Bundesliga - souhrn 23. kola

03.03.2017, 22:24, aktualizováno 05.03.2017, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern si po jasném triumfu v Kölnu pojistil vedení v tabulce, neboť RB Lipsko na půdě Augsburgu nenaplnilo roli favorita a po remíze 2:2 si z Bavorska odváží pouze bod. Naopak Dortmund řádil a blíží se druhé příčce, nadělovaly také Hoffenheim Ingolstadtu a Gladbach Schalke. Werder slaví klíčovou výhru nad Darmstadtem, podobně se Hamburg vytáhl na Herthu...

Hamburger SV - Hertha BSC 1:0

05.03.2017 17:30

Góly: 77. Albin Ekdal

HSV v domácím střetnutí s Herthou zabojovalo a za nejtěsnější možnou výhru získalo tři důležité body. Pokazilo tak Vladímíru Daridovi jubilejní stý bundesligový start. Stará dáma naopak po osmé porážce zůstane na postu zaručujícím Evropskou ligu.

První šance se zrodila v 15. minutě. Po akci Wood-Diekmeier-Holtby pálil třetí jmenovaný, nicméně jeho pokus byl ztečovaný na roh. V 19. minutě přelstil dlouhým nákopem berlínskou zeď Aaron Hunt, jenže Nicolai Müller našel pouze připraveného Runeho Jarsteina. Za Herthu nastoupili Darida, Haraguchi, Ibišević i Kalou, ale za prvních pětačtyřicet minut si nevytvořili jedinou příležitost.

Naopak Gisdolova družina nadále zlobila. V závěrečné patnáctiminutovce úvodního dějství však postupně spálili své příležitosti Bobby Wood, Walace i Kyriakos Papadopoulos. Po změně stran se jako první přihlásil o slovo z nějakých osmnácti metrů Müller, avšak minul. Teprve po hodině hry se osmělili hosté. Pomalá střela Salomona Kaloua ale nemohla při nejlepší vůli nadělat Adlerovi větší potíže.

Krátce poté chyboval Marvin Plattenhardt, leč Müller ani tentokrát brankáře Jarsteina nepřekonal. Následně zazdil dobrou příležitost lajdáckou přihrávkou na Daridu Balkánec Vedad Ibišević. V 75. minutě pálil Darida. Balon se odrazil od Papadopoulose a při řeckém obránci stáli všichni svatí, protože míč těsně minul tyč.

V 77. minutě hodně zaváhala obrana Herthy. Wood čistě obral o balon Plattenhardta, posunul napravo na Hunta, který balon zaseknul a vrátil americkému reprezentantovi, který z první nahrál Albinovi Ekdalovi, jenž rovněž z voleje poslal míč přesně k bližší tyči - 1:0. Die Alte Dame se zmohla akorát na Haraguchiho zmařený pokus, po němž byl jeho autor stažen ze hřiště. HSV tedy slaví šestou výhru, i když vlastně rozhodně nemá ještě vyhráno.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:2

05.03.2017 15:30

Góly: 12. Branimir Hrgota - 25. Florian Niederlechner, 59. Florian Niederlechner

Freiburg vyzrál i na dalšího papírově silnějšího soupeře. Velkou zásluhu na porážce Frankfurtu měl Florian Niederlechner, který vstítil obě branky svého týmu. Ten nyní ztrácí na Eintracht pouhé dva body.

Gólově to v Commerzbank-Areně všechno začalo ve 12. minutě. Michael Hector poslal dlouhý pas za obranu, kde o balon svedli (už v šestnáctce) souboj Marc-Oliver Kempf a Ante Rebić. Nutno dodat, že ani v tomto případě asi nebylo všechno podle pravidel, jelikož ve hře a vlastně i na míči byly ruce obou borců, nicméně hracího předmětu se nakonec zmocnil Branimir Hrgota, po vzoru Messiho si udělal prostor a zakončil do protipohybu Alexandera Schwolowa - 1:0. Protesty hostujícího celku byly marné.

O pět minut později hlavičkoval po rozehraném přímém kopu těsně nad břevno Janik Haberer. Vyrovnání se tedy konalo až ve 25. minutě. Tehdy si Niederlechner ofsajdovou hranu ještě pohlídal a po bezvadně načasované přihrávce od Nicolase Höflera mohl Hradeckymu udělat ukázkovou kličku a zakončit do prázdné - 1:1.

Hrálo se tvrdě, nicméně bez žlutých karet. V závěru první půle měl ještě dobrou příležitost Hrgota a po něm to zkoušel z ostrého úhlu jeho spoluhráč Danny Blum. Ve druhé půli se první šance uskutečnila až deset minut po jejím začátku. Na svědomí ji měl Vincenzo Grifo. Nepostrádala razanci, ale brankář Hradecky si poradil.

Zmíněný německo-italský záložník o tři minuty později prostrčil míč na Niederlechnera, jenž tentokrát místo kličky volil lob ... a dobře udělal. Hezké zakončení znamenalo vedení 2:1. Nutno ovšem podotknout, že i v tomto případě stál útočník SC na hranici ofsajdu, možná dokonce lehce za ní. Rozhodčí Günter Perl ale gól uznal a je fakt, že domácí ani příliš neprotestovali.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 4:2

04.03.2017 18:30

Góly: 28. Fabian Johnson, 64. Fabian Johnson, 67. Oscar Wendt, 76. Raffael - 38. Nabil Bentaleb (pen.), 82. Leon Goretzka

Duel dvou ambiciózních celků, které však s aktuálním umístěním v Bundeslize nemohou být spokojeni, uzavřel sobotní program nejvyšší německé soutěže. Také v tomto utkání padalo spoustu gólů a nakonec se raduje Mönchengladbach, který doma přehrál Schalke 4:2.

V Borussia-Parku dlouho nic takové přestřelce nenasvědčovalo, první poločas skončil remízou 1:1, přičemž domácí šli do vedení ve 28. minutě. Patrick Herrmann unikl po pravém křídle, odcentroval, Benedikt Höwedes se trestuhodně nechal předběhnout Fabianem Johnsonem a ten zblízka otevřel skóre.

Schalke se povedlo vyrovnat deset minut nato. Po faulu na talentovaného Thila Kehrera uvnitř velkého vápna hlavní rozhodčí Grafe odpískal penaltu, kterou s přehledem proměnil Nabil Bentaleb - Sommera poslal na opačnou stranu.

Mönchengladbach si vzal vedení na svou stranu znovu až v 65. minutě. Výbornou práci ve středu pole odvedl Raffael, načež pěkně uvolnil Johnsona, jenžsi ještě míč vyměnil s Larsem Stindlem a poté tváří v tvář Fährmannovi nezaváhal. Zanedlouho to již bylo o dvě branky, po ose Raffael - Dahoud se totiž míč dostal až k Oscaru Wendtovi a ten z úhlu dokázal prostřelit Fährmana.

O vítězi začínalo být pomalu rozhodnuto a další dva góly, jež padnou, už neměly na konečný výsledek žádný vliv. V 76. minutě zvýšil na 4:1 po parádním průniku Strobla Brazilec Raffael a vítězství Gladbachu už nepřekazila ani přesná Goretzkova hlavička, díky níž přišla kosmetická úprava skóre na 4:2 pro domácí.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 6:2

04.03.2017 15:30

Góly: 6. Ousmane Dembélé, 27. Pierre-Emerick Aubameyang, 69. Pierre-Emerick Aubameyang, 77. Christian Pulisic, 85. André Schürrle (pen.), 90+2. Raphaël Guerreiro - 48. Kevin Volland, 74. Wendell

V Bundeslize se ve 23. kole s góly roztrhl pytel a nejvíce jich padlo v jednom z nejsledovanějších zápasů mezi Dortmundem a Leverkusenem. Ačkoliv se hosté dlouho drželi v kontaktu, nakonec ze Signal Iduna Parku odjíždí se šestigólovým přídělem. Svěřenci Thomase Tuchela tak potvrdili velmi dobrou formu z posledních týdnů.

Od začátku se hrál skvělý fotbal a Borussia šla do vedení již po šesti minutách hry. Centr Lukasze Pisczeka ještě defenziva Bayeru odvrátila, jenže k balónu se dostal Ousmane Dembélé, pěkně se uvolnil a střelou z hranice šestnáctky na zadní tyč překonal Bernda Lena. Dembélé mohl brzy přidat další gól, po rychlém autu Durma totiž z úhlu postupoval na Lena, na nějž ale tentokráte nevyzrál.

Nicméně po následném rohovém kopu Marca Reuse balón propadl až k nohám Pierre-Emericka Aubameyanga a gabonský kanonýr byl opět ve správný čas na správném místě - 2:0. Aubameyang si však o chvíli později svou pověst trochu pošramotil, když po akci Dembélého ve stoprocentní pozici trestuhodně minul.

Neproměněné šance mohli Dortmund mrzet, Leverkusen se totiž krátce po změně stran postaral o zápletku. Brazilec Wendell perfektní kolmicí vyslal do sprintu Kevina Vollanda, který se dokázal prosadit přes Sokratise a z úhlu propálil Romana Bürkiho.

Domácí si ovšem svůj náskok vzali brzy zpátky. V 59. minutě ještě Dembélé v obrovské šanci minul, deset minut nato se už ale zaplněný stadion radoval. Odražený míč po přímém kopu vrátil do šestnáctky výborně hrající Dembélé a na zadní tyči volný Aubameyang už neměl problém vsítit svou druhou branku v utkání.

Schmidtova družina se ale nehodlala vzdát a čtvrthodiny před koncem opět snížila na rozdíl jediného gólu. K přímému kopu kousek za velkým vápnem se postavil Wendell a dokonalou ranou do levého horního rohu Bürkiho svatyně dal hostům naději. Tu však brzy utnul Christian Pulišić. Talentovaný záložník, jenž ještě v první půli nahradil zraněného Reuse, se trefil po zpětné přihrávce Erika Durma.

Po páté musel Leno míč ze sítě tahat pět minut před koncem. Tehdy totiž Wendell fauloval ve vápně Andrého Schürlleho a sám faulovaný ji bezpečně proměnil. Konečnou podobu výsledku dal v samém závěru Raphaël Guerreiro, k němuž se po rychlém brejku dostal balón po ose Kagawa - Pulišić a úřadující mistr Evropy si sám před Lenem věděl rady.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

04.03.2017 15:30

Góly: 24. Jhon Córdoba - 20. Mario Gómez

Wolfsburgu se na jaře nedaří, z pěti zápasů vyhrál jeden jediný a ambiciózní německý klub je tak mnohem blíže bojům o záchranu, než vysněným pohárovým příčkám. To odnesl svým místem kouč Valérien Ismael, jehož na lavičce Vlků nahradil bývalý asistent klubu a dosavadní šéf mládeže v londýnském Arsenalu, Andries Jonker.

Ten si svou premiéru v roli hlavní kouče zelenobílých odbyl v Opel Areně, kde jeho mužstvo přivítala domácí Mohuč. Ve dvacáté minutě to byl ale právě gólman domácího týmu Lössl, jenž musel lovit míč ze své branky.

Po rohovém kopu, jenž zahrával Ricardo Rodríguez, se ve vápně k balonu dostal Mario Gomez a známý bundesligový kanonýr potvrdil své kvality - opřel se do míče a hlavou dostal míč do branky. Vedení však Vlkům vydrželo pouhé čtyři minuty. Pak se totiž po chybě hostí v rozehrávce uprostřed hřiště dostal k balonu Öztunali, jenž následně přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Jhona Córdobu a ten měl již jednoduchý úkol v podobě prázdné branky.

Ve třicáté šesté minutě mohli jít znovu do vedení Vlci, když po hlavičce Jeffreyho Brumy znovu zahrozili z rohového kopu, Jonas Lössl v brance Mohuče byl však připravený a pokus stopera Wolfsburgu kryl ve svých rukavicích.

V osmdesáté osmé minutě mohl ve prospěch domácích rozhodnout Jairo Sampério, jenž přišel na hřiště jako střídající a prověřil Casteelse výtečnou střelou z dálky. Gólman Wolfsburgu však fantasticky zasáhl a střelu mířící k pravé tyči vyrazil.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayern Mnichov 0:3

04.03.2017 15:30

Góly: 25. Javi Martínez, 48. Juan Bernat, 90. Franck Ribéry

Po kanonádě, kterou v Allianz Areně před týdnem odnesl Hamburk, se mnichovský Bayern vydal do Kolína, kde se střetl s místními Kozli.

První velkou šanci měl hostující celek v sedmnácté minutě, když Kesslerovu pozornost zkoušel z dálky Douglas Costa. Jeho střela ze střední vzdálenosti směřovala k pravé tyči kolínské branky, avšak gólman domácích Kesslera, jenž zaujal místo v brankovišti místo zraněného Horna, si s jeho pokusem poradil.

Svěřenci Petera Stögera poprvé v utkání zahrozili o tři minuty později. Nebezpečnou hlavičku vyslal na branku Bayernu ve dvacáté minutě Juja Osako, avšak připravený Manuel Neuer, jenž proti Schalke ve středu načal už druhou stovku čistých kont v dresu mnichovského velkoklubu, balon vyrazil na rohový kop.

O šest minut později už šel favorit do vedení. Po rohu se míč dostal do šestnáctky, kde se k němu dostal Javi Martínez a domácí se poprvé radovali. Druhá branka Bayernu přišla až těsně po startu druhé půle. Ve čtyřicáté osmé minutě se z levé strany prosadil Juan Bernat a jeho střela skončila v síti.

Bernat, který dnes dostal v základní sestavě na levém beku přednost před Davidem Alabou, jenž se naopak přesunul do středu obrany k Martínezovi, byl namočen i v další a poslední brance mnichovských. Už běžela poslední minuta utkání, když čerstvě čtyřiadvacetiletý španělský obránce poslal ze strany míč na penaltu před Francka Ribéry, a ten, obránci nehlídán, upravil přesnou střelou skóre na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SV Darmstadt 2:0

04.03.2017 15:30

Góly: 75. Max Kruse (pen.), 90+2. Max Kruse

Souboj dvou celků, pro které je hlavním cílem záchrana a udržení bundesligové příslušnosti i pro další ročník, nabídl v sobotu Weser Stadion v Brémách. Domácí Werder tu přivítal poslední Darmstadt a jednoznačným cílem pro zelenobílé byl zisk tří bodů.

Už ve třetí minutě to ale byli hosté z Darmstadtu, již mohli jít do brzkého vedení. Ve vápně po rohovém kopu hlavičkoval Aytac Sulu, avšak s jeho pokusem si Felix Wiedwald, jenž dostává přednost před Jaroslavem Drobným, dokázal poradit. První poločas byl celkově na příležitosti na obou stranách chudých a dalších zajímavých šancích se tak už diváci na Weser Stadionu v Brémách nedočkali.

Druhý poločas pak přinesl dvě šance Werderu, nejprve mohl dostat domácí do vedení ostrostřelec Pizzarro, o chvíli později to hlavou po centru ve vápně zkoušel i český pravý obránce v dresu brémských Theo Gebre Selassie, ani jeden však Heuera Fernandese v brance Darmstadtu nepřekonal.

Podařilo se to až z nařízené penalty Maxovi Krusemu, jenž poslal balon k levé tyči a v sedmdesáté čtvrté minutě šli tak zelenobílí do vedení 1:0. Definitivní pojistku na vítězství Werderu přidal v nastaveném čase znovu bývalý hráč Wolfsburgu.

Tentokrát vyzval německého útočníka ke skórování Fin Bartels, a ten střelou ze střední vzdálenosti druhým gólem v utkání rozhodl o výhře a třech bodech pro Brémy, Darmstadt i nadále zůstává poslední.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04 5:2

04.03.2017 15:30

Góly: 17. Sebastian Rudy, 62. Ádám Szalai, 77. Andrej Kramarić, 79. Ádám Szalai, 88. Benjamin Hübner - 38. Almog Cohen, 60. Niklas Süle (vl.)

Parádní obrat se dnes povedl Hoffenheimu. Jeden z kandidátů na pohárové příčky na domácí půdě ještě půlhodiny před koncem prohrával s Ingolstadtem 1:2, nakonec si ale připisuje na své konto tři body za poměrně jasnou výhru 5:2. V tabulce se tak Nagelsmannova ekipa osamostatnila na čtvrté příčce a stále dýchá na záda třetímu Dortmundu.

Úvodní dějství nabídlo pouze dvě branky z celkových sedmi, přičemž ta první padla v 17. minutě. Po pěkné kombinaci ve středu pole to z nějakých třiceti metrů zkusil Sebastian Rudy a německý reprezentant dokonale zaskočil brankáře Martina Hansena, který na střelu reagoval pozdě a nakonec se již natahoval marně.

Vyrovnání přišlo sedm minut před půlí. Po rychlé autovém vhazování si v pokutovém území dobře počínal Dario Lezcano, přihrál proti noze volnému Almogu Cohenovi a ten míč s přehledem uklidil do protipohybu Olivera Baumanna. Ve druhém poločase pak šli hosté dokonce do vedení, když si po rohovém kopu srazil balón za záda vlastního brankáře Niklas Süle.

Poté však začal úřadovat Adam Szalai, jenž nejprve si naběhl na pěkný centr Rudyho z přímého kopu, Hansen na jeho dokonalou hlavičku nedosáhl a bylo zase vyrovnáno. Vítěznou trefu zaznamenal v 77. minutě po rychlém brejku a finální kolmici Demirbaye pohotový Andrej Kramarić. Záhy se právě Kramarić proměnil v roli asistenta a přihrál na poměrně jednoduchý gól opět Szalaiovi.

Na konečných 5:2 uzavřel v závěru základní hrací doby Benjamin Hübner, jehož první hlavičku sice ještě dánský brankář Ingolstadtu bravurně vytáhl, na druhý pokus už se ovšem Hübnerovi podařilo Hansena překonat.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 2:2

03.03.2017 20:30

Góly: 19. Kostas Stafylidis, 60. Martin Hinteregger - 25. Timo Werner, 52. Marvin Compper

Zase o krok blíže je mistrovskému titulu mnichovský Bayern a to ani nemusel vkročit na pažit. Jeho jediný pronásledovatel z Lipska totiž v pátek večer ztratil dva body na hřišti Augsburgu, a pokud se Bayernu podaří vyhrát v Kolíně, bude jeho náskok po sobotních zápasech už sedmibodový...

Favoritem utkání byl bezpochyby celek Ralpha Hasenhüttla, ale do vedení šlo místo toho v devatenácté minutě domácí mužstvo. Do míče se zhruba třicet metrů před brankou Lipska opřel Konstantinos Stafylidis a jeho parádní střela vymetla levý horní roh Gulácsiho branky.

Vedení však FCA nevydrželo dlouho, už o šest minut později se fotbalistům RB podařilo srovnat krok. Naby Keita našel parádní přihrávkou za obranu Tima Wernera a nejlepší střelec Býků potvrdil svou pověst kanonýra a tváří v tvář Marwinu Hitzovi poslal míč pohodlně do branky.

Ve druhém poločase vstřelili hráči Lipska i druhou branku. V padesáté druhé minutě si na rohový kop, jenž rozehrával Emil Forsberg, naskočil Marvin Compper a jeho hlavička skončila za zády švýcarského gólmana.

Přesně po hodině hry však k radosti domácích fanoušků přišla i vyrovnávací branka Augsburgu. Na konci povedeného brejku domácího mužstva byla střela Martina Hintereggera, jenž skončila druhým gólem FCA.

Další branky už následující půlhodina hry nenabídla a Lipsko tak očekáváné vítězství proti slabšímu soupeři nezískalo. Naopak Augsburg má po dnešku už solidní desetibodový náskok na sestupové pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23175157:1356
2.RB Lipsko23154443:2449
3.Borussia Dortmund23127452:2543
4.TSG Hoffenheim231011244:2441
5.Hertha BSC23114830:2537
6.Eintracht Frankfurt23105826:2435
7.1. FC Köln2389631:2533
8.SC Freiburg231031030:4033
9.Borussia Mönchengladbach2395929:3132
10.Bayer Leverkusen23931136:3830
11.1. FSV Mainz 0523851032:3829
12.FC Augsburg2377923:3028
13.Schalke 0423761028:2727
14.Werder Brémy23741230:4325
15.VfL Wolfsburg23651221:3423
16.Hamburger SV23651222:4523
17.FC Ingolstadt 0423531521:3918
18.SV Darmstadt23331715:4512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ShitBull FCA

Reagovat
Jeňa

Ale vás jsme vypráskali, takže spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Zle si pochopil definiciu "vypraskali". Kedze to v minulom kole spravil Bayern Hamburgu

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Na neho nereaguj. Dalsi s gloryhunterov, ktory musia onanovat za kazdou vyhrou.

Reagovat
Jeňa

Jestli sis toho nevšiml, tak jsem téměř nepřispívám. Naopak ty tady onanuješ nad každou ztrátou Lipska

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko sice neznasam plnymi duskami, kazdopadne si s vynimkou Polusena zasluzi uznanie za to ako hraje. Dortmund vsak dnes asi stiahne stiahne stratu na 6 bodov, myslim si ze skonci 2.

Reagovat
OnderCZ

Tak nakonec remíza. A Dortmund po zítřku doufám bude ztrácet už jen 6 bodů na Lipsko. K tomu Hoffenheim snad také za tři body. Když už někdo z těch dvou klubů má jít přímo do LM, tak to přeji spíš Hoffenheimu, RB snad jen do předkola. Ale kdo ví, co se ještě do konce sezony stane.

Reagovat
OnderCZ

Jinak co si myslíte o Mainzu a jejich situaci? V létě odešel Heidel do Schalke, teď skončí i Harald Strutz. Heidel tam udělal velký kus práce. Ten tým jsem měl i celkem rád, dělali a dělají to dobře. Takový nenápadný tým ze středu tabulky, jedna sezona lepší, druhá o něco horší, ale BL dali spoustu dobrých hráčů a i ten fotbal, co produkují není špatný. Trochu se bojím, aby tyhle změny časem neměly vliv dál a Mainz nezahučel do 2. BL, ze které už by se nemusel vyhrabat. Podle mě by to byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne beriem Mainz ako prijemneho ucastnika BL, nevadia mi aj im celkom doprajem. No dalo sa cakat ze potom ako sa dostali do EL (+ odchod Heidla) ze nebudu mat taku sezonu ako predoslu. Kazdopadne stale uhraju ten stred tabulky, vyzera ti ze ani teraz nebudu mat nejaky velky problem zo zachranou. Pokial zajtra vyhraju nad VW tak ani ta strata na EL nebude nejaka velka...

Reagovat
OnderCZ

Jo to souhlasím, letošní sezona bude určitě v pohodě. Spíš jsem to myslel v dlouhodobějším hledisku, dejme tomu pěti let.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zalezat na praci vedeni. Skoncil Strutz to jo, ale pokial tam bude nadalej niekto schopny, urcite sa nemusime bat ich zostupu. Ja osobne im celkom doprajem, jednak je to po Koline asi najkarnevalovejsie mesto a klub a po druhe,ako si napisal, vyprodukovali viacero dobrych hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň by se obnovila derby FCK-Mainz

Reagovat
blackhawk88

Bayern 3.zapas v rade (taku seriu sme tu v tejto sezone este nemali) s dobrym vykonom a predvadza konecne futbal, ktory nenudi ... len tak dalej, len nech ta forma pekne graduje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno to bude opacne ako v sezonach pod Guardiolom - pod nim jar nebyvala moc idealna, lepsi futbal hraval Bayern v jesennej casti. Tato otocka je ale dobra hlavne pre CL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ja už len kávu poprosím

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam moc chut ani moralnu silu momentalne nieco k nasemu zapasu proti Bayernu napisat, hodnotenie hodim pod suhrn asi najskor okolo 11tej vecer.

Ale tesi ma, ze sa Dortmund dostava do obvyklej formy a pohody, snad uhraju aspon druhe miesto. len to zranenie Reusa, nevie niekto co sa mu presne stalo?

Reagovat
vladino10

No čo, ten schmidt out tento týždeň už vyjde?

Reagovat
smazaný uživatel

Dostali 6 golov, osobne myslim ze uz poleti. Bojim sa vsak ze sa po jeho odchode zdvihnu ale ja toho Schmidta nemam rad.Nechutne sa dokaze spravat.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz vysiel.

Reagovat
vladino10

Tak ak sa naozaj zdvihnú, ja budem len rád..

Prípadný postup do európskej ligy by vám napríklad alebo eintrachtu mohol vytvoriť dosť problémov v lige, aspoň za mna nech si tu EL hra leverkusen kým na to nebudú tie kluby za ním pripravené..

Uvidíme, ten boj o europu bude ešte vepmi zaujímavý..

Reagovat
vladino10

..na druhý pokus sme to ale trafili

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme pre BL by bolo lepsie keby ze ju hraju Leverkusen a Gladbach (v tom druhom pripade sa to asi podari) nez Frankfurt alebo mi. Ja sa presne bojim toho, ze pokial sa dostaneme do EL skoncime ako nedavno Hertha, Augsburg, Freiburg ci prave Frankfurt. Co su kluby na podobnej urovni.

Moj tip:

-CL: Bayern, ShitBull, Dortmund, Hoffenheim predkolo, Schalke (cez EL)

-EL: Hertha a Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že je potrápíte víc

Reagovat
smazaný uživatel

i ja som veril,hlavne po tom co sme bodovali v AA ...nevadi, ide sa dalej, buduci tyzden vonku Audi, tam treba pochopitelne vyhrat.

Reagovat
db18

Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli dostat mnohem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Aubis měl zase den

Reagovat
smazaný uživatel

až tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem, že Schmidt po dnešku definitívne končí. Ten bordel v defenzíve je už neúnosný...

Reagovat
smazaný uživatel

Mozeme uz skutocne tipovat,kedy vyjde clanok o odvolani Schmidta.

Reagovat
smazaný uživatel

*reakcia na Davor27

Reagovat
Rudnevs

A nakoniec to dopadne tak, že fantomas dá naschval kvôli tebe len expresku.

Reagovat
Uwe háže buly

Nejdřív musí vyjít článek, že mu vedení věří a počítá s ním do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už je nejspíš konečná...

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon super Zápas měl velkou kvalitu Dembele Auba Marco snad bude v pohodě

Reagovat
Jardman

Co znamená ten palec nahoru, pak hned dolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Góly sice dobrý, ale bylo tam i dost špatnýho...

Reagovat
Uwe háže buly

palcuj rit

Reagovat
smazaný uživatel

Ousmane Dembélé - 19 let, 31 zápasů za BVB a v nich 20 kanadských bodů (7 golu, 13 asistencí)

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by jich být i víc, kdyby nebyl sobec a neměl vymleto...

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo, ale v 19 letech to tak prostě bejvá a šance na zlepšení je

Reagovat
smazaný uživatel

Já v něm vidím Blbotelliho no...

Reagovat
smazaný uživatel

Solista to je. Ale tak on ma este na to cas, aby z neho nebol druhy Blbotelli...

Reagovat
andrew96

Lol, to kde?

Reagovat
smazaný uživatel

V mentalitě

Reagovat
andrew96

Tak Balotelli je prostě mimo, ten všechno dělá prostě proto, že je hloupý a ani si nepamatuju, že by se vztekal tak, jako Dembélé. Ous je naproti tomu prostě přemotivovaný nebo se nechá vyprovokovat na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je zápas co zápas. Mě to nepřijde normální a je vidno, že je prostě labilní. Otázka času než dostane redku...

Reagovat
andrew96

Normální to moc není no, ale Balotelli je přeci jen jiný případ.

Reagovat
smazaný uživatel

já BVB teď nekoukám, tak nevim, ale na Blbotelliho nemá nikdo podle mě, to bych o něm už musel něco číst

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o soukromí mi nejde, spíš to co předvádí na hřišti. To je fakt na facku občas...

Reagovat
Jardman

Reagovat
andrew96

Reagovat
stas87

Tak som dopozeral celych 90. minut utrpenie v Bremach. Zapas ako keby hrali hovna typu Jihlavy a Liberca..bez sanci, dlho aj bez golov. Velmi stastne tri body, ak by totiz v osmej minute Darmstadt viedol o dva goly, nikto by nepovedal ani slovo. Gnabry otrasny, ak ma nejaku sudnost, tak Bartelsovi, Claudiovi aj Krusemu vycisti po zapase kopacky..tie zadrbane akcie len tym, ze si cumi pod nohy a netusi kde ma spoluhracov, to je na päst. Prekvapivo velmi dobry vykon Bauera, dozadu stale viac spolahlivy a v druhom polcase sa nebal aj zautocit, jeho center na Gebreho bol vynikajuci, len skoda ze Gebre z toho nedal gol. Zda sa, ze sme nasli konecne stoperov, ak Moisander, tak Sane dneska prakticky bez chyb, okrem tych dvoch sanci na zaciatku a strely Sama toho Fringsov tim vela nemal. Dve vynutene striedania nas nastastie nepostihli tolko, ako som cakal. Prijemny bonus na dnesnej vyhre bol vykon Eggesteina, ten chalan je sebevedomy, drzy s loptou a nehra ustrachane, chce byt naopak aktivny aj za ceny toho, ze strati loptu na polovici supera. Nabuduce sa uz asi vrati Delaney, ale ak by Nouri zvysoval pocet jeho minut do konca sezony, nehneval by som sa. Snad sa daju rychlo do poriadku Zlatko aj Clemens, hlavne o Fritza mam strach, ked odchadzal striedat, nevyzeralo to vobec dobre.

Tato seria je fajn, konecne sa ukazuje, ze kvalita v tom time je a jesen nebola dobra prevazne kvoli zraneniam viacero hracov. Samozrejme na jesen boli zle zapasy, to nemozem hadzat na zranenia ale je teraz vidiet, ze pokial nastupi ta idealna jedenastka, nemusime byt len zalieznuty vzadu a cakat na chyby supera. Mozme si to rozdat s kazdym a nemusime len odkopavat lopty co najdalej od branky.

Felix. Hned na zaciatku predviedol klucovy zakrok a podrzal nas, ta redka a nasledne zranenie Drobneho ho evidentne nakoplo. Takze pre dalsie kola nema Nouri ani jeden jediny dovod zmenit brankara. Sam som ho casto kritizoval, hlavne minulu sezonu a on mi to teraz krasne vracia, len tak dalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Gebre ?

Reagovat
stas87

Dozadu dobre, dopredu ma problemy, dneska okrem toho jedneho nabehu nebol prakticky vidiet. Bauer na druhej strane zahral lepsi zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

Som rád, že konečne Werder dokáže vyhrávať aj takéto zápasy. Proti Darmstadtu doma je to síce povinnosť, ale o to ťažšie.

Kvalita v tom tíme určite je a to predovšetkým vďaka tým dvom geniálnym nákupom, ktoré sa v lete Werderu podarili (Kruse a Gnabry) a ktoré si ty pre mňa úplne nepochopiteľne kritizoval a odmietal Obaja sú rozdieloví hráči, Gnabry ešte v tomto veku nie je konzistentný, ale dokáže prakticky sám rozhodovať zápasy a Werder na ňom môže len získať.

Moisander vyzerá dobre, povedal by som, že celkovo v lete Werder spravil neskutočne vydarené transfery a lepšie prestupové okno si v Brémach nepamätám. Snáď sa ten káder nejaký čas udrží pokope, pretože je tam aj kvalita aj potenciál a keby sa to Nourimu podarilo naladiť na dobrú vlnu, tak kľudne na lepší stred tabuľky by to mohlo byť...

Reagovat
stas87

Odmietal som ich len z jedneho jedineho dovodu- peniaze. Lebo Baumann vsetko v podstate rozhadzal v lete a kupoval sa Kruse, ktoreho sa klub velmi rad zbavil a ja som cakal, ze si bude hrat na hviezdu, lebo hral CL a nebude robit dobre v kabine. A Gnabry? Co si ma clovek slubovat od hraca, co nikdy neprerazil mateerskom klube a odisiel na rozne hostovania? Vedel som len to, ze to bol talent, ktory si sam vytiahol Wenger a ktory mal mat za Arsenal odkopane viac ako nakoniec mall. Jasne, konkurencia obrovska, ale keby bol tak dobry, tak by sa presadil viac. Mozno v tom boli aj zranenia...ja som jeho posobenie v Anglicku nesledoval, tak mozno strielam od boku.

Pokial bude Gnabry viac timovy, tak na nom fakt zarobime vela. Lenze on evidentne este nedospel a nechape, ze sa vsetko nebude motat okolo neho. Zapas vo Wolfsburgu sice rozhodol, ale on to ma posledne zapasy tak, ze v jednom je efektivny, hra timovo a poda dobry vykon a v dalsom sebci, straca loptu a nikomu neprihra. V jednej situacii by ho snad Max musel inzultovat, kebyze ho ma na par metrov od seba.

Jj, Moisander to drzi pokope..Sane sa sice snazi, ale tu pirodzenu poziciu lidra ma Nicklas. Sane bol chvilami pozicne mimo, vystupil z linie a nechal sa prilis vytiahnut, potom stacila narazacka a super mohol ist sam na branku. Toto posledne zapasy zlepsil, uz drzi cela stvorka pokope a superi to maju celkom tazke, kedze obaja kraluju vo vzduchu. Snad pridame dalsie tri ci styri vyhry a opustime ten spodok definitvne.

Teraz to neber ako rypanie, ale ked si porovnam obranu nas a pristavu, tak my ju mame o level lepsiu. Nechapem, ako to mohli v HSV nechat zajst tak daleko, ze im kapitana robil Djourou...teraz je to s Mavrajom lepsie ale arschloch je stale mimo a Ostrzolek strieda lepsie vykony s horsimi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som Krusemu veril predovšetkým kvôli tomu, že ho podrobne sledujem už od Freiburgu a všade kde hral, nemal problém prijať hocijakú rolu na ihrisku a vždy hral v prvom rade pre prospech tímu. Ono to pôsobenie vo Wolfsburgu, kde vyrobil nejaké blbosti mimo ihriska a dostal poriadne po papuli, mohlo byť pre jeho budúcnosť aj prospešné. Je to inteligentný hráč a jeho ochotu prestúpiť do Werderu som vnímal aj z toho pohľadu, že chce začať odznova a sústrediť sa na futbal. Nie každý by bol schopný pristúpiť na tak razantné zníženie platu a namiesto hrania o poháre kopať o záchranu. Možno je to len subjektívny pocit, keďže Max už roky patrí v BL k mojim obľúbencom, ale veril som mu na 100%, že pre Werder bude obrovskou posilou. Snáď tomu tak aj naozaj bude :-)

Gnabry sa v Arsenale nepresadil, ale to je taký dnešný trend, že väčšina mladých talentov vo veľkoklube kvôli obrovskej konkurencii a minimálnemu priestoru nemá šance preraziť. Aj De Bruyne s Lukakuom museli odísť z Čukotky, aby sa z nich stali superhviezdy PL. V takom Bayerne sa žiadny mladík nepresadil už pekne dlho, pričom po odchode do menších klubov dokážu hrať dôležitú rolu. Ja len dúfam, že tam Gnabry naozaj nemá v zmluve nejakú klauzulu, kvôli ktorej odíde za pár šupov.

Hamburg mal dlhé roky rozbombardovanú defenzívu a to nie len kvôli nižšej individuálnej kvalite, ale hlavne tam žiadny tréner nedokázal tú obranu skonsolidovať. Gisdol mi tiež nepríde ako nejaký defenzívny mág, ale za posledný rok sa kúpilo niekoľko kvalitných hráčov a myslím, že s Papom, Mavrajom či Wallacem to môže byť o parník lepšie. Werder na tej defenzíve pracoval systematicky nejaký čas a určite to je v súčasnosti vidieť, aj keď predovšetkým v jeseni to zase dosť škrípalo no....

Reagovat
smazaný uživatel

Hele..jen tak btw. Co je s Brandtem? Teď 2x zasebou začínal na lavičce..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten posledný zápas ostalo na lavičke viacero hráčov, ktorí hrali základ proti Atleticu v CL. Vidím to len ako rotáciu, tá ofenzíva je strašne široká a Brandt nemá žiadnu extra formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzera to zeby to nemuselo byt do poslednych kol o zachranu. Pokial sa udrzite, myslis ze budu pocitat s Nourim aj pre dalsiu sezonu?

Reagovat
stas87

Urcite ano, uz to dozadu vyzera lepsie o dost, dopredu je to kolo od kola lepsie a lepsie. V podstate teraz hrame to, co by s nami normalne hral Skripnik. Lenze ten to schytal od zaciatku..tazky los, zranenia a hlavne Bartels totalne mimo formy. S tym sa tazko nieco robi. Ale ta myslienka toho, ze si vystacime z vlastnych zdrojov co sa tyka trenerov zda sa, zapustila korene. Za mna je to lepsia volba, ako tahat Labbadiu ci Büskensa. A zacina sa nam v zostave ci povedzme na lavicke objavovat viac hracov, co nastupovali v mladezi za nas ci co hraju za rezervu. V tomto je to po rokoch konecne posun vpred, este keby sa podarilo poriadne zapojit aj druheho Eggesteina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Poslední tři zápasy, tři výhry a jeden obdržený gól, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

šlušnej souboj o 3. místo

Reagovat
monty25

Schalke Jestli se nestane zázrak v EL, tak to bude totálně průserová sezona...

Reagovat
Rudnevs

Tak by som to nebral ... Ten tím sa zatiaľ len skladá, budúce roky to bude oveľa lepšie.

Reagovat
monty25

To chci vidět...

Reagovat
Rudnevs

Dôležitá je trpezlivosť, rozprával o tom aj Mike Büskens v rozhovore pre Sport1. Heidel aj Weinzierl sú schopný ľudia a tie vyhliadky do budúcich rokov sú dobré. Teraz to chce poraziť Gladbach v Europa League. Glück Auf!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je to každý rok horší a horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Snad začala stíhací jízda za čtvrtým místem, srandakluby jako Hoffenheim, Frankfurt a Kolín patří do druhé ligy, ne do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ten Hoffenheim.

Reagovat
Mönchengladbach

Jako jo, s tou vesnicí jsem to přehnal, ta do druhé ligy nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Preco vravis v mnoznom cisle? Jedine co si vymenoval je srandaklub tak SAP Hoffenheim... sak pockaj, o par sezon hraju Kolin s Gladbachom o titul

Reagovat
flamengo

Neviem aké emócie ťa ovládli, alebo hlúposť? Ja netvrdím, že Eintracht patrí do LM, ale históriou a hlavne fanúšikmi určite nepatrí medzi srandakluby. Ja keď som bol mladý, tak som písal klubom po celom svete o suveníry a mám úžasnú zbierku hlavne odznakov. BMG patrí medzi nich a skrz Alana Simonsena som ich mal veľmi rád, ty si asi vtedy nežil. Nikdy by som kluby ako BMG, Koln (Overath) takto nenazval, pretože sa na vec pozerám komplexne. Podľa mňa si k...

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt, Kolin, Gladbach, Stuttgart, Kaiserslautern, Werder Bremen, Hamburg, Dortmund...to su mimoriadne tradicne kluby, presne ako pises,s krasnou historiou.

Medzi srandakluby radime: SAP Hoppenheim, ShitBull Leipzig, VW, Audistadt a mozno aj Mull am Tor. (Pauli). Jedine s koncernovych muzstiev, ktore sa da respektovat je nas rival Leverkusen.

Mam pravdu ci sa niekde mylim? Eintracht do CL nepatri, do 2.BL vsak tiez urcite nie.

Reagovat
Rudnevs

Ingolstadt by som tam asi tiež nedával, klub vznikol zlúčením MTV Ingolstadt a ESV Ingolstadt. Podporuje ich Audi, ktoré sídli v meste Ingolstadt, ale nikdy tam nedávalo nejaké väčšie peniaze. Najdrahšia posila bol Tisserand a stál tri milióny. Bundesligu si pekne vykopali s mladíkmi a mladým trénerom Hasenhüttlom. Divákov chodí síce menej, ale to asi súvisí s tým, že to neni úplne futbalové mesto - aj tak ale by som od televíznych obrazoviek povedal, že atmosféra pomerne fajn, snáď ako jediný klub v BL používajú tie trúby, čo majú autá pri Tour de France.

Tak Hopp je miliardár a fanúšik Hoffenheimu. Dokonca ako mladý za nich hrával, ale pod iným menom, lebo mu to rodičia nechceli dovoliť, spomínal to v jednom rozhovore. Tam tiež nevidím nič zlé na tom, že ich podporuje. Práve naopak, pod Julianom Nagelsmannom hrajú parádny futbal. Leverkusen podľa mňa tiež v pohode, dokonca ho zakladali zamestnanci Bayeru.

Reagovat
Rudnevs

Ešte by som dodal, že oveľa horšie sú prípady ako Hamburger SV, alebo TSV 1860 München, ktorý tie peniaze dostali od investora za podiel v klube, ale nie sú schopné ich využiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak HSV je idealny priklad ako nema pracovat velkoklub. Nieco podobne aktualne ukazuje aj Valencia ci AC Milan.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tie truby su jedina vec co sa mi na Ingolstadte paci. To ze tam chodi menej divakov mi nevadi, je tam taka rodinna atmosfera. Ale treba si aj uvedomit, ze v BL nie su tak drahe prestupy ako inde, v PL ci PD je 20mega uplne bezny prestup, zatial co v BL je to uz pomerne vela. tak Nagelsmann je perspektivny mlady trener, ma pred sebou myslim velmi dobru buducnost. Leverkusen, ako som pisal,je jediny koncernovy klub ktory uznavam. Je to tradicny mancaft aj ked koncernovy

Reagovat
exot12

Mýliš ako zvyčajne! Si zaujatý a nedokážeš akceptovať, že aj tieto kluby majú históriu, o tom sme sa tu už bavili, to že nepôsobili v prvej lige neznamená, že sú bez histórie.

Tak ako tie "tvoje" kluby pôsobia, pôsobili v nižších súťažiach, tak pôsobili aj tieto, naopak tieto kluby si píšu svoju prvoligovú históriu práve teraz a možno o 10 rokov niekto ako ty bude označovať práve tie "tvoje" kluby za pakluby čo nemajú históriu, lebo si na ne nespomenie

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj? Len pre priklad, Kolin ma cez 80 tisic registrovanych clenov. Klub sa chysta stahovat na novy, vlastny stadion, lebo za ten, kde hrajeme, platime velmi vysoky najom. Da sa cakat ze pocet clenov velmi vyrazne porastie. Schalke a Dortmund maju cez 140 tisic registrovanych clenov. Na Stuttgart chodi v druhej lige priemerne skoro 50 tisic ludi. Fans SGD boli svojim verny aj v casoch, ked bol klub v prvej ligy. Kde beries tu istotu, ze na "moje" kluby si o 10 rokov nik nespomenie? A to ze ich niekto bude oznacovat za pakluby ...tuto picovinu si napisal v akej emocii? Ci v nie velmi triezvom stave alebo vlastnej hluposti? Jediny koncernovy klub s peknou historiou je nas rival Leverkusen, to je jediny koncernovy klub,ktory pochopitelne respektujem. Myslim si ze si k****...

Reagovat
andrew96

Až na ty srandakluby teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Srandakluby Kolin a Frankfurt? Vies to blizsie vysvetlit?

Reagovat
smazaný uživatel

německá liga, gólové hody

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurosport.cz/fotbal/mls-2017-na-eurosportu_sto6074068/story.shtml

Viem ze to do tejto sekcie moc nepatri,ale kedze neni MLS sekcia kazdopadne tato liga je zaujimava, tak kto ma zaujem nech sleduje

Reagovat
smazaný uživatel

WTF? Po faule na Kehrera? Ved sa potkol o travnik,podla mna sa penalta nemala piskat.

Reagovat
vrabejka

BILD: Marco Reus is likely to miss three weeks of action due to a muscle injury picked up in the 6-2 win vs Leverkusen yesterday. #BVB

Reagovat
Jardman

Prodat za pořádnej balík, ten kluk je pořád zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude co nejdříve. Je pro nás nepostradatelný kapitán. Od svého návratu z předešlého zranění mel konstantně vynikající formu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HSV Schalke do baráže?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to byl řekl, že Hamburg, Brémy, Wolfsburg a Schalke se budou mezi sebou bít o udržení...

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
monty25
Reagovat
Rudnevs

Stále platí to čo povedali db18 a Davor27. Na to aby išli hore, tak minimálne tú prvú sezónu musia obetovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Praca tam je. Naviac, stale je realna sanca vyhrat EL, naviac ked tam uz je len jeden tim zo sranda ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

SCF Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

09:13 Tři favorité na post trenéra Bayeru

Zhruba trojice kandidátů do role nástupce Rogera Schmidta v čele Leverkusenu vykrystalizovali redaktorovi Sky Patricku Wasserziehrovi - ten očekává jednoho z tria Jupp Heynckes, Horst Hrubesch a Peter Herrmann. (Sky Deutschland)

Heynckes by byl bomba, ale to je nerealny, ne?

Reagovat
db18

Hrubesch taky docela... ten po Olympiádě tuším ukončil kariéru...

Reagovat
vladino10

Tak ja som mal z juppa pocit, že s tým geniálnym tímom z roku 2013 chcel po víťazstve v lm pokračovať, akurát bayern už dávno predtým logicky ohlasil náhradu..

A samozrejme- už má tri aj pol roka voľno, ktovie, možno sa na dôchodku nudí, podľa mňa by ho šlo zlomiť..

Predsalen sa nečudujem ak by človeku ten pocit pri zápasoch začal chýbať

Reagovat
smazaný uživatel

Nakoniec tajfún.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele