22. kolo
22.02.2015 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:1

Nezastavitelný Bas Dost řádí dál a táhne Wolfsburg do Ligy mistrů. Nizozemský útočník dnes rozhodl dvěma trefami utkání s Herthou, které nepomohl ani vyrovnávací gól Juliana Schiebera..

Dost se sice za celý podzim trefil pouze dvakrát, jeho jarní forma je však famózní - dnes mu k otevření skóre stačilo pouhých deset minut. Vlci se tak osamostatnili coby jediný konkurent vedoucího Bayernu; na třetí Mönchengladbach mají náskok už 10 bodů a v současnosti si lze jen těžko představit, že by jim ještě utekla kvalifikace do milionářské soutěže. Naopak Hertha zůstává až po krk namočená do záchranářských starostí.

Berlínští dobře věděli, na koho si mají dávat pozor - Dost minulý víkend sestřelil Leverkusen na jeho půdě čtyřmi góly, přesto však obrana Staré dámy v 10. minutě zaspala. Vieirinhův lob prodloužil Schürrle a nizozemský kanonýr celou akci nekompromisně zakončil. Favorizovaný Wolfsburg podle očekávání rychle převzal otěže zápasu a zatlačil Herthu hluboko na vlastní polovinu.

Vyrovnání proto přišlo jako blesk z čistého nebe; bylo to vlastně poprvé, co se hosté osmělili zaútočit. Valentin Stocker si na levém křídle poradil se Sebastianem Jungem a narýsoval pas na Stiebera, jehož přesná hlavička zapadla do sítě. Domácí v tu chvíli mohli litovat, že nedokázali z trvalého, ale poněkud neefektivního tlaku vytěžit více.

Po změně stran se proto Heckingův tým rozhodl hrát v útoku agresivněji a Schürrle se brzy dostal do dobré pozice, šanci ale trestuhodně zahodil. Luiz Gustavo trefil pro změnu z přímého kopu pravou tyč hostující brány; naštěstí pro Vlky se však míč odrazil do cesty Dostovi, který z dorážky zavěsil svoji jedenáctou branku sezony (a desátou z posledních šesti zápasů).

Definitivní tečku za zápasem mohl napsat aktivní Schürrle, ale opět selhal; na druhé straně mohl jeho zaváhání vytrestat Roy Beerens, který se probil do výtečné pozice, ale zastavil jej zdvižený praporek pomezního. S výhrou v kapse se pak Dieter Hecking rozhodl ještě dopřát svému hrdinovi ovace ve stoje, když jej vystřídal v poslední minutě.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jsem přesně čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Už DOST ! :D

Reagovat
smazaný uživatel

to u je fakt moc ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg bude mistrem, nikdo na něj nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele