30. kolo
13.03.2010 13:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Spurs zůstanou díky výhře nad Rovers čtvrtí i po tomto kole

Tottenham si před nedělním soubojem ManCity se Sunderlandem pojistil čtvrtou příčku. Může za to poměrně hladká výhra nad Blackburnem, který naproti tomu ani toto zaváhání nejspíš nerozhází natolik, aby opět zabředl do bojů o holou záchranu.

Úvodní dvacetiminutovka byla možná trochu kupodivu úplně vyrovnaná. Hrálo se takřka vyváženě na obě strany. Ovšem zatímco Rovers se prezentovali spíše polovičními, nedotaženými šancemi, Spurs se za tu dobu zvládli využitím levé strany a útočníka Pavljučenka dostat hned dvakrát do dobré příležitosti. Pokaždé se do role pouhého diváka obsadil Salgado, od začátku bylo evidentní, že dnes příliš stíhat nebude. Nicméně s oběma centry z levé strany ruský forvard nenaložil ideálně - ten první si nezpracoval, leč klidně mohl, a v ideální pozici přestřelil, podruhé už z voleje zakončovat musel a nedopadlo to o nic líp. I když si zatím nesáhl na míč, měl však brankář Robinson i tak dost starostí. Při jednom špatném došlapu si totiž udělal něco s kotníkem a ve 26. minutě musel nedobrovolně přepustit místo náhradníku Brownovi.

Od tohoto okamžiku se také Rovers začali více stahovat do své obranné ulity, což rozhodně nebyla voda na mlýn pro čím dál zoufalejší Kohouty. Vlastně jen skrze chabého Salgada se nadále čas od času Londýňané dostávali k ohrožení Browna, ten ale kupříkladu Defoea při zemi skvěle vychytal. Domácího útočníka tímto nicméně kompletně neodradil. Pravda, k trefě ze 45. minuty Defoe přišel tak trochu jako slepý k houslím, ale za to si koneckonců můžou sami Rovers. Centr z rohu totiž letěl do území, v němž měl panovat trojlístek v modrém, jenže dravější Čorluka a doklepávač Defoe zaskočeného soupeře dokonale šokovali. Tahle branka do šatny přitom byla rozhodující.

A ve spolupráci s dalším úderem z 55. minuty také definitivní. Dech beroucí únik Modriče a následná rychlá výměna balonu mezi Defoem a Pavljučenkem přichystali pro Browna jednu malou katastrofu. Rusova střela mu totiž propadla bůhví kudy a bylo prakticky hotovo. Blackburn už byl de facto ze hry, zatímco Tottenham hrozil nadále. Pěknou kolmici od Palaciose například obdržel Modrič, ale jeho koncovce zoufale scházelo lepší umístění. Co si však domácí fandové rozhodně nepřáli, bylo následné očividné polevení vedoucích Spurs a pozvolné přebírání taktovky protivníkem. Ten taky deset minut před koncem vykřesal jiskru naděje, když se po rohu prosadil neohrožený titán Samba. Jenže bílí neponechali nic náhodě, a tak ještě po pár minutách Pavljučenko na zadní tyči hladce uklízel Baleovu přihrávku do sítě, aby záhy mířil střelou do odkryté klece za hattrickem. Rovers v tu chvíli spasil až zachránce Samba.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi bude

Reagovat
smazaný uživatel

Roman málem hattrick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele