22. kolo
21.02.2015 15:30 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

SC Paderborn - Bayern Mnichov 0:6

Bayern navázal na týden starou kanonádu proti Hamburgeru SV, když tentokrát bez slitování odstřelil Paderborn na jeho hřišti. Bundesligový nováček přitom úřadujícímu mistrovi dlouho vzdoroval, po vyloučení ve druhém poločase ale narostlo skóre do obludného šestigólového rozměru...

Domácí na favorita vyrukovali s pětičlennou obranou linií a nutno podotknout, že tím favoritovi způsobovali v prvním poločase nemalé problémy. Bayern se navzdory velkému držení míče k soupeřově brance prakticky nedostával a první pozdvižení tak přinesla na druhé straně Mehova dalekonosná rána, která jen těsně minula horní růžek branky. Mnichovští se poprvé ozvali ve 24. minutě a hned z toho bylo vedení, když Alabův míč za sebe chytře prodloužil Robben a Lewandowski tváří v tvář gólmanovi Krusemu nezaváhal - 0:1.

Vedoucí gól na hře změnil pramálo a Paderborn, vědom si soupeřovy kvalitativní převahy, hrál stále nanejvýš opatrně. I tak ale ještě do poločasu podruhé inkasoval, tentokrát Ribéry centrem na první tyč našel znovu Lewandowského a ten ve 37. minutě proměnil i druhou šanci hostí - 0:2. Do přestávky ještě nebezpečně pálil Robben, ale skóre se mělo znovu měnit až ve druhém poločase.

Nejprve ale ohrozili Neuera zablokovaný Kachunga a později další střelou z dálky Meha, gól ale padl až dvě minuty po hodině hry do domácí sítě. Robben byl před brankou nedovoleně zastaven Hartherzem, ten tak viděl červenou kartu a kopal se pokutový kop. Jejich zahrávání má v Bayernu na starosti obvykle Müller, který ale dal přednost Robbenovi a ten nezaváhal, byť Kruse vystihl směr jeho tvrdé střely - 0:3.

Následně už šlo jen o to, na kolika brankách se konto bavorského kolosu zastaví. Po Robbenově příhře se nejprve Ribéry trefil přízemní střelou do Kruseho protipohybu a zvýšil na 0:4, chvíli nato pak střídající Rode oslovil dalšího novice na hřišti Weisera, který využil nelogického výběhu Kruseho a situaci vyřešil lobem do opuštěné svatyně - 0:5.

Poslední slovo si pak čtyři minuty před koncem vzal Robben, který z malého vápna zúročil Ribéryho přízemní centr a uzavřel skóre na konečných 0:6. Nizozemský rychlík tak zkompletoval svoji sbírku soupeřů, proti kterým se v bundeslize dokázal trefit, a vede mezi střelci, stejně jako jeho Bayern neohroženě vévodí bundesligové tabulce.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Robben se katapultuje do čela střelců 2 x a celkově 0:5 BAYERN!

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele