22. kolo
22.02.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 1:1

Gladbach bojuje o Ligu mistrů, dnes však málem přišel o všechny body. Až vyrovnávací trefa v samém závěru určila, že se Borussia vrací z Hamburku s remízou 1:1; tento výsledek jí stačí k udržení třetího místa s dvoubodovým náskokem na Schalke.

Dlouho to vypadalo, že se oba soupeři rozejdou bez branek; až čtvrt hodiny před koncem poslal domácí do vedení Zoltan Stieber. Vítězství by HSV v tuhé bitvě o záchranu ohromně pomohlo, Branimir Hrgota však hlavičkou v nastaveném čase rozhodl jinak. Hamburk tak má na sestupové pásmo náskok pouze dvou bodů.

Pro Hříbata se tento víkend vyvíjel přímo ideálně - všichni jejich přímí konkurenti totiž remizovali, případné tři body by tak mohly znamenat vytvoření náskoku na "bedně". S tímto vědomím se hosté do svého protivníka od začátku pořádně zakousli a Patrick Herrmann málem z voleje otevřel skóre; jeho rána však skončila pouze na tyči.

Hamburské naděje na úspěch dostaly první ránu po 25 minutách hry, kdy musel ze hřiště odkulhat zkušený forvard Ivica Olić; chorvatský veterán přitom ani neměl šanci se pořádně ukázat, neboť Gladbach držel míč na svých kopačkách a soupeře prakticky do ničeho nepouštěl. Naštěstí pro bránící se HSV byl tlak hostů z velké části platonický, bez výrazných šancí.

Krátce po změně stran minul André Hahn ze skvělé pozice, když si nevšiml kolegy Ibrahima Traorého; diváci stále čekali na první gól, a vzhledem k hernímu obrazu - domácí se bránili, zatímco hosté většinu času nevěděli, jak se probít do vápna - to vypadalo, že možná půjde o čekání marné.

Nakonec překvapivě udeřil Hamburk. Čtvrt hodiny před koncem sehráli svěřenci Jozefa Zinnbauera rychlý útok, míč se přes Arťjomse Rudněvse dostal ke Stieberovi a zkoprnělá hostující obrana dovolila úspěšnému střelci pohodlně zvolit místo k zakončení a zavěsit. Stieber dokonce mohl definitivně rozhodnout, jeho akrobatický pokus zvýšit na 2:0 se však mezi tyče nevešel.

Gladbach působil v závěru zápasu unaveně; bylo znát, že má za sebou těžké čtvrteční utkání v Evropské lize, a domácí fanoušci tak začínali pomalu slavit. Když Max Kruse už v nastaveném čase vypálil z dobré pozice přímo na Jaroslava Drobného, zdálo se být rozhodnuto. Jenže Borussia ještě neřekla poslední slovo - v úplně poslední šanci zápasu se míč po rohovém kopu dostal na malé vápno, kde už číhal Hrgota a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele