Leverkusen trenéra měnit nebude, Schmidt má stále důvěru

27.10.2016, 20:33
Aktuality
Na lavičce Bayeru Leverkusen bude minimálně i v dalších dnech úřadovat Roger Schmidt. Německý klub se aktuálně trápí, nevyhrává a pod jeho trenérem se tak měla začít viklat židle. Kouč ovšem má důvěru vedení, což médiím sdělili hned dva jeho členové...

Leverkusen prohrál poslední dva bundesligové zápasy v Brémách a doma s Hoffenheimem a v tabulce je až na jedenáctém místě. Po třech remízách má stále solidní šanci postoupit do osmifinále Ligy mistrů, jiná pohárová soutěž pro něj ovšem již skončila. V úterý se Bayer v rámci druhého kola Německého poháru představil na půdě třetiligového nováčka Sportfreunde Lotte a přestože dvakrát vedl a více než čtyřicet minut měl k dispozici početní převahu, nakonec se se soutěží rozloučil.

"Tady si nedáváme žádná ultimáta. Chceme se vrátit na správnou cestu s ním. Rozhodně má podporu vedení, ale ví, že v tuto chvíli musí dostát svým závazkům. Jedna věc je totiž jasná: nechceme zůstat za svými očekáváními," nechal se slyšet sportovní ředitel Rudi Völler.

49letý Schmidt vede Leverkusen od léta 2014 a v úterý chyběl na lavičce. Souboj s Lotte strávil v týmovém autobuse, jelikož si musel odpykat první polovinu ze svého trestu za urážky kouče Hoffenheimu Juliana Nagelsmanna. Druhá část platí pro víkendový souboj s Wolfsburgem.

"Naše krize se netýká trenéra, jedná se spíše o výsledkovou krizi. Jsme přesvědčeni o Schmidtových kvalitách," vyjádřil kouči podporu generální ředitel koncernového celku Michael Schade.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa očakávania. O odvolaní sa bude hovoriť až keď prehrajú zopár ďalších zápasov a nakladačku v AA. Neviem koho lepšieho by zohnali, Blanc by skôr išiel ku Alžírskej repre než do Leverkusenu.

Reagovat
Thundeus

Tak můžou angažovat mě. Leverkusen mám vcelku rád, stavěl bych Kiesslinga a příští rok bychom hráli Ligu mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jan Horáček

Ten Schmidt je také nějaký zajímavý ptáček, nejdřív odmítá po výzvě rozhodčího opustit lavičku, teď už zase něco ... Nevím, proč mu svaz nenapařil nějaký vyšší trest.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

potkali se u Kolína

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Horáčku, Vaše kritické a hlavně hanlivé komentáře na adresu pana Schmidta a pana Schürrleho budeme řešit soudní cestou.

Reagovat
Jan Horáček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Práve naopak! Vždy, keď niečo napíše, tak to má zaujímavú informačnú hodnotu a je to slušne podané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele