7. kolo
27.09.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bordeaux s Rennes v souboji neporažených zvítězilo 1:0

Souboj dvou neporažených celků znamenal ukončení jedné série. Bordeaux nezaváhalo s Rennes, když na domácím stadionu vyhrálo těsně 1:0. Tým Frédérica Antonettiho tak vůbec poprvé v sezoně prohrál.

Girondins byli v utkání sice favoritem, žádný jednoduchý soupeř je ale nečekal. Rennes pod novým koučem Antonettim ještě neprohrálo a pohybovalo se na slušném pátém místě. Svou skvělou sérii chtělo vylepšit i proti obhájci titulu. Ten ale navázal na předchozí dvě vítězství a vyhrál i potřetí v řadě. V tabulce je tak první, o dva body před Olympiquem Lyon.

Jedinou branku atraktivního utkání vstřelil již v prvním poločase záložník domácího týmu - Wendel. Hosté sice měli několik šancí na vyrovnání, Girondins si ale své nepříliš přesvědčivé vedení udrželi až do konce utkání a připsali si tak další tři body.

V úvodní šanci zápasu se po dvou minutách objevil domácí Yoan Gouffran. Jeho rána zpoza pokutového území se ale vznesla až nad Douchezovu branku. V začátku utkání se ani jednomu týmu nedařilo převzít iniciativu. Za hosty se ve vyložené šanci objevil nejlepší střelec týmu Asamoah Gyan. Poté, co se elegantně zbavil obránce, ale osamocený nevyzrál na gólmana Carrassa. Jeho pokus mířil trestuhodně mimo.

Bordeaux mělo pomalý start, raketový vzestup ale týmu dodala situace z 23. minuty. Wendel si naskočil na centr z levé strany a rybičkou dopravil poprvé a naposled míč do branky - 1:0. Hosté se z inkasované branky nevzpamatovali a Girondins natrvalo převzali iniciativu zápasu. Domácí mohli svůj náskok navýšit ve 35. minutě. Yoann Gourcuff vynikající přihrávkou připravil prostor pro Marouane Chamakha. Ten ale s nabídnutou šancí nenaložil vůbec dobře - jeho tvrdá rána skončila v kotli hostů. Tedy za brankou.

Rennes očekávalo konec první půle, jejich hra ztrácela náboj i překvapivé přihrávky či narážečky. Ani ve druhé půli to ale nebylo o moc slavnější. Po hodině hry sice Jires Kembo-Ekoko skvěle unikl po levé straně, ale domácí obránci si s jeho následným centrem hravě poradili. O pár minut později ukázali Girondins svému soupeři, jak se zakončuje. Chamakh ale z vápna o pár centimetrů minul branku.

O dalších pár minut později se mohl z druhého gólu utkání radovat Wendel. Ten zahrával přímý kop. Jeho dělovku ale brilantním zákrokem zlikvidoval brankář Douchez, který tak stále držel naději na bodový zisk. Za hosty se v útoku snažil snad pouze Gyan s Kembo-Ekokem. Zbytek týmu působil odevzdaně a hráče Bordeaux již ani nenapadal. Náhradník Grégory Sertić měl na kopačkách další gól, ale spíše se ukopl a Bordeaux tak vedlo stále pouze o jeden gól.

Ke konci zápasu se Rennes přeci jen donutilo k náporu. Snad k jediné vážnější šanci se ale dostal Asamoah Gyan. Ten si skvěle naběhl na dlouhý nákop jednoho z obránců, překonal těsnou domácí defenzivu, následně ale poslal míč těsně nad branku. Girondins tak již svůj těsný náskok ubránili a nadále kralují tabulce Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele