22. kolo
21.02.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hannover 96 1:1

Köln doma opět nevyhrál. S Hannoverem pouze remizoval 1:1, což vlastně pro ani jednoho ze soupeřů vůbec nic neřeší.

Zápas byl však bohatý na šance, a kdyby v něm padlo třeba devět branek, nikdo z bezmála padesáti tisíců diváků na Rhein Energie Stadionu by se jistě nedivil. Už ve 2. minutě se mohl prosadit hostující útočník Joselu, ovšem Timo Horn jeho hlavičku vykryl. O tři minuty později už však šli Hannoverští zásluhou stejného hráče do vedení.

Miiko Albornoz z levé strany nacentroval na malé vápno, kde vyběhnul míči naproti čtyřiadvacetiletý forvard Joselu. Od jeho hlavy kulatý předmět putoval přímo na břevno, od kterého se ovšem zásluhou paní štěstěny odrazil do ramene brankáře Horna, který než se nadál, lovil balon ze sítě - 0:1. V ten moment to vypadalo, že se svěřenci Petera Stögera nedočkají v domácím prostředí ani bodu, jelikož ve městě nad Rýnem skórovali naposledy na začátku prosince.

Jenže od změny skóre neuběhlo ani patnáct minut a bylo srovnáno. Kevin Wimmer od středového kruhu nacetroval a po dvou nešikovných tečích hannoverských fotbalistů mohl z vápna hlavou uklidit míč za záda Rona Roberta-Zielera nigerijský reprezentant Anthony Ujah. Příznivci Kozlů si tedy mohli na domácím stadionu zakřičet "GÓÓÓL" po 363 minutách!

Ujah to záhy zkoušel znovu, ale jeho pokus se neujal, což platilo i pro jeho japonského spoluhráče Yuyu Osaka. I ve druhém poločase se hráči snažili, aby neodcestoval na sever Německa ani jeden bod. Dominic Maroh měl ke vstřelení branky setsakramentsky blízko, ale podél brankové čáry putující balon si nakonec usmyslel, že zůstane před ní.

Hosté odpověděli přímým kopem Ceyhuna Gülselama, se kterým si ovšem Timo Horn poradil. Dalším, kdo pokoušel střelecké štěstí, byl Lars Stindl, jehož na druhé straně jej napodobili Slawomir Peszko a Anthony Ujah. Na obou protivnících bylo vidět, že s výsledkem nejsou úplně spokojení, ovšem v první minutě nastaveného času to se svou snahou přehnal hostující João Pereira, jenž nepěkně zajel po odehrání míče do nohy Jonase Hectora a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Pro domácí však už nebyl prostor, aby početní výhodu využili ve svůj prospěch.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele