Anglická Premier League - souhrn 30. kola

13.03.2010, 15:43, aktualizováno 15.03.2010, 23:02
Komentáře a souhrny
Liverpoolu se vydařila pondělní dohrávka, proti Portsmouthu si zastřílel. Manchester United přehrál doma Fulham a vede ligu před Chelsea, jež včera porazila West Ham. Třetí je po výhře v Hullu Arsenal. Tottenham porazil Blackburn, v honbě za čtvrtým místem naopak ztratila Aston Villa. Manchester City v poslední minutě vydřel v Sunderlandu bod.

Liverpool FC - Portsmouth FC 4:1

15.03.2010 21:00

Góly: 26. Fernando Torres, 28. Ryan Babel, 32. Alberto Aquilani, 77. Fernando Torres - 88. Nadir Belhadj

Liverpool splnil povinnost, porazil poslední Portsmouth a připsal si důležité tři body do ligové tabulky, ve které se svádí velký boj o čtvrté místo. Zápas na Anfield Road rozhodla šestiminutovka v první půli, v níž Reds dali tři góly a rozhodli o vítězi.

Domácí předvedli bezpochyby jedno z nejlepších představení dosavadní sezony plné zklamání. V záloze se po dlouhé době objevil Alberto Aquilani a na hru Liverpoolu měl blahodárný vliv, byl jedním z nejlepších mužů na hřišti. Figuroval hned u prvních dvou akcí domácích, na jejíchž koncích stál ale pokaždé Ashdown. Nejprve zastavil Gerrardovu střelu a tu Babelovu vyrazil nad břevno.

Pompey letos vyhráli v lize jen pětkrát, ale na vlastním stánku dokázali porazit právě Liverpool. Ve městě Beatles sice nezačali špatně, ale naděje na dobrý výsledek jim ve 26. minutě začal sbírat Fernando Torres. Španělský ostrostřelec využil zaváhání gólmana Ashdowna, jenž nastoupil teprve ke čtvrtému zápasu sezony. Vše začalo zpětnou přihrávkou Rochy, kterou následoval Gerrard a Ashdown zazmatkoval a napálil míč pouze do domácího kapitána, od kterého se kulatý nesmysl odrazil k Maxi Rodriguezovi, jenž ho okamžitě poslal k Torresovi a pro něj již nebylo problém přesně zakončit.

Gól tedy přišel ve 26. minutě, ale jen o šest minut později už lovil Ashdown míč ze sítě potřetí. Jen za dvě minuty po prvním gólu totiž obehrál bývalého hráče Reds Finnana Torres a připravil gólovou pozici pro Babela, jenž ji bezezbytku využil. A čtyři minuty nato byl Torres i u třetí branky, když zakombinoval s Gerrardem a připravil šanci pro Aquilani a ani on jí nepohrdl.

Liverpool měl celý zápas pod kontrolou a Pompey se jen stěží dostávali k Reinově brance. Španělského brankáře prověřil jen krátce po změně stran Michael Brown. V 77. minutě pak přidal druhý zásah Torres, kterého nedokázali zastavit ani Finnan s Rochou a španělský reprezentant přesnou ranou do rohu branky zvýšil už na 4:0. Alespoň čestnou branku Portsmouthu připravil pro Belhadje dvě minuty před koncem Piquionne.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Manchester City 1:1

14.03.2010 17:00

Góly: 9. Kenwyne Jones - 90. Adam Johnson

Na Stadium of Lights to dlouho vypadalo na překvapivou výhru domácího Sunderlandu, ale tomu nakonec v posledních vteřinách sebral tři body parádním gólem střídající Adam Johnson.

Ačkoliv by se čekalo, že Citizens, hrající o Ligu mistrů, budou svého soupeře bojující ve spodní části tabulky přehrávat, obraz hry byl v úvodu zcela jiný. Black Cats se soupeře nezalekli a už po osmi minutách se ujali vedení. Skvělý Malbranque se uvolnil na levé straně, odcentroval a Kenwyne Jones hlavičkou zavěsil. Za špatný start mohlo být pro hosty ještě hůře, ale Jones další akci zahodil. V samostatném úniku si navíc natáhl sval a o poločase pro něj zápas skončil.

Ještě před přestávkou ale došla trpělivost Robertu Mancinimu a ve 32. minutě vytáhl první střídání. Místo levého beka Wayna Bridge nasadil útočníka Roqueho Santa Cruze a jasně naznačil, že se s prohrou rozhodně spokojit nehodlá.

Po 50 minutách, co tlačili domácí, se konečně k větší ofenzívě odhodlali i City, ale každou akcí naráželi na skvěle chytajícího Craiga Gordona. Ten si připsal pět úžasných zákroků a celý zápas držel Sunderland ve vedení. Poprvé se zaskvěl proti Santa Cruzovi, jenž pálil po Tevezově hlavičce. Druhý zářez si připsal po pokusu Wright-Phillipse. A když hbitými zákroky zneškodnil i Teveze s Bellamym, byla na hostujících borcích vidět značná frustrace. Bellamy dostal ještě druhou šanci, ale ani v nastaveném čase nedokázal skotského strážce domácí svatyně překonat. Gordon ale nakonec stejně kapituloval, o dělbě bodů rozhodl mladý Adam Johnson, jen se na hřiště dostal dvacet minut před koncem. Nádhernou levačkou vymetl šibenici Gordonovy branky a přiblížil Citizens čtvrtému Tottenhamu na rozdíl dvou bodů.

Více informací k zápasu

Manchester United - Fulham FC 3:0

14.03.2010 14:30

Góly: 46. Wayne Rooney, 84. Wayne Rooney, 89. Dimitar Berbatov

Nepovedlo se. Fulham podruhé nad Manchesterem United zvítězil nedokázal, ačkoliv podal statečný výkon. Když mají ale Rudí Ďáblové Wayna Rooneyho, je to těžké. Ani dnes si ofenzivní hvězda United neodpustila nějaký ten gól, Schwarzera překonala hned dvakrát, třetí gól přidal v závěru Berbatov.

Sir Alex Ferguson dnes vedle Rooneyho postavil Dimitara Berbatova, který figuroval hned u první akce zápasu. Bulharský útočník vyslal chytrou přihrávkou na levé straně Naniho, aby si mohl vzápětí naběhnout na Portugalcův centr, ale branku hlavičkou netrefil. Další Berbatovovu akci zastavil obětavý zákrok obránce. Poté začal jednat také Rooney, kterému chyběly milimetry, aby dosáhl na centrovaný míč.

Fulham sice nebyl směrem dopředu nijak zvlášť nebepečný, ale dalekonosný projektil Clinta Dempseyho málem zaskočil Edwina van der Sara. Šanci si vypracoval i ofenzivní lídr Cottagers Bobby Zamora, respektive slibnou pozici mu připravil Danny Murphy, ale osmigólový střelec další branku na své konto nepřidal, volejem nemířil přesně.

Manchester svou převahu potvrdil okamžitě po zahájení druhého poločasu. Rooney okamžitě vyslal rozběhnutého Naniho, jenž zatáhl míč a z levé strany poslal načechraný míč zpět na Rooneyho, který zavěsil. United chtěli přidat i druhý gól a Schwarzer měl co dělat, aby udržel naděje Fulhamu ve hře. Nejprve si vyšlápl na Naniho, nepřehledný závar před brankou pak vyřešili odkopem hráči hostů. Neuspěl ani Rio Ferdinand, který po rohu mířil vedle a podobně si vedl i hlavičkující Berbatov.

Rudí Ďáblové, které v příštích dvou domácích zápasech čekají Liverpool a Chelsea, mohli neproměněných šancí litovat, když se po Nevlandově pasu řítil sám na branku Zamora, ale na poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu Vidič a skvělým zákrokem ho o míč připravil. Schwarzer na druhé straně sice ještě parádně vytáhl Fletherovu ránu, ale proti Rooneyho střele již nic nezmohl. U zrodu celé akce stál kvalitně hrající Berbatov, jenž se nakonec dočkal v poslední minutě zasloužené branky a korunoval výhru Manchester v poměru 3:0.

Více informací k zápasu

Hull City - Arsenal FC 1:2

13.03.2010 18:30

Góly: 28. Jimmy Bullard (pen.) - 14. Andrej Aršavin, 90. Nicklas Bendtner

Fotbalisté Arsenalu nezaváhali ani s absencí klíčových hráčů a proti Hullu vyválčili všechny tři body. Před duelem jisté obavy byly, protože Kanonýrům se právě na tohoto soupeře příliš nedaří a ze všech celků z dolní poloviny tabulky je právě tento výběr tím největším postrachem. Do perfektní fazóny se ale dostává dánský zabiják Nicklas Bendtner, který po hattricku proti Portu zajistil i nyní hostům všechny body v nastaveném čase druhé půle.

Do statistiky střelců se jako první zapsal už po necelé čtvrthodině ruský rychlík Andrej Aršavin, nicméně Hull dokázal srovnat stav díky spekulativní penaltě po půl hodině hry. V tabulce Arsenal poskočil na prozatímní druhou příčku a dotáhl se bodově na vedoucí Chelsea. Hull se stále nachází v zóně sestupu a je předposlední, tříbodová ztráta na bezpečné umístění se však dá dohnat a rozhodně tak není třeba předem malovat čerta na zeď.

Utkání velmi ovlivnilo vyloučení domácího playera George Boatenga těsně před odchodem do šatny, když se po ostrém zákroku na Bacaryho Sagnu musel po druhé žluté oprávněně pakovat ze hřiště. I tak ale Hull odolával téměř až do samého závěru a Kanonýři měli obrovský problém s proměňováním možností, štěstěna se k nim tak přiklonila i tentokráte. Nicméně všeobecný názor většiny odborníků zní jasně "K vítězství potřebujete také štěstí. To měl minulý rok především Manchester, štěstí tak mnohdy dělá v lize vítěze."

Hosté se tlačili do velkých příležitostí od začátku klání a hned tu první využili. Po hezké kombinaci a ťukesu dvou hostujících hráčů se těsně před vápnem ocitl Bendtner a do strany roztáhl na Aršavina, který se štěstím přešel přes dva protihráče a technickou přízemní střelou zamířil podél gólmana BoazeMyhilla přímo do rohu - 1:0. Jenže přesně za stejnou dobu od začátku klání bylo srovnáno, sudí totiž odpískal diskutabilní penaltu.

Po dlouhém pasu uvolňoval přenádhernou patičkou Dean Marney svého spoluhráče Jan Vennegoora of Hesselinka, který byl následně sice jasně sražen ve vápně Solem Campbellem, avšak Hesselink stál v momentě přihrávky ve zřetelném ofsajdu a k takové proto situaci vůbec nemělo dojít. Nicméně k poutovému puntíku se sebevědomě postavil Jimmy Bullard a nekompromisně zavěsil. Avšak Hullu čím dál tím více ubývaly síly a proto v závěru nakonec spravedlnost vyhrála. Po dalekonosné kroucené střele Denilsona nezasáhl gólman Myhill dobře a vyrazil pouze před sebe k Bendtnerovi, který rovnou z voleje rozhodl k tyči.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Everton FC 2:2

13.03.2010 16:00

Góly: 26. Cameron Jerome, 52. Craig Gardner - 19. Victor Anichebe, 22. Yakubu Aiyegbeni

Birmingham si doma v pohledném utkání rozdělil body s Evertonem za remízu 2:2 a v tabulce zůstal před svým soupeřem. Hosté ale měli na víc, v průběhu utkání vedli už 2:0, jenže Jerome a Gardner zajistili vyrovnání.

Souboj tabulkových sousedů zahájil lépe Everton, který po čtvrthodině hry roztočil svůj "kolotoč". Po parádní střele Pienaara předvedl snad ještě lepší zákrok Joe Hart. Brankář Birminghamu se zaskvěl i o chvíli později po hlavičce Artety. Domácí si koledovali a za chvíli si vykoledovali úvodní branku utkání, Anichebe převzal míč, pěkně se s ním uvolnil a parádní střelou nedal Hartovi žádnou šanci - 1:0 pro Everton. Moyesovi hoši útočili i nadále a odměnou jim byla druhá branka do sítě domácích. Pienaar vykouzlil v pokutovém území jemný oblouček na hlavu Yakubua a Everton vedl už 2:0.

Dvoubrankový náskok hostům do poločasu nevydržel, neboť Jerome jen tak ťukl do centru z pravé strany a brankář hostí pohledem míč z branky nevytlačil - 2:1. Do konce prvního poločasu bylo k vidění ještě několik zajímavých situací. Jagielka musel po velkém závaru vykopávat míč do bezpečí a v nastaveném čase předvedl další parádní zákrok Joe Hart, jenž skvěle zlikvidoval volný přímý kop. Everton šel do šaten za příznivého vedení 2:1.

Birmingham chtěl pochopitelně ve druhém poločase co nejrychleji vyrovnat, a to se mu skutečně podařilo. Gardner parádní střelou z první překonal Howarda a bylo to 2:2. Birminghamu se tak podařilo z nepříznivého stavu 0:2 vyrovnat a stále měl dostatek času na celkový zvrat v utkání. Nebezpečná byla na druhé straně Cahillova rána doprostřed branky, nebo uvolnění se McFaddena. To už běželo posledních deset minut utkání a Birmingham hrál s Evertonem stále 2:2. Závěr byl poměrně otevřený, ale ani jeden z celků už nedokázal vstřelit rozhodující branku.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Wigan Athletic 4:0

13.03.2010 16:00

Góly: 10. Johan Elmander, 48. Kevin Davies (pen.), 53. Fabrice Muamba, 69. Matthew Taylor

Bolton doma doslova roznesl na kopytech Wigan a do puntíku odčinil stejnou prohru 0:4 se Sunderlandem. Skóre utkání otevřel Elmander a ve druhém poločase přidali postupně další branky Davies, Muamba a Taylor. Pro Bolton to byla doposud nejvyšší výhra v letošní sezoně.

Deset minut čekali domácí na úvodní branku, postaral se o ní švédský fotbalista Elmander. Výkop Jaaskelainena prodloužil na Elmandera Davies a již zmíněný autor branky překonal Kirklanda poprvé - 1:0 pro Bolton. Byla to teprve osmá branka tohoto hráče ve 49 zápasech v anglické Premier League. Wigan se ale po rychlé brance nepoložil a naopak byl to on, kdo se tlačil dopředu. Paul Scharner měl dvě slibné příležitosti, ale ani jednu z nich nedokázal využít. Do poločasu pak ještě vystrašil domácí hráče Victor Moses, s jeho střelou si však Jaaskelainen poradil. První poločas tedy nenapověděl, že by se mohlo konat "vraždění neviňátek".

Nicméně krátce po změně stran se domácí dočkali zvýšení na 2:0. Obránce Gary Caldwell se v pokutovém území provinil proti pravidlům, když fauloval Cohena a domácí zahrávali pokutový kop. S jeho exekucí pak neměl nejmenší problémy Kevin Davies - 2:0. Za dalších pět minut už to bylo dokonce 3:0, Muamba převzal přihrávku Lee Chung-Yonga, obešel nešťastného Caldwella a vsítil třetí gól domácích. Pro Muambu to byl vůbec první gól od příchodu v roce 2008.

Nešťastník Caldwell byl i u čtvrté branky Boltonu, obránce Wiganu sice zachytil přihrávku Elmandera, ovšem nedokázal míč dostat do bezpečí, nešikovně přihrál Mattu Taylorovi a ten zvýšil už na hrozivých 4:0. Vstřelit alespoň symbolickou branku mohl Charles N'Zogbia, proti jeho zakončení se však předvedl finský brankář Jaaskelainen.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

13.03.2010 16:00

Góly: 75. Steven Thompson - 26. Matthew Jarvis, 48. Clarke Carlisle (vl.)

Veledůležité vítězství v boji o záchranu získal Wolverhampton na půdě Burnley. Vlci se tak radovali z výhry venku poprvé od 12. prosince, kdy porazili Tottenham. Domácí měli v zápase kupu smůly, avšak Wolves dokázali vždy v pravý čas udeřit. Za stavu 0:2 sice dokázal v 75. minutě snížit Thompson, hosté si ovšem už poté tři body vzít nenechali.

Domácí se v sestavě museli obejít bez nejlepšího střelce týmu Stevena Fletchera, autora sedmi ligových branek, kterého stále brzdí zlomená ruka. Přesto hostujícího gólmana Hahnemanna nejprve prověřili Eagles a Alexander. Na druhé straně se v šanci objevil Jones, s jehož hlavičkou si však domácí brankář Jensen v pohodě poradil.

Ve 26. minutě se Wolves dostali až k příliš snadnému vedení. Vracející se obránce Burnley Mears se snažil odvrátit hrozící nebezpečí brejku a ze sprintu hlavou poslal míč směrem k Jensenovi, který ho však nezachytil, Jarvis kolem něj obešel a skóroval do úplně prázdné brány.

Prokleté štěstí. Kdyby totiž Nugentova rána těsně před přestávkou neorazítkovala jen břevno, mohlo se Burnley ve druhé půli dýchat lépe. Jenže tři minuty po příchodu z kabin inkasovalo druhou branku. Vlastní. Guediouraovu střelu tečoval domácí bek Carlisle a ta zaletěla za záda Jensena.

Manažer domácích Brian Laws se logicky snažil zahýbat se sestavou. Na hřiště proto poslal v 54. minutě hned dva náhradníky - Thompsona a Blakea. Nebyl to vůbec špatný krok, aktivní Blake těsně po svém střídání trefil tyčku. A v 75. minutě se jeho kolega z lavičky Thompson už hlavou prosadil gólově za záda Hahnemanna.

Víc už ovšem domácí nestihli. Ve čtvrté minutě nastavení se pokoušel ještě srovnat Blake, ale jeho dělovku tentokráte Hahnemann zlikvidoval. Wolverhampton odskočil od svého soupeře v tabulce na rozdíl tří bodů, je na sedmnácté, tedy první nesestupové pozici, a ještě má zápas k dobru. Pro Burnley to byla již pátá porážka z posledních šesti utkání.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Ham United 4:1

13.03.2010 16:00

Góly: 16. Alex, 56. Didier Drogba, 77. Florent Malouda, 90. Didier Drogba - 30. Scott Parker

Londýnská Chelsea se vrátila na první místo a před odvetou s Interem si s chutí zastřílela do sítě West Hamu. Utkání, které skončilo 4:1, se ale nevyvíjelo tak jednoznačně. Hosté drželi po prvním poločase dokonce nerozhodný stav, pak se ale dvakrát prosadil Didier Drogba.

Domácí poprvé gólově udeřili po čtvrthodině hry, Maloudův centr do pokutového území dopravil hlavou do sítě obránce Alex - 1:0 pro Chelsea. Přesně po půlhodině hry zmrazil Stamford Bridge ukázkovou střelou Parker, Turnbull neměl žádný nárok a hosté se mohli radovat z vyrovnání - 1:1. Chelsea se pochopitelně nehodlala s remízou spokojit a vrhla síly do útoku. Tlak Chelsea ale další branku do přestávky nepřinesl, v jednom momentě byl Droga ve velké šanci, ale zastavil ho praporek pomezního. Oba celky šly do šaten za stavu 1:1.

Chelsea po přestávce na svého soupeře vlétla a brzy znovu vedla. Didier Drogba potvrdil pověst kanonýra, když nikým nehlídaný přetavil parádní centr Maloudy ve druhý gól Chelsea. Malouda si přitom připsal druhou gólovou přihrávku. Vstřelený gól domácího favorita nabudil a West Ham se musel bránit. Drogba z další šance vytěžil rohový kop a totéž platilo i po hlavičce Alexe, při které předvedl fantastický zákrok brankář Green, o dorážku se pak pokoušel kapitán Terry, jenže ani on brankáře West Hamu nepřekonal.

V 74. minutě vystrašil hosty Mikel, jeho dalekonosná pumelenice skončila jen těsně vedle. Za dvě minuty přišel důležitý třetí gól Blues, Malouda popotáhl míč, zasekl a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť - 3:1 pro Chelsea. V tu chvíli už to měl West Ham hodně těžké. Chelsea navíc neustále hrozila, po kombinaci Maloudy s Lampardem trefil druhý jmenovaný tyč a z následné dorážky minul Drogba. Útočník z Pobřeží slonoviny se nakonec přeci jenom dočkal, když dorazil do branky dalekonosnou ránu, utkání se tak změnilo v exhibici - 4:1. Pro české fanoušky stojí zmínit ještě šanci West Hamu, do které se dostal Radoslav Kováč, Turnbull však dokázal, že je důstojným náhradníkem Petra Čecha.

Více informací k zápasu

Stoke City - Aston Villa 0:0

13.03.2010 16:00

Góly: -

Diváci se na Britannia Stadium branky nedočkali, jejich miláčci si doma rozdělili body s Aston Villou za remízu 0:0. Celkově se nehrálo příliš pohledné utkání a konečný výsledek je víceméně zasloužený pro obě strany.

Stoke začal v domácím prostředí lépe a patřila mu minimálně první čtvrthodina. První střelecký pokus vyslal na branku Friedela Whelan, ale hodně přestřelil. Po standardní situaci zakončoval z těžké pozice a navíc v záklonu Sidibe a ani on tedy branku nevstřelil. Jak už bylo zmíněno, domácí byli v první čtvrthodině aktivnějším celkem, ovšem svojí převahu nedokázali střelecky zužitkovat. Nástup Aston Villy byl pomalejší, nebezpečný Youngův centr odvrátil Higginbotham. Rozhodně se nehrál vyloženě ofenzivní zápas, další nepřesný střelecký pokus si připsal Etherington. Větší vzrušení a asi největší šanci prvního poločasu přinesla tvrdá rána Petrova, kterou Sørensen vyrazil. Někdejší záložník Celtiku se předvedl ještě v nastaveném čase, tentokrát se ale Sørensen nemusel činit. Villans byli v závěru lepší, ale stejně jako Stoke branku nevstřelili.

Ve druhém poločase prakticky vše pokračovalo ve stejném duchu. Oba celky si vytvořily několik slibných příležitostí, ale žádná neskončila brankou. Domácí Fuller mířil doprostřed, navíc celkově to byla nepovedená střela. Závar před brankou Friedela pak obrana Stoke zažehnala. Aston Villa začínala být hodně nebezpečná, poměrně dost času měl ke skórování Carew, ale Villans po jeho šanci zahrávali jen rohový kop.

V 87. minutě zahrávali z velmi výhodné pozice hosté volný přímý kop, Milner však zamířil těsně vedle. V závěru utkání mohly vyhrát oba celky, hrdinou Stoke se mohl stát německý stoper Huth, jenže hlavičkou po rohovém kopu zakončil těsně nad. Stoke se nakonec rozešlo s Aston Villou bez branek.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers 3:1

13.03.2010 13:45

Góly: 45. Jermain Defoe, 55. Roman Pavljučenko, 85. Roman Pavljučenko - 80. Christopher Samba

Tottenham si před nedělním soubojem ManCity se Sunderlandem pojistil čtvrtou příčku. Může za to poměrně hladká výhra nad Blackburnem, který naproti tomu ani toto zaváhání nejspíš nerozhází natolik, aby opět zabředl do bojů o holou záchranu.

Úvodní dvacetiminutovka byla možná trochu kupodivu úplně vyrovnaná. Hrálo se takřka vyváženě na obě strany. Ovšem zatímco Rovers se prezentovali spíše polovičními, nedotaženými šancemi, Spurs se za tu dobu zvládli využitím levé strany a útočníka Pavljučenka dostat hned dvakrát do dobré příležitosti. Pokaždé se do role pouhého diváka obsadil Salgado, od začátku bylo evidentní, že dnes příliš stíhat nebude. Nicméně s oběma centry z levé strany ruský forvard nenaložil ideálně - ten první si nezpracoval, leč klidně mohl, a v ideální pozici přestřelil, podruhé už z voleje zakončovat musel a nedopadlo to o nic líp. I když si zatím nesáhl na míč, měl však brankář Robinson i tak dost starostí. Při jednom špatném došlapu si totiž udělal něco s kotníkem a ve 26. minutě musel nedobrovolně přepustit místo náhradníku Brownovi.

Od tohoto okamžiku se také Rovers začali více stahovat do své obranné ulity, což rozhodně nebyla voda na mlýn pro čím dál zoufalejší Kohouty. Vlastně jen skrze chabého Salgada se nadále čas od času Londýňané dostávali k ohrožení Browna, ten ale kupříkladu Defoea při zemi skvěle vychytal. Domácího útočníka tímto nicméně kompletně neodradil. Pravda, k trefě ze 45. minuty Defoe přišel tak trochu jako slepý k houslím, ale za to si koneckonců můžou sami Rovers. Centr z rohu totiž letěl do území, v němž měl panovat trojlístek v modrém, jenže dravější Čorluka a doklepávač Defoe zaskočeného soupeře dokonale šokovali. Tahle branka do šatny přitom byla rozhodující.

A ve spolupráci s dalším úderem z 55. minuty také definitivní. Dech beroucí únik Modriče a následná rychlá výměna balonu mezi Defoem a Pavljučenkem přichystali pro Browna jednu malou katastrofu. Rusova střela mu totiž propadla bůhví kudy a bylo prakticky hotovo. Blackburn už byl de facto ze hry, zatímco Tottenham hrozil nadále. Pěknou kolmici od Palaciose například obdržel Modrič, ale jeho koncovce zoufale scházelo lepší umístění. Co si však domácí fandové rozhodně nepřáli, bylo následné očividné polevení vedoucích Spurs a pozvolné přebírání taktovky protivníkem. Ten taky deset minut před koncem vykřesal jiskru naděje, když se po rohu prosadil neohrožený titán Samba. Jenže bílí neponechali nic náhodě, a tak ještě po pár minutách Pavljučenko na zadní tyči hladce uklízel Baleovu přihrávku do sítě, aby záhy mířil střelou do odkryté klece za hattrickem. Rovers v tu chvíli spasil až zachránce Samba.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United30213670:2466
2.Chelsea FC29204569:2764
3.Arsenal FC30204671:3364
4.Tottenham Hotspur29157753:2852
5.Liverpool FC30156949:3051
6.Manchester City281311453:3650
7.Aston Villa271210537:2146
8.Birmingham City29128930:3144
9.Everton FC29119946:4242
10.Fulham FC291081132:3238
11.Stoke City29812928:3336
12.Blackburn Rovers29971331:4834
13.Bolton Wanderers30881436:5432
14.Sunderland AFC297101237:4531
15.Wigan Athletic29771527:5728
16.West Ham United29691437:4927
17.Wolverhampton Wanderers29761623:4727
18.Burnley FC30661831:6324
19.Hull City29591527:6124
20.Portsmouth FC29542025:5119

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (932)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele