30. kolo
13.03.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Aston Villa 0:0

Diváci se na Britannia Stadium branky nedočkali, jejich miláčci si doma rozdělili body s Aston Villou za remízu 0:0. Celkově se nehrálo příliš pohledné utkání a konečný výsledek je víceméně zasloužený pro obě strany.

Stoke začal v domácím prostředí lépe a patřila mu minimálně první čtvrthodina. První střelecký pokus vyslal na branku Friedela Whelan, ale hodně přestřelil. Po standardní situaci zakončoval z těžké pozice a navíc v záklonu Sidibe a ani on tedy branku nevstřelil. Jak už bylo zmíněno, domácí byli v první čtvrthodině aktivnějším celkem, ovšem svojí převahu nedokázali střelecky zužitkovat. Nástup Aston Villy byl pomalejší, nebezpečný Youngův centr odvrátil Higginbotham. Rozhodně se nehrál vyloženě ofenzivní zápas, další nepřesný střelecký pokus si připsal Etherington. Větší vzrušení a asi největší šanci prvního poločasu přinesla tvrdá rána Petrova, kterou Sørensen vyrazil. Někdejší záložník Celtiku se předvedl ještě v nastaveném čase, tentokrát se ale Sørensen nemusel činit. Villans byli v závěru lepší, ale stejně jako Stoke branku nevstřelili.

Ve druhém poločase prakticky vše pokračovalo ve stejném duchu. Oba celky si vytvořily několik slibných příležitostí, ale žádná neskončila brankou. Domácí Fuller mířil doprostřed, navíc celkově to byla nepovedená střela. Závar před brankou Friedela pak obrana Stoke zažehnala. Aston Villa začínala být hodně nebezpečná, poměrně dost času měl ke skórování Carew, ale Villans po jeho šanci zahrávali jen rohový kop.

V 87. minutě zahrávali z velmi výhodné pozice hosté volný přímý kop, Milner však zamířil těsně vedle. V závěru utkání mohly vyhrát oba celky, hrdinou Stoke se mohl stát německý stoper Huth, jenže hlavičkou po rohovém kopu zakončil těsně nad. Stoke se nakonec rozešlo s Aston Villou bez branek.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele