Anglická Premier League - souhrn 17. kola

20.12.2011, 22:56, aktualizováno 22.12.2011, 22:58
Komentáře a souhrny
Souboj o třetí místo mezi Tottenhamem a Chelsea vítěze neměl. Manchesterské kluby dál vévodí anglické lize. Citizens přehráli Stoke, United nastříleli Fulhamu pět branek na jeho hřišti. Arsenal uspěl proti Aston Ville, Liverpool jen remizoval s Wiganem, Newcastle doma podlehl West Bromwichi...

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 1:1

22.12.2011 21:00

Góly: 8. Emmanuel Adebayor - 23. Daniel Sturridge

Chelsea potřebovala Tottenham porazit, nakonec může být za bod ze severního Londýna ráda. Chvíli po začátku otevřel skóre Adebayor, ještě do poločasu vyrovnal i díky hře rukou Colea Daniel Sturridge. Druhé dějství mělo více šancí hostující mužstvo, Spurs ale vstřelili branku, která dost možná byla regulérní - nakonec však skončil duel remízou 1:1.

Samotný úvod ovládli domácí Kohouti, už po dvou minutách Bale pronikl jako nůž máslem obranou Chelsea a jeho střelu zastavil až blokující Terry. Za šest minut už branka padla. Sturridge ztratil na půlící čáře míč v souboji se Sandrem a chopil se ho Gareth Bale. Ten opět rychlostně překonal Bosingwu, odcentroval přes něj nádherně na nabíhajícího Adebayora, jenž byl u míče o zlomek vteřiny dříve než Čech a se štěstím skóroval - 1:0.

Druhá desetiminutovka naopak patřila Chelsea. Nejprve Mata po chybě Kinga tvrdě pálil, Friedel vyrazil vedle sebe. U balonu byl nejdříve Daniel Sturridge, který však z malého vápna fatálně přestřelil - nutno podotknout, že musel zakončovat pod břevno a s Gallasem na zádech to skutečně neměl jednoduché.

Ve třiadvacáté minutě se fanoušci Tottenhamu hodně rozčilovali. Meireles rozehrál přímý kop z poloviny hřiště bleskově na Drogbu, který šikovně šajtlí posunul do křídla na Ashleyho Colea. Ten perfektně zatáhl míč a přízemním centrem našel ve vápně trestuhodně volného Daniela Sturridge. Mladý Angličan jen nastavil nohu a pohodlně doklepl míč do odkryté klece - 1:1. Zlost a protesty hráčů i příznivců Spurs byly ovšem podloženy pravdou, jelikož Cole při zpracování skutečně zahrál rukou.

Do konce poločasu měly oba týmy ještě jednu šanci. Po půlhodině hry Bosingwa ukázal svou kladnou - ofenzivní - stránku, krásným centrem vybídl Drogbu, který fantasticky zpracoval na hrudník a dělovkou z rohu malého vápna málem přelomil spojnici brány. V závěru první půle ještě Adebayor z otočky prověřil Čecha, ten pohotově zakročil.

Druhý poločas začala lépe Chelsea, deset minut po začátku Drogba úžasně vyslal do samostatného úniku Ramirese, jehož střelu výborně vyrazil Friedel. Za pět minut to zřejmě mělo být 2:1 pro Tottenham. Adebayor vstřelil ramenem po Modrićově přímém kopu a Gallasově prodloužení gól, čárový měl ale jiný názor a odmával ofsajd.

V dalším průběhu duelu stále bylo na co se koukat, Sandro hlavou po rohu minul, Walker si zase málem srazil kulatý nesmysl do vlastní brány. Pět minut před koncem začalo pořádně jiskřit. Sandro si pohrál s Romeuem i Meirelesem a poté tečovanou střelou donutil Čecha k výtečnému zákroku. Za necelé dvě minuty Mata z přímého kopu našel ve vápně úplně volného Ramirese a ten v obrovské šanci zamířil hlavou těsně vedle tyčky Friedelovy branky.

Největší šanci a také nejdůležitějším okamžikem druhé části se diváci na White Hart Lane dočkali ve druhé minutě nastavení. Adebayor dostal dobrou přihrávku do vápna a obstřelil Čecha. Míč už putoval za brankovou čáru, když se ve skluzu přiřítil John Terry a zády vychýlil střelu těsně vedle tyče. Zachránil tak své Chelsea bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - Sunderland AFC 2:3

21.12.2011 21:00

Góly: 63. Heidar Helguson, 67. Jamie Mackie - 19. Nicklas Bendtner, 53. Stéphane Sessegnon, 89. Wes Brown

Velké drama na Loftus Road. Sunderland dlouho vedl o jeden gól, nedlouho po zvýšení na vedení dvoubrankové ovšem domácí během pěti minut vyrovnali a až do posledních minut se rozhodovalo, kdo si odnese body. Nakonec se to díky hlavičce Wese Browna podařilo Mackems.

Už po patnácti minutách měli Black Cats vedení téměř v kapse, po centru ze standardky trefil Nicklas Bendtner hlavou tyč. Za pět minut si však chuť spravil. Opět hlavičkoval, tentokrát po Richardsonově rohu a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Domácí se snažili do konce prvního poločasu mocně vyrovnat, většina snahy ovšem troskotala na nepřesnostech v rozehrávce.

Ta pravá anglický "show" nastala až po změně stran. Nejdříve nejlepší islandský fotbalista roku 2011 Heidar Helguson a hlavičkoval do brankáře. O minutu později naopak přišel trest hostů. Ti se dokonale chopili šance a nepustili ji. Stephane Sessegnon po povedené brejku střílel dobře mimo dosah Kennyho, jenž před duelem nahradil skvěle chytajícího Radka Černého - 0:2.

A pak to přišlo. Minuta číslo 63 a drama mohlo začít. Faurlin donutil přihrávkou brankáře hostí vyběhnout a jeho následný "nákop" skončil přesně u nohou Helgusona, jenž do prázdné snížil - 1:2. No a za čtyři minuty už bylo vyrovnáno. Krásný centr se snesl na hlavu Helgusona, ten hlavičkou ještě posunul na svého spoluhráče Jamie Mackieho a ten hlavou srovnal stav - 2:2.

Po vyrovnání se obě mužstva zatáhla spíše dozadu s výhledem na protiútoky. Rozhodnutí přišlo až dvě minuty před koncem základní hrací doby. Rohový kop opět z dílny Kierana Richardsona spadl přesně na hlavu Wese Browna a ten rozjásal hrstku fanoušků Sunderlandu na západě Londýna - 2:3. Dále už se domácí na příliš nezmohli a tak Black Cats vyhráli už podruhé ve třech zápasech.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Liverpool FC 0:0

21.12.2011 21:00

Góly: -

Wigan chytá fazonu. Neprohrál už potřetí v řadě a to na jeho stadion přijela i Chelsea a dnes Liverpool. Reds nebyli schopni překonat výborného Al-Habsiho v bráně, a to ani z pokutového kopu, jež neproměnil Charlie Adam. Liverpool tak nezachytil Arsenal, který vyhrál v Aston Ville, a zůstává šestý. Wigan i přes získaný bod stále sídlí na sestupové 18. příčce.

První poločas nabídl velice nadprůměrnou podívanou se spoustou šancí na obou stranách. Už po devíti minutách Henderson prudkou ranou protáhl Al-Habsiho, který vyrážel na roh. Za tři minuty se mohli radovat domácí, po centru na Sammona se k míči dostal Gomez, jenž na dvakrát neprostřelil ležící hráče Liverpoolu, načež mu byl záhadně odpískán útočný faul.

V následujících osmi minutách byl k vidění opravdový koncert. V té jednadvacáté jedovatou střelou donutil k zákroku Reinu Victor Moses, za dvě minuty nádherně pálil z dálky Diame, ale těsně minul. Za krátkou chvíli potáhl na druhé straně míč Suarez a předal do vápna Kuytovi - ten střílel jen do pohotového Al-Habsiho. Ománský gólman perlil i o minutu později, kdy si Johnson krásně vyměnil míč s Maxim a postupoval sám na bránu. Trefil nicméně jen nohy vybíhajícího brankáře. O další minutu poté předvedl skvělý zásah i Reina proti střele Diameho do protipohybu.

V závěru první půle ještě málem využil zaváhání Maxiho Sammon, ale včasný návrat Aggera, který střelu zblokoval, vše zachránil. Druhé dějství tolik šancí a dobrého fotbalu nepřinesl, hned na začátku ovšem nabídl příležitost největší. Suarez zkoušel akrobaticky přes hlavu zakončit, jenže trefil Caldwella do ruky - penalta. Té se podle výrazu ve tváři chtěli chopit jak uruguayský forvard, tak i Maxi Rodriguez a Charlie Adam. Nakonec vyhrál skotský středopolař, jehož však skvěle vychytal Al-Habsi.

To jako kdyby Liverpool psychicky položilo a další zmíněníhodnou příležitost si vytvořil až zhruba čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby, kdy Henderson střílel těsně vedle. V 85. minutě ještě měl rozhodnutí na hlavě Moses. Jeho hlavička totiž po centru Di Santa skončila mimo jen díky teči. Dalglishovi svěřenci se snažili vsítit klíčovou branku, ke vysněnému cíli to ovšem nevedlo a body se tak po remíze 0:0 dělily.

Více informací k zápasu

Everton FC - Swansea City 1:0

21.12.2011 21:00

Góly: 60. Leon Osman

Toffees nepředvedli to pravé "karamelové", jediný gól Leona Osmana, který je tak osamoceným střelcem Evertonu v posledních čtyřech zápasech, však na tři body stačil. Moyesovi svěřenci porazili velšskou Swansea 1:0 a posouvají se na přijatelnou 11. příčku.

Vzruch přinesla až poslední desetiminutovka úvodního dějství. Celý duel se o problémy v defenzivě Swans staral především uzdravený nizozemský buldok Royston Drenthe. Ten také ve 34. minutě našel centrem hlavu Sahy, jenž jen těsně minul tyčku. Za malou chvíli na penaltě zakončoval Gueye, ale střela se mu nepovedla a zakročit tak mohl Vorm.

V posledních minutách prvního poločasu ještě o kousíček minul vzdálenější tyč Drenthe, načež to byl znovu Gueye, kdo ani nadvakrát výborného Vorma nepřekonal. To se povedlo až Osmanovi po hodině hry. Anglický záložník si naběhl ideálně na Drentheho roh a hlavou rozvlnil síť za Vormovými zády - 1:0.

Snad jedinou šanci si hosté vytvořili sedm minut po otevření skóre. Routledge poslal nádherný centr z pravé strany na hlavu Grahama, ten však ve velké šanci hlavičkoval doprostřed brány a tam byl připravený Tim Howard. Swansea pak sice vyvíjela úsilí na vyrovnání, na gólových příležitostech to ale vidět nebylo a tak Everton získal nesmírně cenné tři body za domácí výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Manchester United 0:5

21.12.2011 21:00

Góly: 5. Danny Welbeck, 28. Nani, 43. Ryan Giggs, 88. Wayne Rooney, 90. Dimitar Berbatov

Zlá série je u konce. Po dvou porážkách a jedné remíze se Rudým ďáblům konečně podařilo na západě Londýna zvítězit. Po gólech Dannyho Welbecka, Naniho, Ryana Giggse, Rooneyho a Berbatova United zvítězili 5:0 a nadále drží krok s městským rivalem City, který dnes porazil Stoke City.

Stejně jako minulý týden proti Queens Park Rangers i dnes Man Utd šli do vedení hned po několika okamžicích zápasu. Už po čtyřech minutách rozjel Evra útok na Naniho, který přízemním centrem našel ve vápně Welbecka a ten z první na zadní tyč otevřel skóre - 0:1. Za čtvrt hodiny to mohlo být už o dvě branky, Giggsův skvělý přímý kop ale výborně vychytal Stockdale.

Fanoušci hostů se radovali až zhruba po půl hodině hry. Roh na krátko rozehráli Giggs s Valenciou, první jmenovaný následně trefil přesně hlavu Naniho, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek - 0:2. Ještě do poločasu bylo prakticky rozhodnuto a opět u toho bylo duo Nani - Giggs. Portugalec po kličkované se soupeři předal balon do vápna Giggsovi, jehož padáček přes Stockdala zastavila až síť - 0:3.

Druhá půle už rozhodně nebyla v režii United, v počtu šancí měli Cottagers dokonce jasně navrch a jen díky výtečnému Lindegaardovi udrželi obhájci titulu čisté konto. Fotbal je ovšem krutý a góly proto padaly jen na druhé straně. Po deseti minutách se po rohovém kopu k hlavičce dostal Clint Dempsey, Lindegaard ale skvělým skokem k tyči projektil chytil. Americký tahoun Fulhamu měl i další obrovskou šanci, tu mu pro změnu zmařil důležitým obranným zákrokem Smalling.

S blížící se osmdesátou minutou měl šanci Andy Johnson, jenž po souhře Dempseyho s Dembelem pálil pod břevno, dánský brankář byl nicméně opět pohotový, stejně jako o čtyři minuty později, kdy stejný hráč pálil ze střední vzdálenosti. V posledních minutách měl holohlavý forvard ještě jednu možnost rány z dálky, v Lindegaardovi ovšem našel nepřekonatelného soka.

United nadělili Fulhamu krutou lekci z produktivity. Nejprve v 88. Minutě na 4:0 zvyšoval po individuální akci Wayne Rooney, za dvě minuty krásně patičkou po centru Valencii na 5:0 Berbatov. V obou případech byl Stockdale bezmocný, stejně jako celý jeho Fulham. Manchester United vyplenil Craven Cottage, domácím nadělil potupného "bůra".

Více informací k zápasu

Aston Villa - Arsenal FC 1:2

21.12.2011 20:45

Góly: 54. Mark Albrighton - 17. Robin van Persie (pen.), 87. Yossi Benayoun

Dlouho očekávaná branka s pořadovým číslem 20 tisíc přišla právě v utkání mezi Aston Villou a Arsenalem, které hosté z Londýna vyhráli 2:1. Ani onen bájný gól Albrightona nepomohl Villans k bodům a Gunners se díky vítězství posunuli na úroveň sousedů z Chelsea.

První šanci měli přitom právě domácí, v šesté minutě rohový kop N’Zogbii našel adresáta v Gabrielu Agbonlahorovi, jehož skvěle vychytal Szczesny. Po čtvrt hodině nicméně přišel první zásah papírového favorita. Walcott pronikal do vápna a jen za pomoci faulu ho zastavil Clark - penalta. Té se chopil nejlepší střelec Premier League Robin van Persie a svým šestnáctým gólem v sezoně poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Do poločasu se seběhlo ještě několik zmíněníhodných situací. Zakrátko po vedoucí brance mohl zvíšit Walcott, ale nepovedlo se mu přelobovat Guzana. Po půlhodině hry šel sám na bránu Ramsey, který však možná zbrkle zkoušel z první střílet a minul bránu. Na druhé straně pak v samém závěru první půle z přímého kopu jen těsně přestřelil Bannan.

Vyrovnání dostali domácí darem. Deset minut po návratu z kabin zachyboval Mertesacker "ve spolupráci" s Vermaelenem, čehož využil Marc Albrighton, jenž míč vypíchl a překonal Szczesnyho -1:1. Jeho radost byla obrovská a to ani netušil, že se právě zapsal do historie. Za pár desítek vteřin mohl německý obránce své zaváhání napravit, po rohu se dostal k zakončení, jenže jen skvěle vychytal Guzan.

Velké věci se začaly dít pět minut před koncem. Nejprve po přihrávce Van Persieho střílel Rosický, jemuž do rány na poslední chvíli skočil Richard Dunne. Za minutu zakončoval Aršavin, ovšem jeho projektil byl tečován těsně nad bránu. Vzápětí však rozehrál roh nizozemský ostrostřelec Robin van Persie. Naskočil si na něj nikým nehlídaný Yossi Benayoun a z těsné blízkosti překonal Guzana - 1:2. Tlak a frustraci pak ještě v nastaveném čase nezvládl Alan Hutton, který během jedné minuty uviděl dvě žluté karty.

Více informací k zápasu

Manchester City - Stoke City 3:0

21.12.2011 20:45

Góly: 29. Sergio Agüero, 36. Adam Johnson, 54. Sergio Agüero

Sergio Aguero - Stoke City 3:0. Argentinský útočník svým parádním galapředstavením zařídil Manchesteru City další snadnou výhru, Citizens tak zůstávají na čele tabulky Premier League i po neúplném sedmnáctém kole. Aguero dal dvě branky a byl jednoznačně nejlepší na hřišti, třetí trefu přidal Adam Johnson.

Citizens začali podle očekávání výrazně aktivněji a hned od úvodního hvizdu si vytvořili jasnou převahu. Jenže do blízkosti branky Sörensena se prakticky nedostávali, a tak to musel Nasri zkusit z velké vzdálenosti, jenže přestřelil. V patnácté minutě už přišla první velká příležitost zápasu, ovšem Adam Johnson trefil jen břevno hostující branky. Následně to znovu zkoušel Nasri, ale ani tentokrát prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

V devětadvacáté minutě už se Manchester City dostal do zaslouženého vedení 1:0, když se trefil Sergio Aguero. Domácí nakrátko rozehráli rohový kop, Silva chytrým pasem našel Yayu Tourého, jeho centr tečoval k mírně v ofsajdu stojícímu Aguerovi Kompany a argentinský útočník už neměl složitou práci, zakončoval do prázdné branky.

Uběhlo jen dalších šest minut a náskok Citizens se zdvojnásobil. Adam Johnson nejprve vystihl nepřesnou rozehrávku Potters, ze dvaadvaceti metrů levačkou vypálil a vymetl pavučiny ze šibenice Sörensenovy brány. Ještě do poločasu to mohlo být o tři góly ve prospěch domácích, Johnson ze standardní situace vyzýval k teči Tourého, ten ale nedosáhl a mírně zaskočený Sörensen musel vytáhnout skvělý reflex.

Aguero byl i po přestávce aktivní a připsal si i první za zmínku stojící ránu druhého dějství, jenže Sörensen zasáhl velmi jistě. V padesáté čtvrté minutě už se Aguero radoval podruhé v zápase, ve středu hřiště totiž získal míč Barry, vysunul volného Nasriho, který ještě přihrál do jasné gólové pozice útočníkovi s číslem 16 a bylo to 3:0.

Aguero byl při chuti a brzy po vstřelené brance si šel i pro hattrick, jeho další nebezpečnou ránu ale lapil hostující gólman. Argentinskému snajprovi se podřizovali už i spoluhráči, když se ho snažili téměř v každé situaci najít v co nejvýhodnější pozici. Jako po hodině hry Touré, Aguero ale při samostatném nájezdu branku minul.

Citizens si mohli dovolit bavit diváky nádhernými exhibičními kousky. A tak například sváteční střelec Kompany pálil z pětatřiceti metrů jen těsně vedle levé tyče, hned o minutu později pak Aguero nádherným lobem našel za obranou Barryho, ten ale ve skluzu Sörensena nepřekonal. Stoke se do první opravdové příležitosti dostal až osm minut před koncem, Huth ale po rohovém kopu hlavičkoval mimo.

Domácí dohrávali závěr utkání v klidu, zbytečně neplýtvali silami, přesto mohli ještě udeřit. Milner se s trochou štěstí dostal až do šestnáctky soupeře, chytrou střelou ale Sörensena v bráně Stoke nepřekvapil, následně ještě mohl skórovat Adam Johnson, ovšem dánský brankář znovu uchránil svůj tým od debaklu. Manchester City přesto porazil Stoke City bez problémů 3:0 a i nadále vládne Premier League.

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Bromwich Albion 2:3

21.12.2011 20:45

Góly: 34. Demba Ba, 81. Demba Ba - 20. Peter Odemwingie, 44. Gareth McAuley, 85. Paul Scharner

Newcastle dál padá tabulkou, po prohře 2:3 s West Bromwichem je sedmý a jeho ztráta na čelo se neustále zvyšuje. Dnes domácí dvakrát odpověděli na vedoucí branku WBA, rozhodující trefa Scharnera už však zůstala bez odezvy. Hosté si pomohli do první poloviny tabulky.

Newcastle se musel obejít bez tvůrce hry Cabayeho a na jeho hře to bylo velmi výrazně znát. Jeho náhradník Vukčič přesto vymyslel první příležitost zápasu, Leon Best však po jeho centru hlavičkoval nad branku. Následovaly dva nepříliš nebezpečné pokusy Jonase, který to jednou zkoušel hlavou a podruhé nohou, v obou případech ale zvítězil v tomto minisouboji gólman Foster.

Ve dvacáté minutě se hosté z první šance dostali do vedení, Bruntovu geniální uličku zpracoval Odemwingie, postupoval sám na Krula, zvolil poněkud překvapivé řešení a střelou z poměrně velké vzdálenosti otevřel skóre zápasu. Po půlhodině hry se v gólové možnosti ocitl Long, místo očekávané střely ale zvolil přihrávku, kterou mu Krul vystihl. Ve třicáté čtvrté minutě domácí Magpies vyrovnali, když se střelou do horního rohu branky prosadil Demba Ba.

V předposlední minutě prvního poločasu ale West Brom znovu vedl, jednalo se přitom o perfektně sehranou situaci. Přetažený centr vrátil do ohně Scharner a Gareth McAuley hlavou vstřelil svůj první gól v Premier League. Devět minut po přestávce byla k vidění neuvěřitelná minela hostujícího útočníka Longa. Ten postupoval úplně sám na Krula, udělal mu kličku a zakončoval do odkryté branky, jenže trefil jen břevno a udržel tak Newcastle v naději.

Tu navíc v jednaosmdesáté minutě přiživil svým druhým úspěšným zásahem v utkání Demba Ba. Tomu přiťukl míč proti noze střídající Ben Arfa a senegalský kanonýr nechytatelnou střelou k tyči podruhé vyrovnal. Jenže domácí se neradovali dlouho, už o čtyři minuty později našem Odemwingie v čisté gólové příležitosti Scharnera, který rozhodl. Závěrečný tlak Newcastlu byl bezzubý, a tak domácí podlehli WBA 2:3.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 1:2

20.12.2011 21:00

Góly: 67. Yakubu Aiyegbeni - 5. Mark Davies, 30. Nigel Reo-Coker

Jeden si zachránil holou kůži, druhý na závěr vystřihl všeříkající grimasu. "Bůh mi pomáhej," jako by se Kean doprošoval s obličejem v dlaních po Sambově neproměněné šanci. Jeho Rovers totiž dokonce na domácí půdě podlehli Boltonu, 1:2 prohráli už potřetí v řadě a právě jen ta nejvyšší instance nejspíš manažera Blackburnu uchrání před nepříjemným vánočním dárkem v podobě vyhazovu.

Samozřejmě, skoro celý zápas strávili domácí fanoušci prozpěvováním pokřiků otevřeně podporujících Keanovo propuštění - v tom se ostatně pokračovalo i venku po skončení utkání. To už je taková klasika, na jejímž základě se dá předpokládat, že pro fanatické příznivce Rovers by něco takového znamenalo opravdu příjemný vánoční dáreček. Na druhou stranu je fér zmínit, že dnešní zápas se Blackburnu aspoň z půlky povedl. Prim hrál především navrátilec Hoilett, u něhož si zkrátka vždy můžete být jisti, že buď týmu zásadně chybí, nebo jej táhne. Tentokrát byl strůjcem drtivého tlaku Rovers v druhém poločase, jemuž se však Bolton až zázračně ubránil a přenechává tak svému dnešnímu soupeři místo na samém dně tabulky.

To hlavní, co si Kean před zápasem mohl pro začátek přát, byl uspokojivý start do zápasu. Ten se ale rozhodně nedostavil. Hned v páté minutě jenom tak polovičatě odvracel míč Samba, čehož využil N’Gog k přihrávce Marku Daviesovi, který s naprostým přehledem napnul síť za Robinsonovými zády. Už tehdy se začalo nadávat; a vše se jen zhoršilo s příchodem 30. minuty, kdy se pro změnu Pedersen nevypořádal s centrem Petrova, takže mohl skórovat Reo-Coker. Jeho venkovní trefa se přitom dosud vždy účastnila na vítězství vlastního týmu - po dnešku už v šesti případech.

Tehdy už se dokonce jeden z fanoušků začal prokousávat až k manažerovi, aby mu způsobil nějakou újmu, zatímco N’Gog málem docílil třetí trefy. Po přestávce už se atmosféra na stadionu mohla obracet k optimističtějším náladám. V hlavní roli byl samozřejmě Junior Hoilett. Ten nejprve dovolil slabě zakončovat N’Zonzimu, pak uličkou prostrčil míč Yakubuovi, jenž utekl Cahillovi a v klidu snížil.

Tím položil základy drtivého finiše Rovers, kteří v druhé půli dokázali předvést zcela kontrastní výkon oproti tomu před přestávkou. Samba v samotném závěru hlavičkoval opravdu jen o chloupek vedle, Hoilett svou střelu chvíli předtím divže nedokroutil do sítě. Na druhé straně ještě mimochodem mohl rozhodnout Pratley, svůj únik však přesně zakončit nezvládl.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Norwich City 2:2

20.12.2011 20:45

Góly: 37. Sylvan Ebanks-Blake, 82. Ronald Zubar - 12. Andrew Surman, 76. Simeon Jackson

Krásný zápas, nádherná atmosféra a čtyři branky. Co víc si od Premier League přát? Norwich byl blízko vítězství díky zázračnému střídání Jacksona, který minutu po příchodu skóroval, avšak dlouho jim vedení nevydrželo. Zubar z rohu vyrovnal na konečných 2:2 a opět posunul svůj klub o bodík dále od nebezpečného pásma sestupu. Norwich zůstává devátý.

Canaries se dostali poprvé do vedení už po dvanácti minutách. Ještě dvě minuty předtím Morison pronikl do vápna a z úhlu netrefil bránu. Pak už se ale síť vlnila. Pas na Morisona, jenž stál v offsidu, holohlavý útočník pustil chytře na nabíhajícího Hoolahana. Ten odcentroval přesně do míst, kde se zjevila Surmanova hlava a bylo to 0:1.

Domácí Wolves si první obrovskou šanci na své konto připsali po třiadvaceti minutách a byl v ní Hunt. Zubarův centr vyrazil Ruddy jen k irskému záložníkovi, který dorážel asi z osmi metrů, ale fatálně přestřelil. Vyrovnání přišlo až ve 37. minutě. Jarvis centroval na Hunta, jehož střelu zblokovala obrana. Naneštěstí pro hosty jen k Sylvanu Ebans-Blakeovi, který se štěstím propasíroval míč do sítě - 1:1. Do konce první půle ještě pálil norwichský Fox a těsně minul.

Jestli se dá hovořit o první půli jako nadprůměrné podívané, ta druhá nabídla ještě lepší fotbal. Už po osmi minutách byl blízko gólu Holt, ale s darovanou šancí, kterou mohl zakončit i přes poměrně jasný avšak puštěný offside, naložil prachbídně a Hennessey pohodlně lapil do náruče. Za několik málo minut střílel z hranice vápna Surman, mladý gólman Wolves opět kryl. Z podobného místa to zkoušel na druhé straně Fletcher, ale bránu o kousíček přestřelil.

To pravé napínavé drama se na Molineux strhlo až v posledních dvaceti minutách. Nejdříve se v dobré šanci zjevil Ebans-Blake, který hlavou zblízka trefil jen Ruddyho. Minutu na to pak Hoolahan u protější brány šikovně zasekl balon na hranici vápna a mířil těsně vedle. Čtvrt hodiny před koncem zasáhla magická ruka manažera Norwiche Lamberta. Na hřiště přišel mladý útočník Simeon Jackson a hned za minutu skóroval. Morison postupoval po levé straně vápna a bez větších potíží dokázal přes Johnsona přihrát skrz malé vápno na zadní tyč, kde nabíhal právě na Jackson, který jen ťukl balon do prázdné brány - 1:2

Hned za šest minut už bylo ovšem opět vyrovnáno. Milijas rozehrál rohový kop přesně na hlavu Zubara, jenž se trefil přesně k zadní tyči - 2:2. Domácí ani bod nestačil a tlačili se za vítězstvím. To jim sebral malý offside, v němž po krásném Jarvisově pasu přes celou šíři hřiště stál Steven Fletcher. Ten sice z první rozvlnil síť, ale marně - praporek asistenta sudího už vlál. Za minutu měl obrovskou šanci ještě Hammil, jenže Ruddy zachránil reflexivním zákrokem po hlavičce zblízka pro Norwich bod. Neujala se ani následná střela Milijase těsně mimo a tak skončil zápas nerozhodně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City17142153:1544
2.Manchester United17133142:1442
3.Tottenham Hotspur16112332:1935
4.Chelsea FC17103435:2033
5.Arsenal FC17102533:2532
6.Liverpool FC1786320:1330
7.Newcastle United1776423:2227
8.Stoke City1773718:2824
9.Norwich City1756627:3121
10.West Bromwich Albion1763819:2621
11.Everton FC1662817:1920
12.Aston Villa1747619:2319
13.Fulham FC1746718:2318
14.Swansea City1746716:2118
15.Sunderland AFC1745821:2117
16.Queen's Park Rangers1744917:3116
17.Wolverhampton Wanderers17431019:3215
18.Wigan Athletic1735915:3014
19.Bolton Wanderers17401322:3912
20.Blackburn Rovers17241124:3810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (476)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele