5. kolo
17.10.2020 16:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Jannik Vestergaard (© AFP)

Chelsea v závěru ztratila výhru

Fotbalisté Chelsea v rámci pátého kola Premier League remizovali na domácím hřišti 3:3 se Southamptonem. Blues poslal dvěma brankami do vedení Werner, v závěru poločasu pak snížil Ings. Na vyrovnávací gól Adamse rychle zareagoval Havertz, jenže v nastaveném čase pro Saints cenný bod získal Vestergaard.

Ve čtvrté minutě Chelsea mohla jít do rychlého vedení. Pulisic se prosmýkl středem hřiště a poté roztáhl hru doleva na úplně volného Chilwella. Ten nebezpečně vypálil po zemi a jeho ránu vyrazil McCarthy jen k Havertzovi, jenž ale opět nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Velmi dobrým zákrokem se po pěti minutách prezentoval také Kepa Arrizabalaga. Che Adams si před vápnem posunul balon na pravačku a poté pálil na zadní tyč, ovšem španělský gólman stačil zasáhnout nohou.

Po čtvrt hodině hry se ale Timo Werner dočkal a Chelsea vedla 1:0. Bývalý hráč Lipska si kousek za polovinou hřiště pustil za sebe přihrávku Chilwella a poté si to namířil do vápna. Tam se zbavil několika blokujících obránců a střelou do protipohybu nedal McCarthymu šanci.

Pulisic vnikl ve 26. minutě do pokutového území a poté hledal pod sebou Wernera. K němu se sice balon nedostal, ovšem pálit mohl Mount. Ani jemu však nebylo umožněno zakončit a hosté tak přečkali velmi těžkou situaci bez úhony.

O dvě minuty později už však domácí vedli o dvě branky. Jorginho vyslal dlouhý nákop na Tima Wernera, který udržel na zádech Bednarka, ve vápně si míč přehodil přes vyběhnuvšího McCarthyho a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Ve 31. minutě Chilwell od rohového praporku našel nikým nehlídaného Zoumu a McCarthy měl znovu práci. Tentokráte si ale poradil a vyrazil míč na další roh.

Southampton krátce před koncem prvního poločasu snížil na rozdíl jedné branky. Havertz ztratil míč na vlastní polovině a Adams poté vyslal do šance Dannyho Ingse, který udělal kličku Kepovi, a poté zakončil do prázdné brány.

V 55. minutě hráči Southamptonu obléhali vápno Chelsea a po rychlé narážečce s Adamsem pálil Ings, jehož pokus prosvištěl těsně kolem pravé tyče.

Po dvou minutách se hosté dočkali srovnání. Zouma chybně nahrál dozadu Arrizabalagovi, jenž navíc špatně vyběhl proti Che Adamsovi a doslova mu nabídl vyrovnávací branku. K té se sice hostující útočník propracoval velmi krkolomným způsobem, ovšem důležité pro hosty bylo, že dostal míč za brankovou čáru.

Jenže Chelsea si vzala ztracené vedení po dvou minutách zpátky. Werner se zjevil za obranou Saints a poté poslal míč před bránu na Kaie Havertze, který už ho pouze nasměroval za záda bezmocného McCarthyho.

Walcott v 82. minutě pláchl svému strážci a následně našel ve vápně Ingse. Ten si ještě posunul míč a zakončil na přední tyč, avšak Arrizabalaga byl připravený a tentokráte podržel svůj tým.

Ve druhé nastavené minutě se hosté dostali po faulu Jorginha k volnému kopu. Nabídku Bertranda odvrátila obrana Chelsea jen k Walcottovi a ten se do míče opřel z první. Jeho skákavý pokus pak ještě lehce tečoval Jannik Vestergaard, jenž se tak postaral o velmi důležitou branku.

Chelsea po pěti kolech patří s osmi body pátá příčka, Southampton je jedenáctý a bodů má sedm.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele