25. kolo
24.02.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolves (© AFP)

Střídající Izraelec vykouzlil Fulhamu remízu. V dresu Vlků poprvé vycenila zuby posila z PSG

Fotbalisté Fulhamu remizovali ve 25. kole Premier League na vlastním hřišti s Wolverhamptonem 1:1. Do utkání vstoupili lépe hosté, které poslal do vedení premiérovou brankou v jejich dresu Pablo Sarabia, jenž do celku z centrální Anglie přestoupil v zimě z PSG. Čtvrtý bodový zisk v řadě ale domácím zajistil povedenou střelou na zadní tyč Manor Solomon. Mladý Izraelec se trefil ve třetím zápase po sobě, a prodloužil tak sérii londýnského týmu bez porážky na číslo čtyři.

Zatímco domácí Fulham v tabulce zaujímal místo hned pod příčkami zajišťujícími evropské poháry, hosté měli pouze tříbodový náskok na sestupové pásmo. Dvě z uplynulých tří utkání Vlci sice vyhráli, ale v tom posledním s konkurenčním Bournemouthem padli 0:1. Chalupáři měli naopak v zádech dvě vítězství a zdobila je mimo jiné velmi pevná defenziva, když třikrát v řadě neinkasovali.

Londýňané se soupeři postavili bez zraněného Aleksandara Mitroviče a absence největší hvězdy týmu se na jejich ofenzivní aktivitě projevila. Wolves na tom byli o poznání lépe, ve 20. minutě se po sérii přihrávek z pravé strany objevil v ideální pozici Sarabia, nepovedená rána však skočila v náruči Lena. Krátce nato španělskému reprezentantovi do prakticky totožného prostoru přiťukl hlavou míč Raúl Jiménez a bývalý hráč PSG ukončil přes 330 minut trvající neprůstřelnost německého gólmana. Srovnat mohl Mitrovičův náhradník Carlos Vinícius, jeho hlavičku ovšem krásně lapil José Sá, který už byl na cestě ke druhé tyči. Portugalský brankář pak v samém závěru úvodní půle zneškodnil i nebezpečný přímý kop Andrease Pereiry.

První vážnou příležitost měl po změně stran na svědomí domácí Jiménez. Mexičan ale ve své silné disciplíně, tedy hře hlavou, selhal a poslal balon vedle levé tyče. Kdo naopak mířil chirurgicky přesně, byl Izraelec Solomon v barvách Chalupářů. Střídající křídelník si navedl míč z levé strany a pravačkou skvostným obstřelem vyrovnal. Fantastický zásah tempo zápasu značně přibrzdil a gólové šance až do nastaveného času úplně vymizely. Až v něm se do vzduchu zavěsil Carlos Vinícius, jenže Sá vyhrál i druhý vzájemný souboj s brazilským útočníkem.

Utkání tak skončilo remízou a oba týmy získaly po bodu. V příštím kole nastoupí Fulham 6. března na hřišti Brentfordu, Wolves hrají 1. března taktéž venku s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele