30. kolo
14.03.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Manchester City 1:1

Na Stadium of Lights to dlouho vypadalo na překvapivou výhru domácího Sunderlandu, ale tomu nakonec v posledních vteřinách sebral tři body parádním gólem střídající Adam Johnson.

Ačkoliv by se čekalo, že Citizens, hrající o Ligu mistrů, budou svého soupeře bojující ve spodní části tabulky přehrávat, obraz hry byl v úvodu zcela jiný. Black Cats se soupeře nezalekli a už po osmi minutách se ujali vedení. Skvělý Malbranque se uvolnil na levé straně, odcentroval a Kenwyne Jones hlavičkou zavěsil. Za špatný start mohlo být pro hosty ještě hůře, ale Jones další akci zahodil. V samostatném úniku si navíc natáhl sval a o poločase pro něj zápas skončil.

Ještě před přestávkou ale došla trpělivost Robertu Mancinimu a ve 32. minutě vytáhl první střídání. Místo levého beka Wayna Bridge nasadil útočníka Roqueho Santa Cruze a jasně naznačil, že se s prohrou rozhodně spokojit nehodlá.

Po 50 minutách, co tlačili domácí, se konečně k větší ofenzívě odhodlali i City, ale každou akcí naráželi na skvěle chytajícího Craiga Gordona. Ten si připsal pět úžasných zákroků a celý zápas držel Sunderland ve vedení. Poprvé se zaskvěl proti Santa Cruzovi, jenž pálil po Tevezově hlavičce. Druhý zářez si připsal po pokusu Wright-Phillipse. A když hbitými zákroky zneškodnil i Teveze s Bellamym, byla na hostujících borcích vidět značná frustrace. Bellamy dostal ještě druhou šanci, ale ani v nastaveném čase nedokázal skotského strážce domácí svatyně překonat. Gordon ale nakonec stejně kapituloval, o dělbě bodů rozhodl mladý Adam Johnson, jen se na hřiště dostal dvacet minut před koncem. Nádhernou levačkou vymetl šibenici Gordonovy branky a přiblížil Citizens čtvrtému Tottenhamu na rozdíl dvou bodů.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (2-Tevez,Bellamy)..jinak doufam, ze uz s Kolem v zakladni sestave..

Reagovat
Mircu5

1:2 (Bent-Tévez,Bellamy)

Reagovat
smazaný uživatel

Mindas: A do třetice modrý celek z Manchesteru – o útočníka Emmanuela Adebayora projevuje zájem AC Milán, ale sám hráč se nikam stěhovat nechce. (Daily Mail)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je?

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán - Adebayor - Daily Mail.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni ho chteli uz v lete...

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza 1:1, Malbranque - Tevez

Reagovat
vanGomm

Sunderland je možná po Boltnu vystřílený.Tipnu 50% X a 50% 2.

Reagovat
miky10

vyhrálo těch 50 %

Reagovat
smazaný uživatel

to sou lamy uz zase uz me docela serou kokoti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele