3. kolo
29.08.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - FC Ingolstadt 04 0:1

Ingolstadtu zatím úvod sezony vychází na výbornou. Podceňovaný nováček, který v prvním kole vykradl stadion Mainzu, dnes zopakoval podobný kousek v Augsburgu: opět mu k tomu stačila jediná branka, o niž se postaral Mathew Leckie. Stále tedy platí, že vyslanci automobilového města ještě na cestách nedostali ani gól a neztratili ani bod..

Bavorské derby nabídlo hodně intenzivní, bojovný fotbal, v němž nakonec zvítězil ten disciplinovanější a lépe organizovaný tým. V ostrém odpoledním slunci byli diváci od první minuty svědky vyloženě silně vyhecovaného zápasu. Fotbalové krásy si zpočátku příliš neužívali, zato bylo jasné, že nikdo nechce prohrát. Domácí byli lepší po technické stránce, rvaví hosté zase dominovali fyzicky.

Běhaví a bez míče skvěle sešikovaní borci Ingolstadtu drželi favorizovaného soupeře daleko od své brány celých 16 minut; teprve poté se s první šancí přihlásil Werner. O chvíli později musel Marvin Matip odklízet míč před číhajícím Caiubym. Karty byly rozdány jasně: Augsburg držel míč a tvořil hru, hosté se bránili v hlubokém bloku. I oni si však ještě v prvním dějství připsali slibné šance - Suttner z přímého kopu napálil břevno, Hartmannovu přízemní ránu zase zlikvidoval gólman Hitz.

Další Moralesova příležitost z 50. minuty představovala výrazné varování směrem k domácí obraně; Werner sice na druhé straně z malého vápna neuvěřitelným způsobem přestřelil odkrytou klec, zlom však nakonec přece jen přišel v nováčkův prospěch. Defenziva FCA nedokázala odklidit míč po Maxově šanci, k zakončení se tak dostal Leckie a střelou zpoza vápna propálil Hitze.

O tři minuty později mohlo být pro domácí ještě hůře - Klavan si ve vápně vyšlápl na Lexe, píšťalka sudího však zůstala němá. Závěrečná fáze utkání se pochopitelně nesla ve znamení snahy Augsburgu o vyrovnání, hosté však bránili opravdu dobře; až na Matavžův pokus ze 79. minuty nepustili favorita do žádné větší šance a vcelku bez problémů svůj těsný náskok uhájili.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Beči

Neví někdo, co je s Pekhartem? Vím, že už loni téměř nic neodehrál, ale letos už není ani na té lavičce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele