Bundesliga - preview 30. kola

15.04.2016, 08:58, aktualizováno 17.04.2016, 08:33
Previews
Pouze dva zápasy má v neděli na programu německá nejvyšší soutěž. Borussia Dortmund bude nejprve proti Hamburku odhánět duchy nedávné minulosti a v podvečer se potom Lize mistrů bude pokoušet přiblížit Mainz, před nímž se po klopýtnutí konkurentů rozprostřela jedinečná příležitost. Proti bude Köln...
Borussia Dortmund - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Malou noční můru Borussie Dortmund představuje v posledních letech Hamburk. Ten se žlutočernými od ledna 2012 prohrál jenom jedinkrát ze sedmi pokusů, a hned pětkrát přitom sám triumfoval. Vestfálský klub stále ještě sní o titulu - podaří se mu zažehnat tyto černé myšlenky?

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (neděle 17:30)
Zaváhání Herthy nedokázal využít Mönchengladbach ani Schalke, podaří se to tedy alespoň Mainzu? Nedávná forma karnevalového celku to rozhodně nevylučuje, když 1. FSV prohrálo jenom jeden z posledních sedmi zápasů. Köln naopak ve stejném intervalu jen jednou uspěl...

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen bude proti trápícímu se Eintrachtu Frankfurt usilovat o pátou výhru v řadě. Díky této sérii se vyšvihnul zpět na místo zaručující účast v Lize mistrů. Třetí příčku má přitom na dosah.

Hamburger SV, VfB Stuttgart, VfL Wolfsburg, 1. FC Köln - na všechny tyto soupeře die Werkself vyzráli. A co víc, v žádném z těchto utkání neinkasovali ani jeden jediný gól! Naopak jich hned osm vstřelili. Není divu, že hráči i trenér byli po výhře v derby maximálně spokojení. Pět kol před koncem mají vše ve svých rukou.

"Je skvělé, že se nám podařilo vyhrát. Oslavy po zápase byly fantastické. Za tři body jsme nesmírně rádi, vzhledem k tomu, že ostatní konkurenti ztratili. Rozhodně jsme dnes udělali velký krok k Champions League," prohlásil Julian Brandt. "Bylo to výborné derby. Jenom ty červené karty v závěru byly zbytečné. Obě naše trefy byly poctivě vypracované a myslím, že vítězství 2:0 jsme si zasloužili," prohlásil kouč Roger Schmidt.

O jednu branku se postaral Javier "Chicharito" Hernández, jenž ve své premiérové sezony v Bundeslize nastřádal prozatím 16 přesných zásahů. "Bylo to skvělé derby a šli jsme do něj se stejnou intenzitou, jako do předchozích čtyř duelů. Výborně zachytal Bernd Leno, ale celý tým předvedl vynikající výkon. Dobře, že jsme nedostali gól. Samozřejmě jsem rád, že se mi podařilo zase skórovat, ale brankami nejsem nijak posedlý. Podstatné je, aby tým sbíral body," prohlásil mexický útočník.

Ten měl v poslední době opravdu napilno. A není divu, když se záhy po přestupu stal jednou z největších bundesligových hvězd. V týdnu dokonce obdržel pozvání od německého prezidenta Joachima Gaucka, aby se v Berlíně zúčastnil zahájení tzv. "Německo-mexického roku," na kterém nechyběla ani hlava Spojených států mexických Enrique Peña Nieto s manželkou Angelicou Riverou de Peña. Zároveň se v týdnu v médiích hodně mluvilo o jeho setkání se spoluhráčem z reprezentace Markem Fabiánem, jenž obléká dres Frankfurtu.

Za Leverkusen nebudou moci nastoupit Kevin Kampl, Roberto Hilbert, Sebastian Boenisch, Kyriakos Papadopoulos, Ömer Toprak a vykartovaní Wendell a André Ramalho. Do hry by se tedy místo nich měli dostal Lars Bender, Benjamin Henrichs a Christoph Kramer. I Niko Kovač, protějšek Rogera Schmidta, bude mít se skládáním sestavy potíže.

Mimo jsou Anderson, Johannes Flum, Slobodan Medojević, Alexander Meier, Carlos Zambrano a Stefan Reinartz. Velká nepříjemnost v době, kdy mají Orli nebezpečně blízko druhé lize. Los do konce sezony přitom rozhodně nemají snadný. Vedle Leverkusenu se chystají boje s Mohučí, Darmstadtem, Borussií Dortmund a Werderem Brémy.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, L. Bender, Tah, Henrichs - Kramer, Calhanoglu - Bellarabi, Brandt - Kießling, Javier "Chicharito" Hernández
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, Abraham, Russ, Djakpa - Hasebe, Kittel - Huszti - Aigner, Ben-Hatira - Castaignos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.75 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
FC Augsburg minulý víkend porazil v důležitém souboji Werder Brémy, díky čemuž se dostal mimo sestupové pásmo. Teď hodlá vyzrát na Stuttgart, který také ještě nemá záchranu jistou.

VfB naposledy podle očekávání nestačilo na Bayern Mnichov, díky čemuž si mohl Pep Guardiola spočítat, že k obhajobě titulu stačí uhrát tři výhry a jednu remízu. "Viděli jste, že jsme chtěli udržet na uzdě křídelní hráče Bayernu, a proto jsme nastoupili s pěti obránci. Ale před prvním gólem jsme jim dali příliš prostoru. Pak jsme byli pasivní a zatažení. Za stavu 1:2 jsme se sice zvedli, ale bohužel to nestačilo," prohlásil trenér Jürgen Kramny.

"S tím výsledkem pochopitelně být spokojení nemůžeme. Po taktické stránce jsme dělali přesně to, co po nás trenér chtěl. Dostali jsme je pod tlak a měli příležitosti na to, abychom vyrovnali na 2:2. Naši fanoušci nás neustále podporovali, takže jsme určitě mohli uhrát alespoň ten bod. Jenže nakonec se nám to nepodařilo, takže musíme získávat body v dalších zápasech. Náš osud máme stále ve svých rukou," dodal Kramnyho svěřenec Daniel Didavi.

Z jeho spoluhráčů budou chybět Daniel Ginczek, Kevin Grosskreutz a Serey Dié, díky čemuž se na základní sestavu může zřejmě těšit Daniel Schwaab a jeden z dvojice Frederico Barba/Timo Baumgartl. Jinak se dá očekávat, že se stuttgartský lodivod nebude chtít pouštět do žádných větších akcí, co se zahajovací jedenáctky týče.

Augsburg ví, že nesmí ztrácet body s celky z druhé poloviny tabulky, což samozřejmě znamená včetně nejbližších konkurentů v boji o udržení. Minule se podařilo zdolat Werder Brémy, a tak není divu, že z toho měl Halil Altintop radost: "Věděli jsme, že to nebude snadný zápas. Oba týmy hrají o hodně. Inkasovat před poločasem bylo hodně nepříjemné, ale řekli jsme si, že se po změně stran pokusíme rychle odpovědět a to se nám podařilo. Když jsme se pak v závěru ujali vedení, věřili jsme si, že to dotáhneme do vítězného konce."

Augsburgu budou chybět Jan-Ingwer Callsen-Bracker, kapitán Paul Verhaegh, jehož by měl na pravém kraji obrany zastoupit Markus Feulner, dále Ji Dong-Won a Jan Morávek. Nejistý je start Konstantinose Stafylidise. Do hry se naopak vrací Koo Ja-Cheol, s osmi brankami nejlepší střelec Augsburgu, což zvyšuje šance na dobrý výsledek.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Feulner, Gouweleeuw, Klavan, Max - Baier - Kohr - Bobadilla, Koo, Caiuby - Finnbogason
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Klein, Niedermeier, Barba, Insua - Schwaab - Rupp, Didavi, Gentner, Kostic - Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.75 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg měl sice čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu Madrid rozehrané luxusně, nakonec ale přece jen vypadl. Pro Dietera Heckinga to znamená, že nyní musí veškerou pozornost soustředit na domácí soutěž. Případná dnešní ztráta v Brémách by pro Vlky mohla mít drtivé následky..

Zdá se, že Heckingův tým se letos soustředil primárně na milionářskou soutěž - kde rozhodně žádnou ostudu neudělal, postup mezi nejlepší evropskou osmičku a domácí výhra po skvělém výkonu nad Bílým baletem se rozhodně počítají. Jenže aby si Vlci zahráli Evropu (natož Ligu mistrů) i napřesrok, potřebují urychleně zabrat. Obhájce stříbrných bundesligových medailí se totiž propadá do nudného středu tabulky. Naposledy doma pouze remizoval 1:1 s Mainzem a na výhru čeká už čtyři zápasy.

Připočtěme k tomu fakt, že Wolfsburg letos za celou sezonu vyhrál venku pouze dvakrát, a začíná to vypadat opravdu bledě - kdyby ovšem na tom Werder nebyl ještě mnohem, mnohem hůře.

Brémský celek je v reálném nebezpečí sestupu, čemuž rozhodně nepomohla poslední domácí prohra v extrémně důležitém zápase s Augsburgem (1:2). Šlo mimochodem o sedmou domácí prohru sezony, čímž svěřenci Viktora Skripnika vyrovnali dosavadní negativní rekord ze sezon 1998/99 a 2012/13. Pokud by prohráli i dnes, stanoví úplně nové 'maximum'. Čisté konto neudrželi už alarmujících 32 (!) zápasů v řadě.

A co více, Hecking na Brémy umí. Coby trenér Vlků se jim postavil zatím šestkrát a neztratil ještě ani bod; naopak jeho svěřenci nasázeli nebohému soupeři úctyhodných dvaadvacet gólů. Na podzim to ostatně bylo vidět více než jasně: Wolfsburg rozmetal před vlastními fanoušky netušící Werder tenisovým skóre 6:0. Po vlastním gólu Galveze se tehdy trefili dvakrát Kruse, Vieirinha, Guilavogui a Dost. Něco podobného by zelenobílí potřebovali i dnes...
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, S. Garcia - Grillitsch - Öztunali, Fritz, Junuzovic, Bartels - Pizarro
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, R. Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Vieirinha, Arnold, Schürrle - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.60 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hoffenheim vyhrál pět z posledních osmi zápasů, díky čemuž opustil sestupové pásmo. Nic ale ještě nemá jisté, a proto je třeba bojovat dál. I třetí Hertha Berlín ví, že to ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně nebude mít vůbec jednoduché.

Julian Nagelsmann odvádí zatím v osmadvaceti letech vynikající práci. V minulém kole se svým týmem přehrál Frankfurt, což bylo nesmírně důležité vítězství. "Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát, ale záchranu ještě nemáme jistou. Když budeme dál takhle poctivě pracovat, určitě se udržíme," nechal se slyšet Mark Uth, který přišel v Commerbank-Areně na trávník na začátku druhého poločasu a v jeho závěru zvýšil na 2:0.

Proti Herthě má proto větší šanci na základní sestavu, ačkoliv Eduardo Vargas si na post za Andrejem Kramarićem také dělá zálusk. Chybět budou Kai Herdling, Ermin Bičakčić, Kim Jin-Su, vykartovaný Sebastian Rudy a o osudu Pirmina Schwenglera, jenž byl zraněný, se teprve rozhodne. Dá se však předpokládat, že celých devadesát minut by nezvládnul.

Počet hráčů Herthy, kteří nemohli pro zranění nastoupit, se výrazně snížil. Nyní jsou mimo hru pouze Sami Allagui, Sinan Kurt a Mitchell Weiser, přičemž poslední zmíněný piká za to, že se proti Hannoveru vykartovat. Do obrany se vrací John Brooks a Fabien Lustenberger se zřejmě posune do středu záložní řady.

Proti už téměř jistě sestupujícímu Hannoveru uhrála Stará dáma v domácím prostředí pouhý bod. "Neřekl bych, že došlo z naší strany k nějakému podcenění soupeře. Myslím, že nám paradoxně uškodil ten brzký gól. Remíza nakonec asi zasloužená. Teď už se musíme plně koncentrovat na Hoffenheim," hodnotil Pál Dárdai.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, Toljan - Nad. Amiri, Strobl - Ochs - Uth, Volland - Kramaric
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Darmstadt - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
V souboji dvou nováčků přivítá Darmstadt Ingolstadt. Zatímco hosté mají k jistotě setrvání v soutěži velice blízko, domácí budou mít ještě co dělat, aby vcelku senzačně uhájili prvoligovou příslušnost.

Die Lilien v minulém kole přehráli 2:1 Hamburk na jeho hřišti, přičemž jednou trefou se o výhru (zase) zasloužil Aytac Sulu. Není divu, že si tím vysloužil chválu od trenéra Dirka Schustera. "Je to jeden z nejlepších obránců v Evropě," prohlásil osmačtyřicetiletý kouč. Něco na tom asi bude, protože v Německu narozený fotbalista s tureckými kořeny se zatím trefil sedmkrát, čímž se na starém kontinentu nemůže pochlubit žádný jiný obránce.

A vlastně i kdejaký ofenzivní hráč. Jako třeba Jan Rosenthal či Slobodan Rajković, kteří budou chybět kvůli zranění. Do hry by se tedy měl dostat Fabian Holland. O post pravého obránce soupeří György Garics s Florianem Jungwirthem a zálusk na křídelní pozice si dělají Marcel Heller, Konstantin Rausch a Tobias Kempe. Vepředu samozřejmě nebude chybět dvanáctigólový Sandro Wagner.

To Ralph Hassenhüttl nemůže využít jen služeb Danila Soarese. Jinak má k dispozici kompletní kádr. Nevyloučil tedy větší změny v sestavě, ačkoliv ty vlastně nejsou příliš potřeba, jelikož jeho družina vyhrála oba předchozí zápasy a brankář Ramazan Özcan během nic vůbec nemusel lovit balon ze sítě, zatímco jeho spoluhráči se dohromady prosadili hned čtyřikrát!

Přitom za soupeře měli die Schanzer Schalke 04 a následně Borussii Mönchengladbach. "Sehráli jsme opravdu brilantní utkání. Taktika, s jakou jsme do něj šli, vyšla dokonale. Neustále jsme je chtěli nahánět a vyvíjet aktivní pressing. Těší mě, jaký pokrok jsme za rok udělali. Ten gól sice přišel až později, ale proti soupeři, jako je Gladbach, si prostě na tu svoji příležitost musíte trpělivě počkat," prohlásil spokojený Hassenhüttl.

První vzájemný duel těchto dvou celků na nejvyšší úrovni skončil po výsledku 3:1 v listopadu lépe pro Ingolstadt, přičemž o góly se postarali Robert Bauer a zbylé dvě trefy si připsal Moritz Hartmann, jenž rozhodl i zmíněné střetnutí se Hříbaty. Darmstadt navíc v domácím prostředí na Stadion am Böllenfalltor spíše tápe, takže není divu, že i tentokrát větší šance se dávají hostům.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Caldirola, Holland - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Vrancic - Wagner
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, M. Matip, B. Hübner, Ro. Bauer - Roger - P. Groß, Christiansen - Mo. Hartmann, Lezcano, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (sobota 18:30)
Největším šlágrem 30. kola nejvyšší německé soutěže bude duel vedoucího Bayernu s ambiciózním Schalke 04. Königsblauen minulý týden právě bavorskému gigantovi výrazně pomohli, když ve vestfálském derby porazili rivala z Dortmundu, díky čemuž si Bayern před Borussií vytvořil již velice komfortní sedmibodový náskok, o který ho může připravit snad jen zázrak. Pomůže teď Schalke naopak Dortmundu?

Do konce sezóny zbývá odehrát ještě pět kol a také Pep Guardiola tuší, že svou misi v Mnichově s velkou pravděpodobností zakončí mistrovským titulem. "Stále potřebujeme alespoň dvě vítězství a jednu remízu, abychom tak dosáhli našeho snu a tím je čtvrtý německý titul v řadě," připomněl španělský lodivod fakt, že od sezóny 2012/2013 nemůže v Bundeslize najít přemožitele.

Bayern, jak je již v posledních letech zvykem, v závěru ročníku opět bojuje na všech třech frontách. V úterý zvládl přes lisabonskou Benficu postoupit mezi nejlepší čtyři celky v Lize mistrů a příští týden bude pro změnu proti Brémám bojovat v semifinále v DFB-Pokalu. "V sobotu to bude opravdu velice těžké utkání, neboť máme za sebou velmi náročný týden. Nicméně, musíme vyhrát. Nemůžeme jen tak připustit, aby Borussia stáhla náš náskok," nehledá výmluvy kapitán Phillip Lahm.

Pep Guardiola zítra nebude moci počítat s dlouhodobě zraněnými stopery Holgerem Badstuberem a Jeromem Boatengem, problémy s třísly nepustí na trávník ani Arjena Robbena a pouze na tribuně zůstane také Xabi Alonso, jenž si odpykává trest za žluté karty, stejně jako na druhé straně Sead Kolašinac. Kromě něho André Breitenreiter postrádá ještě kapitána Benedikta Höwedese, dalšího obránce Acuta Učidu a záložníka Leona Goretzku.

Schalke Bayern v lize neporazilo již deset zápasů v řadě, poslední výhra se datuje na prosinec 2010, přičemž z tehdejší základní sestavy Knappen zítra uvidíme na hřišti pouze Klaase-Jana Huntelaara a Manuela Neuera, ten však mezitím vyměnil klub. Loni na podzimu si Mnichované z Veltins Areny přivezly tři body za vítězství 1:3, skórovali Alaba, Martínez a Müller.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Vidal - Coman, M. Götze, Thiago, Douglas Costa - T. Müller
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Aogo - Geis, Höjbjerg - Schöpf, M. Meyer, L. Sané - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Německá Bundesliga pokračuje jubilejním 30. kolem, které nás na úvod zavede na hřiště posledního Hannoveru, jenž zde přivítá Borussii Mönchengladbach. Ta na rozdíl od domácích bojuje o postup do Ligy mistrů a navrch má ze vzájemných duelů výrazně pozitivní bilanci...

Dolnosaský celek zažívá hodně nevydařenou sezónu: 96ky z devětadvaceti ligových utkání dokázaly vybojovat pouze 18 bodů a logicky se tak nacházejí na samém chvostu pelotonu. Na pozice zaručující záchranu už přitom hannoverská družina ztrácí propastných dvanáct bodů.

Hannover naposledy vedl nad Herthou BSC, nakonec však bral pouze bod za remízu 2:2. Nyní by chtěla domácí ekipa před vlastními fanoušky konečně naplno bodovat. "Čeká nás těžký zápas, budeme se však snažit navázat na výkon z minulého zápasu, který se nám povedl, přestože jsme nedokázali vyhrát," vyhlásil Daniel Stendel, jehož na lavičce H96 čeká premiérové domácí utkání.

Druhá strana je na tom o poznání lépe. Gladbach se po nevydařeném začátku sezóny zvedl a opětovně se zapojil do boje o evropské poháry - momentálně jsou "Hříbata" pátá s tříbodovým mankem na příčky znamenající možný postup do Champions League.

Hostující hráči by pochopitelůně chtěli opakovaně postoupit do Ligy mistrů a k tomu potřebují ideálně naplno bodovat. "Samozřejmě chceme ze zbývajících zápasů získat maximální počet bodů. Vzhledem k nevydařenému startu sezóny je pro nás současné umístění velkým úspěchem," řekl Lars Stindl, jenž dříve patřil k oporám Hannoveru. "Na podzim jsme získali velké zkušenosti v Lize mistrů a to jsou momenty, které bychom si chtěli zopakovat. Chceme však postoupit do pohárové Evropy, takže i Evropská liga by pro nás byla úspěchem," dodal záložník.

Mužstvo z Dolního Saska se nadále musí obejít bez celé řady hráčů. K dispozici nejsou Felipe (třísla), Andreasen (zraněná noha), Prib (svalové potíže), Bech (koleno), Benschop (koleno) a Almeida (záda).

Borussen naproti tomu postrádají Granita Xhaku, jenž si musí odpykat trest za žluté karty. Mimo hru pak zůstávají Álvaro Domínguez, jenž rehabilituje po operaci zad a Nico Schulz (zpřetrhané kolenní vazy).
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Milošević, C. Schulz, Albornoz - Schmiedebach, S. Sané - Sarenren-Bazee, Kiyotake, Karaman - A. Sobiech
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Jantschke - Dahoud, Nordtveit - F. Johnson, Wendt - Stindl - Hazard, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.00 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29243269:1475
2.Borussia Dortmund29215369:3068
3.Hertha BSC29147839:3449
4.Bayer Leverkusen29146944:3348
5.Borussia Mönchengladbach291431259:4545
6.1. FSV Mainz 05291361040:3645
7.Schalke 04291361041:4045
8.VfL Wolfsburg291091040:3839
9.FC Ingolstadt 04291091027:3139
10.Hamburger SV29971335:4034
11.1. FC Köln298101129:3734
12.VfB Stuttgart29961446:5933
13.SV Darmstadt297111132:4432
14.TSG Hoffenheim297101233:4431
15.FC Augsburg29791337:4830
16.Werder Brémy29771539:5928
17.Eintracht Frankfurt29691429:4627
18.Hannover 9629532124:5418
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach
sobota 15:30Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt
sobota 18:30Bayern Mnichov - Schalke 04
neděle 15:30Borussia Dortmund - Hamburger SV
neděle 17:301. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes to vidím na hodne zaujímavu piatkovú predohrávku. Hannover pred týždňom slušne zahral na Herthe, paradoxne skvelá remíza stvrdila zostup to isté čakám aj dnes, Monchengladbach je na výjazdoch tradične dosť slabý

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

když to nepřipomenu, je to špatně.. když to připomenu, je to taky špatně?

Reagovat
db18

Špatně je, že nepřipomínáš, když nemám natipováno...

Reagovat
Rudnevs

Zabudol som.,

Reagovat
smazaný uživatel

Dal som dokopy, kto by mal záujem: TOP50 nemeckých klubov s najvyššou priemernou ligovou návštevnosťou v sezóne 2015/16 (aktuálny stav po poslednom kole) >>> https://www.facebook.com/nemeckyfotbalczsk/photos/a.137134479814194.1073741828.137126423148333/471937203000585/?type=3&theater

Reagovat
smazaný uživatel

to je tvoje stránka?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nie, je to stránka jedného chalana z ČR, ale píšem tam už možno 2 roky ako admin. Niekedy som sa tam tomu venoval viac, teraz nemám moc času často prispievať. Mám stránku o Tatrane a hlavne tej sa venujem, lebo vedenie Tatrana zrušilo komunikáciu cez FB a oficiálny klubový web je absolútne neaktualizovaný....

Reagovat
Arne

Reagovat
andycek1

Cawko z tej stranky som bral inšpiraciu tak pozri na fb Italský fotbal ktory funguje 2 a pol roka aktívne

Reagovat
smazaný uživatel

Čauko, myslím túto: https://www.facebook.com/Italsk%C3%BD-fotbal-614522765276405/?fref=ts ? Poznám ju a sledujem pravidelne, je tam dosť vysoká aktivita asi tomu musíš venovať dosť času, resp. keď ste tam viacerí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole v Duisburgu úžasný záver....MSV stále žije

Reagovat
db18

A Sandhausen

Sice jsem měl vsazeno, ale vůbec mne ta prohra nemrzí...

Reagovat
smazaný uživatel

Obinnov gól na 2:1, ta radosť kotla to je úžasné: http://www.dailymotion.com/video/x44qkkb_victor-obinna-goal-hd-duisburg-2-1-munich-1860-15-04-2016_sport

Celý zostrih zápasu: http://www.dailymotion.com/video/x44qqs3_all-goals-highlights-hd-duisburg-2-1-munich-1860-15-04-2016_sport

Ten kanál je super, lebo pridáva zostrihy zo všetkých zápasov 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

Radšej nech zostúpi Duisburg ako Duesseldorf.

Reagovat
smazaný uživatel

FSV Frankfurt a Paderborn by mne osobne vôbec nevadili keby spadli.

Reagovat
Rudnevs

Heidenheim, FSV Frankfurt, Paderborn, Sandhausen by mi nevadili keby boli v 3.Lige

Reagovat
smazaný uživatel

Sandhausen aka je podla vas inak sanca ze umely tzv. projekt RB Leipzig postupi do BL? Ja si myslim ze velka, no je stale moznost ze skoncia treti a neprejdu cez baraz... do BL Freiburg aj Der Club Inak 2BL paráda Duisburg a Paderborn maju este nádej

Reagovat
smazaný uživatel

Boje o záchranu budú zrejme zase šialené do posledného kola. Tak ako to bolo v minulej sezóne, ale tam bolo namočených ešte viac klubov a ďalšie hrali o postup, ak si spomínam tak v poslednom kole len v 1 zápase neišlo ani o postup ani o zostup. To sa tak skoro nezopakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taký Lautern je už v suchu

Reagovat
Rudnevs

Lauternu je škoda. Ale dalo sa čakať, v lete to slušne rozpredali.

Reagovat
Rudnevs

Snáď nezostúpi Fortuna.

Reagovat
Rudnevs

Sandhausen

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes veľké derby v Magdeburgu, Dynamo tam príde po 9 rokoch. Navyše Dynamo môže potvrdiť postup, ak správne pozerám, tak im stačí remízka? Magdeburg zase ak nevyhraje tak na baráž môže zabudnúť. Na zápas by sa podľa webu Magdeburgu predalo aj 50 000 lístkov keby to umožňovala kapacita.

Zápas vysiela MDR.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay už údajně 1 nohou v City. Prý cena kolem 35-40 mil. Hodně slušně...na to, ze má už má jen smlouvu na rok

Reagovat
Rudnevs

Náhrada Dahoud?

Reagovat
smazaný uživatel

Ideál..ale už jsme to řešili, ze těžko pustí gladbach všechny 3 stredaky v jednom prestupaku. Jsem zvědavý na Merina, jak se uvede...treba to bude Weigl 2.0

Reagovat
Rudnevs

Veď iste, ale za Nordtveita majú náhradu a Xhaka nemusí ísť preč.

Reagovat
Rudnevs

K tomu je dostupný ešte Neustaedter... a Hasebe trebárs

Reagovat
andrew96

Neustadter

Reagovat
Rudnevs

Tak v Gladbachu už hral a Nemecké média ho spojujú najmä z Gladbachom a West Hamom.

Reagovat
andrew96

West Ham ať se klidně spálí, ale tak v Gladbachu snad vědí, jaké výkony předvádí.

Reagovat
Rudnevs

V Gladbachu ale aj vedia, aké výkony predvádzal keď tam hral...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro BVB by to byl skvělej deal

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

je to jeho odchod.. peníze slušný. ale mrzet mě to bude jako prase..

Reagovat
Rudnevs

OT: http://www.transfermarkt.de/bericht-vfb-stuttgart-an-96-spielmacher-kiyotake-dran/view/news/232527

Hmmm... Maxim, Kiyotake, Kostič. Skvelá a lacná náhrada za Didaviho. A Schmiedebach vraj do HSV.

Reagovat
stas87

Tak tu opatrne,zatial vsade kde Kijotake bol,tak sa hralo na neho,ako na spilmachra.To vo VfB nebude a uvidime,ako sa s tym srovna.Mne sa zda,ze ani nepracuje dostatocne dobre dozadu a ze u neho vyrazne prevysuje ofenzivna zlozka.Prave toto zmenil Scmidt u Malliho tuto jar a z Yunusa sa stava dost ceneny tovar.

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslím, že Kiyotake je super náhrada za Didaviho. U spielmachera nie je dôležité, že čí pracuje dozadu. Nie?

Reagovat
stas87

VfB hra timovo,nikto vyrazne nevycnieva a preto im to tak dobre slape,hlavne smerom dopredu.Dost mozno prave kvoli tomu sedi Maxim,hrac vyborny ale asi dost dobre nezapada do toho,co Stuttgart hra a preto sedi.Dalsi taky hrac je Kostic,ten ale pochopil,ze musi pomahat aj dozadu a odmaka toho pocas zapasu dost.Netvrdim,ze sa Kijotake nepresadi,no na mieste Dutta by som jeho angazovanie zvazil.

Reagovat
Rudnevs

Máš pravdu. Ale neviem, čí Dutt zoženie niekoho lepšieho za tú cenu.

Reagovat
stas87

Hraci by sa nemali kupovat kvoli cene ale kvoli tomu,ako sedi trenerovi do stylu,akym chce hrat.Cenovka hraca by nemala hrat rozhodujuci fakt pri jeho ziskani.O dost viac by ho vyuzili v Kölnu,tam taky typ hraca chyba a uplatnil by sa v nom viacej.Pozri takeho Bittencourta...hrac velmi dobry,dost kladnych veci na nom najdes ale ak trener pozaduje viac a chce aby odstranil nedostatky a hrac nechce,bude sediet.Tak sa stalo v Hannoveri a tak sa mohlo stat aj v Kölnu,ak by Stöger mal sirsi kader a mohol Bittencourta posadit.

Reagovat
Rudnevs

Však iste, objavilo sa to na internete, tak som to šupol sem... Možno to nie je ideálny hráč, ale som rád že sa VfB aspoň trochu rozhýbal.

Reagovat
Rudnevs

Inak aj Kolín chce Kijotakeho.

Reagovat
Pipo123

Kijotake mi nepríde nejaká špilmacher, možno sa na to hraje a dáva sa mu taká nálepka, ale nemám pocit že v zápasoch v ktorých som ho videl by vytvoril nejaké nebezpečenstvo pre súperovu obranu. Alebo sa mýlim ?

Reagovat
Rudnevs

Je to spielmacher, len túto sezónu to nedokazuje. Lebo je zväčša zranený.

Reagovat
Rudnevs

SANKT PAULI

Reagovat
Rudnevs

OT: Čítal som že Fürth chce rekonštruovať Trolli Arenu... Nevie o tom niekto niečo viac?

Reagovat
Arne

Někdo pls link na SGD?

Reagovat
Arne

Díky... Magdeburg pěkný gól, sedm stovek Dynamos nebylo vpuštěno na stadion.

Reagovat
Kily

a zbytek už jde taky pryč

Reagovat
smazaný uživatel

prišiel som k tomu asi v 25.minúte a hneď pozerám, že je sektor Dynama poloprázdny, už som vedel, že sa niečo dialo....ale domáci v 1.polčase fantastická atmosféra, to sa nevidí ani v BL koľkokrát

Reagovat
Kily

já je ani neposlouchám, ten zápas mě vůbec nebaví a tak nějak jen doufám, že Osnabrück vyhraje a odloží postup, nemám dneska náladu slavit

Reagovat
smazaný uživatel

To je nenormalný blb čo teraz hodil svetlicu do domácich

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pekný comeback od Dynama a teraz im to pokašle nejaký primitív....

Reagovat
Arne

Co se dělo? Já to po druhým gólu vypnul a doufal, že Osnabrück vyhraje, aby se postup zpečetil příští týden doma tak, jak se sluší a patří. Škoda, takhle bez fanoušků...

Reagovat
Kily

dost se jich vrátilo a po gólu na 2:2 vyletěla ze sektoru světlice a trefila domácího fanouška prý do hlavy

Reagovat
stas87

Vlci na rucnik,okrem ofsajdoveho golu Dosta a strely Guilavoguiho pät metrov nad nic nemali a maju plichtu za prvy polcas.My spalene sance Floriana,Fina,dorazku nezvladol Claudio..uplne v pohode to mohlo byt 3:1.Vierinha slabucky,prvy hrac na striedanie,takto slabo som ho este zahrat nevidel.Mna to aj tak nebavi,zasa dostaneme gol na 1:2 a prehrame,prevaha k nicomu nebude.To mame hrat hovno ako pristav dva roky a modlit sa za baraz?

Reagovat
stas87

Na druhu stranu,opakovane hrame dobre prve polcasy ale druhe su znatelne slabsie.To je dost problem a specialne v boji o zachranu. Herne to nie je zle,len sme neefektivny v klucovej casti sezony.Preto by ma zostup neprekvapil,co uz.Na klub by som sa nevykaslal a rok v 2.BL prezil.

Reagovat
Arne

Z tohohle poločasu jsme měli vytěžit vedení, velká škoda... Šancí jsme měli víc a hlavně nás tedy možná poprvé v sezóně poškozuje rozhodčí - sebral nám gól a loženku, plus vyrovnání asi bylo z ofsajdu (ale lehkého - tam žádné výčitky).

Návrat JAB je znát, ta první fáze postupného útoku je jinde, než když on nehraje... Akorát čistě do defenzivy to od něj není ideální, plus ten gól jde asi za ním, on se nechytil se Schärem. Peky oproti Mitchovi úplně nulový, ale jinak se mi to líbí. Druhé poločasy máme lepší, to půjde.

Reagovat
Arne

Kadeř půjde na plac

Reagovat
stas87

Fin dneska uz mal mat viac ako jeden gol.Zdrzujme,valajme sa na travniku ale hlavne to udrzme. Bayer tam ten gol dotlaci,FCI vyrovna.

Reagovat
smazaný uživatel

Kampl

Tomu hovorím návrat po zranení Ihneď po vystriedaní nádherný gól z voleja po vôbec prvom dotyku s loptou v zápase...

Karim s Julianom tiež pekne. Liga Majstrov je blízko, už len zvládnuť priamy súboj s Herthou...

Reagovat
bayern987

Může mi někdo vysvětlit proč Müller zase sedí? Fakt už se těšim na Carla.

Reagovat
blackhawk88

Lebo bayern ma narocny programpred sebou, cize logicky rotuje hracov, ale myslim,ze do 2.polcadu nastupi, lebo gotze je tam uplne zbytocne

Reagovat
bayern987

Njn jenže Müller se v kariéře snad ještě nezranil a navíc v zápase proti Schalke ho potřebujeme od první minuty. A kdyby to bylo poprvé ale to už je po několikáté!!!

Reagovat
monty25

Fährmann

Reagovat
monty25

Ofsajd!

Reagovat
stas87

Minimalni..take sa mozu pustit.

Reagovat
monty25

Ani náhodou. Jakmile má za posledním obráncem část těla, kterou se dá zakončovat, tak je to prostě ofsajd.

Reagovat
stas87

Nebol to velky ofsajd,zalezitost par centimerov..stve ta,ze gol dostal tim ktoremu prajes.Aj keby taky gol dostal Werder,nevadilo by mi to.

Reagovat
monty25

Byl tam jasně jednou nohou, celkově asi půlkou těla. To je ofsajd, tečka. Kdyby takový gól dalo Schalke, tak taky uznám, že neměl platit. Jinak zápasy jiných týmů v BL nesleduju.

Reagovat
stas87

Mne to teda neprislo take hrozne,uvidime po zapase v opakovacke.Beries do uvahy aj vyhlad asistenta?Takto z opakovacky je strasne jednoduche to odsudit.

Reagovat
monty25

Já jsem pro zavedení videa.

Reagovat
smazaný uživatel

V takových situacích se na offsidy hrát nedá, tohle si bránící tým musí pohlídat

Reagovat
smazaný uživatel

Tím se to příšerné bránění omluvit nedá. Vůbec mě nepřekvapuje kdo to tam podělal

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by ist dole Gotze namiesto Mullera

Reagovat
monty25

Teď je to sice v pytli, ale aspoň Schalke neprohraje 1:0 gólem z ofsajdu...

Reagovat
monty25

Leroy

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímala by mě statistika, kolik golů letos šlo přes Neustädtera

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Asi všechny ne?

Reagovat
monty25

Radši už to vypnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pošetřím nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes v 4.lige Essen - Aachen, v TV vysiela aj Sport1. Smutné, že tieto tradičné kluby sú priemerom v 4.lige, ale je pekné, že majú tak vysokú návštevnosť aj zrejme v najhorších časoch v histórií klubov.

Reagovat
smazaný uživatel

Our starting XI for today's match against Hamburg:

Roman Bürki, Sven Bender, Ilkay Gündogan, Mats Hummels, Nuri Sahin, Adrian Ramos, Christian Pulisic, Shinji Kagawa, Gonzalo Castro, Matthias Ginter, Felix Passlack

Reagovat
Rudnevs

Rudnevs ani na lavičke...

Reagovat
Rudnevs

Schipplock

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisic to je talent

Reagovat
slovaňáák

Mhm Ramos Už sedmá trefa.. k tomu ještě tři áčka, to zase nejsou špatná čísla.

Reagovat
smazaný uživatel

sympoš

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutočné, si vravím niekedy v 30.minúte, že ten Ramos je psychicky tak dole, že už nevie ani behať. Ale hneď si vravím, on ešte dnes dá gól a tie jeho čísla zase nie sú tak zlé nato koľko minút hraje....a bim gólik ako lusk

Inak boli sme svedkami 1.gólu Pulisica v Bundeslige

Ale Hamburg mal 2 tutovky a Dortmund nič až do toho gólu na 1:0....

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto jasná rudá. Super přihrávka od Ramose

Reagovat
smazaný uživatel

Šanca pre Drobného po dlhej dobe. Ramos sa rozbieha asi

Reagovat
Rudnevs

Adler bude chýbať v Nordderby.

Reagovat
slovaňáák

100. pro střelecké hody Adriána Ramose

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Centrofixka

Škoda, že nemá tak o 5r. menej

Reagovat
Rudnevs

Až tak starý nie je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele