3. kolo
30.08.2015 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 2:1

Černá série Gladbachu na úvod sezony pokračuje. Svěřenci Luciena Favreho prohráli i třetí zápas v řadě, propadli se na samé dno tabulky a v souboji dvou čekatelů na vítězství dovolili Brémám odrazit se do středu tabulky. Úvodní trefu Arona Johanssona sice ještě v první půli vymazal Lars Stindl, konečné slovo však měl v 53. minutě hlavičkující Jannik Vestergaard..

Nutno dodat, že Werder si tři body připisuje zaslouženě: na hřišti byl lepším týmem, od prvních okamžiků poměrně jasně dominoval, zatímco Hříbata po celých 90 minut ne a ne nalézt ideální herní rytmus. Je patrné, že Borussia se potácí v hluboké krizi; nepříjemná komplikace před startem Ligy mistrů. Vyloučení Granita Xhaky z 87. minuty bylo už pouze pomyslnou třešničkou na zkaženém dortu.

Fanoušci v ochozech vyprodaného Weserstadionu zpočátku sledovali souboj dvou odlišných stylů: Brémy hrály přímočaře, často na dlouhé míče, zatímco Gladbach se snažil probíjet dopředu krátkými kombinačními pasážemi. Po úvodních deseti minutách, v nichž působil Werder živějším a odhodlanějším dojmem, přišlo první nebezpečí na druhé straně - gólman Wiedwald si však s nepříjemnou dalekonosnou ránou Xhaky dokázal poradit. V 18. minutě pak zlikvidoval i Raffaelovo sólo.

Domácí měli skutečně navrch od 20. minuty. Kolem gólmana Yanna Sommera najednou začalo hotové rodeo: Johansson (21'), Vestergaard (21'), Junuzović (26') ani Ujah (27') se svými šancemi neuspěli, bylo však jasné, že Borussia bude mít velký problém s bráněním standardních situací. Hosté nehráli dostatečně kompaktně, dělali spoustu chyb, přihrávky jim odskakovaly. Právě takto se nakonec zrodila i úvodní branka: Raffael prohrál souboj s Johanssonem a dal tak založit nebezpečnému brejku, na jehož konci Schulz fauloval ve vápně Ujaha. Rozhodčí Zwayer ukázal na značku pokutového kopu a Johansson z bílého puntíku otevřel skóre. Byla to jeho první trefa od letního přestupu do Brém.

To se psala 39. minuta; zdálo se, že brémské vedení v poločase nemůže nic ohrozit. Jenže ouha: Gladbach nakonec ve 45. minutě přece jen dokázal zničehonic vyrovnat. Thorgan Hazard vybídl chytrou přihrávkou Stindla, který se ve vápně zbavil pozornosti Gebre Selassieho a přízemní ránou k pravé tyči upravil skóre na 1:1.

Netrvalo však dlouho a Werder byl opět na koni: poté, co krátce po změně stran zahrozil Ulisses García (47'), načechral Junuzović od rohového praporku centr do vápna, kde se Vestergaard dostal k míči dříve než Brouwers a hlavičkou z bezprostřední blízkosti vrátil domácím vedení.

Duel pokračoval ve vysokém tempu a šance rychle přibývaly: na jedné straně na sebe upozornil dvakrát aktivní Ujah (57', 58'), na druhé se musel mít Wiedwald na pozoru před Herrmannem (61'). Dobré šance na vyrovnání měli i Wendt (69'), před nímž na poslední chvíli zachraňoval Santiago García, a opět Herrmann (74'), jehož dělovku dobře zlikvidoval domácí gólman. Po druhé žluté kartě Xhaky mohl v samém závěru ještě Kroos pohodlně zvyšovat na 3:1 z penalty, leč neuspěl. Oslabení hosté však už ve zbylém čase Wiedwalda ohrozit nedokázali a po zásluze prohrávají.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
adam77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele