3. kolo
29.08.2015 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Hamburger SV 2:1

Kolínští Kozli nakonec zásluhou proměněné penalty vydolovali výhru nad Hamburkem, který sice předvedl velmi dobrý výkon, nicméně nadále zůstává jenom na třech bodech.

O první příležitost zápasu se v 6. minutě postaral Michael Gregoritch z HSV, jenže jeho hlavička nebyla příliš nebezpečná, což platilo také o pokusu jeho spoluhráče Ostrzolka, který to zkoušel už o dvě minuty později. Domácí se osmělili až po pětadvaceti minutách. Jmenovitě to byl Marcel Risse, ale po jeho přímém kopu se skóre rovněž neměnilo.

Ještě před poločasem musel střídat brankář Adler, protože si předtím po srážce se spoluhráčem Cléberem poranil rameno. Mezi tři tyče však nepřiběhnul Jaroslav Drobný, nýbrž Andreas Hirzel, aby si odbyl svůj bundesligový debut. Dvě minuty po změně stran tak mohl přímo z hrací plohy Rhein Energie Stadionu sledovat, kterak jeho protějšek Timo Horn inkasuje.

Sven Schipplock ukořistil váhající obráncům Kölnu balon, posunul jej Lewisi Holtbymu, který přízemní střelou do levého rohu poslal HSV do vedení - 0:1. Po hodině hry už to mohlo být o dvě branky, ale Horn vytáhl proti střele Illičeviće z hranice pokutového území parádní zákrok, když vytáhnul konečky prstů míč nad břevno.

Brankářská jednička Kozlů byla přinucena k ještě jednomu parádnímu zásahu, a to proti Gregoritschově jedovatému pokusu z přímého kopu. Pak už ale začali svěřenci Petera Stögera hrát i směrem dopředu. V době, kdy do vypršení řádné hrací doby scházelo nějakých 15 minut, nacentroval z levé strany Jonas Hector tak, že na malém vápně doklepnul míč takovým koníčkem do brány Philippe Hosiner - 1:1.

Jen o nějaké tři minuty později bylo v ochozech ještě veseleji, neboť při souboji s Emirem Spahićem ztratil balanc Anthony Modeste a rozhodčí Aytekin nejenže ukázal na značku pokutového kopu, ale zároveň bosenského obránce okamžitě vyloučil. Sám faulovaný "pětku" proměnil a zajistil svému týmu další cenné vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele