30. kolo
16.04.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - VfB Stuttgart 1:0

Augsburg udělal výrazný krok k záchraně, když v přímém souboji o pomyslných šest bodů doma udolal konkurenční Stuttgart těsně 1:0. Jedinou branku zaznamenal ve 36. minutě ve formě hrající Alfred Finnbógason. Oba týmy se tak v tabulce prohodily a nyní je to naopak Stuttgart, kdo se musí reálně obávat o setrvání..

Hostující kouč Jürgen Kramny se rozhodl experimentovat a vůbec poprvé postavil sestavu se dvěma útočníky; kýžený efekt se ale nedostavil. Augsburg byl od začátku soustředěnější a kontroloval hru, přestože v úvodní půlhodině byla jedinou šancí dalekonosná rána Daniela Baiera. Zápas se více otevřel až po vedoucí brance, kterou pro Finnbógasona připravil Caiuby; Islanďan stvrdil svoji formu suverénním zakončením za záda bezmocného Przemyslawa Tytońe.

Stuttgart se po této ráně probral a začal tlačit; ještě v první půli mohl vyrovnávat Daniel Didavi, jeho rána se ale opřela do tyče. Když sudí odpískali konec úvodního dějství, věděli hosté, že je zle - Augsburg ještě nikdy v bundesligové historii neprohrál zápas, ve kterém v poločase vedl.

Také po změně stran byli domácí lepším týmem a osud zápasu drželi pevně v rukou. Skvělý Caiuby se hned dvakrát dostal do velké šance, poprvé ho ale odzbrojil famózním zákrokem Tytoń, podruhé jej akrobaticky na čáře zastoupil Emiliano Insúa. Tytoń prakticky vlastními silami držel naděje VfB na zvrat, ani jeho další parádní zásah proti dvojité šanci Gouweleeuwa však hostům nakonec nepomohl.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudnevs
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele