22. kolo
21.02.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 1:1

Schalke opět vstřelilo jen jednu jedinou branku. Přesto to dlouho, dlouho vypadalo, že bude znovu vítěznou. Jenže pak přišla na řadu 90. minuta a s ní vyrovnávací trefa Sebastiana Prödla, která z větší části umlčela vyprodanou Veltins Arenu.

Za domácí nemohl nastoupit Huntelaar, jehož místo však poměrně překvapivě nezaujal Kevin-Prince Boateng, nýbrž mladíček Felix Platte, který se v úterý proti Realu Madrid postaral o nejzářivějším moment svého týmu, když napálil z hranice vápna břevno Casillasovy branky. A po osmnácti minutách hry duelu s Werderem Brémy se postaral o první slibně vyhlížející příležitost svého týmu.

Jeho lob z rohu pokutového území se však mezi tři tyče nevešel. Brémy vyhrály pět posledních zápasů, takže se nebylo čemu divit, že na první pokus Königsblauen přichystaly hned dvojnásobnou odpověď. Nejprve otestoval pozornost Timona Wellenreuthera Fin Bartels, načež to zkoušel Franco Di Santo, ovšem jeho snahu zblokovol obránce Joël Matip.

Ještě před koncem úvodního dějství neměl daleko ke vstřelení branky Max Meyer, ale - jak se ukázalo po hodině hry - teprve se zastřeloval. Zpoza velkého vápna vypálil levačkou a hostující brankář Raphael Wolf rozhodně neměl nejčistější svědomí - 1:0. Brémy si pak věřily, díky čemuž nechávaly otevřená vrátka v obraně, čehož svěřenci Roberta Di Mattea nevyužili jen díky výborným Wolfovým zásahům, tudíž si gólman klubu z hanzovního města koupil odpustky.

A vlastně se tím zasloužil o to, že jeho spoluhráči mohli v závěru zápasu vyrovnat. Přímý kop z levé strany hřiště rozehrál Zlatko Junuzović a Wellenreuthera, jenž si myslel, že má standardní situaci pod kontrolou, na poslední chvíli předskočil Sebastian Prödl - 1:1. O pouhou minutu později však mohlo být zase všechno jinak, kdyby ovšem Raphael Wolf nevychytal Tranquilla Barnettu.

Schalke tedy propáslo příležitost poskočit v tabulce zpět na třetí pozici, což bude chtít napravit příští týden v derby proti Dortmundu. Ovšem pouze za předpokladu, že v rámci dvaadvacátého kola zaváhá i Borussia Mönchengladbach. Oproti tomu Brémy zůstávají tak jako tak osmé a svou neporazitelnost se pokusí udržet i proti rozjetému Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele