22. kolo
20.02.2015 20:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:3

Fotbalisté Dortmundu potvrdili úlohu favorita na půdě posledního Stuttgartu, po přestřelce 3:2 si připsali své třetí vítězství v řadě a v tabulce se prozatím posunuli na desáté místo s pětadvaceti body. Stuttgart po statečném výkonu stále čeká v novém roce na první výhru a v Bundeslize je poslední s tříbodovou ztrátou na sedmnáctou Herthu. Hosté vedli po prvním poločase o jednu branku a v závěru pak náskok pojistili, domácí v nastavení už jen snížili.

Dortmund se mohl dostat do vedení již po deseti odehraných minutých. Pierre Aubameyang sice se svým centrem neuspěl, ovšem poté se dostal k odraženému balónu Kampl a gólman Ulreich si musel připsat první úspěšný zákrok. Ihned na to hlavičkoval velmi nebezpečně Sahin a fantastický Ulreich vyrazil balón špičkami prstů. Po čtvrthodině se dokonce hosté prosadili, ale branka kvůli ofsajdovému postavení nemohla být uznána.

Po střele Ilkaye Gündogana z dvaceti metrů vyrazil Ulreich míč k nabíhajícímu Aubameyangovi a ten poslal balón do sítě, ovšem už předtím byl máván ofsajd. Aubameyang se nakonec dokázal prosadit ve 25. minutě. Skvěle to udělal Marco Reus, který na hranici pokutového území přihrál Kagawovi, který ještě posunul balón právě na gabonského útočníka a ten uklidil míč doprostřed branky.

Nicméně po půl hodině hry bylo vyrovnáno po proměněné penaltě. Georg Niedermeier byl totiž jasně podržen Sahinem před brankou a pokutový kop byl nařízen zcela správně. K němu se postavil Florian Klein a zamířil k tyči, gólman Weidenfeller na balón nedosáhl - 1:1. Nerozhodný stav trval ale jen sedm minut a poté se Dortmund znovu dostal do vedení zásluhou Gündogana.

Toho krásnou patičkou uvolnil Kagawa, hostující záložník utekl po levé straně a z úhlu zamířil po zemí do sítě. Osm minut po přestávce se dostal do obrovské možnosti právě Kagawa, který zblízka nepropálil skvělého Ulreicha. Hosté nakonec rozhodli o své výhře v 89. minutě. Po obrovské chybě Baumgartla převzal balón Reus, obešel Ulreicha a s přehledem zakončil. Stuttgart sice ještě snížil v první nastavené minutě zásluhou Niedermeiera, ke kterému se míč odrazil po rohovém kopu z levé strany a hlavičkoval z hranice brankového území přímo pod břevno, to už ale bylo pozdě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
bayern987

Zápas dvou týmů kteří potřebují vyhrát, ani nevím komu budu přát víc.

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas,nehledě Dortmund hraje champions league.V lize se už na pohárové příčky nedostanou,tak si myslím,že se soustředí champ.league.Dnešní zápas skončí pro oba dobře-remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

proč by sa nedostali??

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele