3. kolo
29.08.2015 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 3:0

Překvapivě jednoznačný průběh měl zápas mezi Mohučí a Hannoverem, který domácí ovládli jasně 3:0 a připsali si tak premiérovou výhru na vlastním stadionu. Hrdinou zápasu se stal Japonec Muto, autor dvou branek. Hosté předvedli vyloženě slabý výkon a mají nyní hodně o čem přemýšlet..

První šanci si přitom připsali právě oni: gólman Mainzu Karius, který před týdnem vychytal nesmírně cennou (a nečekanou) výhru na půdě Mönchengladbachu, musel už ve čtvrté minutě likvidovat varovný pokus Klause. Krátce nato musel odstoupit zraněný Fabian Frei, jehož nahradil Danny Latza. Z domácí strany žádný podařený začátek.

Svěřenci Martina Schmidta se však rychle oklepali a od desáté minuty už spolehlivě diktovali tempo zápasu. Po několika slibných šancích pak přišel průlom: v 15. minutě prostrčil Jairo míč na Yoshinori Muta, který poprvé propálil Zielera a rovnou si tak otevřel svůj bundesligový střelecký účet. O tři minuty později si sice gólman Hannoveru s asijským forvardem poradil, brzy však inkasoval podruhé - Bellův rohový kop už Muto v další trefu proměnil spolehlivě.

Po půlhodině hry tak bylo de facto rozhodnuto, a nutno dodat, že Mainz si za předváděnou hru vedení zasloužil. Mohlo být i vyšší, kdyby Clemens krátce před druhou brankou v dobré pozici nezaváhal; Muto se pro tento případ proměnil ze střelce v asistenta. Zaskočení Die Roten se ani za stavu 0:2 do útoku příliš nehnali - nebo spíše nevěděli jak. Domácí drželi otěže zápasu pevně v rukou.

Až Saného pokus v nastavení první půle představoval určité nebezpečí; jinak byl tým Michaela Frontzecka prakticky neškodný, navzdory nasazení nové ofenzivní posily, dánského křídelníka Uffe Becha. Ten už se z kabiny na hřiště nevrátil, ve druhém dějství jej nahradil další nováček Allan Saint-Maximin. Místo Klause navíc zaujal Kenan Karaman, takže Frontzeckova snaha dodat ofenzivě více šťávy byla evidentní.

Jenže namísto kýženého efektu přišla další rána - třetí gól v Zielerově síti. Psala se teprve 47. minuta, když Malli s míčem na noze obešel hostujícího strážce a zakončoval do prázdné brány. O tři minuty později sice Zieler téhož hráče tentokrát odzbrojil, za stavu 0:3 však už bylo pozdě.

V závěrečné půlhodině pustili domácí nohu z plynu a Hannover tak měl několik šancí vrátit se do zápasu, leč bez úspěchu. Benschopa vychytal spolehlivý Karius, zatímco na druhé straně si Prib málem srazil do vlastní sítě střelu Baloguna. Největší příležitost na zmírnění skóre zahodil v 75. minutě Sané, jehož rána z dvaceti metrů orazítkovala tyč. Místo sílícího tlaku ve finálních minutách však hosté opět rezignovali a naopak mohou být sami rádi, že se skóre po několika domácích šancích na poslední chvíli ještě nezvýšilo.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele