23. kolo
05.03.2017 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 1:0

HSV v domácím střetnutí s Herthou zabojovalo a za nejtěsnější možnou výhru získalo tři důležité body. Pokazilo tak Vladímíru Daridovi jubilejní stý bundesligový start. Stará dáma naopak po osmé porážce zůstane na postu zaručujícím Evropskou ligu.

První šance se zrodila v 15. minutě. Po akci Wood-Diekmeier-Holtby pálil třetí jmenovaný, nicméně jeho pokus byl ztečovaný na roh. V 19. minutě přelstil dlouhým nákopem berlínskou zeď Aaron Hunt, jenže Nicolai Müller našel pouze připraveného Runeho Jarsteina. Za Herthu nastoupili Darida, Haraguchi, Ibišević i Kalou, ale za prvních pětačtyřicet minut si nevytvořili jedinou příležitost.

Naopak Gisdolova družina nadále zlobila. V závěrečné patnáctiminutovce úvodního dějství však postupně spálili své příležitosti Bobby Wood, Walace i Kyriakos Papadopoulos. Po změně stran se jako první přihlásil o slovo z nějakých osmnácti metrů Müller, avšak minul. Teprve po hodině hry se osmělili hosté. Pomalá střela Salomona Kaloua ale nemohla při nejlepší vůli nadělat Adlerovi větší potíže.

Krátce poté chyboval Marvin Plattenhardt, leč Müller ani tentokrát brankáře Jarsteina nepřekonal. Následně zazdil dobrou příležitost lajdáckou přihrávkou na Daridu Balkánec Vedad Ibišević. V 75. minutě pálil Darida. Balon se odrazil od Papadopoulose a při řeckém obránci stáli všichni svatí, protože míč těsně minul tyč.

V 77. minutě hodně zaváhala obrana Herthy. Wood čistě obral o balon Plattenhardta, posunul napravo na Hunta, který balon zaseknul a vrátil americkému reprezentantovi, který z první nahrál Albinovi Ekdalovi, jenž rovněž z voleje poslal míč přesně k bližší tyči - 1:0. Die Alte Dame se zmohla akorát na Haraguchiho zmařený pokus, po němž byl jeho autor stažen ze hřiště. HSV tedy slaví šestou výhru, i když vlastně rozhodně nemá ještě vyhráno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele