22. kolo
21.02.2015 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 2:2

Nepravděpodobného hrdinu měl remízový zápas mezi dvěma kandidáty na Ligu mistrů, domácím Augsburgem a Bayerem Leverkusen. V nastaveném čase totiž o plichtě 2:2 rozhodl gólman Bavorů Marwin Hitz, který se do branky vrátil po vážném zranění kolena..

Augsburg musel dvakrát dotahovat, nečekaná trefa jeho uzdravené jedničky však nakonec na body stačila. Hitz se přitom přímo podepsal pod první branku soupeře, a kouč Markus Weinzierl možná v té chvíli litoval rozhodnutí poslat mezi tyče nerozchytaného navrátilce na úkor spolehlivého veterána Alexe Manningera. Domácí se následně vzepjali k velkému náporu a vyrovnali trefou Caiubyho, avšak Bayeru navrátil vedení střídající Stefan Reinartz. A pak už přišla chvíle Hitzovy odplaty.

Ačkoliv v rozhodujících pasážích byli lepším týmem domácí, úvod zápasu patřil hostům. Zářil zejména Karim Bellarabi, který v týdnu prodloužil v Leverkusenu až do roku 2020. Německý reprezentant v první šanci ztrapnil Ragnara Klavana a pálil těsně mimo; následně donutil augsburgského gólmana k prvnímu zásahu.

Vedoucí branka však byla z pohledu Bayeru spíše šťastnou: Heung Min-Son rozehrál brejkovou akci, která skončila nepříliš nebezpečnou střelou Drmiće. Hitz však v jednoduché situaci balon neudržel a švýcarský forvard tak dostal šanci k dorážce, kterou nepohrdl. Domácí brankář si následně trochu spravil pověst dvěma zákroky proti aktivnímu Bellarabimu, ale tváří v tvář další Sonově akci opět nechal vyniknout svoji horší stránku; nebýt vynikajícího Klavanova zásahu, vedli by hosté už 2:0.

První půle se zkrátka Augsburgu vůbec nevydařila; hrozil jen sporadicky prostřednictvím Raúla Bobadilly. Hostující kouč Roger Schmidt se do druhého dějství rozhodl obětovat jednoho ofenzivního hráče a vyslat na hřiště Reinartze, ale tento tah nevyšel - Bavoři totiž po změně stran hráli najednou mnohem lépe, zatlačili soupeře do defenzivy a brzy po zásluze vyrovnali. Střídající Caiuby ukázal v 58. minutě parádní zpracování a ještě lepší finiš.

Leverkusen se sice zmohl na odpověď v podání Bellarabiho poměrně krotké rány, ale to bylo z jeho strany vše - Hitz měl v tuto chvíli mnohem méně práce než jeho protějšek Bernd Leno, který musel včas z brány, aby zlikvidoval šanci Bobadilly (před Wernerovou dorážkou odklízel míč z brankové čáry Gonzalo Castro). Neuspěli ani Altintop a opět Bobadilla, ale v tuto chvíli to vypadalo, že vítězná trefa domácích je pouze otázkou času.

Místo toho se však děly věci na druhé straně. Leverkusen, prakticky celou druhou půli pouze bránící, šel šest minut před koncem nečekaně do vedení - a opět šťastně, neboť Reinartzově ráně pomohla do sítě domácí teč. Augsburg se však zasloužených bodů nehodlal vzdát a nakonec vyrovnal z úplně poslední akce zápasu. Hitz si naběhl do soupeřova vápna na roh, defenziva nedokázala včas odklidit balon, a brankář Bavorů zblízka vystřelil remízu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele