13. kolo
23.10.2022 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Lišky si poradily s Vlky a odlepily se z posledního místa

Na Molineux byly k vidění gólové hody, domácí fanoušci z nich však šťastni nebyli. Wolverhampton podlehl v záchranářském souboji Leicesteru vysoko 0:4. Domácí sice svého soupeře vysoko přestříleli, produktivní však byli pouze hosté.

Skóre duelu otevřel Tielemans a do konce první půle zvýšil Barnes, ve druhém poločase zvýšil vedení Maddison a deset minut před koncem zápas nadobro rozhodl Jamie Vardy.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hráči, kteří využívali mnohých chyb hráčů Leicesteru v rozehrávce. Střely Diega Costy a Daniela Podenceho však byly pouze sraženy na roh. Z úvodní branky se tak radovali hosté, když hned jejich první střela byla gólová. Youri Tielemans se dostal k odraženému míči a zakončením z první zpoza vápna zamířil přesně k pravé tyči branky Josého Sá.

Domácí však inkasovaná branka nerozhodila a pokračovali v dominantním výkonu, avšak bez potřebné odměny v podobě vstřelené branky. Vlci si vytvořili mnoho střeleckých příležitostí, nicméně jejich pokusům chyběl kromě přesnosti i potřebný kus štěstí. V osmnácté minutě přišel trest v podobě druhé branky hostů. Harvey Barnes se po kombinaci s Dewsbury-Hallem dostal do vápna a prudkou přízemní střelou propálil domácího brankáře. Laxní přístup defensivy Vlků mohl přinést další gól v jejich síti, Dewsbury-Hall poslal před branku střílený centr, který jen těsně minul Tielemans. V úplném závěru první půle spálil obrovskou šanci domácích Diego Costa, když ze vzdálenosti asi dvou metrů od odkryté brány trefil pouze blokujícího Justina, a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Ve druhé půli byla k vidění další lekce z produktivity. Domácí hráli po většinu času s balónem na svých kopačkách, z ojedinělé šance však znovu skórovali hosté. James Maddison obešel hned tři protihráče a prudkou ranou k tyči zpoza vápna prostřelil bezmocného Josého Sá.

V 80. minutě přišlo další navýšení vedení, to když vstřelil střídající Jamie Vardy svůj první gól v sezóně. Timoty Castagne prošel po pravé straně hřiště až do pokutového území soupeře a přihrál před prázdnou branku, kde si míč našel právě bývalý anglický reprezentant, který se z malého vápna v koncovce nezmýlil a zvýšil už na 0:4.

Další branku už tento zápas nenabídl. Lišky prokázaly zlepšující se formu, naopak Vlci se propadají tabulkou i nadále. Leicester se po dvanácti odehraných kolech nachází na 16. příčce, Wolverhampton je s devíti body předposlední.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele