Bundesliga - souhrn 22. kola

20.02.2015, 22:25, aktualizováno 22.02.2015, 19:26
Komentáře a souhrny
Wolfsburg potvrdil formu a porazil Herthu, HSV se rozešlo smírně s Gladbachem. Bayern si zastřílel na půdě Paderbornu. Tři body má také Mainz z derby s Frankfurtem Na hřištích Augsburgu, Freiburgu a Schalke diváci vítěze nepoznali. Už v pátek si Dortmund odvezl tři body ze Stuttgartu...

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:1

22.02.2015 17:30

Góly: 10. Bas Dost, 74. Bas Dost - 31. Julian Schieber

Nezastavitelný Bas Dost řádí dál a táhne Wolfsburg do Ligy mistrů. Nizozemský útočník dnes rozhodl dvěma trefami utkání s Herthou, které nepomohl ani vyrovnávací gól Juliana Schiebera..

Dost se sice za celý podzim trefil pouze dvakrát, jeho jarní forma je však famózní - dnes mu k otevření skóre stačilo pouhých deset minut. Vlci se tak osamostatnili coby jediný konkurent vedoucího Bayernu; na třetí Mönchengladbach mají náskok už 10 bodů a v současnosti si lze jen těžko představit, že by jim ještě utekla kvalifikace do milionářské soutěže. Naopak Hertha zůstává až po krk namočená do záchranářských starostí.

Berlínští dobře věděli, na koho si mají dávat pozor - Dost minulý víkend sestřelil Leverkusen na jeho půdě čtyřmi góly, přesto však obrana Staré dámy v 10. minutě zaspala. Vieirinhův lob prodloužil Schürrle a nizozemský kanonýr celou akci nekompromisně zakončil. Favorizovaný Wolfsburg podle očekávání rychle převzal otěže zápasu a zatlačil Herthu hluboko na vlastní polovinu.

Vyrovnání proto přišlo jako blesk z čistého nebe; bylo to vlastně poprvé, co se hosté osmělili zaútočit. Valentin Stocker si na levém křídle poradil se Sebastianem Jungem a narýsoval pas na Stiebera, jehož přesná hlavička zapadla do sítě. Domácí v tu chvíli mohli litovat, že nedokázali z trvalého, ale poněkud neefektivního tlaku vytěžit více.

Po změně stran se proto Heckingův tým rozhodl hrát v útoku agresivněji a Schürrle se brzy dostal do dobré pozice, šanci ale trestuhodně zahodil. Luiz Gustavo trefil pro změnu z přímého kopu pravou tyč hostující brány; naštěstí pro Vlky se však míč odrazil do cesty Dostovi, který z dorážky zavěsil svoji jedenáctou branku sezony (a desátou z posledních šesti zápasů).

Definitivní tečku za zápasem mohl napsat aktivní Schürrle, ale opět selhal; na druhé straně mohl jeho zaváhání vytrestat Roy Beerens, který se probil do výtečné pozice, ale zastavil jej zdvižený praporek pomezního. S výhrou v kapse se pak Dieter Hecking rozhodl ještě dopřát svému hrdinovi ovace ve stoje, když jej vystřídal v poslední minutě.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 1:1

22.02.2015 15:30

Góly: 73. Zoltán Stieber - 90+2. Branimir Hrgota

Gladbach bojuje o Ligu mistrů, dnes však málem přišel o všechny body. Až vyrovnávací trefa v samém závěru určila, že se Borussia vrací z Hamburku s remízou 1:1; tento výsledek jí stačí k udržení třetího místa s dvoubodovým náskokem na Schalke.

Dlouho to vypadalo, že se oba soupeři rozejdou bez branek; až čtvrt hodiny před koncem poslal domácí do vedení Zoltan Stieber. Vítězství by HSV v tuhé bitvě o záchranu ohromně pomohlo, Branimir Hrgota však hlavičkou v nastaveném čase rozhodl jinak. Hamburk tak má na sestupové pásmo náskok pouze dvou bodů.

Pro Hříbata se tento víkend vyvíjel přímo ideálně - všichni jejich přímí konkurenti totiž remizovali, případné tři body by tak mohly znamenat vytvoření náskoku na "bedně". S tímto vědomím se hosté do svého protivníka od začátku pořádně zakousli a Patrick Herrmann málem z voleje otevřel skóre; jeho rána však skončila pouze na tyči.

Hamburské naděje na úspěch dostaly první ránu po 25 minutách hry, kdy musel ze hřiště odkulhat zkušený forvard Ivica Olić; chorvatský veterán přitom ani neměl šanci se pořádně ukázat, neboť Gladbach držel míč na svých kopačkách a soupeře prakticky do ničeho nepouštěl. Naštěstí pro bránící se HSV byl tlak hostů z velké části platonický, bez výrazných šancí.

Krátce po změně stran minul André Hahn ze skvělé pozice, když si nevšiml kolegy Ibrahima Traorého; diváci stále čekali na první gól, a vzhledem k hernímu obrazu - domácí se bránili, zatímco hosté většinu času nevěděli, jak se probít do vápna - to vypadalo, že možná půjde o čekání marné.

Nakonec překvapivě udeřil Hamburk. Čtvrt hodiny před koncem sehráli svěřenci Jozefa Zinnbauera rychlý útok, míč se přes Arťjomse Rudněvse dostal ke Stieberovi a zkoprnělá hostující obrana dovolila úspěšnému střelci pohodlně zvolit místo k zakončení a zavěsit. Stieber dokonce mohl definitivně rozhodnout, jeho akrobatický pokus zvýšit na 2:0 se však mezi tyče nevešel.

Gladbach působil v závěru zápasu unaveně; bylo znát, že má za sebou těžké čtvrteční utkání v Evropské lize, a domácí fanoušci tak začínali pomalu slavit. Když Max Kruse už v nastaveném čase vypálil z dobré pozice přímo na Jaroslava Drobného, zdálo se být rozhodnuto. Jenže Borussia ještě neřekla poslední slovo - v úplně poslední šanci zápasu se míč po rohovém kopu dostal na malé vápno, kde už číhal Hrgota a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hannover 96 1:1

21.02.2015 18:30

Góly: 17. Anthony Ujah - 5. Joselu

Köln doma opět nevyhrál. S Hannoverem pouze remizoval 1:1, což vlastně pro ani jednoho ze soupeřů vůbec nic neřeší.

Zápas byl však bohatý na šance, a kdyby v něm padlo třeba devět branek, nikdo z bezmála padesáti tisíců diváků na Rhein Energie Stadionu by se jistě nedivil. Už ve 2. minutě se mohl prosadit hostující útočník Joselu, ovšem Timo Horn jeho hlavičku vykryl. O tři minuty později už však šli Hannoverští zásluhou stejného hráče do vedení.

Miiko Albornoz z levé strany nacentroval na malé vápno, kde vyběhnul míči naproti čtyřiadvacetiletý forvard Joselu. Od jeho hlavy kulatý předmět putoval přímo na břevno, od kterého se ovšem zásluhou paní štěstěny odrazil do ramene brankáře Horna, který než se nadál, lovil balon ze sítě - 0:1. V ten moment to vypadalo, že se svěřenci Petera Stögera nedočkají v domácím prostředí ani bodu, jelikož ve městě nad Rýnem skórovali naposledy na začátku prosince.

Jenže od změny skóre neuběhlo ani patnáct minut a bylo srovnáno. Kevin Wimmer od středového kruhu nacetroval a po dvou nešikovných tečích hannoverských fotbalistů mohl z vápna hlavou uklidit míč za záda Rona Roberta-Zielera nigerijský reprezentant Anthony Ujah. Příznivci Kozlů si tedy mohli na domácím stadionu zakřičet "GÓÓÓL" po 363 minutách!

Ujah to záhy zkoušel znovu, ale jeho pokus se neujal, což platilo i pro jeho japonského spoluhráče Yuyu Osaka. I ve druhém poločase se hráči snažili, aby neodcestoval na sever Německa ani jeden bod. Dominic Maroh měl ke vstřelení branky setsakramentsky blízko, ale podél brankové čáry putující balon si nakonec usmyslel, že zůstane před ní.

Hosté odpověděli přímým kopem Ceyhuna Gülselama, se kterým si ovšem Timo Horn poradil. Dalším, kdo pokoušel střelecké štěstí, byl Lars Stindl, jehož na druhé straně jej napodobili Slawomir Peszko a Anthony Ujah. Na obou protivnících bylo vidět, že s výsledkem nejsou úplně spokojení, ovšem v první minutě nastaveného času to se svou snahou přehnal hostující João Pereira, jenž nepěkně zajel po odehrání míče do nohy Jonase Hectora a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Pro domácí však už nebyl prostor, aby početní výhodu využili ve svůj prospěch.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Bayern Mnichov 0:6

21.02.2015 15:30

Góly: 24. Robert Lewandowski, 37. Robert Lewandowski, 63. Arjen Robben (pen.), 72. Franck Ribéry, 78. Mitchell Weiser, 86. Arjen Robben

Bayern navázal na týden starou kanonádu proti Hamburgeru SV, když tentokrát bez slitování odstřelil Paderborn na jeho hřišti. Bundesligový nováček přitom úřadujícímu mistrovi dlouho vzdoroval, po vyloučení ve druhém poločase ale narostlo skóre do obludného šestigólového rozměru...

Domácí na favorita vyrukovali s pětičlennou obranou linií a nutno podotknout, že tím favoritovi způsobovali v prvním poločase nemalé problémy. Bayern se navzdory velkému držení míče k soupeřově brance prakticky nedostával a první pozdvižení tak přinesla na druhé straně Mehova dalekonosná rána, která jen těsně minula horní růžek branky. Mnichovští se poprvé ozvali ve 24. minutě a hned z toho bylo vedení, když Alabův míč za sebe chytře prodloužil Robben a Lewandowski tváří v tvář gólmanovi Krusemu nezaváhal - 0:1.

Vedoucí gól na hře změnil pramálo a Paderborn, vědom si soupeřovy kvalitativní převahy, hrál stále nanejvýš opatrně. I tak ale ještě do poločasu podruhé inkasoval, tentokrát Ribéry centrem na první tyč našel znovu Lewandowského a ten ve 37. minutě proměnil i druhou šanci hostí - 0:2. Do přestávky ještě nebezpečně pálil Robben, ale skóre se mělo znovu měnit až ve druhém poločase.

Nejprve ale ohrozili Neuera zablokovaný Kachunga a později další střelou z dálky Meha, gól ale padl až dvě minuty po hodině hry do domácí sítě. Robben byl před brankou nedovoleně zastaven Hartherzem, ten tak viděl červenou kartu a kopal se pokutový kop. Jejich zahrávání má v Bayernu na starosti obvykle Müller, který ale dal přednost Robbenovi a ten nezaváhal, byť Kruse vystihl směr jeho tvrdé střely - 0:3.

Následně už šlo jen o to, na kolika brankách se konto bavorského kolosu zastaví. Po Robbenově příhře se nejprve Ribéry trefil přízemní střelou do Kruseho protipohybu a zvýšil na 0:4, chvíli nato pak střídající Rode oslovil dalšího novice na hřišti Weisera, který využil nelogického výběhu Kruseho a situaci vyřešil lobem do opuštěné svatyně - 0:5.

Poslední slovo si pak čtyři minuty před koncem vzal Robben, který z malého vápna zúročil Ribéryho přízemní centr a uzavřel skóre na konečných 0:6. Nizozemský rychlík tak zkompletoval svoji sbírku soupeřů, proti kterým se v bundeslize dokázal trefit, a vede mezi střelci, stejně jako jeho Bayern neohroženě vévodí bundesligové tabulce.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:1

21.02.2015 15:30

Góly: 25. Immanuel Höhn - 39. Kevin Volland

Freiburg zmeškal perfektní šanci vymanit se ze sestupové zóny, když doma v bádensko-württemberském derby pouze remizoval s Hoffenheimem 1:1. Domácí sice poslal do vedení Emmanuel Hohn, o dělbě bodů ale nakonec rozhodl Kevin Volland.

Mrzutý večer pro svěřence Christiana Streicha pak dokonala situace z nastaveného času, kdy se po červené kartě poroučel ze hřiště frustrovaný Marc Torrejón. Úvodní minuty přitom nenapovídaly tomu, že se hraje prestižní derby o pověstných šest bodů; až po čtvrthodině hry se k první střele propracoval hostující Anthony Modeste, gólman Roman Bürki si však se situací pohodlně poradil.

Nepřekvapí proto, že úvodní trefa zápasu přišla ze standardní situace. K rozehrání přímého kopu se postavil Jonathan Schmid, který nacentroval na zadní tyč na číhajícího Hohna; tomu pak stačilo z rohu malého vápna usměrnit balon do rohu branky. Kombinace Schmida s Hohnem málem přinesla Freiburgu i druhý gól, tentokrát však včas zasáhl bránící Sebastian Rudy.

A o dvě minuty později už domácí zahozené šance hořce litovali - Modeste nahrál Vollandovi, který napřáhl z pořádné dálky a přesnou dělovkou k tyči vyrovnal na 1:1. Bürki byl proti jeho ráně bezmocný. Hoffenheim mohl dokonce otočit, když krátce po změně stran vyzval Firmino ke skórování Modesteho, ale francouzský forvard nedokázal míč ideálně zpracovat.

Někdejší útočník Bordeaux neuspěl ani v další šanci z 69. minuty; to už TSG na hřišti poměrně jasně dominovalo. Skutečných gólových příležitostí si však diváci v ochozech Dreisamstadionu příliš neužili. Jelikož Hoffenheim nedokázal po změně stran přetavit svoji převahu ve druhý gól, přišla sedm minut před koncem řada na domácích, Felix Klaus ale smolně trefil pouze tyč. O závěrečné vzrušení se tak musel postarat Torrejón, jehož ostrý zákrok na Elyounoussiho byl oceněn přímou červenou kartou.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 2:2

21.02.2015 15:30

Góly: 59. Caiuby, 90+4. Marwin Hitz - 8. Josip Drmić, 84. Stefan Reinartz

Nepravděpodobného hrdinu měl remízový zápas mezi dvěma kandidáty na Ligu mistrů, domácím Augsburgem a Bayerem Leverkusen. V nastaveném čase totiž o plichtě 2:2 rozhodl gólman Bavorů Marwin Hitz, který se do branky vrátil po vážném zranění kolena..

Augsburg musel dvakrát dotahovat, nečekaná trefa jeho uzdravené jedničky však nakonec na body stačila. Hitz se přitom přímo podepsal pod první branku soupeře, a kouč Markus Weinzierl možná v té chvíli litoval rozhodnutí poslat mezi tyče nerozchytaného navrátilce na úkor spolehlivého veterána Alexe Manningera. Domácí se následně vzepjali k velkému náporu a vyrovnali trefou Caiubyho, avšak Bayeru navrátil vedení střídající Stefan Reinartz. A pak už přišla chvíle Hitzovy odplaty.

Ačkoliv v rozhodujících pasážích byli lepším týmem domácí, úvod zápasu patřil hostům. Zářil zejména Karim Bellarabi, který v týdnu prodloužil v Leverkusenu až do roku 2020. Německý reprezentant v první šanci ztrapnil Ragnara Klavana a pálil těsně mimo; následně donutil augsburgského gólmana k prvnímu zásahu.

Vedoucí branka však byla z pohledu Bayeru spíše šťastnou: Heung Min-Son rozehrál brejkovou akci, která skončila nepříliš nebezpečnou střelou Drmiće. Hitz však v jednoduché situaci balon neudržel a švýcarský forvard tak dostal šanci k dorážce, kterou nepohrdl. Domácí brankář si následně trochu spravil pověst dvěma zákroky proti aktivnímu Bellarabimu, ale tváří v tvář další Sonově akci opět nechal vyniknout svoji horší stránku; nebýt vynikajícího Klavanova zásahu, vedli by hosté už 2:0.

První půle se zkrátka Augsburgu vůbec nevydařila; hrozil jen sporadicky prostřednictvím Raúla Bobadilly. Hostující kouč Roger Schmidt se do druhého dějství rozhodl obětovat jednoho ofenzivního hráče a vyslat na hřiště Reinartze, ale tento tah nevyšel - Bavoři totiž po změně stran hráli najednou mnohem lépe, zatlačili soupeře do defenzivy a brzy po zásluze vyrovnali. Střídající Caiuby ukázal v 58. minutě parádní zpracování a ještě lepší finiš.

Leverkusen se sice zmohl na odpověď v podání Bellarabiho poměrně krotké rány, ale to bylo z jeho strany vše - Hitz měl v tuto chvíli mnohem méně práce než jeho protějšek Bernd Leno, který musel včas z brány, aby zlikvidoval šanci Bobadilly (před Wernerovou dorážkou odklízel míč z brankové čáry Gonzalo Castro). Neuspěli ani Altintop a opět Bobadilla, ale v tuto chvíli to vypadalo, že vítězná trefa domácích je pouze otázkou času.

Místo toho se však děly věci na druhé straně. Leverkusen, prakticky celou druhou půli pouze bránící, šel šest minut před koncem nečekaně do vedení - a opět šťastně, neboť Reinartzově ráně pomohla do sítě domácí teč. Augsburg se však zasloužených bodů nehodlal vzdát a nakonec vyrovnal z úplně poslední akce zápasu. Hitz si naběhl do soupeřova vápna na roh, defenziva nedokázala včas odklidit balon, a brankář Bavorů zblízka vystřelil remízu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 3:1

21.02.2015 15:30

Góly: 38. Christian Clemens, 47. Johannes Geis, 50. Yunus Malli - 35. Stefan Aigner

Sobota byla v Bundeslize remízovým dnem; z výhry se radovaly pouze dva týmy, suverénní Bayern a také Mainz, který triumfem 3:1 nad rivalem z Frankfurtu zastavil svůj pád vstříc sestupovým příčkám. Kouč Martin Schmidt si tak na lavičce FSV odbyl úspěšný debut..

Nástupce odvolaného Kaspera Hjulmanda to neměl jednoduché, jeho tým totiž po trefě Stefana Aignera prohrával, nakonec se ale mohl radovat. Vyrovnání zařídil Christian Clemens, konečnou podobu výsledku dali v úvodu druhé půle Johannes Geis a Yunus Malli. Hostující Carlos Zambrano to navíc s vyhroceností v derby přehnal a inkasoval červenou kartu.

Na své první tiskové konferenci dokázal Schmidt zaujmout novináře i fanoušky plamenným projevem o hrdosti a potřebě vrátit do hry vášeň a odhodlání, a jeho svěřenci si tato slova vzali k srdci - i když se v úvodu možná snažili až příliš, hodně riskovali a často zbytečně odevzdávali balon. I tak se ale dokázali dostat do první dobré šance, když před Baumgartlingerem musel zasahovat hostující gólman Kevin Trapp.

Naopak Frankfurt přijal roli bránícího týmu a jeho organizovaná defenziva a propracované brejky nakonec slavily větší úspěch. Deset minut před koncem první půle dokázal Seferović perfektním pasem najít Aignera, který z ostrého úhlu propálil Lorise Kariuse. Namotivovaní domácí však vyrovnali ještě do obrátky - Shinji Okazaki se probil do střelecké pozice, načež nesobecky vyzval k dorážce do prázdné úplně volného Clemense.

Po změně stran pak Mainz strhl utkání na svoji stranu dvěma rychlými trefami; nejprve se prosadil Geis, specialista na přímé kopy. Jeho technická rána z nebezpečně vypadající standardky obstřelila zeď, a přestože si Trapp na míč sáhl, nedokázal jej vytěsnit mimo tři tyče. Třetí branku domácích vymyslel Pablo De Blasis, který si poradil s bránícím Timothy Chandlerem a předložil míč ke skórování Mallimu.

Frankfurt měl jednu dobrou šanci na snížení - po hodině hry se k hlavičce před prázdnou bránou dostal po Stenderově pasu Alexander Madlung, ale trestuhodně minul. Frustrovaní hosté pak místo dalších příležitostí začínali sbírat žluté karty, a když Zambrano sedm minut před koncem obdržel svoji druhou a zamířil pod sprchy, bylo o výsledku definitivně rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 1:1

21.02.2015 15:30

Góly: 61. Max Meyer - 90. Sebastian Prödl

Schalke opět vstřelilo jen jednu jedinou branku. Přesto to dlouho, dlouho vypadalo, že bude znovu vítěznou. Jenže pak přišla na řadu 90. minuta a s ní vyrovnávací trefa Sebastiana Prödla, která z větší části umlčela vyprodanou Veltins Arenu.

Za domácí nemohl nastoupit Huntelaar, jehož místo však poměrně překvapivě nezaujal Kevin-Prince Boateng, nýbrž mladíček Felix Platte, který se v úterý proti Realu Madrid postaral o nejzářivějším moment svého týmu, když napálil z hranice vápna břevno Casillasovy branky. A po osmnácti minutách hry duelu s Werderem Brémy se postaral o první slibně vyhlížející příležitost svého týmu.

Jeho lob z rohu pokutového území se však mezi tři tyče nevešel. Brémy vyhrály pět posledních zápasů, takže se nebylo čemu divit, že na první pokus Königsblauen přichystaly hned dvojnásobnou odpověď. Nejprve otestoval pozornost Timona Wellenreuthera Fin Bartels, načež to zkoušel Franco Di Santo, ovšem jeho snahu zblokovol obránce Joël Matip.

Ještě před koncem úvodního dějství neměl daleko ke vstřelení branky Max Meyer, ale - jak se ukázalo po hodině hry - teprve se zastřeloval. Zpoza velkého vápna vypálil levačkou a hostující brankář Raphael Wolf rozhodně neměl nejčistější svědomí - 1:0. Brémy si pak věřily, díky čemuž nechávaly otevřená vrátka v obraně, čehož svěřenci Roberta Di Mattea nevyužili jen díky výborným Wolfovým zásahům, tudíž si gólman klubu z hanzovního města koupil odpustky.

A vlastně se tím zasloužil o to, že jeho spoluhráči mohli v závěru zápasu vyrovnat. Přímý kop z levé strany hřiště rozehrál Zlatko Junuzović a Wellenreuthera, jenž si myslel, že má standardní situaci pod kontrolou, na poslední chvíli předskočil Sebastian Prödl - 1:1. O pouhou minutu později však mohlo být zase všechno jinak, kdyby ovšem Raphael Wolf nevychytal Tranquilla Barnettu.

Schalke tedy propáslo příležitost poskočit v tabulce zpět na třetí pozici, což bude chtít napravit příští týden v derby proti Dortmundu. Ovšem pouze za předpokladu, že v rámci dvaadvacátého kola zaváhá i Borussia Mönchengladbach. Oproti tomu Brémy zůstávají tak jako tak osmé a svou neporazitelnost se pokusí udržet i proti rozjetému Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:3

20.02.2015 20:30

Góly: 32. Florian Klein (pen.), 90+1. Georg Niedermeier - 25. Pierre-Emerick Aubameyang, 39. Ilkay Gündogan, 89. Marco Reus

Fotbalisté Dortmundu potvrdili úlohu favorita na půdě posledního Stuttgartu, po přestřelce 3:2 si připsali své třetí vítězství v řadě a v tabulce se prozatím posunuli na desáté místo s pětadvaceti body. Stuttgart po statečném výkonu stále čeká v novém roce na první výhru a v Bundeslize je poslední s tříbodovou ztrátou na sedmnáctou Herthu. Hosté vedli po prvním poločase o jednu branku a v závěru pak náskok pojistili, domácí v nastavení už jen snížili.

Dortmund se mohl dostat do vedení již po deseti odehraných minutých. Pierre Aubameyang sice se svým centrem neuspěl, ovšem poté se dostal k odraženému balónu Kampl a gólman Ulreich si musel připsat první úspěšný zákrok. Ihned na to hlavičkoval velmi nebezpečně Sahin a fantastický Ulreich vyrazil balón špičkami prstů. Po čtvrthodině se dokonce hosté prosadili, ale branka kvůli ofsajdovému postavení nemohla být uznána.

Po střele Ilkaye Gündogana z dvaceti metrů vyrazil Ulreich míč k nabíhajícímu Aubameyangovi a ten poslal balón do sítě, ovšem už předtím byl máván ofsajd. Aubameyang se nakonec dokázal prosadit ve 25. minutě. Skvěle to udělal Marco Reus, který na hranici pokutového území přihrál Kagawovi, který ještě posunul balón právě na gabonského útočníka a ten uklidil míč doprostřed branky.

Nicméně po půl hodině hry bylo vyrovnáno po proměněné penaltě. Georg Niedermeier byl totiž jasně podržen Sahinem před brankou a pokutový kop byl nařízen zcela správně. K němu se postavil Florian Klein a zamířil k tyči, gólman Weidenfeller na balón nedosáhl - 1:1. Nerozhodný stav trval ale jen sedm minut a poté se Dortmund znovu dostal do vedení zásluhou Gündogana.

Toho krásnou patičkou uvolnil Kagawa, hostující záložník utekl po levé straně a z úhlu zamířil po zemí do sítě. Osm minut po přestávce se dostal do obrovské možnosti právě Kagawa, který zblízka nepropálil skvělého Ulreicha. Hosté nakonec rozhodli o své výhře v 89. minutě. Po obrovské chybě Baumgartla převzal balón Reus, obešel Ulreicha a s přehledem zakončil. Stuttgart sice ještě snížil v první nastavené minutě zásluhou Niedermeiera, ke kterému se míč odrazil po rohovém kopu z levé strany a hlavičkoval z hranice brankového území přímo pod břevno, to už ale bylo pozdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22174159:955
2.VfL Wolfsburg22145348:2447
3.Borussia Mönchengladbach22107529:1837
4.Schalke 0422105732:2435
5.FC Augsburg22112932:2935
6.Bayer Leverkusen2289536:2933
7.TSG Hoffenheim2286834:3530
8.Werder Brémy2286836:4430
9.Eintracht Frankfurt2277840:4428
10.Hannover 9622751025:3326
11.1. FSV Mainz 0522510730:3125
12.Borussia Dortmund22741128:3125
13.1. FC Köln2267920:2525
14.Hamburger SV22661015:3124
15.SC Paderborn2258923:4123
16.SC Freiburg22410824:3122
17.Hertha BSC22631327:4221
18.VfB Stuttgart22461223:4018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zpět Ted postup pres Juve!

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Fonzi9

Reagovat
TOM HORAK

je to reálný, i když to bude hodně varovnaný

Reagovat
fenixLFC

?

Reagovat
Setwo

super to 7.- 8. miesto by bolo ideálne, EL by bola zbytočná, bude lepšie sa budúcu sezónu sústrediť len na ligu

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky je to 9 bodů na předkolo LM, pro takovej klub by měl být cíl tohle, ne 7. nebo 8. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Predkolo LM je spis sen, ale bylo by neskutecne kdyby se to povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

ty si picus :Dvetsi sracku si napsat nemohl, pri te vyrovnanosti ligy muzou klidne hrat o to 4misto, realna sance tam je, Schalke,Augsburg a Leverkusen ztrati jeste dost bodu a nechapu proc by nemohli hrat EL? tu smulu na zraneni si vybrali na podzim, tak by tu EL mohli hrat hlavne nahradnici a BL by klidne mohli hrat o to 1misto

Reagovat
Setwo

za nadávku a myslíš, že oni body neztratia ? tak ako ich ztrácali doteraz ? neverím, že dajú 4. miesto, to by bol zázrak na 5. - 6. miesto majú, ale načo hrať EL ? s nejakým Qarabagom, Tripolisom alebo Spartou.. úplne nezaujímavé zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Na 5-6 miesto majú, ale 4.miesto by bol zázrak nič hlúpejšie si napísať nemohol A načo hrať EL? Vieš ako hovorí, na blbé otázky blbé odpovede....

Reagovat
Setwo

ak dnes Schalke alebo Augsburg vyhrá, tak budú stále strácať 12 bodov, čo je stále veľa.. ty mudrlant

Reagovat
Setwo

a vychádzam hlavne z toho, že posledné sezóny 4. miesto obsadil tím s nanajvýš 11 prehrami a Dortmund tých 11 prehier už má teraz.. takže mňa teší, že sa Dortmundu opäť začalo dariť, ale treba to brať realisticky

Reagovat
smazaný uživatel

Mne skôr išlo o to, že na 5-6.miesto podĽa teba majú, ale 4.miesto by bol zázrak, pričom tímy na 4 a 5 mieste majú rovnaký počet bodov, už si pochopil na čo som narážal vyššie?

Reagovat
Setwo

pretože štvrtý tím bude mať upevnenú pozíciu podla mňa.. alebo to bude medzi 4. a 5. miestom vyrovnané, v tom prípade by mohol byť Dortmund nanajvýš 6.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta nadavka byla na 7-8 misto, to parkrat vyhraji a jsou zachraneni, tak na co by pak hrali dalsi zapasy, za 7-8 misto nic neni, tak se pak muzou na to vysrat a skoncit treba 12 a setrit se na ligu mistru ne?

Reagovat
Setwo

veď áno, môžu skončiť kludne aj 12. hlavne nech sa teraz sústredia na Ligu majstrov a postup cez Juve

Reagovat
smazaný uživatel

uz jen 10bodu :D, to 4misto je realne, na Juve se soustredit budou a vyklepnou ho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ty sestupové pozice Dortmundu slušely víc.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ángel di María 22

Sehr gut A teď hurá na Juventus!

Reagovat
smazaný uživatel

a teď ukaž ty nepovedený

Reagovat
JarousFCB

Dnes žádné nebyly ale jinak jsem za 5 let cca -1500 ... to myslím není tak hrozné

Reagovat
Slejdy

tak ted si v baliku

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
risk je zisk

tohle bych sem fakt nedaval

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda. Třetí výhra v řadě, opticky lepší místo v tabulce. Zlepšené herní sebevědomí (v 1. poločase), ale jinak spousta nepřesností a tragickej Mkhitaryan.

Teď porazit Juve, za týden RevierDerby.

Reagovat
smazaný uživatel

Mkhitaryan potrebuje nutne zmenu klubu, tie jeho dlhodobo tragické výkony nie sú náhodné, on sa proste do štýlu hry BVB nehodí a Dortmund si nemôže takého hráča dovoliť držať na lavičke. Snáď v lete pôjde aspoň za tých 18 mega, aj keď netuším, kto by za neho toľko dal...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaj strach. Nejaký nováčik v PL za neho vysolí aj 30. mega a to len preto, že si to bude môcť dovoliť

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stuttgart ide naozaj vypadnut?? Ten káder mohol uhrať snaď aj niečo viac

Reagovat
smazaný uživatel

to je pro me nejvetsi zklamanie, Maxim se svezl s celym tymem, Ibisevic po zraneni uplne mimo. Skoda takoveho klubu

Reagovat
TOM HORAK

BVB včera opět za tři body, už se to opět rozjíždí do strých kolejí:)

OT: Pokud někdo hrajete Football manager 14 poradíte mi? Blokla se mi legální hra, u tiskovky to neustále žádá vpravo nahoře odpovědět na otázku (a nepouští mě to dál tím pádem), protože na hlavním panelu je nápis : tisková konference ukončena. Tím pádem mi nejde hra posunout dál. Jsem na konci druhé sezóny s Augsburgem, v semifinále poháru a teď tohle. Dík moc, pokud mi někdo bude ochotnej poradit...

Reagovat
db18

Asi si to už zkoušel, ale neměla by pomoct dovolená? (na jeden den), akorát teda nevím, jestli pak stihneš ten zápas

Reagovat
TOM HORAK

Dík moc, bylo to tak...to se hned pozná fanda Augsburgu:) Už jsem vyhrál i semifinále, ale ve finále čeká BVB v plné palbě:/

Reagovat
db18

ve 14ce jsem se taky dostal do finále DFB Pokalu s Augsburgem Převzal jsem je v druhé lize a hned v první sezoně zisk poháru No a v další sezoně jsem hrál o udržení v BL a do semifinále jsem dostal St. Pauli, tak jsem postavil trochu slabší sestavu a totálně jsem propadl...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB krása

Reagovat
smazaný uživatel

dá se tam taky dostat přes německý pohár, jestli ho tedy nevypustíme, ale je to asi jediná realná trofej v letošní sezoně, ligu mistrů asi nedáme, přes Juve věřím že se dostaneme ale dál už asi ne i když bych byl rád

Reagovat
smazaný uživatel

nedostanete se ani pres juventus a na pohar fakt nemate.. takze bud v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ibišević už přes rok nedal gól, v Hoffe byl docela dělo

Reagovat
Elliasson

On je po zranění. Ale i tak mě to mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

Zruste uz to pravidlo cervena+penalta a hlavne v takomto zapase inak weiser haha vysmiaty bude este tyzden

Reagovat
db18

Ta červená vůbec nebyla kvůli tomu pravidlu, to byla normální penalta a Hartherz pak musel něco říct rozhodčímu

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno ale aj tak ju nemusel variant inak dnes aj napriek tomu score slaby vykon viem ze nesli do toho na 100% ale aj tak Thomas hrozny bernat taktiez opat ta vyhra nic nevyriesi

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas hrál dobře, měl za úkol se moc do toho Robberymu neplést.

Reagovat
smazaný uživatel

14:0

Reagovat
smazaný uživatel

Schale skoda, v posledni minute! Ale na druhou stranu pekna standartka. No nic, s takovym utokem se divim ze dali alespon toho gola. Az bude kompletni trio Draxler, Huntelaar Fafran bude to jina polivcicka. Taky uchida dost chybel si myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

a počkej příští sobotu revierderby

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude hrat hunter a uchida tak se o vysledek nebojim

Reagovat
Werkrider

Zápasy Leverkusenu a Bayernu pre nezaujatých fans

Reagovat
smazaný uživatel

No to bylo neco! Uplnej Jens Lehmann ten golman Augsburgu, parada!

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, Leverkusen jsem nevidela, ale Bayern ano, a to teda zrovna palec nahoru nebyl... Byla jsem otravena jako svab. Bayern hral naprosto hnusny fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj večer si spravíš chuť úžasnou hrou Kölnu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, od Kolnu ja ale krasnou hru necekam a vlastne jsem ji dosud moc ani nevidela. Za tech necelych 5 let, co je sleduji, jsem videla asi tak odhadem 10 zapasu, kde se mi libili...

Reagovat
Werkrider

Jediné zápasy Kolnu čo sa mi páčia sú tie klasické rozlúčkové s prvou ligou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si zenska?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, proc? Mam jit radeji k plotne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ak mas nad 50 tak asi hej:)

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimave... muzes to nejak vysvetlit? Proc by treba padesatileta zena tady nemohla prispivat? Kvuli vekovemu prumeru?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze pro nektere deti tu budes asi stara

Reagovat
smazaný uživatel

k lince..

Reagovat
smazaný uživatel

ufff,to mala byt sranda trosku,ale asi sa ta to dotklo:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to ne, ja mam docela vyvinuty smysl pro humor. Spis me zaujalo, proc zrovna padesatileta . Jakoze uz je stara i na flirt?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na flirt nieje stary nikdy nikdy:) len by ma zaujimalo kolko mas rokov neverim ze viac ako 30:)

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi vic nez 30, ale ne o moc

Reagovat
smazaný uživatel

tak to sme natom podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

a žijou štastně až do smrti

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne, tady polygamie snad jeste porad neni legalni :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Netusila jsem, ze se z bundesligove sekce stal pansky klub.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja som mal zato ze sem ziadne zenske nechodia:)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi moc ne, driv jsem prispivala trochu casteji, ale posledni 2 roky to dost vazne, nemam co napsat, protoze nemam cas fotbal sledovat. Tak si sem chodim spis cist, abych mela alespon nejake informace.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja sem tiez moc neprispievam,tiez si len citam

Reagovat
smazaný uživatel

ospravedlňujem sa

Reagovat
bayern987

Robbery 3+4

Reagovat
smazaný uživatel

Podle kickeru 3+5

Reagovat
smazaný uživatel

Ale schalke ma dle momentalni tabulky lehky zaver. Poslednich 5 zapasu by pro ne mela byt vyhoda, tam se bude rozhodovat.

Reagovat
STR

Hitz

Reagovat
smazaný uživatel

Robbery show.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben chce zlatej míč

Reagovat
smazaný uživatel

robben uz ho davno mal mat...

Reagovat
db18

Nastartováno má parádně, a když vyhraje nej střelce + se Bayern dostane aspoň do finále LM, tak by se snad i mohlo zadařit...

Ale aspoň ten kdo doplní Messiho s Ronaldem snad bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Robben první v bodování i střelcích.

Reagovat
Bakary3

Dost me fascinovala tlacenka Ribéryho na zlatej mic, protoze Robben byl pro me vzdycky lepsi, tomu bych to fakt pral, uzasnej fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu sezonu Ribéry lepší byl.

Reagovat
Bakary3

Nechci se hadat, Bayern urcite jako ty nesleduju, ale ze byl lepsi Ribéry, takovej pocit jsem nemel nikdy.

Navic myslim,ze se jednalo o sezonu,kdy Bayern vyhral LM ? I to finale rozhodl Robben..

Reagovat
smazaný uživatel

Po dvoch assistenciach riberyho tu sezonu Arjen nemam stabilne miesto v zaklade az do zranenia kroosa

Reagovat
Bakary3

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

to teda si nepametam ze by niekedy nemal robben stablne miesto v zostave bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

V sezone 12/13 ho nemal do zapasu s juventusom bol az stvrty zaloznik po riberym kroosovi a mullerovi v 4231

Reagovat
smazaný uživatel

to asi bolo po robbenovom zraneni,inak vzd co som pozeral zapasi bayernu tak bol jeden z naj,ak nie naj a to som pozeral 98 percen vsetkych zapasov stale....

Reagovat
smazaný uživatel

Are you deaf? Ked to hovorim ze nebol preferovany kvoli svojej sebeckosti od finale s Chelsea a ty si splietas stale svoje to prave odvtedy hra o dost timovejsie v tej sezone praveze nebol myslim vobec zraneny a ked bol tak len kratkodobo niekolkokrat sa aj rozculoval priamo na ihrisku ked ho jupp striedal robben nehra v bayerne len posledne dve sezony!

Reagovat
smazaný uživatel

chlapec neví

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry to táhnul celou sezonu, Robben jen v několika zápasech, to samé i 2011/2012.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pocit máš zkreslenej poslední dobou a nebo jsi je prostě tehdy hrát neviděl. tu sezonu byl ribéry famózní a robben naopak vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

nezabudaj ze ribery nikdy nehral nato aby bol zakoncovatel ,on radcej na gol prihra ako sam daa...robben si ale ciste utocne hovado taky tah na branu nema nikdo

Reagovat
Bakary3

Dobre, beru to ode vsech

Posledni dobou to neni, ja Robbena obdivuju vlastne uz od doby,co ho znam - euro 04 myslim,to byl akorat pred prestupem do Chelsea.

Porad mam pocit,ze kdyby mu slouzilo zdravi a neodchazel z Realu, byl by docenenej mnohem vic a s Messim a Ronaldem by o ten zlatej mic bojoval snad rok co rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak real je omnoho viac komernejsi klub ako bayern,nazval by som to takto... do bayernu sa chodia vyhravat klubove trofeje a do realu individualne....

Reagovat
smazaný uživatel

komercnejsiii

Reagovat
smazaný uživatel

Robben se zařadí do seznamu těch, co Zlatý míč nedostali, ale přitom vždy patřili k nejlepším hráčům doby a i celé historie.. viz Henry

Reagovat
bayern987

Jak víš že ho nedostane?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě už je pozdě.. stárne..

navíc Messi, Ronaldo.. Neuer udělá sezonu jak prase a stejně nemá sebemenší šanci.. je to těžký..

Reagovat
smazaný uživatel

kde mas bodovanie ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Dva týždne po sebe dostať gól v posledných sekundách zápasu, to nie je normálne. Mohlo byť o 3 body viac. To bude rozhodovať v boji o LM...

Reagovat
monty25

Pro Schalke zbytečně ztracené 2 body. Doufám, že se Fährmann uzdraví co nejdřív, protože Wellenreuther ani Giefer zrovna neoplývají jistotou... Jinak hra Schalke ve druhé půlce sezony opravdu není žádná paráda (taky kvůli mnoha absencím), ale v prvních třech kolech to aspoň přineslo 7 bodů. Teď ale zase dva zápasy bez výhry...

Reagovat
smazaný uživatel

Koln - Hannover: zapas pro silne povahy. Prvni pule jeste jakztakz, ale ta druha, to je vazne tristni

Reagovat
smazaný uživatel

Nevydržel jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo, ale to jenom proto, ze nevim, kdy dalsi zapas uvidim... Otresny, fakt jako okresni prebor.

Reagovat
Arne

Jsem docela i rád, že jsem po góle na 1:1 usnul. Ale z toho, co jsem viděl na ZDF, tak to rozjíždění akcí Kozlů nebylo vůbec špatný a celkově tam bylo docela dost zajímavých momentů na obou stranách. Před týdnem v derby a proti nám FC nepředvedlo vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to ale zacalo az tak poslednich 15 minut. Predtim to bylo silene, ani jedna strana nebyla schopna si kloudne prihrat, neustale tam nekdo padal, tempo se uplne vytratilo, fanousci samozrejme zase porad hvizdali, protoze se dozadovali karet, takze to na me pusobilo jako nejaky psychedelicky sen. Ke konci se fakt snazili, proste nechteli tu remizu, ale ty skoro vypalene duhovky z predchazejicich minut uz to fakt nezachranilo. Opravdu jsi o nic neprisel, kdybych netusila, ze to asi bude zase na delsi dobu posledni zapas, ktery uvidim, tak bych sla taky delat prijemnejsi veci :-).

Reagovat
fenixLFC

Lewandowski mal dva goly a robben mu nenechal penaltu,

Reagovat
smazaný uživatel

lenze robben si ju zasluzil,to bol jeho goool,robben je tam 5-6 rokov a je to extrahviezda ,polak si to bude musiet este zasluzit

Reagovat
AndR

Arjen zase potřeboval jeden gól proti Paderbornu, aby měl kompletní sbírku - gól proti všem týmům BL

Spíše ke konci zápasu to krásně vykombinovali a Arjen měl Lewandowskimu ten míč vrátit, ale za stavu 6:0 nad tím každý mávne rukou.

Reagovat
db18

Navíc mu jde o trofej pro nejlepšího střelce a letos to snad Pep nezadrbe, jako u Maria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
m.sali

OT: hey guys nemáte někdo stream na box gennady golovkin vs martin murray

na rojadirectě nic není

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dnes mam dobru naladu tak nemusis dakovat moc

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo doma padlo s Wehenem...

Jinak potom jedna skupina SGD jela do Teplic na zápas s Baníkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo je teď ve velký krizi a ani novej trenér zatím moc nepomoch

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ťažko čakať zázraky po týždni čo je vo funkcii, niekto by si povedal že miunulú sezónu tam bol asistent tak by to mal poznať, ale sám sa vyjadril že tam sú asi traja/štyria hráči z kádra keď tam bol on, a to hovorí za všetko,keď sa za takú krátku dobu tak obmenil káder....

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jsem přesně čekal

Reagovat
bayern987

Už Dost!

Reagovat
smazaný uživatel

Kur*a, že já debil ten tiket dal jen tak z prdele za 10 Kč, mohl jsem být v balíku

Reagovat
smazaný uživatel

Dost dal po zimnej prestávke v šiestich zápasoch už 11 gólov, neskutočná forma...

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Šialená forma, skoro ako Messi je vidno že cíti že je jednotka na hrot a verí si, je v pohode, je tam kde má byť a padá mu to tam proste. Ten odchod Oliča a pozícia do ktorej sa tak dostal ho úplne resetovala do kanonierských schopností z čias Eredivisie

Reagovat
smazaný uživatel

On je skvelý hrot a hlavne má za sebou fantastickú zálohu, ktorá je schopná mu každý zápas pripraviť dosť šancí. Wolfsburg dlho zháňal špičkového útočníka a nakoniec k nemu prišiel ako slepé kura k zrnu

Reagovat
Stiksxx

Dost si to teď velice pěkně vodí.

Reagovat
smazaný uživatel

A už DOST!

Reagovat
Ángel di María 22

Dost má trochu formu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

áno, ale len trochu

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg si po tomto kole zrejme definitívne zaistil druhé miesto, snáď pôjdu naplno aj v EL, dávno tam žiadny nemecký tím nič neukázal.

Dortmundu zahrali tie remízy Schalke, Leverkusenu a Gladbachu do karát, strata na 4. miesto je 10 bodov a to by sa pri rastúcej forme a troche šťastia mohlo podariť dohnať, kľúčom bude výhra v derby so Schalke. Leverkusen bude strácať pravidelne, to je isté...

Reagovat
smazaný uživatel

Túto sezónu stráca každým s každým až na Bayern a Wolfsburg, super sezóna. Samozrejme mrzí ten boj neboj o titul...ale kto pozerá na ligu ako na celok tak sa musí baviť a tešiť z každého kola

V EL si ešta viac ako Wolfsburg,prajem úspech Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja by som si viacej prial úspech Gladbachu, ale ten Wolfsburg je oveľa reálnejší, majú už aj postup do ďalšieho kola skoro istý, Gladbach to bude mať naopak po tej prehre v Seville v odvete veľmi ťažké

Reagovat
smazaný uživatel

navíc gladbach musí vložit 100% sil do ligy

Reagovat
Free_player

A Dost !

Reagovat
smazaný uživatel

Dostik

Reagovat
smazaný uživatel

Seriously, when will Bendtner removes the Bas Dost mask??? It's not funny anymore...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Wolfsburg v bundeslize nikdo nemá, je to otravná soutěž pro ostatní manšafty, když ten Wolfsburg nikoho na svoje místo nepustí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele