29. kolo
24.04.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta (© AFP)

Mateta potvrdil raketový vzestup Crystal Palace sestřelením Newcastlu

Crystal Palace porazil v dohrávce 29. kola Premier League hostující Newcastle 2:0, a definitivně si tak zajistil setrvání mezi anglickou fotbalovou elitou i pro příští ročník. První poločas nabídl jen minimum střeleckých příležitostí. Ve druhém dějství ale poslal Orly do vedení Jean-Philippe Mateta, který pak vítězství další přesnou trefou stvrdil a rozhodl o třetím triumfu londýnského celku v řadě.

Domácí mužstvo mělo za sebou dva velice povedené zápasy, když po vítězství na půdě Liverpoolu doma rozstřílelo West Ham 5:2. Ani tentokrát však Eagles nečekal jednoduchý úkol, neboť na jejich hřiště přicestovaly Straky z Newcastlu. Hosté v posledních týdnech také rapidně zlepšili své výkony, což vyvrcholilo čtyřgólovým debaklem Tottenhamu.

Aktivněji do zápasu vstoupili Orli, kteří si první výraznější šanci vytvořili ve 12. minutě, kdy z hranice pokutového území nebezpečně pálil Eberechi Eze. Jeho projektil ale branku těsně minul. Tentýž hráč o několik minut později poslal přesný centr do vápna, jenže Mateta hlavou míč mezi tři tyče neusměrnil. Magpies se sice podařilo postupem času hru opticky vyrovnat, avšak za celý poločas se nezmohli na jedinou střelu na branku, a oba celky tak odcházely do kabin za bezgólového stavu.

První zásah tedy přišel až v 55. minutě, kdy si Mateta parádně narazil s Jordanem Ayewem a chladnokrevně překonal Martina Dúbravku. Zvýšit vedení domácích mohl o několik minut později Eze, jenže to by nesměl z nadějné standardní situace napálit jen zeď. Eagles po vstřeleném gólu na hřišti jednoznačně dominovali, avšak vstřelit pojišťující branku se jim nedařilo.

Ještě hůře na tom ale byli hráči Newcastlu, kteří ani přes narůstající tlak s blížícím se závěrem utkání nebyli schopni výrazněji ohrozit Deana Hendersona. V 88. minutě se poté domácí dočkali druhé trefy, když po přihrávce Willa Hughese přidal svůj druhý gól střelou mezi nohy gólmana Dúbravky Mateta.

Crystal Palace tak potvrdilo skvělou formu a získalo další tři body. Oba celky mají na programu další ligové kolo 27. dubna. Eagles se utkají s Fulhamem, Magpies vyzvou doma Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele