29. kolo
24.04.2024 21:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Rudí ďáblové opět zvolili trnitou cestu k vítězství, odpor Sheffieldu zlomil až Fernandes

Manchester United se v dohrávce 29. kola Premier League s beznadějně posledním Sheffieldem pořádně natrápil, nakonec ale bral vítězství 4:2. Hráči ve žlutých dresech sice dvakrát senzačně vedli, ani jednou se jim však nepodařilo náskok uhájit. O ten druhý je připravil famózně hrající kapitán Bruno Fernandes, jenž nejprve z penalty vyrovnal a na prahu závěrečné desetiminutovky krásnou ranou k tyči strhl výhru na stranu Rudých ďáblů.

Tým z Manchesteru už čtyřikrát v řadě v lize nevyhrál a na jeho krizi takřka dodala třešničku ostuda ze semifinále FA Cupu. V něm ještě v 71. minutě vedl o tři góly, pak však druholigové Coventry nechal senzačně srovnat a na postup si musel počkat až do penalt. Sheffield nezvládl dva poslední klíčové duely a po roce stráveném mezi anglickou elitou takřka jistě mířil zpět o patro níže.

Red Devils podle očekávání režírovali hru a soupeře zřídka pouštěli přes středovou čáru. Již v prvních vteřinách se prezentoval zajímavým dalekonosným pokusem Diogo Dalot, brankář Sheffieldu Wesley Foderingham se ovšem zaskočit nenechal. V souboji jeden na jednoho si na 33letém gólmanovi vylámal zuby i Alejandro Garnacho.

Jeho protějšek André Onana však svůj den neměl, neboť prachbídnou přihrávkou vybídl ke skórování Jaydena Bogleho, který hladce prošel pokutovým územím a poslal The Blades do překvapivého vedení. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 42. minutě našel centr Garnacha do šestnáctky hlavu Harryho Maguira a jediný zdravý stoper Rudých ďáblů se v zakončení nemýlil. Navázat na něj mohl Garnacho, jenž se zjevil sám před bránou soupeře. I podruhé však ze situace vyšel vítězně Foderingham.

Svěřenci manažera Erika ten Haga však hned v 50. minutě opět pustili svého soupeře do vedení, když si ve vlastním vápně nepohlídali Bena Breretona Díaze, jenž využil perfektní nahrávky Bena Osborna. I na tuto situaci našli fotbalisté Manchesteru odpověď. Pomohl jim v tom sudí Michael Salisbury, který po faulu Austona Trustyho nařídil pokutový kop, s nímž si velezkušeně poradil Fernandes.

Portugalský špílmachr se tak stal strůjcem obratu United, jelikož v 81. minutě si převzal míč před pokutovým územím a nádhernou střelou k pravé tyči rozjásal Old Trafford. Jen o čtyři minuty později si Fernandes v šestnáctce zpracoval míč a vyhledal Rasmuse Höjlunda, který nezaváhal a pojistil Rudým ďáblům vítězství.

Absencemi zmítaný Manchester tak nedopustil překvapení a získal všechny body. V příštím kole přivítá 27. dubna Burnley, Sheffield bude hrát tentýž den v Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele