30. kolo
13.03.2010 18:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Arsenal FC 1:2

Fotbalisté Arsenalu nezaváhali ani s absencí klíčových hráčů a proti Hullu vyválčili všechny tři body. Před duelem jisté obavy byly, protože Kanonýrům se právě na tohoto soupeře příliš nedaří a ze všech celků z dolní poloviny tabulky je právě tento výběr tím největším postrachem. Do perfektní fazóny se ale dostává dánský zabiják Nicklas Bendtner, který po hattricku proti Portu zajistil i nyní hostům všechny body v nastaveném čase druhé půle.

Do statistiky střelců se jako první zapsal už po necelé čtvrthodině ruský rychlík Andrej Aršavin, nicméně Hull dokázal srovnat stav díky spekulativní penaltě po půl hodině hry. V tabulce Arsenal poskočil na prozatímní druhou příčku a dotáhl se bodově na vedoucí Chelsea. Hull se stále nachází v zóně sestupu a je předposlední, tříbodová ztráta na bezpečné umístění se však dá dohnat a rozhodně tak není třeba předem malovat čerta na zeď.

Utkání velmi ovlivnilo vyloučení domácího playera George Boatenga těsně před odchodem do šatny, když se po ostrém zákroku na Bacaryho Sagnu musel po druhé žluté oprávněně pakovat ze hřiště. I tak ale Hull odolával téměř až do samého závěru a Kanonýři měli obrovský problém s proměňováním možností, štěstěna se k nim tak přiklonila i tentokráte. Nicméně všeobecný názor většiny odborníků zní jasně "K vítězství potřebujete také štěstí. To měl minulý rok především Manchester, štěstí tak mnohdy dělá v lize vítěze."

Hosté se tlačili do velkých příležitostí od začátku klání a hned tu první využili. Po hezké kombinaci a ťukesu dvou hostujících hráčů se těsně před vápnem ocitl Bendtner a do strany roztáhl na Aršavina, který se štěstím přešel přes dva protihráče a technickou přízemní střelou zamířil podél gólmana BoazeMyhilla přímo do rohu - 1:0. Jenže přesně za stejnou dobu od začátku klání bylo srovnáno, sudí totiž odpískal diskutabilní penaltu.

Po dlouhém pasu uvolňoval přenádhernou patičkou Dean Marney svého spoluhráče Jan Vennegoora of Hesselinka, který byl následně sice jasně sražen ve vápně Solem Campbellem, avšak Hesselink stál v momentě přihrávky ve zřetelném ofsajdu a k takové proto situaci vůbec nemělo dojít. Nicméně k poutovému puntíku se sebevědomě postavil Jimmy Bullard a nekompromisně zavěsil. Avšak Hullu čím dál tím více ubývaly síly a proto v závěru nakonec spravedlnost vyhrála. Po dalekonosné kroucené střele Denilsona nezasáhl gólman Myhill dobře a vyrazil pouze před sebe k Bendtnerovi, který rovnou z voleje rozhodl k tyči.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat
Honda

1:3

Reagovat
Lorcan

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 goly 2.min. hunt 47.min. bullard-67.min.bendtner 75.min.denilson 90+3. min. campbel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tet mi to docvaklo hunt asi gola nedá

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted uz ho vubec neda :-D

Reagovat
Lorcan

uff, tak hlavně že sou tři body

Reagovat
smazaný uživatel

... byly to nervy, sem zestárnul zas o 10 let snad

Reagovat
smazaný uživatel

hej ani mi nemluvte primo heroicky zaver

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Hullu,že nedal tu remízu,ale měl na to, kdyby hrál G.Boateng.Ten jeho první prohřešek nebyl na žlutou,ale tím se nic nezmění.Hull prostě prohrál a i bez Phila Browna bude MUSET porazit Portsmouth.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele