17. kolo
21.12.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jediný gól Evertonu stačil na výhru proti Swansea

Toffees nepředvedli to pravé "karamelové", jediný gól Leona Osmana, který je tak osamoceným střelcem Evertonu v posledních čtyřech zápasech, však na tři body stačil. Moyesovi svěřenci porazili velšskou Swansea 1:0 a posouvají se na přijatelnou 11. příčku.

Vzruch přinesla až poslední desetiminutovka úvodního dějství. Celý duel se o problémy v defenzivě Swans staral především uzdravený nizozemský buldok Royston Drenthe. Ten také ve 34. minutě našel centrem hlavu Sahy, jenž jen těsně minul tyčku. Za malou chvíli na penaltě zakončoval Gueye, ale střela se mu nepovedla a zakročit tak mohl Vorm.

V posledních minutách prvního poločasu ještě o kousíček minul vzdálenější tyč Drenthe, načež to byl znovu Gueye, kdo ani nadvakrát výborného Vorma nepřekonal. To se povedlo až Osmanovi po hodině hry. Anglický záložník si naběhl ideálně na Drentheho roh a hlavou rozvlnil síť za Vormovými zády - 1:0.

Snad jedinou šanci si hosté vytvořili sedm minut po otevření skóre. Routledge poslal nádherný centr z pravé strany na hlavu Grahama, ten však ve velké šanci hlavičkoval doprostřed brány a tam byl připravený Tim Howard. Swansea pak sice vyvíjela úsilí na vyrovnání, na gólových příležitostech to ale vidět nebylo a tak Everton získal nesmírně cenné tři body za domácí výhru 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím domácí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Risknu 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Labutě si odvezou 3 body 1-2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele