Bundesliga - preview 3. kola

28.08.2015, 08:33, aktualizováno 30.08.2015, 09:03
Previews
Borussia Dortmund je zatím nezastavitelná. V posledních čtyřech soutěžních kláních včetně dvou bundesligových nasázela 19 gólů a zarazit se jí nyní bude snažit Hertha. Navečer se potom v Brémách představí pro změnu ošklivě kulhající fotbalisté z Mönchengladbachu...
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Nový kouč Dortmundu Thomas Tuchel zatím válí - v sedmi soutěžních zápasech neztratil jeho tým dosud ani bod, nasázel skvělých 27 gólů a po poslední ligové výhře 4:0 v Ingolstadtu si někdejší lodivod Mainzu navíc užívá status nejúspěšnějšího trenérského nováčka v klubové historii. Nyní jej čeká další zkouška v podobě berlínské Herthy..

Naposledy měla Borussia podobný start v sezoně 1994/95, kdy pod vedením Ottmara Hitzfelda nastřádala v úvodních třech kolech skóre 12:2. Tehdy se v Dortmundu nakonec slavil titul. Pro fanoušky, kteří loni touto dobou trpěli při katastrofálním úvodu, je současná situace hotovým balzámem na duši. Optimismus ve žluto-černém táboře ostatně cítí i sám Hitzfeld.

"Borussia hodně těží z jakéhosi 'Tuchelova efektu'. Hráči chtějí novému kouči dokázat, že na to opravdu mají," všímá si slavný stratég. "Nejde jen o to, že zatím má BVB šest bodů a spoustu branek na kontě, ale i o celkové výkony, které jsou výtečné. Nyní už se nedá říct, že by Dortmund byl brejkovým mužstvem. Pod Tuchelem tým kontroluje hru, drží míč ve své moci, je trpělivější, přesnější, techničtější. Na hráčích je vidět, že si to užívají," chválí Hitzfeld.

Radikální změna po úspěšné éře Jürgena Kloppa tak zatím funguje: Borussia nejenže letos plánuje útočit na nejvyšší příčky v Bundeslize, ale ráda by získala i trofej pro vítěze Evropské ligy. Alespoň to tvrdí Marco Reus, jehož hattrick pomohl týmu k drtivé výhře 7:2 v odvetě předkola s norským celkem Odd BK. Ve skupině C budou dortmundští jasnými favority; Kubaň Krasnodar, PAOK a Gabala FK představují hratelnou konkurenci.

Překážek v cestě za konečným úspěchem je však pořád hodně - a Hertha si do Dortmundu rozhodně nejede pro hladkou porážku. Hitzfeld sice nepochybuje o tom, že domácí nakonec uspějí a zařadí se tak po bok Bayernu jako jediný další stoprocentní tým, ale hosté jim to plánují co nejvíce ztížit. Koneckonců také svěřencům Pála Dardáie se start do nové sezony vydařil, po dvou kolech mají na kontě čtyři body a vypadají zatím mnohem lépe než loni.

"V Dortmundu musíme hrát tak, aby vynikly naše přednosti. Především tedy držet pohromadě jako tým. Musíme kolektivně následovat trenérův taktický plán, neklást žádné zbytečné otázky a skutečně odevzdat vše, co je v našich silách. Každý vybojovaný míč se počítá, každá šance, kterou nám domácí přenechají, musí být potrestána," odhaluje berlínskou strategii záložník Valentin Stocker a dodává: "Jedno je jisté - jakmile se Borussia dostane do ideální formy, je jen nesmírně těžko k poražení."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Subotić, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - Reus, Aubameyang, Mchitarjan
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Beerens, Darida, Stocker - Haraguchi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Brémy a Mönchengladbach mají dvě věci společné - zaprvé jsou to ambiciózní týmy, jejichž letošním cílem je útočit na evropské poháry. Zadruhé po dvou kolech stále čekají na první vítězství. Zejména hostující Hříbata prožívají frustrující start do sezony a kouč Lucien Favre si uvědomuje, že je zapotřebí se před reprezentační pauzou razantně zvednout..

Po excelentním loňském ročníku, zakončeném třetí příčkou a přímým postupem do Ligy mistrů, přišel strmý pád - alespoň prozatím. Do Brém jedou Favreho svěřenci s nulou na kontě, a jestliže úvodní debakl v Dortmundu by až takovou tragédii sám o sobě nepředstavoval, poslední domácí prohra s Mainzem už vznáší nepříjemné otázky.

"Cítíme tlak, což je normální, když prohrajete první dva zápasy," prohlásil švýcarský kouč na tiskové konferenci. "Musíme urychleně začít sbírat body. Proti Dortmundu a Mainzu jsme nehráli dobře v obraně, nechávali jsme soupeřům příliš místa," dodal. Skóre 1:6 skutečně není příliš lichotivé. V Lize mistrů by podobné výkony na postup určitě nestačily - zvlášť při pohledu na jména vylosovaných soupeřů.

Gladbach totiž čekají duely s obhájcem stříbra Juventusem, loňským vítězem EL Sevillou a Manchesterem City, které na prahu nového ročníku Premier League našlo perfektní formu. "Je to skupina smrti," uvědomuje si Favre. "Když se dostanete na tuto úroveň, musíte se popasovat se špičkovou konkurencí. Teď se ale soustředíme na Brémy, což je také nebezpečný tým. Naším cílem nicméně zůstává získat první letošní bundesligové body. Klíčem je zůstávat za všech okolností pozitivní," zakončuje.

Werderu se zatím nedaří o moc lépe - svůj premiérový bod díky remíze s Herthou už sice získal, úvodní prohra 0:3 se Schalke však dosud není zapomenuta. Aktuálně čekají brémští na vítězství už pět ligových zápasů, což je nejdelší období 'sucha' od nástupu trenéra Viktora Skripnika. Pokud se Favre navíc rozpomene na listopad 2011, kdy právě proti Werderu zaznamenal nejvyšší výhru své bundesligové kariéry (5:0), mohou se domácí propadnout do regulérní krize.

Skripnikovi stále chybí brankář Wolf a levý bek Santiago García, jejich náhrady si však zatím vedou nad očekávání dobře: jak Wiedwald, tak Ulisses García podávají na citlivých postech mazácké výkony. Na druhé straně zůstávají mimo hru Dominguez a Johnson, spolu s dlouhodobě zraněným kapitánem Stranzlem, který by se měl vrátit po reprezentační pauze. Favre však může počítat s uzdraveným Hahnem a Nordtveitem, jemuž vypršel disciplinární trest. Naštěstí pro hostující fanoušky je v pořádku talisman Raffael: brazilský forvard se zatím za Borussii prosadil ve všech třech zápasech proti Brémám. Celkově jim nasázel už čtyři branky a Hříbata doufají, že v této tradici bude pokračovat i dnes..
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, Garcia - Bargfrede - Fritz, Junuzovic - Eggestein - Johannsson, Ujah
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Schulz, Jantschke, Wendt - Xhaka, Nordtveit - Herrmann, Traoré - Raffael, Stindl
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
VfB Stuttgart zatím i v nové sezoně tápe. A frankfurtský Eintracht na tom není o mnoho lépe.

Trenér domácích Alexander Zorniger proti Kölnu i Hamburku sledoval, jak jeho svěřenci v útoku pálí jednu příležitost za druhou, zatímco ti v obraně dělali chyby, které stály celek z Bádenska-Württemberska lepší výsledky. Hned pět z celkových šesti inkasovaných branek padlo do stuttgartské sítě v závěrečné dvacetiminutovce.

Proti HSV tomu navíc vůbec nepomohl Florian Klein, jenž se v 53. minutě nechal vyloučit. Pro duel s Orly jej tedy na pravé straně obrany nahradí Daniel Schwaab a k dispozici by už měl být i Serey Die, letošní vítěz Afrického poháru národů s Pobřežím slonoviny. Mezi zraněnými tak zůstává už jenom brankář Mitchell Langerak, jehož místo opět zaujme Przemyslaw Tytoń.

Na hřiště by se mohla dostat i čerstvá akvizice Toni Šunjić, jenž si loni v barvách Bosny a Herzegoviny vyzkoušel atmosféru MS v Brazílii. Ve středu obrany by měl nahradit Antonia Rüdigera, v této sezoně hostujícího v římském AS. "Jsme rádi, že se nám podařilo Toniho podepsat. Má výbornou fyzičku a stylem hry výborně zapadá do toho našeho. Jedná se o chytrého hráče s mezinárodními zkušenostmi, které jistě zúročí," prohlásil sportovní ředitel Robin Dutt.

Armin Veh na druhé straně barikády nadále netrpělivě očekává návrat Alexandra Meiera. Loňský nejlepší bundesligový střelec se však s největší pravděpodobností zapojí do zápasového koloběhu až po reprezentační přestávce. Mimo bude i Sonny Kittel. Zato příchod Marka Stendery by mohl být setsakramentsky znát. S ním totiž přichází kreativita, jež doposud týmu z Commerzbank-Areny chyběla.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Schwaab, Baumgartl, Hloušek, Insua - Serey Dié, Gentner - Didavi, Kostic - Harnik, Ginczek
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, Zambrano, Abraham, Oczipka - Russ - Hasebe, Reinartz - Stendera - Aigner, Seferovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Augsburg kouče Markuse Weinzierla mívá tradičně slabé začátky sezon, letos by však chtěl bavorský celek "vklouznout" do ideální formy rychleji než posledně - první krok už udělal, když ve druhém kole na hřišti nebezpečného Frankfurtu uhrál první bod, a dnes by doma proti nováčkovi z Ingolstadtu rád navázal premiérovou výhrou..

Papírově je to poměrně jednoznačná situace - na straně domácích pohárový tým, který má v zádech nejlepší sezonu celé své historie, na druhé zase absolutní benjamínek, jehož celkové prvoligové zkušenosti čítají dohromady 180 odehraných minut. Jenže hned první kolo nové sezony ukázalo, že to tak jednoznačné být nemusí: Augsburg v něm před vlastním publikem podlehl Herthě 0:1, Ingolstadt zase stejným poměrem vykradl stadion Mainzu. Možná se tak dočkáme překvapivě vyrovnaného duelu.

Automobilový celek sice minulý víkend dostal nařezáno od Dortmundu (0:4), to jej ale v celkovém součtu věcí příliš trápit nemusí; chce-li se úspěšně zachránit, potřebuje především pravidelně sbírat body proti týmům ze středu tabulky. Do této skupiny bude podle mnohých letos patřit i Augsburg, zejména proto, že jej premiérově čekají navíc i boje v Evropské lize (a to rovnou v těžké skupině s Bilbaem, Alkmaarem a Partizanem).

"Bude to hodně důležitý zápas," míní tradičně obezřetný Weinzierl. "Zaprvé je to derby," připomíná blízkou vzdálenost mezi oběma městy, "a zadruhé nám může před vstupem do Evropské ligy ukázat, jak na tom doopravdy jsme. Jsme maximálně soustředění. Chceme - ne, potřebujeme toto utkání vyhrát, abychom soupeře přeskočili v tabulce."

Domácí kouč si také neodpustil lehké rýpnutí do faktu, že Ingolstadt není typickým fotbalovým klubem s bohatou historií, nýbrž jakýmsi 'dítětem' mocné automobilky Audi. "Gratulujeme hráčům Ingolstadtu k pokroku, který v posledních letech učinili. To je skvělé. I když určitě hodně pomohlo mít v zádech firmu jako Audi," prohlásil Weinzierl, nicméně dodal, že mezi oběma týmy vidí jednu paralelu: "Stejně jako my je i Ingolstadt bojovným, sevřeným mužstvem. Ve vzájemném souboji chceme ukázat, že jsme v Bundeslize mnohem déle, a zúročit svoje zkušenosti."

Výraznou posilou pro domácí útok je návrat Raúla Bobadilly, který si proti Frankfurtu odpykával disciplinární trest, a také uzdraveného Tima Matavže. Určitě naopak budou chybět Daniel Opare a Piotr Trochowski, zatímco nad startem Konstantinose Stafylidise se vznáší velký otazník. Hosté se musejí obejít bez tria Ortag, Danilo, Engel.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Max - Baier - Esswein, Kohr, Altintop, Werner - Bobadilla
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, Matip, Hübner, Suttner - Groß, Roger, Morales - Hartmann, Hinterseer, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hamburk minule dokázal v domácím prostředí porazit Stuttgart. Ovšem na hřištích soupeře, tam je to docela jiná písnička. Köln navíc doma pokaždé těží s maximální oddanosti svých příznivců.

Hned šestadvacet z posledních devětadvaceti zápasů venku HSV prohrálo! Celek z Kolína nad Rýnem oproti tomu na Rhein Energie Stadionu nenašel přemožitele už jedenáctkrát za sebou. Na první pohled to tedy vypadá, že o vítězi tohoto vzájemného střetnutí je už předem rozhodnuto. Tým z přístavního města však už několikrát ukázal, že umí překvapit. Navíc jej po barážových zkušenostech z předchozích dvou sezon každá porážka pálí dvojnásob, tudíž se jim svěřenci Bruna Labbadii chtějí za všech okolností vyvarovat.

Také proto v týdnu kádr posílil levý obránce Seo Young-Jae, korejský reprezentant do 19 a 21 let. Prozatím však začne v rezervním týmu. Ze severu Německa v ten samý den definitivně zmizel i Petr Jiráček, který se na čtyři roky upsal Spartě, a na hostování do druholigové Fortuny Düsseldorf zamířil turecký záložník Kerem Demirbay.

Hamburk by tedy ve svém vlastním zájmu měl do konce přestupového termínu ještě nějakého kvalitního/hotového hráče přivést. To kolínský lodivod Peter Stöger zdá se býti se stávající soupiskou spokojen. Starost mu dělají pouze zranění Dominic Maroh, Mergim Mavraj a Yuya Osako. Pouze první jmenovaný však nastoupil při lednovém vzájemném střetnutí, které Kozli vyhráli 2:0.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - M. Lehmann, Vogt - Risse, Jojic, Bittencourt - Modeste
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Jung, Spahic, G. Sakai - Ekdal, Kacar - Holtby - Olic, Schipplock, Ilicevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hannover 96  (sobota 15:30)
Ostudná domácí prohra z prvního kola proti Ingolstadtu je zapomenuta, nyní je nálada v mohučském táboře nesrovnatelně pozitivnější - před týdnem totiž svěřenci Martina Schmidta senzačně vykradli stadion Borussie Mönchengladbach (2:1). Nyní plánují revanš před vlastními fanoušky, v cestě stojí Hannover..

Die Roten měli na úvod sezony podobný los: nejprve nevyzpytatelný nováček, poté účastník Ligy mistrů. Souboje s Darmstadtem a Leverkusenem jim však přinesly jediný bod, takže pokud chtějí svého dnešního soka v tabulce přeskočit, musejí v Coface Areně zvítězit. To nebude nic jednoduchého.

Hannover totiž zaznamenal nejhorší start do nového ročníku za uplynulých šest let a jeho kouč Michael Frontzeck volá po zlepšení. Defenziva prý funguje obstojně, směrem dopředu je to ale zatím mnohem slabší. "Musíme hrát lépe v útočné fázi," nezastírá jednapadesátiletý lodivod, který se však dnes nemůže spolehnout na služby nové posily Mevlüta Erdinga; turecký forvard si v týdnu při tréninku poranil lýtko. "O víkendu hrát nebude," zněla jasná koučova slova.

Jinak se ale Frontzeck na zápas těší. "Bude to trochu šílené," nepochybuje, "v Mohuči je vždy výborná atmosféra. Domácí mají velice dobře složený tým, což jsme viděli proti Gladbachu. Hráli účelně, disciplinovaně a efektivně. Musíme si dávat velký pozor na jejich protiútoky." To je poměrně důležitý faktor - Schmidt totiž zásadně nefandí vysokému držení míče, posledně to bylo pouze 35 procent. Na výhru to ale stačilo.

"Defenziva nám funguje, takže musíme v první řadě zůstat kompaktní před vlastní bránou a potom se soustředit na zlepšení ofenzivy," plánuje Frontzeck, který možná nasadí své nové eso v rukávu: dvaadvacetiletý dánský křídelník Uffe Bech, letní posila z Nordsjaellandu, má reálnou šanci odbýt si svůj debut v novém dresu. "Uffe je pro nás jednou z možností," uzavírá hostující šéf.

Kromě Erdinga bude Die Roten chybět i Kiyotake, kterého trápí zraněné chodidlo; rovněž Schmidt se musí obejít bez dvou borců, mimo hru jsou totiž Beister (kotník) a Soto (koleno).
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Park - Baumgartlinger, Frei - Clemens, Malli, Jairo - Muto
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Sorg - Schmiedebach, Sané - Karaman, Saint-Maximin, Klaus - Benschop
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SV Darmstadt - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim věří proti Darmstadtu v první letošní body, zatímco ligový nováček si hodlá udržet neporazitelnost.

Hoffenheim, který v minulé sezoně skončil na výborném osmém místě, neměl na začátku sezony příliš dobrý los. Nicméně jak s Bayerem Leverkusen, tak s Bayernem Mnichov, odehráli svěřenci Markuse Gisdola velice vyrovnaná utkání. Pokaždé vstřelili brzký gól, nicméně pokaždé z toho také byla nakonec prohra 1:2.

Trefa proti obhájci titulu byla dokonce tou vůbec nejrychlejší v historii Bundeligy. Díky chybě Davida Alaby se o ni zasloužil Kevin Volland, přičemž mu k tomu stačilo pouze 9,3 sekund od úvodního hvizdu. "Byla to prostě velká chyba hráčů Bayernu. Manuel Neuer uklouznul, když vybíhal a já jsem si počkal na tom správném místě. Chtěli jsme na ně prostě vlétnout hned po rozehrávce a takhle to dopadlo," popsal rekordní zásah jeho šťastný střelec.

Volland a spol. v týdnu přivítali nového spoluhráče. Stal se jím Eduardo Vargas, jenž byl kmenovým hráčem italské Neapole, ale většinu času putoval po hostováních. Die Kraichgauer údajně stál 5 milionů eur a smlouvu podepsal do roku 2019. V klubu si od něj slibují, že zacelí mezeru, která vznikla po odchodu Roberta Firmina do Liverpoolu.

"Netěším se jen na fanoušky, stadiony a vynikající atmosféru, kterou je německý fotbal proslulý. Ze všeho nejvíce se totiž těším na to, že budu moci předvádět svou agresivní a útočnou hru v jedné z nejlepších lig na světě. Jsem přesvědčený o tom, že působení v Hoffenheimu ze mě udělá ještě lepšího hráče. I proto, že styl, kterým se mužstvo prezentuje, je podobný tomu, jaký praktikuje národní tým mojí rodné země," prohlásil Vargas, jenž právě s Chile letos opanoval turnaj Copa América.

Dirk Schuster z Darmstadtu si takovou posilu asi dovolit nemůže, nicméně alespoň jej může uklidňovat fakt, že má k dispozici všechny hráče svého kádru. Jeho svěřenci se zatím prezentují solidní obranou, ale když je třeba, nezapomínají ani na ofenzivu. Na Stadion am Böllenfallton by to tedy mohlo být divácky atraktivní utkání.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Holland - Gondorf, Niemeyer - Heller, Rausch - Sailer - Stroh-Engel
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, J.-S. Kim - Schwegler, Polanski - Volland, Uth, Schmid - Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Sobotní program 1. Bundesligy zakončí zřejmě nejsledovanější zápas celého kola - mistrovský Bayern Mnichov přivítá ambiciózní Bayer Leverkusen, který loni skončil čtvrtý. Oba týmy zatím neztratily ani bod, kdo si tuto bilanci udrží i nadále?

Zatímco fotbalisté Bayernu se mohli celý týden připravovat na sobotní vrchol, Leverkusen čekala těžká šichta v play-off Ligy mistrů proti Laziu Řím. Z italského hlavního města si družina Rogera Schmidta přivezla porážku 1:0 a před vlastními fanoušky tak musela dotahovat. Bayer předčil všechna očekávání a po vynikajícím výkonu a vítězství 3:0 se může znovu těšit na milionářskou soutěž. Středeční představení svých svěřenců si trenér Schmidt pochvaloval: "Stále je prostor pro zlepšení, samozřejmě. Ale výkon po gólu na 2:0, kdy jsme napadali a drželi míč daleko od vlastní brány, se blížil k označení perfektní." "Pokud budeme hrát stejně jako s Laziem, máme šanci i v Mnichově," myslí si pro změnu záložník Hakan Calhanoglu.

Turecký mistr v zahrávání přímých kopů během týden přišel o jednoho ze spoluhráčů, Jihokorejec Heung-Min Son totiž odchází do Tottenhamu Hotspur. Klub z farmaceutického města ovšem okamžitě sehnal náhradu, z Borussie Dortmund přestoupil Slovinec Kevin Kampl. Někdejší záložník Salcburku by se v sobotu mohl objevit alespoň mezi náhradníky, pokud se tedy do té doby povede transfer administrativně dotáhnout.

Pep Guardiola musel se svým týmem trénovat především souhru zadních řad. V sobotu večer totiž nemůže počítat s vykartovaným Jeromem Boatengem ani se zraněným triem Mehdi Benatia, Holger Badstuber, Javi Martínez. Na odchodu je navíc Brazilec Dante (paradoxně prý právě do Leverkusenu), a tak podle německých médií nastoupí ve středu obrany Xabi Alonso. V defenzivě ho pak ještě doplní Rafinha s Davidem Alabou - nutno dodat, že toto složení opravdu nevypadá skálopevně. "Je to obrovský problém," okomentoval trefně situaci se stopery Guardiola.

Španělský stratég se obává především již zmiňovaného Hakana Calhanoglua, jenž v nové sezóně nastřílel již tři góly. "Musíme ho zastavit nejlépe, jak umíme, bude to však těžké," ví bývalý kouč Barcelony.

Jeho protějšek Roger Schmidt se musí také vypořádat se ztrátami v obraně, pro zranění jsou mimo hru zadáci Ömer Toprak a Tin Jedvaj. K dispozici není ani nová posila Charles Aránguiz, jenž si krátce po svém příchodu přetrhl achilovku a na první start v novém působišti si ještě dlouho počká.

Očekávaný šlágr třetího kola začne v Allianz Aréně v sobotu v 18:30 hodin, na dodržování pravidel bude dohlížet velezkušený Florian Meyer, přímý přenos pochopitelně vysílá Eurosport 2.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Xabi Alonso, Alaba - Thiago, Lahm, Vidal - Robben, T. Müller, Douglas Costa - Lewandowski
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, K. Papadopoulos, Tah, Wendell - Kramer, L. Bender - Bellarabi, Calhanoglu - Kießling, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (pátek 20:30)
Třetí kolo německé nejvyšší soutěže odstartuje pátečním šlágrem mezi druhým týmem loňského ročníku Wolfsburgem a Schalke 04, které přes léto obměnilo kádr a s novým trenérem chce útočit na nejvyšší příčky.

Dva zápasy, čtyři body. To je dosavadní bilance obou pátečních soupeřů v nové sezóně. Die Knappen na úvod až nečekaně vysoko zvítězili na půdě Werderu Brémy 0:3 a o to větší zklamání pak fanoušci zažili při domácím klání s nováčkem z Darmstadtu, když Schalke pouze remizovalo 1:1. Stejným skóre dopadlo i poslední utkání Wolfsburgu, který se tímto výsledkem rozešel smírně s Kolínem nad Rýnem, přičemž v prvním kole porazil Frankfurt 2:1.

Jedním z cílů Königsblauen do nové sezóny bylo prezentovat se mnohem ofenzivnějším fotbalem, než bílomodří předváděli pod Robertem Di Matteem. Určitý progres je určitě znát, což dokazují i statistiky. Loni Schalke v průměru za zápas vystřelilo na bránu jen dvanáctkrát, nyní průměr činí devatenáct pokusů.

Trenér André Breitenreiter na tiskové konferenci uvedl, že svým hráčům toho po výsledkově nepovedeném duelu s Darmstadtem nemá mnoho co vytknout. "Angažovanost, motivace, ochota bojovat o míč a vůle vyhrát - to vše tam bylo. To jsem také chlapcům řekl, ale také tam samozřejmě byly věci, které nebyly tak dobré. O nich jsme hovořili a proti Wolfsburgu je budeme chtít zlepšit," uvedl někdejší kouč Paderbornu.

Breitenreiter stále postrádá stoperskou dvojici Matija Nastasić - Benedikt Höwedes. Zatímco prve jmenovaný bude pro přetrženou achilovku ještě dlouho mimo hru, kapitán Höwedes už trénuje a na trávníku se objeví v průběhu září. Ve středu obrany tak v pátek zřejmě znovu nastoupí Joël Matip a Roman Neustädter.

Také Wolfsburg očekává brzký návrat německého reprezentanta. André Schürrle pro problémy se stehenním svalem vynechal začátek sezóny, už se ale zapojil do tréninku a v pátek by se již mohl objevit alespoň mezi náhradníky. Dieter Hecking ovšem při skládání sestavy už nemůže využít svou největší hvězdu, Kevina De Bruyneho, který již údajně odletěl do Manchesteru, kde byl měl absolvovat zdravotní prohlídku. K dispozici není ani zraněný brankář Diego Benaglio.

"Stadion je vyprodaný, proti sobě se postaví dva týmy, které sezónu začali velmi dobře. Osobně se opravdu velmi těším na tento zápas a očekávám vzrušující souboj," prohlásil lodivod WfL Dieter Hecking a tato slova můžeme brát jako tu nejlepší pozvánku na páteční utkání. Pískat bude zkušený Dr. Felix Brych, přímý přenos vysílá Eurosport 2.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Vieirinha, Naldo, Klose, R. Rodriguez - Arnold, Luiz Gustavo - Hunt, M. Kruse, D. Caligiuri - Dost
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Matip, Neustädter, Aogo - Choupo-Moting, Goretzka, Geis, Draxler - di Santo, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.60 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund22008:06
2.Bayern Mnichov22007:16
3.Bayer Leverkusen22003:16
4.Schalke 0421104:14
5.1. FC Köln21104:24
6.VfL Wolfsburg21103:24
7.Hertha BSC21102:14
8.1. FSV Mainz 0521012:23
9.FC Ingolstadt 0421011:43
10.Hamburger SV21013:73
11.SV Darmstadt20203:32
12.Hannover 9620112:31
 Eintracht Frankfurt20112:31
14.FC Augsburg20111:21
15.Werder Brémy20111:41
16.TSG Hoffenheim20022:40
17.VfB Stuttgart20023:60
18.Borussia Mönchengladbach20021:60
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfL Wolfsburg - Schalke 04
sobota 15:301. FC Köln - Hamburger SV
sobota 18:30Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen
neděle 15:30Borussia Dortmund - Hertha BSC
neděle 17:30Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (373)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele