3. kolo
30.08.2015 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 3:1

Borussia Dortmund pokračuje v excelentním startu do sezony - vzpurnou Herthu dnes před vlastními fanoušky porazila 3:1 a i v osmém soutěžním duelu nového ročníku neztratila ani bod. Rekordní úvod nového kouče Thomase Tuchela tak pokračuje. Hertha sice do Dortmundu přijížděla dosud neporažena, nakonec však může být ráda, že skóre nebylo ještě vyšší..

Hostující forvard Genki Haraguchi sice v samém úvodu ukázal, že si tým z hlavního města nepřijel pro hladkou porážku, jenže domácí rychle získali výraznou územní převahu. Bohužel pro nažhavené fanoušky však nějakou dobu trvalo, než se z ní vyklubaly první šance. Kouč Herthy Pál Dardái zvolil přísnou defenzivní taktiku, ta ale fungovala; hosté drželi favorita celých 26 minut na uzdě.

Potom však přišel první gólový průlom, a pomohl k tomu rohový kop. Kagawa dostal příliš mnoho místa a měl tak čas pečlivě narýsovat svůj pas na Hummelse, který nezaváhal - 1:0. Inkasovaná branka vytáhla hostující hráče z jejich defenzivní ulity a výsledkem byl větší "vítr" v jejich zadních řadách; ještě v první půli mohl zvyšovat Mchitarjan, v šanci ze 39. minuty však selhal.

Dárdai do druhé půle vyslal na hřiště Weisera místo matného Stockera, kýžený efekt se však nedostavil; naopak Borussia hned šest minut po změně stran zvýšila své vedení. Opět u toho byl Kagawa, který založil akci, na jejímž konci Ginter nesobecky přihrával zakončujícímu Aubameyangovi - 2:0. V následujících minutách mohli další branky přidat Mchitarjan (55') a opět Aubameyang (56'), skóre se však neměnilo, stejně jako po nebezpečném přímém kopu Herthy, s nímž si poradil Roman Bürki (64').

Hosté v závěrečných minutách ukázali bojovného ducha, aktivně pressovali a skutečně se snažili vrátit zpět do zápasu, jenže suverénní a sebevědomá Borussia už zkrátka byla na koni. Další šance tak přibývaly zejména před hostující bránou, kde postupně neuspěli Reus (60'), Kagawa (72') a nadvakrát smolař zápasu Mchitarjan (75', 83'). Střídající Salomon Kalou sice v 78. minutě vykřesal jiskru berlínské naděje (byť z hraničního ofsajdového postavení), konečné slovo ale měli opět domácí - ve třetí minutě nastavení uzavíral na finálních 3:1 žolík Adrián Ramos.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Stirion

Reagovat
LidoOP

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele