29. kolo
24.04.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jarrad Branthwaite (© AFP)

Kloppovi se kvůli porážce Liverpoolu v derby rozplývá naděje na titulovou rozlučku

Liverpool podlehl v dohrávce 29. kola Premier League Evertonu na jeho hřišti 0:2 a utrpěl další bolestivou ztrátu v boji o mistrovský titul. K prvnímu domácímu vítězství nad odvěkým rivalem od roku 2010 nasměroval Karamelky gól Jarrada Branthwaita, na něhož po změně stran navázal Dominic Calvert-Lewin. Reds tedy nevyhráli už třetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší anglické soutěže a na druhém místě zůstali pouhý bod před Manchesterem City, který má ovšem dva duely k dobru.

Poslední ligový duel Evertonu přinesl unikátní úkaz. Jeho soupeř z Nottinghamu, jenž odešel z utkání poražen, si s koncem utkání postěžoval na sociálních sítích na tři sporné verdikty jdoucí ve všech případech proti němu. Radost Karamelek z upevnění 16. příčky to však nikterak nezmenšilo. Slavilo se i v červené části Liverpoolu, když Reds i díky 100. trefě Dioga Joty na anglických trávnících porazili Fulham.

V Goodison Parku vypukla erupce radosti domácích příznivců už v páté minutě, kdy Alisson fauloval v pokutovém území Calverta-Lewina. Nakonec se ale ukázalo, že celé akci předcházel ofsajd. Everton byl nadále aktivnějším celkem, což v 16. minutě vyústilo v obrovskou šanci Calverta-Lewina, tentokrát však jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Alisson fantasticky zlikvidoval.

Karamelky se ovšem sladkého vedení přece jen dočkaly. Po několika odrazech v pokutovém území se ve 27. minutě dostal k míči Branthwaite, jenž jej přízemní střelou propasíroval pod tělem brazilského brankáře. The Reds po inkasovaném gólu zabrali a po půlhodině hry mohli srovnat, Darwin Núňez ale ztroskotal na famózním Jordanu Pickfordovi. A právě díky anglickému gólmanovi domácí přežili i následný tlak červených.

Jedním z nejaktivnějších hráčů prvního dějství byl Calvert-Lewin, který se v 58. minutě dočkal zasloužené branky. Po rohovém kopu se objevil nikým nehlídaný na zadní tyči a hlavičkou nekompromisně rozjásal domácí tribuny. Po hodině hry mohl srovnat Luis Díaz, jeho technický pokus ovšem skončil jen na pravé tyči. Výběr po sezoně se loučícího Jürgena Kloppa se ani v závěru nezmohl na vysněný comeback a ze zápasu odešel bez bodu.

Střetnutí rivalů nacházejících se na opačných pólech tabulky tak ovládl hůře postavený Everton. Ten v příštím kole přivítá 27. dubna Brentford, Liverpool se tentýž den představí na půdě West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (4)

Přidat komentář
Fikus19

0:2

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
pesky passer-by

Everton za posledných 10 rokov veľmi zoslabol. Ale veľmi nerád by som ho pozoroval ako zostupuje.

Reagovat
Zajda

Je to šílený říct, ale i s "děckama" a nabitou marodkou jsme hráli lépe. Náhradníci a mladíci prostě ten červený dres chtěli nosit o trošku víc těch pár zápasů nazpět...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele