Bundesliga - preview 23. kola

03.03.2017, 08:42, aktualizováno 05.03.2017, 08:53
Previews
Tradiční dva nedělní zákusky po nabité sobotě nabídne německá nejvyšší soutěž. O pátou příčku budou na dálku bojovat celky Frankfurtu a Herthy; Eintracht doma hostí Freiburg, zatímco berlínští zajíždí do Hamburgu, kde se touží dostat na jednu úroveň s 15. Wolfsburgem...
Eintracht Frankfurt - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Eintracht Frankfurt prohrál poslední tři bundesligové zápasy, kvůli čemuž spadnul ze třetího na šesté místo. Freiburg na něj ztrácí pouhých pět bodů a už několikrát v této sezoně ukázal, že umí vyzrát i na papírově silnější soupeře.

Letos to pocítili Köln nebo Hertha Berlín. Pro duel s Orly má však Christian Streich poprvé od začátku sezony k dispozici všechny stopery. Minulý týden proti Borussii Dortmund zastávali tento post Marc Torrejón a Caglar Söyüncü. Freiburg prohrál 0:3, ale vypadá to, že trenér vsadí na stejné hráče i tentokrát. Pokud se tedy nerozhodne realizovat svou myšlenku hrát pouze na tři obránce. V takovém případě by šanci dostal i Marc-Oliver Kempf.

Mezi zraněnými zůstávají jenom Pascal Stenzel a Vincent Sierro. Maximiliana Philippa nepustí do hry karetní trest. Ten už má naopak za sebou Janik Haberer, který by tak měl svého spoluhráče nahradit na postu podhrotového hráče. Před ním by měl působit už jen jeden z dvojice Florian Niederlechner/Nils Petersen.

Jak uvedeno, Eintracht postupně nestačil na Leverkusen, Ingolstadt a Herthu. V týdnu však konečně zabral a poradil si s Arminií Bielefeld, díky čemuž se může těšit na semifinále DFB-Pokalu. Pravda, tohle určitě nebyl opravdový test připravenosti, jelikož zmíněný celek bojuje o udržení ve 2. Bundeslize.

V tom utkání musel nuceně absentovat Makoto Hasebe, jenž jinak odehrál v devatenácti z dvaadvaceti odehraných duelů celých devadesát minut a vysloužil si za své výkony pochvalu od kouče Nika Kovaće: "Makoto je vzorem pro spoustu mladých fotbalistů. Každý trenér by byl rád, kdy měl takového hráče v týmu. Dává mančaftu jistotu a stabilitu. Dokáže výborně předvídat situace, a proto je nesmírně platným hráčem."

Tentokrát by spolu s Omarem Mascarellem měl opět nastoupit ve středu záložní řady. Kádr celku z Commerzbank-Areny totiž stále zužijí zranění. Mimo jsou Anderson, Marc Stendera, Yanni Regäsel, Slobodan Medojević, Marco Fabián, Andersson Ordóňez a Jesús Vallejo. K nim se přiřadili také vykartovaní David Abraham a Haris Seferović. Těžko hledat jednoznačného favorita tohoto klání.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, M. Hector, Oczipka, Tawatha - Mascarell, Hasebe - D. Blum, Rebic - Hrgota, Meier
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Torrejon, Söyüncü, C. Günter - Frantz, Höfler - O. Bulut, Grifo - Haberer - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.35 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Hertha BSC  (neděle 17:30)
Hamburk má za sebou hodně nevydařený týden. Nejprve dostal pořádný výprask v Mnichově, a poté nestačil ve čtvrtfinále DFB-Pokalu na Borussii Mönchengladbach. Na druhou stranu se může soustředit výhradně na Bundesligu, kde svede do konce sezony ještě hodně tuhé boje o udržení.

"S výkonem hráčů v dnešním zápase jsem spokojený. Je vidět, že to střetnutí s Bayernem už hodili za hlavu. Myslím, že jsme měli na to, abychom Gladbach porazili. Tohle je podle mého ta správná cesta. Pokud se jí budeme držet, jsem si jistý, že bude v Bundeslize znovu bodovat," nechal se po pohárovém klání slyšet Markus Gisdol.

Ten má k dispozici kompletní kádr. Pouze Finn Porath zřejmě nebude připraven odehrát kompletních devadesát minut. Na stoperu by se místo Johana Djouroua, jemuž duel v Allianz Areně extrémně hodně nevyšel, po zranění se navrátivší Kyriakos Papadopoulos. O místo v záloze se perou Walace a Albin Ekdal, zatímco na hrotu útoku může nastoupit jeden z dvojice Bobby Wood a Michael Gregoritsch.

To Hertha skončila svou jízdu DFB-Pokalem v osmifinále, kde jí vystavila stopku Borussia Dortmund. Hertha dokázala bodovat s Bayernem, a pak porazila Eintracht Frankfurt, díky čemuž se svěřenci kouče Dárdaie drží v tabulce na páté příčce. Klub v týdnu prodloužil smlouvu s jeho asistenty Rainerem Widmayerem a Zsoltem Petrym, který má na starosti brankáře. Realizační tým tedy zůstane pohromadě, což může v budoucnu sehrát výraznou roli.

Na lavičku Staré dámy usedne vedle Solomona Kaloua také Sebastian Langkamp, který se po delší době vrací k zápasovému zatížení, přičemž maďarský kouč se nechal slyšet, že hodlá právě na něm stavět. Ze hry naopak minimálně pro utkání s Hamburkem vypadl Fabian Lustenberger, jenž se tedy přidá k triu Mitchell Weiser, Sinan Kurt a Julian Schieber, jelikož tito hráči rovněž nemohou nastoupit. Přesto by celek z Berlína měl na severu Německa uhrát nějaké body.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - G. Sakai, K. Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek - Walace, Jung - N. Müller, Holtby, Kostic - Wood
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Stark, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.13 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Šlágrem dalšího bundesligového kola je bezpochyby souboj Borussie Dortmund s Bayerem Leverkusenem. Oba velké týmy německého fotbalu, které shodně čeká v následujících týdnech odvetné osmifinálové utkání Lize mistrů, jsou však v tabulce domácí soutěže poněkud níže, než by si hráči i vedení představovalo.

Dortmund je na třetím místě, avšak s obří třináctibodovou ztrátou na vedoucí Bayern a i stříbrné Lispko je od Žlutočerných vzdáleno devět bodů. Leverkusen je na tom ještě hůře, jelikož je až na osmé pozici a na účast v Champions League pro další ročník ztrácí osm bodů.

Zajímavé bude možná na straně mužstva Thomase Tuchela složení stoperské dvojice - ohrožen je totiž start dvojice Sokratis - Matthias Ginter, jež v týdnu marodili a vynechal tak středeční trénink. Do hry se určitě ještě nezapojí ani nová tvář v BVB, švédský talent Alexander Isak, jenž si poranil lýtko a bude tak mimo hru.

Rogeru Schmidtovi bude naopak k dispozici Chicharito, který sice také v týdnu vynechal trénink kvůli drobným šrámům, ale dnes už bude mexický ostrostřelec svému týmu plně k dispozici. Do kádru se také po karetním trestu vrací Wendell, který tak zaujme své obvyklé místo na levé straně obrany.

Benjamin Henrichs, který hrál na Wendellově pozici v posledním utkání s Mohučí, se tak přesune doprava. Až do konce sezony je na straně BVB mimo Mario Götze, který se tak už v letošním bundesligovém ročníku na trávník nepodívá.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Soktratis, Bartra, Schmelzer - Weigl - Castro, Guerreiro - Dembele, Reus - Aubameyang
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Toprak, Dragovic, Wendell - Aranguiz, Kampl - Bellarabi, Brandt - Havertz, Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.05 - 7.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
V Opel Areně čeká na domácí Mohuč Wolfsburg, která na sobotní utkání dorazí už s novým koučem Andriesem Jonkerem. Ten ve funkci nahradil Valériena Ismaela. Bývalý šéf mládeže Arsenalu, jenž u Vlků už působil jako asistent, si s sebou v této pozici také přivádí bývalou legendu londýnské kopané Freddyho Ljungberga.

Dle známého rčení, podstatné jsou však pro Wolfsburg především body - zelenobílí jsou v tabulce na čtrnáctém místě a jen dva body je dělí od nevyzpytatelné barážové pozice, na které momentálně sedí přístavní celek z Hamburku.

Pokud by si měl na něco nový kouč Wolfsburgu dávat v sobotu pozor, jsou to především standardní situace - z rohů a přímých volných kopů dali mohučští letos už dvanáct branek, což je nejvíce z celé Bundesligy.

Pikantní ovšem je, že nejlepším střelcem domácího celku zůstává s šesti góly stále Yunus Malli - talentovaný křídelník však v zimě Die Nullfünfer opustil a zamířil právě k dnešnímu soupeři Mohuče.

Vlci z Wolfsburgu každopádně musejí zapnout na vyšší obrátky, pokud si chtějí svou pozici v bundesligové tabulce vylepšit. Z posledních pěti zápasů získali pouhé tři body za jednu výhru a spolu s Darmstadtem jsou tak prozatím nejhorším celkem jarní části soutěže.

Zda to k lepšímu dokáže změnit nový kouč z Holandska a jeho slavný asistent, či ambiciózní klub podporovaný automobilkou čeká překvapivá cesta o patro níže, se ukáže v následujících měsících.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl, Donati, Bell, Ramalho, Bussmann - Latza - Frei, Öztunali, De Blasis - Cordoba, Bojan
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Luiz Gustavo, Rodriguez - Träsch - Blaszczykowski, Arnold, Horn, Didavi - Malli - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.26 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Vskutku povedený týden za sebou mají fotbalisté Bayernu Mnichov. Obhájce trofeje a největší favorit na mistrovský titul nejprve před týdnem před domácími fanoušky smetl Hamburk 8:0, aby následně ve středu v rámci čtvrtfinále německého poháru porazili Lewandowski a spol. ambiciózní Schalke - při další Neuerově nule se tentokrát Die Roten prosadili třikrát.

Teď čeká na Ancelottiho svěřence utkání v Kolíně, jemuž patří po dvaadvaceti odehraných bundesligových kolech sedmá příčka. Největší hrozbou pro defenzivu hostí, které stále chybí Jerome Boateng, jenž se po zranění teprve vrací do tréninku, bude pochopitelně Anthony Modeste.

Osmadvacetiletý Francouz je hlavní hvězdou Kozlů a v tomto ročníku má na svém kontě už sedmnáct přesných zásahů. To jeho polský protějšek v dresu Bayernu "Lewy" je na tom ještě o dvě branky lépe a s dortmundským Aubameyangem jsou tak nejspíše hlavními kandidáty na bitvu o korunu krále střelců.

Dá se očekávat, že se v základní sestavě objeví na pravém křídle Kingsley Coman. Francouzský talent, jenž v Mnichově stále hostuje z Juventusu a o jehož uplatnění opce stále nebylo oficiálně rozhodnuto, se před týdnem proti Hamburku blýskl skvělým výkonem, když po příchodu na hřiště v druhém poločase vstřelil dva góly a větral mizernou přístavní obranu.

V základu by se mohli objevit i poslední dobou nepříliš často hrající Kimmich či Thomas Müller, který proti Schalke odpočíval. Volno naopak zřejmě dostanou Robben, Ribbery a Arturo Vidal.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Maroh, Subotic, Heintz - Sörensen, Rausch - Clemens, Höger, Jojic - Osako, Modeste
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Kimmich, Xabi Alonso - Coman, Müller, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.90 - 5.20 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Werder bude proti Darmstadtu usilovat o třetí výhru v řadě. Hosté naopak budou muset zabrat, jelikož poslední dva zápasy zase prohráli.

Celkově už odehráli šestnáct utkání, ve kterých nezískali ani bod. Žádná výhra a žádná remíza - to je statistika die Lilien z deseti duelů na hříštích soupeřů. Ten další se uskuteční na Weserstadionu, kde byl ještě v září 2016 doma Torsten Frings. Čtyřicetiletý rodák z města Würselen ve Werderu působil jako asistent Viktora Skripnika, jenž si dosud hledá angažmá.

V současnosti ale Frings řeší jiné starosti. K absentujícím Denysi Oliinykovi, Felixovi Plattemu a dost možná i Janu Rosenthalovi (ačkoliv o jeho startu se teprve rozhodne), se přidal i brankář Michael Esser, jenž si natáhnul sval. "Samozřejmě, že je to hodně nepříjemná zpráva, protože Michael patří k našim úplně nejlepším hráčům. V jeho náhradníka Daniela Heuera Fernandese máme ovšem také velkou důvěru."

Brémám bude scházet akorát Izet Hajrović a Thomas Delaney. Na pravé straně obrany tedy znovu nebude scházet Theodor Gebre Selassie. Jednozápasový trest za karty si odpykal Clemens Fritz, ale místo v základní jedenáctce by se mělo najít i pro Floriana Grillitsche. I na dalších postech má Alexander Nouri na výběr.

Jeho tým v minulém kole přehrál Wolfsburg, díky čemuž se na něj bodově dotáhnul. Pořád však není vůbec nic jistého, takže tři body proti Darmstadtu musí být povinností. "Darmstadt je sice v tabulce poslední, avšak rozhodně se nestane, že bychom jej podcenili. Musíme zůstat pozorní, vyvarovat se chyb a musíme být disciplinovaní," nabádal Nouri. V takovém případě by asi domácí měli zvítězit.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, L. Sané, Moisander, Ro. Bauer - Fritz, Grillitsch - Bartels, Junuzovic - M. Kruse, Gnabry
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Heuer Fernandes - Fedetskyy, Niemeyer, Sulu, Holland - Hamit Altintop, Gondorf - Sirigu, Sam, Heller - Boyd
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.95 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Ingolstadt na rozdíl od Darmstadtu nemá zatím větší důvod k panice. Dva tři povedené zápasy jej můžou dostat mimo sestupové pásmo. Naopak Hoffenheim si nechce nechat utéct třetí Borussii Dortmund.

V klubu z Wirsol Rhein-Neckar-Areny se v týdnu řešilo jednak zranění Pavla Kadeřábka, které bude zřejmě dlouhodobější rázu, než se původně předpokládalo (spolu s ním do duelu s Ingolstadtem nenaskočí ani Lukas Rupp, Fabian Schär a Mark Uth). A druhak milionová nabídka z čínského klubu Tianjin Quanjian za Sandro Wagnera.

"Nad takovou nabídkou se člověk musí opravdu hodně zamyslet. Musím říct, že jsem se tím intenzivně zabýval několik dní. Přeci jen šlo o pořádnou sumu peněz," nechal se slyšet devětadvacetiletý útočník. Nakonec se však rozhodnul zůstat v Bundeslize, což kouče Nagelsmanna velice potěšilo.

O hráče Ingolstadtu až takto velký zájem ve světě není. Ale co není, může být. Kupříkladu takový Dario Lezcano nebo Markus Suttner podávají dobré výkony. Ani tentokrát nebude chybět na hrotu útoku. Naopak Matthew Leckie si nezahraje, protože komise nesnížili jeho trest za nashromážděné karty. Také Mortiz Hartmann musí nuceně absentovat.

Nalada v kabině celku z Audi-Sportparku rozhodně není ponurá. Hráči podle kouče Maika Walpurgise i zmíněného Markuse Suttnera věří v záchranu a k utkání proti Hoffenheimu hledí s optimismem. "Před zápasem ve Frankfurtu nám také nikdo nevěřil a dokázali jsme ho vyhrát," prohlásil rakouský obránce. Uvidíme, jestli Ingolstadt venku opět překvapí.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Bicakcic, Zuber - Rudy - Demirbay, Nad. Amiri - Wagner, Terrazzino
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - M. Matip, Tisserand, Bregerie - Hadergjonaj, Cohen, Roger, Suttner - P. Groß, Morales - Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.70 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (sobota 18:30)
Hned třikrát se mohou fotbaloví fanoušci v březnu těšit na souboj Schalke 04 s Borussií Mönchengladbach. Nejprve se oba ambiciózní německé celky potkají v rámci sobotního utkání třiadvacátého kola nejvyšší domácí soutěže v Borussia-Parku, oba si následně dostaveníčko zopakovali jednou v Gelsenkirchenu a jednou znovu v Gladbachu v rámci osmifinále Evropské ligy.

Hlavní ofenzivní zbraní pro domácí Hříbata je v současnosti Lars Stindl. Kapitán mužstva, jenž hattrickem vystřelil svému týmu postup v odvetném utkání proti Fiorentině, je ve výborné střelecké formě - avšak nemůže se spoléhat na pomoct svých kamarádů Hazarda a Traorého.

Zatímco Ibrahima Traoré zůstává mimo hru se zraněným lýtkovým svalem, mladší bratr ofenzivní hvězdy Chelsea Thorgan Hazard odstoupil právě z odvetného utkání proti Fiorentině pro zranění kolene a svému mužstvu proti Schalke nepomůže.

Seznam zraněných hráčů na straně klubu z Gelsenkirchenu je velice dlouhý, Markus Weinzierl se nemůže spolehnout na služby Baby, Cokeho, Uchidy, di Santa, Embola a Nalda, kterého v obranné trojici nahradil Matija Nastasič. Sead Kolašinac i nadále hraje v masce, jež chrání jeho obličej.

Weinzierla ovšem absence dvou středních útočníků Embola s di Santem nemusí v současnosti tolik mrzet - ve skvělé formě totiž hraje Guido Burgstaller. Zimní posila Schalke, která do Gelsenkirchenu přišla z Norimberku dává jeden gól za druhým a dá se čekat, že i proti Gladbachu dostane v základní sestavě přednost před Huntelaarem.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt - Herrmann, Kramer, Dahoud, Hofmann - Raffael, Stindl
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Badstuber, Nastasic - Schöpf, Stambouli, Kolasinac - Goretzka, Bentaleb - Caligiuri - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.40 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - RB Lipsko  (pátek 20:30)
Zatímco nadšení diváci v mnichovské Allianz Areně sledovali v podání domácích Ancelottiho hochů demolici hostů z Hamburku v poměru 8:0, ve stejné době o pěkných pár kilometrů východněji Býci z Lipska přehráli soupeře z Kolína 3:1. Oba týmy, jimž patří čelo tabulky nejvyšší německé soutěže, tak své utkání dvaadvacátého bundesligového kola zvládly a rozdíl mezi nimi je i nadále pětibodový.

Do května je však času stále dosti a svěřenci Ralpha Hasenhüttla se své šance na velké překvapení rozhodně nevzdávají. K tomu však získávat další výhry, přičemž tu nejbližší mohou Forsberg a spol. utržit již dnes večer. Páteční předehrávka třiadvacátého víkendu nejvyšší německé ligy patří souboji Augsburgu s Lipskem - na mladé pušky z východu tak čeká mužstvo, které sice nemá zdaleka takové ambice jako bohatý limonádový celek, zato však má momentálně velmi solidní formu.

Augsburg se pod novým trenérem Baumem zvedl a z posledních osmi utkání získal slušných třináct bodů. I díky tomu tak FCA, jehož hlavní ambicí je především nesestoupit, patří třináctá příčka se sedmibodovým odstupem od barážové pozice.

Obejít se však Manuel Baum bude muset hned bez čtveřice hráčů - mimo hru jsou Gouweleeuw, Caiuby, jehož trápí zraněné koleno, a do tréninku se po zranění teprve vrací Callsen- Bracker a islandský forvard Alfred Finnbogasson.

To Hasenhüttl postrádá mladého útočníka Yussufa Poulsena, jenž má poraněný stehenní sval a ještě tři týdny si nezahraje, a stejná věc na trávník nepustí ani Olivera Burkea.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Kacar, Hinteregger, Stafylidis - Moravek, Kohr, Koo, Ji - Bobadilla
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulasci - Schmitz, Orban, Compper, Halstenberg - Ilsanker, Demme - Keita, Forsberg - Sabitzer, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.60 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22165154:1353
2.RB Lipsko22153441:2248
3.Borussia Dortmund22117446:2340
4.TSG Hoffenheim22911239:2238
5.Hertha BSC22114730:2437
6.Eintracht Frankfurt22105725:2235
7.1. FC Köln2289531:2233
8.Bayer Leverkusen22931034:3230
9.SC Freiburg22931028:3930
10.Borussia Mönchengladbach2285925:2929
11.1. FSV Mainz 0522841031:3728
12.Schalke 042276926:2327
13.FC Augsburg2276921:2827
14.VfL Wolfsburg22641220:3322
15.Werder Brémy22641228:4322
16.Hamburger SV22551221:4520
17.FC Ingolstadt 0422531419:3418
18.SV Darmstadt22331615:4312
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30FC Augsburg - RB Lipsko
sobota 15:30Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
neděle 15:30Eintracht Frankfurt - SC Freiburg
neděle 17:30Hamburger SV - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
OnderCZ

Bojím se, že to Lipsko bohužel zvládne. Ale za případnou remízu nebo i případně výhru Augsburgu bych byl moc rád. Tak budu držet palce.

Reagovat
šolim

Já doufám, že to Lipsko dá, nejlépe o jednu branku!

Reagovat
smazaný uživatel

Odborníci na německý fotbal - jakou má letos Union šanci na postup do 1.BL? Díky

Reagovat
OnderCZ

První dvě místa jsou podle mě více méně jasné a na třetí místo si myslím, že bude víc adeptů. Pokud se to Unionu podaří, tak pak baráž už je vždy loterie. Takže podle mě šanci mají, ale jedině přes tu baráž Na přímý postup jim já nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart vypadá slibně, ale i Hannover je o tolik před Unionem? A pak ještě - udělali v těch dvou klubech od loňska nějaký větší progres, nebo je prostě jen ten rozdíl mezi první a druhou Bundesligou tak propastný. Díky.

Reagovat
OnderCZ

Ani bych neřekl, že je tak propastný rozdíl, to zase ne. Jen prostě loni spadly zrovna dva silné, tradiční kluby, které do první patří a ten sestup byl spíš dílem jedné hodně špatné sezony a proto letos v 2. BL celkem bez problémů drží první dvě místa.

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne súhlasím. Navyše v oboch prípadoch pomohla aj výmena niektorých hráčov a trénera. Ale Union má na Hannover stratu len jeden bod, a Hannover (na rozdiel od Unionu) vyzerá (aspoň zatiaľ) tento polrok pomerne nekozistentne. Nesmieme zabúdať ani na Braunschweig.

Keď už je tu 2.BL, tak spomeniem, že hráč VfB Großkreutz končí vo VfB. A dnes veľmi zaujímavé zápasy!

Reagovat
šolim

Chlastat se nemá! Blbej konec kariéry!

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som rad za ich postup. Zial asi len cez paraz. A tam to je obvykle tazke. Kazdopadne by to bolo po case znovu velmi prijemne ozivenie bundesligy ten Union, aj ked asi nie na dlho.

Reagovat
db18

Stafylidis

Reagovat
Bastaron

Pěkná

Reagovat
PavlíčeQ

Tohle trefil neskutečně

Reagovat
fantomas

No ty bláho

Reagovat
vrabejka

Werneeer!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Naby, Forsberg jsou jinde. Mimochodem vsichni utocnici v nasi lize by se meli povinne mrknout na ten prvni dotyk Wernera pri privzeti mice od Keity. Famozni prevzeti i zrychleni, vse top uroven.

Reagovat
db18

RB může být asi i rádo, že dnes nemá k dispozici Poulsena...

Reagovat
Rudnevs

Dynamo Dresden - Kaiserslautern parádny zápas, snáď najlepší od toho šialeného Mainz 4:4 Hoffenheim. Lautern nebol lepší, ale aj tak z toho dokázal vyťažiť dosť. Ten Glatzel má skvelý čuch na góly. Kutschke tiež parádny, tam snáď nebude robiť Nürnberg problémy a pustí ho. Všetci hrali super. Snáď len Konrad trocha smoliar, ten mal prsty vo viacerých góloch Lauternu.

K-Block opäť preukázal, že je jedným z najlepších vo svojom obore! Tam mali dokonca trúbu, alebo nejaky iný hudobný nástroj pomocou ktorého fandili. A chorál "Ich hatte einen Traum" je úžasný.

A inak už to spomínal aj komentátor Sky Sports, dnes hrali viacerý synovia bývalých BL hráčov - konkrétne Niklas Kreuzer (syn Olivera Kreuzera), Niklas Hauptmann (syn Ralfa Hauptmanna) a Robin Koch (syn Harryho Kocha). A to som ešte zisťoval, že náhradný brankár Lauternu je len menovec Jörga Sieversa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem koukal a zápas jsem si užil!

Reagovat
OnderCZ

Dneska jsem Lautern bohužel nestíhal a o to víc mě to štve podle toho výsledku a i tvého popisu. Musel to být parádní zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bude kurva brutalne tazke. Zda sa ze Bayern chyta poriadnu formu. Debakel proti HSV je sice klasika, ale aj vyhra v Pokali proti Schalke bola suverenna. V AA sme uhrali remizu a remiza je tak maximum co mozeme proti Bayernu aktualne uhrat. Dufam ze sa chalani nahecuju a uhraju nejaky pozitivny vysledok.

Reagovat
smazaný uživatel

Pár kol zpátky Red Bull mělo před náma ještě 11 bodový náskok - pokud dneska zvítězíme, tak to bude už jen 6.

...takže čekám klasicky prohru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Dneska bych klidně oželel Sokratise, protože bude důležitější, aby byl fit na středu, páč tam inkasovaný gól bude znamenat velký průser.

Reagovat
blackhawk88

Neuer, Lahm, Javi Martínez, Alaba, Bernat, Vidal, Thiago, Coman, Müller, Douglas Costa, Lewandowski

Reagovat
db18

Coman Tak pomalé krůčky, snad se ještě dočkáme střídání Kimmicha - ideálně kolem 60. minuty.

Reagovat
BVB Kunc1k

Neuvěřitelné se stane skutečnosti Bayern nebude v TV

Reagovat
db18

To snad ne...

Reagovat
smazaný uživatel

A obzvlast proti nam. nuz, sport365

Reagovat
smazaný uživatel

Ale za to sa zda ze tam bude cyklistika miesto BVB - Leverkusen, do ciela chyba este 8 kilometrov

Reagovat
johnn

Ale áno

Reagovat
johnn

Leverkusen dúfam remízu 2:2

Reagovat
p-e-t-k-o

Bayern má k dispozícii všetkých hráčov, to tu dlho nebolo a snáď to tak zostane čo najdlhšie.

Reagovat
db18

Boateng a Sanches jsou ještě mimo.

Reagovat
bayern987

Proč nehraje Hummels?

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas sezony zacina...come on FC!

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-3-1 na grafike rozostavenie Bayernu ...no dneska doma moc bodov neostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze krysa Drees ma dneska podane na Kolin-lebo on ma na niekoho podane furt

Reagovat
aimar21

nebudu davat ten dortmund na aurosporte ci co?

Reagovat
db18

Asi ne... teď musí dávat 1000x opakované klipy...

Reagovat
Jardman

To jsem taky nepochopil 15 minut ze zápasu odehraných a oni tam dávaj klipy na pobavení...

Reagovat
db18

Wolfsburg zdá se konečně v normálním rozestavení... (teda až na Kubu, místo kterého zřejmě není k dispozici alternativa).

Reagovat
Adyss

prečo Borussiu nedávali normálne klasicky ako vždy od 15:15???? to robia naschvál?

Reagovat
smazaný uživatel

Jelo se Strade Bianche, to je významný závod s krásným dojezdem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze eurosport je domov cyklistiky a to neplati len pre ES1 ale aj pre ES2, tzv. bundesligovy eurosport. Cyklistika je momentalne pre nich najvacsia priorita. A obcas si ju rad pozrem, hlavne TdF.

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. tak Arranguiz už klidně mohl být venku

Reagovat
smazaný uživatel

Osako tam mal neskutocnu sancu, Neuer ledva vytiahol, hned potom na opacnej strane zachranil Kessler. Do prdele, som dufal po tej sanci Osaka ze aspon polcas dohrajeme bez golov kazdopadne ta nasa obrana je dost pasivna. Snad to pojde ako v zapase v AA ked sme po inkasovani zacali branit aktivne, zatial to nevypada.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

ale ne.. Marco

Reagovat
blackhawk88

zas zraneny ?

Reagovat
pepinho2

Jo

Reagovat
Adyss

jo

ale debélé po tem zákroku....

Reagovat
Jardman

Reagovat
smazaný uživatel

Vie niekto blizsie opisat co sa stalo Reusovi? Obcas tam mrknem a sledujem ze bol striedany.

Reagovat
db18

Zac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ze prehrajeme som osobne ocakaval ale to ze dostaneme gol od Bernata uz o dost menej

Reagovat
blackhawk88

Bernat v defenzivnej cinnosti je mizerny, ale v ofenzivnej podava stabilne dobre vykony ... sam neverim co tu pisem, po tom ako som ho neustale kritizoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne suhlasim...pokial sa dostane dopredu tak to je nebezpecne. Kazdopadne sa cudujem ze ako je mozne,ze Bernat stale kope za Bayern.

Reagovat
db18

Zase tak svkělé to taky není - pořád ztrácí poměrně dost balonů...

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi jasná druhá žluta... není o čem! ten na hřišti už dávno nemá co dělat

Reagovat
pepinho2

Neskutečně debilní rozhodčí..Bellarabi přišel, aby nebyl vyloučen Aranguiz a měl jít sám..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. Čekám, že ale nakonec ještě někdo bude vyloučen

Reagovat
pepinho2

Leverkusen dost neunáší

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit ze Dortmund hraje dneska klasiku ...vobec by som sa necudoval pokial by Leverkusen vyrovnal z nicoho. skoda ze sa nas zapas kryje zo zapasom BVB, velmi rad by som si aj ten pozrel podrobne

Reagovat
smazaný uživatel

Auba na správním místě... ale teda Ous má dneska zase svůj den - parádní!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sulu

Reagovat
vladino10

Ja tam proste cez javiho priestor pre boatenga nevidim, aspoň nie kým ma takúto formu..

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a do toho ještě Süle

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo, Javimar na DM.

Reagovat
vladino10

Tá stoperska dvojka funguje, sú zohratí, nerobia chyby, nedostávame góly..Ja by som do toho asi vôbec nezasahoval, kým to funguje..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
AndR

Však proč přes Javiho? Hummelse ať posadí :))

Reagovat
Jardman

Tak Hummels je snad ještě skvělejší než JaviMar. Těžký no, já bych asi rotoval všechny, víte jak jsou na tom se zdravím...

Reagovat
vladino10

Veď jasné, že sa to bude točiť keďže dvojka javi hummels zatiaľ nemala riadne pauzu, ale do tých najväčších zápasov by som to nechal tak ako to je..

Reagovat
Bayern +

To určite... Ten je ešte lepší.

Reagovat
blackhawk88

Hummels je top, zaciatok sezony nemal lahky a nebolo to ono..ale teraz podava top vykony

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherná akrce.. Pulisic chytře už od samého začátku. Krásně podržel a poslal dopředu Gonza. Skvělá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak clovek pozrie inde tak vela golov pada.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund a Hoffenheim strielaju 5:2 myslim ze Hoffenheim to stvrte miesto da

Reagovat
Jardman

Hoffenheim mě bavijou Myslím, že příští sezónu budou kopat o záchranu, jednak pokud do toho budou hrát Evropu, druhak, že odejde Süle a hlavně Rudy, kterej je u nich motor a k nám si půjde sednout...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AndR

Španělé v Kolíně

Thiago začíná být o dost stabilnější s výkony a je to strašně znát na hře.

Reagovat
smazaný uživatel

Rapha na levém kraji opět kraloval.. to je neskutečné jaký rozdíl to je oproti panu kapitánovi.

Dneska celá ofenziva skvělá - mladíci zase zazářili. Ous a Pulisic skvělí v těch dvou máme fakt diamanty. Snad zůstanou co nejdéle!

Jinak dneska musím pochvílit Bartru, kterému ten systém 3-2-4-1 sedí asi lépe a zahrál dneska lépe, než Papa (ten si to podělal tím golem, kdy neuhlídal Vollanda).

V posledních zápasech forma roste... stejně jako Bayernu. Snad to pro oba dva týmy bude pokračovat i v everopských pohárech

Reagovat
Jardman

Jojo taky doufám, a ještě k tomu bychom si mohli zopakovat finále z roku 2013! Jen v DFB to neklapne, tam skončíte o něco dřív no.

Reagovat
Centrofixka

Bartra posledné zápasy hra výborne, sledujem ho a fakt sa zlepšuje. Inak neviem, ale nelúčil sa tak náhodou Schmidt?

Reagovat
smazaný uživatel

Rapha je fakt král, pan fotbalista. Neskutečnej univerzál A já se divím, ze už dávno po něm nikdo nesáhl...

Reagovat
smazaný uživatel

jeden s najlepsich nakupov Dortmundu poslednej doby

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu a Dembelem se hodně rychle chytli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek easy.

Reagovat
db18

Kehrer Nechápu, že se drží v áčku s tím, jak zbytečně a nesmyslně fauluje a ztrácí míče...

Reagovat
db18

A to samé pak musí udělat Řezník v dresu Plzně...

Reagovat
bayern987

Už by to chtělo do útoku Huntelaara.

Reagovat
Bayern +

100. pre Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 3 na Herthu? jdu to vsadit za barák

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsi asi bez internetu co ?

Reagovat
smazaný uživatel

nic sem naštěstí nevsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele