Bundesliga - souhrn 3. kola

28.08.2015, 22:22, aktualizováno 30.08.2015, 19:29
Komentáře a souhrny
Brémy konečně zabraly a porazily Gladbach. Třetí vítězství ze tří zápasů má Dortmund, jenž si poradil s Herthou. Ve šlágru kola mnichovský Bayern přehrál Leverkusen. Tři body slaví rovněž Mainz, Köln, Ingolstadt, Frankfurt a Wolfsburg. Darmstadt hrál s Hoffenheimem bez branek...

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 2:1

30.08.2015 17:30

Góly: 39. Aron Jóhannsson (pen.), 53. Jannik Vestergaard - 45. Lars Stindl

Černá série Gladbachu na úvod sezony pokračuje. Svěřenci Luciena Favreho prohráli i třetí zápas v řadě, propadli se na samé dno tabulky a v souboji dvou čekatelů na vítězství dovolili Brémám odrazit se do středu tabulky. Úvodní trefu Arona Johanssona sice ještě v první půli vymazal Lars Stindl, konečné slovo však měl v 53. minutě hlavičkující Jannik Vestergaard..

Nutno dodat, že Werder si tři body připisuje zaslouženě: na hřišti byl lepším týmem, od prvních okamžiků poměrně jasně dominoval, zatímco Hříbata po celých 90 minut ne a ne nalézt ideální herní rytmus. Je patrné, že Borussia se potácí v hluboké krizi; nepříjemná komplikace před startem Ligy mistrů. Vyloučení Granita Xhaky z 87. minuty bylo už pouze pomyslnou třešničkou na zkaženém dortu.

Fanoušci v ochozech vyprodaného Weserstadionu zpočátku sledovali souboj dvou odlišných stylů: Brémy hrály přímočaře, často na dlouhé míče, zatímco Gladbach se snažil probíjet dopředu krátkými kombinačními pasážemi. Po úvodních deseti minutách, v nichž působil Werder živějším a odhodlanějším dojmem, přišlo první nebezpečí na druhé straně - gólman Wiedwald si však s nepříjemnou dalekonosnou ránou Xhaky dokázal poradit. V 18. minutě pak zlikvidoval i Raffaelovo sólo.

Domácí měli skutečně navrch od 20. minuty. Kolem gólmana Yanna Sommera najednou začalo hotové rodeo: Johansson (21'), Vestergaard (21'), Junuzović (26') ani Ujah (27') se svými šancemi neuspěli, bylo však jasné, že Borussia bude mít velký problém s bráněním standardních situací. Hosté nehráli dostatečně kompaktně, dělali spoustu chyb, přihrávky jim odskakovaly. Právě takto se nakonec zrodila i úvodní branka: Raffael prohrál souboj s Johanssonem a dal tak založit nebezpečnému brejku, na jehož konci Schulz fauloval ve vápně Ujaha. Rozhodčí Zwayer ukázal na značku pokutového kopu a Johansson z bílého puntíku otevřel skóre. Byla to jeho první trefa od letního přestupu do Brém.

To se psala 39. minuta; zdálo se, že brémské vedení v poločase nemůže nic ohrozit. Jenže ouha: Gladbach nakonec ve 45. minutě přece jen dokázal zničehonic vyrovnat. Thorgan Hazard vybídl chytrou přihrávkou Stindla, který se ve vápně zbavil pozornosti Gebre Selassieho a přízemní ránou k pravé tyči upravil skóre na 1:1.

Netrvalo však dlouho a Werder byl opět na koni: poté, co krátce po změně stran zahrozil Ulisses García (47'), načechral Junuzović od rohového praporku centr do vápna, kde se Vestergaard dostal k míči dříve než Brouwers a hlavičkou z bezprostřední blízkosti vrátil domácím vedení.

Duel pokračoval ve vysokém tempu a šance rychle přibývaly: na jedné straně na sebe upozornil dvakrát aktivní Ujah (57', 58'), na druhé se musel mít Wiedwald na pozoru před Herrmannem (61'). Dobré šance na vyrovnání měli i Wendt (69'), před nímž na poslední chvíli zachraňoval Santiago García, a opět Herrmann (74'), jehož dělovku dobře zlikvidoval domácí gólman. Po druhé žluté kartě Xhaky mohl v samém závěru ještě Kroos pohodlně zvyšovat na 3:1 z penalty, leč neuspěl. Oslabení hosté však už ve zbylém čase Wiedwalda ohrozit nedokázali a po zásluze prohrávají.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 3:1

30.08.2015 15:30

Góly: 27. Mats Hummels, 51. Pierre-Emerick Aubameyang, 90+3. Adrián Ramos - 78. Salomon Kalou

Borussia Dortmund pokračuje v excelentním startu do sezony - vzpurnou Herthu dnes před vlastními fanoušky porazila 3:1 a i v osmém soutěžním duelu nového ročníku neztratila ani bod. Rekordní úvod nového kouče Thomase Tuchela tak pokračuje. Hertha sice do Dortmundu přijížděla dosud neporažena, nakonec však může být ráda, že skóre nebylo ještě vyšší..

Hostující forvard Genki Haraguchi sice v samém úvodu ukázal, že si tým z hlavního města nepřijel pro hladkou porážku, jenže domácí rychle získali výraznou územní převahu. Bohužel pro nažhavené fanoušky však nějakou dobu trvalo, než se z ní vyklubaly první šance. Kouč Herthy Pál Dardái zvolil přísnou defenzivní taktiku, ta ale fungovala; hosté drželi favorita celých 26 minut na uzdě.

Potom však přišel první gólový průlom, a pomohl k tomu rohový kop. Kagawa dostal příliš mnoho místa a měl tak čas pečlivě narýsovat svůj pas na Hummelse, který nezaváhal - 1:0. Inkasovaná branka vytáhla hostující hráče z jejich defenzivní ulity a výsledkem byl větší "vítr" v jejich zadních řadách; ještě v první půli mohl zvyšovat Mchitarjan, v šanci ze 39. minuty však selhal.

Dárdai do druhé půle vyslal na hřiště Weisera místo matného Stockera, kýžený efekt se však nedostavil; naopak Borussia hned šest minut po změně stran zvýšila své vedení. Opět u toho byl Kagawa, který založil akci, na jejímž konci Ginter nesobecky přihrával zakončujícímu Aubameyangovi - 2:0. V následujících minutách mohli další branky přidat Mchitarjan (55') a opět Aubameyang (56'), skóre se však neměnilo, stejně jako po nebezpečném přímém kopu Herthy, s nímž si poradil Roman Bürki (64').

Hosté v závěrečných minutách ukázali bojovného ducha, aktivně pressovali a skutečně se snažili vrátit zpět do zápasu, jenže suverénní a sebevědomá Borussia už zkrátka byla na koni. Další šance tak přibývaly zejména před hostující bránou, kde postupně neuspěli Reus (60'), Kagawa (72') a nadvakrát smolař zápasu Mchitarjan (75', 83'). Střídající Salomon Kalou sice v 78. minutě vykřesal jiskru berlínské naděje (byť z hraničního ofsajdového postavení), konečné slovo ale měli opět domácí - ve třetí minutě nastavení uzavíral na finálních 3:1 žolík Adrián Ramos.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

29.08.2015 18:30

Góly: 26. Thomas Müller, 60. Thomas Müller (pen.), 71. Arjen Robben (pen.)

Jediným celkem, který po třech kolech ještě neztratil ani bod, je zatím mistrovský Bayern Mnichov. V Allianz Aréně nakonec porazil Bayer Leverkusen překvapivě hladce 3:0, dlouho to však na tak vysokou výhru nevypadalo. Zlom přišel až ve druhé půli, když sudí Meyer odpískal ve prospěch domácích dvě penalty.

Bayern si první zajímavou střeleckou příležitost vytvořil v 11. minutě, kdy předved svou typickou akci Arjen Robben, místo zakončení netradičně volil přihrávku na Thiaga Alcantaru a jeho pokusu první moc nechybělo.

Jako skvělá posila se zatím ukazuje křídelník Douglas Costa. Všem pravým obráncům, kteří v této sezóně proti tomuto Brazilci nastoupili, se z něj možná ještě doteď točí hlava. Úkol bránit tohoto rychlíka dnes připadl na Roberta Hilberta a tento zkušený zadák měl s Costou velké problémy.

Ve 26. minutě si letní akvizice ze Šachtaru Doněck zpracovala dlouhý pas z pravé strany, prosmýkla se kolem Hilbert, který ji nedokázal zastavit ani drobným přidržením, a Costa pak předložil balón Thomasi Müllerovi, jenž z malého vápna zakončoval do prázdné brány - 1:0.

Pep Guardiola před zápasem varoval před schopnostmi záložníka Hakana Calhanoglua a tento turecký reprezentant svůj um prokázal při své oblíbené disciplíně - volném přímém kopu. Jeho projektil z poměrné velké vzdálenosti orazítkoval břevno Neuerovi svatyně.

Další šance Leverkusenu přišla po poločasové pauze, jenomže Stefan Kießling tísněn bránícím Lahmem Neura zblízka nepřekonal a jeho dorážku vyhlavičkoval na brankové čáře David Alaba. Na druhé straně byl blízko gólu Robert Lewandowski, jehož při snaze odkopnout míč trefil vyběhnuvší Bernd Leno a balón naštěstí pro talentovaného brankáře doskákal těsně levé tyče.

Svěřenci Rogera Schmidta toho dnes v ofenzivě moc nepředvedli a po hodině hry navíc přišel první zlomový moment. Po přímém kopu Alonsa Hilbert drobně přistrčil Artura Vidala, chilský záložník předvedl předpisový let a sudí Meyer odpískal penaltu, kterou ranou doprostřed proměnil Thomas Müller.

Za deset minut se měnilo skóre znovu. Nešťastník zápasu Robert Hilbert pro změnu zahrál ve vápně rukou, nařízený pokutový kop si tentokrát vzal na starost Arjen Robben a uzavřel na konečných 3:0. V poslední čtvrthodině pak mohl ještě několikrát navýšit skóre Lewandowski, vždy ovšem ztroskotal na vynikajícím Lenovi. Mrzet ho to však příliš nemuselo, Bayern porazil Leverkusen 3:0 a minimálně do neděle se vyšvihl do čela bundesligové tabulky.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:4

29.08.2015 15:30

Góly: 30. Daniel Didavi - 11. Adam Hloušek (vl.), 42. Luc Castaignos, 69. Haris Seferović (pen.), 87. Luc Castaignos

Ve Stuttgartu rozhodně nebudou na zápas s Frankfurtem rádi vzpomínat, což platí dvojnásob pro českého obránce Adama Hlouška. Nicméně i bez jeho vlastního gólu by svěřenci Alexandera Zornigera nepochybně tentokrát na body nedosáhli.

Bezbrankový stav vydržel v Mercedes-Benz-Areně jenom deset minut. Potom z levé strany nacentroval Seferović a Adam Hloušek si stehnem srazil balon do brány, protože jej viděl kvůli dvěma stínujícím hráčům až na poslední chvíli. Domácím se podařila jedna jediná akce, jíž po třiceti minutách zakončil Daniel Didavi.

Nutno ovšem dodat, že jim pomohli i rozhodčí, neboť střelec branky stál v době Diého přihrávky v těsném ofsajdu.

Nerozhodný stav se však znovu měnil ještě před pauzou. Tehdy se totiž domácí obránci nechali zaskočit dlouhým pasem, díky němuž běžel Haris Seferović z úhlu sám na brankáře. Na pomoc mu přiběhnul ještě Luc Castaignos, jenž mohl po ideální přihrávce zakončit do brázdné svatyně - 1:2.

Jakýmkoliv snahám svých spoluhráčů o druhý gól zabránil Przemyslaw Tytoń, jelikož po necelých sedmdesáti minutách hry fauloval ve vápně Castaignose. Po červené kartě si na jeho místo stoupnul Odisseas Vlachodimos, ale s precizně vyvedeným pokutovým kopem Harise Seferoviće nemohl při nejlepší vůli nic dělat - 1:3.

Poslední slovo měl znovu Luc Castaignos, když po přihrávce Reinartze za obranu nejprve před dotírajícím hráčem balon zasekl, aby jej v zápětí nekompromisně poslal za záda nového brankáře - 1:4. To už se naštěstí pro Zornigorovu družinu psala 87. minuta, takže na další nášup už nezbyl čas. Současný trenér Frankfurtu, Armin Veh, jenž vybojoval se Stuttgartem před osmi lety Meisterschale, měl ale možná po utkání trochu smíšené pocity. VfB totiž po třech prohrách zůstává přikováno na posledním místě.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - FC Ingolstadt 04 0:1

29.08.2015 15:30

Góly: 63. Mathew Leckie

Ingolstadtu zatím úvod sezony vychází na výbornou. Podceňovaný nováček, který v prvním kole vykradl stadion Mainzu, dnes zopakoval podobný kousek v Augsburgu: opět mu k tomu stačila jediná branka, o niž se postaral Mathew Leckie. Stále tedy platí, že vyslanci automobilového města ještě na cestách nedostali ani gól a neztratili ani bod..

Bavorské derby nabídlo hodně intenzivní, bojovný fotbal, v němž nakonec zvítězil ten disciplinovanější a lépe organizovaný tým. V ostrém odpoledním slunci byli diváci od první minuty svědky vyloženě silně vyhecovaného zápasu. Fotbalové krásy si zpočátku příliš neužívali, zato bylo jasné, že nikdo nechce prohrát. Domácí byli lepší po technické stránce, rvaví hosté zase dominovali fyzicky.

Běhaví a bez míče skvěle sešikovaní borci Ingolstadtu drželi favorizovaného soupeře daleko od své brány celých 16 minut; teprve poté se s první šancí přihlásil Werner. O chvíli později musel Marvin Matip odklízet míč před číhajícím Caiubym. Karty byly rozdány jasně: Augsburg držel míč a tvořil hru, hosté se bránili v hlubokém bloku. I oni si však ještě v prvním dějství připsali slibné šance - Suttner z přímého kopu napálil břevno, Hartmannovu přízemní ránu zase zlikvidoval gólman Hitz.

Další Moralesova příležitost z 50. minuty představovala výrazné varování směrem k domácí obraně; Werner sice na druhé straně z malého vápna neuvěřitelným způsobem přestřelil odkrytou klec, zlom však nakonec přece jen přišel v nováčkův prospěch. Defenziva FCA nedokázala odklidit míč po Maxově šanci, k zakončení se tak dostal Leckie a střelou zpoza vápna propálil Hitze.

O tři minuty později mohlo být pro domácí ještě hůře - Klavan si ve vápně vyšlápl na Lexe, píšťalka sudího však zůstala němá. Závěrečná fáze utkání se pochopitelně nesla ve znamení snahy Augsburgu o vyrovnání, hosté však bránili opravdu dobře; až na Matavžův pokus ze 79. minuty nepustili favorita do žádné větší šance a vcelku bez problémů svůj těsný náskok uhájili.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hamburger SV 2:1

29.08.2015 15:30

Góly: 76. Philipp Hosiner, 80. Anthony Modeste (pen.) - 47. Lewis Holtby

Kolínští Kozli nakonec zásluhou proměněné penalty vydolovali výhru nad Hamburkem, který sice předvedl velmi dobrý výkon, nicméně nadále zůstává jenom na třech bodech.

O první příležitost zápasu se v 6. minutě postaral Michael Gregoritch z HSV, jenže jeho hlavička nebyla příliš nebezpečná, což platilo také o pokusu jeho spoluhráče Ostrzolka, který to zkoušel už o dvě minuty později. Domácí se osmělili až po pětadvaceti minutách. Jmenovitě to byl Marcel Risse, ale po jeho přímém kopu se skóre rovněž neměnilo.

Ještě před poločasem musel střídat brankář Adler, protože si předtím po srážce se spoluhráčem Cléberem poranil rameno. Mezi tři tyče však nepřiběhnul Jaroslav Drobný, nýbrž Andreas Hirzel, aby si odbyl svůj bundesligový debut. Dvě minuty po změně stran tak mohl přímo z hrací plohy Rhein Energie Stadionu sledovat, kterak jeho protějšek Timo Horn inkasuje.

Sven Schipplock ukořistil váhající obráncům Kölnu balon, posunul jej Lewisi Holtbymu, který přízemní střelou do levého rohu poslal HSV do vedení - 0:1. Po hodině hry už to mohlo být o dvě branky, ale Horn vytáhl proti střele Illičeviće z hranice pokutového území parádní zákrok, když vytáhnul konečky prstů míč nad břevno.

Brankářská jednička Kozlů byla přinucena k ještě jednomu parádnímu zásahu, a to proti Gregoritschově jedovatému pokusu z přímého kopu. Pak už ale začali svěřenci Petera Stögera hrát i směrem dopředu. V době, kdy do vypršení řádné hrací doby scházelo nějakých 15 minut, nacentroval z levé strany Jonas Hector tak, že na malém vápně doklepnul míč takovým koníčkem do brány Philippe Hosiner - 1:1.

Jen o nějaké tři minuty později bylo v ochozech ještě veseleji, neboť při souboji s Emirem Spahićem ztratil balanc Anthony Modeste a rozhodčí Aytekin nejenže ukázal na značku pokutového kopu, ale zároveň bosenského obránce okamžitě vyloučil. Sám faulovaný "pětku" proměnil a zajistil svému týmu další cenné vítězství.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 3:0

29.08.2015 15:30

Góly: 15. Yoshinori Muto, 29. Yoshinori Muto, 47. Yunus Malli

Překvapivě jednoznačný průběh měl zápas mezi Mohučí a Hannoverem, který domácí ovládli jasně 3:0 a připsali si tak premiérovou výhru na vlastním stadionu. Hrdinou zápasu se stal Japonec Muto, autor dvou branek. Hosté předvedli vyloženě slabý výkon a mají nyní hodně o čem přemýšlet..

První šanci si přitom připsali právě oni: gólman Mainzu Karius, který před týdnem vychytal nesmírně cennou (a nečekanou) výhru na půdě Mönchengladbachu, musel už ve čtvrté minutě likvidovat varovný pokus Klause. Krátce nato musel odstoupit zraněný Fabian Frei, jehož nahradil Danny Latza. Z domácí strany žádný podařený začátek.

Svěřenci Martina Schmidta se však rychle oklepali a od desáté minuty už spolehlivě diktovali tempo zápasu. Po několika slibných šancích pak přišel průlom: v 15. minutě prostrčil Jairo míč na Yoshinori Muta, který poprvé propálil Zielera a rovnou si tak otevřel svůj bundesligový střelecký účet. O tři minuty později si sice gólman Hannoveru s asijským forvardem poradil, brzy však inkasoval podruhé - Bellův rohový kop už Muto v další trefu proměnil spolehlivě.

Po půlhodině hry tak bylo de facto rozhodnuto, a nutno dodat, že Mainz si za předváděnou hru vedení zasloužil. Mohlo být i vyšší, kdyby Clemens krátce před druhou brankou v dobré pozici nezaváhal; Muto se pro tento případ proměnil ze střelce v asistenta. Zaskočení Die Roten se ani za stavu 0:2 do útoku příliš nehnali - nebo spíše nevěděli jak. Domácí drželi otěže zápasu pevně v rukou.

Až Saného pokus v nastavení první půle představoval určité nebezpečí; jinak byl tým Michaela Frontzecka prakticky neškodný, navzdory nasazení nové ofenzivní posily, dánského křídelníka Uffe Becha. Ten už se z kabiny na hřiště nevrátil, ve druhém dějství jej nahradil další nováček Allan Saint-Maximin. Místo Klause navíc zaujal Kenan Karaman, takže Frontzeckova snaha dodat ofenzivě více šťávy byla evidentní.

Jenže namísto kýženého efektu přišla další rána - třetí gól v Zielerově síti. Psala se teprve 47. minuta, když Malli s míčem na noze obešel hostujícího strážce a zakončoval do prázdné brány. O tři minuty později sice Zieler téhož hráče tentokrát odzbrojil, za stavu 0:3 však už bylo pozdě.

V závěrečné půlhodině pustili domácí nohu z plynu a Hannover tak měl několik šancí vrátit se do zápasu, leč bez úspěchu. Benschopa vychytal spolehlivý Karius, zatímco na druhé straně si Prib málem srazil do vlastní sítě střelu Baloguna. Největší příležitost na zmírnění skóre zahodil v 75. minutě Sané, jehož rána z dvaceti metrů orazítkovala tyč. Místo sílícího tlaku ve finálních minutách však hosté opět rezignovali a naopak mohou být sami rádi, že se skóre po několika domácích šancích na poslední chvíli ještě nezvýšilo.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - TSG Hoffenheim 0:0

29.08.2015 15:30

Góly: -

Ano, i v jinak gólově poměrně bohaté nejvyšší neměcké soutěži se občas stane, že zápas skončí bez branek. V případě 3. kola nového ročníku se o jeden takový postaraly celky Darmstadtu a Hoffenheimu.

Vyprodaný Stadion am Böllenfalltor povětšinou sledoval s míčem na kopačkách hostující hráče. Jeden z nich, Mark Uth, to zkoušel jako první po deseti minutách hry a nutno dodat, že balon jen o centimetry minul pravou tyč branky Christiana Matheniy. Až před poločasem odpověděli domácí prostřednictvím Konstantina Rausche, jenž v nebezpečné pozici nesešteloval mířidla.

Ve druhé půli chyběla hře především kreativita. V podstatě by se dalo napsat, že se nikdo nechtěl pouštět do žádných větších akcí. Hoffenheimští sice stále byli více na míči, nicméně téměř k ničemu to dlouhou dobu nevedlo. Až v 73. minutě poslal centr do vápna obránce Kim, jenže ani Uth, ani Kuranyi si s touto pobídkou neporadili.

Brazilský Němec Kuranyi měl o deset minut později ještě jednu vyloženou příležitost, ale protože kulatý předmět brankovou čáru nakonec nepřešel, bude si muset na první trefu po návratu do Bundesligy z Ruska ještě počkat. Třeba se jí dočká po reprezentační přestávce, kdy jeho nynější zaměstnavatel hostí Werder Brémy. Díky třem remízám doposud neporažený Darmstadt zase míří do Leverkusenu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 3:0

28.08.2015 20:30

Góly: 17. Bas Dost, 59. Ricardo Rodríguez (pen.), 61. Timm Klose

Minimálně do soboty se do čela bundesligové tabulky vyšvihl Wolfsburg. Mužstvo Dietera Heckinga poslal v duelu se Schalke do vedení Bas Dost, ve druhém dějství pak přidali pojistku dvěma slepenými góly Ricardo Rodríguez a Timm Klose.

Úvod utkání patřil Wolfsburgu, který převážně držel míč na svých kopačkách, a poněkud pasivní Schalke běhalo většinou bez míče. Po jedné kombinační akci se dostal míč doprava na Christiana Träsche, jenž ve vápně našel nehlídaného Base Dosta a nizozemský kanonýr přesným volejem otevřel skóre.

Postupem času se hra více vyrovnala a Königsblauen mohli odpovědět hned z první nebezpečné akce. Kolašinac unikl po levém křídle, přihrál pod sebe volnému Sanému, jenomže ten si musel balón ještě zpracovávat a jeho ránu dokázal dvojblok domácích zadáků zblokovat. Devatenáctiletý Leroy Sané patřil k nejaktivnějším hráčům v modrém, po jeho další akci centroval Choupo-Moting a Klaas-Jan Huntelaar v nadějné pozici přestřelil.

Po změně stran zahrozil Johannes Geis, jehož projektil z dvaceti metrů prosvištěl jen kousek vedle pravé tyče Casteelsovy svatyně. Pak však pro Breitenreiterovu družinu přišla černá dvouminutovka, během níž Vlci vsítili dva góly a prakticky rozhodli zápas.

Začalo to v 59. minutě, kdy Rodríguez rozehrál rohový kop po zemi na Luize Gustava, jehož v šestnáctce trochu netakticky poslal k zemi Kolašinac a sudí Brych bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Ricardo Rodríguez a tento švýcarský zadák hrál i nadále hlavní roli.

Po dalším rohovém kopu totiž Rodríguez posadil míč přímo na hlavu svého krajana Timma Kloseho a s jeho přesnou hlavičkou nemohl Fährmann nic dělat - 0:3. V tu chvíli bylo po zápase. Wolfsburg si lukrativní náskok v pohodě hlídal a odevzdané Schalke se nezmohlo ani na korekci skóre.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund330011:19
2.Bayern Mnichov330010:19
3.VfL Wolfsburg32106:27
4.1. FC Köln32106:37
5.1. FSV Mainz 0532015:26
6.Bayer Leverkusen32013:46
7.FC Ingolstadt 0432012:46
8.Eintracht Frankfurt31116:44
9.Schalke 0431114:44
10.Hertha BSC31113:44
11.Werder Brémy31113:54
12.SV Darmstadt30303:33
13.Hamburger SV31024:93
14.TSG Hoffenheim30122:41
15.FC Augsburg30121:31
16.Hannover 9630122:61
17.VfB Stuttgart30034:100
18.Borussia Mönchengladbach30032:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
monty25

Tak zpátky na zem. Pohár v Duisburgu a 1. kolo v Brémách nás namlsalo a rázem je tady realita. To jsem si myslel, jak Schalke ve Sport magazínu těžce podceňujou, když ho tipovali až na 8. místo... Pokud bude Schalke předvádět takové výkony jako dneska, tak může na LM i v příští sezoně zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

je to len zaciatok sezony, novy trener, novy hraci, novy herny system, chybali opory v obrane (howedes a nastasic) schalke sa este zlepsi dneska im nevyslo nic a naopak wolfsburgu vyslo vsetko na co siahli

Reagovat
monty25

S těmi stopery to je pravda. Snad se co nejdřív uzdraví aspoň Höwedes. Ten Nastasic je velká ztráta...

Reagovat
smazaný uživatel

Howedes je ešte väčšia strata, môj názor.

Reagovat
stas87

Schalke bude mat problem so supermi co budu hrat agresivne a vysoko napadat+budu mat kompaktnu obranu tak ako dnes vlci.Tam budu stracat pretoze Geis nie je buldok co by do toho chodil na 100%.Ten tim nema tak agresivnych hracov a bojovnikov,skor je to technicky mancaft co rad kombinuje.Taky Köln ci Frankfurt im nakope a tam budu stracat.

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze Geis bol v minulej sezone platny najma tym ze vyhraval velmi vela subojov v tejto statistike patril v BL dokonca k spicke :). Kolin bude zrejme tuto sezonu velmi silny a bude bojovat aj o europske pohare, co sa tyka ich prestupoveho okna podla mna naj. z celej BL zakial a Frankfurt ten vidim tak na stred tabulky.

Reagovat
stas87

Lenze po Geisovi sa evidentne nechce aby chodil do sklzov a vyhraval suboje.Breitenreiter od neho bude pozadovat rychle prenesenie ci zrychlenie hry,moment prekvapenia.Viac futbalovosti na ukor bojovnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mozno ma ine ulohy ako v Mohuci tam bola jeho uloha predovsetkym branit rozohravat a zahravat standartky ale to mu sedelo a ked som pozeral aj nemecku 21ku tak Geis sa mi dopredu proste nelubil proste neni to typovo taky hrac podla mna, mozno schalke chyba taky hrac ako bol Boateng co vedel zabrat aj dopredu aj dozadu.

Reagovat
stas87

Lenze FSV a S04 maju rozdielne ambicie a styl hry akym sa chcu prezentovat.Netvrdim ze by mal prevziat tvorbu hry uplne ale mal by v tom strede mat ulohu rozohravaca,hraca co ma prehlad a zacina akcie svojho timu.Ak by s nim dneska hral Neustädter ci Höger,bolo by to podla mna lepsie ako s Aogom.Nemyslis dufam KPB?

Reagovat
Rudnevs

KPB nebol disciplinovaný ale bol ťažký, silný a vyzeral tak ze nejeden hráč sa s nim nechcel púšťať do súboja.

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa celkom Boateng lubil v tom strede :D aspon to odmakal a snazil sa bojoval dneska mi prislo ze bojoval len Sane :D

Reagovat
stas87

A tiez mal odflaknute zapasy,nechcel sa vratit,bol otraveny...a zapasy odchodil.Na zaciatku s mmu este strelecky darilo ale zakonite siel dole s vykonmi a ja uz som pri jeho podpise pisal ze je to krok vedla a peniaze co sa nevrati.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minula sezona bola spatna hadam pre kazdeho hraca schalke s vynimkou Cupo-Motinga ale ta sezona predtym nebola zla. Podla mna tuto sezonu ma Schalke na LM len potrebuju cas :)

Reagovat
stas87

Su za nami len tri zapasy ale nemam pocit ze by S04 malo na konci ligy skoncit v prvej stvorke..tam sa dost mozno vrati BVB a bude to zrejme takto: Bayern,Bayer,BVB,Wolfsburg.Je to len moj tip.

Reagovat
smazaný uživatel

No v kazdom pripade je jasne ze tento rok nebude o LM hrat Gladbach a tu prvu 3ku vidim rovnako a 4. podla mna Schalke a 5. Wolfsburg a 6. miesto sa neodvazim tipovat ale mozno prave ten Kolin :).

Reagovat
smazaný uživatel

Už len keby začali hrať to, čo ich hráčom vyhovuje. A nie nejakú holomajznu typu dneška. Vzadu im chýbali opory, ale z ofenzívy tam boli všetci a vyzeralo to dosť tragicky...

Reagovat
stas87

Dost vyrazny problem pre nich bolo odstrihnutie Erica,aktivne sa do ofenzivy zapajal len Sane a ani Hunter tomu dneska nedal vsetko.Wolfsburg mal useky hry kedy nebol 100% smerom dozadu a nejake to okno tam bolo.Vyuzit to mohol trebars Sane ale nedal loptu od nohy vcas,hrac mu nabehol do ofsajdu a bolo po sanci.G+G su proste inde,najkompaktnejsia dvojka v sucasnej BL a povedal by som ze aj najkomplexnesjsia.Radost na nich pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak dal casteels gol?

Reagovat
fantomas

Oopsie.

Reagovat
Rudnevs

Klose dal gól. Môj najobľúbenejší hráč z WOB. To bola asi hlavička?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, po Rodrigezovou rohu sa presadil normálne nohou.

Reagovat
Rudnevs

Nejaká dorážka alebo nieco podobné tomu čo strelil Hitzlperger ked získal VfB titul?

Reagovat
Rudnevs

Po dalším rohovém kopu totiž Rodríguez posadil míč přímo na hlavu svého krajana Timma Kloseho a s jeho přesnou hlavičkou nemohl Fährmann nic dělat

Tak komu mam veriť

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby hlavička normálně nohou to trefil

Reagovat
db18

střílel levačkou z voleje, a střelu ještě někdo tečoval... To je komentář jak z FM "tvrdá hlavička z 30 metrů", i když střílí nohou...

Reagovat
smazaný uživatel

V clanku to maj blbe, je to nejspis zkopirovany od čt, tim se to vysvetluje

Reagovat
Murtago

prosadil nohou? Co to máš za manýry

Reagovat
smazaný uživatel

To bola hrôza Schalke.....proste sa dá prehrať aj so cťou a aby fanúšikovia mohli pokojne spávať do najbližšieho zápasu. Pritom ten výsledok mohol vyzerať ešte miernejšie, keby premenil Huntelaar nejakú šancu.

Reagovat
cristiano.K.

komentátor to řekl dobře, Vlci ničím nepřekvapili přesto Schalke vypadalo jak kdyby s nimi hráli poprvé v životě

Reagovat
db18

Nehrál KdB a Schalke asi nevědělo, koho mají hlídat dřív...

Reagovat
cristiano.K.

tak se podívej na ty goly, pramenilo z nebranění, ten zákrok na penaltu taky

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Pozrel som večer zostrihy 2.BL, ďalší nešťastný zápas Lauternu, ale šialene nešťastný, veď čítajte:

Viedli po góle Przybylka 0:1 a následne mali tutovku, kedy z vnútra päťky strieľal hráč Lauternu do opustenej brány Heidenheimu, kde stáli akurát dvaja hráči tesne za čiarou, ale len jeden bol v pozícií, že by mohol loptu zachytiť, samozrejme strela ho trafila a vykopol ju, ale spomalený záber ukázal, že to bolo už tesne za čiarou a mal z toho byť gól na 0:2. Potom ďalšia šialený tutovka Przybylka z 5 metrov, kedy trafil loptu tak strašne, že šla vedľa.

Potom bežná rozohrávka Lauternu, krajný obranca dáva domov brankárovi, ten mu ide dať spätnú prihrávku, ktorú ale krásne zachytí útočník domácich Morabit a vyrovnáva na 1:1 ....tom domáci zvýšili krásnou strelou na 2:1, Lautern zase niečo pozahadzoval a v závere čerešníčka - zrazenie brankára a obrancu Lauternu a gól na 3:1. Kto si to chce pozrieť tak tu je zostrih: http://livetv.sx/en/showvideo/274220_heidenheim_kaiserslautern/

Reagovat
smazaný uživatel

A odporúčam dať oko aj na zostrih Freiburgu, Grifove náramné 2 priame kopy - jeden skončil na spojnici a druhý gólom v šibenici, plus dal Grifo ešte gól z hry. Sanhausen celkom vyhorel nato, aké mal doteraz výsledky. Petersen 1+1

http://livetv.sx/en/showvideo/274217_freiburg_sandhausen/

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, pecky od Grifa jak svina, to teda! Krasna akce pred druhym golem a Nils jak to tam dotlacil Freiburg proste musi zpatky do prvni ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ to vyzerá na okamžitý návrat. Moc zavážilo to zotrvanie Petersena, ako keby to celý klub dvojnásobne nakoplo. Na toho Grifa som zvedavý ako sa bude ukazovať v ďalších dueloch, vyzerá ako veľmi zaujímavý hráčik.

Reagovat
smazaný uživatel

Lord hrál cca 10min ? Se divím,že nedal hatrrick.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie reči k nemu sú už dosť mimo

Reagovat
db18

Darmstadt Ale posledně 34 bodů k záchraně nestačilo.

Reagovat
Rudnevs

Niečo ako minulý rok Kolín.

Reagovat
Ferguson6

Ten rozhodca v Kolíne bol smiešny. Najskôr penalta za potknutie sa na lopte a potom jasnú ruku nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyla ruka

Reagovat
smazaný uživatel

no ruka to byla, ale ne úplně jasná, asi z pohledu rozhodčího nemusela jít vidět vyloženě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Fotka

Reagovat
Hai

Reagovat
twerp

Proč tam nepošle Kadlece aspoň na chvilku? Proč ho má vůbec na lavičce? Dělá něco Kadlec špatně nebo je trenér kripl?

Reagovat
Rudnevs

OT pomaly sa končí prestupove obdobie tak sa pýtam ci niekto nevie o nejakom zozname hráčov v BL ktorý sú vo svojom klube nechcený alebo nemajú klub vopred ďakujem.

Reagovat
db18

Dřív to bylo na stránkách DFL, ale pro letošek ten seznam zrušili...

Reagovat
raduinho

Šváb půjde dolů

Reagovat
vfb

Vůbec!

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ne

Reagovat
smazaný uživatel

Co Kadeř?

Reagovat
Werkrider

Dámy a páni: Roberto Hilbert!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

proc nesel Muller i na tu druhou aby mel hattrick ?

Reagovat
Pospovič

protože ho nepustil Arjen

Reagovat
AndR

Tak Arjenovi start do sezóny nevychází tak, jak by sám chtěl. Tedy být produktivní a klíčový. Řekl bych, že se tou penaltou potřeboval nabudit.

I když je Müller na penaltách skoro až neomylný, druhá penalta je těžší

Reagovat
Kincl

Thomas Muller o druhej penalte

"ja som timovy hrac v Bayerne a vsetci dobre vieme ze tu plava zralok Arjen,ktoremu tiez treba obcas hodit rybu"

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Arne

Tak kdo první? Zorniger nebo Frontzeck?

Reagovat
stas87

Frontzeckovi chyba Kijotake..pockajme kym sa vrati a ci s nim bude mat Hannover kvalitu v ofenzive.VfB herne prepadlo zrejme az dnes,pri väcsej koncentracii vzadu by uz brali tri body minule kolo.Zasa ale u Stuttgartu je dolezite chytit zaciatok lebo ta mizeria sa s nimi potiahne celu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas..hlavně s poslední větou

Reagovat
Rudnevs

Ja čakám že teraz na začiatku sezóny vyhodených trénerov nehradia mladý čo trénujú juniorku prípadne nejaký bývalý známi hráči, približne polovica z nich sa chytí a budú s nim plány do budúcnosti. Zatiaľ to vyzerá zle len v Hannoveri. VfB podľa mňa nie tam az ked to bude horšie Zorniger je mladý a problém je v tom že hráči nevedia premenit svoje šance na gól a za to tréner nemôže ďalší kandidát je Labbadia za ním zatiaľ fanúšikovia aj vedenie stoja možno tajný kandidát je Favre, viem urobil toho pre Gladbach veľa ale nič nie je večné a navyše Ak budu takto pokračovať tak sa BMG môže zapojiť do bojov o záchranu a plus budu hrať LM a káder nie je veľmi široký.

Reagovat
Mönchengladbach

Favre fakt ne.

Reagovat
Rudnevs

S tým čo zatiaľ hrajú môžu sa zamotať do zostupovych starostí

Reagovat
Mönchengladbach

Pořád tu jsou Stuttgart, nováčci a věční tragédi z Hamburgu, kteří zajistí, že BMG stejně jako loni BVB prostě nesestoupí, ani kdyby po půlce ztrácela na posledním místě deset bodů.

Reagovat
Mönchengladbach

*pardon, nic osobního, já si neuvědomil, že Hamburgu fandíš

Reagovat
Rudnevs

Nie to je v pohode a myslím si to isté aj ked nemožem za to že fandím tragédom. BMG nezostupi ale ked budu niekedy ( nie teraz zo začiatku ) na konci tabuľky tak sa pod Favrem môže otriasť stolička. K tým kandidátom na zostup si zabudol na Hannover ktorý je na tom zatiaľ najhoršie.

Reagovat
Mönchengladbach

Jojo. Mě mrzí, když sestupují týmy s obrovskými stadiony a návštěvami jako 1860, Fortuna, Lautern a Norimberk a nahrazují je Darmstadty a Ingolstadty, takže sešup nepřeju ani vašim, Hannoveru, Hertě či Stuttgartu.

Reagovat
Rudnevs

Snáď už čoskoro rozšíria ligu na 20 klubov. Tento rok môžu prijsť Bochum, Freiburg a St.Pauli. Dúfam že zostupi Augsburg ten po subojoch o záchranu a poharovom dobrodružstve je aspoň teraz taký nemastný, neslaný. Na druhej strane Ingolstadty a pod. sú zaujimavý prírastok do BL vždycky zaujimavo posilnia a myslim že Darmstadt z toho čo tam prišlo je najlepšie ( Ingolstadt je niečo ako Lipsko len robia z menej peniazmi ) no uvidime čo v 2.lige tá je tento rok možno ešte zaujimavejšia ako tá 1. Najmenšie zlo z tych klubov by bol zostup H96 im by to asi pomohlo.

Reagovat
Arne

To jsme si před šesti lety mysleli taky, že je Favre neotřesitelný... Stačilo pět nebo šest kol a vše bylo jinak. On s námi v předešlý sezóny udělal maximum a pak už asi ani neměl motivaci to tahat ze sraček zpátky nahoru, u vás by ta situace nemusela být až tak odlišná. I když finančně i kvalitou kádru jste trochu jinde než my tehdy.

Reagovat
db18

On teď má právě tu nejlepší motivaci - po sezoně by měl odejít Guardiola a on bude určitě jedním z kandidátů (i když favoritem bude Klopp) - a nahradit by ho pak mohl Weinzierl.

Reagovat
Arne

Jestli jejich hra stojí na jednom hráči, tak to potom potěš... Celkově my přijde, že to Hannover dost obměnil, možná až moc.

Reagovat
db18

Frontzeck... Zorniger má kolikrát jen smůlu.

Reagovat
Arne

Aby nás nepřekvapil stejně jako v květnu, kdy jsme si mysleli, že znovu půjde dolů..

Reagovat
vfb

Zoniger snad ne.. hrají docela fajn. Dnešní průših začal od chvíle kdy Harnik z metru přestřelil prázdnou.. jinak v prvních dvou kolech prostě soupeře přehráli, jen to prohráli :) Ale snad nebude vyhozen.. To nesmyslný měnění trenerů za špatný začátky sezon začíná snad Grossem, kterýho fotbal se mi fakt líbil.. A od té doby je to vlastně pořád stejná plácaná, projetý začátek sezony a pak boj.. Ale jasně, buď to chce někoho, kdo nás naučí bránit, nebo aspoň udělá tataráček a nakopne..

Reagovat
Rudnevs

Tak ja neviem čo pomaha na premienanie šancí, najmä Zorniger nesmie na Harnika a spol. tlačiť lebo budú v strese a netrafia už vôbec. Do obrany prisiel Šunjič tak by to mohol vyriešiť. Navyše je tam mladík Baumgartl a ešte tam môžu hrať Niedermeier a Schwaab. A prišiel aj Heise viem ze to je obranca ale neviem akej pozícii. Hloušek sa môže vráťiť späť na svoju pozíciu. Obdobie z Grossom bolo pekné aj z Babbelom.

Reagovat
Arne

Vím ze sestřihů, že toho zahazujete fakt strašně moc... Ta obrana ale vypadá fakt katastrofálně a v příštích dvou kolech už musíte bezpodmínečně bodovat, pak už se z toho těžko hrabe a nevím, jestli zelenáč jako Zorniger toho může víc ustát.

Reagovat
aither

Tvl takový obraně nedat góla, Leverkusen posranej

Reagovat
I am Mancunian

pekna rozlucka od.mullera

Reagovat
smazaný uživatel

fans united su uz zufaly co ?

možete o mullerovy len snivat

Reagovat
Manik...

Reagovat
stas87

Mas pravdu,coskoro opusti klub a pripoji sa k nationalelf.

Reagovat
bayern987

Reagovat
martin1

To bych se z toho vzpamatovával hodně dlouho. Ze skvělého týmu jít do nejhoršího klubu světa. Musí zmizet Guardiola, to není trenér pro Bayern.

Reagovat
Mönchengladbach

Dneska si to povodil neskutečně. Mourinho je proti němu žabař.

Reagovat
bayern987

Reagovat
martin1

Guardiola je typický trenér pro Barcu, ale prostě ne pro Bayern. Sice má dobré výsledky, ale to by měla většina trenérů s tímto kádrem.

Reagovat
smazaný uživatel

!! Václav Černý: Do konce sezony bych chtěl mít jisté místo v A týmu !!

Jak vidí své šance do budoucna, jak vnímá svoji nominaci do U21 a zda mu může mediální pozornost zamotat hlavu, se dočetete v následujícím rozhovoru.

Celý rozhovor na: www.ceskafotbalovabudoucnost.cz

Nutnost registrace (minuta času)

Reagovat
Spalovač šancí

Rozporuplný výkon Adama Hlouška. Sice dal pěkný gol, ovšem to bránění by chtělo zlepšit, je to špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Už jste tady řešili tu Guardilovu sestavu ? Co si o tom myslíte ? Já tenhle zápas nestihnul, tak nevím...ale strašně mě zajímá co na to ostatní...

Na papíře to vypadá jako kdyby se vsadil se samotným ďáblem

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle bych to nepostavil ani ve fife

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě je to tzv. "Juego de posicion" ad absurdum. Lidi říkají tiki-taka ale to je k pravdě tak daleko. Málokdo tuší o co vlastně jde....ale obrana Lahm - Alonso - Alaba" je prostě extrém :D

Reagovat
Kincl

A co má dělat když Benatia, Boateng, Badstuber a popřípadě Martinez jsou mimo :D

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem netušil. Nestíhám všechno :)

No a Dante šel až na konci pač je po zranění a není v kondici ? Jsou trenéři, kteří postaví i slabší variantu, ale bude to hráč, pro kterého je to přirozená pozice. Stahovat Alonsa až na stopera je docela síla.

Reagovat
Bayern +

Alonso je tam práve najlepší. V zálohe už nestiha a z obrany to geniálne rozohráva. Avšak iba v BL, v pohároch horí. Potom ho presunie na CM a trpí celý Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek

Reagovat
bayern987

Parádně výkon! Hlavně Thomas a Costa!

Reagovat
smazaný uživatel

Audi: 3 zápasy, 6 bodů a skore -2

Reagovat
stas87

Pozri Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

i a arsenal skoro stejné

Reagovat
Rudnevs

Darmstadt: 3 zápasy, 3 body, skóre 0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Co Leckie, může v budoucnu zakotvit v lepším klubu?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Uwe háže buly

Co říkáte na Lahmův návrat na RB? mě přijde, že se nevrátil, tam kde skončil a je to o dost horší.

Reagovat
Bayern +

Tak v prvom rade to nie je klasické RB. Nie je to zatiaľ ono ale na stred máme o parník lepší materiál a napravo je furt lepší než Rafinha.

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Tak včera určitě ne, ale když hrál Benatia s Boatengem, tak hrál normálního beka jak vždycky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Penalta vymyšlená, totálně..ale nemá cenu házet vinu na rozhodčího, sami jsme si to posrali, měli jsme dát druhej gól a bylo by hotovo. Každopádně, je vidět, že to jde a z toho mám radost. Určitě máme na to, abychom příští pátek bodovali v Gladbachu.

Reagovat
Rudnevs

zapas som nevidel ale z komentárov súdim že to nebolo trápenie ale že HSV hral celkom pekný futbal

Reagovat
Rudnevs

*

Reagovat
HSV1887

Jaktože si neviděl zápas?

Reagovat
Rudnevs

Nebol som doma a potom som prišiel zrovna ked dávali Hlousekov vlastný. Chcel som si to pozrieť dnes v ES2 zostrihu ale z nejakého dôvodu nedávajú.

Reagovat
HSV1887

Já, jako věrný fanoušek HSV, si nenechám ujít žádný zápas svého milovaného klubu..a je úplně jedno, kdy se hraje.

Reagovat
Rudnevs

za taký prístup, ja sledujem na livescore na tej novej aplikácií BL. Ale väčšinou si zápas ktorý dávajú na ES2 nenechám ujsť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Pospovič

příští pátek bude v Gladbachu bodovat maximálně Sion

Reagovat
HSV1887

příští pátek je pro mě 11/9.. neříkám tenhle pátek (4/9), ale příští, čili myslim 11/9

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli jste líp, ale penalta to byla. Chyba byla ta červená, která byla vymyšlená z mého pohledu. Měli jsme trochu štěstí, ale na to se na konci sezóny nikdo ptát nebude už.

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa a Miki jsou strašný hovada, výhra se ale počítá a forma zálohy je neskutečná. Ramos taky dobře hrál a gól byl zasloužený.

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa preco hovado ? sak vytvoril 2 goly. Najprv center na Hummelsa ptm ten Aubameyangov gol. Akurat urobil fail jak nedal do prazdnej.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto kontextu tím "hovada" spíš myslí jako kompliment, ne?

Reagovat
Centrofixka

Myslím že myslel 2x prázdnu bránu

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rudnevs

Komentátor ES2 : dnes tu nikto nemoze hovoriť o podvode na divakou

Reagovat
smazaný uživatel

psal sem to pod preview, asi cte zdejsi diskusi

Reagovat
Rudnevs

Určite, veľa krát vravel názory z miestnej diskusie a niektorý vraveli ze jeden z nich vyhral pred rokom Kicktipp ked som sa spýtal že či tu našu ligu alebo ako tak ma vysmiali. Ale neviem ako to je keďže tých líg na Kicktippe je určite viac aj ked je to nemecký web a z tych iných líg takmer nikto nemusí vedieť po Česky/Slovensky...

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že tápeš: byl to vtip

je pravda, že vyhrál minulý rok kicktipp sezonu u nás, ale fakt, že komentuje i občas na ES s tím nijak nesouvisí

Reagovat
Rudnevs

Jaj, Diki za objasnenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tři důležité body a zvýšené sebevědomí. Ujah s Vestergaardem a Wiedwaldem předvedli super výkon. Škoda jen, že jsme nepřidali třetího -uklidňujícího- góla.

Naštval mě Felix tou penaltou a Clemens svou herní naivitou.

Btw. Bartels pěkný sprint a Johánnsson se začíná otrkávat a už tolik nekazí, ikdyž na začátku druhého poločasu nasekal 3 ztráty za 2 minuty.

Pěkná fotbalová neděle, která vlila trochu entuziasmu do žil

Reagovat
Spalovač šancí

U Bartelse byla úplně perfektní hlavička, kterou si sklepl míč na půlce do běhu a díky tomu zdrhnul bránícímu hráči. Nicméně jak se soustředil na "útěk", tak podcenil zakončení.

Reagovat
smazaný uživatel

Draxler k Vlkom. Wow.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení 04 zatím odmítá.

Reagovat
Spalovač šancí

Pískej konec ligy

Reagovat
stas87

Wiedwald spravil chybu ktora viedla k vyrovnaniu.A ta chyba bola naozaj zbytocna a este v takom case.Pochvalit ho ale musim za tie dva vybehy,tam to Herrmann nemal ako trafit.

Obrana dneska bez vyraznejsich chyb,tak to je pre mna celkom novinka,hlavne doma.Tam sme boli casto neisty,ponukali sme superovi sance zadarmo,dneska nie.

Ten tah Skripnikovi s tromi CM vysiel,Ulisess to odmakal dozadu,Bargfrede klasika a dneska ani jeho alibismus nevadil ale obrovsku poklonu musim vystrihnut Fritzovi.Ten bol dneska vsade,prikladne bojoval,nefauloval a väcsinu lopt co ukradol aj poslal dalej.Trosku sa tak vytracal z nasej hry Zlatko a ja si myslim ze to bude pokracovat,aspon teda kym budeme mat v zaklade oboch utocnikov.Aj jeho pristup bol dneska vynikajuci,akceptuje tuto rolu a nerobi zlu krv v kabine.

Johannsson..penalta mu mala dvihnut sebavedomie..aj sa tak stalo ale len docasne.On loptu vybojuje ale dalej to robi zle.Namiesto toho aby ju posunul prvemu volnemu spoluhraci,tak to chce tahat sam a zamota sa do dvoch a loptu strati.Neprijemne a zbytocne aj pre hracov co su v nabehu smerom dopredu,vznikne tym diera v systeme a superi toho radi vyuziju.Ujah je jeho presny opak-nehra si na ziadneho technika a nechce obist supera ked vidi ze je to zbytocne.Odovzda a ide okamzite do nabehu,kym toto Aron pochopi,nema strach ze by sa nechytil.Tie jeho tri straty za dve minuty ma ale neprijemne zaskocili..po konci zapasu pri dakovacke mu to tiez fanusici zrejme pripomenuli,kritika tam bola ale nic vazne.

Jannik...je proste famozny,dechberuci vykon a tych superlativov by bolo fakt vela.On ked ide do defenzivneho zakroku tak z 90% vyhra len preto,lebo ma skvely timming.Vie nacasovat spravny moment vyskoku a tym v podstate uz pred subojom vyradi supera z hry.Takto dobre hral jeden cas aj Prödl.Nesmiem zabudnut ani na Assaniho,je v tieni Vestergaarda ale dneska tiez dobry zapas.

Ujah...chcem sa mu ospravedlnit,to co on ustoji,vyhra a rozda dalej a ide okamzite hladat miesto do vapna je proste fantazia.Ani Selke nebol taky bojovnik ako on.Vidiet ho v 85.minute sprintovat a napadat rozohravku po tom vsetkom co obehal.Klobuk dole.

Co sa mi fakt nepaci,su tie lopty co pri nasom nakope Ujah ci Johannsson nevyhraju.Stale to preleti tych nasich trpaslikov strede a superi to posbieraju.To bude do buducna problem,ja dufam ze ho Viktor vidi a uvedomuje si to.Mame sice v rezerve takmer dvojmetroveho Frödeho ale asi nie je este ten spravny cas ho skusat.

Vyhrali sme podla mna zasluzene,za vyhrou sme isli viacej,boli sme ochotny ist do subojov kde to boli,ziadna lopta nebola vopred stratena a na Weseru nadherna atmosfera.Jasne,Gladbach vo forme je iny super ako ten co dneska prisiel ale cenim si troch bodov.Schalke sa neopakovalo a kedze sme k vyhre nemali daleko ani v Berline,mohlo kludne byt 6 bodov.Ja som rad aj za tie styri,daju nam klud pred pauzou.

Fin a jeho koncovka. To je strasidelne,on ma potencial na tych8-10 golov ale zasa da len tri..

Reagovat
smazaný uživatel

Vesměs souhlas, jen se diametrálně rozcházíme v názorech na Clemense. Podle mého už to má za sebou. Neberu mu nějaký podíl na psychice týmu, ba naopak věřím, že přispívá k dobré atmosféře v kabině. Ale rýchlostně už zkrátka nestačí. Přehled ve hrdý který bych od něho čekal, tam zkrátka není. Bojovnost se mu upřít nedá, ale je to jen jeden z aspektů, které jsou třeba.

Známky 1-5 (1 nejlepší, 5 nejhorší)

Wiedwald 2

Gebre Selassie 2-

Vestergaard 1

Lukimya 2

Santi García 3

Bargfrede 2

Fritz 3-

U. García 3

Junuzovic 3-

Ujah 1

Johánnsson 4 (propadl by, kdyby nedal pencli)

Reagovat
smazaný uživatel

rychlostně*

Přehled ve hře*

Reagovat
stas87

Ja si plne uvedomujem jeho slabiny,to sa neboj. Ze nema prehlad v hre..to by som sa hadal.On vybojuje,ma loptu na nohe a vyvezie ju,najde volneho spoluhraca cize v podstate robi to co by mal.Vytykat sa mu oproti Garciovi ci Bargfredemu da len to,ze nema taky start na loptu a dopreje superovi cas na spracovanie.To je ale vzladom k veku pochopitelne.

Chces tam mat radsej Galveza co sa s loptou rad hra na nohe v nebezpecnom priestore alebo Kroosa,ktory nepremysla a do väcsiny subojov chodi zbytocn agresivne a dostava zbytocne zlte?Budme radi za Fritza,daleko lepsi vykony ma teraz ako ked bol na kraji obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, přehled opravdu nemá, to mi nevymluvíš. Naprosto zbytečně se hrne s míčem do prostoru, který je přelidněný než by to konstruktivně předal dál.

Rychlost je ve fotbale alfa a omega všeho. A bojovností ji rozhodně neskryješ. Navíc pokud máme nějaký koncept do budoucna ve smyslu nakoupit hráče v nízkém věku, vychovat je a prodat s nějakým profitem za účelem zisku ekonomické stability a vytvoření nových finančních základů, od kterých se bude vše dále odvíjet, tak je Clemens na tuto pozici naprosto neperspektivní a zbytečný.

A to mě zase vede primárně k Öztunalimu. Sice by nebyl nějakým pilířem do zadních řad, ale za to by dal útočnému snažení a hernímu projevu nový rozměr. Sekundárně Fröde, von Haacke, Aycicek a jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde, že přehled má, ale párkrát za zápas to prostě zkouší strhnout. A je pravda, že párkrát pak o míč přijde a je třeba to hasit. Nemyslím si ale, že by to dělal proto, že neví o jiné variantě, jako že se spíš místy snaží změnit tempo hry. Je taky pravda, že bojovnost je potřeba, ale málo hráčů je tak odolných jako on. Myslím, že i souhra a doplňování se s Gebrem je lepší než dřív.

Reagovat
stas87

Ano,ako sa vravi: ukroji si prilis velke susto a v tom je jeho problem.Ani on nie je bezchybny ale z mojho pohladu svoje miesto v zostave stale ma a je stale platnym hracom.Ten tim ma jedineho hraca mladsieho rocnika 86 a tym je prave Fritz,Potom tam su dve 86-Gebre a Lukimya a dve 87-Junuzovic a Bartels.Chaapem ze sa musi predavat a predava sa dobre mladik s potencialom lebo za ten sa plati v dnesnej dobe.

Reagovat
stas87

Ok,debata asi dalej zmysel na toto tema nema.Len si neodpustim..vies ake ulohy ma na ihrisku plnit?

Bargfrede tu rychlost taktiez nema ale pretoze je mladsi od Fritza,tak si ho nechame,ze?Bargfrede ani oproti Fritzovi nema niekolkonasobne väcsiu hodnotu.Post v strede ihriska je takmer vzdy klucovy a väcsia timov mala na tento post jedneho skuseneho hraca a jedneho mladsieho s potencialom.Ked to zoberiem v sucasnej BL tak pozri sam:

Lehmann-Vogt

Hasebe,Russ-Reinartz

Baier-Kohr

Roger-Morales

HSV ma Diaze,Bayer mal od minulej sezony Rolfesa,BVB Kehla,Mainz ma Sota,Hoffe Polanskiho..vsetko skuseny hraci doplneny o mladika ci nie az tak skuseneho hraca.Fakt bude lepsie pustit Clemensa len kvoli tomu ze ho nemozme predat?Mne sa nepaci taketo uvazovanie ze ak ma hrac trebars nad 32 rokov,nemal by hravat.Nie je to tak davno ked v obrane Mainzu nastupovali Noveski,Pospech a Diaz,bolo im vsetkym nad 32.

Öztunali je na tento post nevhodny,nema potrebnu disciplinu a vlohy k defenzive.Mozno ze ak by sa hralo na jedneho utocnika,naslo by sa mu miesto.Zasa by ale kvoli nemu nehral Fin a to je skoda.Bargfrede v mojich ociach stale nie je hracom co by bol lider a zastal si tak pracu Fritza a ktovie ci nim vobec bude.Ak Fritz skonci,neprekvapilo by ma,ak by ako nahrada dosiel hrac okolo 28-30 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem odpověď, ale nechtěně jsem ji smazal, než jsem ji stihl poslat a psát to podruhé nehodlám. Sry.

Reagovat
stas87

Nacrtni trosku co v nej bolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už to nezvládám, byla to dlouhá reakce a zítra brzké vstávání na brigádu, mizím

Reagovat
stas87

Ok,napis sem pod suhrn zajtra.Ja tiez pojdem spat lebo skoro rano stavam do roboty.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Wolfsburg za dnešní přestupy 93 mil.€ v plusu

Reagovat
smazaný uživatel

BMG neskutočne tragický štart do sezóny, podľa mňa podcenili náhradu za Kramera a Kruseho, namiesto Kramera neprišiel nikto a za Kruseho typologicky iný hráč (Drmič), stratili 2 mimoriadne dôležité články a Favre teraz bude mať dosť problém, ak chce hrať rovnakým štýlom, čo minulú sezónu. Stindl je síce výborný, ale nie je to ani náhrada za Christopha, ani za Maxa. Navyše majú brutálne ťažkú skupinu v LM, táto sezóna ich môže výrazne spomaliť v rozlete

BVB presný opak, Tuchel je fantastický, neuveriteľne oživil ofenzívu a je opäť radosť na ten tím pozerať, len tak ďalej, myslím, že sú regulérne v boji o titul a chlapci vyzerajú byť hladní aj po EL, tak snáď to všetko klapne ako má Ešte by to vyšperkoval ten Jarmolenko, škoda, že to nevyšlo...

Leverkusen včera sklamal, videl som len zostrihy, ale čakal som viac, Bayern v tej improvizovanej zostave rozhodne bol hrateľný a výsledok je proste škaredý, snáď sa dá tá defenzíva čo najskôr dohromady, hlavne Jedvaj chýba výrazne... Tiež bude problém Son, to je strašne citeľný zásah do kvality ofenzívy a určite potrvá, kým sa to ako tak utrasie... Som zvedavý na posilu na CM, niekto proste prísť musí a veľa času už nezostáva...

Reagovat
Rudnevs

Z BMG sa nedá nesúhlasiť, čo sa týka BVB na tých je radosť pozerat a včera v Allianz Aréne to bola one man show v podobe Róberta Hilberta.

Reagovat
stas87

Ja vidim najväcsi rozdiel v Stindlovej hre v tom,ze v Hannoveri mal vzdy partaka co sa za neho vratil kym sa vysunul podporit utok.A mal tiez Kijotakeho,spolu to hrali viacmenej cez stred a fungovalo to.BMG hra skor cez kridla a to mu az tak nesedi.Nedostane sa tak tolko do hry a nemoze predat to v com je dobry.Kramer sa idealne doplnal s Xhakom,bolo to ovela vyvazenejsie na oboch koncoch ihriska.S Nordtveitom by mal mat väcsiu zodpovednost za ofenzivu Xhaka a to mu az tak nesedi.Dneska trebars Gladbach vylozene spoliehal na to ze niekto utecie s loptou na nohe a prihra pod seba do priestoru.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Januzaj pry hostovacka v BVB podle me idealni varianta, na toceni s nekym z fantasticky ctyrky, Jonasovi bohuzel moc neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

a Kevin prý už je na lékařské prohlídce v Instabulu (gala)

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo skoda, toho sem taky bral jako takovej symbol Bvb. I kdyz mi na to ted asi nemel se v klubu nejak prosadit

Reagovat
smazaný uživatel

více by mě štvalo, kdyby i Kuba odešel

Reagovat
smazaný uživatel

Coz uz je nejspis realita, pry se o nej zajima Fiorentina. Myslis ze prijde nekdo na hrot utoku?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už určitě ne. Bude tam hrát Auba a prostor bude snad dostávat i Ramos..tam jsme zajištění dostatečně

Reagovat
stas87

Dobre ze ide,mohol odist aj skorej.Len aby v tom Istanbule vobec hral..

Reagovat
smazaný uživatel

Kirch do Paderbornu už hotovo!

Za poslední asi 3 dny odešli: Kampl, Dudziak, Kirch a Grosskreutz. Možná ještě odejde Kuba (snad ne). Ale stejně teď už prostě někdo musí přijít. Podle všeho to bude ten Januzaj. Kéž by to aspoň bylo s opcí

Reagovat
stas87

Tak hrate len EL,nie CL.V EL aj hraci z lavicky rozhodnu zapas,ciel mate jasny a ten splnite a po roku sa zasa bude hrat CL.Motivacia je pre Tuchela asi viac Pokal ako EL.Tym nepisem ze ju nutne vypustite ale priorita je skoncit do tretieho miesta.ze?A ten kader co mate teraz je +-tak akurat.

Reagovat
cologneFC

OT

19. septembra hráme doma s Mönchengladbachom a my robíme zájazd na tento zápas. Cena zájazdu je 150 EUR a zahŕňa cestu, ubytovanie a lístok na zápas (zápas je vypredaný). Ešte máme jedno miesto voľné, kto by mal záujem píšte správu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele