Bundesliga - preview 22. kola

20.02.2015, 08:26, aktualizováno 22.02.2015, 08:46
Previews
Mönchengladbach zajíždí do Hamburgu, kde si může pojistit třetí pozici, zatímco domácí potřebují další body do boje o záchranu. To platí také pro berlínskou Herthu, která se z pozice předposledního mužstva tabulky pokusí šokovat na hřišti druhého Wolfsburgu...
Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Jak Borussia Mönchengladbach, tak Hamburger SV mají co napravovat. V případě druhého zmíněného celku to platí osminásobně, jelikož přesně tolik branek inkasovali jeho hráči v minulém kole od Bayernu Mnichov.

To Hříbata prohrála v rámci Evropské ligy v Seville s obhájcem pouze 1:0, ačkoliv si za celý zápas vypracovala dostatek příležitostí. "Fotbal je zkrátka někdy nespravedlivý," prohlásil mistr světa Christoph Kramer. "Rozhodně jsme si zasloužili minimálně remízu. V tom zápase jsme dominovali, přestože jsme hráli v nepřátelském prostředí. Nicméně jsme neproměnili naše šance a navíc jsme inkasovali hloupý gól."

"Na druhou stranu jsme dokázali, že zvládneme držet krok s kýmkoliv a velice se těším na odvetu, protože budeme hrát v našem Borussia-Parku,"
dodal. Předtím však bude zapotřebí porazit Hamburk, pro který nebude úplně nejsnadnější hodit za hlavu další výprask z Allianz Areny. Josef Zinnabauer přesto dělá, jako by se ten zápas nikdy neodehrál.

"Moji hráči se soustředí jen a pouze na utkání s Borussií. Chtějí v něm ukázat, že jsou odolní," prohlásil bezmála pětačtyřicetiletý kouč, jenž bude moci využít služeb Ivici Oliće, zatímco jeho protějšek bude postrádat suspendovaného Granita Xhaku. Přesto je tým Luciena Favreho jasným kandidátem na výhru.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Jiráček, van der Vaart - N. Müller, Stieber, Gouaida - Olic
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Brouwers, Stranzl, Alvaro Dominguez - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Traoré - Raffael, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (neděle 17:30)
VfL Wolfsburg má poměrně velkou ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov, nicméně zároveň s tím si udržuje solidní náskok na nejbližší pronásledovatele. Dalo by se tedy říci, že si osamocen na druhém místě víceméně hraje svou vlastní soutěž.

Nicméně proti těmto slovům by se určitě silně ohradil trenér Dieter Hecking, který je přesvědčený o tom, že už nejbližší duel proti Herthě Berlín bude pro něj i pro jeho svěřence velmi náročný. První vzájemné střetnutí totiž vyznělo lépe pro celek z hlavního města Německa, který na Olympijském stadionu vydřel výhru 1:0.

"Teď máme výbornou příležitost tu porážku smazat. Proti Mohuči se prezentovali vynikající defenzivou a to samé se určitě dá očekávat i pro náš vzájemný zápas," prohlásil Hecking, jenž v týdnu dovedl svůj tým k vítězství nad Sportingem v rámci Evropské ligy. Právě v této soutěži Vlci zatím naposledy utrpěli porážku. Stalo se tak na konci listopadu v utkání s Evertonem.

"Podle mě se Wolfsburg v současné době prezentuje nejatraktivnějším fotbalem v Bundeslize. Bas Dost a Kevin De Bruyne jsou v nejlepší formě, a proto jim nesmíme dát ani centimetr prostoru. Musíme zůstat soudržní a podat stejně kvalitní výkon, jako proti Mohuči. Jedině tak bychom mohli uspět," nechal se slyšet Pál Dárdai, nový kouč berlínského celku.

Ten minulý týden doma zaváhal v utkání s posledním Freiburgem (0:2), nicméně Wolfsburg zřejmě nebude soupeřem, se kterým budou moci hráči oblékající dres (německé) Staré dámy napravit své zaváhání. A na body to nevypadá ani příští týden, kdy se utkají s Augsburgem, jenž také bojuje o evropské poháry.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodríguez - Arnold, Träsch - D. Caligiuri, De Bruyne, Schürrle - Dost
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Hegeler, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Kalou, Stocker, Beerens - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.25 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Fotbalisté Paderbornu dokázali přerušit svou mizérii v jarní části sezóny po minulém vítězství na půdě konkurenčního Hannoveru a v tabulce se v tuto chvíli nacházejí na dvanáctém místě se ziskem třiadvaceti bodů. Nyní ale v domácím prostředí přivítají favorita všech favoritů, který sice také nehraje v roce 2015 v německé Bundeslize nejlépe, stále je ale největším aspirantem na titul a rozhodně by měl mít v sobotním duelu navrch.

Paderborn v prvních třech zápasech po zimní přestávce získal jen jeden bod, když po drtivých prohrách s Mainzem a Hamburkem uhrál bod po bezbrankové remíze s Kolínem, následně si vylepšil svou bilanci v Hannoveru. Mnichovský celek nejprve jasně prohrál ve Wolfsburgu po výsledku 1:4, poté uhrál remízu 1:1 se Schalke a následně dokázal vyhrát ve Stuttgartu přesvědčivě 2:0. Obrovský debakl uštědřil v předchozím kole zachraňujícímu se Hamburku.

Tomu totiž v mnichovské aréně nasázel hned osm branek a poprvé v novém roce ukázal svou velkou sílu. Bayern se již představil v osmifinále Ligy mistrů a téměř půl hodiny hrál bez vyloučeného Xabiho Alonsa, nakonec uhrál na ukrajinské půdě se Šachtarem nerozhodný bezbrankový výsledek. Oba dva sobotní soupeři se spolu utkali na podzim v Mnichově v 5. kole a mistrovský celek dokázal zvítězit přesvědčivě 4:0.

Bayern vede německou nejvyšší soutěž o osm bodů před Wolfsburgem, na půdě Paderbornu se bude muset obejít bez zraněného Gaudina. Po zranění ještě podstupují rehabilitaci Javi Martinez, Lahm a Thiago. "Proti Hamburku se nám dařilo vše, na co jsme sáhli a vstřelili osm branek, avšak následně nedokázali pokořit obranu Šachtaru a zažili tedy dva naprosté kontrasty," uvedl trenér hostujícího celku Pep Guardiola.

Paderborn bude postrádat Amedicka s Bertelsem. "Paderborn se spoléhá na pečlivou defenzívu a v duelu s Hannoverem jasně ukázal, že umí zvládat obtížné situace. Je nebezpečný především v zahrávání standardních situací a pozor si musíme dát také na jeho rychlý přechod do ofenzívy. Našim úkolem je vybojovat tříbodový zisk a já pevně doufám, že tento duel zvládneme," dodal Guardiola.

Jeho protějšek André Breitenreiter se na tento duel především těší. "První zápas v Mnichově se nám příliš nepovedl a teď bychom chtěli jednomu z nejlepších týmů světa ukázat, že svou kvalitu máme. Pro nás všechny je zápas s Bayerenem svátek, který si chceme hlavně užít a bodový zisk by už byl třešničkou na dortu," řekl optimisticky.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Rafa Lopez, Hünemeier, Brückner - Rupp - Koc, Bakalorz, Vrančič, Meha - Kachunga
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger - Robben, M. Götze, T. Müller, Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 21.00 - 7.50 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Těžký zápas čeká Hoffenheim na půdě o záchranu bojujícího Freiburgu, a to ještě hosté neví, jestli na lavičce vůbec budou mít svého kouče - Markus Gisdol má totiž chřipku a jeho účast na utkání je nejistá. Tak jako tak však TSG potřebuje vyhrávat, chce-li ještě zaútočit na pohárovou Evropu..

Tentýž virus, který skolil Gisdola (a zabránil mu zúčastnit se čtvrteční tiskové konference), trápí také hrotového útočníka Ádáma Szálaie, jenž musel koncem týdne vynechat trénink; na zápas by však měl být už v pořádku. "Gisdol teď odpočívá v posteli, ale doufáme, že se do soboty zotaví," uvedl asistent Frank Kaspari, který před novináři vystoupil místo svého šéfa.

Kaspari také v uplynulých dnech pečlivě studoval hru Freiburgu, čistě pro případ, že by taktické pokyny během utkání musel hráčům udávat on. "Je to velice pohyblivý, takticky skvěle organizovaný tým," podotkl. "Christian Streich (kouč Freiburgu) si dává pozor, aby nic předem neprozrazoval; občas dokonce mění tvář mužstva i po vítězných zápasech."

Po hrozivém podzimu se domácí v roce 2015 výrazně zvedli a vyšplhali se už na šestnáctou, barážovou příčku. "Když se bundesligový tým dostane do laufu, dokáže porazit každého. Freiburg to už ve druhé půlce sezony dvakrát ukázal," podotýká Kaspari. "Naše poslední vzájemné zápasy nabídly skvělý fotbal, a totéž očekávám i tuto sobotu. Oba týmy budou chtít tři body. Bude to napínavý duel, snad se šťastným koncem pro nás, jako naposledy se Stuttgartem," zakončil.

Právě proti Švábům zaznamenal Hoffenheim minulý víkend první výhru v novém kalendářním roce; žádná kanonáda to však nebyla, rozhodovalo se až v samém závěru. Hosté tak stále mají šanci ukořistit pohárovou příčku, nicméně musí na tento úspěch bezpodmínečně navázat. Freiburg se naopak v případě úspěchu může definitivně osvobodit ze sestupové zóny.

Velkou nevýhodou domácích je však zaplněná marodka. "Nebudeme dělat příliš změn, protože jednoduše nemáme tu možnost," povzdechl si Christian Streich. Dobrou zprávou je zdravotní stav forvarda Admira Mehmediho, který už začal trénovat s týmem a mohl by být připraven; jeho start je však stále nepravděpodobný.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Höhn, Torrejón, Günter - Schuster, Darida - Klaus, Schmid - Philipp, Guédé
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Abraham, Bičakčić, Kim - Rudy, Schwegler - Volland, Firmino, Amiri - Szálai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Zápas mezi Augsburgem a Leverkusenem bude jedním z typických "šestibodových" duelů: oba týmy totiž bojují o čtvrtou příčku, zajišťující start v předkole Ligy mistrů. Domácí mají v roce 2015 určitě lepší formu, Leverkusen však stále platí za velmi obávaného soupeře..

Bayeru se sice ve druhé polovině sezony zatím nedaří, nicméně atmosféra v kabině je stále pozitivní. Karim Bellarabi totiž v pátek podepsal nový kontrakt až do roku 2020; jedna z největších opor týmu tím vyjádřila důvěru v kouče Rogera Schmidta, který se jinak v posledních týdnech ocitá pod palbou kritiky a případný neúspěch v Bavorsku by pro něj mohl mít nepříjemné následky.

"Pod Schmidtem jsem v této sezoně udělal obrovský pokrok," prohlásil vděčný Bellarabi. "Jeho herní systém a jeho způsob vedení mi umožňuje stát se mnohem lepším hráčem." Faktem nicméně zůstává, že bývalý kouč Salzburgu se svým týmem po 21 kolech okupuje až šestou příčku, přičemž nasbíral o 11 bodů méně než jeho předchůdce Sami Hyypiä loni touto dobou.

"Dříve jsem často bojoval se zdravotními problémy, hostoval jsem v Braunschweigu, ale stále jsem cítil, že mi v klubu věří a že mě do budoucna budou potřebovat. Pod Schmidtem se nicméně cítím lépe než kdykoliv předtím. Udělám vše pro to, abych tuto důvěru splatil jak jemu, tak i celému Leverkusenu," zakončil spokojený Bellarabi.

Psychická pohoda je pro Bayer v tuto chvíli nesmírně důležitá, neboť ambiciózní klub čeká dosud vůbec nejdůležitější týden - po zápase v Augsburgu hostí v osmifinále Ligy mistrů silné Atlético Madrid. Dvě prohry během těchto několika dní tak mohou vyřadit Bayer z nejprestižnější evropské soutěže jak pro tuto, tak i pro následující sezonu.

Augsburg naopak zahájil rok 2015 výborně, vyhrál dokonce i v Dortmundu a z pátého místa ztrácí na třetí Mönchengladbach pouze dva body, ačkoliv minulý víkend podlehl Brémám na jejich hřišti 2:3 (nutno dodat, že Werder působí nyní prakticky neporazitelným dojmem). Na Leverkusen už může kouč Markus Weinzierl počítat i s brankářskou jedničkou Marwinem Hitzem.

Stabilní opora Bavorů doléčila své zranění a zapojila se zpět do tréninku; návrat mezi tři tyče však nemusí nastat hned. Veterán Alex Manninger, už sedmatřicetiletý gólman s obrovskými zkušenostmi, totiž během uplynulých dvou měsíců chytal velice dobře, a Weinzierla tak čeká nelehké rozhodování. Leverkusen má totiž největší kvalitu právě v ofenzivě, jak bylo ostatně vidět i v posledním zápase s Wolfsburgem, kde Schmidtovi svěřenci nastříleli čtyři góly (na druhou stranu inkasovali ještě o jeden více).
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Janker, Callsen-Bracker, Klavan, Rahman - Baier - Bobadilla, Höjbjerg, Altintop, Werner - Ji
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Toprak, Papadopoulos, Wendell - Castro, Rolfes - Bellarabi, Brandt, Son - Drmić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Plán Mainzu nahradit úspěšného Thomase Tuchela dánským koučem Kasperem Hjulmandem nevyšel; v posledních letech úspěšný klub nyní bojuje o záchranu a Hjulmand odnesl špatné výsledky vyhazovem. Na jeho místo přišel Martin Schmidt, který si v sobotu odpoledne odbude premiéru v derby proti Frankfurtu..

Bývalý trenér rezervního týmu byl do funkce dosazen v úterý a hned při svém debutu je odhodlán zahájit úspěšnou sérii, na jejímž konci by mělo být zajištění bundesligové příslušnosti. Úkol je to nesnadný; pod Hjulmandem totiž Mainz vyhrál jediné z předchozích 13 utkání.

"Nemůžu říct, že jsem na tomto místě šťastný, protože to logicky znamená, že se v klubu stalo něco nepříjemného," překvapil Schmidt hned na první tiskové konferenci svou upřímností. "Nesmíme před tím strkat hlavu do písku. Mám přesnou představu o tom, čeho je třeba dosáhnout, jaké principy klub vyznává a jaký přístup si musíme osvojit," dodal.

Suverenita, která z nového kouče čišela, naplnila fanoušky trápícího se klubu novým sebevědomím. "Co se stalo, stalo se, jedeme dál. Chci od hráčů vidět emoce, vášeň, nadšení. Cílem je hrát útočný fotbal, soustředit se na pressing, abychom dokázali zranit každého protivníka. To je můj úkol. Jsem tu proto, abych týmu vštípil tyto hodnoty, ne kvůli hodinám bezcílného teoretizování," prohlásil Schmidt.

Dánův nástupce také objasňoval svoji herní filozofii, kterou přirozeně utvářela zejména osobnost Thomase Tuchela; v Mainzu je koneckonců už pátým rokem (po příchodu ze švýcarského Thunu), i když mediální pozornosti se mu dostává až nyní. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě Tuchel nijak neovlivnil," přiznává Schmidt. "Ale takový už je styl Mainzu, stejné myšlenky propagovali i Wolfgang Frank a Jürgen Klopp. Tuto tradici respektuji, i když mám i spoustu vlastních nápadů."

Schmidtovo angažmá a potenciální začátek nové éry FSV v předzápasových debatách zcela zastínily hostující tým, který si však rozhodně nejede do Mainzu pro porážku; svěřenci Thomase Schaafa se minulý týden blýskli výhrou nad silným Schalke a na tento výsledek chtějí navázat i nyní. Schaaf nejspíš postaví stejnou sestavu; ve zbytku jarní části se nemůže spoléhat pouze na Václava Kadlece, který odešel na vlastní žádost hostovat do Sparty.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Bell, Bungert, Noveski, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - Clemens, Malli, Hofmann - Okazaki
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Zambrano, Anderson, Oczipka - Russ, Stendera, Aigner, Inui - Seferović, Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.60 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Schalke v týdnu prohrálo doma s Realem Madrid, což však nebylo až takové pozdvižení, protože svěřenci Roberta Di Mattea mohli jenom překvapit. Mohou se tedy pomalu začít koncentrovat pouze a jenom na Bundesligu.

Po těsné prohře s Frankfurtem, díky které vyklidili třetí pozici, se utkají s rozjetým Werderem Brémy, jenž v novém roce ještě neztratil ani bod, díky čemuž se z dolní poloviny tabulky vyhoupl už na osmou pozici s tím, že na dohled jsou i příčky pohárové. Kouzlo Viktora Skripnika, který jako hráč v hanzovním městě strávil osm sezon, zkrátka začíná působit.

"Liga mistrů je pro nás v této sezoně už minulostí a musíme se soustředit na bundesligové cíle, které jsme si předsevzali. Nyní nás čekají Brémy, které v současné době sice neprohrávají, ale právě to bychom rádi změnili," prohlásil sportovní ředilet Schalke Horst Heldt. Za Königsblauen nebude moci nastoupit Huntelaar, ovšem ani Werder nebude kompletní - chybět bude záložník Philipp Bargfrede.

"Samozřejmě, že budeme rádi, když se nám vydaří zápas proti Schalke, nicméně pořád máme ještě spoustu práce, abychom se dostali na vysněnou pozici. Před každým naším dalším zápasem jsou všichni plní očekávání, což asi není úplně nejideálnější," prohlásil ukrajinský kouč, jehož tým - celkově vzato - ve venkovních utkáních výrazně zaostává. Ovšem díky současnému rytmu klidně může vyzrát kdekoliv na kohokoliv.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Höwedes, Matip, Nastasic - Uchida, Fuchs - Kirchhoff - Höger, Barnetta - K.-P. Boateng, Choupo-Moting
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, Garcia - F. Kroos - Fritz, Junuzovic - Bartels - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Hannover 96  (sobota 18:30)
V rámci dvaadvacátého bundesligového kola se mimo jiné utká také Köln s Hannoverem. A oba týmy mají před vzájemným střetnutím co zlepšovat.

Kozli jsou v domácím prostředí v této sezoně prakticky neškodní. Doposud sesbírali pouze osm bodů za pět remíz a jednu jedinou výhru. V této statistice více vynikají už jenom borci ze Stuttgartu, kteří v Mercedes-Benz Aréně bodovali pouze ve třech případech. Svěřence Petera Stögera by tak možná mohlo mrzet, že proti Hannoveru nehrají venku, kde má lepší bilanci pouze vedoucí Bayern Mnichov.

Na druhou stranu tým z HDI-Areny je silnější právě v tomto svém stánku. Jinde to také není žádná sláva, což ukázala mimo jiné nedávná prohra v Hamburku, který bojuje o záchranu. "Rozhodně půjde o nesmírně důležité utkání, neboť tabulka je velmi vyrovnaná. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek, abychom trochu vylepšili atmosféru na domácím stadionu," prohlásil Peter Stöger.

Tradičně vyprodaný Rhein Energie Stadion zkrátka jako by Mišu Brečkovi a všem jeho spoluhráčům svazoval nohy. "Těšíme se na každý další zápas v domácím prostředí, ale víme, že na hřišti toho máme ještě hodně, co zlepšovat. Na Hannover jsme však dobře připravení," dodal Stöger, jehož tým by v případě výhry svého soupeře v tabulce předskočil.

Velmi si věří i Tayfun Korkut, přestože jeho pokyny nepřinesly v minulém kole ani bod proti Paderbornu. "V naší situaci prostě musíme bodovat, a bodovat také budeme!" nechal se slyšet turecký kouč, jenž bude moci po pětiměsíční pauze poslat do hry dánského obránce Leona Andreasena. Pomůže to k nějakým bodům?
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, D. Halfar - Ujah, Osako
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Joao Pereira, Marcelo, S. Sané, Albornoz - Schmiedebach, Gülselam - Briand, Stindl, Kiyotake - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Fotbalisté Dortmundu se v posledních dvou zápasech snad poprvé v sezóně dostali do obvyklého tempa a po dvou výhrách v řadě opustili sestupové pozice, s dvaadvaceti body jsou na patnáctém místě tabulky. Nyní budou plnit úlohu favorita na půdě posledního Stuttgartu, kterému lehce začíná ujíždět vlak a se ziskem osmnácti bodů má tříbodovou ztrátu na předposlední Herthu. S Dortmundem ho čeká opravdu velmi náročný souboj.

Domácí ve čtyřech zápasech v novém roce po zimní přestávce získali jediný bod. Nejprve doma podlehli Gladbachu 0:1, následně doma remizovali s Kolínem, poté nedokázali vstřelit branku ani mistrovskému Bayernu a po prohře 0:2 nestačili naposledy ani na Hoffenheim, na jehož půdě padli po výsledku 1:2.

Dortmund také neměl nejlepší vstup do nového roku a v úvodních dvou utkáních nedokázal zvítězit. Nejprve uhrál bezbrankový výsledek na půdě Leverkusenu, poté doma překvapivě podlehl Augsburgu 0:1. Svou mizérii přerušil až na půdě Freiburgu v poměru 3:0 a naposledy zdolal trápící se Mainz 4:2. "Pochopitelně jsme moc rádi, že se nám začalo dařit střelecky a konečně jsme opustili sestupové pozice. Pokud ale chceme hrát o evropské poháry, tak musíme předvést velkou stíhací jízdu a téměř nezaváhat," uvedl jasně trenér BVB Jürgen Klopp.

Dortmund v příštím týdnu vstoupí také do boje o čtvrtfinále Ligy mistrů a Klopp jasně varuje před sebeuspokojením. "Stále jsme v hodně tíživé situaci, bojujeme o záchranu a čeká nás perný konec letošního ročníku. Ten se dá ještě zachránit, ale musíme předvádět naprosto koncentrované výkony bez zbytečných chyb," dodal varovně. Klopp se v páteční předehrávce bude muset obejít bez nemocného Durma s Błaszczykowskim, připraven nebude ani zraněný Großkreutz.

"Dortmund se začíná dostávat do dobré formy a v současnosti bude dvakrát tak těžké ho porazit než v předchozím průběhu. My opět musíme stavět náš výkon na kvalitní defenzívě, avšak pokud chceme myslet na snadnou záchranu, tak musíme začít dávat góly," řekl trenér VfB Huub Stevens. Ten nemůže využít služeb zraněných Rüdigera s Didavim, trest za pět žlutých karet si musí odpykat Gentner.

"V předchozích utkáních jsme neměli k tříbodovému zisku daleko, vždy nám ale kousek chyběl a my musíme předvést větší vůli po vítězství. Dortmund určitě bude chtít tvořit hru a jeho kombinace po zemi bývá pro soupeře velmi často smrtelná. Nesmíme se nechat zatáhnout do jeho kolotoče a pokusíme se mu vnutit vlastní hru," dodal jednapadesátiletý nizozemský stratég.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Baumgartl, Niedermeier, Hloušek - Oriol Romeu, Serey Dié - Harnik, Leitner, Ti. Werner - Ibičevič
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Sokratis, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Kampl, Kagawa, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.00 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21164153:952
2.VfL Wolfsburg21135346:2344
3.Borussia Mönchengladbach21106528:1736
4.Schalke 0421104731:2334
5.FC Augsburg21111930:2734
6.Bayer Leverkusen2188534:2732
7.TSG Hoffenheim2185833:3429
8.Werder Brémy2185835:4329
9.Eintracht Frankfurt2177739:4128
10.Hannover 9621741024:3225
11.1. FC Köln2166919:2424
12.SC Paderborn2158823:3523
13.Hamburger SV21651014:3023
14.1. FSV Mainz 0521410727:3022
15.Borussia Dortmund21641125:2922
16.SC Freiburg2149823:3021
17.Hertha BSC21631226:4021
18.VfB Stuttgart21461121:3718
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
sobota 15:30SC Paderborn - Bayern Mnichov
sobota 18:301. FC Köln - Hannover 96
neděle 15:30Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach
neděle 17:30VfL Wolfsburg - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele