli freundschaftu alebo chceli nahnevať fans Bayeru?

Reagovat
stas87

Tak to pozor,Zöller presne zapada do Stögerovho systemu a je velmi platny hrac.Skor som sa cudoval,preco pustili toho Nora.Ten by mal dostat cas,ja v nom vidim potencial na BL:

Reagovat
Rudnevs

Finneho? Asi preto aby si mohol zahrať. Na Kolín zatiaľ nemal. Ja skôr nechápem prečo pustili Nagasawu...

Reagovat
stas87

Tak Nagasawa na tom bol horsie ako Finne. Mne sa Finne pacil,sice dokazal spalit neskutocnu tutovku ale to sa da ospravedlnit vekom.Pacilo sa mi ako na ihrisku pracoval a chcel sa ucit od skusenejsich hracov.

Reagovat
Rudnevs

Aha tak ja som nevedel že Finne vôbec za ten Kolín hral, myslel som že hrá len za rezervu...

Reagovat
cologneFC

Finne aj Nagasawa boli v kadri viac ako rok a nedokazali sa presadit. Tak museli odist. Viac ako odchod tychto dvoch ma mrzi odchod Cueta do Svajciarska. Inak Zoller je podla mna platny hrac, vela toho nabeha a presne ako napisal stas - hodi sa Stogerovi do systemu.

Reagovat
Rudnevs

Nagasawa bol ešte veľmi platný kedysi v 2.lige. Či? Vedel som že za vás hrá nejaky Cueto ale v živovte som o ňom nič nepočul... U Zoller to bude asi tak ako hovoríte... zas toľko ho nepoznám.

Reagovat
cologneFC

Cueto hraval v juniorke a aj v juniorskych reprezentaciach. prekvapilo ma, ze ho predali a nedali mu sancu.

Reagovat
db18

Cueto šel na trvalý přestup, nebo jen hostování?

Reagovat
cologneFC

Na prestup

Reagovat
db18

tak jestli nemáte předkupní právo, tak je to ještě horší jak Gaudino u nás.

Reagovat
Rudnevs

A Cueto šiel teda k Zinnbauerovi?

Reagovat
cologneFC

isiel do St. Gallenu. Neviem kto je Zinnbauer :-)

Reagovat
Rudnevs

Zinnbauer prakticky celú minulú sezónu trénoval HSV, teraz je tréner St.Gallenu.

Reagovat
cologneFC

nemame...

Reagovat
cologneFC

Ten choral spievali kvoli obom veciam. Oni to spievaju vzdy ked hraju v Leverkusene alebo v Gladbachu a my zase spievame ich ked hrame so Schalke

Inak teraz na jar sa chystame na zapasy do Ingolstadtu, Hannoveru, Augsburgu, Dortmundu a doma proti tabletkarom. Ak chces, tak sa mozes pridat. Alebo hocikto iny ak by mal zaujem.

Reagovat
Rudnevs

Inak ozaj koho vy vlastne najviac neznášate? Düsseldorf, Gladbach alebo Leverkusen? Alebo všetkých troch?

Dobre vedieť, keď budem mať záujem napíšem.

Ozaj, ešte som sa ťa chcel opýtať: v 2.BL ste mali dosť veľké dlhy, dokonca sa v jednom článku písalo že asi zaniknete. Ako to vyzerá teraz?

Reagovat
cologneFC

Naozajstne derby su proti Gladbachu a Dusseldorfu, to su uzasne zapasy. Leverkusen je v podstate predmestie Kolina, oni nemaju fanusikov, je to umely klub ako Hoffenheim, Wolfsburg,atd. Cize s nimi to nie je take naozajstne derby, ale urcite ich nemame radi.

Co sa tyka dlhov, tak prvykrat pocujem, ze sme mali zaniknut. Nikdy sme nemali dlhy vyssie ako 30mio eur. Cize napriklad oproti HSV sme bohaci Ale aj to je dost na to, aby si nemal volne ruky pri nakupoch hracov. V sucastnosti su tie dlhy okolo 25mio a je vypracovany plan na ich uplne zmazanie do 5 rokov. A to aj bez predaja hracov ako Horn, Hector, Gerhardt (iba tychto troch keby sme predali tak zmazeme dlhy hned a ostane nam este 20mio). Takze rozbehnute je to dobre, ak by sme navyse uhrali europu v priebehu 2-3 rokov, tak sme z toho von.

Reagovat
Rudnevs

http://www.eurofotbal.cz/clanky/nejatraktivnejsi-nizsi-liga-slavi-kulatiny-aneb-prehled-ucastniku-2-bundesligy-227504/

Tu je o tých dlhoch. Aj o tom súperení s Fortunou o Schmadtkeho a Büskensa.

Aha, už chápem, diki za objasnenie o tých derby .

Čo sa týka tých dlhov tak som myslel že to je viac... Inak HSV je momentálne klub typu Wolfsburg, RB atď. Vďaka Kühnemu.

Reagovat
cologneFC

Kokso to kto pisal? Ten clovek sa velmi nevyzna, iba som sa pousmial. Netreba verit vsetkemu co sa pise.

HSV nikdy nebude umely klub, aj ked ho bude financovat jeden majitel.

Reagovat
Rudnevs

Však to, Cottbus ktorý spadol tipovali na postup. Bochum tiež na 4. miesto.

Viem že to nebude umelý klub, myslel som to tak že vďaka Kühnemu sú veľmi dobre finančne zabezpečný, nemyslel som to tak že to je umelý klub... teraz to majú podobne ako Hannover, hoci aj ten tu mnoho ľudí nenávidí... myslím že najmä db18.

Reagovat
Arne

To by byla paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je pohodička

Reagovat
db18

Už jen z principu...

Reagovat
cologneFC

Z principu suhlasim. Ale v tomto maju pravdu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

OT - Marco Höger v lete oficiálne prestúpi do 1.FC Köln.

Reagovat
Rudnevs

Inak Höger sa nardodil v Kolíne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase rozhodčí poškodil soupeře BVB .. asi tam taky úřaduje Romča Berbrů

V tom zápase toho bylo víc než jen tahle situace

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle by měl dostat asi dost dlouhej BAN, ne?

Reagovat
stas87

Na BANOV ste experti v Spanielsku,tak nam sem netahaj vase maniere.

Reagovat
smazaný uživatel

hrozí mu..

Reagovat
db18

už btw. někdy na tribunu vykázali Guardiolu?

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Nepamatuju si od nás takovýhle případ. On se (téměř) vždy choval jako dokonalý gentleman. To až u vás začal dělat tyhle debiloviny. Možná mu vlezla sláva na mozek, nebo nevím.

Nicméně já ten BAN nemyslel na to vykázání na tribunu - to se děje trenérům docela běžně. Ale spíš na to, že tam odmítl jít a přerušil tím zápas. To mi přijde jako hodně přes čáru.

Reagovat
db18

Jo, to jsem pochopil... mne jen napadlo, že Pep u nás má zvláštní program, takže věřím, že by mu to rozhodčí šel vysvětlit osobně a neposlal by po nějakém hráči zprávu, že má vypadnout...

...tak jsem chtěl jen vědět, jak to bylo u vás... (i když v PD snad nevyhodili na tribunu ani Mourinha, ne? )

Reagovat
Rudnevs

Nie, na kickeri tam boli tí čo to dostali napr. Otto, Lorant, Funkel, Weimann, Fach, Meier...

Reagovat
Rudnevs

*reakcia na to či už vykázali Guardiolu.

Reagovat
db18

To je ale jen BL, ne? Tam to vím, mne šlo spíše o Španělsko a případně LM, když ještě trénoval Barcelonu...

Reagovat
Rudnevs

Aha tak to netuším...

Reagovat
stas87

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-0/s526x395/12717728_826115454182141_5414236737295418220_n.jpg?oh=5c845442f25435937b0825ced2e34546&oe=57638FA2

Wolfsburg by chcel uz kde vypredat svoj sektor,ked nie v Berline?Trapaci. Invazia Darmstadtu do Mnichova ma prekvapila. HSV,VfB,kozli aj my klasika. Uvidime,kolko fanusikov FCA poleti do Liverpoolu.

Reagovat
db18

btw. jak ses ptal, kdo je podle nás největší "Arschloch" ligy, tak jsem si konečně vzpomněl...

Z hráčů Spahić a Wagner... (Zambrano tak na hraně...)

...z funkcionářů a trenérů Rangnick - a do jisté míry Guardiola

Dřív bych si vzpomněl rychleji a asi i na více jmen, ale teď mi to přijde docela "klidné"

Reagovat
bayern987

A Kohr se pomaličku přibližuje Wagnerovi...

Reagovat
Rudnevs

Ja som vtedy napísal Boatenga, ale už som si spomenul - Tim Wiese.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Rangnick je sympaťák.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Arne

Bývávalo no... Pak ho hloupě vyhodili ze Schalke a jemu ruplo.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Zo Schalke ho nevyrazili, on odišiel kvôli jeho zdravotnému stavu. Alebo si myslel vtedy, približne v roku 2005?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sokratis minimálně na 3 týdny out

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič zahraje dobře

Reagovat
db18

Reagovat
Centrofixka

Ten sa len ťažko nahradí, problém Nevena je hlavne ten že nič nehrá

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Hannoveru překvapivě zahrál velmi dobře, tak snad to bez Sokratise ty tři neděle zvládneme. Já Nevenovi věřím, ideálně teď parádně zahraje a v létě ho za spoustu mega prodáme

Reagovat
Rudnevs

Takže Subotič do HSV asi nejde... Čo je škoda kedže stopéra potrebujú ( ja by som bral kľudne aj jedného z Lauternskej svojice Heubach a Vučur, lenze nie je záujem ).

Inak toto sú momentálne špekulácie na prestup do HSV http://www.transfermarkt.de/hamburger-sv/geruechte/verein/41

Prekvapuje ma že chcú útočníka hoci Okotie, Hrgota ani Havenaar ( to je Japonec ) nie sú zlý hráči, ale načo veď momentálne je ich tam myslím 8. Ale veľmi by som chcel Harnika, navyše by bol zdarma.

Reagovat
Rudnevs

F95: Rensing - Bellinghausen, Madlung, Haggui, Schauerte - Schmitz, Avevor - Sararer, Demirbay, Mavrais - Djurdjic

Striedačka - Unnerstall, Strohdiek, Fink, Koch, Bebou, Bolly, Pohjanpalo

FCN: Schäfer - Sepsi, Bulthuis, Margreitter, Brecko - Erras, Behrens - Leibold, Möhwald - Füllkrug, Burgstaller

Striedačka - Rakovsky, Hovland, Blum, Kerk, Petrák, Polák, Stieber

Reagovat
stas87

Sararer je dobry komediant. Breckovi sa vobec necudujem.

Reagovat
Rudnevs

No tak som rád že Fortuna vedie, aj keď Sararer spadol sám od seba. Fajn že sa presadil Demirbay ( moc ho nemám rád, ale patrí HSV ). Inak škoda že odišli Liendl a Hoffer pred sezónou.

Reagovat
smazaný uživatel

No byl to smolný zápas pro bayer a rozhodčí byl mimo. Nedivim se Rogerovi.

Reagovat
Werkrider

Predsa majú niektorí názor, že rozhodca písakal OK, čo ma trochu prekvapuje.

Reagovat
Jan Horáček

Za tohle by měl být Schmidt potrestán velice tvrdě. A nejen on - pokutu i měl dostat i klub, je to obdobné, jako když musí klub platit za špatné chování svých fanoušků.

Ať rozhodčí píská jak chce, prostě je konsenzus, že jeho rozhodnutí budou respektovat obě strany, výkon rozhodčího pak má být zhodnocen objektivně po zápase. Přece si hráči a trenéři nemohou sami rozhodovat, co se bude dít. Nebo ať se všichni dohodnou, že budou zápasy bez rozhodčích a fauly apod. si budou sportovně a spravedlivě řešit hráči a trenéři obou mužstev sami. S pány Schmidtem, Kloppem, Sarim a jinými by to jistě fungovalo.

Reagovat
cologneFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele